Woodward Poland
2 472 6 1

Opinie o Woodward Poland

Fred

Będzie bedzie

Kusimniehajs

Płaca od 1800 do 2300 na łapę(nie dotyczy pupolizów) podwyżki 50 do 100 zł na łapę raz w roku. Koryto na stołówce 2zł na szamie w górę co roku razy 21 to 42 więc doliczając wzrost paliwa to z roku na rok w plecy. Atmosfera super jak w sekcie jedna wielka rodzina. Ale zarobki tragedia(produkcja). Przyjmują każdego. Bardzo łatwo doprowadzić do deficytu pracowników gdyż przyjmując każdego wystarczy donos o alko i gość wylatuje. Jak ostatnio. A jest takich jeszcze eee w Ch...... I trochę a każdy donos muszą sprawdzić taka konstytucyja jankeska. Lepiej wyjechać na saksy i wrócić na lepszej stawie. Jak wielu to zrobiło. Robota na dosiedzenie do emerytury lub jak ktoś ma jakiś interes i chce mieć ubezpieczenie. Kategorycznie odradzam firmę jako źródło dochodu. Najniższe zarobki na nie(wolniko) połomickiej strefie robotniczej. Firma zamknęła produkcję w Niemczech przestała organizować pikniki rodzinne a z hoteli przeniosła wigilię na stołówkę. W tamtym roku jeszcze wszyscy mieli ten sam bufet lecz tym razem był podział na lepszy i gorszy sort. Potwierdza to iż z ludźmi których teraz przyjmują nie da się usiąść przy jednym stole.Widzę że "firma" zadbała o wcześniejsze wylewane komentarze które wyparowały. Bonne année.

Zainteresowana

Czy panie z Ukrainy pracują w tej firmie? Czy mają jakieś szanse żeby dostać się do tej firmy?

Patrycja
@Zainteresowana 24.11.2018 21:24

Zawsze warto próbować! Widzę, że interesuje Cię praca w Woodward Poland - może już zdecydowałaś się aplikować? Jeśli zostaniesz zaproszona na spotkanie rekrutacyjne do firmy, to opisz nam później - proszę - swoje wrażenia na jego temat!

SoftwareEngineer

Jak wygląda kwestia pracy w Woodward jako programista? Atmosfera w pracy w porządku? Jest szansa na rozwój, tworzenie nowych rzeczy, czy bardziej utrzymanie tego, co już jest? Wynagrodzenie mniej więcej na poziomie krakowskiego IT? Z góry dzięki za odpowiedź :)

Patrycja
@SoftwareEngineer 25.10.2018 10:21

Wszystkie aspekty pracy, o których wspomniałeś w komentarzu, są zapewne bardzo ważne, ale czy zechcesz powiedzieć, który z nich jest dla Ciebie najważniejszy przy wyborze miejsca pracy? Może warto złożyć aplikację?Rozmowa kwalifikacyjna to pierwsza okazja, żeby sprawdzić swoje oczekiwania względem firmy. Chyba, że już aplikowałeś i możesz podzielić się tym na forum?

SoftwareEngineer
@Patrycja 09.11.2018 12:06

Rozważam aplikowanie, lecz nie chcę robić tego w ciemno. Rozmowa kwalifikacyjna często nie pokazuje realiów pracy. Poza tym skoro jestem w stanie zweryfikować informacje przez internet, to bez sensu marnować urlop na rozmowę kwalifikacyjną, która ostatecznie może się okazać rozczarowującą. Tym bardziej, że opinie pracowników fizycznych nieszczególnie zachęcają do pójścia na rozmowę. Ponawiam prośbę do inżynierów z działów IT o podzielenie się informacjami na temat pracy w Woodward. Z góry dzięki!

tyrystor

Ludzie powiem tylko tyle, jak można interesować się firmą która płaci 2300 netto i to jeszcze po latach! Żarty ! ? To w Biedronce zarabiają więcej.

tranzystor
@tyrystor 12.08.2018 22:47

Jeśli praca polega na przykręcaniu śrubek to czego więcej się spodziewać. Nie chce mi się wierzyć że tyle płacą na stanowiskach inżynierskich.

