brak logo

Stako

Słupsk

Opinie o Stako

16 lat pracy w Stako 2013-06-13 19:30:14
Naczelny - 2013-06-13 16:51:22

żal - 2013-06-13 12:55:26

Żal mi was chłopaki jak wam tak źle w stako to czemu nie poszukacie sobie innej roboty
Bo my nie są(usunięte przez administratora) . Niech nam MOŚKI odprawy zapłacą to sobie poszukamy ;))))
Dokładnie , jak zwolnia to odprawa 3 miesieczna + wypowiedzenie 14 dniowe albo 3 miesieczne na wolnym ze swiadczeniami :P W najlepszym przypadku 6cio krotnosc wyplaty tj, od 14 do 18 tysia :P :P Sam sie nie zwolnie : P
żal 2013-06-14 09:26:45
16 lat pracy w Stako - 2013-06-13 19:30:14

Naczelny - 2013-06-13 16:51:22

żal - 2013-06-13 12:55:26

Żal mi was chłopaki jak wam tak źle w stako to czemu nie poszukacie sobie innej roboty
Bo my nie są(usunięte przez administratora) . Niech nam MOŚKI odprawy zapłacą to sobie poszukamy ;))))
Dokładnie , jak zwolnia to odprawa 3 miesieczna + wypowiedzenie 14 dniowe albo 3 miesieczne na wolnym ze swiadczeniami :P W najlepszym przypadku 6cio krotnosc wyplaty tj, od 14 do 18 tysia :P :P Sam sie nie zwolnie : P
obyście mieli racje co do tej odprawy, życzę wam jak najkrótszej męki w tym obozie.Stako jest dla tych co lubią (usunięte przez administratora).Pozdro
zielony hrabia 2013-06-23 21:42:58
16 lat pracy w Stako - 2013-06-13 19:30:14

Naczelny - 2013-06-13 16:51:22

żal - 2013-06-13 12:55:26

Żal mi was chłopaki jak wam tak źle w stako to czemu nie poszukacie sobie innej roboty
Bo my nie są(usunięte przez administratora). Niech nam MOŚKI odprawy zapłacą to sobie poszukamy ;))))
Dokładnie , jak zwolnia to odprawa 3 miesieczna + wypowiedzenie 14 dniowe albo 3 miesieczne na wolnym ze swiadczeniami :P W najlepszym przypadku 6cio krotnosc wyplaty tj, od 14 do 18 tysia :P :P Sam sie nie zwolnie : P
3 miechy to na wypowiedzeniu będziesz robił a na końcu urlop weźmiesz, dodam tylko że stratny będziesz bo premii przez ten czas nie będziesz miał a urlop zapłacony będzie ze średniej
także po 18 tysia pojedziesz raczej na zachód:-)
albo dalej będziesz narzekał i pracował-tak jak to robiłeś przez 16 lat:-)
omery 2013-07-13 08:30:48
jak wam zle to w ims wam pokarzą jak się pracuje na 4 łapach będziecie wracać pozdrowienia z lini pras haha..... BURAKI
spawacz 2013-07-14 10:55:13
omery - 2013-07-13 08:30:48

