Marpol S.A. Sp.k.
2 180 6 1

Opinie o Marpol S.A. Sp.k.

Filtruj opinie po kryteriach:

kolo
 Opinia

Nowi wiecej na zwolnieniach jak w pracy

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
maklak
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@kolo 14.03.2019 13:16

A kto młodemu zabroni? Jeżeli go stać to i może na zwolnieniu posiedzieć.

Pomocna?
TakNie
Teki
 Opinia

atmosfera super elegancka:)

Pomocna?
Nie dam rady
 Opinia

Na dziale wytlaczarek praca powinna byc w 4 osoby bo jest zapiernicz ze szok sypanie worów z surowcem.Kiedys zawsze bylo 4 nawet 5 osob.Robi sie za cieżko a nikt nie jestem koniem.Zaluje firma kilku godzin zaplacic tak jest biedna.Lżej by bylo wszystkim.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
NickName
 Opinia
@Nie dam rady 04.10.2018 20:48

Nie ma co narzekać. Lepiej nie będzie, więc są dwie opcje...albo brać co jest, albo szukać innej roboty. Ja wybrałem drugą opcję i w końcu normalnie funkcjonuje. Co było to było, ważne co jest teraz.

Pomocna?
Wytłaczarkowy
 Opinia
@NickName 05.10.2018 19:36

Zgadzam się z przedmówcą tylko trzeba się w miarę sprężać ponieważ powoli rynek pracownika się kurczy. Proponuję pójść na targi pracy i dowiedzieć się co oferuje konkurencja. Jedyne co w Marpolu się podobało to Pani prezes, ładna kobitka:)

Pomocna?
Wielbiciel kj
 Opinia
@Wytłaczarkowy 16.01.2019 12:04

Kaska z kj ładniejsza...

Pomocna?
Wytłaczarkowy
 Opinia
@Wielbiciel kj 22.01.2019 02:45

To ta czarnulka?

Pomocna?
TakNie
lol
 Opinia
@Wytłaczarkowy 03.02.2019 08:46

nie ruda

Pomocna?
TakNie
No name
 Opinia
@Wielbiciel kj 22.01.2019 02:45

Eeee. Irka najlepsza :-)

Pomocna?
milosnik kielbasy
 Opinia
@Wytłaczarkowy 16.01.2019 12:04

Jak dla pracownika calkiem sie skurczy to mozna wystartowac w eurowizji [wurst]

Pomocna?
TakNie
Nie pij tyle
 Opinia
@milosnik kielbasy 09.02.2019 10:18

Dzień wcześniej to Ty chyba nieźle pochlałeś.Kogo to w sumie interesuje winny jest zawsze szeregowiec co za wolno robi.

Pomocna?
TakNie
Paweł
 Opinia

W marpolu kilku ludzi odejdą z marpolu w tym roku. ktoś wiedzą ?

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
maklak
 Opinia
@Paweł 05.02.2019 18:47

Język polski, trudny język.

Pomocna?
TakNie
byly
 Opinia

ALDA drukarnia sito i solwent 20zl/h netto jedna zmiana

Pomocna?
TakNie
Pokaż odpowiedzi
byly
 Opinia
@byly 28.01.2019 11:30

aldo nie alda sory

Pomocna?
TakNie
baaaalejlama;)
 Opinia
@byly 28.01.2019 11:31

Widzę ze kolega nie bardzo nawet wie o czym pisze , bo firma salda to owszem drukarknia , natomiast ALDO —-> To sklep z obuwiem

Pomocna?
TakNie
byly
 Opinia
@baaaalejlama;) 28.01.2019 23:15

sam jestes kamasz jednak ALDA ul. Swietojanska 21

Pomocna?
TakNie
Wujcio Wariatuńcio
 Opinia

Proszę o namiar do zakładowego Związku Zawodowego, mailowy lub telefoniczny. Bardzo dziękuję.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Wujek dobra rada
 Opinia
@Wujcio Wariatuńcio 11.01.2019 11:20

Jest ogólnodostępny.W czym problem?

Pomocna?
TakNie
Kumaty
 Opinia

Wesołych świąt Bożego Narodzenia dla roboli z marpolu. Może jakiś mały strajk po świętach

Pomocna?
pm.
 Opinia

Witam. Mam pytanie, Kiedy zaczyna sie sprawa o odszkodowania za ukrywanie i falszowanie godzin pracy.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
x
 Opinia
@pm. 25.10.2018 06:48

30 lutego

Pomocna?
Wieloletni obserwator
 Opinia
@x 31.10.2018 09:07

Pracodawca byl bardzo sprytny w kwestii ewidencjonowania czasu pracy, widać tu ogromne doświadczenie w tej kwestii. Presja wywierana na wieloletnich pracowników może być spokojnie porównana z tzw syndromem sztokholmskim.

