RTP Polska Sp. z o.o.

Adres: Pl. Solny 15, 50-062 Wrocław

NIP: 8971844868 REGON: 368227750 KRS: 0000693989

RTP Polska Sp. z o.o.
4 14 6 1

Opinie o RTP Polska Sp. z o.o.

Cristoff

Nie jest zle. Narazie bardzo mala firemka. Okolo 20 osob. Mala struktura. Kierownictwo wydaje sie w porzadku Dosc mlode ale zaangazowane. Lekki chaos jesli chodzi o dzial personalny. Produkcja calkiem spoko.

Mona

Witam! Czy firma zatrudnia rowniez kobiety na produkcje, czy jest to opcja kierowana tylko do mezczyzn?

.
@Mona 04.12.2018 06:43

Raczej tylko faceci

Paweł
@Mona 04.12.2018 06:43

Chyba że będzie wolny etat w laboratorium????

Aleksander
@Mona 04.12.2018 06:43

Jesteś zainteresowana pracą w firmie? Z innych wypowiedzi wynika, że na produkcję przyjmowani są tylko mężczyźni. Nie znalazłem żadnych aktualnych ofert pracy na inne stanowiska. Jeśli zdecydujesz się na zatrudnienie w firmie, napisz proszę, na jakim stanowisku i jak przebiegła Twoja rozmowa kwalifikacyjna?

Mona
@Aleksander 16.12.2018 17:20

Mam doswiadczenie w pracy w labolatorium w UK (prawie rok w 3 najwiekszej firmie na swiecie jezeli chodzi o soczewki kontaktowe), wiec moglabym byc zainteresowana praca w labie.. Tylko fakt, nie rekrutuja do labolatorium poki co :/

Mona
@Paweł 10.12.2018 12:31

Chyba, ze bedzie wolny etat :)

Mariusz

wITAM Wszystkich i przestrzegam przed tą firmą a dlaczego to zaraz Wam opiszę moją sytuacje bo zostawili mnie na lodzie!!!!! Rekrutacja wstępna odbyła się przez firmę HAYS z Paniom Anią i po rozmowie było wszystko ok powiedziała że w ciągu 3,4 dni oddzwoni już z umówionym spotkaniem z Kierownikiem produkcji Firmy RTP Sp. z o.o. i tak się stało zostałem zaproszony na rozmowę do firmy na 9:00 w dniu 09-10-2018r. Rozmowa przebiegła bardzo dobrze Pan wszystko wyjaśnił jeżeli chodzi o produkcję i jej proces dogadaliśmy temat odnośnie stawki na początek 4.300 +premie za dojazd i absensje Mi też to nie było obce gdyż 8 lat pracowałem przy wyrobach z tworzyw sztucznych. Po tygodniu zostałem zaproszony po odbiór skierowania na badania lekarskie 15-10-2018r. naprawdę się ucieszyłem po odebraniu skierowania na badania złożyłem wypowiedzenie ze swojej obecnej pracy było to dnia 19.10.2018r w pracy byli zaskoczeni moją decyją o rozwiązaniu umowy. po 3,4 dniach dostałem propozycję stanowiska Lidera na zmianie swojej odmówiłem ze względu na zaproponowaną stawkę w firmie RTP . Mój okres wypowiedzenia to 30 dni czyli od 01-11-2018r. do 30-11-2018r i nagle dostaję telefon od Pani Eweliny A. dnia 19-11-2018r że nie mogą zemną nawiązać współpracy z przyczyn nie zależnych od niej że ona jest tylko posłańcem. No powiem Wam nogi mi się ugieły i co teraz byłem pewien że mam tą prace i co powiem żonie jak tu kredyt na karku tym bardziej że byłem z nią na zakupach i od razu się kapła że coś jest nie tak. Moja historia skończyła się żle gdyż nie dało się cofną już wypowiedzenia i zostałem na święta na lodzie i bez pracy. Dzwoniłem też do firmy HAYS do Pani Ani i przedstawiłem sytuacje w jakiej zostałem postawiony była zdziwiona całą sytuacją ale do tej pory nie oddzwoniła z obiecała że to wyjaśni a jest już 17-11-2018r. Pozdrawiam i ostrzegam wszystkich przed firmą RTP I jej zarządem Amerykańskim.

zażenowany
@Mariusz 17.11.2018 23:55

Ja mam podobne doświadczenia z rekrutacją w tej firmie, chociaż nie tak ekstremalne. Także uważajcie!

Oczekujacy na info
@Mariusz 17.11.2018 23:55

No risk no fan... Zawsze jest jakieś ryzyko przy zmianie pracy i trzeba sie z tym liczyc. Nikt nie mówił ze w życiu jest fajnie, bo nie jest. Zklad jak kazdy inny na samym poczatku. moze sie troche przeliczyl z kalkulacja. zawsze mozna byc dobrej mysli i starac sie ponownie, gdy tylko ruszy ponowna rekrutacja. Firma zdaje sie byc bardzo przyjazna, nie za duza dajmy jej szanse. oceny osob juz tam pracujacych musza o czyms swiadczyc. Pozdrawiam i czekam jak wreszcie do mnie zadzwonia z oferta pracy. CV skladalem jakies 2 tyg temu.

Pracujący
@Oczekujacy na info 24.11.2018 08:12

Ponowna rekrutacja ruszy w styczniu także spokojnie. Firma troszkę przeliczyla się , liczbą pracowników. Zwykły falstart. Więcej już się to nie powtórzy.

