logo Radex Serwis

Radex Serwis

Kamieniec

Opinie o Radex Serwis

xxx 2015-05-01 09:12:33
Nie na szans na umowę o pracę. Nie ma okresu próbnego. Dopóki pracujesz i się nie odczuwasz masz pracę ale jak się upomnieć o cokolwiek to Cię wywala z dnia na dzień. Koordynator Mateusz uważa że tylko on ma rację. Potrzebują do pracy ludzi którzy pracują jak woly i o nic nie pytaja
1
beatriste 2015-05-05 00:50:31
heja. i zjebala sie papa do mycia. masakra. szkoda ze firma nie pomyslala o takiej opcji i niezaopatrzyla sie chociaz by w weze zebysmy mieli czym myc w razie takiej sytuacji szkodaaaaaaaaaaaa. szydera hehehe mam nadzieje ze jutro naprawia inaczej czarno widze to mycie raczej plukanie albo to nawet nie plukanie
beatriste 2015-07-25 00:30:59
buu jak zawsze witam was. i sory a bledy z gury ortograficzne a wiec od mojego ostatniego wpisu sporo sie zmienilo zwolnilam sie z firmy ludzie szef i tesciowa mnie wkurzali po moim zwolnieniu minelo jaakies 2 tygodniee i dzwonie do szefa prosilam go eby mnie przyjol po dluszszym zastanowieniu tak zrobil obiecalam mu ze brde zostawac do takich godzin jkak mbedszie trzeba zer moze na mnioe liczyc i tak jest szanuje teraz szefa nike tak jak wczesniej nie jestem zlosliwa chociaz i tak swoje mysle tak jak wczesniej pisalam lubie ta pracew i wiecie o czym maze tak mi dzixsiaj przyszlo do glowy chociaz wczesniej tego niiechcialam wspiac sie wyzej nie chodzi mi o kase o szefostewo tylko boli mnie to jak ja widze jak kazdy myje dzisiaj uslyszalam nie badz takza dokladna a jaka mam byc j a juz sama niewiewm ja chce zeby w res drobiu bylo cvzysto i tego dopne jesem zwiazana z ta firma i kocham ten zaklad gdzie indziej to nie too nie lubie podpiepszac nike lubie dowodzic nie bnzwidze konfidenctwa aniobmaewiania lubie prawdekto co ma to niech powie poco drzec jape niewiem ale wiem zobowiazuje zie sluchac szefea jego rad i dopiac sfego czystosc musi byc adnotacja do szefa szefie brak mi slow szef to i ny czlowiek pod wzledem p;ozytywny m ocywisfcie w stosunku co do mnie ale czy polska jest szefie tylko dla polakow czy dla innych rowniez prosze szefa mam prosbe wszyscy jestesmy ludzmi ni3e obraZajmy nikogo ja mam iny charakter niz szef bo j jestewm oko a oko zab za zab a szef szkoda mi inych ludzi trzeba porejsc wytlumaczyc a niesmic z kigox niew
iewm jak tak mozna
ela 2015-08-04 14:34:42
a jak kierownicy oddzialow czy to normalni ludzie tzn czy da się z nimi dogadać czy znaja się na rzeczy truja przy pracy i czy wywalają ich jak innych pracownikow
1
beatriste 2015-08-07 00:31:21
bu. wiem ze z wiekszosci moich opisow trzeba rozszyfrowywac ale z gury pisze sory za bledy albo chociaz pod koniec z polaka w szkole nie bylam dobra 3 mialam a jak pisze to sie myle i niechce mi sie tego poprawiac bo za dlugo schodzi na tym kom. a propo kierownikow to by musial byc powazny argument zeby kogos wywalili tak bez zdania racji raczej niesadze jak ktos robi pare dziesiat lat to i tak bedzie robil bo to jest po czesci jego zycie ja ogulnie nie jestem a zwolnieniami dobry kierownik zna sie na zeczy ale z kazym dniem uczymy sie czegos nowego to nire tak moim zdaniem ze wszystko wiemy i jestesmy najlepsi nie prubujemy tego tamtrego az tak w koncu zeby bylo dobrze pod wzgledem mycia i dowodzenia tak mi sie widzi kierownika trudniej zwolnic brygadziste szybciej
robol 2015-08-20 15:00:58
Hej pracowałem w tej firmie ładnych pare lat na terenie Siedlec. Było w miare, zarobki takie sobie, kierowniczka ok. Miesiąc temu zwolniłem się bo firma spada na psy. Kierowniczce woda sodowa uderzyła do głowy, (usunięte przez administratora) .Nie daj Boże jak ktoś zachoruje i da zwolnienie (usunięte przez administratora) . Obcina godziny, (usunięte przez administratora) . Na umowę nie ma co liczyć tylko te śmieciówki zlecenie
