brak logo

Zakłady Indukta S.A.

Bielsko-Biała

Opinie o Zakłady Indukta S.A.

a22 2013-05-20 09:09:22
czy w tej firmie ostatni zaszły jakieś większe zmiany?
Stary 2013-05-21 11:55:54
peon - 2013-05-19 07:45:32

Na nawijalni był jeden problem, że jedni robiąc tę samą robotę mieli marne grosze a drugim zdarzały się "cuda" punktowe i zarabiali całkiem dobrze jak na innych wydziałach. Teraz cwaniaki brać się do roboty, żeby starczyło do dziesiątego na chleb. Może teraz będziecie walczyć, o to żeby za ciężką harówę płacono jak na innych wydziałach, bo skończyła się manna z nieba. Na pewno nowy kierownik będzie odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu i powalczy o swoich ludzi, żeby ich zarobki były nie gorsze jak na innych wydziałach. Nie może tak być, że w jednej firmie są równi i równiejsi.
Widać z Twojego wpisu że krótko pracujesz w Indukcie.Bo tak było zawsze, jest i będzie bo nie ma jedności wśród pracowników połączeń.Jeden przez drugiego. Kto zrobi więcej sztuk więc zamilcz i macie to na co zasługujecie.Inne działy pilnują sobie norm a wy istny wyścig szczurów.Jak lepszy asortyment to jak świry do roboty a jak gorszy to po co się starać i robić tyle samo sztuk.Sami sobie jesteście winni i mam nadzieję że to prezes przeczyta.I bez narzekania a do roboty! PS; i nie ma wymówki na jakieś tam punkty. To jak jest płatny dany silnik to jest spuścizna waszej zachłanności na lepsza robotę.
regular employee 2013-05-21 21:34:15
... na innych wydziałach to samo!! równi i równiejsi - akord to nic innego jak układziki... zero kontroli nad tym kolesiostwem. Opinia o zakładzie już jest znana w Bielsku i w Cieszynie ale chyba jeszcze nie w Włoszech.
Stary 2013-05-21 23:22:59
regular employee - 2013-05-21 21:34:15

... na innych wydziałach to samo!! równi i równiejsi - akord to nic innego jak układziki... zero kontroli nad tym kolesiostwem. Opinia o zakładzie już jest znana w Bielsku i w Cieszynie ale chyba jeszcze nie w Włoszech.
Nie ma układów.Na połączeniach zawsze była samowolka co do normy.Ludzie tam to banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tak jak już pisałem czy to montownia czy odlewania tam ludzie pilnują normy.Jak to nie dociera do was to macie poważny problem.Na połączeniach od co najmniej 30 lat normy były [usunięte przez moderatora].I bez narzekania sami sobie jesteście winni. Wy powinniście pilnować sobie norm .Teraz jest trochę za póżno.[usunięte przez moderatora]
palacz 2013-05-23 14:31:42
Na niektórych stanowiskach normy sa takie ze nie mozna zarobic i to jest prawda zachłanni ludzie taki zgotowali nam los a niektózy sobie. Klapki na oczy i tylko kasa nie wazna jakosc nie wazna pomoc nowym pracownikom byle jak byle max zarobic a po 20 30 latach pracy bolace nogi zniszczone kręgosłupy ciagle u lekaza tak koncza co niektuzy niestety zamiast wspólnie zabiegac o podwyzki to sami sobie poprawiali kosztem norm i tak teraz mamy sa równi i równiejsi jeden zarobi a drugi nie z tad sie to wzieło
1
dd 2013-06-08 22:36:48
Jaki mądry wpis!!! Święta prawda!!! Dobrze że [usunięte przez moderatora] miał wtedy wolne bo temat by się inaczej pokulał i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trwało by nadal! Tylko dlaczego tyle czasu trzeba było czekać, nie rozumię pracowników nawijalni którzy pozwolili sobie tak na głowę wchodzić. Ludzie więcej szacunku dla samych siebie!!!!!!!! Gratuluje odważnym odwagi!!! Wreszcie!!!!!
R.D. 2013-06-12 15:56:27
Afera goni aferę :D
Praca w Indukcie to jednak jest frajda.
