Izo-Erg S.A. Zakłady Tworzyw Sztucznych

Adres: Jana śliwki 86, 44-100 Gliwice

NIP: 6310000517 KRS: 0000048853

Izo-Erg S.A. Zakłady Tworzyw Sztucznych
2 17 6 1

Opinie o Izo-Erg S.A. Zakłady Tworzyw Sztucznych

PeBe

Jeśli chodzi o Erg z autopsji wiem że jak masz przysłowiowy "RYJ" to masz spokój, na ludziach im zależy bo tam liczy się niestety sztuka a nie doświadczenie, także jak umiesz się odezwać i dać do zrozumienia że (usunięte przez administratora) nie robię ale jestem" to jesteś ceniony :) Zobaczymy co wniosą obecne zmiany na wydziale PB, ale czuję że za kierownikiem G. i mistrzem B. dużo osób zatęskni...

Masakra
@PeBe 24.11.2018 00:28

Wydaje mi się, że tęsknić za kietownikiem G. nie będzie trzeba bo zastępcy przeszkoleni na jego wzór i podobieństwo. Na produkcji się mało znają ale wrzeszczeć , szydzić i poniżać ludzi nauczyli się bardzo szybko. Nie ma jednak co się dziwić uczyli się od najlepszego w tym temacie. Teraz tylko wydziałowi donosiciele będą musieli sobie przetrzeć szlaki do nowego kierownictwa. No chyba że, całą sprawdzoną siatkę donosicielską dostaną w spadku po starym. Mam tylko ogromną nadzieję, że zmiany które zachodzą aktualnie na PB będą pozytywne dla wszystkich pracowników. Podobno cuda się zdarzają.

Urszula
@PeBe 24.11.2018 00:28

Co rozumiesz przez stwierdzenie, iż w Zakładach Tworzyw Sztucznych Izo - Erg liczy się sztuka, a nie doświadczenie? Wyjaśnisz proszę na forum, co konkretnego miałeś na myśli? Forum odwiedza wiele osób, które jeszcze nie są związane z firmą, wobec czego również mogą nie zrozumieć sensu Twojej wypowiedzi. Czy sugerujesz w swojej opinii, że osoby, które nie przykładają się do pracy są bardziej cenione od zaangażowanych pracowników Izo - Erg z Gliwic?

PeBe
@Urszula 05.12.2018 12:40

Żeby to zrozumieć trzeba tam popracować, ale jeśli osoba co pracuje tam 3 m-ce i ma minimalnie niższa stawkę niż gość co robi tam 10 lat i ma 20 obowiązków więcej to sory... Chyba coś jest nie halo...

R... on
@PeBe 24.11.2018 00:28

Nie da się zatęsknić za kierownikiem gdyż on nigdy nie odejdzie wszyscy odejdą, a on będzie jak Lenin wiecznie żywy i na posterunku. Przecież bez niego ten zakład obróci się w pył i przestańcie istnieć pozostanie po nim jedynie cud nowoczesnej techniki niezniszczalna nowa piła na PB. Biuro trzeba tylko będzie przenieść na parter bo niewygodnie wchodzi się po schodach z balkonikiem i pełnym pampersem.

Urszula

@M.....a II, nie wspomniałeś nic o systemie motywacyjnym. Mógłbyś napisać czy pracodawca oferuje ze swojej strony jakiekolwiek premie finansowe lub benefity pozapłacowe? Interesuje mnie też kwestia rozwoju - czy organizowane są szkolenia, które podnosiłyby kwalifikacje pracowników?

Żurek
@Urszula 20.09.2018 17:33

Nie ma czegoś takiego jak motywacja, podnoszenia kwalifikacji. Nie oszukujmy się, to nie strefa gdzie jest możliwość pięcia się po szczeblach. Premia jest, ale przy tych płacach bez weekendów pracujących mało odczuwalna.

