Rosti S.A.

Białystok

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 84 ocen.

Opinie o Rosti S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rosti S.A.

Gość

Cześć Czyto prawda że odchodzą najlepsi fachowcy z Rosi?

anka okey

Witam wszystkich forumowiczów. Faktycznie ten zakład to jedna wielka tragedia. Ludzie niekompetentni. Zero logicznego myślenia i planowania. Wyzysk. Praca 7dni pod rząd/2dni wolne. Mobing. Dobra rada jeżeli nie jesteście zmuszeni sytuacja finansową tam pracować szukajcie czego innego gwarantuje że będzie lepiej niż w tej firmie.

szara eminencja
@anka okey 29.03.2017 15:21
Witam wszystkich forumowiczów. Faktycznie ten zakład to jedna wielka tragedia. Ludzie niekompetentni. Zero logiczneg...

widze ze nic nie wiesz o dnie w firmie ...

anonim

Mam pytanie , dlaczego w Rosti zwalniają ludzi co 3 miesiące czy tam pracują niepełnosprawni,ile tam zarabiaja na rękę?

szara eminencja
@anonim 22.11.2012 11:49
Mam pytanie , dlaczego w Rosti zwalniają ludzi co 3 miesiące czy tam pracują niepełnosprawni,ile tam zarabiaja na rękę?...

patologicznie panuje mobbing nie jesteś zdziwiony ale zaskoczony ?

szara eminencja
@anonim 22.11.2012 11:49
Mam pytanie , dlaczego w Rosti zwalniają ludzi co 3 miesiące czy tam pracują niepełnosprawni,ile tam zarabiaja na rękę?...

myślę ze spadłeś z choinki to norma w firmie która niszczy przyrodę i środowisko od 16 lat jak ma buraka pomidora z bhp

Heugu

Witam. Jak jest z pracą inżynierska np: Ustawiacz maszyn?

niedopuszczony

Witam, Czy dalej rządzą tu sami swoi w najlepsze, tj. onion, caryca, alko i inni kompetentni? - czy do Skandynawów ni w ząb nic nie dociera, jaki jest standard w ROSTI Białystok?

Były rozdzielak

Ta firma to wielkie nieporozumienie, zaczynając od logistyki której brak (linie montażowe stoją bo nie ma komponentów potrzebnych do produkcji które powstają na wtrysku),Nie ma dnia w którym człowiek nie wyrywa włosów na głowie, jeśli masz do obsługi linie która ma średnio po 5-10 osób to nie sposób wyrobić się, czasami więcej się nachodzisz niż faktycznie coś zrobisz (głównie chodzi tu o magazyn).Ludzie naprawdę wolę poważnie zastanowić się nad tym syfem ,piszę to jako były pracownik.

Wojtek

Witam jestem pracownikiem tej firmy i powiem wam takiego szamba nie widziałem, wyzysk na maksa, mobing, zero kultury, liczą się tylko ludzie którzy przyszli z elewatorskiej, reszta to zera, i nieroby, obsadzenie stanowisk ludźmi którzy nie mają pojęcia co trzeba robić mówię o stanowiskach biurowych . Ale najbardziej jest mi nie do pojęcia fakt że daje się stanowisko osobie która nie sprawdziła się na wcześniejszych stanowiskach i trafia do bióra i ma być osobą nadzorującą pewien obszar próbny na hali, ta pani była i na produkcji i na montażu, na montażu jako lider niewiadomo czego, z ludźmi nie potrafi pracować w grupie a tu awansik na próbny obszar, i jak tu ma być dobrze, porażka, z takimi osobami to na starcie porażka bo z tego co było widać to przez czas swojego pobytu w rosti/bianor to tylko zdjęcia robiła i na fajkę latała, i za to dostaje się awansik , żenada.

Wojtek
@Wojtek 08.09.2017 10:53
Witam jestem pracownikiem tej firmy i powiem wam takiego szamba nie widziałem, wyzysk na maksa, mobing, zero kultury, liczą...

