Mecalux

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 389 ocen.

Opinie o Mecalux

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mecalux

RG z Ngk

Witam serdecznie Chciałbym się dowiedzieć czy są jeszcze przyjęcia do was i gdzie można składać aplikację

Odpoczywacz
@RG z Ngk 29.01.2018 22:55

A co chcesz odpocząć od NGK ?

RG z Ngk
@Odpoczywacz 06.02.2018 09:08

Tak i przedewszystkim za to co się tam dzieje

niedoszły

Byłem na rozmowie, niby firma ok a jak dochodzi do rozmowy o pieniądzach to czar pryska. Zarobki handlowca znacznie poniżej średniej w branży technicznej. To pokazuje, że raczej pracownika nikt tutaj poważnie nie traktuje. Szukają naganiaczy klientów a nie pracownika na lata.

kriwi
@niedoszły 12.02.2018 21:56

Możesz coś więcej powiedzieć? Jak przedstawiają system prowizyjny i ile ci zaproponowali podstawy? Jaki plan do zrobienia?

OrAC

to są czasy pracowników, bezrobocie najniższe w historii polski po upadku komunizmu, ludzie jak nie skorzystacie z szansy na lepszą przyszłość - firmy co niektóre czekaja na specjalistów to narzekajcie sami na siebie

byłem widziałem
@OrAC 03.09.2017 13:34

Gdyby te co niektóre firmy , jak piszesz , dobrze płaciły to nie czekałyby na specjalistów . Płacą takie samo g..no jak wszyscy

nie p......l
@ed 05.11.2017 19:39

A jednak z tej szansy skorzystałeś i trzymasz się tej roboty jak rzep psiego ogona

chłopak z bytomia

Generalnie nie jest źle. Zarobki jak na całej strefie. Zerowy Social. Nie widać żeby ludzie zapieprzali. Narzędzia do pracy są. Kierownictwo spoko. Brygadzisci też. Zawsze się znajdzie jakiś pajac ale to raczej jak wszędzie. Niektórzy wyżej śr.... ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja i tacy się kulaja.

wujo
@chłopak z bytomia 13.12.2016 02:01

Nie widać żeby ludzie zapieprzali? Tzw. normy są nie do osiągnięcia. Po prostu, bez zbędnego gadania. Dotyczy to każdego etapu produkcji. A ci biedni ludzie, których obserwuje, próbują za wszelką cenę wyrobić tej normy jak najwięcej. I o to chodzi w tej polityce, jak w każdym korpo, jesteś tylko numerem, wycisnąć co się da, przeżuć, wypluć i zatrudnić następnych.

Karol Marks
@wujo 21.12.2016 23:27

Gdzie jest inaczej ?

Lepsze jutro było wczoraj

Co tam w firmie slychowac, jedyneczka dalej sie panoszy czy porzadek zrobili ;> złotousci ogrodnik i jan niezbedny dalej na stoleczkach?

postaremu
@Lepsze jutro było wczoraj 22.06.2017 21:35

a co może się zmienić w tej firmie po za "nic" :) ?

pstryczek
@postaremu 24.06.2017 15:00

Skoro jesteś taki niezadowolony , to co tu jeszcze robisz

Bossu

Witam, polecam wam spawalnię oraz obróbkę, dobre stawki oraz miła atmosfera, lecz wiadomo podstawy oraz rysunek techniczny trzeba znać wiadomo. Jeśli ktoś chce pracować to polecam

magowiec
@Bossu 21.12.2017 16:57

Byłem tam chwilę ,(usunięte przez administratora)do potęgi - nie polecam

ciekawy
@magowiec 17.01.2018 15:34

To słowo "patola" jest niezgodne z regulaminem ?

zakład dno = mecalux

Najlepsze są w tym zakładzie premie Świąteczne zero, żaden zakład oprócz mecaluxa daje paczki bony, a mecalux nic, dno nie zakład.

zadowolony1
@Jarek 10.01.2018 15:49

Świadczenia z funduszu powinny być przyznawane osobom faktycznie potrzebującym wsparcia i pomocy. Nie można przydzielać świadczeń po równo każdemu pracownikowi, należy brać pod uwagę dochód przypadający na jednego członka rodziny - nie tylko na danego pracownika.