jak wam zle to w ims wam pokarzą jak się pracuje na 4 łapach będziecie wracać pozdrowienia z lini pras haha.....(usunięte przez administratora)
Nie wiem czy się orientujesz ale w Flerze obecnie Imsie zmieniono nazwe firmy zeby odejsc od podatkow i to juz swiadczy jak wlasciciel kreci zeby nabijac wiecej kabzy , dlatego nie dziwi mnie to ze zatrudnia pracownikow z Indii, Turcji korzy pracuja za psie grosze no ale maja dostarczany catering do pracy i sa przywożeni i odwożeni Nordem pod same baraki. To powiedz mi jak Polscy pracownicy maja tam zarabiac i byc traktowani ??? Jak maja byc rozliczani z godzin sobotnich ??
Niedlugo w Stako tez sie przekonamy jak to jest ,gdy(usunięte przez administratora) wpadnie na pomysl zatrudniena pracownikow z Indii na prasy do wciskania dwoch guzikow jednoczesnie. Taka praca dla(usunięte przez administratora) bez szkoly juz nie mowiac o maturze. Prosta regula chcesz zaoszczedzic plac mniej przy wiekszym przerobie produktu.
1
były 2013-09-26 12:15:37
(usunięte przez administratora) Co jest panowie co tam słychać w firmie ??coś tu smutno się zrobiło :))))
1
2013-10-12 19:35:35
Wręcz odwrotnie, wszystkim jest wesoło w szczególności, że każdy (usunięte przez administratora) i robotę. Bat w formie nagrody uznaniowej już nie działa, bo ludzie przyzwyczaili się do niskich premii. Jakość produktu daje wiele do życzenia co potwierdza odbiorca.
Ps. Panie (usunięte przez administratora) zbliża się koniec roku , jeżeli zakład ciągle jest pod kreską tak jak Pan twierdzi to ciekawe jak to się będzie przekładać na Pana roczną premie ? Jaki gospodarz taka sytuacja w firmie.
2
POlska 2014-01-21 14:06:14
Witam :) Jak wam sie robi w te mrozy w stako? Zalozyli wam juz kaloryfery czy dalej marzniecie heh:) powodzenia!:):):):)
PISmak 2014-01-23 15:38:24
Nie wiem czy pracowałeś w Stako, ale kaloryfery są od samego początku istnienia zakładu. Jeżeli chodzi o grzanie to rewelacja , na halach temp 22C to norma (ciepłe powietrze wdmuchiwane systemem wentylacji grzewczej). W pomieszczeniach socjalnych grzejniki(kaloryfery) gorące , zapewne cieplejsze jak u ciebie w domu :) :) :) Od dwóch lat wydane ocieplacze leżą w szatni, gdyż nie ma takiej potrzeby zakładać. Podsumowując JEST CIEPŁO !! i dzięki że się o Nas martwisz.
Również życzę powodzenia!! :):)
3
byly pracownik:) 2014-01-26 12:24:03
hahaha 2 lata temu tam robilem o tej porze bylo jakies 15 stopni mrozu na zewnatrz i na halach bylo podobnie kierownik w kantorku cieplutko, a na hali - 10 i o czym my rozmawiamy? Nie wiem jak teraz ,moze inspekcja was odwiedzila. Ale to jest prawda co mowie niech ktorys pracownik potwierdzi.
bambo 2014-06-19 11:19:55
Tyralem w stako u zaby na lapkach zle niebylo wejdzcie na strone firmy prowam to jest dopiero kino
Makaron 2014-06-29 18:57:13
Specjalne ubezpieczenie zdrowotne , zapraszam do rozszerzenia pakietu na dogodnych warunkach w Ergo Hestia. Co do paczek to proszę kierować prośby do Św. Mikołaja, albo Dziada Mroza. Buhaha paczki co, a może jeszcze bony buuhhahaaha.
1
Makaron 2014-06-30 17:36:08
Powiem tak Panie anonim ,że nie w tym zakładzie. Jeżeli tak Panu bardzo zależy na tych paczkach i ubezpieczeniu to proponuję jak najszybciej zmienić zakład.Szkoda Pana nerwów przy zbliżających się Świętach. Jak pracuję w tym zakładzie prawie 12 lat to jeszcze nigdy ale to nigdy nie było bonów czy paczek z okazji Świąt. Nawet dodatek za pranie z 5zl dopiero po 15 latach został podwyższony do 10zł co dla mnie i tak jest to śmieszną sumą przy dzisiejszych cenach wody, proszku , prądu i eksploatacji pralki. Zapomnij p.anonim o dodatkach Świątecznych.....chociaż w Tłusty Czwartek na pączka możesz liczyć buahhabaha
1
Spawacz 2014-07-02 17:39:32
Jest kolego jedno specjalne miejsce dla osoby doświadczonej. Zapraszam na stronę naszej firmy : http://www.stako.pl/kariera/
Domi 2014-07-21 17:18:49
Urlop ja chcę już urlop !! Chcę zapomnieć o tym syfie, smrodzie na spawalni .....urlop 10-cio dniowy i może L4 do końca sierpnia...
Domi 2014-08-17 11:43:49
He do końca sierpnia L4 , bo pogoda jeszcze ma być..
osoba 2014-09-22 19:20:29
Nikt nie może ponosić ujemnych następstw z powodu przynależności do związku zawodowego lub pozostawania poza nim albo wykonywania funkcji związkowej. W szczególności nie może to być warunkiem nawiązania stosunku pracy i pozostawania w zatrudnieniu oraz awansowania pracownika. Ponadto:

