Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Id Logistic

Pracowałeś w firmie Id Logistic i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
faraonek - 2014-07-15 17:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mrówka liczy kase oddziału tak żeby jemu i jego szczurzastej żonce wystarczyło w budzecie na wożenie sie samochodami firmowymi...zobaczcie o której oni do roboty przyjeżdżają....hrabiostwo....a Krystuś kiedyś siedział cicho i analizował dane...wykorzystał okazje wygryzł kilka osób...jak był francuzik to krytykował go i sie sadził na jego krzesełko....jaka jest jego tajemnica??? włazi w tyłek ludziom z carrefoura...oni sie go nie czepiają i ma spokój, do tego machluje cyframi i wychodzi na swoje...jak go spotkam na hali to mu napluje...wiecie na co....pewnie skasuja moja wypowiedz ale bede ja powtarzał wiecznie
zdjecie uzytkownika
bolos - 2014-07-15 21:59:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ostatni

Pedał jest w sadzie,
sędzia się go pyta.
(usunięte przez administratora) A homoseksualista na to.
A to nie był Zorro?!

pozdro z urlopu aby tam nie wracac !
zdjecie uzytkownika
Komar - 2014-07-16 01:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja czasami się zastanawiam czy warunki oferowane przez ID Logistics są w miarę porównywalne z innymi firmami logistycznymi. Bo kiedyś zasłyszałem taką opinię, że oferują oni nieco więcej niż konkurencja. Nie wiem jak jest teraz, ale myślę, że firma, która istnieje w 14 krajach nie pozwoliłaby sobie na bylejakość.
zdjecie uzytkownika
faraonek - 2014-07-16 05:56:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kolego, a ty nie masz rozumu czy co...wydaje ci się że standardy jakie ma ta firma w Francji będa stosowane w polsce? A czy u nas żądzą ludzie z Francji czy patałachy z Polski. Zobacz sibie na dyrektora....ile razy w w miesiącu widzisz tgo szmaciarza w koszuli i spodniach wyjściowych.....a ile razy z t-shirt'ie i dżinsach...(usunięte przez administratora) to i trzyma na stanowiskach słabej jakości ludzi
zdjecie uzytkownika
Komar - 2014-07-16 09:00:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@faraonek Skoro firma ma korzenie francuskie to wybacz ale musi postawić na jakość. Przecież nie jest to ani jakiś dziwny twór, ani franczyza tylko filia francuskiej firmy. Także włącz swoją dedukcję i pomyśl, że powinno być tak jak we Francji. Skoro nie jest to znaczy, że coś jest nie tak i uważam, że francuska placówka powinna jakoś zareagować, chyba, że nic nie wie o warunkach dla pracownika, które mogą być po prostu kiepskie.
zdjecie uzytkownika
faraonek - 2014-07-16 10:58:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
otóż to....trafiłeś kolego w sedno problemu....Francja ma gdzieś oddział w Polsce do chwili gdy na papierze czy tez w raportach cyfry wyglądają na akceptowalne.
raporty tworzą managerowie typu K Mrówek więc tam gdzie mogą, wykazują fantastyczne nieracjonalne dane...
ok małe podsumowanie...CRF jest z ID logistics dlatego bo ID jest francuskie i jest tanie. Tanie jest dlatego że mało płaci pracownikom i non stop słyszymy że kary musimy płacić za złą pracę jako operator. zła praca wynika z rotacji i sezonowości jak równiez niezadowolenia z pracy pracowników...znajdź mi takiego kozaka który powie że jest dumny z tego że pracuje w IDL, że nigdy nie myślał o zmianie pracy, że firma daje możliwość rozwoju opierając się na umiejetnościach pracowników a nie na "drapaniu pleców".
powodzenia
ps. nie zmienie zdania że to wina tych którzy coś mogą zrobić a nie robią...to beznadziejni ludzie bez kręgosłupa moralnego i jaj.