beatriste 2015-10-13 01:48:11
buu to znowu ja dugo sie nie odzywalam bo nawet mi sie niechcialo a disiaj mam dola nue ze spraw pracy tylko innych i postanowilam tutaj zajzec dobrzec ze ta firma jest to jest hjak edrugie ucuiedkniecie od zeczywistosci drugi dom zaufanie melanz szyderaczwiezenia i praca wykazanie sie pler to ujest to jak za impela szef ok nasz ziom nie zmienilabym teraz na inego bron boze i ekipy ruwniez
Kurwa mać 2015-10-17 01:37:02
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiecie w nogach śpicie. jak będziecie (usunięte przez administratora) dogadywać się z kierownictwem i ekipą możecie robić do emerytury ale jak wasze wygórowane alter ego nie pozwala na to. Szukaj innej pracy... Ta praca jest zajebista dla ludzi którym potrzebny jest każdy grosz i dla ludzi którzy myślą "nie studiował /em, /wam by pracować jako sprzątacz na ubojniach. Jeśli nie odpowiada Ci duża ilość wody, flaki nieprzyjemny zapach nie pchaj sie tutaj bo nic po Tobie. POZDRAWIAM (usunięte przez administratora) ?? Korki, Korunio, Koreczku ?????
Alicja Kadry 2015-11-17 12:50:35
Jest możliwość przejścia na umowę o pracę po przejściu okresu próbnego i na wniosek Zarządu.
beatriste 2015-12-17 01:44:11
buu jak zawsze moja wygrana hociaz minke mialam nietego fago zaraz wam opowiem o co chodzi ale najpierw ja teraz wam ludziska zadam takie pytanko jak jest w inych zakladach w calej polsce chodzi mi o mycie firmy radekx czyli ogulnie jaka tam panuje atmosffera kto jest przelozonym a i czy wolno palic i wnosic jedzeniae na teren zakladu jak cos o tym wam wiadomo to dajcie cynka. a teraz opowiadam o zajciu dzisiejszym na zakladzie a wiec tak pannna mnieb wkurrwwia taka ela przypuszczalnie 37 lat wszysko do szefa gada wiecie konfi a konfi maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszyscy po niej jada za jej plecami ja tu robie wiec8ie iule z przerwami ale robie dowiecie sie tego z opisow a sory by cie nie wkurwilo taka zecz ze babka ktura jak wszyscy muwia daje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefowi chociaz ja w to wiary do konc nie daje chociaz by na odwrut zauroczenie ze strony mesk8iej muwi mi kurde blade co mam robic sory brak poszanowania pinda jedna adnotacja do eli za zmowa wykonczymy cie stara psychicznie masz juz trego zzreszta symptony ludziska sie kminia przed toba i maja twoje gadki w tyleczu sory panna ale dzialasz mi na nerw i lepiej wez siez zbytnio nie kmnin bo ci dobijemy ps. jak masz mocne nerewy to przetwasz chociaz my i tak cie wykonczymy psychicznie jebutakot sie
beatriste 2015-12-17 02:13:09
buu jak zawsze moja wygrana hociaz minke mialam nietego fago zaraz wam opowiem o co chodzi ale najpierw ja teraz wam ludziska zadam takie pytanko jak jest w inych zakladach w calej polsce chodzi mi o mycie firmy radekx czyli ogulnie jaka tam panuje atmosffera kto jest przelozonym a i czy wolno palic i wnosic jedzeniae na teren zakladu jak cos o tym wam wiadomo to dajcie cynka. a teraz opowiadam o zajciu dzisiejszym na zakladzie a wiec tak pannna mnieb wkurrwwia taka ela przypuszczalnie 37 lat wszysko do szefa gada wiecie konfi a konfi maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszyscy po niej jada za jej plecami ja tu robie wiec8ie iule z przerwami ale robie dowiecie sie tego z opisow a sory by cie nie wkurwilo taka zecz ze babka ktura jak wszyscy muwia daje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefowi chociaz ja w to wiary do konc nie daje chociaz by na odwrut zauroczenie ze strony mesk8iej muwi mi kurde blade co mam robic sory brak poszanowania pinda jedna adnotacja do eli za zmowa wykonczymy cie stara psychicznie masz juz trego zzreszta symptony ludziska sie kminia przed toba i maja twoje gadki w tyleczu sory panna ale dzialasz mi na nerw i lepiej wez siez zbytnio nie kmnin bo ci dobijemy ps. jak masz mocne nerewy to przetwasz chociaz my i tak cie wykonczymy psychicznie jebutakot sie
