logo 4Life Direct

4Life Direct

Warszawa

Opinie o 4Life Direct

LUCAS 2014-11-19 02:30:12
ja nie polecam ,z całego serca , nie dla was ten stres, te szkolenia nic nie warte, te zapowiedzi ,że będą kokosy ....
3
Legia 2014-11-21 21:46:02
Mowie absolutnie szczerze ze to byl najgorszy pracodawca jakiego poznalem.
3
INTEL 2014-11-27 14:29:21
Witam.Jak wygląda egzamin po szkoleniach i czy ciężko go zdać?
3
Typs 2014-11-28 08:28:36
Na pewno masz parę podejść (2-3). Zwykle tak w firmach bywa, a po za tym nie byłbyś jedynym zdającym więc na pewno współpraca ludzi jest zapewniona. Chociażby powtórzenie wspólne tego samego tematu już jest dobre do przygotowania. Pytanie czy oferują na tyle dobre warunki by się nimi w ogóle interesować?
2
INTEL 2014-11-28 09:37:03
Warunki niestety marne.. ale taki mamy rynek pracy dla młodych... jeśli zdam ten egzamin to znaczy ze już ruszam na słuchawkę ? Egzamin jest w formie testu czy również rozmowy na słuchawce? Z góry dziękuję i Pozdrawiam!
1
bot 2014-12-12 11:52:38
Czesto taka praca polega na chodzeni po domach i namawianiu starszych osob do podpisania tego czy owego. Czy i w tym przypadku tak jest,bo mam nadzieje, ze firma skierowana jest na inny rodzaj swiadczenia uslug. Poza tym, zarobki jakie oferuja daja pod watpliwosc skutecznosc firmy. Prosilbym o komentarz w tej sprawie.
1
adem 2014-12-23 22:39:59
Tutaj nie chodzi się po domach a dzwoni się do setek ludzi którzy w większości na hasło 4life direct rzucają słuchawką, są tak obdzwonieni i tak zmęczeni konsultantami że nie mają ochoty na rozmowę
tobisz 2014-12-26 21:02:39
Wiecie, taka praca z ludźmi jest na pewno trudna, ale tak jak pisze adem lepiej dzwonić niż chodzić po domach jako akwizytor, bo wykonać telefon jest o wiele prostrze. Też myśle że udane rozmowy to takie gdy konsulatant jest przekonany do tego co robi chyba ;) ja nie umiałbym tak pracować wiec chyba musze szukaćdalej
3
konsultant 2014-12-31 03:46:47
a co konsultant robi ? ... dzwoni do osób nie zainteresowanych ubezpieczeniem ,. Dzwoni ... i dzwoni... i nic?
1
Wolf 2015-01-04 21:34:45
Zgadzam się dzwoni... dzwoni... dzwoni... do kompletnie nie zainteresowanych i demotywuje się z każdym dniem
gaja 2015-01-15 19:57:15
Praca beznadziejna. Ludzie nie rzadko poślą Ci wiązankę kwiatów polskich :-) Nie ma się co dziwić bo tylu jest teraz naciągaczy i oszustów. Co to za czasy żeby ludzi nękać telefonami, wielu nie chce nawet cię wysłuchać. Poza tym jak można dzwonić do kogoś na numer stacjonarny o 8 rano szczególnie w sobotę. Obudzisz kogoś to ci pośle parę bolszych :-). Nie polecam
2
guest 2015-01-16 23:06:54
4Life wraca do reklam telewizyjnych, nowe bazy klientów będą. Zgadzam się z gają dzwonienie o 8 rano do kogoś i oferowanie 6-7 wariantów ubezpieczenia na pewno nie zachęci tej osoby do zakupu, ba do wysłuchania. Grzmotnięcie słuchawką to najmilsze co może być
4
guest 2015-01-16 23:09:21
4Life wraca do reklam telewizyjnych, nowe bazy klientów będą. Zgadzam się z gają dzwonienie o 8 rano do kogoś i oferowanie 6-7 wariantów ubezpieczenia na pewno nie zachęci tej osoby do zakupu, ba do wysłuchania. Grzmotnięcie słuchawką to najmilsze co może być
1
Tomek 2015-01-24 08:54:23
Generalnie jak ktoś nie ma roboty to wiadomo każda jest dobra.