prawo reprezentowania interesów pracowniczych na forum międzynarodowym,
współuczestnictwo w tworzeniu korzystnych warunków pracy, płacy i wypoczynku,
prawo tworzenia ogólnokrajowych zrzeszeń (federacji) związków zawodowych,
opiniowanie założeń i projektów aktów w zakresie objętym zadaniami tego związku,
opiniowanie dokumentów konsultacyjnych Unii Europejskiej w zakresie zadań objętych zadaniami związków zawodowych,
występowanie z wnioskami o wydanie lub zmianę ustawy albo innego aktu prawnego w zakresie spraw objętych zadaniami związku zawodowego,
prowadzenie rokowań zbiorowych,
zawieranie układów zbiorowych pracy i innych porozumień przewidzianych przepisami prawa pracy
kontrola nad przestrzeganiem prawa pracy,
uczestnictwo w nadzorze nad przestrzeganiem przepisów oraz zasad bezpieczeństwa i higieny pracy.
3
Pracownik 2014-09-23 15:40:10
Środek Europy, XXI wiek, a pracownika nadal się gnębi i stosuje mobbing, oraz zastrasza załogę. Dlaczego? Dlatego że jesteśmy w Polsce i niektórzy czują się bezkarni. Ciekawe co na to pańscy pracodawcy, panie F. Jest pan żałosny.
2
Raz sierpem raz młotem czerwoną chołotę 2014-09-25 09:07:44
Czy ktoś ze związków może odpowiedzieć na pytanie kiedy odbędzie się jakieś spotkanie i kiedy będzie można do "SOLIDARNOŚCI" się zapisać ???. Sporo ludzi ze spawalni i nie tylko nie może się doczekać .
2
Pracownik 2014-09-25 11:28:04
Dlaczego nikomu nie przyjdzie do głowy pomysł aby zgłosić to do prokuratury. Przecież to co on robi jest nielegalne.
rekordzista wydajności 2014-09-25 19:20:32
Pewnie jesteś z tych co mają wykształcenie podstawowe a na rękę co najmniej 10 koła byś chciał . I pewnie jeszcze żeby przyszli do ciebie i błagali żebyś zechciał u nich pracować.Ot taka to PGR-owska mentalność
Mecenas Jarząbek 2014-09-25 21:21:52
Witam wszystkich zainteresowanych zadymą w Stako. Otóż z tego co się orientuję to pracownicy maja sprawę wygraną, pod warunkiem że się nie ugną przed socjopatycznymi praktykami pracodawcy.Biorąc pod uwagę że pracodawca już na starcie spalił się w dokach co stawia go na przegranej pozycji, gdyż nie zna elementarnych zasad i przepisów kodeksu pracy. Sprawa sięga głębszego problemu który tkwi nie w samych pracownikach lecz w pracodawcy.Pracodawca zastosował zastraszenie i czysty mobbing co w naszym kraju i świetle prawa jest karalne.Pisanie zawiłym językiem urzędowym nie upoważnia go do tego aby traktować pracowników jak gorszy podmiot. Panie dyrektorze dyrektorem się bywa a nie jest się z zawodu.
Pracownik 2014-09-26 00:10:34
Mecenas masz rację. Tylko zamiast na tym forum tracić czas trzeba to zgłosić do prokuratury. Wtedy szybko skończy sie zastraszanie i będziemy mogli wrócić do normalnej pracy bez mobbingu.
lider 2014-09-26 09:25:36
Spokojnie , związki już się tym zajęły. Dupę mu przetrzepią jak trzeba. Teraz tylko nie dajmy się nabrać na jego uśmieszki i trzeba te związki utrzymać bo ta łajza wlazłą nam wczoraj w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale już na pewno myśli jak by tu nas wydymać .I nie łudzmy się na pewno to zrobi w swoim stylu od tyłu ;))
Pan Jabłecznik 2014-09-26 22:16:53
Będą jeszcze jabłka ??
1
Paco Dupo lisoss 2014-09-26 23:06:15
pól godziny jebło
bitels 2014-09-27 20:48:53
w co wy wierzycie ze dalej firma ponosi straty jest na minusie ?
Pan Jabłecznik 2014-09-28 10:57:31
Gdyby była na minusie to by jabłek nie rzuciła. Może na Święta Bożego Narodzenia dostaniemy po świeżym śledziu z beczki, która będzie się znajdować koło kołowrotka.
bitels 2014-09-28 12:15:49
Pan dyrektor bedzie nam wsciskał swoke bajeczki bo tak musi bo inaczej jego zwolnia na premi nas oszukuje bo program do naliczania wylacza sie na pare dni a poznie po ponownym uruchomieniu premia spada o 10 % i dzieki zwiazkom tak by nie było i sie teraz sie z nas malarni sie smiejecie u was tez niedługo poleca głowy wy wielcy spawacze i kontrolerzy szczelnosci nie do wszystkich sie to tyczy babole puszczacie nawet o tym nie wiecie cieszycie sie ze co macie jabłka darmowe napoje i impreza integracyjna a co ostatnio wam dyrektor obiecywał ze jak zrobicie 600 zbiornikow na zmiane to dostaniecie na zmiane jakas pole do podzialu i ile na jednego pracownika to wyjdze 100 zl neeto.
2
BANK GODZIN 2014-09-28 13:03:15
Rekompensata czasem wolnym