beatriste 2015-12-17 20:24:15
buu jeszcze wczoraj zapomnialam napisac panna ktura dziala mi na nerw w sumie miala racje bo zeczywiscie wpisala sie na 14.55 a ja w blad wprowadzilam szefa ze na 15.30 i w sumie o to poszlo panna do mnie z geba pierw do chlopakow a potem do mnie sie pyta kto powiedzial szefowi ze sie wpisala na taka godzine jak gadalam a ja do9 niej ze ja bo muwie do niej ze na taka sie wpisala o ona do mnie z morda mi sie pojjebalo z godzina co ktos podspodem napisal a pana zaczela co9s tam sie burzyc a mnie to jak nie wkurrwii bo to tak wygladalo jakbym ja byla jakims konfi czy co a to bylo tak ja przyszlam do roboty na 16 siedze sobie w szatni bylo gdzies przed 16 i wpada szefu to ja sie go pytam dzisziaj bylo na 15 juz skonczyli tam a on no tak mialas byc na 15 a ja muwie ze myslalam ze na 16 bo tak pare osob przychodzi na 15 a pare3 na 16 a ja do niego ze to przeciez napewno ubuj sie skonczyl dopiero bo jak ja wchodzilam na zaklad to ludzie z pierwszych chal wychodzili a on mi muwi ze niemozliwe bo oni zaczeli o 15 a ja muwie jak to jak ela przeciez wpisana na bramie na 15.30 a on do mnie ze ni9emozliwe bo ela byla na15 i muwi ze moze sie pomylila jak sie wpisywala na bramie to ja muywie ze moze i tak to bylo potem szefu chojjja wwiii co tam elce powiedzial ze byla taka wkurzona jeszcze jak ona do mnie na przerwie z ta gewba wyskoczyla to ten ten przylazl ijeszcze wiecie zaczol podburzac atmosfere ze jak tak wpisana to jej tam godziny odejmie i takie tam a ona wszystko na serio bierze to wiecie no i moje nerwy puscily muwie jej ze wez smieszna jestes smiechu warte o takie cos sie zucac i muwie co za pojjjebana panna hahaha. ale i tak jak ona miala racje nie bede ja przepaszac bo i tak mi dziala na nerw tak jak wczoraj nie odzywam sie zbytnio do niej a ta zagaduje do mnie muwi skonczylas juz myc ja ze tak a co ja to kurrrwwa obchodzi i muwi kurcze niewiesz kto bedzie myl paqakownie a ja muwie niewiem ze mnie yto nie obchodzi i smieje ze szefuu hahahah mysle ide na cygara a ona pewnie myslala ze polece ja myc niech mnie cmoknie gdzies to ze jest starsza o pare lat nie bedzie mi kuuuurrrrwa rozkazywac bo nie i chhhhuuj. i tak caly czas nie tylko mi muwi co mam robic tylko kazdemu ale chalo zachowuje sie jakby byla jakas brygadzista czy co a poszanowanie dla szefa to on rozkazuje chyba a nie ona jak niema ktos zajecia to idzie do szefa sie pytac co ma robic a nie kogos.ad do eli. jak myslisz ze cie kazdy bedzie sluchal to sie mylisz grubo. nawet dzisiaj niepioszlam do roboty bo jakby cos do mnie powiedziala to bym jej wyjjjebalolla bo ja jestem osoba nerwowa i uparta i sie kuuurrrrrrrwa nie dam!!!!!!!!!!!!!!! ze by mnie ktos wkuuurwial
Kidd 2015-12-21 08:31:20
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że sporo opinii jest od rozgoryczonych pracowników, którzy zostali zwolnieni. Szkoda tylko, że nie napiszą za co zostali zwolnieni. W Radexie, żeby zostać zwolnionym trzeba mieć naprawdę w czterech literach robotę, bo za byle co nie zwalniają ludzi. Wręcz przeciwnie - dają sporo "drugich szans".
