brak logo

WRO-LOT Usługi Lotniskowe

Wrocław

Opinie o WRO-LOT Usługi Lotniskowe

operator handlingu 2013-01-07 10:56
co tu dużo pisać
- praca ciężka załadunek i rozładunek walizek pasażerów do i z samolotu najgorsze czartery walizki po 30kg
- pierwszy miesiąc goła pensja brutto (najniższa krajowa)
- idealna praca dla ludzi chcących stracić kręgosłup (pójdziesz na L4 możesz już do pracy nie wrócić wychodzą z założenia że chorowanie jest dla mięczaków)
- po trzech miesiącach 100 zł brutto podwyżki i kolejna umowa na czas określony
- praca w ru [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciągłym nocki, weekendy święta zależy jak to wyjdzie z grafiku bo to przecież lotnisko
- na początku praca przy taśmie tzn załadunek z taśmy bagażowej na wózek następnie pod samolot
4
Annonimus 2013-11-04 10:50
(usunięte przez administratora) Brak szacunku do pracownika i jego pracy. Stanowczo odradzam tą firmę. 1600 brutto na tyle możecie liczyć, bo tyle państwo każe.
5
ja 2014-01-06 15:22
Najpierw 3 miesiące, potem rok, a potem na czas nieokreślony.
ja 2014-03-20 08:07
A ja miałem tak:
Najpierw 3 miesiące, potem 3 miesiące, potem półtora roku, potem na czas nieokreślony.
as 2014-07-19 11:23
1600zł 190h miesiecznie, braki kadrowe i samoloty czerterowe robione w 3 osoby!!! to jest jakas kpina nie za te pieniadze ! odradzam ! lepiej isc na budowe
6
ja 2014-11-16 13:06
Wyzysk nic więcej lepiej wyjechać z tego kraju bo już masakra jakaś
2
firuze 2015-06-14 09:09
Placa minimalna jako Agent Obslugi Pasazerskiej , a obowiązkòw dużo.Znajomosc wszelkich przepisòw wizowo-paszportowych,procedur przewoźnikòw,aktualizowanie wyswietlanych przylotow i odlotòw,odbieranie telefonòw,organizowanie asysty osobom niepełnosprawnym,sprawdzanie paszportòw i wiz,ważenie bagaży i drukowanie biletòw.
Do tego bardzo ròzne zmiany godzinowe,pobudka ok 02 w nocy,pełna dyspozycyjnosc i brak mozliwosci zaplanowania weekendu z wyprzedzeniem bo grafik ustalany jest na tydzien wczesniej.
To wszystko za 1350 zl za pierwsze 3 miesiące !!! a za kolejne wychodzi sredno ok 1650 zl netto.Jak ktos mieszka z rodzicami ktòrzy go żywią to da radę.Ja żeby nie dać sobie w łeb,po prostu wyjeżdzam z tego kraju !
6
ja 2015-06-15 00:00
Zawsze marzyłam o pracy na lotnisku ale marzenia pękły jak bańka mydlana.Praca ta jest za minimalną krajową na początku a pózniej niewiele wyższa.Nie da się za to żyć,można tylko wegetować...Wyzysk masakryczny.Żal mi tych ludzi ktòrzy jeszcze byli na tyle zdesperowani ,że zostali w tej pracy i tych ktòrzu dopiero ją zaczną.Odradzam...Pozostaje wyjazd za granicę ,bo jesliw tak prestiżowej pracy jest tak zle to juz pora uciekać....
4
ja 2015-06-16 20:20
Dołączam się do grupy niezadowolonych.
Moja dobra rada - nie traćcie czasu młodzi, zdolni ludzie, na pracę która wbrew pozorom kojarzy się z profesjonalną obsługą klienta i rozwojem języka angielskiego. To nic innego jak praca tragarza, sortowacza i pakowacza zarazem, gdzie dają ci dużą presję.
Styl pracy powoduje, że o własnym życiu możesz zapomnieć, bo na każde skinienie musisz być pod ich dyktando.
Byłam tam na rozmowie, bo znajoma tam była i miała dobre wrażenia i że niby fajną kasę oferują.
Jak się okazało ta "fajna kasa" to UWAGA 1300 netto a po 3 miesiącach jak dobrze pójdzie to z 1600 netto wyciągniesz.
Nawet jak pójdziesz na rozmowę i zmarnujesz swój cenny czas to nie masz się co starać- to oni za ciebie mówią, jedyne co to musisz powiedzieć po angielsku coś o sobie i powiedzieć czy jesteś bezrobotny.
Co najlepsze do tej roboty szukają głupków i naiwniaków, bo jak wytłumaczyć ich stanowisko, że za każde złe sprawdzenie paszportu lub nie naliczenie jakiejś opłaty konsekwencje finansowe ponosi niby WRO LOT. To przecież BZDURA!!!
