Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Aegon

Pracowałeś w firmie Aegon i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-12-03 17:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalam w chorzowie, na poczatku wszystko bylo ok atmosfera, klimat , przyjacielskie stosunki ze wszystkimi. Pozniej weszla era "[usunięte przez administratora]" stawki coraz nizsze, punkty karne za byle co, a pracodawca traktuje Cie jak byle smiecia "maszynke do nabijania kasy". Nie polecam nikomu , dodatkowo po odejsciu z pracy (za rzekomo nie wyrobienie targetu) zatrudniÅ�am sie do nowej firmy i mimo przejscia rozmowy kwalifikacyjnej odpadlam poniewaz przedzownili do bylego pracodawcy ( tak do Aegon ) i uslyszeli ze nie nadaje sie "do niczego"

Dodam tylko tyle ze jestem 2 lata po studiach. Pracowalam juz w czterech callcenter i nigdy taka sytuacvja mi sie nie zdazyla. nawet w TPSA traktowali mnie na rowni
zdjecie uzytkownika
kuku - 2010-12-07 13:04:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skąd ja to znam? Nie polecam pracy w tej firmie. Warunki, owszem są ciekawe, ale przełożeni obecnie to porażka. Kiedyś atmosfera była świetna, ale obecnie 3 królowe chłodu (AMO) sieją zamęt i zniszczenie. Dlugo to CC tam nie pociągnie. Zero pomysłu na organizacje
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-01-10 11:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
WYZYSK, [usunięte przez administratora], METODY RODEM Z [usunięte przez administratora], KIEDYS BYŁO INACZEJ, ALE NIEKTORYM OSOBĄ ODBIŁA SODÓWA I PATRZĄ TYLKO NA SWOJ ZYSK, A NIE TYCH, KTÓRYCH NA NICH PRACUJ!

WEZCIE TO POD UWAGĘ!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-02-04 12:25:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam! mnie na szczescie udalo sie dostac do lepszej pracy, ale kierowniczka po pewnym czasie powiedziala mi, że podczas rozmowy z moją przełożona z egonu, ta powiedziala jej, ze sie nie nadaje... na szczescie moja obecna kierowniczka jest bardziej kompetentna oraz wierzy w człowieka czego nie moge powiedziec o bylej koordynatorce!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-02-04 21:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy powinni wiedzieć z jaką premedytacją koordynatrzy Aegona wystawiają ludziom złe referencje.To naprawde nie jest przyszłościowa firma dla nikogo.Im dłużej tak tkwisz tym bardziej utknąłeś a na pożegnanie zrobią co mogą abyś nowej pracy nie znalazł.
Ścieżka kariery jak się patrzy...
zdjecie uzytkownika
plantronics - 2011-04-13 20:26:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie był dobry czas na początku pod względem zarobkowym. Obecnie tragedia. Firma przeliczyła sobie, że może płacić 2x mniej za tą samą pracę, bo chętni się znajdą. Praktycznie 80% ludzi rozgląda się za nową pracą. Każda zmiana, w tym dziale jest na minus dla pracownika, a ma prowadzić do nabijania kasy firmie. Nie ma perspektyw awansu i rozwoju, o szkoleniach nie wspominając. Target róbcie moje murzynki, MOŻE wam zapłacimy :) Dobrze, że u mnie nikt nie dzwonił do Aegona po referencje :) Pozdrowienia i powodzenia dla wielu pracujących tam (wartościowych i kreatywnych) osób. Szukajcie czegoś normalnego. Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-06-11 13:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezeli chodzi o sama firme AEGON to moze i jest ok ale ten dział tcs no jaest najgorsze co moze byc!Z daleka wszyscy! I zaznaczam ze nie jestem osoba zwolniona z egonu!Na poczatku było super wysokie zarobki zasady itp.itd. Potem sie zaczeło obnizanie premi prac.o 50% no bo przeciez skoro ich mamy i juz pracuja to moga pracowac za 2xmniej!(super motywacja)cały czas sa wymagania targety wysokie a brak pomocy dla pracowników w dodoatku zatrudniaja osoby ,które wogóle nie powinny niektórych stanowisk zajmowac(KB).Zamiast pomóc zrobic cos w tym kierunku zeby pracownik dostawał nalezna prowizje za swoje umowy jest wrecz odwrotnie mam nadzieje ze ten dziął padnie i bedzie spokój bo ilez mozna...była powazna firma a zrobiła sie poprostu zwykła\"tpsa\"chociaz moze nawet tam ludzi lepiej traktuja. nie polecam...w innych firmach za ta sama prace mozna zarobic 2xtyle
zdjecie uzytkownika
yuyuyyu - 2011-06-11 13:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest [usunięte przez administratora] z ludzi ile sie da...jest tylko kilka osób w tym dziale , które b.dobrze zarabiaja ale reszta to sa smieszne stawki mysla ze jak 6h pracuje sie to juz za grosze -przeciez sami ustalili taki system pracy nikt im nie kazał .A do szanownych koordynatorów: ciekawe jakby Was tak zwolnili z pracy a poszukujac nowej kierownik przedzwoniłby po referencje do egonu haha i tam usłyszałby inf ze do niczego sie nie nadajecie....życze Wam tego bo to jest akurat perfidia do potegi cwaniaki!