Ciasny / torx / :-)
@tyrystor 12.08.2018 22:47

Kiedy odchodzisz do biedronki ? ty taki cieciu , i pierdu, i smierdziu co gada napierdala i (usunięte przez administratora) rabotaja nic nie robi, a mówi ze bedzie odchodzić czy naprawdę czy to tylko byle by (usunięte przez administratora) :P

Optymista.
@tyrystor 12.08.2018 22:47

Trzy lata temu, tyle to miałem ale brutto w tej firmie. Firma poszybowała w górę. Ale nie to jest najważniejsze. Jaka jest atmosfera w pracy, bo za mnie to wazelina była na porządku dziennym. Po trzech latach wyleciałem, bo nie właziłem nikomu pod stół. Jak jest teraz?

Patrycja

@Rok bez podwyzki, dziękuję za Twoją odpowiedź. Chyba mnie z kimś mylisz, nie jestem pracownikiem tej firmy i nie mam z nią żadnych powiązań. Jestem moderatorem tego forum i dbam o aktywność na wątku oraz zachęcam pracowników do wypowiedzi, tak żeby osoby które odwiedzają ten wątek i chcą dowiedzieć się czegoś o Woodward Poland miały możliwość poznać konkretne, merytoryczne opinie.

Sprawiedliwość

Trolle najwięcej mają do powiedzenia. Zwiedzili już całą strefę i nasłuchali się opowieści jak to kiedyś w Woodward było wspaniale, a teraz zawiedzeni obietnicami pracownic Adecco wypisują bzdury bo zgodzili się na kiepską stawkę. Dobra firma taka jak Woodward sama się obroni.

Ezoteriusz Maximus

(usunięte przez administratora) jest wszechobecne i wszędobylskie. Ten trochę niżej to przedstawił się nam parę razy z nazwiska. Nazwiska zachowajcie dla siebie.

poetaaa

Wszystko co piękne szybko przemija, liczy się każda w woodwardzie spędzona chwila. Co było nie wróci... , nie ma się o co kłócić. Nadeszły wielkie zmiany , kurcze że o rany. Co ma być to będzie , zawsze tak było wszędzie. cdn

Small Engine

Praca dobra dla osób zaraz po ukończeniu szkoły, ludzi którzy chcą w cieple doczekać emerytury lub takich którzy nie mają większych ambicji jeśli chodzi o kasę. Po 5 latach pracy niektórzy zarabiali 2300 netto co było i tak raczej jedną z większych stawek na produkcji w tej firmie... Ogólnie firma przyjmuje wszystkich jak leci pewnie nawet z wykształceniem gimnazjalnym, na przestrzeni lat poziom na produkcji spadł zastraszająco na początku było wymagane wykształcenie techniczne przynajmniej zawodowe a wśród pracowników przeważali technicy i ludzie po studiach którzy mieli problem ze znalezieniem pracy na etacie inżyniera. W tym momencie liczy się żeby ktoś chciał pracować za taką kasę, szybko wkręcał śrubki i nie odszedł po 3 dniach. Na początku oczywiście umowa agencyjna jak jest praca to super ale jak zamówień zaczyna brakować to z dnia na dzień zdarzało się podziękować za pracę kilkudziesięciu osobom. Praca sama w sobie nie jest tragiczna ważne żeby trafić na odpowiednią zmianę i omijać osoby które na stanowisku "gospodarzy'' wykazują nadgorliwość i za wszelką cenę pragną zostać docenieni.

po gimnazjum
@Small Engine 21.06.2018 20:50

skoro praca polega w głównej mierze na wkreceniu obudowy , wyczyszczeniu ekranika i podlaczenia do stacji testów to nie jest potrzebny doktorat z elektroniki..

Szef Linii F4
@po gimnazjum 01.07.2018 18:53

jak jesteś po gimnazjum i nie byleś zbyt mądry zęby się uczyć to i wkręcać śrubki sobie poradzisz.. :P Zapraszamy na aplikacja na produkcje linia f4 dla (usunięte przez administratora) każdy da rade.. ;-)

Fuck_ engine
@po gimnazjum 01.07.2018 18:53

Taki (usunięte przez administratora) niech idzie do łopaty :P

Norbert

Słyszałem, że to firma z opinią dobrego pracodawcy. Warto aplikować?