Magazynier

A powie ktoś jak wygląda praca na magazynie? Jakie zarobki itp?

zainteresowany

chcialbym zlozyc swoje cv ale mam pytanie jak wyglada system zmianowy,tzn jakie sa zmiany czy 3 czy czterobrygadówka, i czy jezdzi ktos moze z okolic brochowa,bo troche lipa z transportem

Aaa
@zainteresowany 22.10.2018 12:52

3 zmiany pon-pt wiem że chłopaki dojeżdżają z okolic brochowa

Tomek
@Aaa 24.10.2018 15:22

A jest jakiś bus na zakład

anonim

(usunięte przez administratora)

Doświadczony

Podstawa 4000 brutto dojazdy 250 brutto i obecnosciowa 160brutto to na okres próbny. Warto dodać nadgodziny w tygodniu płatne 50% weekendy 100% po okresie próbnym (3 miesiące) podwyżka. Jak na realia produkcyjne nie jest źle

miara
@Doświadczony 21.10.2018 20:51

ale mam nadzieje ze po pierwszej zmianie a na nadgodziny po 22-? jaka stawka za nadgodziny też 50% jaka stawka jest na godzinę? ..

Aaa
@miara 23.10.2018 15:36

o nadgodziny zawsze pytają nikt nikogo nie zmusza. Stawkę możesz sam sobie wyliczyć wychodzi koło 25 brutto na godzinę.

meck1
@Aaa 24.10.2018 15:24

czyli nadgodziny sa mniej platne jak zwykla godzina grafikowa?

Aaa
@meck1 24.10.2018 19:42

Ja nie wiem czy tak ciężko zrozumieć co oznacza płatność 50% i 100% ? Pierwszy raz się z czymś takim spotykacie? To znaczy że godziny nadliczbowe są płatne dodatkowo 50% jeżeli w miesiącu wyrobisz sobie w sumie 20 godzin nadliczbowych to do wypłaty policza ci jak za 30 a jak w weekend to jak za 40. Cala filozofia..

0p0
@Doświadczony 21.10.2018 20:51

Po okresie próbnym podwyżka, w jakiej wysokości? Skąd takie informacje?

meck1

mile widziana znajomość języka angielskiego na poziomie minimum komunikatywnym ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- czy to jest warunek konieczny?

Aaa
@meck1 24.10.2018 18:40

zależy na jakie stanowisko aplikujesz. Głównie chodzi o to że firma jest zagraniczna. Często przyjeżdżają zagraniczni goście nieraz ktoś może podejść i zadać jakieś pytanie po angielsku ale raczej łatwo z tego wybrnąć.

Krótko i na temat

Wie ktoś, czy są przyjęcia i w którym, dokładnie miejscu, ta firma się znajduje ? I czy posiada może, ktoś numer telefonu do tej firmy ? Prosiłbym Was o jak najszybszą odpowiedź. Z góry Dzięki :)

Anna
@Krótko i na temat 10.10.2018 22:16

Zapraszam do kontaktu 785507657

Zainteresowany

Możecie opisać dokładniej : Jakie są zarobki ? Jaka jest premia i na jakich zasadach ? I jaka stawka za dojazd do pracy ?

Administrator

Wiecie może coś nowego o tym co dzieje się w przedsiębiorstwie RTP Polska Sp. z o.o. w miejscowości Wrocław, bo jeszcze nic nie pojawiało się na ich temat? Czekamy na nowe info odnośnie pracy.

pracownik produkcji
@Administrator 31.08.2018 08:00

Caly czas trwają inwestycje. Aktualnie sa 2 linie produkcyjne. Docelowo 4 plus 3 na inny procees

Chcący pracować Adrian

Czy możecie coś napisać jak jest na magazynie, logistyce? Są przyjęcia? Jak wyglada praca? Czy ludzie fajni? Jak kierownictwo?

Mamamaa
@Chcący pracować Adrian 20.09.2018 19:54

Przyjęcia są na każdy dział. Logistyka utr produkcja lab..

pracownik produkcji
@Chcący pracować Adrian 20.09.2018 19:54

Są przyjecia

pracownik produkkcjo

Warto ;) jest to mala firma wiec nie jesteś trybikiem jak w większości fabryk gdzie pracują setki osób. Produkcja tworzywa nie pachnie fiolkami ale placa jest adekwatna do wykonywanych czynności przy maszynach. Zaangażowanie i chęci przede wszystkim. Firma jest świeża wiec wiele rzeczy jeszcze sie zmieni między innymi system płacowy ( w pozytywnym tego słowa znaczeniu). Jeśli staniesz się doświadczonym pracownikiem który ogarnia cały proces to ma pewno nie napracujesz się fizycznie

nowy jak każdy

Co ma się dziać? Rusza produkcja pomału. Bardzo fajny zakład.

............................
@nowy jak każdy 01.09.2018 15:44

jak wygłąda dokładnie praca ,atmosfera ,traktowanie ludzi ile czasu na operację trzeba zasuwać co 5 sekund czy nie i ile wychodzi pensja na czysto bez nadgodzin

nowy jak każdy
@............................ 18.09.2018 14:45

W zasadzie wszyscy są nowi i nikt się nie wywyzsza bo każdy się uczy. Atmosfera myślę że bardzo fajna. Podoba mi się to że firma prowadzi porządną rekrutacje nie zatrudniają laikow i ludzi bez pojęcia o pracy na produkcji, a przede wszystkim nie ma Ukraińców.. Presji na razie nie ma żadnej bo nie ma zamówień póki co produkcja się rozkręca. Presja przyjdzie z czasem, Ale maszyny idą same więc jakieś gonitwy się nie spodziewam.

nowy jak każdy
@nowy jak każdy 19.09.2018 20:56

Jeśli chodzi o pensje mniej niż 3000 nie zarobisz. I co najważniejsze zwracają za dojazd do pracy!!!

Zostaw opinię o RTP Polska Sp. z o.o. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RTP Polska Sp. z o.o.