Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: 4Life Direct


Oceniono 150 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
4Life Direct
Chmielna 132/134
00-805 Warszawa
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
ene - 2014-04-30 08:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [misiak - 2014-04-26 02:06:13]:
zamiast sprzedawać polisy staruszkom lepiej sprawdź gdzie na rynku jest prawdziwy potencjał :)
zdjecie uzytkownika
była - 2014-05-17 21:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lidka - 2013-08-13 10:00:58]:
tak , przyjmuja wszystkich , jesli nie dajesz rady to miesiac dwa Cie trzymaja potem zwalniją, ale dają szanse abyś sie poprawiał.Polecam Iwone i Darka jako Team lederów
zdjecie uzytkownika
krisu - 2014-05-22 00:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [była - 2014-05-17 21:29:14]:
ja myslę ze nie każdy przede wszystkim się do tej pracy nadaje, jednak jakieś umiejętności sprzedażowe itd wbrew pozorom nie są prostą sprawą. natomiast jeśli już jesteś zdolny to widzę wśród znajomych że są szanse zarabiać nieźle. jak to wszędzie jednemu będzie się podobać innemu nie, ja w każdym razie słyszałem raczej w pozytywnym kontekście o pracy tam
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-05-22 05:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umiejętności sprzedażowe? Wystarczy mieć gadane i ładnie wyglądający dziób. Takie zestawienie wielu osobom wystarcza, żeby skorzystać z jakiś usług.
zdjecie uzytkownika
Antoni - 2014-05-23 16:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przesadzajmy, prezencja i umiejętność zachowania się są wazne, ale jednak chyba umiejętności sa najważniejsze.
zdjecie uzytkownika
xoxo - 2014-06-10 08:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie mam co prawda prawa zaprzeczac temu co piszecie bo nie znam sytuacji każdego z osobna, jednak nigdy też nie jest tak że jakies problemy z firmą mają wszyscy - tak jak mówiłem, te osoby które ja znam są zadowolone. inna sprawa że jak już ktoś wchodzi napisać komentarz to zwykle negatywny, więc też nie do końca obiektywnie jest kierować się wpisami kilku osob bo może duzo wiecej jest zadowolonych ;) ale to każdej firmy dotyczy także luz.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-06-18 07:40:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co by nie było - gdzieś pracować trzeba, doświadczenie zdobyć... To dosyć istotne kwestie, które dla młodego pracownika są czasami ciężkie do osiągnięcia a firmy typu 4life to umożliwiają.
zdjecie uzytkownika
Agatka - 2014-06-18 09:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jacek - 2014-06-18 07:40:02]:
Firmy typu 4life bardzo skutecznie zniechęcają do pracowania w tego typu branży!!!
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-06-26 09:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Ty pracowałaś u nich? Jak to wszystko wyglądało i było organizowane, skoro tak jak piszesz nic tylko nędza..?
zdjecie uzytkownika
Tomek25 - 2014-06-26 22:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy firma daje umowe o prace?
zdjecie uzytkownika
xoxo - 2014-06-27 02:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli o mnie chodzi to nie pracowałem, ale bliskie mi osoby tak. i zgadzam się z tym co tutaj już napisano, że jest to na prawde dobra opcja na start patrząć na to co oferuje rynek młodym ludziom...
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-06-27 08:34:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, że jest przynajmniej możliwość znalezienia zatrudnienia w branży. Wiesz może na ile taka osoba bez doświadczenia może liczyć na start?
zdjecie uzytkownika
Arczi - 2014-06-30 15:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,
aplikowałem do tej firmy na stanowisko specjalista ds sprzedaży, dzwonił pan - miły niby.
Wszystko co powiedział to specj ds sprzedazy 4life direct 13:30 puławska 405 2p. i czy panu odpowiada taka godzina. Więc ja mówię, że tak ale chciałbym się najpierw dowiedzieć na czym polega praca w jakich godzinach, jakie zarobki, jaka umowa.
ODPOWIEDŹ:
Ja się nie zajmuję takimi rzeczami tylko umawianiem spotkań, nawet nie mam informacji na ten temat.
Moja odpowiedź: to w takim razie proszę zadzwonić jak pan będzie miał informacje na ten temat. ;)
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-07-02 17:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy w tej firmie pracuje się na umowe zlecenie czy umowe o prace?
zdjecie uzytkownika
Emil27 - 2014-07-03 09:58:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ile trwają szkolenia? Są płatne czy bezpłatne? Ciężko jest zdać egzamin?
zdjecie uzytkownika
es_don - 2014-07-03 16:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Arczi - 2014-06-30 15:54:01]:
(usunięte przez administratora)
co do samego 4life pracowałem tutaj krótko, jednak wspominam ten czas ok dlatego czasem podczytuje opinie o moich byłych pracodawcach żeby byc na bieząco. tez dzięki temu wiem że często te krytyczne mają nie wiele wspólnego z rzeczywistością
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-07-04 00:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zastanawiać się można po co wszystko robią w takim pośpiechu... na dobrą sprawę jak się ma dobre papiery a danego dnia nie ma się czasu to nie ma pewnie nawet co liczyć na ponowny kontakt.