Adam
@zadowolony1 10.01.2018 20:08

A co ma dochód na osobę? To, że twoja żona nie pracuje to nie znaczy, że ty masz zarabiać więcej.

Żegnaj Mecalux

Nie polecam pracy w tej firmie. Ostatnie podwyżki to kpina. Pracownik z rocznym starzem 400 zl doświadczony operator staż 10 lat 100 zl. Tak cenią pracowników zbliżając stawki nowych ludzi do tych doświadczonych. Sam się zwolniłem bo mnie po prostu takie podwyżki obrażają po 10 latach 2800 zł + 300 zł premii. Normy wydajnościowe nie do wyrobienia. Dyrektor mydli zawsze oczy ze 800 zł premii za wydajność a ledwo 100 zl dostawałem.

Adam
@Żegnaj Mecalux 05.10.2017 08:13

To fakt podwyżki dno, a jeszcze lepsze jest to że ci co się ledwo zatrudnili dostali taką samą stawkę jak pracujący tu już od roku. Zakład w ogóle nie dba oto aby utrzymać pracowników na stałe.

nowy
@Adam 23.12.2017 08:46

Ja jako nowo przyjęty jestem zadowolony ze stawki i guzik mnie obchodzi od kiedy kto pracuje i ile zarabia .

Diobel

Bossu wszystko wienajlepiej bo pracował na kazdym dziale....

zacisk
@Diobel 11.11.2017 13:44

Skoro tak migruje to musi być niezły gigant ten bossu , że nikt go nie chce zatrzymać na dłużej

Gruby

Witam zbieram zapisy na najlepsze na slasku miesko i wuszty prosto z Bieszczad już na swieta Wielkanocne .Zapisy na e- mailla : gruby@wp.pl - Po zapisie podam nr konta również na e-maill . Ostatnio były male poślizgi ale wszystko już nawedzone.

Andre
@Gruby 03.01.2018 22:04

A na majówkę mozna coś zamówić ?

Ngk ochrona
@Andre 11.01.2018 08:07

Gdzie moja kasa gruby ?

anonim

(usunięte przez administratora)

XxX

10/10

zenek

ostatnie podwyżki to kolejny skandal, czas zmieniać pracę

piłowy
@zenek 21.09.2017 12:25

I co zwolniłeś się czy dalej obijanko i skończyło się na narzekaniu

Robotyka

Rekrutacja w Mecaluksie? 0,0 na bramie (co chyba nie jest już koniecznością sądząc po ostatnich transferach) i welcome in paradise:)

borowy
@Robotyka 30.03.2017 20:46

Dzięki temu się załapałeś cieniasie , że niewiele od ciebie wymagali na początek.

Sledz

Mecalux to taka frajerska firma ,ze szkoda slow !!! Wynajeli moja firme do montowania regalow i zawsze byl problem na miejscu z elementami ktore dostarczaja i zawsze byl brak czy to srub , kotw mocujacych regaly ! A najlepsze jest to ze maja siatki nie wymiarowe i ciezko je zamocowac jest. Dodam jeszcze ze kazdy odbiorca mial problem z ta firma bo nie kazdemu sie podobalo to co oni dostarczaja , zawsze czegos brakuje na miejscu lub nie paduje przez co montaz regalow musi byc wstrzymany. Napisali Maila do firmy ze nie beda z nami wspolpracowac w trakcie montazu i zwalaja wine na nas , a prawda jest taka ze termin montazu sie przesuwa i to dzieki firmie Mecalux nie firmy montujacej regaly !!! Ewidentnie chca sie pokazac ze wina lezy po naszej stronie , wiec dlatego dodaje taka opinie by pokazac ludzia ze firma Mecalux nie jest godna zaufania !

księgowy
@Sledz 05.04.2017 13:22

Wygląda na to, że ty jesteś frajerem bo się narobiłeś i nie dostałeś za to kasy

Bossu

Witam ,polecam wam pracę jako elektryk na warsztacie elektrycznym ,wysokie stawki ,miła atmosfera lecz trzeba dużo precyzji oraz cierpliwości no i jakieś podstawy schematów.Bardzo dużo wypowiada się poirytowanych oraz zadufanych ale powiem tak, dobrego elektryka poznasz jak pracuje przy dużych napięciach hehe.