Oczywiście, że zapłaci za to pracownik z marnych 1300 netto..
Na sam koniec rozmowy wahając się czy tam pracować czy nie, zadałam jedno istotne dla mnie pytanie.
A Pani z HR na to : "a co to ci do życia niezbędne?". Chamstwo i brak profesjonalizmu do drugiej strony przeważyło o mojej niechęci do tej roboty. I na dodatek próbowali zrobić ze mnie głupa, że wcześniej nie było żadnych rozmów, jak wiem z wiarygodnego źródła, że one były....
REASUMUJĄC: Nie traćcie czasu na robotę, która nie jest tego warta, a jeśli jesteście osobami ambitnymi z własnym zdaniem to tym bardziej nawet tam nie idźcie.
Tam szukają typowych ciemniaków, którymi łatwo będzie pomiatać.
9
zawiedziona 2015-06-20 09:57
Powiem kròtko: WYZYSK I NIEWOLNICTWO naszych czasòw,w samym srodku Europy!
Jak inczej to nazwac jesli odpowiedzialna i stresująca praca w świątki,piątki i niedziele,dnie i nocki jest opłacana najniższą krajową...Zarobiwszy 1300 zl za sam dojazd autem do pracy zaplaci się 300-400 zl za benzynę bo to nie jest praca na dojazd w nocy autobusem.Zostanie na zycie ,rachunki ,jedzenie z 1000 zl...Załamuje mnie juz sytuacja w Polsce...jak my,dorośli ludzie mamy przezyc godnie za takie pensje?o posiadaniu potomstwa nie wspomnę...o marzeniach jakichkolwiek tez mozna zapomniec...To są pensje sprzed 10 lat! A ceny wszystkiego poszly w gore w tym czasie..Teraz gdy wiem,zal mi tych wszystkich pracownikow lotniska.
8
mariamistrz 2015-07-13 23:31
co tu duzo gadac, praca do dupy... Kierowniczka chodzi jak struta osa, kadra wymaga dyspozycyjnosci, pieknego umundurowania, ktorego pracodawca nie zapewnia (przynajmniej przez okres probny). Kazdy ma swoje racje, weryfikacja jezyka angielskiego jest ZALOSNA! Jedynie pracownicy sa wspaniali :) mozna obgadac kazdy temat, pochujac itd.. generalnie praca dla zdesperowanych idiotow, ktorzy mysleli, ze cos osiagnal (tak jak ja). Nienawidze tej spolki, mam nadzieje ze sie rozpadnie niebawem I wszyscy spala sie na stosie !
7
niewrolot 2015-08-19 09:28
W firmie liczą się układy, to jest pokomunistyczne beton, nie szanują pracownika, zarobki poniżej normy-najniższa krajowa. Tak jak kolega wyżej napisał, praca dla desperatów lub dla kogoś kto ma pieniądze i nie wie co robić z czasem wolnym bo za jałmużnę się nie wyżyje, nie radzę zaczynać pracy w tej firmie!!!!Odnośnie angielskiego, tam kadra nie zna dobrze angielskiego, więc nie ma co mówić, współpracownicy-w większości spoko ludzi, ale dla ludzi się nie pracuje, trzeba mieć za co żyć, zapłacić za dojazd. Z całego serca odradzam!!! To jest firma polityczna, stołki są obsadzane po każdej zmianie władzy!!! Ludzie nie mieli podwyżek od 2006 roku-to coś mówi!!! Firma powinna zostać zamknięta i od nowa zbudowana, z nową świeżą kadrą. Nie radzę tracić czasu na nich, a jak myślisz, że coś się nauczysz, nic bardziej mylnego, w domu z netu więcej się dowiesz o pracy na lotnisku. NIE RADZĘ!!!!!!!
6
er 2015-08-27 11:06
Witam słyszałam żę szukają sprzątaczek do samolotów, napiszczie jak to wygląda i ile sie zarabia.dzieki
1
er 2015-09-01 07:01
Nie to nie jest plotka bo ostatnio się ogłaszali na olx, z tego co słyszałam to chyba są 3 zmiany i musisz być cały czas dyspozycyjna
1
Snap 2015-09-08 11:20
Odpuście sobie pracę w tej firmie! Za taką harówkę najmniejsza płaca. Tyle tylko, że dostaniecie umowę o pracę a nie śmieciówki. Jedyny plus - wypłata zawsze na czas. Przełożeni to takie pustaki, że szkoda gadać - głupszych ludzi w życiu nie spotkałem. Jeżeli masz trochę godności - odpuść sobie.
4
eldorado 2015-09-22 03:53
Wita.
Ja bym chciał tam pracowac ale nie prowadza rekrutacji moze ktos cos wie? Chetnie bym poszedł na rozmowę.
Jak tos ma jakies znajomości posze o kontakt. marekmarek.184@wp.pl
1
eldorado 2015-09-22 03:57
witam
Chetnie poszedł bym do pracy na Lotnisko.

