Mecalux

Gliwice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 480 ocen.

Mecalux
2480

Opinie o Mecalux

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mecalux

Po 16:00 nudy

Praca w tej firmie jest dla ludzi ktorzy maja do zrobienia fuchy po 16, ktorzy lubia przesiadywac na telefonach i popołudniu ogladac mecze na malarni produkcji i na montazu.

Nie robie bo pale
@Po 16:00 nudy 17.05.2018 11:18

A ciężarówka nie idzie zrobic fuchy ?

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma prowadzi może jakieś rekrutacje?

Nie palący
@Nie robie bo pale 25.04.2018 16:55

Zakaz palenia jest, a i tak wszyscy palą w ubikacji

Wiktor

Jakaąmacie atmosferę w pracy?

Tobi
@Wiktor 16.05.2018 22:24

Z miesiąca na miesiąc coraz gorsza. Coraz większe kontrola i pretensje.

RZECZYWISTOSC

Na śląsku firmy płacą na poziomie, dobry operator CNC z doświadczeniem zarabia 4-5 tyś netto, spawacz 6-7 tyś netto, magazynier 3 tyś netto, specjalista 3-4 tyś netto, koordynatorzy 5-6 tyś netto, kierownik 7-8 tyś netto, serwisant automatyk 5-6 tyś netto + delegacje. Pisze o podstawach, oczywiście dochodzą jeszcze premie. Firmy które nie dostosowały płac do rynku borykają się z niedoborem kadrowym i szukają, zatrudniają pracowników z Ukrainy.

Lem
@RZECZYWISTOSC 13.05.2017 07:16

Dane wyssane z palca , najprawdopodobniej to jakieś senne zwidy lub twoje science -fiction . Pracowników z Ukrainy spotkasz teraz w każdej firmie i często są lepsi od kandydatów - Polaków

Pan Piotr

Wszyscy narzekacie, a zapominacie że wszyscy Moji jesteście.

Robotyka

Rekrutacja w Mecaluksie? 0,0 na bramie (co chyba nie jest już koniecznością sądząc po ostatnich transferach) i welcome in paradise:)

Andre

Fajnie i mało roboty jest .polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

Najgorszy
@Guzik 22.03.2018 21:05

Nic nie pomogłeś

TRAGEDIA

Praca w biurze: jeśli będziesz na wszystko przytakiwać z uśmiechem, donosić na innych, podlizywać się każdemu, plotkować o wszystkich, znosić chamstwo prawie wszystkich- to miejsce dla Ciebie. To nie jest "korpo". To jest ZOO. Małpa na małpie. Aha- wycisną z Ciebie 200%, zapłacą marnie a i tak znajdzie się ktoś, komu się nie spodobasz i lecisz z dnia na dzień. Tam jest max 5 normalnych osób. Tak tragicznej atmosfery nie doznasz nigdzie indziej. I tak jak ktoś już napisał- kapitał hiszpański a Ty rób za 400 euro, ktoś inny na pewno dobrze na tym wyjdzie. PS. Dział personalny to jakaś kompletna katastrofa, same nazywają się "sukami" będąc z tego dumnymi. Nie mylą się. Tyle tylko, że nie ma czym się szczycić.

pracownik
@Kolo 11.03.2017 03:03

A ja lubię Panie z działu personalnego. Choć ino kilka razy miałem przyjemność coś u nich załatwiać to są spoko i pomocne, miłe i się uśmiechają.

Bossu

Witam ,polecam wam pracę jako elektryk na warsztacie elektrycznym ,wysokie stawki ,miła atmosfera lecz trzeba dużo precyzji oraz cierpliwości no i jakieś podstawy schematów.Bardzo dużo wypowiada się poirytowanych oraz zadufanych ale powiem tak, dobrego elektryka poznasz jak pracuje przy dużych napięciach hehe.

Lokomotywa
@Bossu 21.12.2017 16:45

Bossu opowiedz nam jeszcze coś o czymś. Masz uprawnienia na kopanie w ziemi, dwa dni po tym jak śnieg napadał? Wydają je na 43NL, czy jakoś tak. Wiem że są terminowe i co 61 lat należy je odnawiać.

Adam

Jesteście pewni, że nic dobrego o firmie nie można napisać? Idealnych firm nie ma!!!