Pomocna?
Paweł
 Opinia

Witam. jak warunek w firmy np bony, nadgodzin 100% itp?

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
x
 Opinia
@Paweł 06.12.2018 16:40

bony m koncert ma dac a100 niema

Pomocna?
TakNie
Czopek
 Opinia

Wysypcie temat ze stawkami zaczniemy jakiś temat Moje sugestie dla Marpol S.A. Sp.k.: Opinia o wynagrodzeniach

Pomocna?
TakNie
Czarek
 Opinia

Czytam ostatnio to forum jestem z firmy konkurencyjnej Obawiam się, że osoby które w największym stopniu psują reputację firmy, to nie fizole zasuwający na najniższych stanowiskach, ale raczej kierownicy,dyrektorzy.Bo to właśnie niektórzy z nich obrośli legendą, w żaden sposób nie chwalebną. Wytłumacz i w jaki sposób pracownik produkcji może zepsuć reputację firmy?Nie zrozumiem dlaczego pracownicy sie nizszego szczebla sie kloca zamiast isc ramie w ramie ze soba.Przeciez tacy kierownicy to z reguły ciamajdy i niedojdy życiowe snujacy nierealne swoje wizje tuszujac wlasne kompleksy a jedyna rzecz ktora umieja zrobic to zajsc na gore i zaczac rozmowe ,,uprzejmie donosze..."Pozdrawiam

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
maklak
 Opinia
@Czarek 16.11.2018 12:43

Czarek z jakiej firmy konkurencyjnej jesteś? Może poszukują u Was jakiś pracowników?

Pomocna?
TakNie
Czarek
 Opinia
@maklak 19.11.2018 18:47

Jestem z Bialegostoku z drukarni u nas szukaja caly czas.Wszystkie zaklady maja braki kadrowe to raczej praca szuka czlowieka niz na odwrot.Maklak dobrze wam tam placa jak pracujecie na okraglo

Pomocna?
maklak
 Opinia
@Czarek 20.11.2018 15:11

Praca szuka człowieka, tylko nikt nie chce płacić godziwie za tą pracę. Pracujemy cały czas oprócz świąt typu Wielkanoc czy Boże Narodzenie.Choć ostatnio było wolne nawet na 1 listopada:). A czy dobrze płacą... wg mnie, zarobki powinne być większe ze względu na system w jakim pracujemy i warunki. I oczywiście premia która wchodzi w skład wypłaty u nas to 50%. Także jak po miesiącu pracy dostaniesz pensję bez premii to można powiedzieć ,że pracowałeś za przysłowiową miskę ryżu. Czarek u Was jak? na jakich warunkach pracujecie? Jesteście offstową drukarnią czy flekso?

Pomocna?
Czarek
 Opinia
@maklak 20.11.2018 19:33

Offset zarobki dla maszynistów sa ok pomocnicy wiadomo szału nie ma ale dostaja podwyzki co jakis czas maszynisci wieksze i czestsze -konkurencja nie spi:)Premia 50% uznaniowa?Ojej to nieciekawie.To jestescie mozna powiedziec na wyplate uzaleznieni od dobrego humoru tego co ja przyznaje.To straszne.U nas premia jest niewielka a zwroty to firma ma jakos to wyliczone.Nie mamy wogole uznaniowej.

Pomocna?
TakNie
maklak
 Opinia
@Czarek 21.11.2018 16:40

Dobrze napisałeś nasze wypłaty są uzależnione od humoru osoby co je przyznaje:).Co zrobisz, narazie się pracuje i cierpliwie czeka na rozwój wydarzeń w firmie.

Pomocna?
Ludzie
 Opinia

Przewodniczący jesteśmy z Tobą!

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Pracownik
 Opinia
@Ludzie 10.11.2018 19:26

Buhaha...

Pomocna?
Omijać szerokim łukiem
 Opinia

Praca patologia siedem dni pod rząd, później dwa dni wolne w środku tygodnia. Tylko jeden weekend wolny w miesiącu. Omijać szerokim łukiem.

