brak logo

Remak S.A.

Opole

Opinie o Remak S.A.

ziut 2014-03-09 00:07:54
Masz rację.
narwaniec 2014-04-22 14:15:54
To czemu nie szukacie pracy w innych konkurencyjnych firmach, każdy tylko narzeka, a ruszyć tyłków Wam się nie chce..Nie tylko Remak jest w Polsce.
1
pracownik 2014-04-30 10:15:53
Wreszcie z dniem wczorajszym zarzad remaku zostal zwolniony poprzez uchwale z dnia 24. Moze w koncu cos sie zmieni w tej sprawie. Pozdrawiam
marekaleks 2014-05-06 19:38:07
Remak to fantastyczna firma,tylko ludzie na produkcji to palanty nie wszyscy oczywiście.Moim życzeniem jest by REMAK znów stanął na nogi
spawacz 2014-05-06 20:27:06
a na Bełchatowie dobrze płacą spawaczom? można starać się o przyjęcie? do kiedy będą tu pracować na elektrowni na remontach? proszę o pilne info jak ktoś coś wie w temacie
1
montsyn 2014-05-14 07:30:50
Następna strata na I kw.2014 ,obniżenie zatrudnienie i wyprzedaż majątku ,czy takie działania zarządu doprowadzą do tego że REMAK znów "stanie na nogi" -to jest agonia firmy a szkoda
Akurat 2014-05-14 21:46:27
Jaki to zarząd został zwolniony? Zarząd został pochwalony. Wymieniono członków Rady Nadzorczej. Ludzi z Mostostalu zastąpili ludzie z Zarmenu. Remak padnie, a w najlepszym razie stanie się pomocniczą firemką. Może wezmą się za sprzątanie?
Na montażu sobie nie poradzili.
1
johnyy 2014-07-01 00:58:27
hahahha bylem z ta firma z U.K w na budowie bandz baranow o kierownictwie juz nie wspomne, anglicy smiali sie z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polaczkow jak zapychali w blocie i deszczu, gdy ich BHPowiec nalkazal zejscie z budowy kiedy wialo tak ze zrywalo blache z pobliskich z biornikow,wszyscy spieprzali gdzie sie da a polaczki do roboty bo pan kierownik montazu patrzy,angole czy wlosi patrzyli z politowaniem, ale takie jest nasze debilne podejscie do pracy,coz zarobilem tam troche kasy,ale ile razy mi to kierowniczek wypomnial.
pracownik 2014-08-10 20:19:48
dlaczego firma nie płaci delegacji? może ktoś wie? chyba , że na niektórych budowach płaci?
1
gallek anonimek 2014-08-21 10:07:12
pracowniku - nie płaci bo oszczędzają. a poza tym sami muszą zarobić. kto wie, może kolejne obniżki planują.
1
montsyn 2014-09-07 10:02:57
Jest zysk za I półrocze 2014 ale zleceń brak -czy da się utrzymać do końca roku ?
1
spawacz 2014-10-21 10:56:02
jakieś kontrakty na horyzoncie widać ktoś coś wie? Będzie robota na dłuższą metę? warto składać papiery? Jestem zainteresowany, podobno zarobki niezłe.
już tam nie pracuję 2014-11-13 23:12:01
Papiery zawsze warto składać, najlepiej w kontenerze z żółtą pokrywą. A tak na marginesie, jakbyś był dobrym spawaczem to "robotę" znalazłbyś szybko i za duże pieniądze. W Remaku nie masz szans!!!