Lopez niezbyt szybki
@Adam 18.03.2018 12:59

Oczywiście ze mozna powiedziec. Ja pracuje i jestem bardzo zadowolony z atmosfery pracy z przełożonych. Czasami pieniądze to nie wszystko. Dziwię sie ludziom co odchodzą do innych firm a potem narzekają ze muszą pracować . Ja tam lubie nic nie robić i mi ta firma pasuje ...

niedoszły

Byłem na rozmowie, niby firma ok a jak dochodzi do rozmowy o pieniądzach to czar pryska. Zarobki handlowca znacznie poniżej średniej w branży technicznej. To pokazuje, że raczej pracownika nikt tutaj poważnie nie traktuje. Szukają naganiaczy klientów a nie pracownika na lata.

anonim
@tomi 25.02.2018 23:50

Firma żart, dalej jedzie na ,,dawnej sławie"... 5 lat temu bym polecił, dzisiaj kończę rozmowy z konkurencją... Nie chodzi tylko o kasę, chodzi o całokształt - atmosferę, szkolenia (a raczej ich brak...), sposób myślenia itp

były

Szkoda czasu dno i metr mułu ciągłe wyjazdy, kasa słaba, brak podwyżek, zero socjalu, zero szkoleń. Omijajcie szerokim łukiem tą firmę

RG z Ngk

Witam serdecznie Chciałbym się dowiedzieć czy są jeszcze przyjęcia do was i gdzie można składać aplikację

RG z Ngk
@Odpoczywacz 06.02.2018 09:08

Tak i przedewszystkim za to co się tam dzieje

OrAC

to są czasy pracowników, bezrobocie najniższe w historii polski po upadku komunizmu, ludzie jak nie skorzystacie z szansy na lepszą przyszłość - firmy co niektóre czekaja na specjalistów to narzekajcie sami na siebie

nie p......l
@ed 05.11.2017 19:39

A jednak z tej szansy skorzystałeś i trzymasz się tej roboty jak rzep psiego ogona

chłopak z bytomia

Generalnie nie jest źle. Zarobki jak na całej strefie. Zerowy Social. Nie widać żeby ludzie zapieprzali. Narzędzia do pracy są. Kierownictwo spoko. Brygadzisci też. Zawsze się znajdzie jakiś pajac ale to raczej jak wszędzie. Niektórzy wyżej śr.... ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja i tacy się kulaja.

Karol Marks
@wujo 21.12.2016 23:27

Gdzie jest inaczej ?

Lepsze jutro było wczoraj

Co tam w firmie slychowac, jedyneczka dalej sie panoszy czy porzadek zrobili ;> złotousci ogrodnik i jan niezbedny dalej na stoleczkach?

pstryczek
@postaremu 24.06.2017 15:00

Skoro jesteś taki niezadowolony , to co tu jeszcze robisz

Bossu

Witam, polecam wam spawalnię oraz obróbkę, dobre stawki oraz miła atmosfera, lecz wiadomo podstawy oraz rysunek techniczny trzeba znać wiadomo. Jeśli ktoś chce pracować to polecam

ciekawy
@magowiec 17.01.2018 15:34

To słowo "patola" jest niezgodne z regulaminem ?

zakład dno = mecalux

Najlepsze są w tym zakładzie premie Świąteczne zero, żaden zakład oprócz mecaluxa daje paczki bony, a mecalux nic, dno nie zakład.

Adam
@zadowolony1 10.01.2018 20:08

A co ma dochód na osobę? To, że twoja żona nie pracuje to nie znaczy, że ty masz zarabiać więcej.

Żegnaj Mecalux

Nie polecam pracy w tej firmie. Ostatnie podwyżki to kpina. Pracownik z rocznym starzem 400 zl doświadczony operator staż 10 lat 100 zl. Tak cenią pracowników zbliżając stawki nowych ludzi do tych doświadczonych. Sam się zwolniłem bo mnie po prostu takie podwyżki obrażają po 10 latach 2800 zł + 300 zł premii. Normy wydajnościowe nie do wyrobienia. Dyrektor mydli zawsze oczy ze 800 zł premii za wydajność a ledwo 100 zl dostawałem.

nowy
@Adam 23.12.2017 08:46

Ja jako nowo przyjęty jestem zadowolony ze stawki i guzik mnie obchodzi od kiedy kto pracuje i ile zarabia .