zdjecie uzytkownika
anon - 2011-06-15 10:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto został z Koordynatorów w Aegonie teraz? Pozdro dla byłych i aktualnych pracowników!
zdjecie uzytkownika
an - 2011-07-12 17:51:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak wygląda praca w innych działach niż call center?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-13 20:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jestem zadowolony .. pracuję i zarabiam .. pozdrawiam aegon
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-05-17 18:09:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro pracujesz w biurze Katowice, a nie Chorzów to się tutaj nie wypowiadaj bo nie masz pojęcia o sytuacji jaka w Chorzowie panuje, a jest to temat dotyczący właśnie Chorzowa...
zdjecie uzytkownika
adolf - 2012-06-22 08:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aegon to [usunięte przez moderatora] jakich malo. zeby tam pracowac to trzeba miec morale[usunięte przez moderatora]. firma kantuje klientow wycofujac co chwile fundusze i zmuszajac tym samym do ponoszenia kosztow konwersji przewalutowania. maja gigantyczne oplaty za ryzyko , oplaty za zarzadzanie i przewalutowanie. to poprostu [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-07-11 18:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biuro Katowice 2 jest własnie w Chorzowie w głównym budynku
Aegon`a.
zdjecie uzytkownika
załamany głupotą tu piszących - 2012-07-11 18:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego Adolf.
Firma Aegon ma jedne z najniższych opłat wśród Towarzystw Ubezpieczeniowych w Polsce, i za zarządzanie i za ryzyko.
Nie wiesz również, że transfery między funduszami są bezpłatne Więc to co wypisujesz to stek bzdur. Jeżeli nie masz pojęcia o czym piszesz, to lepiej się nie odzywaj, bo robisz sobie wstyd.
zdjecie uzytkownika
JAca - 2012-07-12 11:33:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to "co chwilę" to jak często?
zdjecie uzytkownika
redika - 2012-07-21 21:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jestem w Chorzowie od 7 miesiecy i jeszcze nie narzekam, chociaz musze powiedziec ze trafilam na ok menadzera- kolezanka ma juz gorzej, ale tylko ze wzgledu na niekompetencje i nieprofesjonalizm czlowieka. Kasa dobra. Jak jestes rzetelny i masz profesjonalne podejscie do klientow, lubisz prace z ludzmi tomzdecydowanie polecam.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-08 09:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co gdybym musiał na chwilę wyskoczyć?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-09 13:15:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś z pracowników może się wypowiedzieć na temat warunków pracy w firmie Aegon? jak są tam traktowani pracownicy?
zdjecie uzytkownika
K. - 2013-12-13 13:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma bazuje na nowych pracownikach. Krótko mówiąc załóż działalność wciśnij ubezpieczenia rodzinie lub przyjaciołom. Robisz listę bliskich osób umawiasz się na spotkanie i wciskasz. Jak braknie znajomych to dzwonisz do osób do których numery sobie znajdziesz. W praktyce wygląda to tak, że jak już umówisz to spotkanie siedząc cały dzień na telefonie to w ostatniej chwili ludzie rezygnują. Dzwonisz do [usunięte przez moderatora] a w końcu płacisz sobie ZUS za wszy na [usunięte przez moderatora] :/
zdjecie uzytkownika
kacper - 2013-12-18 13:48:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
K. czyli aby moc pracowac dla Aegon to trzeba mieć własną dzialalnosc gospodarcza zalozoną ? a jakie są warunki finansowe? jest jakaś podstawa czy system prowizyjny ? zastanawiam sie nad aplikacja wiec bede wdzieczny za kazde info na temat tej firmy.
