ZPAS SA

Przygórze

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 77 ocen.

Opinie o ZPAS SA

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPAS SA

Nietze

Dalej wymagania na mistrza to bycycie recydywistą co najmniej 5 lat? po polibudzie nie ss w stanie tego przeskoczyć....realia

kuzyn źrenicy

Kolega oka ma trochę racji. Wcześniej też był wpis ze kierownictwo to jedna klika i tak jest. Ale skasowany ten komentarz. Dlaczego...??? W sumie takie gadanie ale zawsze człowiek otacza się ludźmi wygodnymi. Każdy tak robi (jak byś miał swoją firmę to raczej zatrudnisz szwagra niż obcego gościa choćby nawet po to żeby siostrze było lepiej). A to firma rodzinna :) Powiem tak, premi nie ma więc ludzie pracują tak jak zarabiają, nikt nie ma motywacji bo w każdej chwili pracę można zmienić. To nie te czasy że ZPAS był wyrocznią okolicy. Dzisiaj ide na popo spoko ekipa jest, wszyscy wychodzą z założenia dzisiaj pracujesz tu jutro tam nikomu nie zależy właśnie ze względu na zarobki. Pamietam jak kiedys byłeś pracownikiem ZPASU to byłeś kimś bo w zajenajelpszej firmie. Już tego nie ma, robota jak każda. Wracając jeszcze do kierownictwa To o pączkażu wiem, a ponoć informatyk został kierownikiem działu mechanicznego, w dziale sprzedaży 4 kierowników, w dziale rozwoju 4 kierowników na 8 osób, auta służbowe mają wybrańcy bo wzięli niebieską pigułkę, kierownik magazynu, kierownik wózka widłowego, kierownik bramy wjazdowej już końcówka to moja abstrakcja bo tak sie śmiejemy ze nie długo tak będzie. Ale kierownikow wiecej niz fizycznych. Z tych plotek czy nie plotek można by kabaret zrobić :) działa ide właśnie się pośmiać z tego wszystkiego bo tylko to nam zostało

ktoś
@kuzyn źrenicy 28.07.2017, 10:49
Kolega oka ma trochę racji. Wcześniej też był wpis ze kierownictwo to jedna klika i tak jest. Ale skasowany ten komentarz. Dlac...

I w ten oto sposób mamy wiecej kierowników w Polsce. A Smagusiowi pewnie chodziło o to by połechtać ego ludzi nazwwą stanowiska a tutaj ...oj Ci oj...ludzie wzieli to na serio wraz z zakresm obowiązków innym niż on przewidywał. dzisiaj sie daje nazwę stanowiska Dyrektor i obowiązki kierownika :D ....tylko ludzie Dyrektora rozumieją jako dyrektora wiec jak dyrektor pracują. Cóż na tych samych szkoleniach bylismy :D

kolega oka

Co złotousty zlikwidował pierogarnie teraz bierze się za zapas ze swoja banda, no jak nie jak tak z urzędu pracy ludze, emeryta zatrudnia i kasa jest :) dział Badań i Rozwoju zpasu nie istnieje, nie przypominam sobie żeby coś wymyślili czy stworzyli, fakt były czasy ze kopiowali dokumentacje konstrukcyjna inpostu odnośnie budowy paczkomatu, potem chcieli taki sam budować hahaha i taki to rozwój, zpas podniesie się na nogi kiedy szajka złotoustego zostanie rozbita i skończy się sielanka cukiernika, dzika i czasy speeda

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@trololo co masz na myśli? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o pracy właśnie w tym dziale?

trololo
@Zuzanna 04.07.2017, 12:28
@trololo co masz na myśli? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o pracy właśnie w tym dziale?

z tego co wiem przychodzisz siadasz do kompa pijesz kawę i robisz to co masz robić. Cholera wie czym się zajmują niby jakiś projekt unijny czy coś. Nie znam szczegółów niby coś tam robią niby coś tworzą, ale dokładnie ciężko powiedzieć. Są pompy ciepła są jakieś paczkomaty i tyle.

ja

Jak wygląda praca w ZPAS SA w dziale Badań i Rozwoju?

trololo
@ja 05.06.2017, 23:26
Jak wygląda praca w ZPAS SA w dziale Badań i Rozwoju?

hehe " praca" dobre xD

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@Pracownik chętnie dowiemy się jak oceniasz ZPAS SA jako pracodawcę, jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Komentarze muszą również spełniać wymogi regulaminu.

