Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o 4Life Direct

Pracowałeś w firmie 4Life Direct i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
miriam24 - 2014-09-28 19:49:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Chciałabym się dowiedzieć czy w 4 Life jest możliwa praca na 3/4 etatu w dziale sprzedażowym? Wiem,że kiedyś była taka możliwość. Pytam,bo zależy mi na elastyczności pracy:) I czy nadal można zatrudniać się na zasadzie: umowa-zlecenie ? Z góry pięknie dziękuję za odp.:) I czy można wyciągnąć miesięcznie 1500 zł netto bądź 2000 pln netto pracując na 3/4 etatu?
zdjecie uzytkownika
Jozio - 2014-10-15 20:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jacek - 2014-09-03 00:08:32]:
Zdanie ktorego Telemarketer nigdy nie uslyszy ... Ale pani dzisiaj ladnie wyglada ! :-)
zdjecie uzytkownika
Miro - 2014-10-28 08:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli najlepsi sprzedawcy są w 4life Direct niedoceniani to ja się wcale nie dziwię, że przy pierwszej lepszej możliwości uciekają ku lepszemu. W internecie ostatnio nie widziałem żadnych ofert od nich co pozwalałoby sądzić, że nie ma u nich rotacji, ale jakoś specjalnie nie chce mi się w to wierzyć. Czemu oni nie zadbają o interesy własne i pracowników jednocześnie...
zdjecie uzytkownika
miriam24 - 2014-10-28 18:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy grafik pracy jest elastyczny? (tak przynajmniej jest uwzględnione w ogłoszeniach)). Cały czas się waham,dlatego proszę o odp.:) i czy pracując dajmy na to w tygodniu około 6- 7 godzin 5 razy w tygodniu mając dobre wyniki sprzedażowe ((doświadczenie już mam i sprawdziłam się na rożnych projektach)...jakiego mogę spodziewać się średnio wynagrodzenia? oczywiście na kokosy nie liczę... ;)
zdjecie uzytkownika
miriam24 - 2014-11-02 13:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)


Czyli praca trwa więcej niż 8 h dziennie,rozumiem? Tym samym niezrealizowanie targetów wiąże się ze zwolnieniem pracownika... Przeraża mnie właściwie czas pracy...10 godzin. Na szczęście nie mam sytuacji podbramkowej i nie zabiegam również o umowę o pracę. Dla mnie istotne są godziny. Oczywiście dziękuję za odp.:)
zdjecie uzytkownika
karola - 2014-11-14 04:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale te 10 godzin codziennie czy jest tak że raz masz bardzo duż o godzin ale potem masz jakieś wolne? albo czy to są może jakieś zmiany zwyczajnie? bo jeśli tak to jest norma coraz częściej że takie sytuacje są. wydaje mi się że to jest kwestia dogadania bo z tego co słyszałąm kidyś były elastyczne godziny pracy i jakoś to działało.
zdjecie uzytkownika
LUCAS - 2014-11-19 02:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja nie polecam ,z całego serca , nie dla was ten stres, te szkolenia nic nie warte, te zapowiedzi ,że będą kokosy ....
zdjecie uzytkownika
Legia - 2014-11-21 21:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mowie absolutnie szczerze ze to byl najgorszy pracodawca jakiego poznalem.
zdjecie uzytkownika
INTEL - 2014-11-27 14:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.Jak wygląda egzamin po szkoleniach i czy ciężko go zdać?
zdjecie uzytkownika
Typs - 2014-11-28 08:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pewno masz parę podejść (2-3). Zwykle tak w firmach bywa, a po za tym nie byłbyś jedynym zdającym więc na pewno współpraca ludzi jest zapewniona. Chociażby powtórzenie wspólne tego samego tematu już jest dobre do przygotowania. Pytanie czy oferują na tyle dobre warunki by się nimi w ogóle interesować?
zdjecie uzytkownika
INTEL - 2014-11-28 09:37:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki niestety marne.. ale taki mamy rynek pracy dla młodych... jeśli zdam ten egzamin to znaczy ze już ruszam na słuchawkę ? Egzamin jest w formie testu czy również rozmowy na słuchawce? Z góry dziękuję i Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
bot - 2014-12-12 11:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesto taka praca polega na chodzeni po domach i namawianiu starszych osob do podpisania tego czy owego. Czy i w tym przypadku tak jest,bo mam nadzieje, ze firma skierowana jest na inny rodzaj swiadczenia uslug. Poza tym, zarobki jakie oferuja daja pod watpliwosc skutecznosc firmy. Prosilbym o komentarz w tej sprawie.