Afera goni aferę :P Pijaków już wywalili wcześniej chyba byli złodzieje [usunięte przez moderatora]
przeszłość 2013-06-16 21:47:39
w tym zakładzie jeszcze długo sie nic nie zmieni.afera za aferą.Współczuje tym którzy muszą tam "dotrwać" do emerytury.to gadanie o normach,akordzie,zarobkach to czcza gadanina.Tam wszystko zależy od układów z przełożonymi.Teraz niektórzy z ręcznego bedą mieć dobrze bo znowu stary znajomy został kierownikiem. I tak do końca świata i jeden dzień dłużej.
nikt 2013-11-07 23:46:39
Inukta chm... czekam na inne info co słychać w firmie pana (usunięte przez administratora)
3
Anonymous 2013-12-11 17:16:58
Świetnie
Indukta powinna szukać nowych pracowników do Transportu - na magazynie
tylko nie zapomnijcie napisać że za 1600zł netto + własny Gaz do wózków
Śmiech na sali Firma z ponad 150-cio letnią Historią (specjalnie nie pisze ,że z tradycjami)
a nie ma dostarczającej ilości Gazy do wozków widlowych
Powodzenia
kisio 2014-01-16 20:44:39
to zapytaj kolegow z produkcji(usunięte przez administratora) gdzie daja ten gaz/i.....
1
nowy 2014-02-03 21:29:13
W Indukcie z tego wynika że nie wiedzą że jest taki wynalazek.Wózek na akumulator(który można naładować) i bardzo ekologiczny i nie śmierdzi za nim kiszoną kapustą. W innych firmach jest nie do pomyślenia aby przez halę gdzie pracują ludzie jechał wózek na gaz.Ale jaki pan taki kram.
2
nowy 2014-05-15 19:02:51
Nowy Dyrektor jest i jakie doswiadczenie!! Fiu Fiu. 2004r MONTOSTAL został wykreślony z rubryki Wspólnicy pierwszego działu KRS oraz z rubryki Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu drugiego działu KRS. 2006r PONAR REMO został wykreślony z rubryki Zarząd komisaryczny lub powierzenie zarządzania przedsiębiorstwem państwowym szóstego działu KRS. 2008r PONER Spolka został wykreślony z rubryki Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu drugiego działu KRS. 2011 PONER MONTAŻ został wykreślony z rubryki Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu drugiego działu KRS. 2012r PBG TECHNOLOGIA został wykreślony z rubryki Prokurenci drugiego działu KRS. 2013r PONER SPÓŁKA został wykreślony z rubryki Organ nadzoru drugiego działu KRS. Jak dobrze ze jest z nami!!!
R.D 2014-05-15 19:26:40
eeeeeee jest tu ktoś ?????? czy może pomarli wszyscy?????
były 2014-05-16 11:22:20
nie ma nikogo bo wszyscy teraz są szczęśliwi że jest z nimi nowy kierownik. cała pijąca część nawijalni jest wniebowzięta.
stary 2014-05-16 23:26:47
Indukta to zajebisty zakład.Sami donosiciele.Oto przykłady. Mistrz K. zakablowany w 2007 r. Mistrz O. zakablowany w 2013 r. razem z kierownikiem. I do zwolnienia.Można mnożyć przykłady szczególnie z nawijalni,połączeń.Same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo jedna która donosi.A po fuzji z Celmą zarobki do d... Odradzam pracę w takim k[usunięte przez admina]
zzz 2014-05-17 20:14:56
Pan kierownik nie jest ślepy tylko sam pije chociaż od kiedy jest w komorowicach tylko popracy z kolesiami z byłej eski i tym grubym czarnym lizusem.
były 2014-05-17 21:25:39
zzz masz 100% racji,
Pracownica 2014-05-17 23:24:02
Ja nie mogę uwierzyć w to co czasami na nawijalni widzę. To jest dno. Nikt nic nie wie a majstrowie odsyłają do kierownika albo technologa! A samer się rządzi i brawo zzz za grubego. Jest spokojniej od czasu poprzedniego dozoru ale musicie panowie się jeszcze dużo nauczyć bo narazie to wygląda raczej jak fabryka makaronu.
były 2014-05-18 09:26:22
To samera jeszcze nie zwolnili.Sam ma na sumieniu po zakablowaniu na kolegę po fachu nastawiacza z nawijalni pana G w 1998 r. Z drugiej strony szacun że tak długo się trzyma ale nie takich gieroji zwlniali. Znajdą się i kwity na niego. W myśl przysłowia '' nosił wilk razy kilka..''.
