Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo 4Life Direct

Opinie o 4Life Direct

Pracowałeś w firmie 4Life Direct i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bot - 2014-12-12 11:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesto taka praca polega na chodzeni po domach i namawianiu starszych osob do podpisania tego czy owego. Czy i w tym przypadku tak jest,bo mam nadzieje, ze firma skierowana jest na inny rodzaj swiadczenia uslug. Poza tym, zarobki jakie oferuja daja pod watpliwosc skutecznosc firmy. Prosilbym o komentarz w tej sprawie.
zdjecie uzytkownika
adem - 2014-12-23 22:39:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tutaj nie chodzi się po domach a dzwoni się do setek ludzi którzy w większości na hasło 4life direct rzucają słuchawką, są tak obdzwonieni i tak zmęczeni konsultantami że nie mają ochoty na rozmowę
zdjecie uzytkownika
tobisz - 2014-12-26 21:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Wiecie, taka praca z ludźmi jest na pewno trudna, ale tak jak pisze adem lepiej dzwonić niż chodzić po domach jako akwizytor, bo wykonać telefon jest o wiele prostrze. Też myśle że udane rozmowy to takie gdy konsulatant jest przekonany do tego co robi chyba ;) ja nie umiałbym tak pracować wiec chyba musze szukaćdalej
zdjecie uzytkownika
konsultant - 2014-12-31 03:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tobisz - 2014-12-26 21:02:39]:
a co konsultant robi ? ... dzwoni do osób nie zainteresowanych ubezpieczeniem ,. Dzwoni ... i dzwoni... i nic?
zdjecie uzytkownika
Wolf - 2015-01-04 21:34:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się dzwoni... dzwoni... dzwoni... do kompletnie nie zainteresowanych i demotywuje się z każdym dniem
zdjecie uzytkownika
gaja - 2015-01-15 19:57:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca beznadziejna. Ludzie nie rzadko poślą Ci wiązankę kwiatów polskich :-) Nie ma się co dziwić bo tylu jest teraz naciągaczy i oszustów. Co to za czasy żeby ludzi nękać telefonami, wielu nie chce nawet cię wysłuchać. Poza tym jak można dzwonić do kogoś na numer stacjonarny o 8 rano szczególnie w sobotę. Obudzisz kogoś to ci pośle parę bolszych :-). Nie polecam
zdjecie uzytkownika
guest - 2015-01-16 23:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
4Life wraca do reklam telewizyjnych, nowe bazy klientów będą. Zgadzam się z gają dzwonienie o 8 rano do kogoś i oferowanie 6-7 wariantów ubezpieczenia na pewno nie zachęci tej osoby do zakupu, ba do wysłuchania. Grzmotnięcie słuchawką to najmilsze co może być
zdjecie uzytkownika
guest - 2015-01-16 23:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
4Life wraca do reklam telewizyjnych, nowe bazy klientów będą. Zgadzam się z gają dzwonienie o 8 rano do kogoś i oferowanie 6-7 wariantów ubezpieczenia na pewno nie zachęci tej osoby do zakupu, ba do wysłuchania. Grzmotnięcie słuchawką to najmilsze co może być
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-01-24 08:54:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Generalnie jak ktoś nie ma roboty to wiadomo każda jest dobra.