Jola

Jakie zarobki są w ZAPAS S.A

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

Pracujesz obecnie w ZPAS SA? Chętnie dowiemy się więcej na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy. Jakie benefity oferuje pracodawca?

ktoś

Firmy nie polecam nikomu kto uważa, że przychodzisz do pracy robisz swoje i wychodzisz. Tam jest korporacyjne pranie mózgu , nie tylko przez zarząd ale tez pracowników, że z firmą wiąże się przyszłość ...bu ha ha...do pracy się przychodzi robi swoje i wychodzi...nie polecam też nikomu kto uważa, że zakres obowiązków to zakres obowiązków i zna zadania na poszczególnych stanowiskach pracy...bo jak można mówić pracownikowi lakierni, że jest odpowiedzialny za to że nie ma czego wieszać na lakierni? Od kiedy pracownik fizyczny odpowiada za zamówienia? Nie polecam kobietom, które są niezależne i chcą normalnie pracować...bo tam to wylegarnia romansów a kobieta jest dziwna jak nie ma męża. Mężczyznom też jak chcą odejść z pracy często proponują, że mu żonę przyjmą do pracy :D podłość kompletna. Nie polecam nikomu kto zna granice pomiędzy pracą a życiem prywatnym, bo to mała miejscowość i jak kichniesz to cały ZPAS wie o tym. Mocno plotkarskie środowisko, które wie lepiej od Ciebie czego potrzebujesz od życia. Zresztą podejście do ludzi polaczenie PRLu z nowoczesnymi Leanami :D ze skrajności w skrajność

Kolega Oka

Pozdrawiam wyjątkowa osobę nowego mistrza który dzięki cioci w kadrach odstał to stanowisk, teraz wielki Pan i władca, sam robił na produkcji jako operator czytał książki grał w karty o spaniu na nocnej zianie już nie wspomnę a teraz wieli figo fago nie pogadasz !! tak to się właśnie kończy jak z wieśniaka zrobią króla ... i ogólnie apeluje omijać firmę !

Nowy
@Kolega Oka 20.10.2016, 13:09
Pozdrawiam wyjątkowa osobę nowego mistrza który dzięki cioci w kadrach odstał to stanowisk, teraz wielki Pan i władca, sam robi...

Pewnie nie dawał sobie rady na maszynach to go mistrzem zrobili. Znam ten typ.

noworudzki

Firma notuje upadek. Wymagania od przyszłych pracowników mają jak z kosmosu. Do ZPAS-NET specjaliste ds. sprzedaży szukają od grudnia 2014 i wciąż oferta wisi na ich stronie. Słyszałem takie opinie żeby tam się dostać to trzeba mieć wujka kierownika, albo być piłkarzem miejscowego klubu, bo często piłkarze pracowali/pracują w tej firmie. Po drugie firma ZPAS jest sponsorem klubu.

Heh

W stylu Rumuna? ani jeden ani drugi nie ma matury, owszem mają po sto kursów organizaowanych przez zakład. zdobycie certyfikatu polega na tym że gośc wysiedzi odpowiednią ilośc czasu na kursie i ma zaliczone. nie oszukujmy się, jak prezes chce mieć dobrą kadrę kierowniczą powinien zrobić test kompetencji i sprawdzić iloraz inteligencji każdego z nich no ale lepiej tego nie robić bo połowa poleci a przecież jak to będzie wyglądać że kuzyn kierownika albo kolega jest nieodpowiednim kandydatem. firma ładuje pieniądze w osoby które zamiast chodzić do szkoły wtedy gdy był na to czas, organizuje im papierki żeby nie było że tylko w cv jest zasadnicza szkoła zawodowa w Bieganowie itd...niedługo podwyżki a co za tym idzie wynagrodzenie kolegów, podpalaczy grilla, donosicieli, kombinatorów i innych gości którzy zasłużyli sobie poza zakładem. ale co tu się martwić, tak jest było i będzie... szkoda bo firma ma ambicje bycia międzynarodową marką, która bazuje na zachodnich systemach zarzadzania...i co z tego jak żaden z tych certyfikatowiczów nie rozumie o co w nich chodzi...pozdrowienia dla fanów dyni