Urszula
@Żurek 25.10.2018 18:36

A mógłbyś napisać na jakiej zasadzie przyznawane są premie? I czy po za tymi premiami pracodawca oferuje inne benefity? Mam na myśli dodatkową opiekę medyczną lub kartę do siłowni. Myślę, ze to ważna informacja, dla osób, które chcą zacząć pracę w Izo-Erg.

M..... a II
@Urszula 20.09.2018 17:33

Motywacja w IZO-ERGu? Takie słowo w tej firmie nie istnieje lub przestało być używane gdyż nikt nie jest w stanie pojąć jego znaczenia. W tym zakładzie nawet metoda kija i marchewki się nie sprawdza gdyż na marchewkę szkoda wydać pieniążki, a kij już dawno zakosili na opał co zaradniejsi pracownicy.

Żurek
@Urszula 31.10.2018 15:04

Nie ma kart do siłowni. Opieka medyczna jest.

aa
@Żurek 06.11.2018 20:03

siłownia jest za friko jak sie prasę rozładowuje , albo bel zakłada :)))

Urszula
@Żurek 06.11.2018 20:03

Na stronie firmy IZO-ERG ( http://www.izoerg.com.pl/kariera.html ) znalazłam informację, że pracodawca oferuje możliwość nieodpłatnego dowozu do pracy. Czy faktycznie tak jest? Ktoś z Was z tego korzystał?

R....n
@Żurek 06.11.2018 20:03

Jaka opieka medyczna? Lekarka która wypisuje lekarstwa i L4 na życzenie pacjenta bez badania go to raczej nie opieka medyczna. Zawsze też mnie dziwi, że ,,bardzo chore'' osoby czekają do 12.00 aby spotkać się z panią doktor, a nie idą o 7.00 do rejonu. Może boją się tam zarazić jakąś prawdziwą chorobą, a w przychodni zakładowej ludzi mało i większość cierpią na jedną nieuleczalną chorobę czyli LENISTWO. Pani doktor przecież nie będzie wnikać czy pacjent jest naprawdę chory czy tylko symuluje. Ważne że , kawka wypita, wszystkie najnowsze ploteczki przerobione i kasa za ,,przepracowane''godziny wpłynie na konto. Ożywienie i przerwę w piciu kawy może wywołać tylko wizyta PREZESA lub DYREKTORA i wtedy można na twarzy pani doktor zobaczyć uśmiech i usłyszeć uprzejmość w głosie. Jeśli natomiast jesteś zwykłym i do tego chorym robolem musisz odczekać dobre kilkanaście minut aż kawa zostanie wypita i wszystkie ciekawostki omówione. Wszystkim naprawde chorym pacjentom życzę dużo zdrowia, cierpliwości i dobrej diagnozy.

pracownikPE

Witam Praca na produkcji zmianowa , na nocnej są przewozy w kilku kierunkach , praca niezbyt ciężka , ja pracuję przy prasie - układam pakiety , jest ssawka więc płyt nie trzeba nosić, problem jest z ładunkami statycznymi na płycie , trochę kopią jak dotknąć bez rękawic. Atmosfera zależy jak się trafi są fajni brygadziści i jeden wredny , kierownictwo u nas spoko, ale na wydziale PB to nie polecam , kierownik tam to straszny nerwus i się często wydziera. Zarobki - kokosów nie ma ale trójka po 8 latach jest. Jest grusza latem i kasa zapomogowo-pożyczkowa , są tanie kredyty mieszkaniowe.

PB
@pracownikPE 14.05.2018 08:45

Co wy po tym PB tak jeździcie , ja tam pracuję kilkanaście lat i nawet z panem wrzeszczącym daję radę , na piłach trochę głośno nawet w stoperach.