Rozumiem wszystkie wypowiedzi ale każdy znas ma swoje odczucia i mam prawo je wyrazażać.
Jezeli ktos pracuje na lotnisku we wrocławiu chetnie porozmawiam na temat pracy wałsnie tam. Jestem zainteresowany praca ale nie prowadza rekrutacji. Jezeli ktos cos wie porsze o kontak ta meila. marekmarek.1984@wp.pl
nana 2016-01-22 11:47
Szukaja do sprzątania przez agencje work express od pon do niedzieli za 1850 brutto ..żenada!!!!!!!!!!!!!!1
2
mat 2016-03-11 16:27
Co tu się rozpisywać, robiłem tam ładnych parę lat temu, wszsytko co napisali powyżej to prawda plus mobbing.
6
emem 2016-03-21 13:20
Jak wygląda płaca na start dla operatora handlingu?
esther 2016-03-24 14:29
Poświęciłam tej pracy około dwa lata (Agent Obsługi Pasażerskiej), więc mogę napisać o niej coś więcej. Niestety mimo obiecywanych na rozmowie GWARANTOWANYCH 2 tysięcy (i więcej) netto (wliczając w to premię), nie udało im się dotrzymać obietnicy. W okresie letnim jeszcze można było w ich obietnice uwierzyć, bo dzięki paru nadgodzinom i zwiększonej premii (chyba tylko dla zachęty), udawało się wyciągnąć 1900-2000 tys (co wbrew pozorom nie jest wiele jak za zrujnowanie sobie życia osobistego). Niestety w okresie zimowym przyszło mi się zmierzyć z przykrą niespodzianką... pensja spadła do 1600-1700 zł, o ile się nie brało urlopu (premia wtedy przepada), żadnego L4 (nawet 3 dniowego dla podratowania zdrowia), albo nie podpadło się kierowniczce (bardzo niemiłej i nieprzewidywalnej). Niestety premie ani pensję nie są równe dla każdego z pracowników, jedni dostają większe, drudzy mniejsze, bez względu na to, że obowiązki każdy ma takie same ani bez względu na staż.