1
?! 2014-05-24 20:32:24
Podpisz się kierownik a nie ''bombo''.A poza tym nie winni się nie tłumaczą. Nie jest kierownikiem w życiu prywatnym ale ''bombo'' cokolwiek to znaczy.
fizyczny 2014-05-25 13:24:21
Pracowałem w różnych firmach i tak dobrze jak mam w Indukcie nie miałem nigdzie. Nie obchodzi mnie to, co kierownik czy mistrz robi po pracy, bo to jest jego prywatna sprawa. Dla mnie ważne jest to, że jest świetnym fachowcem w tym co robi w pracy i że dba o swoich podwładnych. Jeżeli komuś coś się nie podoba, to ja proponuję zmienić pracę, a wtedy zobaczymy jak szybko zatęskni za Induktą
!? 2014-05-26 12:46:28
Wazeliną zalatuje.A propos na jakim dziale pracujesz.Magazynier czy wózkowy.Bo z nawijalni to ty na pewno nie jesteś. A do''Bombonierki'' nie oburzaj się bo nie ma na co.Chyba że jest.
Były 2014-05-26 13:54:53
Ty chyba nie wiem co mówisz. Wszędzie jest lepiej jak w Indukcie. Uwierz mi,zmieniłem i nie tęsknie.
fizyczny 2014-05-26 21:01:20
Były, niby nie tęsknisz, ale tutaj zaglądasz i to pewnie z łezką w oku. Jak Ci ten sklepik w Czechowicach padnie, to zatęsknisz i to bardzo. Pozdrawiam.
Były 2014-05-27 12:56:47
pomyliłeś mnie z poprzednim majstrem albo kierownikiem. zaglądam żeby poczytać Wasze komentarze i się pośmiać. zamiast pisać i narzekać to zmieńcie pracę i nie będziecie żałować.
(usunięte przez administratora) 2014-05-27 22:00:35
A w tej (usunięte przez administratora) INDUKCIE to (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) dlatego że,(usunięte przez administratora) i nikt z (usunięte przez administratora)i tak do (usunięte przez administratora) końca ... . (usunięte przez administratora)
1
................. 2014-06-07 20:40:29
Prawda boli.Co do tęsknoty.Indukta to Twoja pierwsza praca i nie znasz świata po za nią.Módl aby tyś pracy nie musiał zmieniać.Bo to jak ktoś dobrze powiedział że Indukta nie jednemu życie uratowała.Panie Ograniczony.
1
A.N. 2014-06-07 21:21:46
Powinieneś podpisać się LESER a nie fizyczny.Nie udało się.(usunięte przez administratora)
aa 2014-07-04 18:42:13
I następny kierownik poleciał,szkoda tylko,że go zdegradowali a nie dołączył do swoich dawnych kolegów kierowników na bruk,bo za przekręty i lenistwo należało się mu jak mało komu.
2
misiu 1994-11 2014-09-06 11:49:28
Mołek przestań donosić. Menda zakładowa.
2
nowy 2014-12-09 18:45:04
zatrudnianie pracownikow dalej po znajomosci ciotki pociotki ha
wiki 2014-12-13 13:57:18
Chciałam podziękować dyrekcji za potraktowanie nas jak biedaków i żebraków.Wpisanie w tytule przelewu "pomoc finansowa z okazji świąt" zakrawa na kpinę!.Są to pieniądze z ZFŚS i nie robicie żadnej łaski że je wypłacacie,pomijam fakt że są to grosze w porównaniu z innymi zakładami gdzie premie świąteczne wynoszą po 1000-1500 pln.Brawa również dla pseudodziałaczy ze związków którzy dopuścili by potrącono z pensji za paczki Mikołajkowe dla dzieci.Wstyd !!!
1
Luk 2014-12-13 14:49:57
Brawo Wiki to samo pomyślałem. W banku mają niezły polew , pomoc finansowa jak to brzmi ! Łaski nikt nie robi wszyscy tworzymy fundusz , pomijam już te kretyńskie różnicowanie kwot ...bo ktoś więcej zarabia ktoś ma dużo dzieci itp.Obijasz sie nie wyrabiasz to więcej dostaniesz ...głupota.
urzednik 2014-12-13 15:37:24
Udzielanie indywidualnych usług, świadczeń 
i dopłat z zfśs musi odbywać się na podstawie kryterium socjalnego, czyli po rozeznaniu i ocenie sytuacji życiowej, rodzinnej i materialnej osoby uprawnionej. Tak stanowi art. 8 ust. 1 ustawy z 4 marca 1994 r. o zakładowym funduszu świadczeń socjalnych (DzU z 2012 r., poz. 592 ze zm., dalej ustawa o zfśs).