Pracownik za pracę w nadgodzinach może otrzymać normalne wynagrodzenie i dodatek albo czas wolny. Decyzja o formie kompensaty za dodatkową pracę należy zasadniczo do pracodawcy.

W zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych pracodawca może udzielić pracownikowi czasu wolnego. W zależności od tego, kto był inicjatorem jego udzielenia, wymiar czasu wolnego wynosi odpowiednio:

tyle samo godzin, ile wyniosła liczba nadgodzin - jeżeli czas wolny został udzielony na pisemny wniosek pracownika,

o połowę większą liczbę godzin niż liczba przepracowanych nadgodzin - jeżeli czas wolny został udzielony przez pracodawcę bez wniosku pracownika (art. 1512 § 1 i 2 K.p.).

Zatem gdy wniosek o czas wolny za godziny nadliczbowe składa pracownik, to otrzyma za 1 godzinę takiej pracy 1 godzinę czasu wolnego. Natomiast gdy pracownik odbiera czas wolny z polecenia pracodawcy, to rekompensata jest korzystniejsza, gdyż wynosi 1,5 godziny za każdą nadgodzinę. Wykorzystanie czasu wolnego z inicjatywy pracodawcy musi nastąpić najpóźniej do końca okresu rozliczeniowego. W przepisach brak jest takiego zastrzeżenia, gdy to pracownik wnioskuje o udzielenie czasu wolnego za godziny nadliczbowe. Zatem w tym przypadku odbiór czasu wolnego może nastąpić także po zakończeniu danego okresu rozliczeniowego. Jednakże złożenie wniosku powinno nastąpić przed terminem wypłaty wynagrodzenia za bieżący miesiąc. Tak też uznał Główny Inspektorat Pracy w piśmie z dnia 21 kwietnia 2009 r., znak: GPP-306-4560-32/09/PE/RP.