Matylda dział zakupów
@Norbert 17.07.2018 21:36

Ciąg faje leszczu z Kadr :P

Feliks

Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje? Jakie wymagania stawia firma przed kandydatem?

WoDzi
@Feliks 01.08.2018 11:18

Wystarczy ze masz dwie ręce i dwie nogi nadasz sie

Lolo-Brigda-Laska
@Feliks 01.08.2018 11:18

Im głupszy jesteś tym bardziej cie zatrudnia za ta kasę.. :P

Gutek

Może ktoś zapomniał dodać jakie są w firmie premie z różnych tytułów?

Samson
@Gutek 25.08.2018 20:30

a są jakieś premie miesięczne, kwartalne roczne w tej firmie czy jebiesz bez?

Patrycja

@Small Engine, napisałeś, że na początku jest umowa agencyjna, na jaki okres i na jakich warunkach? Czy po podpisaniu umowy z firmą Woodward Poland można liczyć na dodatkowe benefity pozapłacowe oraz pakiet świadczeń socjalnych? Jak wygląda możliwość rozwoju i szkoleń w firmie? Jaka jest atmosfera i relacje z przełożonymi? Zachęcam również innych użytkowników forum do opisania teraźniejszej sytuację w firmie. Przyda się to wielu osobom zainteresowanym pracą w Woodward Poland.

Rok bez podwyzki
@Patrycja 06.07.2018 08:37

Mozliwosc rozwoju zerowa. Gnijesz na produkcji za 2tys na reke, przelozeni maja pracownikow i ich potrzeby gleboko w D, socjal taki, ze pozal sie Boze. Dodatki groszowe zeby czesciowo zatuszowac nedzne place. Wlazi tylki gospodarze dostaja dodatek funkcyjny za sprzedanie duszy diablu czyli mowiac krotko za grosze robia robote brygadzistow i inzynierow zwyczajnie sie szmacac. Najgorsza firma w strefie.

Rok bez podwyzki
@Rok bez podwyzki 17.07.2018 19:20

A Patrycja, ktora tak bardzo jest na tym forum zainteresowana losami firmy i wyciaganiem informacji to chyba na prawde na na imie Karolina.

polak
@Rok bez podwyzki 17.07.2018 19:36

To ta o wysokim mniemaniu o sobie i zadufana to wiem

Nie dla psa kielbasa

Nie ma kasy na podwyżki dla pracowników produkcji, a tym czasem delegacja z USA i kasta kierownicza polskiego oddziału przepijają i balują za firmowe pieniądze robiąc na kacu gemba walking, a co śmieszne w dodatku w ramach oszczędności zrezygnowano z pikniku rodzinnego dla pracowników z powodu rzekomo kiepskich czasów dla RPS w WW. Na members day pewnie dostaniemy po parówce i kromke chleba do ręki.

Czarek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

nieglupi
@Czarek 21.06.2018 21:28

jesli nie wpadles na to zeby wejsc i sprawdzic na najpopularniejsza strone z ofertami pracy to.. bez komentarza

Patrycja

@Koala, masz jakieś informacje odnośnie stażu? Jeśli tak, podziel się nimi. Kto podpowie jakie jest wynagrodzenie na produkcji? Czy jest godziwe? Może również są przyznawane premie ? Czekamy na wasze opinie o Woodward.