zdjecie uzytkownika
mix1 - 2014-07-21 21:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [DARUJCIE SOBIE TĄ FIRMĘ! - 2010-03-08 23:33:05]:
Proszę o kontakt osoby mające umowy w aegon sporządzone przez P.Renatę
aegonczestochowa@op.pl

Jak również byłych pracowników
zdjecie uzytkownika
karolwielki - 2014-09-18 12:59:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak słucham, ze trzeba do Aegon przynosić 1000 kontaktów czy inne bzdury to zastanawiam się skąd u ludzi taka kreatywność! Nie ukrywam, że sam zaglądałem na forum zanim poszedłem na rozmowę ale nie zniechęciło mnie o przed podjęciem pracy. Nie będę tu zachwalać pracy pod niebiosa. Napisze najogólniej jak się da! Praca jest fajna, pieniądze są bardzo przyzwoite. Nikt nad tobą nie wisi. Ważne abyś pojawiał się w firmie co jakiś czas i był skuteczny. A to trudne nie jest. Wiadomo, spotkania trzeba robic by zarobić. Ale ludzie nie oszukujcie się! wszędzie trzeba być efektywnym! nawet na najlepszym etacie jak będziecie zbijać bąki gów**** dostaniecie i was wyleją! Tym którym proponują rozmowę a tym bardziej pracę polecam przekonać się samemu kto ma rację. Co jest dobre dla jednego nie musi być takie dla drugiego. Poza tym ludzie są zawistni i nie lubią konkurencji więc większość nie będzie tu zachwalać pracy. Ja się konkurencji nie boję, traktuję ją jak większą mobilizację do pracy. Tym którzy nie podjęli pracy ze względu na opinie na forum GRATULUJE GŁUPOTY. Bazować na cudzych opiniach nie jest przejawem dużej inteligencji więc w zasadzie dla firmy dobrze się stało, że osoby te wykruszyły się na takim etapie. Tym którzy się zastanawiają mogę jedynie doradzić - IDŹ, ZOBACZ LUDZI, POZNAJ MENADŻERA I SAM ZDECYDUJ a nie opieraj się na pseudo opiniach ludzi-nawet mojej! Każdy jest kowalem swojego losu. Pozdro!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-05
Żródło: Gowork.pl
Kielce
(świętokrzyskie)
Jesteśmy międzynarodową grupą finansową dbającą o zabezpieczenie przyszłości 40 milionów Klientów w ponad 25 krajach Europy, Ameryki (jako Transamerica) i Azji. W Europie środkowo-wschodniej prowadzimy działalność w Polsce, Czechach, Rumunii, na Węgrzech, Słowacji oraz w Turcji. Nasza historia rozpoczęła się ponad 160 lat temu w Holandii. Tam też, w Hadze, mieści się Główna siedziba Aegon Services. Głó
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Picza - 2014-09-20 08:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
waga zdecydowanie odradzam -pamietajcie ze aegon ma sprawe w sądzie o stosowanie klauzul abuzywnych w umowach ubezpieczen typu Unit Linked,wizerunkowo i PR masakra aegon tez ma karte produktu która musisz klientowi przedłozyc karta zawiera symulacje stop zwrotu i jest uczciwa wiec sprzedaz na jakies wyimaginowane zyski przyszle ODPADA-produkt sprzedaje sie bardzo opornie mozesz wykonac i 500 tel i nie umowic nic mozesz umowic stracic kase na przejazdy i swoj czas i tez miec jedno wielkie zero,okaze sie ten czas mogłes spedzic np pracując w Biedrze =na pewno wyjdziesz na plus:) pamietajcie tez o okresie odstąpienia od polisy =60 dni kiedy klient zrezygnuje zwracacie kase :)
zdjecie uzytkownika
Antek - 2014-10-01 22:33:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Aegon działa w Polsce od 1999 roku, także posiadają obecnie 15 letnie doświadczenie. Nazwę Aegon Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie Spółka Akcyjna (Aegon TU na Życie S.A.) przyjęli 7 grudnia 2005 r. Oprócz ubezpieczeń na życie oferują swoim klientom programy oszczędnościowe oraz możliwość inwestowania i pomnażania kapitału.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aegon
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x