Mrówek nie przychodzi na hale bo nie umiałby ludziom w oczy spojrzeć a i co odpowiedzieć na podstawowe pytanie... czy będą jakieś podwyżki, bo te płace to żałość
zdjecie uzytkownika
Marc - 2014-07-17 18:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam ktos szuka kogos do dojazdu do odzywolka Id Logistic?
zdjecie uzytkownika
Marc - 2014-07-17 18:13:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marc - 2014-07-17 18:10:42]:
z Białobrzegow?
zdjecie uzytkownika
pola - 2014-07-23 21:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłam na rozmowie w ID... w odrzywołku... poinformowano mnie: bardzo dużo pracy, trzeba być dyspozycyjnym (nadgodziny), praca na 3 zmiany, duża odpowiedzialność a pieniądze... uśmiałam się i wyszłam (na chleb by nie starczyło). Przyjmą każdego kto się zgodzi na te ich warunki, bez względu na doświadczenie i umiejętności które posiadasz. Jedna wielka PORAŻKA.
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2014-07-24 09:37:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pola - 2014-07-23 21:19:55]:
Wczoraj była "łapanka" czyli targi pracy w urzędzie pracy w Radomiu do tej firmy. Z tego co widziałem to nawet z Szydłowca szukają bo nikt za miskę ryżu tam pracować nie chce :) Kiedy ci pseudo przedsiębiorcy zrozumieją, że ludzie już nie są tacy naiwni. Po odliczeniu dojazdów na chleb z margaryną wystarczy. Powinni jeszcze zatrudnić kogoś do batożenia pracowników :)
zdjecie uzytkownika
Patryniak - 2014-08-04 14:06:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Misiek - 2014-07-24 09:37:26]:
Teraz organizują giełdę pracy w Warszawie.
zdjecie uzytkownika
Makaron - 2014-08-05 04:22:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy piszecie ze dno ze wyzysk, marne zarobki itd moze ktos napisać kwotę z paska na ror w polskich złotych ? Bo jezeli macie 1300 na rękę i mówicie ze to mało tzn ze mało świata znacie, uwierzcie ze są gorsze firmy np 1180 zł i umowa zlecenie z miesiąca na miesiąc, a wyzyskiwacze są wszedzie i będą zawsze ot taki mamy klimat.
zdjecie uzytkownika
komar - 2014-08-05 09:42:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@faraonek Tutaj się z Tobą oczywiście zgodzę - zwykle osoby decyzyjne, które mają wpływ na wiele rzeczy robią niewiele bo w ich mniemaniu obecne funkcjonowanie firmy nie jest takie złe - cóż można i w ten sposób myśleć. Do tej pory jakoś to funkcjonowało, a ID logistics ma na pewno dużo klientów, którzy cenią sobie doświadczenie firmy oraz przykładność pracowników bo tego na pewno nie można zarzucić. Rzeczywiście stawki pewnie nie powalają na kolana (zabij mnie ale nie wiem jakie są teraz), ale najgorsze jest to, że konkurencja też niczego sensownego by nie zaproponowała. To wszystko wina generalnie polskiego rynku. Na francuskim na pewno byłaby to podobna kwota tyle że w euro. Dlatego wcale się nie dziwię rozczarowaniu Polaków.
zdjecie uzytkownika
lol - 2014-08-05 22:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co się dziwić jak na kierowniczych stanowiskach, może poza Fresh'em ( oczywiście oprócz G.L) zajmują tępaki bez wykształcenia i doświadczenia. A o Crossie już nie wspomnę. Liderzy po średniej a administracja po zawodówce. Masakra . Jak ta firma ma funkcjonować !!!
zdjecie uzytkownika
tom2417 - 2014-08-12 09:37:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie!!Omijajcie tą( usunięte przez administratora ) firmę szerokim łukiem!!Magazyny , te 3 działy to typowe obozowisko pracy dla ludzi pozbawionych celu i sensu w życiu!!Ta firma ma do zaoferowania najniższą krajową plus nadgodziny do 13 godzin - czyli jakieś 1600-1700 zł !!Premii wogóle nie ma !!to tylko podpucha aby wyeksplatować człowieka do maksimum!!Dyscyplina jak w wojsku!!Na wejściu jesteś alkoholikiem ,na wyjściu jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W pracy NORMY ponad zdrowy rozsądek człowieka na stocku 160 kartonów na godzinę do ułożenia na palecie z różnych lokalizacji - czyli rzecz praktycznie nie do wyrobienia a tylko wyścig szczurów rozpoczynający pracę z wielkim hukiem!!Kierownictwo (Burżuazja) naburmuszona na pracownika i wciąż z czegoś nie zadowolona!!co skutkuje na premiach i dodatkach!!nie ma żadnych napoi podczas pracy,jedna przerwa na papierosa , zero jakiegokolwiek zrozumienia !!Burdel , syf , kiła !!Ustalane zmiany są nagle bez konsultacji z pracownikiem czyli nagle ktoś z kierowników wymyśli sobie zmianę od 15 do 23 w niedzielę :-) gdzie najlepiej chcą aby pracownik dojeżdżał samochodem do pracy tylko na ten samochód jak i benzynę należy dać także zarobić co po tej firmie można się spodziewać ... Zupełnie nie polecam , praca dla desperatów z najniższej półki ustawionych społecznie ludzi którzy albo stracili sens życia albo po prostu nie mają innego wyboru ..