Pomocna?
Strata Czasu
 Opinia

Po zmianie właścicieli nowi przejechali po firmie jak miotła usuwając ludzi z paszkwilami w wypowiedzeniach. Poprzedni prezes bywał porywczy, nowi są bezwzględni. Do tego fatalne cechy niektórych pracowników. Trzeba zabezpieczać się ze wszystkich stron, bo utopią dla obrony siebie lub swojej kliki. Omijać szerokim łukiem, szkoda życia. Po marpolu człowiek dopiero odżywa.

Pomocna?
Bolek i lolek
 Opinia

Wiecie co drodzy koledzy i koleżanki z tego całego nieszczęścia zalania firmy podobała mi się szybka integracja zakładu tj.biuro i pracownicy razem ramię w ramię czyscili zakład a widok obsługi maszyny sprzatajacej był bezcenny warty każdej premii.Warto było tam być!

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
brzydal
 Opinia
@Bolek i lolek 07.09.2018 21:48

Haha, akurat jak znalazł na HAACP, ISO.. BRC HAHA

Pomocna?
Ciekawy
 Opinia

Aneto więcej minusów niż plusów. Raczej pracy tam nie polecam.Najlepiej się tam sprawdzają osoby z osobowością karierowicza, donosiciela i poganiacze.Jestes jednym z nich masz szanse na niezle zarobki u innych wyglada to raczej przecietnie choc pracodawca lubi o sobie myslec inaczej.Wykorzystuje sie tutaj pozycje sily,wladzy buduje poczucie winy i zagrozenia,ciagly stres to cos z czym kojarzy mi sie to miejsce.Pracuje jeszcze ten bubel z r.o.s.t.i w rurkach zwany zastepca zastępcy?

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
maklak
 Opinia
@Ciekawy 19.07.2018 18:01

Zastanawia mnie jedno, skoro ta firma ma więcej minusów niż plusów, to dlaczego tyle ludzi tam jeszcze pracuje ? Chyba nie możliwe jest to aby pracowali tam sami "karierowicze donosicele i karierowicze"?A co chodzi o tego Pana to dalej pracuje, nawet pewna inspekcja zadawała pytania czyim jest zastępcą:)

Pomocna?
Damski
 Opinia
@maklak 19.07.2018 22:39

Jaki z niego zastępca?? Nawet w swoim domu gęby nie otworzy,bo zoneczki się boi. Pozdrawiam Pana z zielonego Passeratti

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Ciekawy 19.07.2018 18:01

I z tym bym sie zgadzał w 100 % ale co to da ???

Pomocna?
TakNie
Forumowicz
 Opinia
@maklak 19.07.2018 22:39

Nie zrozumiesz nigdy bo nalezysz do klanu braci Mroczkow

Pomocna?
Marobex
 Opinia

0

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia

@maklak, pracujesz w Marpol? Jeśli tak jest to powiedz co sądzisz o pracy w tym miejscu. Jak oceniasz atmosferę pracy? Jakie warunki zatrudnienia są oferowane przez pracodawcę? @Damski, przypominam, że na forum zabronione jest opisywanie konkretnych osób. Jest to niezgodne z regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
Aneta
 Opinia

@pm, wyrażasz się na forum publicznym, więc dbaj proszę o kulturę wypowiedzi. Jeśli pracujesz w Marpol to powiedz jakie warunki zatrudnienia zostały Ci zaproponowane przez pracodawcę. Czy można liczyć na premie lub dodatki pozapłacowe do podstawowego wynagrodzenia?

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia

@Ciekawy, nie jestem pracownikiem firmy Marpol. Jestem moderatorem forum Gowork. Moim zadaniem jest aktywność na forum poprzez zadawanie pytań i pilnowanie, aby użytkownicy przestrzegali regulaminu. Dzięki temu zyskuję cenne informacje dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w danej firmie. Dlatego jeśli pracujesz w Marpol to napisz proszę, co sądzisz o pracy w tej firmie. @P.M, przypominam, że na forum obowiązuje regulamin: https://www.gowork.pl/regulamin który zakazuje używania obraźliwych słów w stosunku do innych. Dodając komentarz zaakceptowałeś treść regulaminu, więc proszę, abyś go przestrzegał.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
pm
 Opinia
@Aneta 12.07.2018 13:57

Cześć Aneto. Więc żeby nie dążyć tematu. Podejscie do pracownika... Tumanie, Jelopie, (usunięte przez administratora) Tak zwraca się dyrekcja do swoich pracownikow poza plecami. Najlepszy tekst do podwladnego.. cytuje A co mnie twoje dzieci interesują... OGOLNIE BRAK SZACUNKU DO LUDZI. BO Z (usunięte przez administratora) PANI NIE ZROBISZ.

