logo Fortaco JL Sp. z o.o.

Fortaco JL Sp. z o.o.

Janów Lubelski

Opinie o Fortaco JL Sp. z o.o.

spawacz 2012-01-28 16:05:10
Do anonima - zapomniałeś dodać, że owe 10 zł/h brutto dostają tacy ciecie jak ty na okresie próbnym, czyli zaraz po kursie, którzy nie wiedzą jak uchwyt w ręku trzymać. Przyjdzie taki cwaniak po kursie, i od razu chciałby krocie zarabiać. Ja jestem spawaczem z 12 letnim stażem w tej firmie i zarabiam 16,50 zł/h, do tego wpadną nadgodziny i nie narzekam. Atmosfera też jest super, przynajmniej wokół mojej osoby ...
pracownik 2012-02-05 13:37:28
Pod spawacza to ty się nie podszywaj. 16,50 zł/h możesz mieć tylko za pod........ na pracowników. Chyba jesteś najpiękniejszy w zakładzie , że zostajesz po godzinach. Weź się solidnie do pracy i nie ściemniaj , bo atmosfera o której piszesz jest zgodna z podanymi opiniami.
BRAK SŁÓW 2012-02-14 14:53:32
W tej firmie czas się zatrzymał przez parę lat.
van erwin 2012-03-16 23:17:33
tak sobie czytam te opinie i myślę,że na tym forum wylewają swoje żale najgorsi nieudacznicy w powiecie janowskim heheee.
MAM PYTANIE 2012-03-21 17:45:43
TO W KOŃCU WARTO DO WAS DO PRACY PRZYJŚĆ CZY NIE LICZĄC ŻE JESTEM SWIEŻO PO KURSIE????
spoko 2012-03-26 10:58:47
zapraszamy, nauczysz się spawać i pójdziesz do Cat'a :)
A... 2012-04-15 21:00:46
van erwin - 2012-03-16 23:17:33

tak sobie czytam te opinie i myślę,że na tym forum wylewają swoje żale najgorsi nieudacznicy w powiecie janowskim heheee.
Takim nieudacznikiem jesteś ty. Biurko już dawno powinni ci wynieść na śmietnik.
anonim 2012-04-19 18:28:21
Do spawacza:
12 lat doświadczenia nie mam a 16.66 wychodzi mi godzina na dzień dobry. Moje doświadczenie to 2 lata i nie odbiegam niczym od tego co 12 lat robił. Próbki u was przechodziłem i wszystko było ok.
Ale za 10 zł robił nie będę.
A ty spawacz 12 letni? 16.50? Jakaś ciota z ciebie że za taką kasę robisz po tylu latach spawania.
123 2012-06-02 22:33:26
A to co...jakaś infolinia czy co??
gość 2012-06-27 17:43:37
A może ktoś wie jak z pracą w tej firmie w administracji, księgowości ?
wróżbita 2012-10-02 20:45:59
No cóż, administracja rozrasta się w bardzo szybkim tempie. Coraz więcej \"niezastąpionych\" pracowników od niczego (np.technolog z polmosu), zarabiających chyba \"nieco\" więcej niż przeciętny pracownik fizyczny.
Nie wiem, czy prezes jest tak naiwny, czy tak ...... że tak rozbudowuje administracje.
Komas jak narazie przeżywa rozkwit, ale przy takiej polityce personalnej, nie wróżę tej firmie świetlanej przyszłości.
nikt 2012-12-26 08:47:51
sory ale odniose sie do tego wpisu
jednym zdaniem ok?
ten co to pisze jest widocznie DNEM - szanuj prace frustracie
spawa... 2013-01-28 20:38:16
Ogólnie super zakład pod warunkiem, że ktoś lubi być murzynem i robić za stawkę głodową.
3
komiks 2013-05-15 19:29:28
anonim - 2013-05-12 12:00:11