Przemek Z 2014-11-15 20:11:20
Remak to jak do tej pory najlepsza firma "POLSKA" w jakiej pracowalem. Moze zarobki nie sa najlepsze ale wszystko na czas i wszytko sie nalezy urlop chorobowe ubrania. Jak na polskie realia to jest bardzo dobrze. w kraju mozna spokojnie 4 tyś zarobić jako monter a to jest ok uważam. Pozdrawiam.
montsyn 2014-11-19 08:38:35
I znowu strata za III kwartał 2014 - może nowy Wiceprezes coś zrobi dobrego ,chyba że interesuje go tylko" kasa"
remakowiec 2014-12-08 14:53:58
Skonczyly sie czasy gdzie zagranica mieli w miare roboty i place, teraz ledwo ciagna w polsce robia glownie pod polimexem ktory tez jest w upadlosci i pod rafako ktory glownie zarzada inwestycjami w polsce, spawacze biore 2800zl to jest super jak takie czasy to co dopiero monter 1900 zl, smieszny stal sie remak po tych sprawach z holnadia jak oszukali ludzi a na slowenii dowalili obnizajac stawki gdzie nikt nie chcial jechac (teraz przez tel oszukuja ludzi - aby pojechal ) na miejscu okazuje sie calkiem inaczej, wszystko po zabierali - kiedys to byla firma warta uwagi - dzis dno i nie pewno kiedy to sie .............
Pracownik 2014-12-09 12:22:43
No i potwierdza się że Remak nic nie robi sobie z ludzi.Dowodem tego jest wypadek śmiertelny gdzie zginęło 2 młodych ludzi.Byłem kiedys u nich na kontrakcie.Kierownik,syn,pana C...dka Krzysztof C.....poganiał tylko ludzi.Żadnego dobrego słowa,żadnych pochwał..tylko niewolnictwo.Dla takich firm liczą sie tylko pieniądze napchane do własnych kieszeni.Poza tym zero BHP,warunki mieszkaniowe fatalne,zatrudnianie młodych podciotków..z rodzin nie mających doświadczeń,jako np.monterzy.To między innymi składa się na te wypadki.I jeszcze jedno....Niech rodziny walczą o wysokie odszkodowania,bo Remak będzie chronił swojej ....dupy.Bardzo współczuję rodzinom chłopaków którzy zginęli....których znałem.....
4
pracownik 2014-12-26 15:09:57
Kolego ty piszesz o REMAKU krak a to jest Strona Remak Sa a to są dwie różne spółki
2
montsyn 2015-02-18 10:40:54
Nareszcie wymiana kadry na stanowisku wiceprezesa -odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku . Gratulacje Pani Gabrysiu
uuuu 2015-03-20 15:06:48
Zmiana była bardzo potrzebna. Miejmy nadzieję,że nowa prezes będzie lepsza od poprzedniej.
andy 2015-04-01 20:20:20
Pracowałem krótko w REMAKu (nieiwle ponad rok w czasach prezesa M B.....) ale bardzo dobrze poznalem ludzi z kadry kierowniczej.Szokowały mnie stosunki na linii : wyższa kadra kierownicza - pracownicy. Stosunki dworskie, a podstawą były układy osobiste, chody, plecy, nepotyzm ,którego źródłem był prezes,zwykły kawał chama i człowiek bez kultury. Rządził na bazie chamstwa i dobrych ukladów z Radą Nadzorcza, o którą dbał bardzo, bardzo dobrze (bankieciki , imprezy itp) . Vice prezes C.....k to było odbicie tego parobka.
Stąd tez ludzie byli po prostu zastraszeni , w tym kadra kier także.
Szkoda ,że marnowano wiele cennych inicjatyw wychodzących od prawdziwych fachowców, ktorych było bardzo wielu (pozdrawiam)
Obecne zmiany to kosmetyka. Do wyrzucenia jest w pierwszej kolejności prezes (kopia pana B...)

2
operator 2015-04-03 23:03:29
Widziałem ogłoszenie o pracę, inżynier rozruchu, warto aplikować czy dać sobie spokój. Posiadam doświadczenie, ale nie mam zamiaru ,,z deszczu pod rynnę,, a tu praktycznie same negatywne opinie.