zdjecie uzytkownika
adem - 2014-12-23 22:39:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tutaj nie chodzi się po domach a dzwoni się do setek ludzi którzy w większości na hasło 4life direct rzucają słuchawką, są tak obdzwonieni i tak zmęczeni konsultantami że nie mają ochoty na rozmowę
zdjecie uzytkownika
tobisz - 2014-12-26 21:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wiecie, taka praca z ludźmi jest na pewno trudna, ale tak jak pisze adem lepiej dzwonić niż chodzić po domach jako akwizytor, bo wykonać telefon jest o wiele prostrze. Też myśle że udane rozmowy to takie gdy konsulatant jest przekonany do tego co robi chyba ;) ja nie umiałbym tak pracować wiec chyba musze szukaćdalej
zdjecie uzytkownika
konsultant - 2014-12-31 03:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tobisz - 2014-12-26 21:02:39]:
a co konsultant robi ? ... dzwoni do osób nie zainteresowanych ubezpieczeniem ,. Dzwoni ... i dzwoni... i nic?
zdjecie uzytkownika
Wolf - 2015-01-04 21:34:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się dzwoni... dzwoni... dzwoni... do kompletnie nie zainteresowanych i demotywuje się z każdym dniem
zdjecie uzytkownika
gaja - 2015-01-15 19:57:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca beznadziejna. Ludzie nie rzadko poślą Ci wiązankę kwiatów polskich :-) Nie ma się co dziwić bo tylu jest teraz naciągaczy i oszustów. Co to za czasy żeby ludzi nękać telefonami, wielu nie chce nawet cię wysłuchać. Poza tym jak można dzwonić do kogoś na numer stacjonarny o 8 rano szczególnie w sobotę. Obudzisz kogoś to ci pośle parę bolszych :-). Nie polecam
zdjecie uzytkownika
guest - 2015-01-16 23:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
4Life wraca do reklam telewizyjnych, nowe bazy klientów będą. Zgadzam się z gają dzwonienie o 8 rano do kogoś i oferowanie 6-7 wariantów ubezpieczenia na pewno nie zachęci tej osoby do zakupu, ba do wysłuchania. Grzmotnięcie słuchawką to najmilsze co może być
zdjecie uzytkownika
guest - 2015-01-16 23:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
4Life wraca do reklam telewizyjnych, nowe bazy klientów będą. Zgadzam się z gają dzwonienie o 8 rano do kogoś i oferowanie 6-7 wariantów ubezpieczenia na pewno nie zachęci tej osoby do zakupu, ba do wysłuchania. Grzmotnięcie słuchawką to najmilsze co może być
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-01-24 08:54:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Generalnie jak ktoś nie ma roboty to wiadomo każda jest dobra.

Natomiast bajki o dużych zarobkach można wrzucić w regał z bajkami. Większość, podkreślam większość, nie wychodzi poza podstawę i nie wynika to tylko ze słabych umiejętności sprzedażowych. Starsi konsultanci, latają do Grubej i co chwila dostają jakieś bonusy, czy to finansowe, czy też dostęp do lepszych baz. Dla młodych konsultantów daje się największy szajs. Czyli dzwonienie do np klientów niezainteresowanych (czyli takich, do których już dzwoniono i powiedzieli, że ich nie stać lub nie potrzebują ubezpieczenia) lub poleconych przez innych klientów (czyli takich którzy nie są nieświadomi, że ktoś może do nich dzwonić, również można powiedzieć, że niezainteresowanych, choć tu 1/20 po dłuższym praniu mózgu weźmie). Przepaść pomiędzy starymi i nowymi konsultantami się powiększa. A jeśli chodzi o plan do realizacji to zazwyczaj jest tylko 1 polisa dziennie. Trochę to wygląda tak jakby rzemieślnikowi, który ma wbić 20 gwoździ dać młotek a drugiemu który ma wbić 15 gwoździ dać śrubokręt. Pewno jeden i drugi wbił jakoś, ale temu drugiemu zajęłoby to nieporównanie więcej czasu.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-01-24 08:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zabrakło kilku słów w zdaniu - A jeśli chodzi o plan do realizacji to zazwyczaj... różnica pomiędzy nimi tylko 1 polisa dziennie
zdjecie uzytkownika
laura - 2015-01-30 20:46:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po rozmowie obiecują oddzwonić i... cisza. Brak poszanowania dla ludzi
zdjecie uzytkownika
anżelika - 2015-01-31 22:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
co do zarobków - 1800 podstawa + jakieś bonusy,
rozmowa kwalifikacyjna łatwa, w zależności na kogo się trafi, bo nie zawsze jest ktoś kto powinien rekrutować- ważne aby nie narzekać i nie robić z siebie ofiary poprzedniego pracodawcy i nie mówić, że jest się najlepszym we wszystkim. praca niby łatwa, zależy od bazy na jakiej pracujesz, jak się jest dobrym to można szybko się wybić, ale im szybciej się wybijesz tym szybciej wylecisz. jak macie jakieś pytania to piszcie. chetnie odpowiem
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 1. Rozmowa telefoniczna, pierwsze zadane mi pytanie: ile chce zarabiać. Powiedziałam że 1400zł, drugie pytanie: od kiedy mogę zacząć ,
ja- od przyszłego tygodnia. Pani z HR: dobrze, w takim razie możemy kontynuować rozmowę. Zapraszam na rozmowę kwalifikacyjną.