W przypadkach udzielenia pracownikowi czasu wolnego za pracę nadliczbową, nie ma on prawa do dodatku do wynagrodzenia za tego rodzaju pracę. Przysługuje mu jednak prawo do normalnego wynagrodzenia za każdą dodatkowo przepracowaną godzinę. TAKIE MAMY PRAWO TO JESTEM CIEKAWY KIEDY TE NADGODZINY ODBIORE W MIESIACU MAM NP 16 SETEK RAZY 4 MIESIACE = 64 H ODBIORU MAM 96 H PODZIELE TO NA 8 H TO WYJDZIE MI 12 DNI DO ODEBRANIA ALE KIEDY A JAK WYROBIE LIMIT NADGZODZON W MIESIACU 32H TO DO ODBIORU DEDE MAIŁ 24 DNI TO WŁASNIE KIEDY TO ODBIORE O URLOP CIEZKO SIE DOPROSIC BO JEST TYLE ROBOTY NIE DZISIAJ WES URLOP NA ZADANIE WEZME TO MNIE ZWOLNIA
Raz sierpem raz młotem czerwoną chołotę 2014-09-29 11:02:12
Co się spinasz już niedługo te sprawy SOLIDARNOŚĆ będzie załatwiać. I bajeczki wciskane ludziom na pseudozebraniach derektorowi nie przejdą .
1
gosc 2014-09-30 09:55:42
Masz racje w czwartek o 14,30 jest zebranie na siekiewicza w zwiazkach chetnych zapraszam na siekiewicza w solidarnoaci a kto sie boi to niech dalej wacha kielbe
Pionier 2014-09-30 17:29:38
W czwartek 2 pażdziernika o 14,30 jest zebranie załogi stako i związkowców w siedzibie solidarności chetnych zapraszamy. ZRÓBMY POŻĄDEK!
2
SHIFT 2014-09-30 21:32:34
Pionier mam już hasło przewodnie : "ZRÓBMY PORZĄDEK! BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ"
dawny pracownik 2014-10-18 15:42:48
Pojechana firma.pracowałem tam bardzo długo.ale warto było się zwolnić,a to otworzyło mi drzwi na Europę.nie żałuję ani chwili.jak bym dalej tam robił bym dalej narzekał na ten syf.firma bez jakiejkolwiek przyszłości.kołchoz,obóz i nic więcej.zero poszanowania człowieka.jak przyjeżdżam obok tej firmy to nawet patrzeć mi się nie chce w jej stronę.syf,syf,syf!!!
1
stiwen 2014-10-23 20:52:32
Siema leszce he he. stiwen zyje i sie smieje olejcie to beznadziejna stako wtedy zobaczycie jakie zycie jest kolorowe
stiwen 2014-10-23 20:56:38
kto tam jeszcze zostal w tym syfie. Pampers pewnie osrany chodzi a kurczak burger jeszce tam jest? zwany rosolem i melon przydupasek (pijecki ryj zafafluniony) i pewnie dea tofiki a moze i nawet trzy. pelna okupacja
stiwen 2014-10-23 21:10:36
he he co to za zwiazki. To mieczaki z osranymi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Osrac frajerczynskiego udaje madrego a tepy jak PIEŃ.
Darek 2014-11-01 18:00:11
Witam! Ja tez pracowalem w tym zakladzie w latach 90tych.Jako spawacz dzwigalem z przesowajacych sie w stalowym korytku przygotowanych do spawania zbiornikow,wrzucalem na obrotnik,spaw,zmiana strony,spawanie,gotowe do korytka.Z poczatku wydawalo mi sie to latwe.Po ok 2,5 miesiacach jednak takiej pracy zaczely mnie totalnie bolec przedramiona i przeguby rak.Po jakims czasie zaczely sie tez problemy z kregoslupem.Odmowilem w nastepnym miesiacu pracy w Soboty i Niedziele.Od pilnujacego nas jako brygadzisty jakiegos emerytowanego boksera uslyszalem,ze zrobil sie ze mnie zly pracownik i mam uwazac.Poszlem za zwolnienie.Gdy sie zakonczylo wylali mnie.Klopoty ze zdrowiem zostaly.Nic nie moge udowodnic.Obliczylem ze dzwigajac okolo 100 najlzejszych wtedy zbiornikow(a robilo sie ok.120,czasem wiecej),podczas zdejmowaniaz rynny,zakladania,przekrecani,wrzucania do rynny gotowego zbiornika trzeba bylo w sumie podniesc ponad 4 nawet do 6 ton dzinnie przy 12 godzinach pracy.Nikt zdrowia mi nie wroci a ludzie ktorzy tym kierowali uwazaja pewnie,ze maja czyste sumienie.Przy 12 godzinach i pracy w Soboty i Niedziele zarobilem wtedy ok 1400zl.Niech Pieklo pochlonie taki zaklad,takich pracodawcow i caly ten system w ktorym ludzie sa kompletnie nie licza.Czytajac opinie o zwalnianiu ludzi widze ze chyba nic sie nie zmienilo i juz nie wierze ze moze sie zmienic cos na lepsze.Polska to dziki beznadziejny kraj.