Natomiast bajki o dużych zarobkach można wrzucić w regał z bajkami. Większość, podkreślam większość, nie wychodzi poza podstawę i nie wynika to tylko ze słabych umiejętności sprzedażowych. Starsi konsultanci, latają do Grubej i co chwila dostają jakieś bonusy, czy to finansowe, czy też dostęp do lepszych baz. Dla młodych konsultantów daje się największy szajs. Czyli dzwonienie do np klientów niezainteresowanych (czyli takich, do których już dzwoniono i powiedzieli, że ich nie stać lub nie potrzebują ubezpieczenia) lub poleconych przez innych klientów (czyli takich którzy nie są nieświadomi, że ktoś może do nich dzwonić, również można powiedzieć, że niezainteresowanych, choć tu 1/20 po dłuższym praniu mózgu weźmie). Przepaść pomiędzy starymi i nowymi konsultantami się powiększa. A jeśli chodzi o plan do realizacji to zazwyczaj jest tylko 1 polisa dziennie. Trochę to wygląda tak jakby rzemieślnikowi, który ma wbić 20 gwoździ dać młotek a drugiemu który ma wbić 15 gwoździ dać śrubokręt. Pewno jeden i drugi wbił jakoś, ale temu drugiemu zajęłoby to nieporównanie więcej czasu.
1
Tomek 2015-01-24 08:59:57
Zabrakło kilku słów w zdaniu - A jeśli chodzi o plan do realizacji to zazwyczaj... różnica pomiędzy nimi tylko 1 polisa dziennie
1
laura 2015-01-30 20:46:37
Po rozmowie obiecują oddzwonić i... cisza. Brak poszanowania dla ludzi
anżelika 2015-01-31 22:21:25
co do zarobków - 1800 podstawa + jakieś bonusy,
rozmowa kwalifikacyjna łatwa, w zależności na kogo się trafi, bo nie zawsze jest ktoś kto powinien rekrutować- ważne aby nie narzekać i nie robić z siebie ofiary poprzedniego pracodawcy i nie mówić, że jest się najlepszym we wszystkim. praca niby łatwa, zależy od bazy na jakiej pracujesz, jak się jest dobrym to można szybko się wybić, ale im szybciej się wybijesz tym szybciej wylecisz. jak macie jakieś pytania to piszcie. chetnie odpowiem
2
Misiek 2015-03-12 08:32:27
Co do niby wymagań żeby chodzić w krawacie jeśli chodzi o sprzedawców- nie przesadzajcie. Może kiedyś tak było, ale teraz nie ma takiego parcia. Każdy praktycznie chodzi jak chce. Minusem firmy jest to że czasami sami nie przestrzegają ustaleń jakich wymagają od dzwoniących, jednych agentów pili się bardziej, inni nie mają takiej zwały od kontroli jakości. Plusem jest to, że jest dużo fajnych współpracowników. Firma korporacją nie jest, aczkolwiek czuć w niej atmosferę korporacyjności, czuć że jesteś bardziej liczbą i wynikiem niż człowiekiem. Zarobki nie powalają, obiecane bonusy okazują się raczej deklaracją, ciągła nie pewność czy wyrobisz target i będziesz pracować w przyszłym miesiącu...Jeżeli chcesz pracować w CC ale nie masz doświadczenia to możesz tu aplikować, jeżeli szukasz stabilnej pracy na stałe- raczej odpuść.
