brak logo

HOJO.PL

Warszawa

Opinie o HOJO.PL

niedoszly 2014-11-20 11:07:11
masakra - nawet pracownicy administracyjni na umowe o dzielo!
2
Michał 2015-01-08 14:08:26
e tam, ja mam umowę o pracę :)
s12 2015-01-28 09:37:13
Tragedia z tą firmą!! Nigdy więcej hojo i podobnych firm. Jeśli najdzie cię ochota
pracować w tej firmie to - usiądź w kącie i poczekaj spokojnie aż to minie.
NIE POLECAM.
1
Pracownik 2015-01-28 15:45:27
Czyżby się nie udało? Ja już jakiś czas pracuję w Hojo i jest mi bardzo dobrze. Zmieniać pracodawcy nie zamierzam!
Zrobiony na szaro 2015-02-10 11:17:08
Firma,którą należy omijać z daleka. Umowę otrzymałem po miesiącu, po wielu monitach, a w niej zapis o wynagrodzeniu 69 zł miesięcznie, w dodatku brutto oraz zapis,że ma się aktualne badania lekarskie.Obowiązek badań spoczywa na pracodawcy.
2
Prawdziwy! 2015-03-29 09:59:54
Wszystkie pozytywne opisy na tym forum to opisy "grubego" czyli pracownika z biura. Prawda jest taka, że biorą wszystkich na umowę o dzieło, nikogo w biurze nie mają z doświadczeniem praktycznym. Reklamują się jako sieć usług sprzątania a tak na prawdę do zwykły pośrednik. Odradzam, chyba że chcesz żeby zrobili Cie w JOJO.
6
Maria 2015-04-02 17:20:35
Proponuję pracować dla Evera. Tam dopiero jest ciekawie. hojo jak dla mnie bardzo dobra firma. zlecają mi dużo pracy w mieszkaniówce i ja ich polecam.
Krzysztof 2015-04-08 00:03:03
Dobra firma. Płaca na czas.
Joleczka 2015-04-11 17:15:45
Hojo to tragedia ! W 21 wieku, traktują ludzi jak niewolników ! Pracowałam przez pół roku bez jakiejkolwiek umowy a do tego jeszcze nie wypłacili mi wszystkich pieniędzy ! Polecam Hojo ! Mijać szerokim łukiem !
4
Magda 2015-04-16 23:17:46
Same brednie. Dobra firma i tyle. Za dobrze robiona robote placa bardzo na przyzwoitym poziomie.
Szymon 2015-04-22 15:24:13
dobre stawki u nich. i placa w czasie.
Kasia 2015-05-21 14:27:37
ja polecam. pracuje u nich od miesiecy. pomagaja mi i jestem zadowolona
Marta 2015-07-20 17:03:25
Dobra stawke placa. ja pracuje dla hojo o chwale sobie.
kilo 2015-10-04 08:45:22
pracuje w tej firmie dorywczo i tak zwana kordynatorka jak sie jak ma szkolic nowych pracowników to na wet nie wie jak sie maszyne opsłóguje wogle o niczym nie ma pojencia tylko wie jak sie ślinić do ochroniarzy i znimi kafkować i na wet nie dozoruje ludzi
6
szczery 2015-10-05 13:36:11
Miko - z tego co wiem to nikt tam nie ma umowy o pracę. Ja jakiś czas temu bylem przez kilka miesięcy podwykonawcą ale zrezygnowali ze mnie bo nie chciałem zaakceptowac pewnej propozycji kierownika sprzedaży p. Michała. Zaznaczam też że nigdy nie dostałem przelewu na czas. Zawsze musiałem dzwonić i się dopominać o rozliczenie. Ta firma to pośrednik i pracują na naiwnych podwykonawcach. Całe szczęscie moja współpraca nie była długa.
3
Magda 2015-10-07 06:53:29
Unikać ich jak ognia. Ciągle kręcą z wypłatami, koordynatorzy bez wiedzy i chęci pomocy, brak dostaw środków i sprzętu do sprzątania, pani Iwona która powinna nami zarzadzać ciagle jest niedostępna a jak już uda się z nią skontaktować to twierdzi ze ma inne ważne sprawy. Umowy oczywiście śmieciowe a wymagania większe niż przedstawione podczas rozmowy. Stracone 5 miesięcy w których mogłam pracować i zarobić więcej w innym miejscu.