R....n
@pracownikPE 14.05.2018 08:45

Trójka po 8 latach pracy? Czy Ty jesteś pewny, że w ERGU pracujesz? Niektórzy po ponad 20 latach tyle nie mają i do emerytury nie będą mieli. No chyba że jesteś ulubieńcem kierownictwa? W takim wypadku gratuluję.

anonymous

TA FIRMA TO TRAGEDIA .PIENIĄDZE MARNE .PRZEŁOŻENI PORAŻKA. NIE POLECAM .

pracownik izoerg
@anonymous 08.06.2018 21:07

Anonymous nie wiem co Ci ta firma zrobiła , ale po wypowiedziach widzę że musiała to być wielka krzywda. Widzisz ja do izoerg przychodzę pracować 8 godzin czasem wiecej i tyko po to , nie wdaję sie żadne konflikty i kontakty. Zakład jak ich pełno , ani gorszy , ani lepszy. Mi akurat się tu podoba i mam też blisko do domu. Gdyby było tak jak piszesz to kto by tu pracował , a jest załogi podobno ok. 400 osób. A co do pożyczki 6tys zł to nie każdy zakład to ma , a dla mnie to spora kwota za którą moge odmalować mieszkanie i zrobić podłogi.

BYŁY PRACOWNIK
@pracownik izoerg 11.06.2018 14:38

Kto tam Jeszcze pracuje ,to więźniowie pro-bet ukraińcy którzy już i tak nie chcą tam robić sama patologia ten izo-erg i ludzie zlagrowany co nie maja wyboru po 10 latach pracy 2400 brutto szał w chemii tylKo ta grusza 1200zł brutto i na święta 200zł a co do solidarności to jej na zakładzie nie ma sam syffff NIE POLECAM TEJ FIRMY NIE SZANUJĄ PRACOWNIKÓW JAK ŚMIECI TRAKTUJĄ

M.....a II

Pracę w firmie polecam  tylko ostrzegam, że czasami zdarzają się niespodziewane kontrole trzeźwości pracowników o których wszyscy wiedzą. No dobrze nie czasami tylko trochę rzadziej i nie wszyscy wiedzą tylko zaufane osoby. W ten sposób kierownictwo udaje, że coś robi, a pracownicy udają, że nie piją. Świetna zabawa. Do pracy w naszej firmie powinno też skusić to, że mimo iż czas pracy wynosi tak jak wszędzie 8 godzin na dobę u nas można iść do domu po 6 lub 7 godzinach. Gdyż zawsze znajdzie się dobra dusza która odbije nam kartę i przełożony który będzie udawał, że nic nie wie o naszym wcześniejszym wyjściu. A zaoszczedzony w ten sposób czas można wykorzystać według własnego uznania. Monitoringu na portierni bać się nie trzeba bo jest wykorzystywany tak samo jak alkomat który się tam znajduje. Czyli jest ale nikt go nie używa żeby się przypadkiem nie zniszczył. Czekamy na was z otwartymi rękami i mamy nadzieję, że wasze nie będą puste jak do nas przyjdziecie.

Urszula

@pracownik izoerg, widzę, że jesteś aktywny na forum, więc może mógłbyś powiedzieć jak oceniasz warunki zatrudnienia i atmosferę pracy w Izo-Erg? Na stronie internetowej Izo-Erg znalazłam informację, że w firmie jest możliwość rozwoju i awansu. Czy możecie potwierdzić tę informację?

Andrzej

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Folrol
@Andrzej 24.06.2018 12:48

Jak masz głębokie dojścia do prezesa i kierownictwa to na pewno jest coś pozytywnego. Jak oni postępują z pracownikami tak wszystko jest wypisane w komentarzach niżej. Plusy to że masz na czas wypłatę i JAKIES zapomogi. Ta dam.

pracownik izoerg
@Folrol 25.06.2018 06:59

Trudno przypuszczać by ok. 300 osób które tam pracują miało specjalne dojście do Prezesa , czy kierownictwa, a jednak pracują i nie widzę masowych zwolnień. Zakład jak każdy , ani gorszy , ani lepszy. Szkoda że wypowiadają się tylko ci którym ta praca nie odpowiadała

kk
@Andrzej 24.06.2018 12:48

Z pozytywów to bym dodał własna przychodnia na terenie zakładu z lekarką i pielęgniarką , o kasie pożyczkowej to pisali i o pożyczkach mieszkaniowych też. Podwyżki coroczne (skromne ale są) , wczasy pod gruszą i dofinansowanie do kolonii dzieci, paczki świąteczne dla dzieci i dodatkowe pieniądze na święta. Są przewozy zakładowe dla nocnej zmiany. Ogólnie duży zakład posiadający kilka związków zawodowych.