Czy ktoś pracował ostatnimi czasy w Komas? Jak często firma organizuje jakieś szkolenia? Jak jest z atmosferą wśród pracowników? Ludzie są pomocni i się wspierają, czy nie bardzo? Może są jakieś spotkania integracyjne, czy coś w tym stylu? Co z samorozwojem? Jaka jest szansa by początkujący nauczył się nowych umiejętności, dostał bardziej odpowiedzialne obowiązki?
a jak tam w furtaco chyba coś cienko znowu zwolnienia
ford 2013-08-22 13:33:45
Atmosfera to straszenie utratą premii dywanik u [usunięte przez administratora] bądź w stylu ''przyjdzie drugi a ty do domu''. Co innego jak ktoś przyjdzie z CAT-a to może zostać liderem Najlepiej jak kupi się autko od jednego z braci [usunięte przez administratora]to będzie traktowany polubownie.
myco 2013-08-22 13:48:08
Podobno taki interesik z autkiem można załatwić na drugiej zmianie z powodzeniem a jeszcze można się urwać na parę minut.
kor 2014-02-07 21:00:23
a jak tam dyrektor finansowy (usunięte przez administratora) jeszcze pracuje
1
fred 2014-02-14 12:39:04
Dyrektor finansowy nadal pracuje, dlaczego miałby odejść? Firma zmieniła nazwę. Komas juz nie istnieje od końca 2012 roku, teraz to Fortaco JL.Co do poprzendich pytań o rozwój to niestety cienko ze szkoleniami. Praktycznie nikłe szanse na rozwój zawodowy.
Zbyszek 2014-05-21 16:43:43
Tylko pytanie co się stanie z tym CV, czy przejrzą od razu i rozważą stworzenie stanowiska, czy trafi do szuflady/kosza i przypomną sobie, kiedy już nie będę zainteresowany.
bonifacy 2014-12-08 18:50:50
pisaliście że firma Komas zmieniła nazwę, interesujące, a gdzie mogę sprawdzić jakieś potwierdzające to informacje? akurat myslałem jakiś czas temu żeby iść do nich do pracy i sporo się o nich dowiedziałem, głównie dobrych rzeczy. czy po zmianie nazwy to tylko kosmtetyka oficjalna czy to tak naprawdę dalej ta sama firma?
tutek 2015-02-06 21:43:44
chyba dawno nie wchodziliście na ich stronę internetową, bo w zakładce o karierze mają znowu nowe oferty pracy pracy. Poszukują ludzi uwaga na stanowiska: Category Manager, Indirect Spend Sourcing Group Supplier Quality Development Director Brzmi skmplikowanie bo po angielsku :P i to wszystko do 15 lutego
rezus 2015-02-26 00:18:25
jeżeli angielski jest dla Ciebie już taką wielka przeszkodą to na Twoim miejscu trzymałbym się od firmy z daleka bo własnie język jest podstawą którą należy mieć aby trzymać się w tym miejscu. Bez niego ani rusz ani w Komasie ani w innych tego typu miejscach w branży. Niestety taka smutna rzeczywistość
friko 2015-03-13 02:28:10
zgadzam się z wypowiedzią @rezusa. Mierz siły na zamiary. Startować tutaj bez języka na jakieś wyższe stanowiska o tak jak chcieć być prawnikiem bez studiów prawniczych. A wiadomo , że komas to nie jest pierwsza lepsza firma z brzegu i będąc już kilka dobrych lat na rynku mają prawo się cenić wysoko
anonim 2015-05-02 15:24:07
No tak. Znając angielski, można być np. dyrektorem produkcji ds okularów.
2
anty mucha 2016-02-07 16:46:11
nima źle skoro ten impotent z krzamińa mucha robi i trzymajo tak długo tego brakoróba, sam szajs robi i buble.