7
Olga 2015-10-12 09:57:44
Prawda jest taka, że jeśli jest się leniem i albo nie przychodzi do pracy, albo robi ją na odwal się to nie dziwne, że potem odbija się to na wynagrodzeniu. Jak ktoś chce pracować i jest dobry w tym co robi to da się w tej firmie bardzo dobrze zarobić. Trzeba tylko chcieć.
Maria 2015-10-15 15:12:25
Ale głupoty wypisujecie ludzie. Co człowiek to opinia. Każdy ma do oceny prawo. Jestem partnerką hojo od wielu miesięcy. Oby takie firmy tylko działały na rynku. Byłoby dobrze dla wszystkich. Zarabiam duże pieniądze choć pracy jest bardzo dużo. I szczerze polecam.
pracownik 2015-10-23 09:34:11
Witam serdecznie.Powiem Wam,że pracuję u nich od dwóch lat i na każdym obiekcie,na którym byłam to było jedno wielkie krętactwo.Poczynając od P.Iwony podobno takiej ważnej w tej firmie,która nie zna się kompletnie na niczym.Przez dziwnych koordynatorów,którzy nie mają pojęcia ani o środkach czystości ani na sprzątaniu.Wszystko jest w rękach pań sprzątających,którym zawsze się oczywiście obrywa.Obiecują na obiektach cuda a nie potrafią się zorganizować mam wrażenie,że tam po prostu każdy chce rządzić.A u waga jeśli chodzi o niewolników-to z tym też się zgadzam bo tak dokładnie jest.Nie wiesz kiedy a za twoimi plecami kombinują-uważajcie na nich.Nie pomagają znaleźć dobrej pracy tylko szukają roboli co będą harować za marne grosze i czynić cuda na zapuszczonych biurach i innych obiektach jakie ci zlecają.Moja rada omijać ich
5
Kaśka 2015-10-29 11:01:03
Ja mam inne doswiadczenia. Pracowałam u tego posrednika przez 5 miesięcy. zakończyłam tam pracę bo zachorowałam i mam nadzieje ze bede mogla tam wrocic. Placa bardzo dobrze. We mnie byli uciciwi. Ja polecam.
niedoszły klient 2015-11-06 08:48:20
tomcio to że obiecują to jedno a czy tak robią to drugie. Podkreślam że nie wiem jak to wygląda od środka ale ta firma trochę mi śmierdzi. Zetknąłem się z ofertą że za 99 zł mogłem zamówić 4 sprzątania mojego biura (180 m). Oferta super ale zastanowiłem się jak to możliwe że średnia cena jednej usługi na rynku to 100 zł a tu za 100 mam 4 sprzątania. Obliczyłem że osoba która sprząta dostaje nie więcej niż 20 zł za jedno sprzątanie a spędzić musi około 3-4 godziny. Obliczcie sobie sami stawkę. Przeciez to wyzysk! Trafiłem tu bo szukałem dodatkowych informacji o firmie i po kilku wpisach zdecydowałem pozostać przy obecnym serwisie. Nawet jeśli niektóre wpisy są przesadzone to część prawdy na pewno jest. Pewnie to kolejna firma która ma za zadanie przynieść dochód właścicielom wykorzystując trudną sytuacje ludzi i płacąc im głodowe stawki.
1
rolex 2015-11-06 09:53:26
Firma twierdzi że biuro w ramach tego pakietu za 99 zł sprząta się w godzinę - biorąc pod uwagę że mówimy o biurze które sprząta się raz w tygodniu - to absolutna bzdura i robota wykonana bardzo kiepsko, więc pewnie szybko z tej oferty się wycofają, bo w dużych miastach nie znajdą osoby do pracy za 5 zł / h (no chyba że jakichś żuli - ale kto wpuści taką osobę do firmy ?)