Lolek
@pracownik izoerg 25.06.2018 13:39

W miesiąc ok 20 nowych osób się przewinęło na wydziale bo się nie nadają. Kasa za wykonywaną pracę jest za niska. Nowy pracownik zarabia więcej niż stary doświadczony. Zwykła spychologia. Potrzeba świeżej krwi a nie emerytów , którzy zajmują miejsca pracy.

pracownik izoerg
@Lolek 27.06.2018 09:44

Masz racje brak porządnych młodych pracowników , ale tu głównie chodzi o kasę. Niestety na strefie płacą lepiej. Stara kadra jest mocno związana z zakładem , przepracowali tu czasem po kilkadziesiąt lat, jak im dają możliwość zostania to są tak długo aż im zdrowie zastrajkuje. Ale prawda jest też taka że stary pracownik ma doświadczenie i wie gdzie trzeba zadziałać na powlekarce , czy prasie by było OK . Widzę jak to jest u Krempel-IZOERG pokrętła nie mają skali , a kierownik wie jak pokręcić by było dobrze.

QWERTY

Witam, pracowałam 3 lata w tym zakładzie. Za te pieniądze, wiadomo młody człowiek nie chce robić. Dostałam pracę, oczywiście wypowiedzenie w trybie natychmiastowym dałam. Gdzie dla Dyrektora zakładu "nie istnieje coś takiego jak tryb natychmiastowy" - tak mi powiedział. To napisałam za zgoda obustron, gdzie oryginał zostawiłam w sekretariacie (bo Pana prezesa nie było, i jeszcze bym musiała się z Panem umawiać na spotkanie zeby się zwolnic) (serio??) a kopie wzięłam dla siebie z pieczątka zakładu oraz podpisem Pani sekretarki. Po 20dniach przyszedł list od zakładu cytuje. Rozwiązuje z Panią umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia z powodu ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków pracowniczych tj nieusprawidliwienie obecności w pracy od XX.X.XXXXr do nadal." -Piękniejszych podziękowań to ja w życiu nie dostałam Panie Prezesie;) - jak tak dalej będzie, zakład padnie szybciej niż Pan pójdzie na emeryturę. :)

kk
@QWERTY 18.06.2018 20:41

Witam , są przepisy odnośnie zwalniania się z pracy które trzeba respektować inaczej tak się to kończy - dyscyplinarką . Okres wypowiedzenia przy 3 latach pracy to 3 m-ce. Zakład może zawrzeć ugodę o wcześniejszym trybie odejścia , ale musi to być wola obu stron. Zakład nie musi się na to zgadzać. Tak więc zostawienie pisma sekretarce która podpisała przyjęcie , ale brak adnotacji że zakład zgadza się na wcześniejsze rozwiązanie umowy o pracę to nic nie daje. Osoba prezesa nic to tego wszystkiego nie ma , dyscyplinarka została wydana w oparciu o przepisy prawa pracy. Teraz jak będzie Pani chciała świadectwo pracy to niestety będzie tam wpisane że opuściła Pani stanowisko pracy bez usprawiedliwienia.

Urszula

@Pracownik, a czy poza stałym wynagrodzeniem można liczyć na jakiekolwiek benefity pozapłacowe typu: premie uznaniowe, dofinansowanie do pakietu medycznego czy karnetu sportowego? Czy możesz napisać jak wygląda kwestia ewentualnych podwyżek i awansów w firmie Izo-Erg S.A. Zakłady Tworzyw Sztucznych?

