Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Aegon

Pracowałeś w firmie Aegon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
załamany głupotą tu piszących - 2012-07-11 18:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego Adolf.
Firma Aegon ma jedne z najniższych opłat wśród Towarzystw Ubezpieczeniowych w Polsce, i za zarządzanie i za ryzyko.
Nie wiesz również, że transfery między funduszami są bezpłatne Więc to co wypisujesz to stek bzdur. Jeżeli nie masz pojęcia o czym piszesz, to lepiej się nie odzywaj, bo robisz sobie wstyd.
zdjecie uzytkownika
JAca - 2012-07-12 11:33:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to "co chwilę" to jak często?
zdjecie uzytkownika
redika - 2012-07-21 21:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jestem w Chorzowie od 7 miesiecy i jeszcze nie narzekam, chociaz musze powiedziec ze trafilam na ok menadzera- kolezanka ma juz gorzej, ale tylko ze wzgledu na niekompetencje i nieprofesjonalizm czlowieka. Kasa dobra. Jak jestes rzetelny i masz profesjonalne podejscie do klientow, lubisz prace z ludzmi tomzdecydowanie polecam.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-08 09:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co gdybym musiał na chwilę wyskoczyć?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-09 13:15:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś z pracowników może się wypowiedzieć na temat warunków pracy w firmie Aegon? jak są tam traktowani pracownicy?
zdjecie uzytkownika
K. - 2013-12-13 13:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma bazuje na nowych pracownikach. Krótko mówiąc załóż działalność wciśnij ubezpieczenia rodzinie lub przyjaciołom. Robisz listę bliskich osób umawiasz się na spotkanie i wciskasz. Jak braknie znajomych to dzwonisz do osób do których numery sobie znajdziesz. W praktyce wygląda to tak, że jak już umówisz to spotkanie siedząc cały dzień na telefonie to w ostatniej chwili ludzie rezygnują. Dzwonisz do [usunięte przez moderatora] a w końcu płacisz sobie ZUS za wszy na [usunięte przez moderatora] :/
zdjecie uzytkownika
kacper - 2013-12-18 13:48:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
K. czyli aby moc pracowac dla Aegon to trzeba mieć własną dzialalnosc gospodarcza zalozoną ? a jakie są warunki finansowe? jest jakaś podstawa czy system prowizyjny ? zastanawiam sie nad aplikacja wiec bede wdzieczny za kazde info na temat tej firmy.
zdjecie uzytkownika
mix1 - 2014-07-21 21:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [DARUJCIE SOBIE TĄ FIRMĘ! - 2010-03-08 23:33:05]:
Proszę o kontakt osoby mające umowy w aegon sporządzone przez P.Renatę
aegonczestochowa@op.pl

Jak również byłych pracowników
zdjecie uzytkownika
karolwielki - 2014-09-18 12:59:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak słucham, ze trzeba do Aegon przynosić 1000 kontaktów czy inne bzdury to zastanawiam się skąd u ludzi taka kreatywność! Nie ukrywam, że sam zaglądałem na forum zanim poszedłem na rozmowę ale nie zniechęciło mnie o przed podjęciem pracy. Nie będę tu zachwalać pracy pod niebiosa. Napisze najogólniej jak się da! Praca jest fajna, pieniądze są bardzo przyzwoite. Nikt nad tobą nie wisi. Ważne abyś pojawiał się w firmie co jakiś czas i był skuteczny. A to trudne nie jest. Wiadomo, spotkania trzeba robic by zarobić. Ale ludzie nie oszukujcie się! wszędzie trzeba być efektywnym! nawet na najlepszym etacie jak będziecie zbijać bąki gów**** dostaniecie i was wyleją! Tym którym proponują rozmowę a tym bardziej pracę polecam przekonać się samemu kto ma rację. Co jest dobre dla jednego nie musi być takie dla drugiego. Poza tym ludzie są zawistni i nie lubią konkurencji więc większość nie będzie tu zachwalać pracy. Ja się konkurencji nie boję, traktuję ją jak większą mobilizację do pracy. Tym którzy nie podjęli pracy ze względu na opinie na forum GRATULUJE GŁUPOTY. Bazować na cudzych opiniach nie jest przejawem dużej inteligencji więc w zasadzie dla firmy dobrze się stało, że osoby te wykruszyły się na takim etapie. Tym którzy się zastanawiają mogę jedynie doradzić - IDŹ, ZOBACZ LUDZI, POZNAJ MENADŻERA I SAM ZDECYDUJ a nie opieraj się na pseudo opiniach ludzi-nawet mojej! Każdy jest kowalem swojego losu. Pozdro!