lolo
@Heh 19.04.2016, 15:10
W stylu Rumuna? ani jeden ani drugi nie ma matury, owszem mają po sto kursów organizaowanych przez zakład. zdobycie certyfikatu...

wyobraź sobie szota z testem iq

HAHAHA

- Kto ty jesteś? - Dynia mały. - Jaki znak twój? - ZPAS cały. - Gdzie ty mieszkasz? - w ZPASIE mym . - W jakim kraju? W polskiej nędzy. - Czym ta ziemia? - ZPASEM mym. - Czym zdobyta? - Złodziejstwem i Głupotą . - Czy ją kochasz? - Maszynki kocham. - A w co wierzysz? - W Giętacza wierzę. - Czym ty dla niej? - Wdzięcznym Mistrzem - Coś jej winien? - Czas produkcji Dynia jest świetna :D:D:D:D

ja
@HAHAHA 14.04.2016, 21:16
- Kto ty jesteś? - Dynia mały. - Jaki znak twój? - ZPAS cały. - Gdzie ty mieszkasz? - w ZPASIE mym . - W jakim kraj...

no co do Dyni ....to ja nie wiem jakie on ma wykształcenie ale był konkretny chociaż jak pracował w Słupcu.....cóż kompetencje miękkie do pracy z ludźmi też są potrzebne....jak dla mnie szkoda, że go do Przygórza przenieśli

okowita

Albo kariera w stylu Rumuna; najpierw został kierownikiem, a później kilkakrotnie podchodził do matury.

Nikt

Dlaczego tylko narzekacie na ZPAS, skoro jak piszecie niezbyt inteligentny "cukiernik" moze zrobić kariere to chyba nie jest tak źle ;)na co czekacie?róbcie kariere jak on

Pracownik
@Nikt 15.03.2016, 20:55
Dlaczego tylko narzekacie na ZPAS, skoro jak piszecie niezbyt inteligentny "cukiernik" moze zrobić kariere to chyba n...

Karierę zrobi każdy kto zmieści się pod biurko i ma odpowiednio grube spodnie na kolanach

pracownik

Witam. Pracuję w firmie długo, 30 lat. Bywało röżnie, ale atmosfera była dużo lepsza niż dzisiaj. Zarobki dla zwykłych pracowników nigdy nie były rewelacyjne, ale nie było kapłaństwa. Było poszanowanie pracy i pomoc. Jakość wyrobów znacząco wyższa niż dzisiaj. Nie wiem jak DJ sprawdza to wszystko. Wstyd... Brak nadzoru i odpowiedzialności. Niech nadzór pilnuje tabelki to niedługo sami zostaną w firmie.

pracownik
@pracownik 09.03.2016, 21:54
Witam. Pracuję w firmie długo, 30 lat. Bywało röżnie, ale atmosfera była dużo lepsza niż dzisiaj. Zarobki dla zwykłych pracowni...

Kolego bo pewnie ciebie znam wbij sobie jedną rzecz do głowy , że za jakość nie odpowiada tylko Dj tak jak piszesz, lecz każdy pracownik wykonujący swoją pracę.

ha ha ha
@pracownik 01.10.2016, 19:16
Kolego bo pewnie ciebie znam wbij sobie jedną rzecz do głowy , że za jakość nie odpowiada tylko Dj tak jak piszesz, lecz każdy...

No i źle bo powinien odpowiadać dział DJ. DJ powienien określać kryteria odbioru detali a nie zabieracie im robote.