Xxx
@Urszula 30.05.2018 16:39

Premia jest prawie zawsze te zarobki 1700-1800 to juz z premią ok 13%. Podwyżka co rok ok 100 zł brutto. O awansach zapomnij i trzeba pracować w weekendy pod inną firmą na umowę zlecenie, tak Izo erg omija przepisy i w weekendy zarobisz niewiele więcej niż w tygodniu.

pracownik izoerg
@Urszula 30.05.2018 16:39

Małe podwyżki co rok ok. 100-150zł brutto premia ok. 15% , wczasy pod gruszą , kasa zapomogowo-pożyczkowa , pożyczki mieszkaniowe na 3 lata 2%. Przychodnia na miejscu z lekarzem i pielęgniarką. Dodatkowe pieniądze na święta i paczki dla dzieci. Mocne związki zawodowe.

anonymous
@pracownik izoerg 08.06.2018 11:20

Co to za pożyczka na mieszkanie za 6 tysięcy. Związki mocne ale tylko w gębie. Taka smutna prawda o tej firemce że jest dobra tylko dla patologii

Urszula

@PB Fajnie, że zdecydowałeś się podzielić swoją opinią z innymi użytkownikami forum. Widzę, że praca w Izo-Erg w pewnym stopniu spełnia Twoje oczekiwania. Może mógłbyś jednak napisać coś więcej na jej temat? Na przykład jak wygląda kwestia wynagrodzenia, itp. Osoby, które zastanawiają się czy tam aplikować na pewno to zainteresuje.

Pracownik
@Urszula 17.05.2018 17:24

Ludzie zarabiają 1700-1800 na rękę polecam omijać tę firmę.

pracownik izoerg
@Urszula 17.05.2018 17:24

Małe podwyżki co rok ok. 100-150zł brutto premia ok. 15% , wczasy pod gruszą , kasa zapomogowo-pożyczkowa , pożyczki mieszkaniowe na 3 lata 2%. Przychodnia na miejscu z lekarzem i pielęgniarką. Dodatkowe pieniądze na święta i paczki dla dzieci. Mocne związki zawodowe.

Pracownik

Żadnego sprawdzania na bramie nie ma, można przenieść dosłownie wszystko co mieści się w plecaku lub torbie. A alkomatu to strażnicy nawet na oczy nie widzieli. Pracuję na nocki i nigdy nie widziałem badania alkomatem.

Śmieszek
@Pracownik 17.05.2018 18:39

Najpierw to niech ochrona dmuchnie

Masakra

Jeśli jesteś kobietą lub mężczyzną, lubisz spędzać czas w pracy na telefonowaniu, piciu kawy, piwa lub wódki, dużo nie zarobić ale mieć wypłatę na czas, to jest zakład dla Ciebie. Kiedy stwierdzisz, że mało zarabiasz - to zawsze możesz sobie dorobić cięciem starych oraz nowych palet na opał lub sprzedając otrzymane ubranie i obówie ochronne, słuchawki itd. (wszystko zależy od twojej pomysłowości i determinacji). Jeśli będziesz sprytniejszy, to możesz też w zmowie z kierowcami zakładowymi wywieźć z zakładu różne potrzebne Ci wyroby firmy. Jeżeli masz problem alkoholowy to wpadaj pracować do nas - tutaj pije pawie każdy, a kierownictwo wydziałów w obawie przed utratą pracownika nie wyciąga z tego tytułu żadnych konsekwencji. Natomiast jeśli jesteś obowiązkowy i chcesz wykonywać sumiennie powierzone Ci zadania to dobrze się zastanów przed rozpoczęciem pracy w IZO-ERG, bo tutaj nikt tego nie doceni. Będziesz czuć się jak dziwadło które nie wie na czym polega prawdziwa praca i powinno umówić się na wizytę u psychiatry. Uwagi dodatkowe. W zimie temperatury na niektórych halach poniżej 10 stopni - prawda. Latem wysokie temperatury (klimatyzacja  przestarzała, źle dobrana lub jej brak) - prawda. Wydzierajacy się na wszystkich i za wszystko kierownik wydziału PB - prawda Płaca (bez premii) poniżej pensji minimalnej - prawda Wczasy pod gruszą - prawda. Niewielkie dodatki na Święta - prawda. Niewielkie podwyżki co roku - prawda. Praca lekka i w miłej atmosferze - nie prawda.

