brak logo

pol-hun

Koluszki

Opinie o pol-hun

qwerty 2010-03-10 08:15:00
jak ogólnie odsprzedaz towaru z pólki??
ex-ph 2010-03-13 13:12:26
pracowałam w tej firmie kilka lat... szukałam bardziej prestiżowej firmy niż bawienie się chemią gosp. ...na rynku jest ciężko i teraz z chęcią wróciłabym do polhuna... wiadomo, wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma ...ale tam przynajmniej wiedziałam czego się spodziewać i nie było tak źle jesli chodzi o kasę, służbowe auto i pakiet socjalny, bo o to firma akurat bardzo dba ...tarcia między przełozonymi a pracownikami są wszędzie i jak chcesz być ph to musisz miec takie cechy, zeby umiec się odnaleźć w różnych relacjach ...w firmie, w której teraz pracuję nie mam nic do powiedzenia jako ph ..w polhunie było inaczej ...mozna było sie dogadać z kier. i dyr. ...trzeba tylko mieć argumenty, tak? ...mam kontakt z kimś z grupy aktualnych ph i wiem, ze 1400 podstawy to na okres próbny a potem do 2 tys masz na bank... premia zależy od ciebie ...produkty dobrze się sprzedają, punkty są stałe i przejmujesz po tych co odeszli ...praca fajna ..powtórze za kims wcześniej, jak robisz swoje - dostajesz co chcesz ...chętnie bym wróciła:(
ja 2010-03-31 14:25:25
Na bank , to ty masz ! Kto z mlodych ph dostal premie ? Nikt ani razu ..... , I nie dostanie !!! Robisz cyfre ale zadania masz takie i forme rozliczenia premi aby jej nie dostac !!!!!!!!!!!!!!!! rp - tez jej nie maja ...hi hi ... nie maja lepiej . Tylko stazy ph , co dwa miesiace ale sie zrobi co trzy ,,,,,,,
:) 2010-04-13 21:01:43
hihihi chyba tak a może i co 4 ;p
zibi 2010-05-10 20:41:24
ooooo na moje miejsce jest już ogłoszenie w Wyborczej a jeszcze wypowiedzenia nie dałem. Powodzenia temu kto przyjdzie na moje miejsce-kamikaze ;p.
444444 2010-05-11 22:46:42
SUPER DKNY POZDRAWIAM
zibi 2010-05-19 21:39:35
Dziękuje DKNY. My wiemy ;p
zibi 2010-06-08 19:47:49
W związku, iż od czerwca nie jestem pracownikiem firmy POL-HUN chciałbym wszystkim serdecznie podziękować za współpracę. Jednocześnie pomimo wszelkich różnic, co do wizji sprzedaży pomiędzy mną a kadrą wyższego szczebla życzę Wszystkim powodzenia oraz sukcesów w karierze zawodowej.
jaaa 2010-07-24 00:13:17
Ludzie bzdury tu piszecie totalne, że nowi ph nie dostają premii, ja jestem nowym ph i od kilku miesięcy robie plany i dostaję premie, nikt nikomu za darmo nie da kasy, nie robisz planu nie dostajesz kasy proste. Podstawa jest wyższa niż 1400pln, jak miesiąc jest dobry to można drugie tyle zrobić premii. Ogólnie atmosfera póki co bardzo fajna nikt nikogo nie naciska, dyrektor nie stresuje ;), ustalasz sobie samemu plan dnia, tygodnia, jeździsz gdzie chcesz i tyle. W autach są gpsy ale jeszcze nie odczulem z tego powodu żadnych skutków, jeżeli się nie [usunięte przez moderatora] to się nikt nie przyczepi. Na tą chwilę polecam każdemu kto chce pracować jako PH, nie wiem jak będzie dalej mam nadzieje że równie ok ;) Malkontenci się zawsze znajdą, dodam tylko że jest to jak dotąd najlepsza moja praca, w której w końcu mam realny wplyw na to co robię i nigdy bym jej nie zamienil na pracę za biurkiem, pozdrawiam.