1
Pracownik 2015-04-06 11:13:00
Pracuję w Remak Krak i nie narzekam.Wypłata na czas,odprowadzane podatki legalnie na wszystko.Tylko, alkoholikom i nierobom nic sie nie podoba....Polecam....
pracownik 2015-04-06 19:45:51
to Ciebie czasem nie wyrzucil za wode i nie przychodzenie do pracy ?????
pracownik 2015-04-06 19:54:37
UCZULENI NA ALKOCHOL
Aktualnie robie z nimi w Poznaniu i jest ok.spokojna robota na konstrukcji Ich ten Majster od cisnieniowki gania ich tam
1
pracownik 2015-04-16 15:15:18
Pan Prezes chyba zbyt uwierzył w siebie, że jest jedyny i nieomylny. PANIE PREZESIE NIE JEST PAN NIE DO ZASTĄPIENIA. A ZA TE WSZYSTKIE KONTRAKTY ZAGRANICZNE NA STRATACH POWINIEN BYĆ PAN ZASTĄPIONY.
2
molier 2015-04-29 21:12:13
no to jak w końcu z tym remak rozruch? jakieś pozytywy są czy brak? Jest szansa zarobić? Jako powiedzmy opearator turbiny czy kotłów za 3 tys. netto na delegacji to śmiech na sali jest. Rozumiem że wynagrodzenie adekwatne do doświadczenia, lecz nie oszukujmy się, delegacje to nie jest łatwy kawałek chleba.
johny 2015-05-01 17:42:05
A jak wygląda system pracy na delegacji w remak rozruch? 2 tygodnie po 12H i zjazd do domu? Czy jakoś inaczej? Jakich wypłat można mniej więcej oczekiwać dla obchodowych, operatorów kotła lub turbiny ?
bolek 2015-05-04 02:04:18
remak rozruch się teraz nazywa sbb energy i nie ma nic wspólnego z tym remakiem
johny 2015-05-04 13:59:49
wobec tego ponawiam pytanie: A jak wygląda system pracy na delegacji w SBB ENERGY S.A. ? 2 tygodnie po 12H i zjazd do domu? Czy jakoś inaczej? Jakich wypłat można mniej więcej oczekiwać dla obchodowych, operatorów kotła lub turbiny ?
janusz 2015-06-03 15:43:00
odp. dla john - chcesz spacerować i żeby jeszcze za to dobrze płacili!?!?
1
w, mur 2015-06-03 23:04:05
DNO - malo placa, ganiaja ludzi i byle akord, robia na czlowieku kase ale dla czlowieka nie.
1
johny 2015-06-05 19:50:40
mogę nawet pobiegać, jeśli będzie trzeba. Jeśli natomiast kasa mała co sam sobie spaceruj Janusz.
montsyn 2015-06-11 07:45:17
No w końcu jakaś duża umowa tylko pytanie - starzy doświadczeni fachowcy odeszli to kim teraz firma ma zamiar to zrobić , czy Hindusami ?
1
olek 2015-06-11 19:34:24
A dlaczego starzy fachowcy poodchodzili? Na emerytury czy aż taka tragedia w tym sbb energy? Bo sporo złego słyszałem o firmie.
montsyn 2015-06-16 08:12:18
Montsyn do Olek
Mylisz kolego REMAK SA z SBB Energy . REMAK SA to firma która powstała w roku 1970 i zajmuje się montażem urządzeń kotłów energetycznych a SBB Energy to firma która wcześniej nazywała się REMAK _ ROZRUCH i zajmowała się rozruchem urządzeń kotłowych.
olek 2015-06-17 12:44:32
Zgadza się montsyn, właśnie o tej firmie myślałem. Wiem że SBB Energy zajmują się tylko rozruchami instalacji.