Gość

po co firma daje na necie w ogłoszeniach przedział zarobkowy 2500 a 4500? skoro szukają za najniższą stawkę? Byłem na rozmowie, nie odezwali się wcale po niej. Źle zareagowali, że ktoś chciałby zarabiać dobrze. Brak zrozumienia dla przyszłego pracownika i sytuacji w Polsce. Mają za duże wymagania wobec przyszłych pracowników, żeby ich potem poniżać, a za małe wobec siebie i firmy. Dziwne było że osoba po mnie była podobna do jednego z komisji rekrutacyjnej. Kto jest naprawdę właścicielem tej firmy? nie zasłaniajcie się spółkami zoo. Ja się nie dziwię potem że nawet takie firmy plajtują, bo nie chcą ludzi inteligentnych którzy by mogli zwiększyć dochody firmy, bo boją się że ich wygryzą.

XXX

Socjal w ZPAS wygląda żenująco. Nie mówię, że go nie ma, tylko jest niski. Przyjmujesz się to dostaniesz 13-15PLN chyba, że masz kumpla kierownika już w środku. Powyżej widzę jakieś bzdury wypisywane przez obecnych pracowników chcących uratować dobrą opinię na temat tego zakładu. Karolinka te komentarze to pewnie twoja robota co?(Akcje już wykupiłeś pod przymusem?) Sama to wymyśliłaś?(Nick: Mistrz, Sunday, ilonka, Nikt.) Na rozmowie zgodzą się na twoje 2500netto a później dostaniesz 2500brutto. Firma jest obecnie na etapie rozdawania aneksów do umów zmniejszających ilość tzw. punktów premiowych. W rezultacie będziesz zarabiał tyle samo ale premii mniej w przyszłości. A tak szczerze to o zmianie myśli dużo ludzi ale po co jak można siedzieć i robić to co się robi. W obrębie powstały nowe firmy i proszę uwierzcie, że migrację się rozpoczęły. ZPAS przyjmie każdego, już niedługo sprzątaczki na stanowiska sprzedawców. Czas pracy jest nienormowany a to, że masz nadgodziny to fajnie i tak Ci nie zapłacą. Kto ma głowę na karku trzyma się od tego miejsca z daleka albo znika po roku. Dobra firma na początek kariery zawodowej. Kiedyś w ZPAS było lepiej tylko trzeba mieć predyspozycje do planowania a nie wszystko na pałę. Jak jest to nic nie robimy, jak nie ma to płaczemy. Wszystkie działania są przypadkowe a jak się coś udaje to jest to zasługa wyłącznie Dyrektora marketingu, który jest majstrem w przypisywaniu sobie wszelkich zasług co tam majstrem, dopracował tę strategię do poziomu EXPERT. Fajnie ktoś napisał wyżej: „Firma jak 1000 innych” ale ja powiem więcej ta firma jest wyjątkowa.

hmmmm

hmmmm, sam nie wiem co o tym myśleć? cały czas piszecie jak to nie jest źle w tej firmie :) ale żaden z was nie myśli nawet o zmianie:) ciekawe. Z tego co piszecie, wypłaty są tragiczne to fakt, ale zarób gdzieś w naszej okolicy tyle.

Nikt

Pracownicy: nikt was do stołka na siłę nie przywiązał. Jak się nie podoba to zmieńcie koryto! Przecież wylewanie żali na portalach nic nikomu nie da. Każdy niech stanie się prezesem swojego życia!!!

Zello

Szanowny panie Prezesie zarobiłem 1.600 złotych plus premia,pan pewnie ze 30.000 złotych, jak panu nie wstyd!! Traktuję nas pan jak żebraków o jałmużnę ale z całego serca życzę panu wszystkiego dobrego,modlę się aby panu też kiedyś zabrakło :):)

ja
@Zello 08.02.2016, 22:41
Szanowny panie Prezesie zarobiłem 1.600 złotych plus premia,pan pewnie ze 30.000 złotych, jak panu nie wstyd!! Traktuję nas pan...

no ale pierożki mają przepyszne....