zibi 2010-08-09 16:51:45
Kurcze nie pracuje 2 miesiące i już tak się pozmieniało fiufiu ;p
anonim 2010-09-13 21:28:49
ludzie nie pozwolcie soba pomiatać
1
jaa 2011-02-04 09:21:34
są wady i zalety pracy jak wszędzie
hola hola 2011-02-09 23:05:16
praca dobra i zarobki pierwsza klasa kierowniczka produkcji kochana odpowiednie stanowisko dla odpowiedniej osoby serdecznie pozdrawiam wszystkich pracowników [usunięte przez moderatora]
Sylwek 2011-02-12 13:46:28
Firma bardzo dobra, zarobki też, nie zawsze chce się pracować ze względu na atmosferę jaka tam panuje. Ludzi do rządzenia jest moc, ale nie do myślenia. To jest duży zakład, jest bardzo dużo maszyn tylko szkoda, że nie ma mechaników . Z mechaników jest tylko pan Andrzej i pan Michał, a to jest za mało. Takich jak oni co mają fach w ręku trzeba razy dwa, albo najlepiej ich sklonować. To są świetni ludzie, a reszta pseudo mechaników reszta to tylko statyści i pomocnicy mechaników. Firma niech więcej zatrudni takich ludzi jak pan Andrzej i pan Michał to na pewno maszyny będą pracowały.
anonim 2011-10-20 16:47:10
witam, chcialabym dowiedziec sie na czym polega praca w POL-HUN w koluszkach? Myslalam ze to praca na produkcji, jakies pakowanie, skladanie ale jak poczytalam na forum te opinie to nie wiem o co chodzi;-), jakies dziwne skroty typu "ph" i po co firmowe auto? za wszystkie odp dziekuje i pozdrawiam a, jeszcze jedno: czy firma sie oglasza jak potrzeba pracownikow czy mozna samemu zaniesc cv i jak beda kogos potrzebowac to beda dzwonic?
mala 2011-10-23 14:50:13
hej, czy ktos mi powie na czym polega praca w POL-HUN? Chialam zaniesc tam swoje cv na stanowisko pracownik produkcji ale sie waham poniewaz nie wiem co mnie tam czeka. w jakich godz praca, na czym polega i jakie mniej wiecej zarobki? pozdrawiam i prosze o odpowiedz (moze byc na meila: lari19@o2.pl)
JaOnek 2012-01-27 22:31:22
Fakt w firmie takiej jak POL-HUN powinno być więcej niż dwu mechaników. Tak się składa ze składałem tam swoje CV jestem po szkole elektronicnej i mam doświadczenie w tym zawodzie jednak po kontaktach dowiedziałem się że na stanowisko mechanika-elktryka dostał się były policjant który jak mniemam miał w poprzedniej pracy sporo wspólnego z tym fachem no ale nie miał żony w biurze i dlatego poszedł na wcześniejszą emeryturę z policji żeby brać emeryturę i zajmować stanowisko fachowcowi z doświadczeniem
wolny 2012-07-22 19:35:05
Pol Hun-zakład, w którym rządzą brygadziści a nie właściciele. Właściciele chyba w ogóle nie wiedzą co się dzieje na produkcji. Pan W[usunięte przez moderatora] poobstawiał swoją rodzinę i znajomych na maszynach, a obcych daje na same najgorsze roboty. Gdzie tam jest sprawiedliwość?? Jedne osoby są na stałe na maszynach i zarabiają po 2000zł netto, a inni cały miesiąc siedzą na wtryskarkach i mają 1000... Powinny być zmiany, żeby każdy miał szansę zarobić. Każdy musi się przygotować do pracy, wyszykować się, dojechać. Każdy musi te 8 godz przepracować, a jedni zarabiają dwa razy tyle co drudzy. Ale oczywiście brygadziści tam rządzą i robią co chcą. Na szczęście mam drugą pracę, w której może nie jest lepiej, ale przynajmniej wszyscy pracownicy pracują tak samo ciężko i zarabiają tyle samo i nikt nikomu nie zazdrości i nie obgaduje za plecami przez co atmosfera jest przyjemniejsza. Pozdro