1
pracuś 2015-04-23 12:50:27
Wszystko w 4Life jest na niby - poczynajac od niby przyjaznej atmosfery i biura oklejonego jak przedszkole dla dzieci abys nie czul sie w korpo - faktycznie jestes tylko materialem do wykorzystania. Zasady wprowadzane rowniez tak jak Misiek napisal powyzej jednych dotycza innych nie. Rownie dobrze mozna mowic o tym ze pracownik jest najwazniejszy lacznie ze zdrowiem rodzina etc ... a prawda jest dokladnie taka ze chodzi tylko o wycisniecie z ciebie jak najwiecej bez ogladania sie na cokolwiek. Wiec jesli na rozmowie i w biurze wszystko wyglada slicznie - radze uwazac
szukający pracy 2015-05-20 17:21:18
Ale te 1800 to brutto czy netto? Na infolini płacą podobno 15zł brutto za godzinę
były pracownik,który żałuje,że tam pracował i się 2015-05-21 01:41:33
STRASZNE OSZUSTWO !!! takie moje zdanie. Wiem bo tam pracowałem od początku.
1
ciekawa 2015-05-21 17:35:12
POWIEDZCIE PROSZĘ!!! Jestem po rozmowie, obiecują cuda finansowe ale nieco niezrozumiałe, i super atmosferę, swobodę w sposobie prowadzenia rozmów i realizacji zadań, brak limitów ilości rozmów na dzień, kreatywne podejście, szkolenia, rozwój. Ja man pytanie do osób, które pracowały/pracują - jak to na prawdę wygląda? Czy rozmowy mają narzucone scenariusze? Czy są limity ilości wykonanych rozmów? Czy baza, którą daje firma do obdzwaniania to osoby polecone lub wstępnie zainteresowane? i najważniejsze - ile średnio można zarobić? Nie "super wybitny" ale też nie leń bez predyspozycji. Średnio. Bo z tego, co mi powiedziano pewna jest tylko podstawa 1900. A mnie interesuje ile będę zarabiać, uczciwie pracując, po 2-3 miesiącach (netto lub brutto - jak komu łatwiej podać). Z góry dziękuję za informacje.
1
trocki 2015-06-05 14:52:38
dla mnie firma na ktora nie ma zadnych opinii ani dobrych ani lych jest oszustem ,dlaczego opinie sa tylko na stronach 4live?
marecki 2015-06-06 12:13:35
zarobki dla tych slabszych to jakies 2000-2200 a najlepsi mogą i 5000 wyciągnąć jeżeli robią jakis plan + konkursy sprzedazowe
kolo 2015-06-20 07:17:58
Jak ktos ma silna psychike, jest egoista i lubi naciagac ludzi to polecam. Praca wymagajaca poswiecenia , jestes automatem nie czlowiekiem , pracujesz 8godz i 30 min, poniewaz tlumacza , ze nalezy sie 20 min a 30 musisz odrobic, gdzie powinno byc tak ze 15 min masz przerwy i za kazda przepracowana godz jeszcze 5 min czyli 50 min bez zadnego odrabiania.Ciagle trwaja rekrutacje, poniewaz ludzie tam nie wytrzymuja, wyciskaja z Ciebie jak najwiecej i jeszcze maja pretensje o byle co.
1
mala30 2015-07-15 10:36:23
jak wyglada rpzmowa kwalifikacyjna?
żółtek 2015-07-21 21:43:27
w 4life poszukują obecnie ludzi na doradców klienta. do zaoferowania mają przede wszystkim umowę o pracę po okresie próbnym, ekstra kasę za wyniki , nowoczesne miejsce pracy w ścisłym centrum Warszawy, Licencję Komisji Nadzoru Finansowego, rozbudowany wewnętrzny system wyróżnień pracowników. dobre opcje
1
Anka 2015-08-01 17:15:19
w Lublinie fajny gościu przeprowadza rozmowę
1
hmm... 2015-08-12 16:40:13
Nie pracowałem tam, ale miałem biuro po sąsiedzku (w tym samym budynku) call center tej firmy w Lublinie. Rotacja musiała być niesamowita, bo praktycznie co miesiąc zupełnie nowa ekipa tam przychodziła. To chyba nie świadczy najlepiej.
motok 2015-08-21 01:08:58
Kurcze myślałem, że w jakiś sposób można liczyć na to, że skład się ustabilizuje, bo jeżeli nie to w końcu okaże się, że nie będzie komu przyjść do pracy. A to chyba dla nikogo nie byłoby dobre rozwiązanie. Tym bardziej, że w 4life direct jest parę ofert, które wiszą i wiszą :) Wiadomo coś o POSTĘPACH rekrutacji?