Zarobki takie jak wszędzie.
beatriste 2015-12-22 04:17:33
i mam dola. niewiem czego. taka juz jestem jak sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak mam sprawe nie do konca wyjasniona to cos mnie zre od srodka cos dreczy ten kto mnie zna wie o co biega ten kto nie to nie trudno. moje motto zyciowe to nie dac sie i zawsze robic na zlosc oko za oko zab za zab ale niewiem cos wygaslo to juz nie jest tq sytuacja mnie dobija wszedzie zero zrozumienia wszedziekosa nawet w domu klamstwo muszeodpoczacsory ale was na jakisczas zostawiam mam nadzieje ze mnie nie wywala bede dopiero po swietach
beatriste 2015-12-22 04:18:19
i mam dola. niewiem czego. taka juz jestem jak sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak mam sprawe nie do konca wyjasniona to cos mnie zre od srodka cos dreczy ten kto mnie zna wie o co biega ten kto nie to nie trudno. moje motto zyciowe to nie dac sie i zawsze robic na zlosc oko za oko zab za zab ale niewiem cos wygaslo to juz nie jest tq sytuacja mnie dobija wszedzie zero zrozumienia wszedziekosa nawet w domu klamstwo muszeodpoczacsory ale was na jakisczas zostawiam mam nadzieje ze mnie nie wywala bede dopiero po swietach
beatriste 2015-12-22 04:38:00
kiedys wam powiem o co chodzi jak bede w stanie albo deotrwam nikt i tak tego niekuma ta praca to muj drugi dom jak w domu bylo zle to uciekalam do pracy albo na odwrut a teraz lipa i w ta srone i przyjaciele tez lipa wszystko do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] je4dna wielka lipa i poco tu byc bezsensu jest wszystko to tylko udawanie zawsze dobra mina do zlej gry ale wszysko nagle dzisiaj peklo i jest puska mega pustka bez powrotu
HR 2016-02-15 09:22:01
Witam serdecznie, pragnę poinformować iż oferta na Managera Myjni jest aktualna. Do chwili obecnej nie aplikował kandydat spełniający wymagania wskazane w ofercie pracy.

Pozdrawiam
HR
Dariusz 2016-04-07 13:11:35
wiem, że to temat pracy, ale chciałbym ostrzec wszystkich przed beznadziejnym towarem i obsługą powyższej firmy...

tragedia, aby uwzględnili reklamacje drzwi zewnętrznych trzeba mieć nad nimi dach.
to po co nazwa drzwi zewnętrzne?
rozeszły się po niecałym miesiącu użytkowania a ja otrzymałem odpowiedź, że drzwi nie zadaszone...
i na usterkę mogły mieć wpływ warunki atmosferyczne. (po 20 dniach????)
nie KUPOWAĆ MEGA CZARNA LISTA dla FIRMY RADEX i drzwi z tej pseudo firmy
Alicja Kadry 2016-04-08 09:19:41
Witam,
ale to chyba jakas pomyłka bo nasza firma zajmuje się sprzątaniem hal produkcyjnych a nie produkcja i montażem drzwi !
Alicja Kadry 2016-05-09 11:36:20
Witam,
tak mamy ofertę na spawacza/szlifierza. W chwili obecnej już proces rekrutacji można powiedzieć że jest zakończony, ale z chęcią osoby zainteresowane przyjmujemy na listę rezerwową. Pozdrawiam
LEON 2016-05-26 18:45:07
Mam pytanie,jak wyglada sprawa z umowami dla koordynatorów,po jakim czasie mozna liczyc na umowe o prace i na jaki okres
Alicja Kadry 2016-05-30 13:27:00
ODP LEON
Wszystko zależy o jakim Oddziale mówimy. Biorąc pod uwagę fakt, iż świadczymy usługi na całą Polskę, każdy Zakład ma swoje indywidualne ustalenia. Z jakiego miasta pan jest ?