rodzinka 2012-09-05 13:45:51
Mam pytanko,a skad Ty wiesz ktora praca jest ciezsza na maszynie czy na inny pracach? W POL-HUNie nie ma czegos takiego jak latwa i trudna praca, wszystkie prace sa fizyczne i tak samo ciezkie. Ja zanim poszlam na maszyne rowniez wykonywalam rozne prace i nie mialam do nikogo pretensji! POZDRAWIAM
rodzinka 2012-10-02 10:56:35
A czemu każdy czepił się brygadzistów?? Oni rodzielają pracę według pewnego harmonogramu,który mają z góry narzucony! A jeśli chodzi o rozgraniczenie na NOWYCH I STARYCH pracowników to znam przypadki gdzie właśnie Ci starzy pracownicy jak już pójdą na tą maszynę to nic innego nie robią tylko wiecznie marudzą, więc zastanówcie się czego wy STARZY pracownicy tak właściwie oczekujecie....Ja do swojego brygadzisty nie mam absolutnie żadnych,ale to żadnych zastrzeżeń... ((usunięte przez administratora) no cóż myśle,że komentarz jest zbędny i zarówno kierownictwo jak i szefostwo prędzej czy później zorientuje się w jej działaniach,ale wiem jedno \"zapomniał wół jak cielęciem był\"... POZDRAWIAM wszystkich :)
52woc 2012-10-17 20:45:33
z góry narzucony harmonogram?? błagam Cię... to brygadziści sobie sami ustalają kto ma iść na kocha a kto na wtryskarki i nikt z góry im tego nie narzuca..
mina 2012-10-17 20:52:29
może i masz rację, że nie ma czegoś takiego jak łatwa i lekka praca, ale skoro wszystkie prace są trudne i ciężkie to niech zarobki będą takie same!! a nie że ludzi pracujący na kochach mazzonich itp itd zarabiają dwa razy tyle co osoby siedzące na wtryskarkach, składające wyporaski, spinajace masę bądz pakujące zapasy.... i ciekawe czemu jak jakaś maszyna się psuje i osoby z tych maszyn idą właśnie na takie prace jak spinanie masy czy pakowanie zapasów to bluzgają jak tylko moga i narzekają, ze muszą tak ciężko pracować a inne osoby robią to na codzien i się cieszą, ze w ogóle pracę mają!
u8fa2 2012-10-17 20:55:22
powinni tych z maszyn postawić miesiac czasu na spinaniu masy, ciekawe ile osób by poszło na urlopy..... a jakby zobaczyli swoje wypłaty na koniec miesiąca po spinaniu masy to dopiero by była afera..
rodzinka 2012-11-14 00:22:59
Osoby stojące na maszynach kiedys równiez pracowaly na zapasach itp itd i to nie miesiac a cale 1.5roku prawie takze wiem o czym jest mowa! Owszem wyplaty powinny byc rowne,ale znam rowniez osoby ktore idac na maszyne tez bluzgaja jak tylko moga,bo im ciezko,bo im zle! Sama slyszalam tekst typu GDZIE DZISIAJ JESTES? odpowiedz NA K(usunięte przez administratora)* wiec tak naprawde nie wiadomo jak ludziom dogodzic. Tyle w temacie sama POZDRAWIAM wszystkich
2
LM 2012-12-12 11:39:55
XXX - 2011-08-24 20:08:38

NIE MAM POJECIA PO CO SZEFOSTWO NA STANOWISKU KIEROWNICZKI TRZYMA PANIA ANIE KTORA NICZYM INNYM SIE NIE ZAJMUJE TYLKO DRUKOWANIEM JAKIS KARTECZEK NALEPECZEK I TEGO TYPU PIERDOLAMI ---ODPADY---TU ODPADY A TU PAPIER A TU KOMUNALNE A TO KRZESLO PRZY TEJ MASZYNIE A NIE PRZY TEJ.SMIECH I PARODIA.
