brak logo

Krakdźwig

Kraków

Opinie o Krakdźwig

anonim 2009-03-18 09:46:09
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobrą .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są przyjaźnie nastawieni do życia .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?Ood najniższej.
Najbardziej podobało mi się w Krakdźwig: Solidarność pracowników z szefami firmy.
Najbardziej nie podobało mi się w Krakdźwig: brak negatywów.
jozekss 2009-12-04 17:43:19
Winda zmontowana przez Krakdźwig (chyba 4 lata temu!!) stoi co najmniej 2 razy w tygodniu. Na wezwanie Serwis przyjeżdża po ponad 2 godzinach od zgłoszenia, przy czym trzeba im się jeszcze przypominać. Aktualnie jesteśmy niezadowoleni z usług firmy, ponieważ winda zbyt często jest unieruchomiona, a naprawy są byle jakie, które nie usuwają na trwale tych samych usterek. Dla porównania stara winda, chodziła prawie bezawaryjnie i to ponad 20 lat. Chętnie zmienię opinię jeśli "fachowcy" Krakdźwigu nie będą kilka razy w tygodniu (a było, że po 2 godzinach) przyjeżdżać do jej uruchomienia!!!!!
Znawca 2010-10-21 19:44:06
KrakDźwig to firma cechująca się dość niską ceną ale za to równie niską jakościa wykonanej pracy. Windy które montuje zakupuje prawie w całości za granicą a samo wykonanie montażu urządeń zleca podwykonawcom. Efekt jest tego mizerny.
nick 2010-11-16 19:34:03
negatywy to płaca.netto brutto i do ręki.wszystko zbyt mało za zbyt wiele
Sceptyk 2010-12-25 21:19:37
anonim - 2009-03-18 09:46:09

Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobrą .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są przyjaźnie nastawieni do życia .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?Ood najniższej.
Najbardziej podobało mi się w Krakdźwig: Solidarność pracowników z szefami firmy.
Najbardziej nie podobało mi się w Krakdźwig: brak negatywów.

Do anonim - 2009-03-18 09:46
Czy tę opinię napisał któryś z szefów firmy?
Bo chyba nie szeregowy pracownik Krakdźwigu...