1
Spawacz 2014-11-06 15:48:57
Ciekawa historia, aż się wzruszyłem. Może udasz się p.Darku do "Rozmów w Toku". Tak na serio w latach 90 była inna technologia i warunki pracy. Obecnie cała linia spawalnicza jest tak przemyślana , aby pracownik jak najmniej się nadźwigał. Mamy przez cała linie rolotoki po których zbiornik śmigają jak ciepłe bułeczki, podnośniki hydrauliczno-ciśnieniowe do przenoszenia zbiorników, wózki do transportowania, paleciaki ramieniowe, roboty do spawani jaki i podnoszenie,przenoszenia, itp. Mało tego że teraz bez Sobót i Niedziel zarabiasz dwa razy więcej jak w latach 90-tych. Skoro p.Darku było ciężko w latach 90 tych po zaledwie 2 miesiącach pracy mógł Pan zrezygnować i zatrudnić się w innym zakładzie. Nikt nie trzymał na siłę. Może został Pan zwolniony bo zwolnienie było tak długie że przekroczyło Pana staż w zakładzie.
1
As 2014-11-07 10:18:26
Prawda,teraz w stako spawacz to tylko patrzy jak roboty pracują i konto sprawdza czy mu się kasa zgadza . I dlatego ma czas o głupotach myśleć (tzn. ZWIĄZKACH) a dyrekcja tylko myśli jak to zrobić żeby biedny spawacz robił coraz mniej a zarobił coraz więcej. Łot taki to amerykański sen spawacza się ziścił ;)
3
Robot 2014-11-07 22:42:46
A spawacze to ci co ich jest za dużo i mało robią?
Pracownik 2014-11-11 19:41:59
Panowie znowu ankietę robią. Trzeba napisać jak jest na prawdę, to może amerykanie sie nami zainteresują a tak dyrektorek im bajki opowiada a nas gnębi.
1
Benio 2014-11-14 16:41:19
Dobre "Trzeba napisać jak jest na prawdę". Przecież po to jest ankieta, żeby pisać całą prawdę i wtedy wyniki są wiarygodne. "to może amerykanie sie nami zainteresują" Hehe ankieta zbierana na zakładzie zostaje w zakładzie. Nikt ich nie wyśle do USA. "a tak dyrektorek im bajki opowiada a nas gnębi" Bajki to Nam opowiada szczególnie jeśli chodzi o podwyżki itp. , a że gnębi to może z polecenia wyżej zasiadających ludzi. Tak czy inaczej gdyby nie było dyscypliny byłby jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a pracownicy chodziliby jak wolne elektrony.
Bony M . 2014-12-15 10:42:13
Ciekawe kiedy bony ????
1
Zasiedziały pracownik produkcyjny. 2014-12-24 08:28:50
Moja wina dobra, a pusta butelka posłużyła jako dzbanek na gałązki świerku, taki świąteczny stroik na stół. Czekoladki zostawiłem na 18-ste urodziny mojej córki.
ps.
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku mam przyjemność złożyć w imieniu własnym najserdeczniejsze życzenia zdrowia, wszelkiej pomyślności w życiu osobistym oraz sukcesów w pracy zawodowej.
2
Kane 2015-05-15 19:26:14
I po solidarnosci a bajzel dalej pozostal, po 10h pracujemy bo trzeba podgonic produkcje a jest jedna przerwa 20 min po 5h przepracowanych.
patryk 2016-06-04 09:35:50
JAKA SYTUACJA OBECNIE? WARTO ZMIENIAC PRACE
Bolec 2016-08-09 14:42:12
Witam,
Chciałbym się zapytać, jakie warunki ma dział konstrukcyjny?
Juki 2016-08-09 16:19:35
napisze ktoś jakie są zarobki na stanowisku sprzątaczki?
Zostaw swoją opinię o Stako - Słupsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stako