Dopisze jeszcze odnośnie tej pani taką ciekawostkę, każdy w około trąbi o pani Monice i opowiadają o jej wyczynach z facetami z pracy, nawet na imprezkę magazynierów poszła sama jako jedyna kobieta z tyloma facetami i fajnie się jej siedziało na kolanach u szefa magazynu, mimo że nie jest jego żoną, i to nie jedyny facet z pracy Rosti , niektórych żony by się ostro wkurzyły, i tak dostaje się pracę w biurze. Nie musisz mieć inteligencję wystarczą inne zalety.

Kaczorski
@Wojtek 08.09.2017 10:53
Witam jestem pracownikiem tej firmy i powiem wam takiego szamba nie widziałem, wyzysk na maksa, mobing, zero kultury, liczą...

Bo tam zamiast niekompetentnych zwalniać, to przeczucaja z kąta w kąt. Ps. Ta Monika to serio konie jak nie jeden szewc. Ot kultura Bianoru.

Gawro

Jak można nazwać firmę imieniem najlepszych placków ziemniaczanych na świecie, no jak ?

Joanna

@Prezes rosti z bialego rozumiem, że sytuacja o której piszesz mogła rodzić frustrację, a post był pisany pod wpływem emocji, jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że komentarze nie mogą naruszać zasad regulaminu.

Joanna

@rozdzielca wspominasz o wejściu nowego sytemu pracy. Jakich działów firmy ma on dotyczyć? Jak obecnie będzie wyglądać praca w Rosti S.A.?

Greg

Co dokładnie oznacza praca w magazynie w Rosti w systemie 3-zmianowym

Joanna

@Kkkdziękuję za Twoją opinię. A co powiesz na temat warunków zatrudnienia w firmie? Jakie benefity oferuje pracodawca?

Kkk

Ja pracuje w tej firmie prawie 6 lat. Na pracę nie narzekam, wiadomo są lepsze i gorsze dni. Kiedy był jeszcze Bianor to było ok ale teraz kiedy jest rosti to jest totalna porażka. Jestem na stanowisku rozdzielcy na zmianie ( usunięte przez administratora ) czy jakoś tak, człowieka który nie wie co się dzieje, nie wie chyba też co ma robić, wspomaga sie innymi pracownikami. Np. przychodzisz coś się zapytać to on nigdy nic nie wie, odsyła cie do kogoś innego. Przymyka oko na pijaństwo, nieróbstwo bo mają dobre gadane. Są ludzie którzy po prostu nie przychodzą do pracy bo zapili jak się później chwalą, oczywiście konsekwencjinie ma ale jak nie nie możesz przyjść bo do lekarza z małym trzeba iść to już z automatu NN bo nie masz gadanego. Nie wiem czy ten człowiek to idiota czy hipokryta ale gorszego kierownika nie widziałem. Po za tym logistyka, bhp i HR w tej firmie to dosłownie jeden wielki kabaret. I jak ktoś chce tam pracować to polecam byc osoba palącą, masz 15 min przerwy i na fajkę wychodzisz kiedy chcesz i ile chcesz a osoba niepaląca ma tylko 15 min przerwy i na siku moza isc i jeszcze cie zastąpi jak na faje idzisz. Przychodzisz skacowany albo nawet świeży? Nie ma problemu, lidera ci urlop wstawi. Spóźniłeś się np. 40 min.... mamy to gdzieś. Nic nie robisz, chodzisz i zagadujesz do wszystkich, jestes dobrym pracownikiem. Napierdzielasz dzień w dzień tak że wszystko jest dobrze, cacy i przychodzi chwila że masz czas posiedzieć, odsapnąć, jesteś nierobem. To jest właśnie główna idea tej firmy.

rozdzielca
@Kkk 28.02.2017 08:40
Ja pracuje w tej firmie prawie 6 lat. Na pracę nie narzekam, wiadomo są lepsze i gorsze dni. Kiedy był jeszcze Bianor to było o...

Jeżeli nie narzekasz to pracuj w nowym systemie pracy który ma być od czerwca po 12 godz :)

Anonim

Piszecie ze pracujecie/pracowaliscie tyle czasu i ze ten czas jest dla was zmarnowany.. to po jakiego grzyba "tracicie" czas na taka prace?! Jak wam sie cos nie podoba, to spadajcie stad! Ja nie narzekam na ta prace. Jak najbardziej polecam montaz! No chyba ze ktos chcialby luksusy to sorry ale tu wygody nie znajdziecie, bo to jest praca a nie jakies luksusy.