LEON 2016-05-31 19:17:48
Chodzi o oferte w Tczewie,czy w ogóle jest to aktualne i gdzie konkretnie jest ta praca
Alicja Kadry 2016-06-03 06:57:52
Oferta jest aktualna - w chwili obecnej prowadzone są rozmowy z kandydatami.
Po więcej informacji zapraszam pod nr tel( usunięte przez administratora )
Alicja Kadry 2016-06-06 06:52:23
Tak. Sprzątaczy szukamy cały czas. Alicja
pracus 2016-06-09 16:46:44
Ludzie omijajcie ten zakład , kierownictwo nie ma pojęcia o zarządzaniu ludzmi , myślą , ze ludzie to zwierzęta i można im rzucać jak psu kość rzeczy do przymierzenia , zero wprowadzenia w zakres obowiązków a kierownik regionalny totalne zero razem z koordynatorem. Myślę , ze przydałby im się tam PIP i to tak niespodziewanie. Pomyslę nad tym:)Ostrzegam Tczew i Zduny
3
Alicja Kadry 2016-06-10 11:38:15
Odp pracus - jesli miał Pan takie odczucia to trzeba rozmawiać z przełożonymi, a z tego co wiem, pan nie przyszedł do pracy tylko sam się zwolnił. Pozdrawiam
koordynatorek 2016-07-19 20:08:32
a ja będę aplikował na koordynatora ekipy sprzątającej-pytanie brzmi ile rzeczywiście można zarobić?odporność na stres-jest!dyspozycyjność-jest!umiejętność delegowania zadań -jest!doświadczenie w myciu-jest! to ile?
Alicja Kadry 2016-07-21 13:16:51
Alicja Kadry
każda osoba zainteresowana podjęciem pracy w naszej firmie wysyła CV do Działu HR. Następnie Rekruter kontaktuje się z osobami zakwalifikowanymi do kolejnego etapu oraz przeprowadza wstępną rozmowę. W momencie zaproszenia na spotkanie - porusza się temat wynagrodzenia. Pozdrawiam Alicja tel. 515157436
Miniek 2016-07-21 18:37:35
Mi się wydaje, że dobra firma, bardzo dobre ma oferty
@#$ 2016-11-22 02:51:12
Radex serwis.... najgorszy z możliwych.. wykorzystują ludzi jak tylko mogą a potem i tak mają o wszystko pretensje... Pani koordynator czy H.. wie kto kazała przyjść mi na chorobowym do pracy... teraz się wyparla że o niczym nie wiedziała... oczywiście ja na chorobowym zapiepszalam prawie cały miesiąc a oni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie na zbity pysk [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja się pytam gdzie tu jest logiką!!!! Ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak głupi w pracy oni siedza sobie w domkach czy za biurkami i maja to wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A i od razu chce zaznaczyć że jeżeli jakikolwiek człowiek przed podjęciem pracy w tym zasranym zakładzie przeczyta ten komentarz to w 100% odradzam ci podjęcie pracy u tych oszustów.... a co do szefostwa... brak komentarza.... jeżeli któryś z Was to czyta to szykujcie się na kontrolę z inspekcji pracy bo może i podpisałam moje zwolnienie Ale obiecuję wam że jeszcze o mnie usłyszycie! !!!!!!!
4
@#$ 2016-11-22 03:04:32
Radex serwis.... poraszka.. dno... firma która wykorzystuje ludzi jak tylko może a potem wyrzuca ich na zbity pysk bo woli płacić obcokrajowcom.... wiecie co ogólnie nawet się cieszę że już i nich nie pracuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak idiota po 13 albo 14 godzin robisz za 3 bo inny pracownik siedzi sobie na połrocznym chorobowych i co z tego masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Najlepsze co mnie rozmawia że nasi koordynatorzy jak jest ok to chwalą się a bo ten zakład to a ten tamto.... Mój koordynator wydawał się być naprawdę super gościem pomagał nam w każdej sprawie jak coś potrzebowaliśmy były jakieś kłopoty zawsze mogliśmy na niego liczyć... aż do czasu... teraz jest tak samo posranym dupkiem jak reszta tego porabanego zakładu... poprawka to nie zakład to wyzysk ludzi!!!!