remakowiec 2015-08-12 14:04:58
musza najpierw placic lepiej , perspektyw nie ma bo maja budowy tylko teraz jako podwykonawca w PL, biora wszystkich bez wyjatku i sie unosza ze maja frajerow oraz ze moga ich gonic by premie zebrac jak robili na innych projektach, a fryzjer sie cieszy bedzie mial nastepnych do obcinania godzin, obcieli dojazdowki, za wszystko kaza placic ( kiedys bylo warto a dzisiaj to tylko firemka ktora ciagnie z ludzi wszystkie soki aby tylko sciagnac kase a kazdego ludka) - nie warto odradzam
gosc 2015-08-25 14:43:05
Zgadza się, jeśli dobrze nie zapłacisz to nie ma co liczyć na chętnych do pracy.
spawacz 141 2015-11-01 10:47:16
Panowie uważajcie na portale typu spawalnictwo ,bo wszelakie negatywne informacje na temat firmy Remak Opole są usuwane bądź cenzurowane .Gdy tylko pojawi się negatyw admin zamyka temat czyści i po ocenzurowaniu wypowiedzi odblokowuje temat.Spawalnictwo to cenzura na temat Agencji pracy zatrudniających spawaczy !
1
tez spawacz 2015-11-01 17:41:27
Niestety portal spawalnictwo nie pozwala na opisywanie patologii jaka istnieje w agencjach i firmach zatrudniajcy spwaczy .Wszelkie newsy na temat zlodziejskich firm skutkuje wyczysczeniem postow przez admina i ban uzytkownika .Radze omijac ten komunistyczny portal ,bo sa jeszce co najmiej 2 i tez sa prestizowe -:).Spawacz fachowiec bojkotuje dziedoski prtal spawalnictwo .com ............
1
energetyk 2015-12-15 20:28:08
O kant du.. rozbić tą firmę - wyzysk,wyzysk, wyzysk, jak komuś pasuje praca na wyjazdach na drugim koncu polski jako niby monter za 16pln brutto to...., jak masz 18-20 lat i kiełbie we łbie to może i praca dobra, jak sie zapier....ala po 14-18h na dobe to coś tam zarobisz, a życie gdzie????
chętny do pracy 2016-04-12 19:29:19
Witam,
Pojawiła się oferta na stanowisko Specjalsta ds kj. W przybliżeniu na jakie wynagrodzenie można liczyć?
Jużniefrajer 2016-05-07 20:30:11
Remak to firma dla frajerów, którzy liczą, że kiedyś dostaną podwyżkę...
1
abcdef 2016-06-22 12:47:02
wiele obiecują przy pierwszej rozmowie a reszta to tylko milczenie....
biegły księgowy 2016-07-25 15:19:46
za nie płacenie delegacji jeszcze dostaną po tyłku,brak wody upał nie możesz zejść ze stanowiska pracy ,to dlaczego nie donoszą ,niech donoszą przydupasy pociotki co nic nie robią tylko komórka i chorobowe i telefon do;;mamusi bo paluszek go boli a mamusia do tatusia kierownika ,co go tak męczysz -naszego synka musi pójść na chorobowe-odpocząć.A starzy pracownicy zaiwaniają i pracują na tych nierobów ,pociotków z rodzinki.
Rafik 2016-10-12 10:17:21
widac cymbale nie wiesz czym zajmuje się pracownik na stanowisku "obchodowy"
pracownik 2016-10-21 11:57:03
Panowie jesli jestescie pod Remakiem ile mniej wiecej sie zarabia pracujac po 9 godz od pon do pt za miesiac chodzi mi kwote netto monter ? spawacz ?
Antek 2016-11-22 17:58:46
Jedna z lepszych firm bo rządzi kto ? właśnie nie wiadomo kto
2
andrzej harasimczuk zwany tez KakaLko 2016-11-24 21:05:47
nie polecam remaku szczegolnie pracy pod świątkiem zarówno młody jak i stary maja nie rowno pod sufitami. Gdzie te lizydupy Rogali znajdą prace jak Remak sie rozpadnie
Zostaw swoją opinię o Remak S.A. - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Remak S.A.