Rozmowa w placówce firmy w Lublinie na ul.1 maja na sali call center.Hałas jak w ulu.
- pytanie o doświadczenie, dlaczego tu aplikuje, praca marzeń
- symulacja rozmowy z potencjalnym klientem
- pytanie o mój największy sukces
- jak sobie wyobrażam prace w call center
- jakie cechy musi mieć dobry sprzedawca.
Na koniec informacja że trenerka przekaże informacje działowi Hr i jeśli będą zainteresowani to zadzwonią. Warunki finansowe nie podlegają dyskusji. Przez pierwsze 3 mies. u.zlecenie. Jeżeli się sprawdzisz i dobrze sprzedajesz u.o pracę. Jeżeli odejdzie się przez te pierwsze 3 miesiące płaci się kare. Po 1 mies. 300zł, po 2 200zł, po 3 100zł. Najpierw podpisuje się 2 tygodniową umowę szkoleniową- płatna 800zł brutto. Chyba 1700 brutto na zleceniu. Mowa o Lublinie.
-
Pytania: Co bym chciała najbardziej robić w życiu
Skąd pomysł o pracy na słuchawce i to w sprzedaży
Co robić jak klient nie chce kupić i rozmawiać
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2015-03-12 08:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do niby wymagań żeby chodzić w krawacie jeśli chodzi o sprzedawców- nie przesadzajcie. Może kiedyś tak było, ale teraz nie ma takiego parcia. Każdy praktycznie chodzi jak chce. Minusem firmy jest to że czasami sami nie przestrzegają ustaleń jakich wymagają od dzwoniących, jednych agentów pili się bardziej, inni nie mają takiej zwały od kontroli jakości. Plusem jest to, że jest dużo fajnych współpracowników. Firma korporacją nie jest, aczkolwiek czuć w niej atmosferę korporacyjności, czuć że jesteś bardziej liczbą i wynikiem niż człowiekiem. Zarobki nie powalają, obiecane bonusy okazują się raczej deklaracją, ciągła nie pewność czy wyrobisz target i będziesz pracować w przyszłym miesiącu...Jeżeli chcesz pracować w CC ale nie masz doświadczenia to możesz tu aplikować, jeżeli szukasz stabilnej pracy na stałe- raczej odpuść.
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2015-04-23 12:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko w 4Life jest na niby - poczynajac od niby przyjaznej atmosfery i biura oklejonego jak przedszkole dla dzieci abys nie czul sie w korpo - faktycznie jestes tylko materialem do wykorzystania. Zasady wprowadzane rowniez tak jak Misiek napisal powyzej jednych dotycza innych nie. Rownie dobrze mozna mowic o tym ze pracownik jest najwazniejszy lacznie ze zdrowiem rodzina etc ... a prawda jest dokladnie taka ze chodzi tylko o wycisniecie z ciebie jak najwiecej bez ogladania sie na cokolwiek. Wiec jesli na rozmowie i w biurze wszystko wyglada slicznie - radze uwazac
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 4Life Direct
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy 4Life Direct?
Zadaj pytanie