Lucky 2014-12-22 14:59:40
A czego spodziewaliście się. Ten kołchoz powinno się już dawno zamnknąć. Indukta już dawno została w tyle choćby z takimi świadczeniami.
coraz gorzej 2015-01-01 21:41:05
lepiej robić na mechanicznym wydziale i bez "pomocy swiatecznej" a zarobic bo sumka zarobków w porównaniu z innymi jest kolosalnie większa,nie wspominając jaką pracę wykonują
zrobic zmiany 2015-01-02 19:47:17
robie w indukcie wiele lat i tak zawsze było ze różnica w zarobku na godz jest inna nawet na tym samym wydziale na maszynie a osoby ze stawką godzinową ktore pol zmiany przesiedzą przy herbatce to jakis zart
Lucky 2015-01-03 09:53:43
Tak było jest i będzie. I nic na to nie poradzicie.Ten co pracuje na akord zawsze był dymany na wypłacie.Ot taka '' tradycja'' tej firmy która ma tak wspaniałą historie , certyfikaty i nie wiadomo co jeszcze.Szary robol nigdy się tam nie liczył. No może za komuny. Ale teraz jak ci się nie podoba to nikt cię nie zmusza do pracy w takiej ''firmie'' która oferuje ''pomoc świąteczną''. A o potrąceniach z zarobku za paczki dla dzieci nie wspomnę.
1
R.D 2015-03-23 19:04:00
Fajną mamy reklamę przy ul.M.Grażyńskiego - widzieliście ?
zatroskany 2015-11-26 14:25:44
czy ktoś mi może powiedzieć czym właściwie zajmuje się i co należy do jego obowiązków pan dyrektor "obserwator" Krzyś.D.
KK 2016-01-13 17:26:32
Nie po to prywatyzowane były polskie przedsiębiorstwa aby pracownicy fizyczni i umysłowi (inżynierowie) mieli dobrze w firmach.
Janosik 2016-02-02 13:53:41
Mogę iść do roboty jak zapłacą 2000 euro.
stary 2016-04-03 11:45:05
dezorganizacją pracy
2
niezdecydowany 2016-06-10 10:49:02
Jak jest w końcu z tą Induktą? Słyszałem ze zarobki powyżej 2tys. netto a na rozmowie o prace usłyszałem co innego. Może mi ktoś doradzić? bo nie chce wpaść z deszczu pod rynnę...
Były 2016-06-18 23:49:42
Firma prestizowa. wywaliło mi korki.Pracowałem tam ponad 10 lat, wszędzie lepiej niż w indukcie. Wole mieć 1800 netto na dniówce niż 2500 netto w akordzie w indukcie. Tam tylko pijaki i kolesie obecnego kierownika hazardzisty mają dobrze. Chodzi o nawijalnię.
niezdecydowany 2016-06-23 12:06:27
O akordzie nic mi nie wiadomo tego nie mówili. A warunki pracy? Jest szkodliwe? Bo nie chce świecić w nocy po jednej dniówce przez żeliwo czy ołów
Alojzy Babel 2016-07-13 10:42:02
Pracuje w Celmie juz troche. Juz kiedys pisalem o cudzie podwyżki. Teoretycznie podwyzka wiaze sie ze wzzrostem wynagrodzenia ale w celmie jest inaczej. Po podwyżce dostaje sie mniejsza pensje. Czemu - bo znika inny skladnik wynagrodzenia. I tym sposobem realnie dostaje sie mniej. Ostatnio zostal wpowadzony zakaz korzystania z telefonow w celach prywatnych. A wszystkim kieruje pan i wladca. Niemila atmosfera zaczyna sie robic.
1
dziadek 2016-10-12 09:23:21
mam pytanko ile na dzien dzisiejszy wygładaja zarobki netto
erf 2016-10-12 12:44:20
Ja to bym się chętnie załapał ale zastanawiam się jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać, wiecie? Dzięki
Zostaw swoją opinię o Zakłady Indukta S.A. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Indukta S.A.