Bogu

Cześć! Widzę, że głownie narzeka się na produkcję. A jak jest z pracą na stanowiskach inżynierskich? Utrzymanie ruchu? Szukają teraz młodszego technika i inżyniera produkcji. Ktoś wie jak się pracuje na tych stanowiskach i jak z płacą? Pozdrawiam

Calla

Również pracowałam w Rostii, na produkcjii przy montażu zaparzarek do kawy. Praca na 3 zmiany od poniedziałku do piątku, czyli tydzień na rano itd. Nie ma co ukrywać bo praca faktycznie jest ciężka, trzeba wyrobić norme i wogule, a najtrudniej jest w nocy jak człowiek jest nie przyzwyczajony. Umowe dostałam na 3 miesiące i nie chciałam przedłużać, bo było mi za ciężko. Obuz pracy to trochę przesadne określenie, zalerzy od stanowiska i indywidualnych predyspozycjii. Plusami z pewnością jest umowa o pracę i to nic, że na czas określony, wypłata zawsze w terminie, za nocki płacą więcej, osoba oddająca krew przynosi zwolnienie i ma wolny i płatny w 100% dzień. Liderki faktycznie uważają się za kogoś lebszego no i lepiej zarabiają więc to pewnie dla tego, mistrz to w ogóle jakieś dziwne określenie, i facet który te stanowisko zajmował w tym czasie gdy tam pracowałam ewidentnie za bardzo się z tym określeniem utożsamiał, bo wydawało mu się, że jest najmądrzejszy i wie lepiej co jest dla ciebie dobre. Ale to często spotykane zjawisko, że ludzie zajmujący stanowiska kierownicze uważają się za lebszych od nas roboli. A ludzie pracujący na produkcji są różni, są tacy co tylko donoszą na wszystkich i są tacy z którymi można porozmawiać i fajnie się pracuje, tak jest wszędzie nie tylko w Rostii. Pracowałam w kilku sklepach spożywczych i to na czarno za 4,5 na godzine, nosiłam worki z ziemniakami po 50 kilo, szkrzynki z piwem, sprzątałam i stałam na kasie, koleżanki miałam tak zazdrosne, ze wszystko na złość robiły, kierowniczki takie że nie ma kulturalnego określenia, szefowie fleje, brudasy i kłamcy bo przykładowo ma 3-4 sklepy a myje się raz w miesiącu bo woda za droga. A i na koniec pieniędzy wypłacać nie chcieli więc było trzeba straszyć inspekcją pracy i sanepidem. Na potstawie moich doświadczeń z pracodawcami i pracownikami, stwierdzam, że dla mnie osobiście Rostii nie jest ąż tak złym miejscem pracy i podkreślam,że jest to wyłącznie moje zdanie. A jak ktoś uważa inaczej to jak najbardziej ma do tego prawo.