zjawa

Bo żona dyrektora zpasu prowadzi pierogarnie w slupcu, juz wiesz :) ? ogolnie jest co raz gorzej planują niby jakieś podwyżki. Ale dostaniesz 200zł więcej max i pewnie kosztem premii. Po za tym masz być uniwersalny masz wszystko umieć na zakładzie bo jak robisz tylko na jednym stanowisku ( możesz być nawet najlepszy ) to podwyżki nie dostaniesz. Po za tym marnowane są takie pięniadze na pierdoły w zakładzie, że głowa mała, ale co z tego że maszyny psują się codziennie ważne zeby było czyściutko na hali (5s)

elo

pracownik bo nie kupiłeś akcji zpasu to się teraz meczysz :) albo idź na logistę już nic nie będziesz robić :D Sunday awans będziesz miał jak kupisz karnet na pierogi do smagopierogarnii gdzie pierogi lepi cukiernik :)

zulio cezar

Ilonka, wydaje mi się ze jesteś bez obrazy ciężko myśląca, skoro masz akcje np. 2000 i zarabiasz na nich np. 50 000zł rok w rok to opłaca ci się sprzedać coś skro na tym zarabiasz, ja bym za Chiny tego nie sprzedał. I tu ElMunio mówi ze skoro miał dużo akcji i sprzedaje, czyli coś się je z firmą nieprawdaż

ElMunio

Sudany człowieku weź się w garść i się otrząśnij czytaj ze zrozumieniem wypowiedzi przedmówców i nie idź tam, bo naprawdę będziesz tego żałować, to firma rodzinna jak nie masz pleców skończysz marnie na montażu czy gdzieś indziej za 1600 plus śmieszna premia, a ci wyżej będą się z ciebie śmiali tak jak jest to do tej pory, zakład upada główny księgowy już powoli się zegna z zakładem i sprzedaje swoje akcję gdzie dzięki nim miał naprawdę dużą kasę, czyli wnioskując, dlaczego sprzedaje, bo zakład pada sprzedałbyś dojną krowę chyba nie, ale najlepsze jest to ze znaleźli się głupcy i kupili akcje I myślą ze coś zarobią w dobie kryzysu zakładowego ha brawo wy! Sudany jedz lepiej do Czech czy gdzieś indziej, ale od zpasu naprawdę trzymaj się z dala. Prezes firmy na naprawdę wyrugowane pomysły i w dobie kryzysu chce podciągnąć zakład na 15 milionów gdzie przy tak niskiej produkcji i zamówieniach jest to nie możliwe, bo klienci się od zpasu tez zaczynają trzymać się z dala, bo firma traci zaufanie ze względu na brak terminowości brak jakości w sowich produktach, szybko, ale na ilość, kupili teraz zakład po byłej „Diorze” remont będzie kosztował około 20 mil i tam właśnie są zagospodarowane pieniądze zwykłych pracowników gdzie prezes kiedyś powiedział ze może zatrudnić mały i też będą składać szafy widać, jaki ma szacunek a w gazecie Kłodzkiej zachwyca ze na najwyższym szczeblu Stawia właśnie zwykłych pracowników, bo są siła napędową zakładu, no takich bzdur kłamstw nigdy nie słyszałem, kogo nie zapytasz to prawdę ci powie. Masz tu link do køamst Pana Prezesa http://zapodaj.net/cf8186d80b94e.jpg.html

somi

Olek człowieku zdradzę ci pewną tajemnicę w zpasie już nie jest tak jak kiedyś nie wiem gdzie chcesz trafić, ale wszędzie jest tak samo czasy na spawalni ucięte, czasy na maszynach ucięte itp. Ze każdy pracownik z ledwością wychodzi na premie tak jak piszą przedmówcy no chyba ze chcesz awansować to musisz zrobić grilla dla szefostwa tak jak to już paru ludzi zrobiło i mają już dobre stanowisko aaaa no zapomniałem jak jesteś cukiernikiem to zostaniesz kierownikiem ha ha ha chyba ze masz jeszcze pochodzenie rodzinne to może ciocia lub wujek gdzieś cię wciśnie na stanowisko trzeciego lub osiemnastego mistrza i będziesz tak ambitny to dostaniesz pseudonim „ Młody Jasiek” wiec ze szczerością ci mówię jedz do Dzierżoniowa będziesz miał lepiej