Diobel

Bossu wszystko wienajlepiej bo pracował na kazdym dziale....

zacisk
@Diobel 11.11.2017 13:44

Skoro tak migruje to musi być niezły gigant ten bossu , że nikt go nie chce zatrzymać na dłużej

Gruby

Witam zbieram zapisy na najlepsze na slasku miesko i wuszty prosto z Bieszczad już na swieta Wielkanocne .Zapisy na e- mailla : gruby@wp.pl - Po zapisie podam nr konta również na e-maill . Ostatnio były male poślizgi ale wszystko już nawedzone.

Ngk ochrona
@Andre 11.01.2018 08:07

Gdzie moja kasa gruby ?

anonim

(usunięte przez administratora)

XxX

10/10

zenek

ostatnie podwyżki to kolejny skandal, czas zmieniać pracę

piłowy
@zenek 21.09.2017 12:25

I co zwolniłeś się czy dalej obijanko i skończyło się na narzekaniu

Sledz

Mecalux to taka frajerska firma ,ze szkoda slow !!! Wynajeli moja firme do montowania regalow i zawsze byl problem na miejscu z elementami ktore dostarczaja i zawsze byl brak czy to srub , kotw mocujacych regaly ! A najlepsze jest to ze maja siatki nie wymiarowe i ciezko je zamocowac jest. Dodam jeszcze ze kazdy odbiorca mial problem z ta firma bo nie kazdemu sie podobalo to co oni dostarczaja , zawsze czegos brakuje na miejscu lub nie paduje przez co montaz regalow musi byc wstrzymany. Napisali Maila do firmy ze nie beda z nami wspolpracowac w trakcie montazu i zwalaja wine na nas , a prawda jest taka ze termin montazu sie przesuwa i to dzieki firmie Mecalux nie firmy montujacej regaly !!! Ewidentnie chca sie pokazac ze wina lezy po naszej stronie , wiec dlatego dodaje taka opinie by pokazac ludzia ze firma Mecalux nie jest godna zaufania !

księgowy
@Sledz 05.04.2017 13:22

Wygląda na to, że ty jesteś frajerem bo się narobiłeś i nie dostałeś za to kasy

Filip

Nie ma ludzi niezastąpionych, firma będzie normalnie pracowała, może lepiej, kto to wie?

Zainteresowany

Co powiecie o dziale realizacji projektów jak płacą i czy warto ?

Jan
@Zainteresowany 21.07.2017 07:27

Jeżeli lubisz prace z wykorzystaniem „doskonalych” wynalazków mecaluxu, kompletnie poza branżowymi (automatyka) standardami; lubisz dużo podróżować i dostawać za to dietę w wysokości max 20€- szczerze polecam. Jeżeli myślisz o jakimkolwiek rozwoju zawodowym a nie „cieplej” posadce, radzę pomyśleć o czyms innym.

DS

Witam, znajomy pracuje w waszej firmie, mówił, że na stanowisku typu człowiek od ładowania maszyny dają 2700+300zł premii którą ciężko stracić o ile się czegoś mocno nie spieprzy. Podobno operatorów wiecznie potrzeba i firma sama szkoli. Mówił też że nie ma problemu jak ktoś nie chce w weekendy pracować, prawda czy zależy kto i gdzie pracuje? Chciałbym dowiedzieć się ile w tym prawdy, bo niektóre opinie które tutaj czytam "trochę" się różnią.

majkel
@DS 12.12.2017 18:58

Słuchaj kolegi co zna sytuację , a nie pierdół jakie tu niektórzy frustraci wypisują

Jaś

Zarobki dno w biedronce lepiej zarabiają bhp w ogóle nie istnieje

Jeronimo
@Jaś 01.09.2017 12:43

Jasiu - tylko tyle że w Biedronce byś sobie nie poradził . Więc nie narzekaj

kazik

Witam, jak wygląda praca w tej firmie na stanowisku doradcy techniczno-handlowego. Interesuje mnie atmosfera, wynagrodzenie, narzędzia pracy oraz godziny pracy. Z góry dziękuję za opinie.

kpt Sowa
@kazik 07.11.2017 20:52

Charakterystyczne pytanie zadane przez prowokatora na etacie właściciela portalu . Zmieńcie teksty bo się już przejadły

Zostaw opinię o Mecalux - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mecalux