Jeżeli ktoś kto to czyta zastanawia się nad podjęciem pracy w tej firmie to z czystym sumieniem muszę ci to odradzic.... nie popelniaj tego błędu co ja czy moi współpracownicy (byli współpracownicy )
A co do dyrektorstwa może i podpisałem rozwiązanie umowy Ale jedno mogę wam obiecać jeszcze o mnie usłyszycie! A już niedługo czeka Was pierwsza kontrola za naruszenie praw kodeksu pracy.. miłej nocy dla dyrektorstwa
4
@#$ 2016-11-22 03:15:31
I tu się mylisz bo zwalniają za nic... a raczej wkraczają się za własne błędy pracownikom... byłam na chorobowym koordynator zapytał moich współpracowników czy dam radę przerwać chorobowe i wrócić bo nie ma kto robić a mieliśmy audyt... czułam się niby na siłach a może Po prostu chciałam być uczciwa wobec innych pracowników bo jednego już takiego mieliśmy co choruje po pół roku w ciągu roku.... mniejsza z tym... nierówno zostałam zwolniona za to że na zwolnieniu szpitalnym sama wróciłam do pracy bez konsultacji z władzą. .. i powiedz mi gdzie tu jest sprawiedliwość... powiem ci szczerze że teraz Radex zwolni prawie wszystkich Polaków a zastąpi nas ukraiński.... daje rok tej firmie i jeżeli tak będzie traktować pracowników jak do tej pory to nie ma szans na utrzymanie się na rynku...
5
Chuj wam w dupe 2016-11-23 04:00:20
Ta firma to totalne dno. Wyzyskuja ludzi jak tylko mogą. Omijajcie ta firmę szerokim łukiem. A ci co zarządzają tą firmą to banda idiotów ktozy nie mają pojęcia jak wygląda ciężką pracą. Siedzieć w biurze to każdy umie niech staną równo z ludźmi i zapierdalaja nie wytrzymali by nawet godziny. A nas ludzi ciężko pracujących mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wykorzystują nas jak mogą. Banda pajacy i popaprancow. Pozdrowienia dla całej dyrekci wieśniak
4
Alicja Kadry 2016-11-23 14:00:19
Pani Michalino proszę nas nie straszyć kontrolą ponieważ my jako firma każdego dnia jesteśmy gotowi poddać się weryfikacji przez Państwową Inspekcję Pracy i ZUS. Zresztą w ciągu roku obowiązkowo mamy ich wielokrotnie. Jesteśmy organizacją i działamy zgodnie z prawem. Nie wiem, czemu pisze Pani o koordynatorce skoro od ponad roku pracuje z wami koordynator regionalny oraz Pan Artur, który notabene jest Pani partnerem życiowym i bezpośrednio na zakładzie organizuje pracę i odpowiada za jakość wykonywanej usługi. Informacja o Pai pracy podczas zwolnienia lekarskiego do kadr wpłynęła dopiero kiedy Pani do mnie zadzwoniła z pytaniem jak będzie miała Pani rozliczone dodatkowe wynagrodzenia po 3 tygodniach Pani pracy. Niezależnie od stanowiska w firmie Pracodawca nie może akceptować działań wbrew prawu. Zwróciliśmy się o wyjaśnienie do koordynatora regionalnego z zapytaniem czy taka sytuacja miała miejsce i dostaliśmy informację, że sam się dopiero dowiedział, że Pani chłopak odpowiadający za organizację pracy ściągnął Panią do pracy. Podejmując Państwo wspólnie taką niefortunną decyzję na pewno braliście pod uwagę odpowiedzialność i konsekwencję z tym związane. Tak więc fakt pracy na zwolnieniu lekarskim musimy zgłosić do ZUS a co za tym idzie w dniu kiedy Pani stawiła się w pracy traci Pani prawo do zasiłku. Za czas pracy zostanie oczywiście Pani wypłacone 100 % wynagrodzenia. Naprawdę nie możemy działać wbrew prawu płacąc i za zwolnienie i dodatkowo za pracę, czy też np. fałszować czas pracy żeby można było pobrać dodatkowe świadczenie z MOPS-u. Rozumiem skąd ta agresja nie mniej nie firma powinna być jej adresatem.
