Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: 4Life Direct

zdjecie uzytkownika
Tomek25 - 2014-06-26 22:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy firma daje umowe o prace?
zdjecie uzytkownika
xoxo - 2014-06-27 02:51:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli o mnie chodzi to nie pracowałem, ale bliskie mi osoby tak. i zgadzam się z tym co tutaj już napisano, że jest to na prawde dobra opcja na start patrząć na to co oferuje rynek młodym ludziom...
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-06-27 08:34:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, że jest przynajmniej możliwość znalezienia zatrudnienia w branży. Wiesz może na ile taka osoba bez doświadczenia może liczyć na start?
zdjecie uzytkownika
Arczi - 2014-06-30 15:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam,
aplikowałem do tej firmy na stanowisko specjalista ds sprzedaży, dzwonił pan - miły niby.
Wszystko co powiedział to specj ds sprzedazy 4life direct 13:30 puławska 405 2p. i czy panu odpowiada taka godzina. Więc ja mówię, że tak ale chciałbym się najpierw dowiedzieć na czym polega praca w jakich godzinach, jakie zarobki, jaka umowa.
ODPOWIEDŹ:
Ja się nie zajmuję takimi rzeczami tylko umawianiem spotkań, nawet nie mam informacji na ten temat.
Moja odpowiedź: to w takim razie proszę zadzwonić jak pan będzie miał informacje na ten temat. ;)
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-07-02 17:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy w tej firmie pracuje się na umowe zlecenie czy umowe o prace?
zdjecie uzytkownika
Emil27 - 2014-07-03 09:58:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ile trwają szkolenia? Są płatne czy bezpłatne? Ciężko jest zdać egzamin?
zdjecie uzytkownika
es_don - 2014-07-03 16:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Arczi - 2014-06-30 15:54:01]:
(usunięte przez administratora)
co do samego 4life pracowałem tutaj krótko, jednak wspominam ten czas ok dlatego czasem podczytuje opinie o moich byłych pracodawcach żeby byc na bieząco. tez dzięki temu wiem że często te krytyczne mają nie wiele wspólnego z rzeczywistością
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-07-04 00:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zastanawiać się można po co wszystko robią w takim pośpiechu... na dobrą sprawę jak się ma dobre papiery a danego dnia nie ma się czasu to nie ma pewnie nawet co liczyć na ponowny kontakt.
zdjecie uzytkownika
pracownik BYŁY - 2014-08-06 02:19:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
ja jak zwykle nie polecam tej firmy.wykorzystują na max i zwalniają. to jest nie tylko moje zdanie ale i innych byłych pracowników. każdy może wypowiedzieć się szczerze więc nie wiem po co są usunięcia komentarzy przez admin(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
zbylo - 2014-08-06 02:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xoxo - 2014-06-27 02:51:40]:
taaa dobra opcja to nie w tej firmie
zdjecie uzytkownika
Jurosławsky - 2014-08-09 00:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawdę powiedziawszy ubezpieczenia na życie w Polsce robią coraz większą furorę. 4life Direct oczywiście z racji na wielkość - a raczej małość nie może konkurować z największymi w branży, ale przez te 25 lat odnosili całkiem spore sukcesy.... Jeżeli chodzi o komentarze to ciężko w nie nie wierzyć o ile wypowiadają się byli pracownicy a nie konkurencja. Szkoda, że firma aspirująca o miano poważnej niepoprawnie traktuje swoich pracowników. Takie zachowania powinny być bezprecedensowo tępione w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Jozio - 2014-08-29 11:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jesli marzycie o wyciskaniu do oporu to zapraszam do 4Life ponadto mozecie jeszcze dorzucic niepewnosc zatrudnienia i wydzielanie mleka w kuchni :-) to naprawde jest dla was. A i jeszcze przygotujcie sobie krawaty i apaszki do pracy na sluchawce... bo to wiadomo jest najwazniejsze
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-09-03 00:08:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli chodzi o strój służbowy - bo apaszka i krawat najwidoczniej właśnie tym są, to pracodawca ma jak najbardziej prawo wymagać tego od pracownika, nie ważne czy jesteś na kasie w burgerze czy na słuchawce w ubezpieczalni. A jeśli strój stanowi dla kogoś barierę nie do przeskoczenia to nie wróżę takiej osobie kariery.
zdjecie uzytkownika
Moratta - 2014-09-18 07:14:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lucky A co Ci szkodzić samemu zapisywać sobie godziny pracy, albo po każdym dniu poprosić przełożonych żeby podpisali Ci ilość wypracowanych godzin? Według mnie nie warto godzić się na przekręcanie wyników wypłat w jedną czy drugą stronę, bo to zawsze łatwo może doprowadzić do konfliktu interesów, który chyba nikomu nie jest potrzebny.