2
lolo 2015-09-08 16:22:11
Cóż, forma pozostawia wiele do życzenia. Osoby, które tam szkolą do sprzedaży również pozostawiają wiele do życzenia. Niestety jeśli chodzi o obsługę klienta odpowiadają suchymi wyuczonymi regułkami Pana (chłopaka), który ich szkolił. Śmiem też twierdzić, że nie potrafią się przyznać do porażki, cofnijmy się do sprawy z 2014 roku, która była nagłośniona w "Sprawie dla Reportera". Co do zarobków - szkoda gadać.
1
zajebisty 2015-09-10 01:41:06
Jednak nic się nie zmieniło.
Pozwalniali albo zwolnili się sami,Tych najlepszych - którzy podstawę 4 life tworzyli.
Jest mi bardzo przykro iż tak postępują.
Były pracownik.
bezrobotna 2015-09-20 11:46:21
To trochę przykre, że jest tyle negatywnych opinii. Aktualnie poszukuję pracy i przeglądałam ich oferty pracy. Poszukują nie tylko agentów ubezpieczeniowych, ale również doradców klientów. Dobrze, że proponowana jest umowa o pracę, dość mam zleceń. No i wynagrodzenie składa się z podstawy, ciekawe tylko jakiej wysokości.
zajebista 2015-09-25 00:34:25
mi też jest troszkę , też tworzyłam firmę...
romek 2015-10-20 15:13:22
moim zdaniem oni są sławni dlatego, że mają te bezterminowe ubezpieczenia, bo warunki sa jednak nietypowe. Nie potrzebuja badań lekarskich, zdnych zaświadczeń, osoby do 85 roku życia też są przyjmowane bez problemów. Dla ludzi to naparwde udogodnienie spore no i też cenowo są przystępni z tego co widziałem.
1
lokaj 2016-02-04 22:49:03
Dokładnie romek, dlatego klienci ich cenią i mają silna pozycję na rynku. Ja mysle nad aplikowaniem jak Doradca klienta. Oferuja bowiem umowę o pracę po okresie próbnym, stałą, niezmienną podstawę i najważniejsze - ekstra kasę za wyniki.
rtghj 2016-02-10 20:44:42
ciekawe ile wynosi u nich okres probny np. na stanowisku doradcy klienta..noo ale wiem ze oprcz podstawy mozna tez liczyc na jakeis bonusy za wyniki ..
o la 2016-02-13 20:06:14
O rany skoro jest zapewniona umowa o pracę @lokaj, to widać, że zależy im na pracownikach. Przecież w dzisiejszych czasach stabilne zatrudnienie to rzadkość.
1
pracownik 2016-02-18 13:00:51
Co prawda pracowałem w 4life ponad rok temu el po komentarzach widze, że nic sie nie zmieniło :) Pracowałem tam przez ponad pół roku, dali mi szanse muszę to przyznać, w sumie nie byłem najlepszym sprzedawcą ale sprzedać ubezpieczenie 4life to trudna sprawa. Na początku, po szkoleniu dostajesz do dzwonienia bazy starych klientów (tzn. takich, którzy zrezygnowali, nie odbierali i dzwonimy do nich po raz kolejny, szkolenie po szkoleniu). Jak już przejdziesz na umowe o pracę i trafisz do któregoś zespołu, to na początku możesz liczyć na świeże kontakty, dopóki konwersja nie spadnie poniżej minimalnego progu, ale jeśli spadnie to nie dostajesz nowych kontaktów i cięzko wtedy zrobić plan miesięczny (około 100 polis lub wiecej). Jeśli chodzi o atmosfere to jest całkiem ok. Jak sprzedajesz to jesteś pupilkiem lidera, ale jak nie wyrabiasz planów to mija Cię korytarzem jak byś był nieznajomym. Konsultanci są w wiekszości spoko ludźmi, w wiekszości bo zawsze trafi się ktoś dziwny :) Podsumuwując 4life daje szanse każdemu, ale cięzko sprzedać ich polisy bo po prostu są zbyt drogie i najzwyczajniej słabe, jak ktoś wyżej napisał, nie mogą konkurować z najwiekszymi firmami ubezpieczeniowymi. Umowe o pracę miałem z podstawą 2000 brutto. Praca bardzo męcząca i przynajmniej Ja miałem jej szybko dość.