2
Alicja Kadry 2016-11-23 14:01:47
Atak bezpodstawny. Szlachetna jest Pani postawa solidaryzująca się ze współpracownikami nie mniej jednak jeśli ktoś jest na zwolnieniu nie jest zdolny do pracy. Jeśli czuje się na siłach zgłasza się do lekarza medycyny pracy o zaświadczenie o zdolności do wykonywanej pracy i może bezpiecznie dla swojego zdrowia podjąć pracę. Co do pracowników z Ukrainy to obecnie na rynku pracy brak jest rąk, które są gotowe pracować za wynagrodzeniem minimalnym, więc nie ma już chyba zakładu w którym pracowników z Ukrainy nie ma. Rozumiemy Państwa punkt widzenia i wyższe oczekiwania finansowe do 12 zł netto za godzinę niestety zakład w którym świadczymy usługę takiej ceny nie akceptuje tym bardziej że nie idzie to w parze z jakością. Takie koszty spowodowały stratę, którą ponosi nasza firma. Niestety zakontraktowane mamy stanowiska na stawce 11 zł brutto. Na tą chwilę cały sektor usług zmuszony jest oprzeć się na pracownikach, którzy są gotowi podjąć pracę przy sprzątaniu na stawce minimalnej.
2
Pracownik 2016-11-23 23:07:51
Jak wy tak możecie robić sobie jaja z pracowników.... Wy może i w papierach macie wszytko zgodnie z prawem ale czy wasze papiery są zgodne z prawdą jak pracujemy?????
3
@#$ 2016-11-23 23:16:35
Pani Alicjo nie chodzi o to co macie w papierach... chodzi o to jak nas wykorzystujecie.... dobrze pani i cała reszta dyrektorstwa wiecie jaka jest prawda z moim powrotem do pracy... niech wam będzie uratowaliście swoje stołki kosztem niewinnego pracownika... Mam tylko nadzieję że następnym razem to wy weźmiecie odpowiedzialność za swoje błędy a nie wyprzecie się wszystkiego i zrzucicie na pracownika który jest niczemu nie winien i dobrze pani wie o kim teraz mówię....
Dla mnie to już jest sprawa zamknięta swój komentarz jak traktujecie pracowników fizycznych w waszej firmie już przedstawiłam.... Nie mam nic więcej do dodania
4
Pracownik 2016-11-24 12:20:40
Tej Kadrowa a ty za 11 brutto byś zapierdalala w robocie???
4
Iza 2016-11-24 18:59:27
za 11 zl w takim syfie NNIIIIIIGDY
3
WOJTEK 2016-11-24 20:53:34
TYLKO NIE ZA TAKIE PIENIADZE 11 ZL BRUTTO TAKA PRACA
3
jarus 2016-11-25 19:46:11
zl ZENADA
wlasnie zwalniaja za byle co maja ukraine oni robia za 5
3
pszypadek 2016-11-26 19:09:21
Lepiej nie pakowac sie do takiej firmy
3
FELIKE 2016-11-26 21:05:52
DOKOP IM ILE WLEZIE TAK JUZ CIE WYWALILI A MOZESZ POMOC RESZCZIE BIEDOTY CO ROBI ZA TE MARNE PIENIADZE POWODZENIA
3
Wiesia 2016-12-02 01:24:33
Przecież ta firma to jest śmiechu warta
3
JAN 2016-12-02 15:01:23
Widze ze polak nie jest juz nic wartA A tylko osly pracuja za 11 brutto Rodziny nie utszymasz Dzieci by chleba nie jadly Powodzenia zycze tym co pracuja w RADEX
3
jola 2016-12-02 19:32:52
ww Wszedlem na to forum bo mialam zamiar zlozyc cv w RADEX ale to co tutaj czytam to mnie pszeraza
1
endriu 2016-12-02 19:41:16
Pracowalem w radek tydzien na oddziale p wy to co zobaczylen to najwiekszy koszmar mego zycia
4
JA 2016-12-02 20:31:17
niektore zaklady to gozej niz koszmar a dokladnie gdzie byles
2
franio 2016-12-02 21:21:33
Ludzie omijajcie ten zaklad to gozej niz za nie mca Wyzysk Wyzysk a kierownicy to jedno wielkie guwno
2
Zostaw swoją opinię o Radex Serwis - Kamieniec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Radex Serwis