4Life Direct "Wywiad z Katarzyna Kurczak - Młodszy Specjalista Ds. Rekrutacji i Szkoleń w firmie 4Life Direct"
Jak wygląda  typowy proces rekrutacji, z ilu etapów się składa? Prowadzimy stałą rekrutację w 4Life Direct, która składa się z dwóch etapów. Pierwszy z nich jest wywiadem telefonicznym, a później następuje spotkanie face to face z kandydatem.   Czy firma jest otwarta na zatrudnianie studentów? Tak, jak najbardziej. Odbywa się to głównie w dziale sprzedaży lub obsługi klienta.   Są to studenci nauk ścisłych...
zdjecie uzytkownika
pracownik BYŁY - 2014-08-06 02:19:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja jak zwykle nie polecam tej firmy.wykorzystują na max i zwalniają. to jest nie tylko moje zdanie ale i innych byłych pracowników. każdy może wypowiedzieć się szczerze więc nie wiem po co są usunięcia komentarzy przez admin(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
zbylo - 2014-08-06 02:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xoxo - 2014-06-27 02:51:40]:
taaa dobra opcja to nie w tej firmie
zdjecie uzytkownika
Jurosławsky - 2014-08-09 00:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawdę powiedziawszy ubezpieczenia na życie w Polsce robią coraz większą furorę. 4life Direct oczywiście z racji na wielkość - a raczej małość nie może konkurować z największymi w branży, ale przez te 25 lat odnosili całkiem spore sukcesy.... Jeżeli chodzi o komentarze to ciężko w nie nie wierzyć o ile wypowiadają się byli pracownicy a nie konkurencja. Szkoda, że firma aspirująca o miano poważnej niepoprawnie traktuje swoich pracowników. Takie zachowania powinny być bezprecedensowo tępione w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Jozio - 2014-08-29 11:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jesli marzycie o wyciskaniu do oporu to zapraszam do 4Life ponadto mozecie jeszcze dorzucic niepewnosc zatrudnienia i wydzielanie mleka w kuchni :-) to naprawde jest dla was. A i jeszcze przygotujcie sobie krawaty i apaszki do pracy na sluchawce... bo to wiadomo jest najwazniejsze
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-09-03 00:08:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli chodzi o strój służbowy - bo apaszka i krawat najwidoczniej właśnie tym są, to pracodawca ma jak najbardziej prawo wymagać tego od pracownika, nie ważne czy jesteś na kasie w burgerze czy na słuchawce w ubezpieczalni. A jeśli strój stanowi dla kogoś barierę nie do przeskoczenia to nie wróżę takiej osobie kariery.
zdjecie uzytkownika
Moratta - 2014-09-18 07:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lucky A co Ci szkodzić samemu zapisywać sobie godziny pracy, albo po każdym dniu poprosić przełożonych żeby podpisali Ci ilość wypracowanych godzin? Według mnie nie warto godzić się na przekręcanie wyników wypłat w jedną czy drugą stronę, bo to zawsze łatwo może doprowadzić do konfliktu interesów, który chyba nikomu nie jest potrzebny.
zdjecie uzytkownika
Paul - 2014-09-23 00:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco odradzam. Top sprzedawcy uciekają z firmy, bo warunki jeśli chodzi o sprzedaż ubezpieczeń, nie są zbyt konkurencyjne. Rekrutacja za rekrutacją. Z 10 osób które przyjdą do pracy większość ucieka dosyć szybko. Szczególnie, że sytuacja wygląda tak, że nie ma zazwyczaj już komu sprzedawać polis. Coraz częściej sie dzwoni do osób, które miesiąc temu mówiły, że mają już ubezpieczenia. Rzadko kto robi plan, no może w listopadzie grudniu i styczniu. potem do sierpnia nie ma co sprzedawać. Z roku na rok w firmie jest coraz gorzej. Kiedyś faktycznie i 8 tyś można było zarobić. teraz jak się po 12 godz popracuje 5x w tygodniu i jeszcze soboty to może wyjdzie się poza podstawę. Bajki o fajnej atmosferze albo stabilnej pracy pomijam. Ja już uciekłam i cieszę sie. Dalej sprzedaje ubezpiecznia, ale w fajnej atmosferze.
zdjecie uzytkownika
miriam24 - 2014-09-28 19:49:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Chciałabym się dowiedzieć czy w 4 Life jest możliwa praca na 3/4 etatu w dziale sprzedażowym? Wiem,że kiedyś była taka możliwość. Pytam,bo zależy mi na elastyczności pracy:) I czy nadal można zatrudniać się na zasadzie: umowa-zlecenie ? Z góry pięknie dziękuję za odp.:) I czy można wyciągnąć miesięcznie 1500 zł netto bądź 2000 pln netto pracując na 3/4 etatu?
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 4Life Direct
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x