zdjecie uzytkownika
Picza - 2014-09-20 08:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
waga zdecydowanie odradzam -pamietajcie ze aegon ma sprawe w sądzie o stosowanie klauzul abuzywnych w umowach ubezpieczen typu Unit Linked,wizerunkowo i PR masakra aegon tez ma karte produktu która musisz klientowi przedłozyc karta zawiera symulacje stop zwrotu i jest uczciwa wiec sprzedaz na jakies wyimaginowane zyski przyszle ODPADA-produkt sprzedaje sie bardzo opornie mozesz wykonac i 500 tel i nie umowic nic mozesz umowic stracic kase na przejazdy i swoj czas i tez miec jedno wielkie zero,okaze sie ten czas mogłes spedzic np pracując w Biedrze =na pewno wyjdziesz na plus:) pamietajcie tez o okresie odstąpienia od polisy =60 dni kiedy klient zrezygnuje zwracacie kase :)
zdjecie uzytkownika
Antek - 2014-10-01 22:33:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma Aegon działa w Polsce od 1999 roku, także posiadają obecnie 15 letnie doświadczenie. Nazwę Aegon Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie Spółka Akcyjna (Aegon TU na Życie S.A.) przyjęli 7 grudnia 2005 r. Oprócz ubezpieczeń na życie oferują swoim klientom programy oszczędnościowe oraz możliwość inwestowania i pomnażania kapitału.
zdjecie uzytkownika
michnik - 2014-12-11 11:51:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Aegon to łobuzerka w czystej postaci!!!
zdjecie uzytkownika
fejska - 2014-12-30 14:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie wiecie kochani moi forumowicze czy Aegon posiada coś chciażby na kształt calkl center? mam doświadczenie w pracy różnego typu na słuchawkach a słyszałam że bardzo aegon się wyróżnia na plus pośród innych pracodawców tego typu. ale tylko słyszałam, bez konkretów. możecie jakoś bardziej temat rozwinąć?
zdjecie uzytkownika
robert - 2015-02-02 12:24:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja się niestety nie orientuje jak to u nich konkretnie wygląda, ale wiem na pewno, ze dobrze by było gdyby mieli dział sprzedaży taki a la call center, tez wiecie , ze się dzwoni do klientów na przykład, ale konkretnie nie jest tak, że czasem dział handlowy jest połączony ze sprzedażą, potem z call center jeszcze też.
zdjecie uzytkownika
zrobiony w balona - 2015-02-13 18:47:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karolwielki - 2014-09-18 12:59:21]:
nie dajcie się nabrać na ten bełkot marketingowy. Następny sęp naganiacz, który chce żerować na waszej pracy. Sam tego doświadczyłem.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-03-02 16:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co to znaczy "bełkot marketinogowy" @zorbiony w balona? bo nie widzę tutaj niczego c jest zwiazane z marketingiem - z bełkotem owszem, ale z samym marketingiem to naprawde trudno coś znaleć. Warto wyjaśniac pojęcia i rozumieć je samemu jeśli się ich uzywa i to na forum publicznym. Jeśli masz faktycznie jakieś doswiadczenie z nimi to warto cos więcej o tym napisać.
