brak logo

sezam-furman

Kartuzy

Opinie o sezam-furman

MAC 2011-08-03 17:22:21
Kolego widać nie byłeś dobrym przedstawicielem.
Przypuszczam że jak zarabiałeś 1600 zł to firma sama ciebie zwolniła bo byłeś cieniasem.
Pracownik
ps. dobry ph w firmie zarabia jeszcze raz twoją wypłatę
pracownik 2 2011-08-10 21:20:33
potwierdzam wszystko co napisał przedmówca plus praca na umowie 8 godzin dziennie a ty tyrasz 24 na dobę za te no może nie 1600 ale 2000 zł pamiętając ze odciągną za auto 123 zł i kilometrówkę i coś zawsze jeszcze wymyśla. PATOLOGIA a nie praca, a klientów tną na każdym kroku niby 6 % upustu ale od czego od ceny 104% 105%
1
anonim 2011-10-22 13:11:40
Wśród innych dystrybucji najbardziej poukładani pod warunkiem, że kuma się system wynagrodzeń. Trzeba pilnować należności i skupiać się na realizacji konkretnych zadań. Jak nie pilnujeszi sprzedajesz na pałę to nie masz szansy na zarobienie. Robią dużo dodatkowych konkursów da przedstawicieli - można wyciągnąć dodatkową niezłą kasę
Samochód 2011-10-22 13:14:20
Zabierają kasę za samochód i kilometrówkę po godzinach pracy Ale tak jest w każdej normalnej firmie bo takie są przepisy. Temat wkalkulowany w robotę. Płacą zawsze na czas
anonim 2011-10-24 15:12:05
A jeszcze jedno na konkursach u PRODUCENTÓWmożna na prawde zarobić drugą, jak nie większą wypłatę niż w Sezam Furman, wszystkie wyjazdy integracyjne czy konkursowe sponsorowali producenci do tego dochodza jeszcze prezenty i gadżety od nich-fajna sprawa sama firma-oprócz starego ipaqa i psującego się samochodu-nic nie daje:(((((
inna dystrybucja 2011-10-26 23:00:39
No jeśli od producentów mozna zarobic dobrą kasę, to chyba super. Ciesz się, że masz taką możliwość. W mojej firmie dystrybucyjnej (też piwo z trójmiasta) nikt nie organizuje konkursów. W dodatku tzw premia uznaniowa - niby od obrotu, ale ja bym wolał targety. Wiedziałbym do czego ciągnąć. Słyszałem, że w Sezam Furman kasę wyliczają na kartach wypłat i wszystko można sprawdzić - jeśli się oczywiście chce... U nas masz tyle i tyle i możasz sobie pogadać..
anonim 2011-10-26 23:12:12
To się zwolnij i nie marudź. Ja też wolałbym wiedzieć za co dostaję kasę, dletego wyszedłem z bagna gdzie kasa była nie wiadomo skąd i za co. A to, że mamy przechlapana robotę jako PH, to jasne z Ipaqiem śpię i daję radę - taka robota a klienta trzeba szanować nawet na pogrzebie. Poza tym chyba nie masz kumpli, którzy by ci pomogli. Więc musisz zająć się naklejaniem znaczków na poczcie. Ciepło, spokojnie. Do SF składałem CV 2 razy, raz gadałem z gościem ale nie odezwali się. Kumpel pracuje kilka lat i daje radę, Dyro ciśnie, ale załapał się na plazmę i wyjazd na formułę. Poza tym jeździ renówką i o 16 w domku
:-(( 2012-01-03 22:40:34
MYLYCJA...MYLYCJA... powinna sie tym zajac. A tak naprawde to jest jakas masakra. (usunięte przez moderatora)
happy 2012-01-05 21:46:47
Wiecie co. Czytajac to co jest napisane od jakiegos czasu to sie nie zmienia, a dlaczego ? Tak jak w rzadzie poustawiali sie i niema na nich sił. Wiem jedno ta firma padnie z biegiem czasu. Jestem przekonany w 100%. Tam Ci wszyscy na tych stołkach od Czarnego do Dyro... to moim zdaniem sa ludzie bez wykształcenia odpowiedniego do tej pracy.