Znam układy tam panujące i daleko im do doskonałości.
Możliwość rozwoju jest marna, bo brakuje szkoleń z prawdziwego zdarzenia. Ludzie może i są przyjaźnie nastawieni do życia, ale raczej nie do pracy w tej firmie. Praca jest wybitnie stresująca i niewdzięczna. Ale to cecha charakterystyczna większości firm dźwigowych.
A już "Solidarność pracowników z szefami firmy" - to już prawdziwy hit dekady!
4
VooDoo 2012-05-10 19:14:54
do pana \"znawcy\" obecnie nie ma polskich producentów kompletnych dzwigów wiec gratuluje zgłębienia tematu a co do fachowości konserwatorów to powiem tak ideału nie ma ale spróbuj
znaleźć lepszych w tym mieście(mają czterech rozruchowców). otis drogo i tragicznie kone jeszcze drożej i niewiele lepiej shindler to sie nie wypowiem ta firma w zasadzie nie istnieje w krakowie inne lokalne firmy różnie od średniej jakości do kompletnej klapy(większość).Pozdrawiam
NoName 2012-07-09 13:13:46
Winy na pewno nie zwalalbym na konserwatorow. Zadnych perspektyw rozwoju w tej firmie nie ma, brak jakichkolwiek szkolen. konserwatorow traktuje sie tam jak pacholkow bez szacunku do pracy ktora wykonuja i odpowiedzialnosci jaka maja. Ilosc dzwigow w rejonie i wymagan jakie sie im stawia sa niewspolmiernie do zarobkow, ktore sa mocno zroznicowane mlodzi zarabiaja najmniej za wykonywanie tej samej pracy. Atmosfera pracy jest zla, brak integracji. Kontakt szefostwa z szeregowymi pracownikami ogranicza sie do opierniczania ich kiedy nie moga poradzic sobie z ciezsza awaria, gdzie najpierw sa opierniczani, a dopiero potem moze otrzymaja pomoc od wspomnianych wczesniej 4 gwiazd krakdzwigu tzw rozruchowcow (jedynych osob w firmie majacych dostep do pelnych dokumentacji dzwigow i majacych jakiekolwiek szkolenia). Firma zarzadzana jest chaotycznie z agresja do pracownikow.
3
Konserwa 2013-06-19 22:52:50
Witam. Zastanawiam się nad zmianą pracy wysłałem już pare cv. Powiedzcie chłopaki czy do Krakdźwigu jest sens wysyłać?
Z jedynka i kilkuletnim stażem można liczyć na 3000-3500 na ręke?
Jak z tą atmosferą w pracy?
ABC 2013-08-21 18:34:19
Anonim-przeczytałeś powyższe opinie?
Jeśli tak, to sam sobie odpowiedz na pytanie czy można być zadowolonym z tej pracy. Jak chcesz się spóźniać, to zapomnij-15 min. po rozpoczęciu pracy masz wyjechać w teren!
- zalecenie pisemne szefostwa.
A dlaczego pytasz? Chcesz się tu przyjąć, czy może jesteś z konkurencji i sondujesz czy ktoś do ciebie nie przejdzie?
Jeśli to drugie, to podaj warunki i namiary-pogadamy.
Nikt z nas tu nie podpisywał dożywocia.
1
..... 2013-11-03 17:36:30
Komuś najwyraźniej przeszkadzały negatywne opinie o firmie. Prawda w oczy kole? Dlaczego wykasowaliście większość opinii?
Najwyższy czas olać tę stronę i przenieść się na inne fora o dźwigach.
Na szczęście jest ich trochę.
1
przypominacz 2013-12-23 23:27:01
w opiniach które zostały usunięte nie było przekleństw tylko gorzka prawda. Streszczenie w pigułce: wypłata od 2010 roku się nie zmieniła, dźwigów coraz więcej, wymagania wzrastają a pracownicy traktowani są jak (usunięte przez administratora)
1
przypominacz 2013-12-28 18:30:58
garry jeżeli nie umiesz wyciągnąć wniosków zapraszamy do nas będzie lepiej jak się przyjmiesz i sam się przekonasz oj wiele się nauczysz z różnych dziedzin....
najbardziej pouczający jest tygodniowy dyżur dzień i noc za 600zł płatne z kamizelki - kto policzy ile to na godzinę?????
konserwa 2013-12-29 11:20:05
Z tego co pamiętam to kiedyś w KONE za tydzień dyżuru było całe 180 pln więc nie narzekaj. Dyżur raz na 4-5 tygodni. Nie wiem ile sie u was zarabia ale z tego co widze to wszedzie jest podobnie, niezależnie czy duża czy mała firma.
konserwa 2013-12-29 11:33:23
Jedyne co mnie ciekawi to jak u was wygląda dyżur? Bo jesli jezdzicie całe popołudnie to nie zazdroszcze, ale jeśli normalnie czyli zły tydzień to taki w jakim macie 10 awarii a dobry to 0-3 zgłoszenia to naprawde nie macie co narzekać. Znając jednak wasze hiszpańskie cuda i wielkośc rejonu to możecie się pewnie najeździć. Zawsze pozostaje poszukać nowego pracodawcy...
przypominacz 2013-12-29 18:39:06
Ostatni mój wpis bo to nie ma sensu - zgodnie z przysłowiem wszędzie dobrze gdzie nas nie ma Panowie czasy kiedy się pierdziało w domu już dawno minęły. kończę to pisanie bo wspominacie tu o 10 awariach ludzie a 20za weekend to nie łaska wyjazd za miasto np do Wolbromia czy Dobczyc to nic? i po takiej nocy rano do roboty i o 15 dalej dyżur do rana Dyżur trzymamy cały tydzień 24H i rzadko jest szczęście że mało awarii I tak nikt tu nie kuma że jest syf w Krakdzwigu pod każdym względem ta robota wychodzi mi bokiem i to pisanie bezsensowne też Każdy jest kowalem swojego losu POZDRAWIAM wszystkich konserwatorów
świeża opinia 2014-02-27 21:35:11
Nic się nie zmieniło no może tylko to że nagany sypia się jak z rękawa taki nowy as w rękawie pracodawcy (usunięte przez administratora)
1
Kolo 2014-02-28 17:52:54
Dobrze widziałem czy paru chłopaków już zrezygnowało i zmieniło barwy serwisu?
Qwerty 2014-06-10 21:44:04