Pomocna?
P.M
 Opinia

Leń z Lenina szefa z belownicy i tulej Roberta S. Wciąż mało robi,a rządzi się i rozkazuje. Obibok (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Aneta
 Opinia

@Pan Y, dziękuje za odpowiedź. Czy próbowaliście poruszać kwestię ustalania grafiku z kierownictwem wraz z innymi pracownikami? Dlaczego w firmie Marpol S.A. ustalanie grafiku odbywa się "z dnia na dzień"? Czym to jest spowodowane? Napisz proszę coś na ten temat.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Mirekkk
 Opinia
@Aneta 18.06.2018 08:53

Bo nie ma komu pracować. Po drugie widzi mi się Dyrekcjiiiiii. Durne pytania zadajesz. Jesteś robolem to nie masz nic do gadania.

Pomocna?
Ciekawy
 Opinia
@Aneta 18.06.2018 08:53

Aneto czy jestes pracownikiem firmy Marpol?Masz w ostatnich tygodniach więcej wpisow jak pracownicy.Nie byloby tylu negatywnych wpisow gdyby byla masa zadowolonych pracownikow.

Pomocna?
Aneta
 Opinia

@Mirekkk, dziękuję za odpowiedź. Możesz do swojej wypowiedzi dodać informację na temat ewentualnych szkoleń organizowanych przez firmę Marpol dla swoich pracowników? Czy pracodawca dba o rozwój zawodowy swojej kadry pracowniczej i organizuje ciekawe merytoryczne szkolenia, które podnoszą kwalifikacje pracowników? Napisz proszę coś na ten temat.

Pomocna?
Aneta
 Opinia

@Sówka, bardzo proszę, aby w wątku opinii na temat pracy w firmie Marpol S.A. pojawiały się jedynie wpisy dotyczące warunków pracy oraz ogólnej sytuacji w tej firmie. Komentarze nie na temat są zbędne i nie pomagają osobom, które poszukują informacji na temat pracy u tego pracodawcy. Czy ktoś z Was może jeszcze wypowiedzieć się na temat obecnych warunków pracy oraz atmosfery w firmie Marpol S.A.? Zachęcam do wyrażania swoich opinii na ten temat.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Pan Y
 Opinia
@Aneta 12.06.2018 13:17

Chyba warto powiedzieć, że dość nie wygodną sytuacją jest ustalanie grafików bez konsultacji z pracownikami. Niby jakaś tam powtarzalność grafiku jest, ale z dnia na dzień może ulec zmianie... Brak grafików rozpisanych na cały miesiąc potrafi irytować - ciężko zaplanować swój wolny czas, uroczystości w rodzie czy choćby prozaiczną wizytę u dentysty.... Według mnie powinno być tak, że jest rozpisany grafik na cały miesiąc, i jeśli komuś nie pasuje jeden czy dwa dni, to ma prawo zamienić się z kolegą bo np wypada mu komunia dziecka. Mało tego, ewentualne pilne wezwanie do pracy np w czasie dnia wolnego, czy urlopu powinno się odbywać się za stosowne wynagrodzenie za ten dzień, a nie oddawanie wolnego. To jest realne do wywalczenia, ale musieliby pracownicy złożyć zbiorowe oświadczenie i przedłożyć taki dokument do stosownego pokoju w biurze.

Pomocna?
Sówka
 Opinia

Zaopatrzeniowiec K.M tak drży o swoją żonkę,że po kilkanaście razy przychodzi na fotopolimery. Czyżby nie miał swojej roboty????

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
NickName
 Opinia
@Sówka 07.06.2018 21:41

Co to ma wspólnego z opinią o firmie? Widocznie nic bardziej merytorycznego nie potrafisz stworzyć. Pilnuj swojej skóry, albo piórek...

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Sówka 07.06.2018 21:41

A co cię to k.....a interesuje zajmij się swoją robotą.

Pomocna?
Aneta
 Opinia

@lin, @Damski, czy możecie w sposób bardziej szczegółowy przedstawić swoje komentarze? Czego konkretnie dotyczą? Czy są związane z wątkiem opinii na temat pracy w firmie Marpol S.A.? W chwili obecnej trudno zrozumieć co chcecie przekazać użytkownikom swoimi komentarzami. Proszę, aby na przyszłość w tym wątku pojawiały się opinie merytoryczne i uzasadnione, które będą pomocne dla osób poszukujących informacji o tym pracodawcy.