4
Adam 2016-02-07 16:48:50
no faktycznie że marny spawacz z niego, ale cerwunka doł mu umowe, z Cat go wydymały a tu siedzi
Jacek 2016-02-07 16:50:30
aaa to ten co w tym kurniku siedzi w krzemieniu
liaus 2016-03-19 13:39:24
W fortaco były podwyżki bo każdy siedzi jakk mysz pod miotło
robol 2016-03-20 10:01:27
związki silnie walczyły a wyszło tak jak zawsze
2
obserwator 2016-03-20 15:56:41
To jest ten zakład co obecny dyrektor wszedł dwa razy do tej samej wody
robol 2016-03-20 16:01:43
Sompi jak by wrócił to by przez okno wyrzucił obecnego pana władcy
robol 2016-03-23 15:32:30
jajeczko z panem władco i do roboty
luzak 2016-03-29 20:00:39
liderzy w fortaco to same niemoty i lizusy
spawacz 2016-04-01 10:16:58
dla spawaczy kasy nie ma a dla liderow znalazlo sie po 4 zl
1
spawacz 2016-05-11 13:02:36
beda podwyrzki w fortaco janow lub
lider 2016-05-11 13:05:00
slyszalem ze konio chce zwalniac ludzi
robol 2016-05-18 20:42:55
konia sprzedać na licytacji za gotówkę i dać na podwyżki
3
lider 2016-05-19 20:01:30
ostatnio konio przewracal kosze ze smiecmi na hali bo zle byly segregowane dobry jest zero szacunku dla pracownikuw ciekawe czy dyrektor wie o tym
obserwator 2016-05-21 10:34:43
oby nie dostał ochwatu bo będzie AFERA , na cały powiat
uczeń 2016-06-12 19:49:57
Witam,chciałbym się dowiedzieć jakie są zarobki na stanowisku Technologa???
robol 2016-06-24 14:04:28
jak masz znajomosci to bedziesz dobrze zarabial a jak nie to szalu nie ma dyrektor produkcji kolegow zatrudnia
GUTEK 2016-07-01 14:35:31
Żeby było na podwyżki za niego to jedynie ratuje aukcja w Janowie Podlaskim.Tylko on arabem to chyba nie jest.
pracownik 2016-08-05 21:51:22
a który to konio bo nie bardzo wiem na kogo uważać
ralf 2016-08-06 22:29:04
czy dużo pracuje nierobów z branwi w fortco
1
pracownik fortaco 2016-08-13 23:04:04
dwóch jak ich obserwuję to nic nie robią tylko się plączą
max 2016-09-04 21:55:42
a kto to jest ten jajco
uczciwy 2016-09-05 11:37:05
Jezeli chodzi o dyrektora produkcyjnego to wedlug Mnie jest to spore nieporozumienie. Bo do scigania ludzi to mozna przyjac byle kogo ze stawka 13zl a nie jakiegos Olka ktory bieze pare tysiecy co miesiac. Co do pracy to jezeli ktos naprawde chce pracowac to nie ma zle. Jezeli chodzi o stawki to szału nie ma. Pracownicy którzy robia tu po 10 lat maja tyle samo co Ci świeżo przyjeci. Dużo robia tez znajomosci. Sam dyrektor powiedzial ze skonczy sie kolesiostwo a przyjal swojego kolege na stolek kierownika.
1
Owsiki, trzymajcie się kupy 2016-09-13 17:42:50
po przeczytaniu tego calego chłamu, moge smialo napisac ze jestescie w tym fotaco wszyscy poje.............i.
4
spawacz 2016-09-14 00:34:46
ludzie z fortaco sami sie zwalniaja bo za mało placa a wymagaja duzo codzienie ktos odchodzi z pracy jak ta
k dalej bedzie to nie bedzie komu robic
Pałka @ 2016-10-20 20:03:15
A jak oceniacie technologow tam pracujących?
Bo słyszałem że ich tam trochę przybyło?
Zostaw swoją opinię o Fortaco JL Sp. z o.o. - Janów Lubelski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fortaco JL Sp. z o.o.