Natomiast bajki o dużych zarobkach można wrzucić w regał z bajkami. Większość, podkreślam większość, nie wychodzi poza podstawę i nie wynika to tylko ze słabych umiejętności sprzedażowych. Starsi konsultanci, latają do Grubej i co chwila dostają jakieś bonusy, czy to finansowe, czy też dostęp do lepszych baz. Dla młodych konsultantów daje się największy szajs. Czyli dzwonienie do np klientów niezainteresowanych (czyli takich, do których już dzwoniono i powiedzieli, że ich nie stać lub nie potrzebują ubezpieczenia) lub poleconych przez innych klientów (czyli takich którzy nie są nieświadomi, że ktoś może do nich dzwonić, również można powiedzieć, że niezainteresowanych, choć tu 1/20 po dłuższym praniu mózgu weźmie). Przepaść pomiędzy starymi i nowymi konsultantami się powiększa. A jeśli chodzi o plan do realizacji to zazwyczaj jest tylko 1 polisa dziennie. Trochę to wygląda tak jakby rzemieślnikowi, który ma wbić 20 gwoździ dać młotek a drugiemu który ma wbić 15 gwoździ dać śrubokręt. Pewno jeden i drugi wbił jakoś, ale temu drugiemu zajęłoby to nieporównanie więcej czasu.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-01-24 08:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zabrakło kilku słów w zdaniu - A jeśli chodzi o plan do realizacji to zazwyczaj... różnica pomiędzy nimi tylko 1 polisa dziennie
zdjecie uzytkownika
laura - 2015-01-30 20:46:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po rozmowie obiecują oddzwonić i... cisza. Brak poszanowania dla ludzi
zdjecie uzytkownika
anżelika - 2015-01-31 22:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
co do zarobków - 1800 podstawa + jakieś bonusy,
rozmowa kwalifikacyjna łatwa, w zależności na kogo się trafi, bo nie zawsze jest ktoś kto powinien rekrutować- ważne aby nie narzekać i nie robić z siebie ofiary poprzedniego pracodawcy i nie mówić, że jest się najlepszym we wszystkim. praca niby łatwa, zależy od bazy na jakiej pracujesz, jak się jest dobrym to można szybko się wybić, ale im szybciej się wybijesz tym szybciej wylecisz. jak macie jakieś pytania to piszcie. chetnie odpowiem
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2015-03-12 08:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do niby wymagań żeby chodzić w krawacie jeśli chodzi o sprzedawców- nie przesadzajcie. Może kiedyś tak było, ale teraz nie ma takiego parcia. Każdy praktycznie chodzi jak chce. Minusem firmy jest to że czasami sami nie przestrzegają ustaleń jakich wymagają od dzwoniących, jednych agentów pili się bardziej, inni nie mają takiej zwały od kontroli jakości. Plusem jest to, że jest dużo fajnych współpracowników. Firma korporacją nie jest, aczkolwiek czuć w niej atmosferę korporacyjności, czuć że jesteś bardziej liczbą i wynikiem niż człowiekiem. Zarobki nie powalają, obiecane bonusy okazują się raczej deklaracją, ciągła nie pewność czy wyrobisz target i będziesz pracować w przyszłym miesiącu...Jeżeli chcesz pracować w CC ale nie masz doświadczenia to możesz tu aplikować, jeżeli szukasz stabilnej pracy na stałe- raczej odpuść.
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2015-04-23 12:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko w 4Life jest na niby - poczynajac od niby przyjaznej atmosfery i biura oklejonego jak przedszkole dla dzieci abys nie czul sie w korpo - faktycznie jestes tylko materialem do wykorzystania. Zasady wprowadzane rowniez tak jak Misiek napisal powyzej jednych dotycza innych nie. Rownie dobrze mozna mowic o tym ze pracownik jest najwazniejszy lacznie ze zdrowiem rodzina etc ... a prawda jest dokladnie taka ze chodzi tylko o wycisniecie z ciebie jak najwiecej bez ogladania sie na cokolwiek. Wiec jesli na rozmowie i w biurze wszystko wyglada slicznie - radze uwazac
zdjecie uzytkownika
szukający pracy - 2015-05-20 17:21:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale te 1800 to brutto czy netto? Na infolini płacą podobno 15zł brutto za godzinę
zdjecie uzytkownika
były pracownik,który żałuje,że tam pracował i się - 2015-05-21 01:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
STRASZNE OSZUSTWO !!! takie moje zdanie. Wiem bo tam pracowałem od początku.
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2015-05-21 17:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anżelika - 2015-01-31 22:21:25]:
POWIEDZCIE PROSZĘ!!! Jestem po rozmowie, obiecują cuda finansowe ale nieco niezrozumiałe, i super atmosferę, swobodę w sposobie prowadzenia rozmów i realizacji zadań, brak limitów ilości rozmów na dzień, kreatywne podejście, szkolenia, rozwój. Ja man pytanie do osób, które pracowały/pracują - jak to na prawdę wygląda? Czy rozmowy mają narzucone scenariusze? Czy są limity ilości wykonanych rozmów? Czy baza, którą daje firma do obdzwaniania to osoby polecone lub wstępnie zainteresowane? i najważniejsze - ile średnio można zarobić? Nie "super wybitny" ale też nie leń bez predyspozycji. Średnio. Bo z tego, co mi powiedziano pewna jest tylko podstawa 1900. A mnie interesuje ile będę zarabiać, uczciwie pracując, po 2-3 miesiącach (netto lub brutto - jak komu łatwiej podać). Z góry dziękuję za informacje.