No to mamy lato i upały. Ciekawe czy stanie się cud i firma kupi pracownikom wodę do picia, czy też stanie się zadość wieloletniej tradycji i pod koniec lata kupią po zgrzewce na głowę? Oczywiście nie dotyczy szefostwa i pracowników biura - tam woda jest na bieżąco cały rok. No ale na robolach trzeba oszczędzać.
3
ABC 2014-07-09 22:50:49
To co firma musi a to co robi, to są dwie różne rzeczy.
Problem z wodą jest co roku ten sam - najpierw nie można się doprosić, a jak już kupią to 1 góra 2 zgrzewki na całe lato. Śmiech na sali.
Dla porównania - pracownicy firmy obok (wykonawstwo sieci elektrycznych) mają wodę bez ograniczeń przez cały rok bez żadnej łaski.
1
blebleble 2014-07-15 14:17:45
i jak chłopaki? macie co pić? :-)
ulas 2014-07-16 07:24:55
przeciez na to sa paragrafy w kodeksie pracy...
xyz 2014-07-24 23:48:35
Historia lubi się powtarzać: Firma kupiła wodę. Oczywiście jak zawsze po 2 zgrzewki na głowę. I zapewne tego lata na tym koniec.
Tutaj pracowników traktuje się gorzej niż zwierzęta. Bo nawet bydło w oborze ma wodę cały rok. A w Krakdźwigu tylko elita.
2
piotrek 2015-01-29 12:52:29
no co Wy mówicie?! serio aż tak przyglądają sie wypłatą i nawet picia, zwykłej wody nie moga zapewnić? a czy to nie jest przypadkiem tak, że pracodawca to musi jednak zapewnic wodę zwykłą jak jest jaks liczba pracowników.. w sumie to pracowałem w sklepie, gdzie pracowała w sumie z 5 osób i woda była ogólnodostępna.
jasiek 2015-03-31 15:27:36
Jeśli chodzi o obowiązek zapewniania wody to faktycznie jest on przy pracach fizycznych, co prawda nie pamiętam jaki przepis to reguluje ale wiem ze na pewno przy wysiłku fizycznym w pracy należy się pracownikowi woda ogólnodostępna czy to butelkowa, z baniaka czy z dystrybutora. Ale że krakdźwik zajmuje się konserwacją, remontami itp dźwigów to nie wiem jak to jest
konserwator 2015-10-20 13:02:40
Dla szukającego posady ile można liczyć u was z kat. I , 7 lat w branży? Dyżur obowiązkowy? W jakim systemie i ile płatny?
ABC 2016-07-02 14:47:22
W imieniu pracowników działu konserwacji firmy Krakdźwig, pragnę serdecznie podziękować szefom firmy za to, że tym razem wzięto nas pod uwagę przyznając premie z okazji jubileuszu firmy. No bo przecież można było tak jak 2 lata temu całkowicie nas pominąć i przyznać premie tylko sobie oraz pracownikom biurowym. Och, jakże miło z waszej strony! Co prawda premia raczej symboliczna jak na taką okazję i możliwości firmy, i raczej nie chcę wiedzieć ile dostali tzw. "lepsi", ale lepszy rydz, niż nic.
5
Przypominacz 2016-07-03 03:59:14
Taka moda są ludzie gorszego sortu - dobra zmiana
5
kris 2016-09-18 14:13:28
Słyszałem, że Krakdźwig poszukuje konserwatorów i zastanawiam się nad wysłaniem do nich CV. Wcześniej jednak chciał bym dowiedzieć się na jakie warunki można liczyć, mam więc kilka pytań do obecnych pracowników
- Czy konserwator z uprawnieniami może liczyć na 4000-4500 netto podstawy
- Jak wygląda sprawa premii i dodatkowych zleceń
- Jak często są dyżury, ile płatne i czy jest dużo awarii, czy raczej sporadyczne interwencje
- Czy firma oferuje pakiet socjalny (opieka medyczna, multisport, bony, wczasy pod gruszą itp.)
- Czy można korzystać z samochodu służbowego prywatnie
- Ogólnie jak wygląda atmosfera w pracy i czy warto się tam starać o pracę
Zadowolony 2016-09-18 23:38:48
Kris Tak warto składaj papiery atmosfera super jesteśmy jedną wielką rodziną zapraszamy. Wyplata jedna z lepszych w kraju 4000 tyś na rękę tygodniowo plus dodatki za dyżur 800zł dziennie premie i bonusy za nadgodziny. Kierownik na sniadaniu robi nam kulinarne niepodzianki a to jajecznica na borowikach a to omlet jest ok. Wczasy pod gruszą takie średnie wybierają najtansze oferty w biurach podróży wiec te dwa tygodnie w hotelu w basenie troche lipa ale jak chcesz w kraju to lepiej szef nas zaprasza do siebie agroturystyka tresowane pszczoły prosto do ust borówki wkładają. Sama praca lekka nic nie trzeba robić windy same sie naprawiają taka technika. Samochody służbowe do domu wybierasz model jaki chcesz jest warunek wóz nie może być sportowy. Firma wspiera pracownika w każdej incjatywie np sport zapewniają suplementy ubrania i sprzęt są u nas działy sportowe każdy coś dla siebie znajdzie. Można też u nas zrobic licencje pilota drona. Dla starszych po godzinach są kółka plastyczne i poetyckie. Absolutna nowość to przedszkole przyzakładowe rano zostawiasz pociechę i jesli chcesz odwiedzasz dziecko w godzinach pracy. Tak wiec socjal drogi kris jest najwyższej klasy i praca lżejsza od snu. Polecam
janek 2016-09-22 13:39:36
Po co w tym tyle ironii to ja nie wiem @zadowolony szkoda, że nie ma teraz żadnych ogłoszeń więc ciężko powiedzieć jakie dają warunki @kris ale może ktoś bardziej normalny da znać
WYBRANIEC 2016-12-04 21:25:00
Płaca zenujaca, brak mozliwosci rozwoju, o podwyzce mozna pomarzyc, brak podstawowego socjalu jak: prywatna opieka medyczna, karta multisport itd. Pracy nadmiar, coraz wiecej..Pracownika traktuje sie jak " niewolnika " do wykonania roboty, poziom prymitywizmu szefostwa natomiast na najwyzszym poziomie!!!:)- to jedna rzecz na wysokim poziomie w tej jakzesz firemce gornolotnych lotow! NIE POLECAM NAJWIEKSZEMU WROGOWI!
Zostaw swoją opinię o Krakdźwig - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Krakdźwig