Pomocna?
Pan X
 Opinia

Czekam,czekam i chyba się nie doczekam na temat nowych info od związkowców. Trzeba będzie odejść z tego bagna co nic nie daje,a zabiera 1%. Vice Szef zwiazków "Goryl" co wozi sie Passeratti dwulicowy człowiek. Z Tobą rozmawia,a za jakiś czas Cię obgaduje.

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Uczciwosc spoleczna
 Opinia
@Pan X 27.04.2018 18:13

Nie poddawaj się pod związkowca bo ci do niego daleko.Vice goryl jak go nazywasz jest jednym z nielicznych ktory nie boi sie nazywac rzeczy po imieniu ze firma nas OKRADALA I ROBI TO DALEJ.Panie goryl jak to napisal ten dupek ,ja jestem za cienki zeby cos zrobic samemu ale wasza organizacja juz tak.Zadzialajcie cos wiecej czas juz na gazety i tv i PRAWDE.Czas to wszystko zakonczyc

Pomocna?
lin
 Opinia
@Pan X 27.04.2018 18:13

wyskocz z nim na solo jak ci nie pasuje

Pomocna?
Damski
 Opinia
@lin 12.05.2018 06:43

Na solo?? Śpiewać nie potrafi,a te drugie?? Hmmm. Szkoda chłoptasia,by znów się połamał.

Pomocna?
lin
 Opinia

pozdrawiam wszystkich zwiazkowcow zrobcie cos zeby przydupa nie szczekaly tak zwany goryl wice szef jestna swoim miejscu

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Gienek
 Opinia
@lin 19.05.2018 18:46

Lin. Już tyle razy "prosisz" aby związkowcy COŚ zrobilii i co? Na darmo te twoje wypociny tutaj,bo jak widać nie wiele "chyba" mogą zrobić,że nie robią NIC.

Pomocna?
lin
 Opinia
@lin 19.05.2018 18:46

prosi to sie swinia albo gienek

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia

@Masujdzika, dziękuję za odpowiedź na temat pracy w firmie Marpol S.A. Jednak, czy pracodawca przedstawiał pracownikom w jaki sposób mają zachować się w przypadku pożaru? Jak wtedy działa system o którym piszesz? Drzwi automatycznie otwierają się? Czy jest od tego ochrona, która musi w odpowiednim czasie zareagować w chwili zagrożenia?

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia

@lin, proszę o wypowiedzi zgodne z tematem wątku oraz regulaminem gowork.pl https://www.gowork.pl/regulamin @Men, Ciebie również proszę o wpisy na temat pracy w firmie Marpol S.A. Sp.k. W chwili obecnej trudno zrozumieć do czego konkretnie odnosi się Twoja wypowiedź. @Masujdzika, możesz w sposób bardziej szczegółowy uzasadnić swoją wypowiedź? Co dokładnie masz na myśli? Przedstaw nam w sposób bardziej złożony to co napisałaś w swoim komentarzu. Czy w Twojej ocenie pracodawca Marpol S.A. Sp.k. dba o swoich zatrudnionych pracowników? Jak wygląda kwestia przerw pracy?

Pomocna?
Pokaż odpowiedzi
Masujdzika,
 Opinia
@Aneta 25.05.2018 10:00

W zakładzie Marpol S.A. Sp.k. drzwi są zamykane elektronicznie. Drzwi, przez które pracownik wchodzi i wychodzi do zakładu są otwarte w godzinach: Od 5:45 do 6:15, od 13:45 do 14:15 i od 21:45 do 22:15. W pozostałym czasie drzwi są zamknięte na amen. Drzwi to droga ewakuacyjna! No ale niby w razie pożaru, wypadku, wybuchu, zawalenia sie stropu i ataku Korei Płn itp itd. drzwi same sie otworzą. Przecież system jest bardziej niezawodny od człowieka. Jakieś zakłady pracy stosują metodę - Wejdziesz, nie wyjdziesz? Trochę praca w "klatce". Rozwijając myśl - Czy to zgodne z przepisami bhp, przeciwpożarowymi itp?

Pomocna?

Zostaw opinię o Marpol S.A. Sp.k. - Ignatki

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marpol S.A. Sp.k.

Nie bądź obojetny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dot. mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.