zdjecie uzytkownika
trocki - 2015-06-05 14:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dla mnie firma na ktora nie ma zadnych opinii ani dobrych ani lych jest oszustem ,dlaczego opinie sa tylko na stronach 4live?
zdjecie uzytkownika
marecki - 2015-06-06 12:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki dla tych slabszych to jakies 2000-2200 a najlepsi mogą i 5000 wyciągnąć jeżeli robią jakis plan + konkursy sprzedazowe
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-20 07:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
kolo - 2015-06-20 07:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ktos ma silna psychike, jest egoista i lubi naciagac ludzi to polecam. Praca wymagajaca poswiecenia , jestes automatem nie czlowiekiem , pracujesz 8godz i 30 min, poniewaz tlumacza , ze nalezy sie 20 min a 30 musisz odrobic, gdzie powinno byc tak ze 15 min masz przerwy i za kazda przepracowana godz jeszcze 5 min czyli 50 min bez zadnego odrabiania.Ciagle trwaja rekrutacje, poniewaz ludzie tam nie wytrzymuja, wyciskaja z Ciebie jak najwiecej i jeszcze maja pretensje o byle co.
zdjecie uzytkownika
mala30 - 2015-07-15 10:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wyglada rpzmowa kwalifikacyjna?
zdjecie uzytkownika
żółtek - 2015-07-21 21:43:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w 4life poszukują obecnie ludzi na doradców klienta. do zaoferowania mają przede wszystkim umowę o pracę po okresie próbnym, ekstra kasę za wyniki , nowoczesne miejsce pracy w ścisłym centrum Warszawy, Licencję Komisji Nadzoru Finansowego, rozbudowany wewnętrzny system wyróżnień pracowników. dobre opcje
zdjecie uzytkownika
Anka - 2015-08-01 17:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Lublinie fajny gościu przeprowadza rozmowę
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 1. Rozmowa telefoniczna, pierwsze zadane mi pytanie: ile chce zarabiać. Powiedziałam że 1400zł, drugie pytanie: od kiedy mogę zacząć ,
ja- od przyszłego tygodnia. Pani z HR: dobrze, w takim razie możemy kontynuować rozmowę. Zapraszam na rozmowę kwalifikacyjną.
Rozmowa w placówce firmy w Lublinie na ul.1 maja na sali call center.Hałas jak w ulu.
- pytanie o doświadczenie, dlaczego tu aplikuje, praca marzeń
- symulacja rozmowy z potencjalnym klientem
- pytanie o mój największy sukces
- jak sobie wyobrażam prace w call center
- jakie cechy musi mieć dobry sprzedawca.
Na koniec informacja że trenerka przekaże informacje działowi Hr i jeśli będą zainteresowani to zadzwonią. Warunki finansowe nie podlegają dyskusji. Przez pierwsze 3 mies. u.zlecenie. Jeżeli się sprawdzisz i dobrze sprzedajesz u.o pracę. Jeżeli odejdzie się przez te pierwsze 3 miesiące płaci się kare. Po 1 mies. 300zł, po 2 200zł, po 3 100zł. Najpierw podpisuje się 2 tygodniową umowę szkoleniową- płatna 800zł brutto. Chyba 1700 brutto na zleceniu. Mowa o Lublinie.
-
Pytania: Co bym chciała najbardziej robić w życiu
Skąd pomysł o pracy na słuchawce i to w sprzedaży
Co robić jak klient nie chce kupić i rozmawiać
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-12 16:39:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
hmm... - 2015-08-12 16:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracowałem tam, ale miałem biuro po sąsiedzku (w tym samym budynku) call center tej firmy w Lublinie. Rotacja musiała być niesamowita, bo praktycznie co miesiąc zupełnie nowa ekipa tam przychodziła. To chyba nie świadczy najlepiej.
zdjecie uzytkownika
motok - 2015-08-21 01:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze myślałem, że w jakiś sposób można liczyć na to, że skład się ustabilizuje, bo jeżeli nie to w końcu okaże się, że nie będzie komu przyjść do pracy. A to chyba dla nikogo nie byłoby dobre rozwiązanie. Tym bardziej, że w 4life direct jest parę ofert, które wiszą i wiszą :) Wiadomo coś o POSTĘPACH rekrutacji?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 4Life Direct

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy 4Life Direct?
Zadaj pytanie
alert