Praca wymaga pełnej dyspozycyjności, niestety wszelkie prośby o urlop czy wolne w grafiku, nie są spełniane, przez co można zapomnieć o dodatkowych kursach, sporcie, imprezach czy jakimkolwiek wolnym weekendzie (są problemy nawet z wyegzekwowaniem ustawowo wolnej co 4 niedzieli!!) ani wszelkim planowaniu czegokolwiek z wyprzedzeniem. Praca czasami po 11 godzin 3 dni z rzędu!! I to wszystko za prawie najmniejszą krajową na papierze i zero jakiegokolwiek socjalu. Obiecane premię na święta potrafią być zabrane z byle powodu. A więc podsumowując:

Główne minusy:
-niska podstawa
-za mała pensja, jak za taką odpowiedzialność i godziny pracy
-niespełniane żadnych próśb grafikowych, niespełnianie obietnic w sprawie urlopu (niektórym przepadały z tego powodu zarezerwowane bilety lub noclegi o ile się nie udało wykłócić o swoje)
-brak tzw. socjalu (premii świątecznych, wakacje pod gruszą wypłacane z dużym opóźnieniem-np. 4 miesiące po urlopie, multisport za prawie 100 zł, nawet pączków w tłusty czwartek nie zagwarantować nie potrafią czy papieru w toalecie w pokoju socjalnym...). Były problemy by doprosić się o lodówkę w pokoju socjalnym, w męskiej szatni zresztą do tej pory nie ma gdzie magazynować jedzenia.
-problem ze zdobyciem kluczyka do szafki. Czasem trzeba czekać parę miesięcy by mieć gdzie trzymać kurtki czy buty na zmianę
-brak ubrań roboczych dla nowo przyjętych, z tego powodu część pracowników ma wypłacany tzw dodatek za pranie, a część może zapomnieć o nim
-obiecywano 200 zł raz na dwa lata dopłaty, żeby kupić odpowiednie buty do pracy. Oczywiście obietnicy nie spełnili...

Plusy:
-umowa o pracę
-bardzo miła ekipa ludzi
-praca ciekawa
-długie przerwy, czasem nawet 2 godzinne

Nie polecam, chyba że ktoś jest na początku drogi zawodowej (nie wymagając doświadczenia) albo bardzo, ale to bardzo jara się branzą lotniczą. Pieniądze bardzo słabe. A najgorszy jest brak czasu dla przyjaciół, rodziny czy zwykłego odpoczynku. Ludzi brakuje przez to nagminnie....