zdjecie uzytkownika
chromik - 2015-03-19 02:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomek - 2015-03-02 16:12:23]:
wiadomo jak niektórzy "skrzywdzeni przez firmę" potrafią interpretować każdy wpis który mówi o czymś dobrym dla Aegona chociażby. Skoro on uważa się skrzywdzony to jego zdaniem pewnie każdy musiał doświadczyć tego samego... Szkoda że tacy ludzie nigdy nie patrzą również na swoje przewinienia i ich nie analizują
zdjecie uzytkownika
liza - 2015-04-07 15:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwolnić z tej firmy Aegon to ciężki orzech , a odebrać kasę to marzenie .
praca wątpliwa dochodu przy kupie zachodu .
zdjecie uzytkownika
ag081 - 2015-04-07 20:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnego dnia przyszedł Pan i opowiadał o gruszkach na wierzbie. Miał się opiekować , doradzać. Szlag go trafił po pół roku. Więcej go nie widzałem ani nie słyszałem. Od tej pory było wielu uzdrawiaczy z aegonu co zapowiadali że są mistrzami świata . Rezultat po latach - wpłacone 72000 zł a na koncie jest niecałe 66000. Dowiedziałem się że można wypłacić tą sumę za 0 procent prowizji likwidacyjnej. Napisałem wniosek i się zaczęło. Zadzwonili że jest problem i 9000 musi zostać bo się fundusz jakiś likwiduje. Nawet nie radzę przemyśleć sprawy przed podjęciem decyzji o wpłatach na fundusze. Najlepiej od razu wpłacić na lokatę bankową bo się ma te pieniądze . Nawet 1% ale się to ma !!!!
zdjecie uzytkownika
fastspeed - 2015-04-18 01:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem jestem z wielu oszukanych klientów przez agentów takich jak Wy.
Ludzie nie idźcie tą drogą. Nie wciskajcie ludziom kitu. Nie doprowadzajcie do utraty majątku. Niektórzy potracili u nich 200 000 pln a nawet więcej. To złodziejska firma. Jedynymi którzy na tym zarabiają to są agenci-naciągacze. Będziecie nakłaniani do niemoralnych zachowań.
zdjecie uzytkownika
A - 2015-05-21 11:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś może jest zorientowany jak działa biuro w Bydgoszczy ?
zdjecie uzytkownika
fikser - 2015-06-03 17:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od dluższego czasu zastanawiam się nad podjęciem pracy w Aegonie ale nie koniecznie interesuje mnie podjęcie jakiegoś słabego stanowiska. Nie wiem czy osoby z zewnątrz mają szanse na podjęcie pracy gdzieś wyżej czy od poczatku ścieżkę kariery trzeba przejść aby móc coś w firmie osiągnąć - lepsze zarobki, więcej spokoju.
zdjecie uzytkownika
aglo - 2015-07-12 22:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak się składa że musisz przejść swoją drogę aby być na wyższym stanowisku. Teraz szykują się zwolnienia grupowe w centrali - do zwolnienia idzie połowa pracowników. Odradzam prace w tej firmie .
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Interesował ich tylko ładny wygląd i nawijka
Pytania: Ile chciałbym zarabiać. Czy jestem świadom, że z ludzi trzeba wyciągać pieniądze na siłę.
zdjecie uzytkownika
aglo - 2015-07-12 22:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę Pana, jestem również rozczarowana praca w Aegon jak Pan utrata pieniędzy. Posiadał Pan zapewne fundusz Idea który jest obecnie w likwidacji. Myślę że jeśli ma Pan kapitał i nie lubi Pan ryzyka to nie powinien Pan inwestować w fundusze kapitałowe a raczej powienien Pan zaiwestiwac w nieruchomości.
zdjecie uzytkownika
Kond - 2015-07-13 11:19:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zainteresowany pracą http://www.gowork.pl/praca/45;b/katowice;l?oferta_opinie=pracuj.pl4008334 czy ktoś może ma jakieś doświdczenie w tej firmie na stanowisku kierowniczym i mógłby się podzielić kilkoma zaletami pracy oraz minusami, na które kierownik może na trafić? Z góry dziękuję Pozdrawmaim!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aegon

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Aegon?
Zadaj pytanie
alert