Pracownik
@Masakra 22.04.2018 12:18

100% prawdy

ochrona
@Masakra 22.04.2018 12:18

Nieprawda żadnego picia nie ma. Na bramie mamy alkomat i sprawdzamy "niepewnych pracowników". Jak przyłapiemy czasem to musimy meldować do kadr i delikwent na ostrzeżenie lub jak jest to drugi raz to wylot. To wywożenie z zakładu różnych rzeczy to tez lipa , sprawdzamy każdy wyjeżdżający samochód nawet Prezesa IZO-ERG. Jest monitoring i możemy udowodnić że sprawdzamy każdy samochód. Przez takie głupie wpisy musimy się potem tłumaczyć przed komendantem.

Gizmo1
@ochrona 27.04.2018 14:55

Pieprzenie, na bramie nikt nikogo nie sprawdza

ochrona
@Gizmo1 04.05.2018 10:02

Sprawdza , może Ci się udało w tym roku zgłosiliśmy 4 przypadki Jak nie wiesz to nie pisz , potem po takich wpisach mamy awanturę , a uczciwie wykonujemy swoją pracę.

R_on.
@ochrona 07.05.2018 07:33

4 wykryte przypadki w tym roku to ogromny sukces! Czyli 4 razy od początku roku wykonujemy swoje obowiązki i jest 100% wykrywalność przypadków. Wydaje mi się, że dodatkowa premia za takie osiągnięcia też powinna wynosić 100% i nie można by jej w tym przypadku nazwać PRZYPADKOWĄ. A może osoby uczciwie wykonujące swoje obowiązki w tym miesiącu do swoich sukcesów postarają się dołożyć ze 2 nowe wykryte przypadki? Wtedy średnia miesięczna wykrywalność automatycznie wzrasta o 100% czyli mamy znowu spektakularny sukces. Brawo ochrona! Przyjemnej i owocnej wykrywalność przypadków życzę.

ochrona
@R_on. 08.05.2018 03:00

A ja myslę że to wskazuje że nie ma u nas pijaństwa. Bo sprawdzamy skrupulatnie zwłaszcza nocne zmiany.

magz
@Masakra 22.04.2018 12:18

Przepraszam za wpis koleżanki "Masakra" , jest to zemsta na zakładzie za dyscyplinarkę która dostała w marcu , za przyłapanie najpierw na piciu , a potem na kradzieży. Zakład jest jak każdy , ani super , ani najgorszy, od lat pracuję na magazynie i wg mnie jest OK .

Bubla
@magz 11.05.2018 11:35

Jesteś pewny, że Ta osoba to napisała??

Zenek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

ochrona
@Zenek 07.05.2018 10:37

Wydaje mi się że tak, u nas na portierni stoi potykacz z informacją o rekrutacji

Urszula

Firma Izo-Erg na swojej stronie internetowej nie podaje wprawdzie żadnych ogłoszeń o pracę, jednak zachęca do kontaktu i chwali się konkretnymi benefitami dla pracownika takimi jak przyjazna atmosfera pracy, opieką medyczną na terenie firmy, oraz nieodpłatnym dowozem do miejsca pracy. Czy faktycznie to wszystko w firmie występuje? @ryss Przypominam, że publikowanie danych osobowych pracowników firmy, także inicjałów jest niezgodne z regulaminem serwisu.

kel
@Urszula 26.03.2018 20:50

fakty: opieka medyczna - jest lekarka na zakładzie , pielęgniarka darmowe przewozy zakładowe - na nocne zmiany są miła atmosfera - zależy gdzie się trafi. Na PE jest OK. związki zawodowe - są podwyżki - są co roku inne profity - wczasy pod gruszą nawet 1000zł ; kasa zapomogowa , tanie kredyty mieszkaniowe

Daniel

Niektórzy potrafią jedynie narzekać. Gdyby wszystkie opinie były prawdą to nie byłoby w tym kraju firm!!!!!!!!!!