gosc

Należałoby by zacząć od hamskiego wizerunku i traktowania pracowników. Poczytajcie czy tak sie nie zachowują wasi przelozeni.Psychopatia to zaburzenie osobowości, które polega na niezdolności osoby chorej do nawiązywania trwałych i głębokich relacji między ludzkich. Osoby te rozumieją emocje, dostrzegają je, ale ich nie przeżywają – nie potrafią się zakochać, a kiedy komuś wyrządzą krzywdę nie odczuwają skruchy. Osoby ze swojego otoczenia traktują instrumentalnie, wykorzystując je do swoich korzyści. Bycie psychopatą nie oznacza jednak braku prezentowania emocji – osoby te potrafią naśladować emocje i manipulować nimi, dla swoich korzyści. Mówiąc wprost, psychopata może wyglądać jak bardzo uroczy czy zakochany człowiek – problem w tym, że jest to jedynie poza przyjęta dlatego, że się opłaca. Wśród osób na wysokich stanowiskach psychopatów jest więcej niż w populacji, bo psychopaci świetnie radzą sobie z wykorzystywaniem innych. Dla nich, „po trupach do celu” jest czymś normalnych – zatem częściej osiągają sukces. Jak rozpoznać czy Twój szef jest psychopatą? Oto 10 wskazówek: 1.Patologiczne kłamstwa Szef psychopata nie dotrzymuje słowa. Bez mrugnięcia okiem okłamuje swoich podwładnych mówiąc im to, co potrzeba by np. zwiększyć produktywność czy zaangażowanie w pracę. Przyłapany na kłamstwie nie odczuwa winy, lecz tak kieruje rozmową, by okazało się, że wcale nie kłamał – to pracownik źle go zrozumiał. 2.Świetna manipulacja ludźmi Szef psychopata potrafi tak wykorzystać emocje podwładnych, by uzyskać to co chce. Jest idealnym manipulatorem,a pracownik nawet jeśli wie, że dał się zmanipulować, nie potrafi zachować asertywności. 3. Brak problemów ze zwalnianiem pracownika Szef psychopata potrafi zwolnić pracownika bez mrugnięcia okiem. Po wystawieniu pracownika „za drzwi” zapomina o nim. Liczy się dla niego jedynie efektywność pracy. Nie ma wyrzutów sumienia zwalniając osobę chorą czy z chwilowymi problemami domowymi. zwalnianie 10 zachowań, które wskazują, że Twój szef jest psychopatą 4. Stany agresji Psychopatyczny szef może mieć problemy z kontrolą agresji. W efekcie są momenty, w których zaczyna krzyczeć na pracownika i zachowywać agresywnie – zarówno w kontekście werbalnym jak i fizycznym. Wybuchy agresji są niekontrolowane, dzieją się nagle. 5. Wysoki poziom energii Szef z psychopatycznym rysem osobowości jest osobą bardzo energetyczną. Zawsze gdzieś biega, pracuje na wysokich obrotach, jest niezwykle dynamiczny. 6. Wysokie poczucie własnej wartości Arogancja, przekonanie o własnej wyższości, dominowanie nad pracownikami, brak poszanowania cudzej wiedzy czy kompetencji to również cechy psychopatycznego szefa. Osoba taka zawsze wie najlepiej, nigdy się nie myli. Jeśli popełni błąd zwala winę na innych lub na sytuację – sam do błędu nie przyznaje się prawie nigdy. 7. Uroczy sposób bycia Psychopaci są mili i sympatyczni. Sprawiają świetne pierwsze wrażenie, a osoby które znają je powierzchownie uważają, że są to osoby niezwykle urocze. Na pracownikach szef psychopata sprawia bardzo podobne wrażenie. Rysy na tym idealnym wizerunku pracownik ostrzega jedynie wtedy, kiedy zostaje poddany manipulacji, ale dzięki urokowi osobistemu, przełożony psychopata potrafi manipulować pracownikiem latami. 8. Brak empatii Osoby psychopatyczne nie są empatyczne- czyli nie potrafią współodczuwać. W kwestii zawodowej wyraża się to brakiem oznak smutku, współczucia czy radości w sprawach dotyczących pracowników. Na wieść o trudnej sytuacji pracownika, szef psychopata nie współczuje, nie martwi się, nie pyta czy może jakoś pomóc, ale zaczyna zastanawiać się, jak zastąpić tego pracownika lub na ile jego trudna sytuacja upośledzi jego pracę. szef psychopata 10 zachowań, które wskazują, że Twój szef jest psychopatą 9. Brak poczucia winy lub skruchy W przypadku kiedy szef psychopata wymaga od pracownika np. zostania po godzinach wiedząc, że pracownik ma rodzinę i nie może zostać, nie odczuwa z tego powodu żadnej skruchy. Po prostu nakazuje takie a nie inne działania nie przejmując się tym, co w tym temacie myśli pracownik. Szefowi psychopacie nigdy nie jest przykro – jeśli coś mu się nie uda – złości się, ale nie wyraża żalu lub smutku. 10. Wysoki poziom inteligencji Osoby o psychopatycznym rysie osobowości, są najczęściej osobami inteligentnymi (nierzadko znacznie powyżej średniej). Oczywiście, jedna czy dwie cechy nie czynią jeszcze z przełożonego psychopaty, ale jeśli w swoim szefie odnajdujesz przynajmniej kilka (6-7) c

Calla
@gosc 15.01.2017 23:35
Należałoby by zacząć od hamskiego wizerunku i traktowania pracowników. Poczytajcie czy tak sie nie zachowują wasi przelozeni.Ps...