12
zaskoczony 2016-06-27 12:32
Szanowni Państwo. Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko kierowca/mechanik handlingu. W ofercie, która z wiadomego już powodu jest dostępna od dłuższego czasu poszukują najlepiej osoby z prawem jazdy kat. D i C oraz uprawnień dozorowych między innymi na kat. IP(podnośniki koszowe) oraz IWJO(wózki jezdniowe); kwalifikacji na przewóz osób i rzeczy nie wymagają. Z tego co Państwo przedstawili to praca jest w godzinach niestandardowych(bywa że 4h ale preferują system 10-12h) i zmiennych uzależniającą od rozkładu lotów ze średnią normą 170godzin/m-c oraz z wynagrodzeniem za ww. posiadane już uprawnienia 2000zł brutto/m-c + premia do 40% bez możliwości negocjacji.
Więc jeżeli szukasz wrażeń, ciągłej pracy pod presją czasu, niestandardowych godzin pracy, a co najważniejsze nie znasz swojej wartości i pragniesz oddać się wolontariatowi pod rygorem dyscyplinarnego zwolnienia to właśnie ta oferta jest dla ciebie!
7
piter625 2016-09-15 13:19
Tak jest i to cała prawda o lotnisku Wrocław ,na same kursy prawo jazdy itd. trzeba wydać około 8 tys ,a oni proponują 2000 brutto .
7
Były pracownik 2016-10-10 15:17
Na początek najnizsza krajowa +premia+dodatki za swieta. Mnostwo nadgodzin do wyrobienia i ciagły nacisk na przychodzenie w dnie wolne. Przez pierwszy rok max 2000-2100 zl na reke . Zmiany od 4 rano do 1 w nocy. Praca po 4,6,8,10,12 godzin. Czeste telefony dzien wczesniej czy nie zostanie sie nast dnia dluzej w pracy. Brak mozliwosci awansu z agenta checkin pzrez minumim 3- 4 lata. Stanowczo odradzam
16
były pracownik 2016-12-05 17:00
WRO-LOT to nie firma to kpina udająca firmę płacą grosze a oczekują prawa jady uprawnień na wózki i tyrasz przy walizkach za 1400zl ta firma to porażka !!!!!!!
7
Pracownik 2017-04-20 14:38
Praca straszna, starsi pracownicy nie pomagają nowym. Królowe Lufthansy siedzą jak strute, pokrzywdzone przez życie. Plus pracy jest tylko taki, że dostajesz piękny mundurek.
3
Byly pracownik 2017-05-19 22:42
Wszystko co pisza u gory to prawda!
Pracowalam tam, zla atmosfera, mobing, nie wazne ile i jak.bedziesz pracowal.ciągle jest zle
Praca ciezka, wykorzystywanie pracownikow na maxa, pot z tylka cieknie a jeszcze uslyszysz ze za wolno pracujesz, chca pelnej.dyspozycyjności, max ilosc nadgodzin, za smieszna min krajowa, wstawanie w srodku nocy , ,prace sie zaczyna o 4 rano, organizm rozregulowany, brak zycia priv i możliwości go zaplanowania, prace ktora powinny wykonywac 2-3 osoby, zmusza cie do zrobienia samemu i jeszcze gadanie ze za wolno, zle traktuja ludzi, zarzad patrzy na ciebie jak na niewolnika, nie maja pojecia o zarzadzaniu zasobami ludzkimi, ani o pracy ktora wykonujesZ, duza rotacja pracownikow, bo nikt tego nie jest w stanie wytrzymac
1
Pracowalem tam i nie polecam 2017-05-19 22:49
To prawda, wyzysk , wyzysk, wyzysk, ciezka praca za smieszne pieniadze, polityka portu jest anty-pracownicza !!!
Mobing , zle traktowanie!!!
Nie wolno ci nawet zachorowac, żądają pelnej dyspozycyjnosci , zmuszaja do pracy w wolne, a jak powiesz ze nie przyjdziesz, to "kierowniczka" potrafi powiedziec " w takim razie mozesz juz nie przychodzić do pracy"
Jeetes tam numerkiem, nic dka nich nie znaczysz, liczy,sie tylko wyzysk
1
Odradzam, wyzysk ludzi ! 2017-05-20 08:55
To prawda, ja wytrzymalem miesiac, mobing kierowniczki, chodzi wiecznie naburmuszona, krzyczy na ludzi, jest zlosliwa, kasa jaka proponuja to zenada, sami niech sobie pracuja za takie pieniądze
1
porażka 2017-05-20 15:43
nie polecam, wykorzystują ludzi do bólu, brak szacunku dla pracownika , kierownictwo nie dba o dobro pracownika, wręcz przeciwnie patrzy tylko jak Cię wykorzystać i wycisnąć do dna jak cytrynkę
"kierowniczka" w srednim wieku, bardzo nieprzyjemna dziewczyna, brak kultury osobistej , zero pojęcia o pracy z ludzmi, po trupach do celu , w bardzo niemiły sposób się odzywa do pracowników
kasa.. jaka kasa?? to co oni proponują to śmiech na sali , ze wszystkim robią problemy, nawet z wolnym na szkołe, a preferują studentów..
1
negatyw! 2017-05-20 22:47
praca na lotnisku? jesli lubisz mobing , wykorzystywanie ludzi , zmuszanie do nadgodzin , chamskie odzywki to zapraszam! lepszego miejsca nie znajdziesz!
w zyciu czegos podobnego nie widzialam, kierownicza - wielka dama od siedmiu boleści, stara panna - szantażuje ludzi, stosuje otwarty mobing !
pensja? dajcie spokoj, lepsza kasa w markecie na kasie!
1
zszokowana tak zla atmosfera 2017-05-22 15:56
nie polecam!
cięzka praca za małe pieniądze!
atmosfera bardzo nieprzyjemna!
Zostaw swoją opinię o WRO-LOT Usługi Lotniskowe - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WRO-LOT Usługi Lotniskowe