Jaki
@Daniel 17.02.2018 13:33

Nie mowa o innych firmach a o tej i tu na prawdę sama prawda

Robik
@Daniel 17.02.2018 13:33

A gdzie w IZO-ERGu pracujesz?

Inżynier_Bubel

Ludzie tam jest wyzysk w ostatnie mrozy jakie były temperatura na hali była około 8 stopni. Praca do najlżejszych nie należy smród gdzie się da. Firma nie może znaleźć pracowników na rynku bo marnie płaca brak perspektyw kierownicy którzy powinni być na emeryturach przykleili się do stołków. Firma zaczęła szukać taniej siły roboczej w postaci więźniów bo do tego syfu za te pieniądze nikt nie chce iść. Już nawet więźnie uciekają bo tam się nie da wytrzymać.

ryss
@Inżynier_Bubel 15.03.2018 21:28

Człowieku co ty opowiadasz , nie wiem gdzie pracujesz , ale od nagrzanych pras jest na hali ciepło, to latem bywa problem. Widziałem że chodzą Ukraińcy i więźniowie i co z tego z Wieśkiem to się nawet zakumplowałem , chłop siedzi za alimenty żaden zabójca , czy gwałciciel. A kierownicy to młodzi ludzie , może poza kierownikiem PB.

Mateusz

Jakie zarobki W Ergu? 1.pracownik fizyczny? 2. Master? 3. Kierownik? 4. Kadry?

Majsterku

Jeden pracownik pracuje swoje lata a inny robią mu koło (usunięte przez administratora) i musi (usunięte przez administratora) za za 10 więc odrazu odradzam pracy tutaj pozdrawiam

ele

pracowałem 5 lat na PE , praca niezbyt ciężka , ale mogliby lepiej płacić, kierownictwo spoko można się z nimi ułożyć, mają związki i płacą regularnie

Dor
@ele 23.08.2017 14:17

Niezbyt ciężka?! Chyba to są żarty! Dlaczego co przychodzili za moich czasow nowi ludzie czy starsi czy młodsi zaraz uciekali z tamtad ?Bo widzą już w pierwszym tygodniu co tam za robota kto przyjdzie zaraz ucieka i nie ma się co dziwić,A przepisy BHP to nie wiem czy tam w ogóle jakieś obowiązują!! I z tego co wiem nic się nie zmieniło ludzi na produkcji mają za nic niskie place i najlepiej to jak by jedną osoba zrobili wszytko.

ele
@Dor 27.09.2017 17:12

Nie wiem gdzie pracowałeś ale na PD jest spoko. Rozładować prasę , załadować , ułożyć następny wsad i luzik zwłaszcza na nocnej. Są ssawki do rozładowywania , może nieprzyjemne jest jak cię popieści elektrostatyka.

Dor
@ele 07.10.2017 07:17

Wcześniej pisałeś o PF niby te samo kierownictwo ale powiedzmy sobie szczerze jak masz układy i lizesz (usunięte przez administratora) to jesteś super .Tam nigdy sprawiedliwości do pracowników nie było i z tego co wiem to nadal nie ma .jeden baka za 10

ele
@Dor 24.10.2017 15:29

PF , PD to teraz jeden duży wydział PE , ja nie narzekam, jestem ugodowy i co karzą to robię byle 8 godzin zaliczyć , wszystko mi jedno czy rozładowuję prasę , czy układam , czy zamiatam.

mlody

Polecam jako pewną pracę , duża firma , związki zawodowe , nie ma możliwości oszukania. Ja już się kiedyś nadziałem na super robotę u prywaciarza , potem włóczyłem się po sądach żeby mi wypłacił pensję, w IZO-ERG tego na pewno nie będzie. Pracuję kilka lat i nawet 1 dzień nie było zaległości z pieniędzmi, do tego "grusza" parę stówek. Praca przy prasach całkiem spoko zwłaszcza na PE , mogliby więcej płacić , ale mistrzowie w większości są spoko nie ma wyzysku.