Bossu
@Ignacy 23.12.2017 00:54

Jeśli pracujesz jako elektryk powienieś z miejsca zostać zwolniony, to wtedy zobaczysz jak się zaczerwienisz jak gardziel od lokomotywy parowej

portier
@Bossu 23.12.2017 11:56

Nie strasz , nie strasz bo się z.... asz ! Nie śpij w robocie bo i ztym masz kłopoty .

Filip

Nie ma ludzi niezastąpionych, firma będzie normalnie pracowała, może lepiej, kto to wie?

Zainteresowany

Co powiecie o dziale realizacji projektów jak płacą i czy warto ?

cienias
@Grubas 19.12.2017 22:01

Odszedł kolejny handlowiec, ja i inni też szukają nowej roboty. Trzeba wiać zanim okręt zatonie.

Jan
@Zainteresowany 21.07.2017 07:27

Jeżeli lubisz prace z wykorzystaniem „doskonalych” wynalazków mecaluxu, kompletnie poza branżowymi (automatyka) standardami; lubisz dużo podróżować i dostawać za to dietę w wysokości max 20€- szczerze polecam. Jeżeli myślisz o jakimkolwiek rozwoju zawodowym a nie „cieplej” posadce, radzę pomyśleć o czyms innym.

DS

Witam, znajomy pracuje w waszej firmie, mówił, że na stanowisku typu człowiek od ładowania maszyny dają 2700+300zł premii którą ciężko stracić o ile się czegoś mocno nie spieprzy. Podobno operatorów wiecznie potrzeba i firma sama szkoli. Mówił też że nie ma problemu jak ktoś nie chce w weekendy pracować, prawda czy zależy kto i gdzie pracuje? Chciałbym dowiedzieć się ile w tym prawdy, bo niektóre opinie które tutaj czytam "trochę" się różnią.

majkel
@DS 12.12.2017 18:58

Słuchaj kolegi co zna sytuację , a nie pierdół jakie tu niektórzy frustraci wypisują

Jaś

Zarobki dno w biedronce lepiej zarabiają bhp w ogóle nie istnieje

Jeronimo
@Jaś 01.09.2017 12:43

Jasiu - tylko tyle że w Biedronce byś sobie nie poradził . Więc nie narzekaj

kazik

Witam, jak wygląda praca w tej firmie na stanowisku doradcy techniczno-handlowego. Interesuje mnie atmosfera, wynagrodzenie, narzędzia pracy oraz godziny pracy. Z góry dziękuję za opinie.

radek
@Ccc 08.11.2017 23:21

Najlepszym potwierdzeniem tych słów jest to, że rekrutacja na stanowiska handlowe trwa cały czas, nie ma miesiąca żeby nie było kilku wolnych ofert... Na rekrutacji wciskają kandydatowi, że to niby w związku z rozwojem. Prawda jest inna, rozwój skończył się kilka lat temu, teraz przejadają wypracowany sukces, a za chwilę zaczną się masowe ucieczki pracowników.

kpt Sowa
@kazik 07.11.2017 20:52

Charakterystyczne pytanie zadane przez prowokatora na etacie właściciela portalu . Zmieńcie teksty bo się już przejadły

Andrzej

Ogólnie firma ok atmosfera jest spoko pracuje na robotyce ludzi nie zwalniają jak to ktoś napisał na malarni pracuje nierób co ciągle śpi wedle wagi ma ogrsniczonr ruchy nic z tym nie robią nikomu to nie przeszkadza

Miesorzerca
@Gruby 10.11.2017 19:20

Gruby !!! Robisz już zapisy na swieta na miecho ?

