brak logo

H. Cegielski

Poznań

Opinie o H. Cegielski

kura 2014-08-03 10:56:39
Tak solidna jak wiekszosc firm w wielkopolsce [dowcip] chyba ze myslisz o bylej w2 to tak ale FPS to dno i FSA to tragedia.Kto nie pracowal tam to raczej tego nie wie.
FPS I FSA maja system akordowy czyli ile zrobisz tyle zarobisz wiec jako mlody/nowy nie licz ze zarobisz wiecej niz 1500-1700 netto a jak sie skonczy praca/zamowienia to brama/wypowiedzenie.
Park maszynowy archaiczny pamietajacy lata 80 a roboty dokladne.
Stawke ktora obiecuja ci na rozmowie o prace nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistosci bo bajka ze po okresie probnym dostaniesz wiecej to SCIEMA.
Reasumujac ODRADZAM prace w Fabryce Silnikow Agegatowych.
Rotacja/male zarobki/stare maszyny/akord/brak szkolenia[2tygodnie przyuczenie]
W FPS nie przyjmuja bo stracili kontrakt wiec poleca ludzie za brame.

Sam cegielski/w2 nie ma wielkiej przyszlosci bo nowy prezes z gowna bata nie ukreci..
Spawaczy fakt szukaja ale z kwalifikacjami za marna stawke a tacy co cos umieja dostaja u prywaciaza 2 x wiecej wiec ciagle brak ludzi.
1
adi 2014-08-04 12:00:17
FPS jak gdzieś sprzeda 20 wagonów, które wyprodukował bez zamówienia i wygranego przetargu dla IC(przebiła ich PESA a wagony stoją i niszczeją od 3 lat na zakładowej bocznicy), to będzie kasa na przetrwanie do końca roku
AD 2014-08-05 21:22:39
Wątek dotyczy H.CEGIELSKI - POZNAŃ S.A. spółki FSA i FPS zostały wyodrębnione ze struktury HCP. HCP nie ma udziałów w FSA i FPS.
1
Silver 2014-09-06 08:45:46
Jaka upadłość? Obecny właściciel w FSA nawet o tym nie myśli. Raz jest gorzej raz lepiej ale jakoś dajemy rade :-)
ADAM 2014-09-24 20:51:30
W HCP inwestują w kupno nowych maszyn. Upadłość to plotki.
Andrzej 2014-09-24 21:34:54
Jedynie FSA ma szanse na przetrwanie i jakiś rozwój. HCP i FPS są to sztucznie podtrzymywane przy życiu twory, nie mające ekonomicznego prawa istnienia. Dosyć pieniędzy podatników było tam zmarnotrawione. Najwyższy czas zakończyć tą farsę.
1
Ciekawski 2014-10-08 17:34:49
Jak wygląda tam praca spawacza? Chodzi głównie o zarobki. Na ich stronie widać, że poszukują kogos na to stanowisko. Pozdrawiam
MS 2014-10-09 16:59:21
Spawacz ma proponowane wynagrodzenie godzinowe w zależności od posiadanego doświadczenia i uprawnień dodatkowo otrzymuje premie, dodatek za pracę na drugiej zmianie oraz dodatek za pracę w nocy a dla długoletnich pracowników HCP wypłacany jest dodatek za staż pracy i nagrody jubileuszowe. W przypadku nadgodzin wypłacane jest dodatkowe wynagrodzenia i dodatek. Ponadto w HCP funkcjonuje fundusz świadczeń socjalnych m.in. z dofinansowaniem "wczasów pod gruszą" i karty Multisport.
Silver 2014-10-18 18:23:30
Co Ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Juz dawno nie ma nadgodzin tylko tak zwany dzień wolny za dłuższy czas pozostania w pracy, a o kartach nultisport pierwsze slysze,.
Pracowników FPS 2014-10-27 06:00:21
Pracownik FPS. Witam w FPS praca to porażka nie dosyć że masz zostawać po godzinach w warunkach szkodliwych to jeszcze za darmo jednym słowem konfidencja alkocholizm po prostu do pi.y.