No i co zrobić jeżeli ma się szefa który swoim zachowaniem podpada pod wszystkie 10 punktów??? Lekarzem nie jestem, więc diagnozy mu nie moge wystawić, więc co mam mu przykładowo powiedzieć żeby skonsultował się z psychiatrą bo coś z nim nie chalo, czy poprostu pakować rzeczy i uciekać z pracy? Absolutnie nie rozumiem co taka wiedza ma wspólnego z pracą. Nie trzeba być odrazu psychopatą, bo nadmierna władza i pieniądze równierz mogą człowieka pozbawić zdolności do odczuwania, a chciwośc sprawia, że przysłowiowa walka po trupach staje się głównym priorytetem. Znam kogoś u kogo stwierdzono socjopatie, nie zdolność do odczówania uczuć i niezdolność do funkcjonowania w społeczeństwie, a mimo to absolutnie nie przejawia cech świadczących o posiadanych chorobach, bo humorki miewa każdy, nawet człowiek nie zabużony emocjonalnie ma dni kiedy jest drażliwy i może stać się agresywny z błachego powodu. Dla tego nie widzę sensu w twojej wypowiedzi, nawet jeżeli przełożony faktycznie leczy się psychiatrychnie czy ma jakieś zabużenia, to absolutnie nie ma nic wspulnego z wyzyskiem pracowników na niższych stanowiskach. A jak komuś nie pasuje bycie robolem i niskie zarobki, zamiast szukać psychopatów do okoła niech lepiej pujdzie do szkoły, podniesie swoje kwalfikacje i niech zapozna się z kodeksem pracy bo jak nie znasz swoich praw zawsze będziesz wykożystywany.

gosciu malinowy

Rys 2017-01-15 18:58:30 2 lata tam pracowałem. 2 lata zmarnowane a ludzie to porażka. Banda chamow narkomanów i cpunow Rys prawdę napisałeś , tam teraz nawet nie ma sie do kogo odezwac . Co powiesz to wszystko idzie na forum publiczne , Banda chamów , narkomanów i prostytutek

Rys

2 lata tam pracowałem. 2 lata zmarnowane a ludzie to porażka. Banda chamow narkomanów i cpunow

anonim

Pracuję w Rosti prawie 2 lata i nie narzekam jak inni. Nie rozumiem ludzi, którzy wiedzą jakie są zarobki wysyłają cv a później narzekają że im mało.. Praca jak praca, nie zawsze musi być idealnie. Plusem w Rosti na montażu jest to że można sobie przychodzić w soboty do pracy, gdzie płacą 100 %. Zawsze można sobie dorobić jak komuś jest za mało wypłaty. Polecam!

Pracownik111

Czy rozmowy kwalifikacyjne na wyższe stanowiska są prowadzone w języku angielskim. W wymaganiach jest podane że angielski poziom komunikatywny i stąd moje pytanie czy na rozmowie nie będą tego sprawdzać?

555
@Pracownik111 01.12.2016 13:30
Czy rozmowy kwalifikacyjne na wyższe stanowiska są prowadzone w języku angielskim. W wymaganiach jest podane że angielski pozio...

Skoro wymagają znajomości j. angielskiego na poziomie komunikatywnym, to znaczy, że w pracy trzeba będzie się porozumiewać w tym języku. Co to za różnica czy na rozmowie kwalifikacyjnej to sprawdzają czy nie.

witko

Specjalista ds. Logistyki (Obsługa Klienta) jest u nich na pewno teraz potrzebny.. zastnawiam się tylko jak z urlopami.. no a oferują fajne rzeczy, bo np. pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie w międzynarodowym koncernie no i udział w dużych i nowatorskich projektach.

