brak logo

Madmax Jolanta Gawron

Sosnowiec

Opinie o Madmax Jolanta Gawron

art 2011-07-24 16:05:23
pracuję przez firmę mad max ze sosnowca ,umowa jest obwarowana karami na niekorzyść zleceniobiorcy a wypłata po dwudziestym,badania lekarskie robisz sam ale pieniędzy nie zwracają.pracuję jako listonosz ,za list płacą 7 gr brutto chyba wyciągnę 500 zł miesięcznie.jednym słowem dla desperatów robota a ja takim jestem .mam 40 lat a nigdzie zatrudnić nie chcą a budowlanki mam dość i proszenia się o kasę.robota przez firmę mad max dobra jest dla osób uczących się pozdrawiam!
2
MadMax oszuści 2013-02-10 15:45:31
Pracowałem na zlecenie przez firmę madmax na poczcie głównej w Opolu przy ul krakowskiej jako doręczyciel w dniach 4 grudzień 2012-31 grudzień 2012r i zostałem oszukany bo nie została mi wypłacona należność pieniężna pewnie przez to że mam 18lat i myśleli że mnie w [usunięte przez moderatora] zrobią i teraz muszę walczyć o to co moje i nie odpuszczę bo pracowałem na nie korzystnych dla mnie warunkach umowy a praca wcale nie była łatwa.
Madmax 2013-03-13 11:04:46
Panie Patryku W. z Opola, przede wszystkim najpierw trzeba samemu wywiązać się z umowy, którą się podpisało aby móc upominać się o wynagrodzenie. Młodość nie jest tu wyznacznikiem ale uczciwość i odpowiedzialność. U Pana tego zabrakło.
tomek 2013-04-23 19:41:11
witam wszystkich.
Dopiero teraz zakładam post, bo wcześniej nie miałem styczności z tą firmą. Ja również pracowałem jako listonosz, tragedia... jakiś [usunięte przez moderatora] wyliczył rejon na 8 godzin, ale jak chcesz sie wywiązać z powierzonych obowiązków to 12 godzin to mało. Z sortowni wychodzisz czasem o 11, po czym dostajesz średnio 100 listów poleconych, i 2 torby zwykłych w tym jeszcze gabaryty....za każdym razem trzeba to policzyć, 5000 podpisów, pieczątek, więc nie ma siły wyrobić się do 16 "niby" w 8 godzin. Nie polecam ani tej pracy ani żadnej innej w firmie madmaxx. Ja pracowałem 14 dni i nie dostałem wynagrodzenia. Zawiadomiłem Prokuraturę i sprawa będzie miała finał w sądzie. Pamiętajcie, że w Polsce nie ma nakazu pracy, i nie trzeba przepracować miesiąca. ja rzuciłem te robotę bo znalazłem o wiele lepszą jeśli chodzi o finanse...
2013-09-02 14:19:12
Praca listonosza to nie jest spacerek z 5 listami. To co Pan tu opisał to jest normalna praca listonosza, którą wykonuje się w ciągu 8 godzin. Wszystko zależy od zaangażowania, chęci i doświadczenia.
Madmax 2013-11-12 11:47:57
Panie Tomku,
Możliwość anonimowej wypowiedzi nie upoważnia do wystawiania fałszywej opinii. Wynagrodzenie zostało wypłacone w terminie pomimo Pana zachowania. Praca Listonosza nie jest zajęciem łatwym, zwłaszcza od strony fizycznej, i nie każdy się nadaje. Co jednak ważne nikt nikogo do wykonywania tego nie zmusza. Umowę można rozwiązać bez wyciągania konsekwencji. Pisząc o zgłoszeniu do Prokuratury chciał Pan nas przedstawić w niekorzystnym świetle jednak co oczywiste fakt zgłoszenia nigdy nie miał miejsca, gdyż nie było ku temu podstaw ale przede wszystkim dlatego, iż nie leży to w jej gestii...
Jacek 2014-01-20 09:46:35
Witam!. Chciałem przedstawić Swoją Opinie. Również pracowałem na Poczcie- ekspedycji.
Powiem krótko nie narzekam tak jak tu wszyscy,kontakt z Firmą był konkretny,jak z każdym można się dogadać!. I nie mam złej opini podpisałem umowę i wiedziałem na jakich warunkach. I przede wszystkim mogłem się (bez problemu dogadać Pozdrawiam Panie z Madmax-a!).