były pracownik 2012-01-08 16:15:02
To zapytaj się kolegi jak zrobili w balona (usunięte przez moderatora),właśnie z wycieczką do stanów (nie chciałbym być złośliwy ale chyba jesteś ze wsi) bo renówki są tylko 2 jedną jeździ (usunięte przez moderatora)a drugą właśnie koleś z Kartuz i mieszka gdzieś na wiochach (sorki jeżeli poczułeś się urażony ale prawda jest taka że przy takim bezrobociu na wioskach to 1800pln jest wypasem)a co do tych pseudo prezesów to bez czarnego oni by nie poprowadzili tej firmy (usunięte przez moderatora)
1
mac 2012-01-13 14:28:19
Kolego renówki są dwie i jeżdzą nimi pracownicy z oddziału pruszcz
bad 2012-01-21 19:05:32
Miki nie pisz takich trudnych słow bo (usunięte przez moderatora). cie nie zrozumieją Bardziej prostacko pozdrawiam.
as 2012-01-25 18:08:04
Ogólnie rzecz biorąc każda firma jest (usunięte przez moderatora) jak zatrudnia (usunięte przez moderatora) pracowników. Krótko mówiąc podniecanie się nic nie da - najlepiej spojrzeć na siebie i z głowy... Firma działa na rynku kupę lat i zawsze jakieś (usunięte przez moderatora) się pojawia. Dziwię się, że prezesi dalej trzymają gamoni, którzy zapomnieli, że czasy się zmieniły i trzeba (usunięte przez moderatora)żeby zarobić. (usunięte przez moderatora)
bad 2012-01-27 17:49:46
AS ciekawe jak bedziesz mowil jak ciebie zwolnia bez powaznej przyczyny no chyba ze masz szerokie plecy " gamon" juz to gdzies slyszalem
ex 2012-02-07 20:17:32
woooow, ale sie naczytałem, powiem tak.. firma moze i jest ok, jest tam jeszcze teraz i wielu było wartościowych ludzi,
ale wystarczy wspomniec znamienne w odniesieniu do wynagrodzeń słowa jednego z prezesów z przed kilku lat " mam 300 pracowników i jak kazdemy zapi...ole 200 zł z wypłaty to mam 60.000 ?? no mam !! " i to jest cały czar obcinania wynagrodzeń,
powiem jeszcze że poznałem tam wspaniałych ludzi (oczywiście nie wszystkich) co do tych wartościowych to oni właśnie odchodzą bo cenią swoją pracę, najlepsi wytrzymyją do półtora roku, a reszta pracuje dłużej bo jak sie nic nie robi albo robi sie niewiele i jeszcze za to płacą to czego im więcej trzeba.
pozdrawiam.
ps.
po tym jak zlikwidowali obowiązkowy pobór do wojska dla facetów, to taki roczny " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] " w s-f powinien być obowiązkowy.
ale uwaga !!! wytrzymają nieliczni :):):)
miki 2012-02-11 20:13:11
Poważnie zwolnili Asa...?? Muszę uaktualnić informacje;-)
Ktoś z was napisał o obcinaniu z pensji 200zł-jak obcinali 200 to zazwyczaj nie zauważałem ale potrafili obciąć i 1500 i 2000. sezam-furmanprzez cały miesiąc a tu zonk przy wypłacie, standardowo 2000 minus samochód lub na pocieszenie2400 zamiast należnej czwórki.
Ale najbardziej wkurzał brak szacunku do pracowników-w czym oczywiście niedoścignionym wzorem był i pewnie nadal jest prezes od łamanej polszczyzny i finansów;-)
1
mad max 2012-03-09 17:54:34
Jedno jest pewne nie warto być lojalnym w stosunku do tej firmy-bo nie działa to w dwie strony.
miki 2013-07-02 13:25:25
O relaksie zapomnij. Za to stresu jest bardzo dużo-dlatego prawie nikt nie wytrzymuje tam za długo-ja akurat pracowałem długo, ale byłem jednym z wyjątków. Ciekawe czy to prawda,że Sezam Furman ma już tylko jednego właściciela? Słyszał ktoś coś na ten temat?
miki 2013-08-21 19:04:27
jak pracowałem to wszyscy mieli umowę o pracę. Teraz chyba musisz założyć działalność żeby cię zatrudnili-tak słyszałem. Zarobki są różne w dobrym miesiącu mozna zarobić 3000-4000 a w kiepskim np. 1600. Żeby zarabiać trzeba znać bardzo dobrze system naliczania wynagrodzeń-który jest pełen "kruczków". Dodatkowo można czasami było zarobic trochę kasy (lub nagród) od producentów. Czy to są dobre zarobki musisz sam sobie odpowiedzieć- jak zarabiałem jakieś 8-9 lat temu 3,5 tys to byłem zadowolony. Ale później było raczej coraz gorzej-wszystko drożało a pensje stały w miejscu albo malały.
miki 2013-08-21 19:06:22
pisałem o pracy ph - nie wiem czy to cie interesowało?
michal bieniasz 2013-12-03 08:29:37
witam proszę o kontakt wszystkie osoby które czują się oszukane przez firmę furman pod numer (usunięte przez administratora)ja i moja żona czujemy się pokrzywdzeni naprawdę jest szansa pokazania im jak krzywdzą ludzi. Do szefa oraz niejakiego Pana dyrektora finansowego nie odpuszczę tego tematu. Za wszystkie telefony bardzo dziękuję (usunięte przez administratora)
7
miki 2014-01-13 10:48:20
(usunięte przez administratora)udało się coś zdziałać?