zdjecie uzytkownika
miriam24 - 2014-09-28 19:49:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Chciałabym się dowiedzieć czy w 4 Life jest możliwa praca na 3/4 etatu w dziale sprzedażowym? Wiem,że kiedyś była taka możliwość. Pytam,bo zależy mi na elastyczności pracy:) I czy nadal można zatrudniać się na zasadzie: umowa-zlecenie ? Z góry pięknie dziękuję za odp.:) I czy można wyciągnąć miesięcznie 1500 zł netto bądź 2000 pln netto pracując na 3/4 etatu?
zdjecie uzytkownika
Jozio - 2014-10-15 20:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jacek - 2014-09-03 00:08:32]:
Zdanie ktorego Telemarketer nigdy nie uslyszy ... Ale pani dzisiaj ladnie wyglada ! :-)
zdjecie uzytkownika
Miro - 2014-10-28 08:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli najlepsi sprzedawcy są w 4life Direct niedoceniani to ja się wcale nie dziwię, że przy pierwszej lepszej możliwości uciekają ku lepszemu. W internecie ostatnio nie widziałem żadnych ofert od nich co pozwalałoby sądzić, że nie ma u nich rotacji, ale jakoś specjalnie nie chce mi się w to wierzyć. Czemu oni nie zadbają o interesy własne i pracowników jednocześnie...
4Life Direct "Wywiad z Katarzyna Kurczak - Młodszy Specjalista Ds. Rekrutacji i Szkoleń w firmie 4Life Direct"
Jak wygląda  typowy proces rekrutacji, z ilu etapów się składa? Prowadzimy stałą rekrutację w 4Life Direct, która składa się z dwóch etapów. Pierwszy z nich jest wywiadem telefonicznym, a później następuje spotkanie face to face z kandydatem.   Czy firma jest otwarta na zatrudnianie studentów? Tak, jak najbardziej. Odbywa się to głównie w dziale sprzedaży lub obsługi klienta.   Są to studenci nauk ścisłych...
zdjecie uzytkownika
miriam24 - 2014-10-28 18:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy grafik pracy jest elastyczny? (tak przynajmniej jest uwzględnione w ogłoszeniach)). Cały czas się waham,dlatego proszę o odp.:) i czy pracując dajmy na to w tygodniu około 6- 7 godzin 5 razy w tygodniu mając dobre wyniki sprzedażowe ((doświadczenie już mam i sprawdziłam się na rożnych projektach)...jakiego mogę spodziewać się średnio wynagrodzenia? oczywiście na kokosy nie liczę... ;)
zdjecie uzytkownika
miriam24 - 2014-11-02 13:06:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)


Czyli praca trwa więcej niż 8 h dziennie,rozumiem? Tym samym niezrealizowanie targetów wiąże się ze zwolnieniem pracownika... Przeraża mnie właściwie czas pracy...10 godzin. Na szczęście nie mam sytuacji podbramkowej i nie zabiegam również o umowę o pracę. Dla mnie istotne są godziny. Oczywiście dziękuję za odp.:)
zdjecie uzytkownika
karola - 2014-11-14 04:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale te 10 godzin codziennie czy jest tak że raz masz bardzo duż o godzin ale potem masz jakieś wolne? albo czy to są może jakieś zmiany zwyczajnie? bo jeśli tak to jest norma coraz częściej że takie sytuacje są. wydaje mi się że to jest kwestia dogadania bo z tego co słyszałąm kidyś były elastyczne godziny pracy i jakoś to działało.
zdjecie uzytkownika
LUCAS - 2014-11-19 02:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja nie polecam ,z całego serca , nie dla was ten stres, te szkolenia nic nie warte, te zapowiedzi ,że będą kokosy ....
zdjecie uzytkownika
Legia - 2014-11-21 21:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mowie absolutnie szczerze ze to byl najgorszy pracodawca jakiego poznalem.
zdjecie uzytkownika
INTEL - 2014-11-27 14:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Jak wygląda egzamin po szkoleniach i czy ciężko go zdać?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: grzyb
Pytania: grzybobranie i krzywe dyle
zdjecie uzytkownika
Typs - 2014-11-28 08:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pewno masz parę podejść (2-3). Zwykle tak w firmach bywa, a po za tym nie byłbyś jedynym zdającym więc na pewno współpraca ludzi jest zapewniona. Chociażby powtórzenie wspólne tego samego tematu już jest dobre do przygotowania. Pytanie czy oferują na tyle dobre warunki by się nimi w ogóle interesować?
zdjecie uzytkownika
INTEL - 2014-11-28 09:37:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warunki niestety marne.. ale taki mamy rynek pracy dla młodych... jeśli zdam ten egzamin to znaczy ze już ruszam na słuchawkę ? Egzamin jest w formie testu czy również rozmowy na słuchawce? Z góry dziękuję i Pozdrawiam!
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 4Life Direct
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy 4Life Direct?
Zadaj pytanie
x