Dominika 2014-02-27 16:18:55
Witam, pracowałam w Rybniku w hipermarkecie real jako kasjerka, nie otrzymałam jeszcze Pit 11. Nie mogę się skontaktować z nikim z firmy mad max.
była kasjerka 2014-04-04 10:55:53
Prawdopodobnie wysłali do Ciebie PIT-11 zaraz po zakończeniu stosunku pracy. zwolniłam się w okolicach czerwca a już w lipcu miałam PIT-11 w domu ;)
Sara 2015-01-31 06:05:47
no widzisz Ruda- ja bym na Twoim miejscu odebrałą tą niezręczną ciszę jako najgorszą możliwą odpoweidź chyba nie ma szans na takie stanowisko - myślicie, że teraz warto jest informować wszystkich o tym, żę wolne stanowisko będzie? ja to bym najpierw znjomym powiedizał i dopiero na forum wrzucili i tyle.
anonim 2015-02-24 15:44:16
Firma paskudna pracowałam tam krótko, natomiast umowe dostałam tylko na zlecenie a na dodatek z błędnymi danymi osobowymi. Pit dostałam dopiero w lutym. Nie mogłam zarejstrować sie w urzedzie pracy ponieważ nie dostałam 2 umowy za listopad. dopiero jak poszłam do ZUSU to umowa sie rzekomo znalazła. Nie polecam tej firmy w szczególności REAL RYBNIK.
realistka 2015-03-26 13:51:45
Ja nie posunęłabym się do nazywania firmy paskudną na podstawie wymienionych przyczyn. PIT dostałaś w terminie (obowiązek dostarczenia jest do końca lutego). Umowy zlecenia nikt na siłę Ci nie wciskał, wiedziałaś co podpisujesz, przy okazji podpisując mogłaś sprawdzić dane bo błędy wszędzie mogą się zdarzyć.
pysia 2015-05-20 19:39:33
Puri nie wypowiadaj się jeśli kierujesz się tylko lokalizacją firmy. Nie powinno to wpływać na jakąkolwiek opinię. Ja pracowałam w Madmaxie i firmę oceniam dobrze.
2
Adi 2015-07-30 11:09:03
"Ja pracowałam w Madmaxie i firmę oceniam dobrze. " Buahahahaha... Tej firmy nie idzie ocenić dobrze... To banda ... Brak słów na to, co ta firma robi... Tylko to zamknąć!!!
2
Suri 2015-08-27 21:57:44
Jakie masz zastrzeżenia do tej firmy? Co niby takiego robi? Wydaje mi się że Ty robisz sobie po prostu jaja...
2
kris 2015-11-26 15:24:18
Pracowałem na poczcie przy sortowaniu listów co prawda jedną dniówkę /noc ,nie dostalem za to zapłacone brak kontaktu z tej firmy
Malutqaaa94 2015-11-27 17:46:53
Chciałam wszystkich przestrzec przed tą firmą.
Pracowałam również na poczcie przy sortowanie paczek miałam zarobione 210 zł , o dziwo dostałam wypłatę ale w wysokości 5 zł .. przecież to jest śmiech na sali. Mogli by już sobie wstydu nie robić. .
Nie mam pojęcia dlaczego tak oszukują ludzi..
Warto może to zgłosić ?!
Madmax 2015-12-01 22:24:40
Szanowna Pani Dominiko Na..... żeby o kimś pisać żle samemu trzeba być w porządku.Pewnie nie ma Pani nic przeciwko temu, abym przedstawiła sytuację tak jak faktycznie było? Umowę podpisała Pani w dniu 05.11 2015r.Przepracowała Pani całe 3 dniówki i już 12 .11 2015 roku wypowiedziała Pani umowę.Umowa przewidywała 7-mio dniowy okres wypowiedzenia ale dla Pani to niewiele znaczyło,Pani napisała wypowiedzenie i o tych 7 dniach po prostu zapomniała.Gdyby Pani dotrzymała warunków umowy otrzymałaby Pani wynagrodzenie za 10 przepracowanych dniówek,natomiast Pani po prostu porzuciła pracę i za to została Pani obciążona karą zapisaną w umowie(par5 pkt4).Najciekawsze jest to ,ze jeszcze w dn 26.11 2015r przyszła Pani wraz z koleżanką prosząc o ponowne zatrudnienie.Ten fakt mogę Pani udowodnić ponieważ kamery monitoringu doskonale ten fakt zarejestrowały.Reasumując zanim Pani zacznie kogoś stawiać w niekorzystnym świetle trzeba naprawdę stanąć przed lustrem i odpowiedzieć sobie na pytanie ....czy sama jestem w porządku?PIT na kwotę 5zł otrzyma Pani w stosownym czasie.Pozdrawiam PRAWDOMÓWNĄ kobietę.