To się nazywa wdrażanie 5S, Six Sigma, Lean Manufacturing i itp. Takie są standardy :-)
anonim 2012-12-13 08:46:12
No cóż...Jak możesz porównywać pracę chłopaków pracujących na MAZZONI-m do innych osób pracujących w zakładzie na różnych stanowiskach skoro nie masz zielonego pojęcia o tym jak wygląda ich praca "od kuchni".Czy ktoś zwrócił uwagę jak Oni wyglądają po przeniesieniu ponad 20 ton surowca ręcznie w ciągu 8h przez 5 dni w tygodniu czasami 6 a niekiedy 7? Czy ludzie na innych stanowiskach są tak samo czyści jak chłopaki z MAZZONI-ego? NIE!!! Oni jak potrzeba to pójdą i zepną masę. Problem jest tego typu, że Ty i reszta pracowników z produkcji jak pójdziecie na MAZZONI-ego to NIE WYPRODUKUJECIE NAWET JEDNEJ KOSTECZKI!!!!! Mimo to POZDRO.
1
koles 2012-12-18 01:10:40
no na mazzonim to faktycznie sie napracuja,caly zaklad widzi jakie to lesery sa cale 8 godz przestoja i podrywaja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eczki,faktycznie przy tym sie nadzwigaja tyle ton,ze szok....a czasem to nie maja nawet sily wrocic z przery po godz tak sa ciezko przepracowani sa te biedne chlopaki
rodzinka 2012-12-18 16:29:33
Po pierwsze jak mam isc na mazzoniego i wyprodukowac tyle ton kostek co oni jezeli ja nie znam tego asortymentu? Nie wiem jak go gotowac itp a Wy myslicie ze oni jakby poszli na stoly czy na jakakolwiek inna maszyne to wyprodukowali by tyle tysiecy sztuk co ja czy inne osoby pracujace w akrodzie? SZCZERZE W TO WATPIE a jesli dobrze rozumiem rozmowa nie byla o MAZZONIM a o ludziach pracujacych w akordzie takze nie zbaczajmy z tematu i obudzcie sie ludzie wreszcie,bo spicie POZDRO
1
QWERTY 2013-01-18 12:43:37
OSZCZEDNOSC W FIRMIE REKAWICZKI OCHRONNE JEDNORAZOWE PARA NA TRZY DNI PESJA DLA KIEROWNIKA NIEROBA I SCIEMNIACZA KTORY UNIKA ODPOWIEDZIALNOSCI ZA WSZYSTKO I MOWI SZEFOSTWU TYLKO TO CO JEST DLA NIEGO DOBRE I TO CO SZEFOSTWO CHCE USLYSZEC NIEWIADOMO ILE ALE NAPEWNO NIE MALO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nikt ważny 2013-02-06 10:46:53
ja tu czegoś nie rozumiem w tej firmie coraz mniej pracy zkład na 1/2 etatu a tu brygadzistów , kierowników i kordynatowów po co to kim oni mają się zajmowac jak już prawie ludzi na produkcji nie ma i kto na nich zarobi wszystki nie rozumiem tego oby tak dalej a napewno ten zakład przetrwa
frana 2013-05-10 11:11:43
dokładnie, chłopaki to 1/3 czasu przestoja i przegadaja... pół godziny do konca roboty a oni juz podpierają ściany i gadają z kolesiami z następnej zmiany bo już mają wszystko skonczone i sa po robocie..
odpowiadacz 2013-06-28 16:00:31
taaaaa produkcja robi składki a brygadziści ,,weselną śmietankę,, spijają NA ZDROWIE!!
1
pytający 2013-07-14 21:40:41
Widze ze sie wypowiada zapracowany i wiecznie biedny, zakompleksiony pracownik mazzoniego :) WSPÓŁCZUJE
1
ktoś 2013-07-27 05:14:26
Największy problem tego zakładu to wiecznie płaczące osoby przypadkowo donoszące na kolegów, a tamci to leża a ci to stoją kurcze gdzie by nie robił to ten obok ma lepiej według podejścia co niektórych. Ludzie wy chodzicie do pracy czy do przeczkola moja paroletnia córka tak nie płacze jak wy, szkoda mi tylko normalnych ludzi którzy musza sie męczyć z takimi życiowymi nieudacznikami wiecznie nie zadowolonym ze nie dostali cukierka od „p.Łukasza” ( a wracając do tego to z tego co wiem to poczęstunek był tylko na produkcje nie dotarł i to już chyba nie jego wina ale co tam jest okazja to można się doczepić, doczepmy się jeszcze ze nie było cukierków po konsolacji przecież pieniądze też dawaliśmy – ironia jak by ktoś nie załapał ( pewnie około 80% zakładu ;) ) kurcze tyle lat pracy, a ciągle to samo
2013-09-22 18:28:35
to nie może być prawda!!!!!!!!!!!!!!