sprzątanie oparte na słabych środkach sądząc ze strony, wiedza branżowa handlowców - zerowa (mówię na podstawie rozmowy telefonicznej)

tak jak przedmówca, z oferty nie skorzystałem
1
Marta 2015-11-23 13:55:07
Pracuję u nich i jest ok. Pieniążki zawsze na czas. Prawowalam juz w amlux i innych firmach i tutaj zeczywscie co do pieniedzy sa ok. w innych firmach byly problemy z rozliczeniami. Tutaj nie ma. Ja polecam ich.
Piotr 2015-11-23 14:13:51
Ja pracuję w firmie konkurencyjnej dla nich i jak czytam te bzdury które są tutaj wypisywane, to aż się ulewa. W Polsce mamy samych lekarzy, prawników no i teraz wszyscy znają się na sprzątaniu. W tym przypadku nie jest ważne, ile komuś wychodzi ze stawki godzinnej, ile płacą. Bo nie płacą 5 złotych tak jak tutaj wypisujecie, tylko jak każda inna firma sprzątająca delegują do tych prac pracowników pracujących 8 godzin dziennie. Inaczej mówiąc taka usługa może być wykonana w 1h. Wszystko zależy od zakresu. Proponuję najpierw zastanawiać się nad tym, co się pisze, a nie pisać po prostu głupoty. W ogóle jeżeli sprzątają medicleanem - a taka jest informacja na stronie, to akurat są bardzo dobre środki czystości. ale rozumiem że Rolex (rozmówca) jest fachowcem od środków czystości ;-)
Rolex 2015-11-25 11:52:47
nie da się dokładnie w 1 h posprzątać biura o powierzchni 200 m2, jeśli takie sprzątanie jest wykonywane tylko raz w tygodniu

a jeśli pracownik miałby spędzić na tym 2-3 godziny i zarobić 10 zł/h to oznaczałoby że klient płaci 99 zł za usługę przy kosztach usługodawcy na poziomie 100 zł i więcej jeśli doliczyć ZUS podatek itp.

jeśli firma wykonuje usługę za cenę poniżej kosztów to jest to dumping i takie działanie jest niezgodne z prawem

nie trzeba być specjalistą od sprzątania, wystarczy umiejętność prostego liczenia :)
2
z branży 2015-11-27 16:15:08
Nazwanie Medicleanu bardzo dobrymi środkami to lekkie nadużycie wskazujące na Twoją niezbyt dużą wiedzę (może dopiero zaczynasz u konkurencji). Mediclean jest co najwyżej dobrym środkiem.
A wracając do poruszanego przez ciebie tematu to bazując na zakresie usługi za 99 zł śmiem twierdzić że nie da się tego zrobić dobrze w biurze 200 m2 w ciągu godziny. Pamiętaj że jest to sprzątanie po całym tygodniu pracy.
gość 2015-12-14 15:12:58
jak dostaniesz 10 złotych brutto to będziesz szcześciarzem
Kaśka 2016-01-07 13:21:36
Płaca niezle jak na warszawski rynek. 10 na reke. Ciezko o taka stawke w firmach. bezposrednio u osoby prywatnej dostaniesz wiecej.
były pracownik 2016-01-13 11:27:42
w ubieglym roku 10 zlotych bylo brutto. Moze w tym cos sie zmienilo
joanna 2016-01-25 11:28:25
Uważam, że firma nie do końca jest uczciwa. Obiecują dużo, a w praktyce wygląda to bardzo nieciekawie. Zrezygnowałam z innej pracy, bo myślałam, że w Hojo będzie lepiej, ale bardzo się rozczarowałam. Miałam dostać umowę po kilku dniach pracy na próbe, potem przedłużono czas próby, a w końcu dowiedziałam się, że z umowy nici. Bez podania konkretnej przyczyny, po prostu nie i już.
4
Bogusia 2016-02-05 13:28:18
Nie polecam tej firmy z tym składem kierowniczym, p. Iwona kompletne dno totalne odnośnie teorii i praktyki w sprzątaniu oraz wiedzy o środkach chemicznych i sprzęcie - zero profesjonalizmu. Jest bezczelną zadufaną w sobie niską zakompleksioną arogantką. Która myśli, że przez pewne relacje z wysoko postawionym pracownikiem może traktować ludzi jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jest przy tym nietykalna. Szkoda mi tylko właściciela który podejrzewam zapewne wie o wszystkim lecz siedzi bezczynnie...dobra rada zwolnić tą panią i pana a firma znów będzie przeżywała rozkwit....!!!!!
2
szczery 2016-02-10 09:30:15
oj tak, w końcu ktoś wyłożył wszystko tak jak w Hojo jest. ZERO profesjonalizmu. Ale na rozkwit to już za późno. Nie z taką reputacją wśród klientów a przede wszystkim pracowników.
2
klient 2016-02-28 12:04:28
Ostatnio zdecydowałem się na usługi tej firmy. Żałuję tej decyzji. Jak się nie zmienią to długo współpracować nie będziemy.
4
Ewa 2016-03-07 18:05:31
Pozytywne wpisy o Hojo na pewno są dziełem pracowników z biura, albo ludzi którzy są szczęśliwi bo dostali robotę na czarno. Nie ma co liczyć nawet na tzw śmieciową. Jedno trzeba im przyznać: SĄ PROFESJONALISTAMI, w kłamstwach!!!!!
3
Stańczyk 2016-03-30 14:32:22
Ostatnio komornik ściągnął z tej firmy zaległe wynagrodzenie.
były pracownik 2016-04-10 17:37:13
nie szukają bo to pośrednik. oni nie zatrudniają tylko robią wszystko mniejszymi firmami pod swoim logiem
Szczera 2016-05-29 17:14:35
( YES ) hahahaah co ty za brednie wypisujesz KŁAMIESZ W ŻYWE OCZY !!!!!!! Pracowałam tam i wiem jakie gówniane są umowy i wynagrodzenie !!!!!!
2
Brayan 2016-06-01 19:31:28
dziekuję za usuniecie mojego wpisu....