1
A.D. 2014-10-27 07:36:44
W ramach dodatkowych świadczeń w HCP funkcjonuje Karta Multisport, grupowe ubezpieczenie NW, dofinansowanie do urlopu ( 1 raz w roku - 14 dni), świadczenia dla dzieci pracowników (dzień dziecka, mikołajki, dofinansowanie do koloni i obozów) i zapomogi dla Pracowników.
ROBOL 2014-11-01 19:36:50
tAK ALE DLA WTAJEMNICZONYCH I CZLONKOW ZWIAZKOW STROPIANOWYCH a nowych pracownikow nie przyjmuja a jak przyjma to jak bedzie mniej pracy to zwolnia.

FPS=ALKOCHOLIZM I PRACA ZA GLODOWE STAWKI
FSA= ZAKLAD NA SKRAJU UPADKU
Silver 2014-11-26 21:40:21
W FSA benefitów brak, roboty brak, o dofinansowanie na święta jeszcze się postarali a od nowego roku zwolnienia i tyle na ten temat :/
1
alojz 2014-11-29 12:03:48
Juz nie potrzebuja szlifierzy bo 3 zatrudnili.
M.S. 2014-11-30 21:59:04
Rekrutacja na stanowisko szlifierz jest cały czas otwarta. Więcej informacji na (usunięte przez administratora)
jacek 2014-12-02 22:38:38
Juz nie przyjmuja bo maja 7 chetnych ale skoro pisza ze rekrutacja jest to chca wziasc najtanszego bo pytaja sie ile kandydat chce zarobic..
Smiech i zenada zwlaszcza ze zwolnili fachowcow w 2009 a teraz placz bo nie ma kto robic za grosze.
Jaki idiota zatrudni sie za 14brutto w tym kolchozie?
Pracowników FPS 2014-12-03 22:08:51
FPS żenada teraz zwalniają tylko nie tych co powinni na pudłach i podwoziach zwalniają abstynentów alkocholicy i co za tym idzie dupwłazy zostają czyli norma na trzeźwo nie pasujesz do towarzystwa bo jesteś potencjalnym zagrożeniem dla kierownictwa możesz powiedzieć prawdę a pijąc musisz być posłuszny i zostawać za darmo to pasuje kierowniczkowi. To przy takich rządach nie ma prawa bytu!!!
2
On 2014-12-04 16:08:22
Ej (pracownik) a co na to wasze związki w FPS przecież tak prężnie działały i działają ale chyba o własne posadki.
Fld 2014-12-05 19:38:18
Związki zawodowe w FPS już dawno się sprzedały za posadki zamiast pomagać pracownikowi to( usunięte przez administratora )ą i masz robić dłużej za odświęcenie nie dotyczy to tylko kilku ( usunięte przez administratora ). Nie każda( usunięte przez administratora ) jest taka sama.
alojz 2014-12-07 20:57:52
peszek..........ale wesolych swiat i powodzenia w szukaniu pracy..
HAHAHAHHAHAaaaaa
ivo 2014-12-07 23:00:28
Widziałem w Internecie ogłoszenie o chęci zatrudnienia inżynierów mechaników i elektryków. Może któraś z osób tu piszących wypowiedziałaby się na temat warunków pracy konstruktora w FPS-ie ? Byłbym bardzo wdzięczny.
adi 2014-12-08 13:25:00
Dla zrobienia sobie krótkiego stażu to można tam iść jak nie ma czego innego na horyzoncie. Ogólnie firma bez perspektyw, niestabilna, PRL w najgorszym wydaniu.
alojz 2014-12-08 16:20:01
Firma super o sporych perspektywach a opinie tu pisza desperaci ktorych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z pracy.
adi 2014-12-08 18:47:54
"Super" dla tych co w innej normalnej firmie jednego dnia nie dali by rady przepracować. FPS to wzorcowy ZPCh.