OBYWATEL Z POLSKI

NIE PRACUJĘ TAM ALE Z TYCH OPINIJ JAKIE TU CZYTAM WNIOSKUJĘ ŻE TO JAK W OBOZIE PRACY DLA NIEWOLNIKÓW -MOŻE KTOŚ POWINIEN SIĘ TYM ZAJĄĆ BO WYGLĄDA TO NIE POLUDZKU-POZDRAWIAM

Martis

Praca na produkcji wygląda tak .Robi się 7 dni pod rząd i pracuje w nocy w dzień wolny 6h co daje 1 dzień wolny. W miesiącu wyjdą łącznie 4-5 .Praca w święta bez żadnych dopłat .Jeden weekend wolny w miesiącu i to nie zawsze cały .Nocki 20%+ stawka podstawowa to 10zł brutto .Przerwa jedna 15 minut

młody

Wszystko zależy tak na prawdę od stanowiska jakie obejmujemy. Ogólnie nie jest tak źle jak było kiedyś ale radzę pracę w biurze niż na produkcji.

dzien dobry

Wie ktoś coś o przyjęciach do firmy?

ziomek

Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie, Brygadzistka nie ma szacunku do pracownika, przerzuca z działu do działu jak psa,trzeba umieć pracować na każdym stanowisku, Brak jakiejkolwiek motywacji do pracy ,zarobki bardzo małe 1400 zł to już maks i nie ma znaczenia czy pracujesz 10 lat czy 4 miesiące.

PS^No

Pracowałaś 10 lat i narzekasz? to po cholerę tam tyle siedziałaś skoro było aż tak źle

Ona

Rosti kupilo Bianor i w przyszlym roku przenosza sie do strefy ekonomicznej. Beda zwolnienia wiec kto chce sie uwolnic to bedzie mial okazje

n

To po co pracowałaś tak długo a teraz biadolisz.

N

A mi się w rosti podoba zawsze można trafić gorzej

koetek
@N 02.07.2015 18:23
A mi się w rosti podoba zawsze można trafić gorzej

WYDAJE MI SIE ŻE GORZEJ BYC NIE MOŻE PRACOWAŁAM TAM 10 LAT WYDAWAŁO SIĘ ŻE NIE MA PRACY JEDNAK TO NIE PRAWDA.CI KTÓRZY NAPISALI PISZĄ PRAWDĘ A TY TO CHYBA JESTEŚ JEDNĄ Z TYCH POSRANYCH LIDEREK. NA DZIEŃ DZISIEJSZY GDYBYM DOSTAŁA PROPOZYCJĘ POWROTU DO ROSTI TO ZAŚMIAŁABYM SIĘ T TWARZ SAMEMU ZARZĄDOWI. ALE JA GŁUPIA BYŁAM ŻE TAK DŁUGO TAM TKWIŁAM

ja

Z tego co mi wiadomo to mają przyjmowac po przestoju, czyli w drugiej połowie lipca. Pracowałam w Rosti ponad 10 lat. udało mi się wkońcu uwolnic. Liderki porażka, albo chodzą i jedna drugiej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obsrywa albo inna chodzi z zasypywaczem po roznych zakamarkach. Pieniądze marne, świątek piątek niedziela w pracy. Nie szanują pracownika. Jak chcesz jakiś dzień wolny to musisz isc do mistrza i zapisać sie z dwutygodniowym wyprzedzeniem i to nie wiadomo czy dostaniesz wolne. Ogólnie jedna wielka porażka. Kto może niech omija ten zakłąd szerokim łukiem

NNN

BĘDĄ PRZYJMOWAĆ DO ROSTI????

Edi

to co witek !!!! Cos wiecie na ten temat

uk

A ja jestem Team Leaderem w fabryce Rosti i bardzo dobrze sie z tym czuje i nie narzekam na ta firme tylko ze ja pracuje w Wielkiej Brytanii i tu sie troszke rózni wszystko. Płaca jest dobra , na wszystko starcza i w ogole to nie Polska tu jest inaczej. Pozdrawiam was.