3
rudi 2014-12-10 02:24:00
dla osób które zainteresowane są podjęciem pracy w Sezam-Furman to niech nie szukają ofert do nich na portalach pracy , a wejdą na ich stronę . Tam podany jest kontakt do firmy dla osób chętnych do pracy. Ciągle szukają nowych ludzi , także myślę , że warto spróbować i wybrać jedno z proponowanych stanowisk
maciek 2015-01-13 13:57:12
super, ja właśnie jestem zainteresowany pracą u nich i zastanawiam się jak to wszystko może wyglądać jesli chodzi o warunki zatrudnienia u nich konkretne, bo nie wiem czy mają dobre czy opłaca się wybrać własnie ich firme.. wiem, że nie powinienem wybrzydzać, ale jednak moim zdanie warto najpierw zapytać o to na forum
bguhguyg 2015-02-08 17:12:05
Jeżeli cenisz sobie życie rodzinne to tam nie idź. Nadgodziny na porządku dziennym , umowa na wałku, soboty charytatywnie. Jeśli masz lepszą opcję to lepiej tam nie idź.
1
anonim 2015-02-25 11:16:56
umowa o prace i nic pozatym , tak jak napisał przedmówca nadgodziny prawie codzienie ,nikt za to nie płaci ile byś nie robił to i tak stała pensja praca nawet po 20h dzienie sie zdażała , a na drugi dzien normalnie do pracy jak gdyby nigdy nic
1
gosc 2015-03-26 20:43:53
nikomu nie polecam
Inna 2015-03-28 11:44:37
Coz za wyczerpujaca opinia.... To jakby napisac, ze zupa jest dobra... bo jest dobra.
xys 2015-04-08 13:58:52
O Jezu, bo padnę... Czy niektórym nie wystarczają opnie powyżej??? Chcecie iść w bagno - proszę bardzo!!! Zgadzam się z opinią powyżej - tam nie ma co marzyć o wyjściu po 8 godz. spokojnie do domu i nikt Ci za nadgodziny nie zapłaci, za soboty również, chociaż masz w nie pracować, niekiedy od wczesnego rana do wieczora.. Istnieje w Sezamie pojęcie "premia uznaniowa" - i Ty nigdy nie wiesz co dostaniesz, bo zależy ona od humoru prezesa - może to być 100 zł do podstawy, może i o wiele więcej, zależy jak masz mocne plecy, czyli np. czy jesteś po znajomości, no i ile wazelinki jesteś w stanie użyć... Masz miesiąc w miarę luźny - otrzymujesz fajną pensję, masz w kolejnym zapierdol - otrzymujesz 350 zł mniej... - tak tam właśnie jest. No i musisz być mocny w gębie - bo bez tego to nie przetrwasz - jak ktoś lubi pracę w stresie i paranoi to życzę POWODZENIA!
xys 2015-08-20 09:15:07
Chyba w swojej własnej firmie masz wpływ na swoje zarobki - na pewno nie w sezamie. Tam tego na pewno nie ma i nie będzie, a na pewno po roku czy dwóch przepracowanych.
kalifornia 2015-10-04 23:30:16
omijajcie to firme z daleka wyzysk i jeszcze raz wyzysk za 1600 zl masakra a niejaki Pan Prezes to nic innego jak tylko lejwoda i wyzyskiwacz ktory dorobil sie majatku na ludzkiej krzywdzie!!!!!!!!!
qwerty 2015-11-02 07:46:53
moja opinia dotyczy oddzialu w Pruszczu
honda 2015-11-06 17:05:22
ogólnie nie polecam, chyba , że jesteś odporny na stres, jedyne co to można osiwieć i nigdy nie wiesz , kiedy cię zwolnią,
solp 2016-05-11 23:10:12
Bylem kierowca w odziale koszalin i nie polecam, malo czasu prywatnego, stare rozwalajace sie auta
tomek 2016-06-25 16:23:13
skoro jesteś dobrym pracownikiem to nie musisz się obawiać o zwolnienie.
1
Zostaw swoją opinię o sezam-furman - Kartuzy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sezam-furman