HCP 2014-12-09 16:58:45
Wątek dotyczy warunków pracy w H.CEGIELSKI- POZNAŃ S.A. FPS i FSA nie są spółkami zależnymi HCP SA.
alojz 2014-12-10 18:57:34
nIE PLACZ bo moze w amazonie cie przyjma i bedzie fajnie.
Zle ci w FPS to amazon to normalna firma wiec ci bedzie tam dobrze.
Masz pewnie chlopczyku ok 20-22 lata wiec pewnie sie dowiesz ze normalnie to jest w kazdej firmie ale dla tych co robia w niej juz dlugo a nie dla kotow.
Tak jest w kazdej firmie prywatnej czy nie.
Wesolych swiat i spiesz sie zajac kolejke do PUP.
adi 2014-12-11 21:26:14
Ja o prace martwić się nie muszę, a praca w skansenie FPS ZPCh mnie nie interesuje. Znam tą firmę i obyście nie podzielili losu ZNTK. Wesołych Świąt, sprawdź w jakich godzinach rejestrują w PUP bo może się Tobie to przydać w Nowym Roku.
1
alojz 2014-12-14 10:50:02
Tak jasne ..kopa dostales z FPS i poplakales na forum i juz prace masz.
W Amazonie czy brigestone? Hahahahahaa.
O mnie sie nie martw ja sobie rade dam a los ZNTK nie grozi FPS co najwyzej zwolnia reszte nieprzydatnych i niekumatych zatrudnionych na czas okreslony.
Polecam prace w FPS JEST SUPER.!!!
adi 2014-12-14 16:33:08
Musiałbym być nieźle pogiętym aby szukać kiedykolwiek pracy w FPS. To, że znam FPS nie znaczy że tam pracowałem. Preźo Tobie daje premie za wypisywanie tych bzdur? :)))
1
alojz 2014-12-15 15:42:43
Dobra nie tlumacz sie..placzesz na fps .opowiadasz jak tam zle a nie widziales go na oczy.. co cpales? czy mozesz piszesz z psychiatryka?
Nie placa mi ale lubie sie z idiotow posmiac.
Marian 2015-01-08 22:25:26
Na jakie zarobki netto mogą liczyć elektrycy w fps ?
alojz 2015-01-22 16:55:46
Od 2400netto do 2800 netto+premia itp system brygadowy.
miro 2015-03-31 00:22:18
Odnoszę wrażenie, że takich specjalistów w Polsce - a tym bardziej w Poznaniu ciężko uświadczyć na co dzień co sprawia że w niektórych przypadkach można liczyć na zdecydowanie porządniejsze zarobki . Tak myślę jednak, czy ktoś się tym przejmuje czy po prostu dają takie stawki wszystkim bez znaczenia kto jakie ma doświadczenie...
omg 2015-05-23 09:30:50
Szlifierzy/tokarzy/frezerow w PL i POZNANIU jest sporo ale na brak ofert nie narzekaja a HCP sie oglasza bo kadry sa w wieku przedmemerytalnym/emerytalnym.
Powoli nie ma kto robic a chetnych za smieszne stawki nie ma no chyba ze desperaci co nie moga znalesc pracy bo malo umieja lub ci co pracowali juz w hcp kiedys to przyjda choc watpie.
Nie ma co liczyc na tzw porzadne stawki no chyba ze dla kogos 14zl-16/brutto to porzadna stawka.
NIE POLECAM
1
jack 2015-05-29 08:30:38
Mam pytanie ile obecnie osób jest zatrudnionych w Cegielskim i czy są nowe przyjęcia?
wesoly 2015-06-04 11:03:16
Tak ale papiery skladac osobiscie na w2 a staki na poczatek to ok 20 brutto+premie..
1
Oink_inz 2016-01-06 05:01:28
Witam. Troszkę czasu minęło od ostatniego wpisu. Jak teraz wygląda praca w FPS-ie? Są jakieś zmiany, cień szansy na coś więcej niż PRL w najgorszym wydaniu? Widziałem, że szukają konstruktorów mechaników. Macie jakieś konkretne zamówienie?