zdjecie uzytkownika
ONA - 2014-08-12 23:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chyba będę pierwsza.... szkoda , że żadna żona , kobieta czy narzeczona pracownika ID w Będzinie się tutaj nie wypowiedziała... Ja dałem mojemu facetowi ultimatum - albo praca w ID Logistics Będzin , albo JA !! On tam pracuje kilka miesięcy a ja się zastanawiam gdzie jest Jego dom , w pracy czy przy mnie... Praktycznie Go nie widuję. A wypłata też jest taka , ze ledwo ją widzę.. MASAKRA !! Dlatego postanowiłam poszukać cos na temat tej firmy i poczytać . To co czytam, jeży mi włosy na głowie !!! I zgadzam się z przedmówcami krytykującymi to coś zwane w skrócie IDL... :/
Wstyd się może przyznać ale..... ja osobiście zaczęłam podejrzewać mojego faceta , że mnie zdradza!! Dlaczego ?? A dlatego.. dość , że jeden weekend w miesiącu wolny , to jeszcze informuje mnie we czwartek lub piątek , że MUSI iść do pracy z wolnego bo Mu grafik zmienią , bo Go zwolnią , bo niewydajny i takie tam...I ze wspólnego, wolnego od x-czasu, weekendu nici...hmmm dalibóg nie uwierzyłam , bo nie spotkałam się w życiu z tak bezczelnym i jawnym mobbingiem !! inna sprawa.. Widzę grafik , cały tydzień drugich zmian czyli od 14-22 . I oki. Ale nieeee za pięknie by było zjeść przygotowaną przeze mnie kolację , czy chociaż film obejrzeć.. cholera czy ch*j wie co, byle razem !! Dzwoni mój ok.21.00 i mówi , że do 24-tej zostaje bo... booooo... przyszli kolega lider i kazali !!!!!! taaaaaaa.. może się nie zgodzić ale na czarną listę trafia bez pardonu... Ja na serio nie wierzyłam , że coś takiego jest możliwe , że tyle lat po wojnie a istnieją w Polsce obozy pracy !! XXI wiek a mamy do czynienia z pracą feudalną !! Na nieszczęście tej żałosnej firmy jestem oblatana w kodeksie pracy i prawie pracy...
Może mój facet do dupa wołowa i daje się wykorzystywać...
Ale ja tego tak nie zostawię :) oj będzie się działo ;) poruszę niebo i ziemię i wszystkie media , żeby zajęły się tym holocaustem. Gdybym nie doczytała się , że to firma francuska to bym pomyślała , że Hitler forever.. I'm sorry , tyle mojego...
zdjecie uzytkownika
Rocky - 2014-08-13 05:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Taka jest prawda ,że w Idlu zostali sami frajerzy . Pracy na rynku jest sporo i nie trudno znaleźć coś innego
zdjecie uzytkownika
tom2417 - 2014-08-13 07:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Popieram cię ONA -to obozowisko należy podać do inspekcji pracy , albo nagłośnić w telewizji!!To hańba i wstyd tak wyzyskiwać czy tam ekslploatować człowiekiem!!Ludzie chcą pracować ale nie chcą czuć się obrażani czy dyskryminowani,po za tym burżujom z biura powinno się dać po łapach za węwnętrzne przepisy W ID
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-08-13 19:12:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To góra żywi sie z naszego potu wydanego bo nie ma tam czym oddychać i tylko szybko a asystentów jak mrówek to czuje sami byli robotami a teraz się ponoszą brak słów.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-08-14 13:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem w tej Rzeźni ale krótko , przez AG Partner (masakra) , na rozmowie co innego a co innego w rzeczywistości ,ochłapy totalne , jakieś 4 zł na /h wychodzi , krew mnie zalewa za stracony czas i nerwy z tym związane. Wziąć kanister i(usunięte przez administratora)! ! .Nigdy więcej żadnych Agencji ( nie nabierajcie się !) , była rozmowa z Panią Koordynator , proponowali 100 zł od łepka jak się kogoś przyprowadzi do pracy ( widać jak jest dobrze)..............