lolek_krecidołek

Szefowie na produkcji są po zawodówce może jakiś ma nature bo zrobił za pieniądze firmy ale to (usunięte przez administratora) może jakiś ma studia ale to margines w zatrudnieniu a i tak w sumie (usunięte przez administratora) ze studiów jak (usunięte przez administratora) i tak nic nie osiągnie... przyjdziesz ze studiami, nie ważne co zrobisz bo i tak będzie od ciebie wymagane to co oni nie są w stanie sprostać... będziesz (usunięte przez administratora) na ich konto dostaniesz minimum jak coś chcesz więcej i awansować musisz wiedzieć 2 rzeczy : 1 ) co i jak to robić - lata nauki i 2) odpowiedniego item pobrać z magazynu , tam są tacy specjaliści i pseudo specjaliści i szefowie ci pseudo szefowie ze każdy ważny i ważniejszy - tam dobrze robią znają temat , i wiedza jak to zrobić, i jaki pobrać i jaki wybrać żeby była taka lepkość , gęstość i jechać temu kto to lubi.. przetrzesz 2 kiełbasy może coś się uda... bez tego (usunięte przez administratora) zdziałasz... Szefowie produkcji nie znają nawet 1 języka obcego płynnie a powinni 2 a czemu? bo firma USA zarządzana przez Niemcy(DE) wiec angielski niemiecki to podstawa , a czemu tam robią? bo wiedza komu smarować a za wypłatę kupią sobie bmw albo audi leząc :D (zawsze kogoś muszą (usunięte przez administratora) zęby coś się działo w firmie bo jak nie ma roboty to kogoś trzeba (usunięte przez administratora) donosić podjebywać szukać akcji rewelacji nawet siedząc na produkcji (usunięte przez administratora) magazyn ze źle wydali jest akcja niech coś się dzieje , bo to magazyn najniższy le-vel w firmie/zbędny/niepotrzebny..) Byli tacy ro robili na produkcji i na magazynie na agencji agencje cała (usunięte przez administratora) woodward jakies zwolnienia były potem na magazynie , potem agencje i potem się zwalniali inni robili (usunięte przez administratora) wie co tam się dzieje za siata... Mam (usunięte przez administratora) bo u mnie wiem o co chodzi bo siedze gram na telefonie ale zawsze ciekawi co tam u i tam... Pewno oni tam chcą robić i się wykazywac bo chodza lataja z tymi wózkami i mi przynosza braki/maile... ... skończyło się bo firma idzie na dno nie ma co produkować i cisza jedynie, cisza wieczna ze nic tylko kupiłem smartfona zeby siedzec siedziec grac i dłuzej trzymaj.. jedynie co słyszałem to na magazynie robią jakieś murzyny przez Leasing Team , jakaś dzierżawa ludzi dziwny układ po (usunięte przez administratora) przyjmować jak to może (usunięte przez administratora) z dna na dzień lepiej tacy bo zadupczają... chodza wózki przywaza z maila skoko jest gosc na zawołanie ale mi to wszystko nie paśi tak jak było kiedys jak ta kiedys działała to wszystko hulało i robota była i kasa a tu co to (usunięte przez administratora) jest ta firma i jej polityka i traktowanie ludzi co ich wydupczali kolega był z agencju zwolnili, ale ja mam tu umowę o prace i kręcę swoje na lewo dodatkowo wiec mam (usunięte przez administratora) bo tu mi opłaca lezeć, i tak nie znajda mnie na produkcji a nawet jak to i tak mam (usunięte przez administratora) bo kasę mam ... hahha :D

As kier
@lolek_krecidołek 19.01.2018 18:19

Kolego drogi, do jasnej anielki, tego kompletnie nie da się czytać, nie będę odnosił się do merytoryki ale.. gdzie interpunkcja, zasady składni.. wstyd

taki sobie
@lolek_krecidołek 19.01.2018 18:19

Jak sie nauczysz pisac to moze zaczniesz zarabiac

Technik UR
@lolek_krecidołek 19.01.2018 18:19

Nic z tego nie rozumiem.Moze się muszę doprowadzić do takiego samego stanu?

koala

ile można zarobić na stażu? Ktoś może coś więcej powiedzieć o stażach w tej firmie? Jak ciężko się dostać, jakie zarobki, czy jest możliwość późniejszego zatrudnienia, czy obowiązki na stażu są ciekawe i rozwojowe?

Jonny

Witam ile zarobi na produkcji ?

grzegorz

Witam sa przyjecia bo chetnie bym wrocil

Hshs
@grzegorz 29.03.2018 16:48

grzegorz
@Hshs 22.04.2018 12:00

Przez adecco czy bezposrenio przez firme

John

Czy są przyjęcia w firmie woodward na produkcję?