Gruby
@Miesorzerca 14.11.2017 20:29

Panowie - Święta za pasem a zamówień brak . Czy jesteście wegetarianami ? - w tym roku ułatwienie . Zapisy na e- mailla : gruby@wp.pl - Po zapisie podam nr konta również na e-maill . Wesołych miesnych świąt :):):)

Rudy102

Witam, Aplikuje na stanowisko spawacza, jak pieniadze, co z nadgodzinami?

Dla pewności
@Ccc 01.12.2017 07:21

Ty tyle zarabiasz jak spawacz ?

Cu Clux Clan
@Ccc 01.12.2017 22:31

Mów za siebie CCC

Bossu

Łafał jeszcze robi?

kolo
@Bossu 21.11.2017 18:11

Robi i jeszcze se szwagra przyjął

Jakis Andrzej
@kolo 28.11.2017 10:22

Podobno Tomeczek z malarni jest jego szwagrem a w kadrach robi siostra jego babci

Bossu

Witam na robotyce-malarnii wysokie zarobki lecz zaniedługo znów podwyżka ale trzeba swoje wypracować, praca cięższa oraz odpowiedzalniejsza niż na montażu czy na innych działach. A jakiś andrzej to sam pewnie nigdy nie pracowałeś na malarni - wiec nie wypowiadaj się proszę.

Jakis Andrzej
@Gruby 10.11.2017 19:16

Gruby nie pogrążają się proszę sam wiesz co wyrabiarz .Co do dowodów nie chciałbyś bym ujawnił niezbite dowody na twoją bezmyślność

Miesorzerca
@Jakis Andrzej 14.11.2017 00:01

Pamiętajcie o tym ze tonący krupnioka sie chyta czy jakiejś innej wędliny :)

edek

witam mam pytanko ile moze zarobic operator CNC w tej firmie? dzieki z góry pozdrawiam

Tomash
@edek 24.04.2014 17:22

1500-1600 na rękę

zdegustowan

Ostatnio coś oddział w Warszawie kurczy szeregi... zwolnił się handlowiec od regałów, magazynier, a teraz gość co sprzedawał automatykę... Jak to możliwe? Przecież firma jest ,,niezastąpiona, jedyna w swoim rodzaju" a ludzie powinni być dumni, że mogą sobie flaki za grosze wypruwać...

Zawiedziony Dziobak

Jak nie zwalniaja ? Ostatnio zwolnili "szarego" bo nie chciał pospawac grabek dla Bossa. Teraz zastąpił go dziobak Tomasz który. Nie odróżnia tokarki od spawarki.

Robolek

Firma jest oki każdy musi odpoczywać a ta firma do takiej należy

potencjalny aplikant

Czy ktoś może coś powiedzieć na temat pracy jako elektryk utrzymania ruchu? Jakie warunki, jaka atmosfera, czy praca zmianowa ew. ile zmian?

czuwaj
@potencjalny aplikant 09.10.2017 22:21

Maja , to znowu ty ?

YhY

oferty powtarzają się co jakiś czas więc jak tak bardzo chcesz tam pracować to się nie martw w końcu ci się uda za którymś razem

tatomek

ofert pracy jest tyle że można sobie przebierać jak w hipermarkecie. Ile dostaliście podwyżki a ile dostała kadra zarządzająca ?

ww

możliwe że porównuje do swoich tyle że koles nie pracuje na warsztacie a jako dyrektorek albo kierowniczek

Zak

Na warsztacie elektr. nie jest źle, Praca całkiem spoko. Atmosfera różnie, kasa przeciętna, z nadgodzinami całkiem niezła.

pracownik
@Zak 05.09.2017 17:28

Gdzie ty masz przeciętną kasę? W ochronie masz nawet więcej do czego ty w ogóle porównujesz zarobki?