Gonzo 2016-03-21 08:58:55
Witam generalnie firma na rozmowach kwalifikacyjnych proponuje pensje w granicach 3-3,5 tys. przynajmniej mi tyle zaproponowano. Gdy zrobilem badania pojechalem umowe podpisac stawka widniejaca w umowie to 1800 brutto i akord takze mega oszustwo oczywiscie nie podpisalem umowy i wychodzac z biura kadr spotkalem pewnego pracownika ktory sam sie wypowiedzial ze jezeli jeden miesiac cos wiecej zarobia kolejnego obnizaja im godzinówke zeby dostali po dupie..opinia jak najbardziej aktualna i sprawdzona :)
3
BK 2016-03-21 09:16:41
Powyższa informacja jest nieprawdziwa w H.CEGIELSKI - POZNAŃ S.A. nie obowiązuje system akordowy wynagrodzeń.
zew 2016-03-21 10:41:51
No właśnie....pojawiły się ostatnio w sieci 3 oferty pracy podane przez kolegę Tomka. Czy ktoś wie czym to spowodowane? Rotacja czy faktyczne zapotrzebowanie? Może szykują się jakieś nowe kontrakty?
Gonzo 2016-03-21 10:56:14
na elektromontera.
Gonzo 2016-03-21 17:04:17
Sam fakt swiadczy o tym kim sa ludzie ktorzy rekrutuja i co mowia >> specjalista mechanik elektryk co za roznica moga powiedziec Tobie wszystko co bedziesz chcial uslyszec..Bynajmniej ja uwazam ze szkoda waszego czasu na takich ludzi i takie podejscie do pracownika..
Gonzo 2016-03-23 20:23:45
hmm no to 21.03.2016 w biurze Fps Cegielski musiales byc zamnie skoro tak uwarzasz i tez musiales rozmawiac z kadrowa rozumiem? Kto bedzie chcial sam sie przekona jak jest ale nie radze :)
LEW 2016-03-24 07:37:29
Ogólnie widać, czytając powyższe posty że nie rozróżniacie Spółek.
H.Cegielski - Poznań S.A. to zupełnie inna spółka niż FPS czy FSA.
umieszczajcie konkretne inf. bo nie pomagacie a wprowadzacie w błąd. W H.CEGIELSKI - POZNAŃ S.A. nie ma wynagrodzenia akordowego.
witek 2016-04-04 23:23:37
Możecie śmiało iść do FPS, mają jak najbardziej uczciwe i rynkowe stawki.
Pit 2016-04-28 12:30:46
Witam! Obserwuję tę firmę FPS i bardzo czesto widze te same oferty pracy. Czy wynika to z dużej rotacji? Wie ktoś może czy oferują jakieś kursy, szkolenia, na ile zmian się tam pracuje itd ?
6
Robuś 2016-06-18 12:38:11
spokojnie mozna jako monter taboru zarobic do 4500 brutto a do tego socjal i dodatki multisport itp..
Robuś 2016-06-18 12:38:26
spokojnie mozna jako monter taboru zarobic do 4500 brutto a do tego socjal i dodatki multisport itp..
Andrzej 2016-09-15 13:07:01
Maxcess Sp. z o.o. międzynarodowa firma z ponad 50-letnią tradycją w branży maszynowej (ok 20 km od Poznania), głównie dla przemysłu papierniczego, poligraficznego, metalowego itd. poszukuje osób na stanowisko: Tokarz i CNC operator (sterowniki: Heidenhaim). Pracując 5 dni w tygodniu / 40 h zarobki ok 2500 netto (tokarz), ok 2700 PLN (CNC operator). Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV andrzej.soliwoda@maxcess.eu.
kamil 2016-09-15 13:18:13
@czapka to raczej standard a nie nie wiadomo co jak bym chciał się lepiej dowiedzieć czy są jakieś premie, dodatki?
Zostaw swoją opinię o H. Cegielski - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H. Cegielski