lipna firma , dostałem fakturę z tej firmy za ich usługi mimo tego ze
do momentu dostania jej o w/w firmie nie słyszałem. Firma wykupuje bazy danych.
1
Anonimka 2016-06-17 04:08:07
( SALON BMW ) Zgadza się dobrych ludzi zwalniają albo sami odchodzą.... Pracowałam swojego czasu w hojo gdy kierownikiem był. p. Wojtek. Jedyny człowiek który znał się w tej niby "PROFESJONALNEJ" firmie na sprzątaniu, środkach oraz maszynach w teorii i praktyce. Zanim p. Wojtek został kierownikiem na naszym obiekcie mieliśmy codziennie przez 25 dni skargi od administratorki. Wmawiano nam ,że się obijamy i nie chcemy pracować, tyle ,że odkąd p. Wojtek objął nasz obiekt dostałyśmy pochwały już po pierwszym dniu.... !!! i tak było do końca gdy kierował nami p. Wojtek..... Serdecznie pozdrawiam go.
1
Afro 2016-09-12 00:17:06
Hmm pracowałam w tej firmie i byłam zadowolona jednak nie podoba mi się to ze o wypłatę musiałam się prosić bo było opóźnienie i to miesiąc. Firma podpisuje umowę i z tego co wiem to proponowali nawet umowę o pracę. P. Iwona bardzo synpatyczna kobieta nie miałam z Nią żadnych problemów. Pozytywnie odebrałam współpracę tylko z tymi wypłatami na czas to roznie bywa niestety.
Afro 2016-09-12 00:17:48
Hmm pracowałam w tej firmie i byłam zadowolona jednak nie podoba mi się to ze o wypłatę musiałam się prosić bo było opóźnienie i to miesiąc. Firma podpisuje umowę i z tego co wiem to proponowali nawet umowę o pracę. P. Iwona bardzo synpatyczna kobieta nie miałam z Nią żadnych problemów. Pozytywnie odebrałam współpracę tylko z tymi wypłatami na czas to roznie bywa niestety.
opos 2016-09-23 15:35:05
Co ty bredzisz ? Ludzie w tej firmie nie otrzymują wynagrodzenia po kilka miesięcy !
4
Szczery 2016-09-25 21:51:06
Pani Iwona to szuka frajerów aby kogoś na kasę oszukać tu 100 złotych nie wypłaci tam 50 i już się jest do przodu może zamiast paznokci to za robotę by się wzięła nie polecam masakra omijać z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Amno 2016-09-27 12:33:58
Mi się tam wydaje, że warto podjąć z nimi współpracę, pieniądze są na poziomie i chyba specjalnie nie trzeba się natrudzić, aby je dostać w całości, dobra sprawa, pewna firma, moim zdaniem trzeba dawać im szansę
1
Daro 2016-11-05 19:45:11
Od roku w hojo! Zarabiam bardzo dużo ale daje z siebie 150 % wiem ze reszta tylko ściemnia i wymaga Bóg wie czego !
Szczery 2016-11-30 20:54:59
Pani Iwona to nie lubi płacić i udaje głupka ja od roku 100 złotych jeszcze mam nie wyplacone
Zostaw swoją opinię o HOJO.PL - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HOJO.PL