OpO

ja tez odradzam

anonim

(usunięte przez administratora)

antymaja

kiepska prowokacja

AdIk

chyba jak są po znajomości zatrudnieni to tak mają dobrze a reszta?ciekawe czemu wciąż ich szukacie co ?

Bart

Nie polecam nikomu zarobki jak w ochronie, ciągle ludzie odchodzą i się dziwią, że nikt tam nie chce pracować zamiast podnieść zarobki to woleli zatrudnić Ukraińców.

zainteresowany

to zależy ile płacicie

adam
@zainteresowany 01.08.2017 17:14

Fachowcy maja dobrze...

Niezaczadzony
@zainteresowany 01.08.2017 17:14

Fachowcy już tam w większości nie pracują, bo jaki fachowiec chce pracować za najniższe stawki na tle rynku? Jak ktoś zarabia tutaj 3000 to pewne jest, że na analogicznym stanowisku na Śląsku zarobi 5000. Jak komuś wydaje, że jest fachowcem i ma 5000, to znaczy, że jego koledzy po (usunięte przez administratora) mają 10 000...

IPWH

Maja oczywiście, praca na jedną zmianę 8 godzin przed komputerem monotonna i nudna za plecami dziesiątki osób którzy siedzą jedna za drugą jak w podstawówce, na przeciwko siedzi przełożony który zerka na każdego podejrzliwym wzrokiem czy aby każda minuta wykorzystywana jest na pracę. Warunki płacowe żenująco niskie, karierę robią na plecach specjalistów znajomki generalnie nie będę tam pracować bo to nie przypomina mi pracy a coś innego

Maja

@postaremu w takim razie mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca w dziale, w którym pracujesz? Na co mogą liczyć osoby, które do niego dołączają? Jak wygląda system pracy? Czy jest to system zmianowy?

RZECZYWISTOSC

Na śląsku firmy płacą na poziomie, dobry operator CNC z doświadczeniem zarabia 4-5 tyś netto, spawacz 6-7 tyś netto, magazynier 3 tyś netto, specjalista 3-4 tyś netto, koordynatorzy 5-6 tyś netto, kierownik 7-8 tyś netto, serwisant automatyk 5-6 tyś netto + delegacje. Pisze o podstawach, oczywiście dochodzą jeszcze premie. Firmy które nie dostosowały płac do rynku borykają się z niedoborem kadrowym i szukają, zatrudniają pracowników z Ukrainy.

fat
@RZECZYWISTOSC 13.05.2017 07:16

ludzie szanujcie sie

rafi
@RZECZYWISTOSC 13.05.2017 07:16

Tutaj możesz zapomnieć o sensownych zarobkach... Powoli coś się zmienia (do ludzi dociera jak bardzo są dojeni) i zaczyna się coraz większa rotacja, ale firma wniosków nie wyciąga. Wypracowała sobie wcześniej pozycji i myśli, że jest jedyna, niepokonana i zawsze tak będzie... Oderwali się od rzeczywistości...

NiCo

pewnie chodziło o to że wie że nie chce tam pracować JEZOL no co ty taki malo kumaty

jeżol

Napisze krotko: sa stanowiska i zarobki min. (pod M przez agencje nie wiem pewnie nizsze). -operator maszyn 2500 brutto + 300 brutto premia frekwencyjna (osoba co byla na urlopie zwiazanym z opieka nad dzieckiem dostala 1500 zl na reke - taka polityka firmy aby polakow nie bylo zbyt wiele) (ZA ODDANIE KRWI opieke nad dzieckiem ITD PRZEPADA) - operator ciecia laser/plazma 2800 + 300 brutto - operator cnc - niewiele wiecej. Sa pytania?