11
an 2013-09-26 09:09:46
ja sugeruje ze powstało wiele prac na podstawie POL-HUNU wkonicu firma troche lat jest na rynku i nalży do jednych z wiekszych w okolicy, a co do tresci to po przeczytaniu fragmentu widać ze autor dostrzeg pare ciekawych rzeczy ;)
mała 2013-10-09 22:45:49
Witam. Mam takie pytanko do Was sa jakies przyjecia do pol hunu? a jesli tak to na jakie stanowiska.
4
szczera damulka 2014-01-19 18:01:25
może szanowni brygadziści i koordynatorzy przejdą w czterobrygadówkę skoro są tacy chętni do pracy w weekendy. A nie przychodzicie by owinąć około 20 palet w ciągu 8 godzin i to za dniówkę plus dodatek. Powiem ze to owijanie może trwać max do godziny a co robicie przez resztę tego czasu?? powiem co, siedzicie na necie lub wydrukujecie parę kartek, bądź po chodzi się od stanowiska do stanowiska na rozmowy ooo i tak mija wasz czas pracy:) Do kierownika- jeśli ma być oszczędnie to brygadziści powinni przejść w czterobrygadówkę to są dodatkowe pieniądze dla firmy i nikt nie czuje się pokrzywdzony :) A kolejna sprawa to w jakim celu w soboty przychodzi brygadzista wraz z koordynatorem bądź dwóch brygadzistów?? Jedna osoba nie da sobie rady w sobotę z garstka osób???
10
Produkcja 2014-01-24 15:52:06
.Ludzie sami się zgodziliście na czterobrygadowke nikt was do tego nie zmuszał Nie jedna osoba sie z wami zamieni jezeli tak wam zle
7
arek 2015-01-16 16:32:58
Powiedzcie jak ta owa czerobrygadówka oraz praca w weekendy przenosi się na zarobki? Pytam, czy istnieją tutaj jakieś dodatki za prace podczas weekendu, zmianę nocną, czy też nadgodziny? Coś takiego jak nadgodziny w ogóle tu występuje, skoro jest czterobrygadówka? Pozdrawiam i prosiłbym o szybką odpowiedź.
1
SO 2015-02-27 22:59:12
Ludize pracujący w 4-brygadówce zarabiają tyle samo co ludzie pracujący w normalnym systemie tygodniowym na maszynach . Nie dość ze pracują 6 dni w tygodniu a przerwy które mają są śmieszne to za prace w weekendy nie dostają żadnych dodatków :)
Rybka 2015-04-01 09:50:30
A jakie sa zarobki? czy dostane ponad 2tysiace?
1
pracownik 2015-06-30 15:37:26
Dostaniesz jak będziesz robił kilka dni po 12 godzin. My kiedyś wzięliśmy ponad 2800 zł za prawie 200 godzin.
Rybka 2015-07-27 11:45:57
czyli dają 14 zł za godzinę, czy to już z nadgodzinami pensja? Jaka jest średnia stawka netto za godzinę?
kuuba 2016-05-07 15:56:36
hej! widze, ze suzkają obecnie kogoś jako kierownik magazynu, wiecie jakie ma mniej wiecje obowiazki? Na pewno trzeba miec doswidczenie te 2 lata i zajmowac się koordynacją wszytkich produktów i paczek, ale praca jest z dobrym dojazdem moim zdaniem w Koluszkach
Zostaw swoją opinię o pol-hun - Koluszki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pol-hun