Patrycja

@grzegorz, rozumiem, że już pracowałeś z Woodward Poland. Co sprawia, że chętnie zacząłbyś ponownie współpracę z tą firmą? Rozwinąłbyś wpis zamieszczony na tym forum?

grzegorz
@Patrycja 19.04.2018 18:45

Spoko praca nie ciezka ia calkiem fajna atmosfera w pracy

Patrycja

W internecie również natknęłam się na informacje o tym, że Woodward Poland ma w planach rozbudowywanie swojego zakładu. Jak myślicie, czy wraz ze zmianami w firmie, zmienią się również dotychczasowe warunki zatrudnienia?

chętnie odpowiem
@Patrycja 08.02.2018 14:59

ale co masz na myśli pisząc dotychczasowe warunki zatrudnienia?

inny
@Patrycja 08.02.2018 14:59

Woodward już się rozbudował. Następne wolne miejsca to Bułgaria, Ukraina, Chiny i niestety nie Indie. Zrobiły sobie swój własny "woodward"

ciekawy
@inny 06.03.2018 16:48

inny, co masz na mysli?

Mlisy
@inny 06.03.2018 16:48

Jaka bulgaria? W bulgarii juz zamkneli zaklad

Patrycja

@chętnie odpowiem, mam na myśli m.in. warunki finansowe, formę zatrudnienia i wymiar godzinowy pracy w Woodward Poland. Możesz pozostawić informacje na ten temat? @Witek a jesteś zainteresowany pracą w firmie? Jeżeli zdecydujesz się zaaplikować to daj znać jak CI poszło i jak wszystkie etapy rekrutacji wyglądały.

Git
@Patrycja 25.03.2018 18:32

Biorą jak leci

Witek

Ile mozna zarobic na produkcji?

taki sobie
@Witek 16.02.2018 12:55

troche ponad minimalna

Witek
@taki sobie 20.02.2018 09:27

Są przyjęcia?

Ja
@Witek 16.02.2018 12:55

Też jestem ciekawy jakie stawki i czy są zmiany. Proszę o info

z checia odpowiem
@Ja 20.02.2018 16:45

ale o jakich zmianach piszesz ?

Rabbit

Praca na stanowisku Inżynier Produktu. Polecacie? Jakie zarobki?

byly

brawo widzialem artykul ze Woodward w Niepolomicach bedzie sie rozbudowywal, gratulacje moze czas wrocic na stare smieci :) moze ktos wiecej cos napisac czy chodzi o jakas dodatkową produkcję czy dział engineeringu?

hmm..
@byly 26.01.2018 18:24

o chyba za bardzo sie nakręcilem, doczytalem ze ta inwestycja to jedynie 10mln złotych..

Gościu

Słyszałem sporo dobrego o Woodward-zie i aplikuję do firmy. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak się tu pracuje? Na jaka umowę mogę liczyć na początku.?

costamwiem
@Gościu 23.07.2017 23:16

jakie stanowisko

maciek
@Gościu 23.07.2017 23:16

www.facc.com w tej firmie pracuje i jest sporo pracy tylko w Austrii.

Mieszkooo

Okazja czyni złodzieja. Proste. Wiekszym problemem jest to, że firma chce trzymać ludzi za wszelką cene bo masa pracowników w ostatnim czasie się zwolniła i jak już to nie ma kto robić. Na miejscu firmy bardziej niż złodziejstwem martwiłbym się tym, że po hali chodzą głosy że jak w najbliższym czasie nie bedzie podwyżek tak jak były na jesień tamtego roku to posypią się kolejne wypowiedzenia. Najniższa krajowa idzie w góre co roku a woodwardzie dostaje sie pd 30zl do 80zł brutto podwyzki na MAPIE. Stawki na obecna chwilę w woodward sa na prawdę niskie. Masa osób nie ma nawet trójki z przodu po paru latach pracy. Kiepsko..

Zostaw opinię o Woodward Poland - Niepołomice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Woodward Poland