Witek

Witajcie, Teraz sa dwie oferty na inzyniera jakosci i produkcji, stworzylini nowe stanowiska pracy? czy ich niedawno zwolnili a teraz znow potrzebuja ;-)?

koetek

Ostatnio w ROSTI zwalniaja na potęgę wieloletnich pracowników wyprowadzają niczym złodzieja po otrzymaniu wypowiedzenia ochroniarz prowadzi do szatni a potem odprowadza do drzwi.Rzygać się chce na to co tu się dzieje. W firmie śmierdzi upadłością????

koetek

Pracowałam w Rosti 10 lat na umowach przez spółki.Liderki tak jak już ktoś napisał lubią żeby im w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzić jak jesteś donosicielem i podpierdalaczem to i liderki cie lubią.Jeżeli liderka postanowi że sie nie nadajesz to cie nie ma.Mistrz A co to za mistrz jak ledwo wygrzebał sie z ...... nawet nie wie jak się nazywasz.Ciekawe czy liderki wiedzą co grozi za branie..... Zarząd to powinien bardziej się zainteresować co się dzieje na hali w nocy np.grają w gumę ,w piłkę liderki widzą nic z tego nie robią bo pupilkom można wdszystko

epes

Liderki? Komedia moze jest jedna lub dwie co byc powinne ,ale reszta to tragedia bez wykształcenia bez rozumu bez niczego nie wiadomo kto je zatrudnił

krajacz z biawar

kilku znajomych co pracuje w Rosti mówiło że zarobki słabe. zatrudnienie przez agencje pracy i co półtora roku agencja się zmienia żeby nie było trzeba dać czwartej umowy na stałe, a w tym czasie dostaje się umowy na kilka miesięcy. Zarobki do 1400 zł z premią i to jest już max jak zwykłego robola tam. I to nieważne czy pracujesz tam pół roku, rok czy od powstania firmy. Tak jak znajoma która jest zatrudniona jeszcze przez Rosti gdy te otworzyli w Białymstoku. Za każdy dzień zwolnienia L4 20 zzł z premii zabierają. Praca w święta takie jak 1 listopada. To tyle ile pamiętam. A co do rywalizacji pomiędzy brygadzistami to według mnie to nie jest normalne jak uważa użotkownik david. W biawarze gdzie pracuje obecnie i w poprzedniej firmie żaden brygadzista nie rywalizował ze sobą ylko tył dobrym kolegą z pracy i każdemu pomagał. Nie wymuszał pracy jak w obozie jakimś tylko razem na piwo się szło itp. podsumowując to Rosti to obóz pracy XXI wieku . To tyle, dziękuje za uwagę :)

epes12

Jak liderkom w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wlazisz to dlugo nie popracujesz ja pracowalam uczciwie i mimo dlugiej umowy i tak mnie zwolnili ale jeszcze i rosti poleci rozwali sie i bedzie wreszcie koniec tego guwna!

krjacz z biawar

Z tego co wiem od znajomych którzy pracują w rosti to porażka. Omijać szerokim łukiem. Każdy z nich szyka pracy lepszej bo Rosti to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Brygadziści którzy rywalizują między sobą o to czyja zmiana więcej zrobi a za dzień zwolnienia lekarskiego zabierają z premii. porażka. W biawarze mam po 2 latach 2200 zl netto w akordzie, a po 3 miesiacach pracy miałem juz 1700 zl. tyle w temacie . ot takie małe porównanie

hela

a jakie badania trzeba zrobic na produkcje?

Miśka

Witam czy jest ktoś kto pracuje z kobiet w Rosti?? chcę podjąc pracę w tej firmie i widzę że opinie o niej na forach,mnie już trochę zniechęcają. Naprawdę jest tak strasznie??

szara eminencja
@Miśka 02.09.2013 09:23
Witam czy jest ktoś kto pracuje z kobiet w Rosti?? chcę podjąc pracę w tej firmie i widzę że opinie o niej na forach,mnie już t...