Były pracownik

Nie polecam. Praca na produkcji ...po 10 latach pracy 1800-1900 zł smród brak odpowiedniej wentylacji na stanowiskach pracy ciągła rotacja załogi no cóż kto by się wiązał za takie marne pieniądze dlatego młodzi uciekają stad . Jedyny plus to ze płacą na czas. Ale to marne pocieszenie. Praca w nad godzinach w spółce córce za takie same pieniądze jak w tygodniu . Żenada

gg

Praca jak wszędzie , jak uczciwie pracujesz to zyskujesz , jak jesteś leń i kombinujesz to dostajesz po uszach. W IZO-ERG praca jest stabilna zawsze wypłata na czas może bez kokosów, ale uczciwie. Duży zakład ze związkami które mają coś do powiedzenia. Corocznie niewielka podwyżka i do pensji premia. Ja nie narzekam. A te negatywne opinie to mam wrażenie osoby którym sie nie chce pracować tylko myslą że przyjdą po szkole i od razu 5 tyś na rękę będzie.

`

Pracowałam w Izo-Ergu i szczerze nie polecam. Wynagrodzenie śmieszne a premia jeszcze bardziej. Najgorsze jest to że osoby będące już na emeryturze dalej siedzią i zajmują stanowiska w biurach a młodzi nawet po studiach niech spadają na produkcję.....

grzeg
@` 29.04.2016 15:02

Cierpliwości od razu nie można zostać PREZESEM trochę trzeba popracować, a starsze osoby z reguły pracują kilka lat po na emeryturze , a jak zdrowie im zaczyna szwankować to znikają i wtedy kogo wezmą na jego miejsce, najlepiej osobę którą znają , która jest już w zakładzie i która się sprawdziła.

stas

Piszę w obronie IZO-ERG Pracuje w IZO-ERG długo i uważam że jest to jeden z porządniejszych pracodawców w Gliwicach. Nie pamiętam by nie było wypłaty pensji do tego jeszcze mała premia się trafia. Co roku jest podwyżka (mała bo mała ale jest). na pewno nie jest to najnowocześniejszy zakład , stare urządzenia i w większości stara załoga, ale to najczęsciej właśnie im najbardziej zależy. Kierownictwo mogłby byc lepsze , ale tragedii nie ma to że kierownik PB wrzeszczy po ludziach , no taki ma styl bycia , wysłuchać i robić dalej , ale za to jest uczciwy. Co do rozwoju to uważam że zakład ma szczęście i mimo wielu zawirowań i trudnych sytuacji nadal funkcjonuje.

Juzek
@stas 03.02.2016 07:39

To chyba pisał ktoś z zarządu. Im się powodzi...

basia

zgadzam się zapomnieli że mamy 21 wiek brak automatyki hala PB jest tego przykładem wiem bo pracowałam tam młodych ludzi traktują jak śmieci a kierownictwo zacofane

Tomek

Nie polecił bym pracy w tym miejscu nawet najwiekszemu wrogowi. Wiekszość pracowników w wieku emerytalnym lub przedemerytalnym a młodych ludzi traktuje sie jak śmieci. Kierownictwo oderwane od rzeczywistości i zacofane.

zuza

nie polecam tej firmy, panuja tam reguly z przed 20 lat. szefostwo jest niesprawiedliwe i bardzo humorzaste, bardzo duzo pracy a pieniadze dla osob wyszktalconych, ze znajmoscia jezykow obcych i doswiadczeniem zalosne ok 2000pln na reke. Szczegolnie niefajny dzial to biuro handlu zagranicznego ze wzgledu na szefostwo. nie polecam, wykoncza kazdego

Zostaw opinię o Izo-Erg S.A. Zakłady Tworzyw Sztucznych - Gliwice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Izo-Erg S.A. Zakłady Tworzyw Sztucznych