Jezol
@iwj 10.05.2017 06:14

Tzn.?

rafi
@jeżol 09.05.2017 16:42

Nie tylko a tych stanowiskach zarobki są śmieszne... Ludzie idą do firmy, bo ,,duża, nowoczesna, świetnie się rozwija" a potem szok... Zarobki jedne z najniższych w branży, a nowoczesność to mit. Firma leci na wcześniej wypracowanej renomie i kontaktach, ale powoli to się zmienia, bo firma mentalnie zatrzymała kilka lat temu... Rotacja pracowników coraz większa... Firma zachłysnęła się swoim wcześniej wypracowanym sukcesem i teraz robi co może, żeby to zaprzepaścić.

joker11156

Panowie a jak wygląda praca jako montażysta regałów? Chodzi mi jakie są zarobki w delegacjach w kraju i poza granicami Polski. Czy są obecnie prowadzone rekrutacje na to stanowisko? Proszę o odpowiedzi tu lub na adres asan81@o2.pl.

Maja

Obecnie firma szuka między innymi osób na stanowisko Technik - Wdrożeniowiec. Czego mogą spodziewać się osoby rozważające aplikację do firmy? Chętnie dowiemy się również jak w Waszym przypadku wyglądał proces rekrutacyjny do Mecalux.

MecaluxNiemcy

Piszę jako były pracownik mecalux w Niemczech, pracowałem w Neuss na magazynie, po 14tu latach zwolniłem się samemu ,większość negatywnych opinii tutaj o tej firmie można byłoby przypisać do mecalux w Niemczech. Szefostwo wie zawsze wszystko najlepiej oczywiście, ty nigdy nie masz racji. Totalny chaos w pracy,zero organizacji czyli to samo co w Gliwicach, wiem bo znam ludzi którzy tam jeszcze pracują. Ogólnie ta hiszpańska firma to jedno wielkie nieporozumienie.

PC

Witam wszystkich Pracowałem w tej firmie dwukrotnie raz na belkach raz na robotyce w obu przypadkach jako spawacz niby szyld ten sam a dwie różne firmy belek nie polecam(usunięte przez administratora) i kasa słaba na robotyce dużo lepiej ekipa super brygadzisci też z mistrzem sekcji już jest gorzej. Ja osobiście na kasę nie narzekalem nadgodzin było dużo z firm w Gliwicach akurat mecalux polecam. Pozdrawiam

Ooo

Bylem chwile,patola na magazynie do potegi. Nie polecam nikomu.

Kamil

Pracuje tutaj juz 3 miesiace na robotyce i nie ma co sie oklamywac. Jak chcesz pracowac to sie tu odnajdziesz. A jak slysze ze robisz 8 godzin jak maszyna to mi sie smiac chce. To w koncu jest PRACA. Ja przez caly okres mojej pracy ani razu nie wrocilem do domu zmeczony. Zarobki moze i niesa z kosmosu ale jak robisz nadgodziny to zarobisz. Atmoswera w pracy swietna a i wspolpracownicy sa ok. Wiec nie moge powiedziec zlego slowa o tej firmie. Pozdro

zły

Niestety od pewnego czasu już kombinują przy premiach... nie dość, że coraz niższe, to jeszcze coraz dłużej czekasz... Z roku na rok coraz gorzej...

Rozbawiony
@operator PP 05.01.2017 10:53

Człowieku nie wiem na jakim stanowisku pracowałeś, ale żaden normalny pracodawca widząc w CV, że ktoś zmienia pracę co 2 tygodnie cię nie zatrudni... Owszem wiadomo, raz mogło się zdarzyć, ale 6 razy? Bzdury piszesz i tyle. Przy okazji skoro zmieniłeś robotę, to po co tu włazisz?

aToM
@Rozbawiony 12.01.2017 20:36

po to tu ludzie wchodza i pisza zeby przestrzec innych i napisac jak jest w firmie to takie ciezkie do zrozumienia ? Zeby nie musieli zmieniac pracy 10 razy i nie wysylali papierow tam gdzie dzieje sie tak jak sie dzieje albo nie zmieniali pracy na gorsza a lepsza

Zostaw opinię o Mecalux - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mecalux