4
narco 2015-12-26 12:54:36
Nie miałem z tą firmą specjalnie nic do czynienia, kiedy zadzwoniłem z zapytaniem o pracę przy sortowaniu listów itd. otrzymałem wyczerpującą informację o miłej pani.
Ktoś 2016-01-19 12:06:52
Firma sama w sobie nie jest zła i ze swoich obowiązków wywiązuje się rzetelnie. Złe i niekorzystne są przepisy dopuszczające umowy śmieciowe, które firma w pełni wykorzystuje. Takie są prawa rynku i kapitalizmu. Skoro są ludzie gotowi pracować za stawki na poziomie 8 zł brutto to firma takie stawki będzie oferować. Jedyne co razi - zapis w umowie zlecenie o pobraniu kwoty 4 zł netto za wykonanie przelewu wynagrodzenia na konto. Formy odbioru wynagrodzenia w gotówce w umowie nie ma. Firma mogłaby zrezygnować z tej opłaty bo jest to w moim odczuciu po prostu śmieszne. Oczywiscie, jesli firma zatrudnia ogolnie powiedzmy około 2 tys osob (a wiem ze tyle mniej wiecej zatrudnia) to łatwo policzyć ile miesiecznie na tym zyskuje. Opłaty bankowe nie są takie wysokie żeby pobierać taki haracz. Przeciez ludzie przez Panstwo zatrudnieni i tak pracują na was, to jeszcze macie czelność pobierać taką kwotę za zrobienie przelewu. Powinno być Wam wstyd.
Z nadzieją czekam na zapowiadane przez PiS wprowadzenie stawek minimalnych w kwocie 12 zł za godzinę pracy brutto. Powinniście zdawać sobie sprawę z tego do czego to doprowadzi nie tylko Was, ale wszystkie "agencje pracy" w Polsce. Oby jak najszybciej to nastąpiło.
Ktoś 2016-01-20 13:15:35
No i Wam wykrakałem to 12 zł/h ;) Polecam poczytac dzisiejsza prase. Firmom bedzie sie bardziej oplacalo dawac etat z minimalna stawka 1850 zł niż brac ludzi z agencji. Ozusowanie umów zlecenie udalo sie Wam zminimalizowac od 01.2016, co bedzie teraz ? ;)
adik113 2016-02-11 13:42:18
Witam. Potrzebuje skontaktować się z kimś firmy "MADMAX" . Czy ktoś możne mi pomóc
komunista 2016-02-17 14:32:47
Kiedy będzie wypłata za styczeń ja się pytam ?
bolek 2016-02-19 14:57:07
witam wszystkich uwaga na firme madmax pracowalem u nich i podkoniec pracy niechca mi wypłacic wynagrodzenia musze chyba isc do pipu.
komunista 2016-02-23 15:33:06
Kiedy będzie wypłata za styczeń ja się pytam ?
B. 2016-03-12 00:03:31
Nie bądź śmieszny. Napisała to jedna osoba w kilku postach. Wyciągać na tej podstawie wnioski to kompletna bzdura. Ja dostałem wczoraj wypłatę za luty, jest ok. Polecam firmę.
1
kakadu 2016-03-13 11:06:18
A ja uważam że firma jest fajna. Można się dogadać w sprawie grafiku, pieniędzy, wypłaty są w terminie, koordynatorki super.
1
karol 2016-05-11 13:12:57
@kakadu a zatrudniają studentów? skoro można dogadać się w sprawie grafiku to może i ja spróbuję
Zostaw swoją opinię o Madmax Jolanta Gawron - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Madmax Jolanta Gawron