tragedia to mało brak narzędzi to feler całkowity czy to na elewatorskiej czy myśliwskiej,ale jak chcecie dno i wodorosty brak norm i kultury kierownictwa wiedz pomyśl czy warto tu pracować zasad zero kultury tez mobbing ( za to tak można dostać 5 odsiadki) mam nadzieje ze to da jakiś pogląd sytuacji ,straszą ochrona środowiska a wyrzucają toksyczne zwiazki do rzeki stan terenu to 150 lat nieużytku na elewatorskiej tak samo bedzie na myśliwskiej plaza bedzie skażona odpadami nieczystości gdzie tu ochrona środowiska co zatem robi dyrektor dr.inz.Lech Magrel i jego przyjaciel dr.hab.Slawek Poskropko pozwalają na to a dr.Dariusz Kuc leczy dzieci niepełnosprawne dyr.pefronu Teresa Hernik spi tez co zatem mówią znajomi siostra Magrela ma córkę niepełnosprawną tragedia Slawek Poskrobko syna którym zajmuje się jego zona Edyta ect. mozna długo wymieniać 16 lat pracy rostii ale chorujemy z tego powodu nasi bliscy krewni brak rozeznania żadna rada nic nie daje nawet pomoc menadżera turystyki i rekreacji który nie tak dawno był tu pracownikiem giną nietoperze przez taki syf starczy spytać znawców podziemi które są w Białymstoku gdzie nie zachowano należytego rozwiązania tej kwestii podziemia to nie tylko kanały ale zdrowie nasze naszych bliskich czekam na wasz komentarz w tej sprawie HR

omg

jeny na jakim Ty świecie żyjesz? Jaki zastrzyk gotówki? Jakie 2500 zł na rękę? Umowę teraz dostajesz na miesiąc i z miesiąca na miesiąc przedłużają albo i nie jak mają przestój. płaca minimalna chyba że premie utrzymasz wtedy wyjdzie Ci 1400zł z groszami. Pracujesz różnie zazwyczaj po 2 dni na rano (6-14) 2 dni na popołudnie (14-22) 2 dni na noc (22-6) no i dwa dni wolne i od początku czasem wypada że 3 ale to dla wtajemniczonych system czterobrygadowy. Z przerwami to jak z kimś się wymienisz to dobrze ale wtedy 4 maszyny obsługujesz ewentualnie czekasz na liderke.

produkcja

Ja pracuje w rosti 6 lat i umowe dostaje na miesiac 2 lub 3 zadnego pakietu socjalnego nie korzystam nie dostaje bonow czy wczasowego a przerwa nalezy mi sie bez laski i nie ma tak ze ide i mowie ze chcem na przerwe tylko czekam az liderka przyjdzie do mnie bo nie jestem sam a lepsze umowy dostaja lizusy pijaki itd ten co pracuje nie dostanie dobra rada SPIERDALAJCIE z tad

summer

Ja w Rosti nie pracowałam ale za to w Biazecie!!! Powiem ci tak Żadna to łaska że wypłata jest punktualnie że są przerwy śniadaniowe,że jest pakiet socjalny itp. A wypłaty są podłe i nie rozumiem co to za tłumaczenie że Białystok to nie Warszawa. Mamy inne potrzeby inne żołądki!!!! Ja już od dłuższego czasu pracuję za granicą za solidne pieniądze i nikt mi tu łaski nie robi że mi płaci!! Milcz lizusie!!!!

anonim

Widzę, że jedziecie równo po produkcji, po mistrzach, po braku premii itp. Ale nikt jakoś nie wspomniał o rozbudowanym pakiecie socjalnym, tańszych biletach do kina, paczkach na święta dla dzieci, bonach na Boże Narodzenie itp. Mega kasy nie zarobicie, bo tu Białystok, a nie Warszawa, tu zwykły pracownik (czy to na produkcji, czy jako sprzedawca w hipermarkecie) nie zarabia 2-3k na rękę. Ja pracuję w tej firmie już ponad 3 lata - i nie narzekam. Roboty jest masa, to fakt, ale przynajmniej z wypłatą nie ma schizów i zawsze jest na czas.

roman

ile może tam zarobić ustawiacz lub konstruktor form?

Stańczyk

Kleszczyński usuwając doświadczonych pracowników a przyjmując niedoświadczonych tym samym przyczynia się do zwiększenia ilości braków .

Zostaw opinię o Rosti S.A. - Białystok

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rosti S.A.