Elo

UWAGA BĘDZIEMY W N NASTĘPNYM ROKIEM ZAMYKAĆ BRAMY ZAKŁADU

majster

atomek olej tą firmę i trzymaj się jak najdalej, na rozmowie wymydlą ci oczy jak to firma jest wspaniała i ile to się w niej zarabia!! normalnie bzdury, jest to firma gdzie zarobisz 1600 zależy gdzie trafisz, niby sprzedaż jest a premii dla pracowników małe 70zł do 200 zł kpina! masz wypowiedz kolegi wyżej jak chce szybko awansowac

stefan

Mistrz ty chyba sobie kpisz:) w tym zakładzie awansują tylko ludzie którzy podpieprzaja do kierownictwa lub robią pałki lub grilla i zapraszają szlachte kierownicza chyba że masz wykształcenie cukiernicze to też awansujesz

Stefan

Firma ZPAS w tym momencie spada na całkowite dno, kiedy upadł dział montażu paczomatów firma ledwo wiąże koniec z końcem ponieważ bardzo nisko spadła sprzedaż produktów firmy, pracownicy nie dostają premii robią jak czarni za 1600 zł, a każdy pracownik jest specjalistą na swoim stanowisku kpina , czasy produkcji są tak ucięte ze pracownicy pracownicy już powoli szukają innego zatrudnienia , daje małe szanse ze ta firma utrzyma się jeszcze 2 lata, najlepsze w tej całej firmie jest te ze nawet kierownik jak z nim trzymasz to twój dobry kolega (kolesiostwo)

banan wąsik
użytkownik zarejestrowany

ponawiam pytanie użytkowniczki Cukrowa Laleczka odnośnie ZPAS SA, czy firma nadal funkcjonuje normalnie na rynku i czy może zatrudnia jakiekolwiek nowe osoby?bo ja bym bardzo się chciał zatrudnić u nich ale długie milczenie na forum może wiele znaczyć, także upadek firmy. napiszcie kochani jak jest realnie?

pracownik

grusza, branżówki, zapomogi na święta

PRACOWNIK

Najlepsza firma w tym regionie , zarobki nie najgorsze ,pieniądze zawsze na czas,socjal super,"góra" trochę zbzikowana,osobiście nie zamieniłbym na żadną inną.Ci co piszą negatywne opinie niech spróbują popracować u prywaciarza.

gość

Firma jak 1000 innych. Minimalne zarobki, umowa zlecenie itd. Pocieszające jest to że brak specjalistów odbija się takim firmą bolesną czkawką.

grzech

oferowany zarobek

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

pracownik

Kolego ja pracuję uczciwie ok.30 lat. Też mam studia, ale nie robię hałasu wokół siebie jak niektóre osoby. Jednak jakieś uznanie choćby skrzydła należałoby się w końcu. Musisz zaczäć upominać się o swoje bo inaczej kończysz jak ja.

Jasiek

Pracuje w zpas od 3 lat. Robie na montażu mimo że ukończyłem studia,mam różne uprawnienia bardzo dobrze znam angielski. Pracuje uczciwie a mimo to nie miałem podwyżki i zarabiam 1600 w dół. Odradzam

Bogos

Firma uczciwa, zarobki średnie, premie dość wysokie ale zawsze na czas. Miejsce pracy ciekawe.

zorbas
@Bogos 04.12.2012, 22:14
Firma uczciwa, zarobki średnie, premie dość wysokie ale zawsze na czas. Miejsce pracy ciekawe.

nie idz tam

luk

zaproponowano mi prace w zapas. Jakie są zarobki? warto tam pracowac?

pracownik

firma rodzinna, stabilna, wypłaty marne, socjal w porządku, w skali do 10 oceniam na 3,5

mpm

Jak tam sibi? Lata po hali?

aa

Jak się pracuje w Zpas. Są jakieś przyjęcia?

Zostaw opinię o ZPAS SA - Przygórze

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPAS SA