ikar5 2016-02-18 15:49:14
@pracowniki mimo wszystko uważam polisy na życie popularnym towarem obecnie. wiadomo że nie będzie wielkiej podstawy bo tutaj musisz polegać na zdobywanych prowizjach
galuszka 2016-02-22 18:26:49
praca do najłatwiejszych nie należy, ale to normalne- tak po prostu jest w handlu, trzeba być przekonywującym. a fajnie że można zdobyć u nich Licencję Komisji Nadzoru Finansowego.
legoland 2016-02-29 21:14:06
galuszka, jesteś przekonana o tym co mówisz ? Przecież 4life direct zajmuje się sprzedażą i na dobrą sprawę teraz potrzebują ludzi na doradców - radzę się zapoznać z ofertą żeby się nie wygłupić:)
ikra 2016-03-13 12:51:53
chyba mowa o dobrej firmie.. taki doradca w dziale sprzedaży to handlowiec, tylko inaczej działa się w bankowości a inaczej w sklepie. Ciekawe jak wyglądają zarobki :)
Miminek 2016-05-05 20:31:36
@ikra zarobki z pewnością nie są złe jeśli chodzi o stanowisko doradcy w dziale sprzedaży. Ale najpierw jest okres próbny, po którym dostaje się umowę o pracę. Do tego dochodzą szkolenia wstępne w atmosferze wsparcia i partnerstwa, szkolenie sprzedażowe prowadzone przez certyfikowanego Trenera Sprzedaży oraz licencja Komisji Nadzoru Finansowego.
MATI 2016-05-30 13:29:32
bzdury - jeśli szukasz byle jakiej pracy - zapraszamy! przekonaj się sam.
Słabe środowisko, hermetyczne, układy.
rf 2016-06-01 18:25:30
nie byle jakieś przyjacielu, jak startujesz na stanowisko Doradca w dziale sprzedaży to przynajmniej chcą dawać jakieś ekstra bonusy za wybniki sprzedażowe, mam tylko nadzieję że finansowe, podajcie plis stawki
mario1234 2016-07-05 16:32:41
Pracowałam 3 miesiące i zrezygnowałam. Jeżeli sprzedajesz polisy to lider skacze nad tobą a jak nie to Cię unika. Zarobki słabe jak na taki stres i nerwy. Atmosfera w miarę ok, ale nie polecam. Tylko zmarnowany czas. Obiecują nie wiadomo co, a żeby sobie dorobić to musisz się zarąbiście nastarać a wcale nie jest tak łatwo sprzedać bo nie masz bazy kontaktów którzy sami proszą o kontakt w sprawie ubezpieczenia tylko samemu trzeba obdzwaniać stare kontakty i proponować ubezpieczenie a wiadomo jak ludzie na to reagują... Można się domyśleć
Paździoch 2016-07-05 16:37:46
Wiesz co, takie sprzedawanie rzeczy trzeba po prostu lubić i nie pomoże Ci nic, handel ma swoje prawa
BylyManager 2016-07-22 16:00:00
Witam i chciałbym ostrzec - byłem managerem w 4life i po 13 latach w zawodzie jako manager z czystym sercem mówię że to najgorsza firma w jakiej pracowałem. Niech osoby startujące na takie stanowiska poważnie się zastanowia i nie dajcie się zwieść obietnicami.
tomek 2016-07-22 16:02:12
@był manager a co było nie tak? W sumie teraz nie poszukują managerów, jest sporo ofert dla doradców klienta, ale docelowo miałem zamiar brać udział w takiej rekutacji
Zostaw swoją opinię o 4Life Direct - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 4Life Direct