zdjecie uzytkownika
Myślący - 2014-08-18 09:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
abc - byłeś a nawet nie potrafisz poprawnie napisać nazwy agencji przez którą pracowałeś.
Brawo! Pewnie tak samo zrozumiałeś Panią na rozmowie i podpisaną umowę.
Zacznijcie najpierw wymagać jakiegoś minimum od siebie!
Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu pracy w której płacą za leżenie!
zdjecie uzytkownika
tom2417 - 2014-08-18 12:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Myślący !!Twoje minimum ma się dość krytycznie jeśli popierasz niewolnictwo czy obozy pracy ...widocznie masz jakieś super stanowisko za lepsze pieniądze niż minimum socjalne !!mam 35 lat i wiem dobrze jak się pracuje w innych zakładach pracy a jak się pracuje w ID a wymagać od siebie będę wtedy kiedy będzie to miało sens w tym co się robi,ja za 1200 netto plus wypracowanie nadgodzin (po 12 godzin) pracować nie będę..po pierwsze Bo mam RODZINĘ którą muszę utrzymać a po drugie BO MAM RODZINĘ Z KTÓRĄ TEŻ CHCIAŁBYM SPĘDZAĆ CZAS!!Na szczęście pracy jest sporo i dość szybko znalazłem inną ofertę gdzie w ID bym musiał zapieprzać od poniedziałku do niedzieli plus nadgodziny tyrać i normy walić abym zarobił to co zarabiam teraz bez nadgodzin ,z wolnymi sobotami!!!Więc nie wciskaj kitów i nie obrażaj ludzi że są leniami ,w ID pracowników się dyskryminuje,obraża na dzień dobry jak i na do widzenia...Po za tym normy są wygurowane tylko dlatego aby udowodnić każdemu że nikt nie daje rady i aby mieć w garści KAŻDEGO jak przyjdzie do zwolnień !!Dla mnie holokaust zakończył się 70 lat temu a W Tym Faszystowskim magazynie udowodniają co i jak myślą nadal o polakach na zachodzie...więc ... nie dyskutuj i nie pisz bzdur -POMYŚl lepiej zanim napiszesz!!!Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
sewer 0517 - 2014-08-18 21:06:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W tej firmie nie zarobisz tyle ile byś chciał, w tej firmie nie licz na awans, w tej firmie twa premia to fikcja, w tej firmie się nie rozwiniesz bo każdy proces rekrutacji ma już swego kandydata zanim się rozpocznie, w tej firmie poszukują ludzi z "nożem na gardle" (zakredytowanych) którym płaci się tylko tyle ile państwo wymaga, a wymaga się więcej niż byś myślał. Jeśli nie masz wyjścia i musisz coś zarobić - przyjdź, przyjmą Cię bez zbędnych pytań ... jeśli jednak chciałbyś rozpocząć jakąś karierę zawodową, szukaj dalej ...
zdjecie uzytkownika
Picker - 2014-08-19 09:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka fikcja??? Ja od dwóch miesięcy wyrabiam na premię. W ostatnim miesiącu nawet na tą najwyższą . Może nie jest to łatwe ale możliwe. Słyszałem od kilku osób ze tez cos dostały.
Pozdr.
zdjecie uzytkownika
Myślący - 2014-08-19 11:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tom2417 nie irytuj sie tak bo Ci pęknie jakaś żyłka. Nie miałem zamiaru nikogo obrażać. Ale co 3 firma w Polsce ma takie forum i wygląda ono dokładnie tak samo :)Na rynku jest bardzo dużo firm ktore płacą tak samo jak id. To gdzie będziesz pracował to jest twój świadomy wybór. Każdy jest kowalem swojego losu. Ja akurat nie jestem po niczyjej stronie. Takie mamy czasy w naszym pięknym kraju. Pozdrawiam i pokój z Wami :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Id Logistic
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski