Próbowałem zalogować się do iko do aplikacji mobilnej były takie problemy że nie no nie pamiętałem hasła zadzwoniłem na infolinię na infolinii podałem swoje dane i gościu doradca jakiś nie ogar powiedział że dane nie poprawne i muszę jechać do Banku odblokować dostęp bo zablokował a jechać kilka godzin do oddziału to koszta a kasy nie mogę wypłacić ja jadę wypłacam kasę i zamykam konto lepszy Santander
Aplikacje wysłane do działów it utrzymania aplikacji i devops. Odpowiedź od pko, że mam za małe doświadczenie oraz wybrali kogoś innego. Ciekawe jeśli wykraczałem doświadczeniem z tym co było opisane w ogłoszeniu oraz ciekawe bo ogłoszenia często wrzucają a ciągle nie mogą znaleźć. Pojawia się pytanie czy z HR jest coś nie tak czy z firmą ? I tutaj widać jak polak polaka traktuje. Czy warto iść to takich firmy odpowiedz sobie samemu.
W hr też się muszą wykazać..znając życie oferta była pod kogoś..Swoją drogą mieć pojęcie informatyczne i iść do tego banku to trzeba być masochista
Premii można dostać maksymalnie 50% Twojej średniej netto z trzech mscy. Np. jeśli masz na rękę 5000 to premii kwartalnej możesz dostać maksymalnie 7500 zł. Minimalna za plan poniżej 100% ale nie mniej niż 80 % to coś ok 10-15% a jak wejdziesz pow 100% to pułap zaczyna się od 25%. Bardzo ciężko jest zrobić plan powyżej 120%. Planów indywidualnych jest coraz więcej. Produkty są coraz niżej punktowane . Coś się ostatnio zepsuło - przepływ informacji marny. Nowe produkty niedopracowane. Ogólnie atmosfera ostatnio grobowa bo każdy liczy na podwyżki, załamanie sprzedażą a wręcz jej brakiem bo skąd pozyskać nowych klientów i zrealizować tak wywindowany plan... Myśleliśmy że za nowej władzy coś się zmieni ale nowy prezes tylko wszystkich denerwuje swoimi "motywującymi" hasłami typu : "samo się nie zrobi"...
(usunięte przez administratora) a tak szczycą się cudowną atmosferą, programami na polepszenie komfortu psychicznego, wszystko to bajki, w które nie należy wierzyć:) Później szantaże, podwyżki nie dostaniesz bo wpędza cię w poczucie winy
Chciałam podziękować bardzo Panu Przemysławowi K za proces przeprowadzenie mnie przez etapy rekrutacji.Super kontakt, wszystko wytłumaczone, cierpiwy,uprzejmy.Dostawałam na bierząco informację co czeka mnie w kolejnych etapach rekrutacji..Rekrutacja była przeprowadzona w bardzo profesjonalny sposób.Rozmowa przeprowadzona na bardzo wysokim poziomie .Bardzo profesjonalna rozmowa ! Cały proces rekrutacyjny oceniam wzorowo. Nie spotkałam się z żadnymi pytaniami wykraczającymi poza zakres merytoryczny. Czytelnie przedstawiono mi warunki pracy na jakich będę zatrudniona oraz zadania. Cały proces rekrutacji oceniam bardzo dobrze .POLECAM pracę w PKO BANKU POLSKIM
Pytań było bardzo dużo np: Mój najtrudniejszy klient?Jak radzę sobie z trudnym klientem ? Moje cele i wiele innych . Nie spotkałam się z żadnymi pytaniami wykraczającymi poza zakres merytoryczny.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Cześć, mam pytanie w jakim terminie wypłacane są nagrody roczne ( od dyrekcji)
Nie mam namyśli tej nagrody rocznej od dyrektorka PKO, tylko te od bezpośredniego przełożonego np za wyniki
Jak nie ma, premia uznaniowa od dyrektora oddziału zawsze była.
Pierwsze słyszę o takiej premii i bardzo fajny gest ze strony dyrektora za docenienie. U mnie nigdy w życiu nie było takiego pomysłu i nie ma.
Dyrektor nie ma kasy na premie czy inne nagrody. Jeżeli jest budżet nagród to owszem ale nie ma żadnej premii uznaniowej. Pracownicy sprzedażowi są wynagradzani po tzw sps. I to jest jedyna premia
Oczywiście, że są takie nagrody. W zeszłym roku było 2000 brutto, wypłacane na koniec lutego. Nie jest ich dużo i dlatego część pracowników o nich nie wie, bo dyrektor typuje jednego pracownika, przekazuje wiadomość do ds. Na dany mikro jest tylko kilka nagród, wszystko zależy od jego wielkości. Zazwyczaj nikt tego nie nagłaśnia żeby pracownicy się nie pozabijali a dlaczego nie ja ?! Tak btw. ktoś z Was już miał wypłaconą taką nagrodę w tym roku ? Bo u nas dyrektorka milczy, a zawsze miała wiele do powiedzenia na ten temat i zawsze jak ktoś chodził do niej na rozmowę, to powtarzała jak się będziesz starać i robić koszyki to i nagroda roczna będzie.
Przepracowałam 32 lata w tym banku,zawsze przy obsłudze klienta. Miałam z tej pracy dużo satysfakcji ale niestety tylko ze strony osób które obsługiwałam. Plany miałam zawsze zrobione, tylko moi przełożeni uważali że można więcej,,wycisnąć,, z tych ludzi. Nigdy nie było łatwo ale trzeba być uczciwym wobec siebie.Nigdy też nie słyszałam o nagrodach dyrektora a uważam że wielu pracowników zasługuje na to. No ale co zrobić jeżeli twój przełożony może boi się wystąpić z takim wnioskiem wyżej. U nas pewnie tak było i chyba tak jest nadal.
To są pieniądze z regionu, region wysyła informacje do dyrektorów o ilości nagród dla najlepszych i najbardziej wyróżniających się pracowników. Każdy dyrektor może zgłosić jednego pracownika i na tle złożonych propozycji jest przyznawana taka nagroda np dla 10 najlepszych. Wiem, że w innych oddziałach też tak jest u nas w mikro.
Witajcie. Czy przebywając na urlopie wychowawczym otrzymuje się punkty my benefit?
Witam, Jak wygląda model pracy hybrydowej w PKO BP w centrali? Ile razy trzeba być w biurze, a ile jest pracy zdalnej w domu? Pozdrawiam
bardzo polecam oddział I w Gdańsku na ul. Grunwaldzkiej i pracownicę Małgorzata Powęską, przeprowadziła krok po kroku w trakcie podpisywania kredytu Hipotecznego, bardzo rzeczowa oraz błyskawicznie uruchomiony kredyt. Tylko tak trzymać
W PKO prawo nie jest respektowane. Pozwów w sądach pełno. Klient jest informowany o nagrywaniu rozmowy , pytanie czy trener został upoważniony do ich odsłuchiwania? Ciekawe dlaczego klienci odchodzą XD zagadka XD
No własnie tak, trener sprzedazy sie podpina do pracowników infolinii i słucha czy dobrze cisną sprzedaż, bo wiadomo że kasy nie ma to juz nie wiedzą co robić żeby tego klienta zwerbować, ale to nie tędy droga... zamiat słuchać pracownika powinni sami dzwonić do klientów i ich namawiac na pożyczki :)
Ok ale na żywo może też trener odsłuchiwac rozmowy? Nie powinien klient byc o tym poinformowany, że rozmowa jest na zywo odsłuchiwana przez innego pracownika banku? Pewnie by sie rozłaczyl :D
Dobra, to jak to będzie z systemem premiowym od 3 kwartału? Ściemniają czy naprawdę zbiorowy wysiłek?
O co chodzi z tym zbiorowym wysiłkiem? Szykuję się na doradcę klienta tu, w Warszawie. Jakbyś mógł napisać przystępnie, jaka rewolucja będzie w systemie premiowym, to byłbym wdzięczna :) Może dziś wydaje mi się, że warto aplikować, a w III kw. będę żałowała...
Też bym chciała wiedzieć. Że względu na ciągle rosnący plan, brak podwyżki, rozważam zmianę pracy. Jeśli zmiana byłaby na lepsze zostanę a jeśli nie to po prawie 20latach pracy trzeba będzie się pożegnać
Nie radzę. Rynek pracy w bankowości już się skończył..póki nie zwalniają siedzieć do końca i brać odprawę przy grupowkach
Wiem, dlatego rozważam ucieczkę z rynku bankowości. Spokojna biurowa praca, bez planów, w dużej firmie. Zanim ktoś mnie zapyta, nad czym się jeszcze zastanawiam? Od razu odpowiem, mam fajny zespół, sympatycznych klientów i jest to moja pierwsza i jedyna praca... Czuję do niej sentyment i lubię robić to, co robię. Ale ciągle gonienie króliczka już powoli mnie zmęczyło
Nikt nie umie odpowiedzieć na pytanie dotyczące zbiorowego wysiłku więc to pewnie ściema jest jednak
Ściema. Może coś się zmieni od nowego roku ale w takim tempie zmian w HR i w zarządzie to pewnie znowu minie ile czasu aż ktoś się tym zajmie. My jesteśmy dla nich niestety mało ważni i chyba góra sądzi że robi się samo
Dlaczego? Proszę podać jeden konkretny argument, taki który mnie przekona. Od razu uprzedzam, że podwyżki, które będą wkrótce mnie nie przekonują. Prosiłam o podwyżkę w styczniu, usłyszałam, że nie ma i nie będzie. Jeśli bank nie szanuje wieloletnich pracowników, z wiedzą, doświadczeniem i wykonanym planem sprzedażowym to chyba o czymś świadczy
W grupie PKO na b2b nie narzekają na premię, zwłaszcza jeśli są znajomymi dyrektorów XD podwójne standardy. Rocznie 200-300 tys
Czy jest jakieś stanowisko, które pozwala na pracę zdalną?
Wydawałoby się że to poważny bank a zachowania jak u przedsiębiorcy z lat 90. Wyzysk i praca dla idei. Rekordowe zsyłki i wieczny brak pieniędzy na podwyżki. Najlepszy proponują awanse ale również bez podwyżki bo nie ma pieniędzy. Nie ma sensu się starać i generować wyniku banku bo finalnie i tak się otrzyma takie same niskie wynagrodzenie .
Tak, to prawda. Casus kredytów 2% to pokazał. Wielu doradców zrobiło wykon dużo powyżej tzw CAPów, wygenerowało gigantyczne zyski i nie dostali za to absolutnie nic. Firma pokazuje dosyć często, że nie warto się starać...
Którego kwietnia spodziewać się wynagrodzenia?
Zatrudniłem się w agencji PKO. Niestety mam wrażenie że w agencjach zarabia się o wiele mniej niż np w oddziale. Mógłby ktoś dać porównania? Dostaje jedynie 20 zł więcej niż najnizsza krajowa podstawy, plan zrobiony kwartalny, niestety premia..w zasadzie jakby jej nie było.
Oczywiście, że mniej. W agencji macie tylko podstawową obsługę a w Oddziale to inna bajka
Czy na stanowisku spec. Ds. Monitoringu i anomalii praca jest też w weekendy i święta ? Jakie są godziny pracy? Czy ktoś może opowiedzieć o warunkach pracy na tym stanowisku ?
dziś szczyt wszystkiego! ostatnio były gale dla najbardziej wyróżniających się pracowników i powinien dziś być przelew jak zawsze po takiej gali, a jest 0 przelewów hahahaha niesamowite
Od zawsze. Przychodziły odgórne nagrody dla najlepszych sprzedawców. Z tego co pamiętam, to w każdym biznesie byli najgradzani najlepsi
Najgorszym oddziałem Banku PKO BP jeśli chodzi o obsługę klienta oraz kompetencje i fachowość kierownictwa i pracowników 'to Bank PKO BP w Tarnowskich Górach na ulicy Litewskiej.
Czy ktoś wie ile można zarobic jako junior java developer?
Jak można dać możliwość dopisania karty do konta G amerykańskiej korporacji, a samemu z tej opcji zrezygnować?
Na stronie w zakładce staz znalazłam stanowisko na wsparcie biznesu. Chodzi tu dokładnie o marketing/HR a to mi najbardziej odpowiada po studiach ekonomicznych. Ciekawi mnie tylko w sumie jaka stawką jest dla stażystów bo nie widzę informacji. Czy da się za to spokojnie wyżyć ?
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w PKO Bank Polski - Warszawa
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w PKO Bank Polski
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w PKO Bank Polski?
Zobacz opinie na temat firmy PKO Bank Polski tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 973.
Jakie są opinie pracowników o pracy w PKO Bank Polski?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 781, z czego 78 to opinie pozytywne, 284 to opinie negatywne, a 419 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy PKO Bank Polski?
Kandydaci do pracy w PKO Bank Polski napisali 23 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- Puławska 15
02-515 Warszawa - NIP: 5250007738 REGON: 16298263 KRS: 0000026438
- Oddziały PKO Bank Polski »
- Aleksandrów Łódzki - Pko
- Duszniki Zdrój - Pko
- Działoszyn - Pko
- Dzierzgoń - Pko
- Elbląg - Pko
- Elbląg - PKO Bank Polski S.A.
- Garwolin - Pko
- Sandomierz - Pko
- Sanok - Pko
- Sędziszów - Pko
- Sępólno Krajeńskie - Pko
- Siedlce - PKO Bank Polski S.A.
- Siemianowice Śląskie - Pko
- Szklarska Poręba - Pko
- Szprotawa - Pko
- Sztum - Pko
- Szydłowiec - Pko
- Środa Wielkopolska - PKO BP S.A. .
- Świdnica - Pko
- Wałbrzych - Pko
- Wałcz - Pko
- Wałcz - Pko
- Warszawa - Pko
- Warszawa - PKO Bank Polski S.A.
- Wasilków - Pko
- Władysławowo - Pko
- Włocławek - Pko
- Włocławek - PKO BP SA I/o Włocławek
- Włoszczowa - Pko
- Wodzisław Śląski - PKO Bank Polski S.A.
- Wojkowice - Pko
- Żerków - Pko
- Żnin - Pko
- Żuromin - Pko
- Żychlin - Pko
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- GoWork.pl 3 047 220
- Pracuj.pl 2 781 864
- Olx.pl 2 460 294
- Jooble.org 1 734 372
Pozostałe - inne - Warszawa i okolice
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |