Multiserwis Sp. z o.o.

Krapkowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 436 ocen.

Opinie o Multiserwis Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multiserwis Sp. z o.o.

Note

W Niemczech jako pomocnik około 11 godzin dziennie plus soboty niczym akord na każdej budowie tak jest temu większość woli pozostałe kraje Szwecja, Holandia, Belgia?

Młody
@Note 15.10.2017 14:37
W Niemczech jako pomocnik około 11 godzin dziennie plus soboty niczym akord na każdej budowie tak jest temu większość woli pozo...

W Holandii jest dobra robota jeśli chodzi o rusztowania. Jeśli komuś się nie podoba praca w Holandii to na szparagi do Niemiec

polak

nie polecam na budowie (usunięte przez administratora) ze wsi słoma z butów wystaje za dużo bórakuw sami sobie narzucają prace.i maja nadgodziny tylko frajerzy .BALGIA

Norbi

Czy jeździł ktoś z firmą na robotę do Belgii? Słyszałem, że dobrze się z nimi współpracuje ale przed wyjazdem chciałbym sie upewnić. Jak przedstawia się sprawa z językiem, czy trzeba znać czy robią krótki kurs? Jakie mieszkania na miejscu ostatnio organizowali?

anonymous
@Norbi 13.06.2017 21:28
Czy jeździł ktoś z firmą na robotę do Belgii? Słyszałem, że dobrze się z nimi współpracuje ale przed wyjazdem chciałbym sie upe...

Robot

Mirunio

Jak ktoś się decyduje wyjechać za granicę do pracy to powinien mieć świadomość, że tam nie będzie leserki. Trzeba zasuwać ale na koniec miesiące każdy ma co przeliczać!! Przestańcie narzekać i weźcie się do pracy.

Lidia

@123 a kiedy i jak długo pracowałeś w tej lokalizacji dla Multiserwisu? Widzę, że zdania na ten temat są mocno podzielone i zastanawia mnie skąd to wynika. Czyli twoim zdaniem osoby starsze nastawiają się na wyższe wynagrodzenie?

promotores
@Lidia 03.10.2017 08:42
@123 a kiedy i jak długo pracowałeś w tej lokalizacji dla Multiserwisu? Widzę, że zdania na ten temat są mocno podzielone i zas...

i zapomniales dodac jeden kibel , kierownictwo chyba z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyjete nikt nic nie wie , co i jak , sa daremni , nas sie przyjelo 12 ale 8 chyba sie bedzie zwalnialo bo to co tam sie dzieje to smiech na sali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mac polak polakowi chamem my sobi ewszedzie robote spieprzymy :)

123

Prawda jest taka że w niemczech kwatery to jeden wielki syf [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 11 osób na mieszkaniu!!!!!!! spanie po dwóch w łóżkach małżeńskich !!!! brak podstawowych sprzętów typu lodówka pralka, garnki ,itp Multiserwis bazuje na małolatach którzy za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają stawkę 14 70 na h fachowiec z doświadczeniem 11,50 !!! ogólnie jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownictwo folksdojczy wyżej sra niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma ogólnie praca dla ludzi bez charakteru takich którzy będą wielbić pana niemca za to że daje im tyrke i rucha ile wlezie !!!

GOSCIU
@123 02.10.2017 09:14
Prawda jest taka że w niemczech kwatery to jeden wielki syf [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 11 osób na mieszkaniu!!...

ja nie pracowal e w multyserwis ale w innej agencji niemieckiej aczkolwiek z polaczkami zgadzam sie z twoja odpowiedzia gdyz polaczek to jest glupi nie nie uzywam takiego bvezposredniego slowa gdyz niemca jak zobaczy to by sie zesral tAK PODLIZUJE SIE FRYCOWI A ONI TYLKO PATRZA I SIE SMIEJA Z NAIWNYCH POLACZKOW NIE PRZYZNAWALEMSIE ZE TROCHE ZNAM SLOW NIEMIECKICH SAM Z NIEMCAMY WIELOKROTNIE ROZMAWIALEM ONI MNIE SAMI TO TEZ POWIEDZIELI OT CALA PRAWDA O MALYM POLACZKU JAK SAM Z MIMY PRACOWALEM TO NA LUZIE BEZ KOMPLIKACJI SAMI MNIE NIERAZ MOWILI ZEBY WOLNIEJ JESTES Z NIEMCAMY ZADOWOLONY BYLEM Z PRACY JAK POLK POKAZAL SIE JAKIS OT DIABEL WSTAPIL W NIEGO TAK PODLIZUJA SIE NIEMCOM NIE ZNA JEZYKA ICH KULTURY OBYCIA A CHLAIE BUZIULKA TAKI POLSKI POLAK CHCASZ POZNAC POLAKA TO JEDZ ZA GRANICE I NIE NAUCZA SIE NICZEGO OSWIECIM BYL JESZCZE NIE ROZUMIEJA POZDRAWIAM

GOSCIU
@123 02.10.2017 09:14
Prawda jest taka że w niemczech kwatery to jeden wielki syf [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 11 osób na mieszkaniu!!...

POSTAWA POLAKA

Norbert

Jaki jest powód, że tak mało piszecie na tym wątku? Widziałem, że mają bardzo długą listę ofert pracy i nawet chciałbym się zgłosić!

Adas

Witajcie jakie zarobki pomocnik montera Niemcy

Drozd

Jak się współpracuje z agencją? Jakie maja wymagania od osób, które chcą jechać do pracy w Niemczech?

Marian

A może ktoś wyjaśnić mi dlaczego Multiserwis ma tak długą listę ofert pracy? Jakiś nowy projekt i szukają pracowników? Może to ogólne kłopoty i braki ludzi do pracy? Pracowałem w firmie i czasami interesuje mnie co tu słychać. Czy te roboty za granicą są opłacalne?

Luk

Witam kurs na pomocnika montera odbyłem w sierpniu ponieważ u obecnego pracodawcy obowiązuje mnie 3 miesięczne wypowiedzenie I 1 grudniu dostanę świadectwo pracy jakie są szanse na zatrudnienie w grudniu

Lidia

@Coreleone, skoro Ty masz inne doświadczenia z Multiserwis Sp. z o.o., to jak odniesiesz się do informacji dotyczących zakwaterowania? Wcześniej była poruszana ta kwestia tutaj i wiele osób było niezadowolonych, więc skoro Ty masz inne zdanie, to jak to wygląda w twoim odczuciu?

JuriHG

7 witam mam pytanie jestem pracownikiem Multi i niedługo z moją kobietą spodziewamy się dziecka pytanie odnośnie jakiś świadczeń czy dostanę coś na dziecko czy wgl mogę liczyć na coś od firmy jak ono się urodzi ?

Janek
@JuriHG 01.09.2017 19:27
7 witam mam pytanie jestem pracownikiem Multi i niedługo z moją kobietą spodziewamy się dziecka pytanie odnośnie jakiś świad...

Jeżeli posiadasz ubezpieczenie grupowe w PZU ( można przystąpić jako dodatkowe ubezpieczenie ) i żonę również ubezpieczasz to dostaniesz jakiś tam dodatek nie wiem ile dokładnie on wynosi. Wypłaca go PZU od Firmy nie dostaniesz nic jeżeli to 1 dziecko to na bank 500 plus nie dostaniesz bo przekroczą zarobki jeżeli 2 dostaniesz na pewno. Pozdrawiam

Coragol

Siemka wszystkim chce się przyjąć waśnie do multiservisu opłaca się mam doświadczenie i biegle znam niemiecki

Lidia

Nie od dziś wiadomo @świnia, że za granicę wyjeżdżają różne osoby, więc na pewno też ich zachowanie może niektórych szokować. Problem jest tutaj zatem w zakwaterowaniu, czy istnieje możliwość zmiany domku? Może warto zwrócić się też w takiej sytuacji do koordynatora?

Kajtek

Czyli generalnie można założyć, że firma jest dobra i można z nimi pracować?

Swinia

Witam Chciałbym sie podzielić opinia Jako Firma Multiserwis to dobra firma lecz nie maja kontroli nad tym co sie dzieje w delegacj Większość Przełożonych to alkoholicy starzy komuniści próbując siłą narzucić swoje zasady po 8 h mojej pracy człowiek chciałby odpocząć lecz to co sie dzieje na kwaterach to przechodzi granice wytrzymałości Picie Palenie awantury brak szacunku do drugiej nie raz sie zdarzyło ze pracują pod wpływem alkoholu bo avaria i muss arbite Wpis bardziej kieruje do nowych Pracowników nie dajcie sie manipulować ja na szczęście zakończyłem karierę Pozdrawiam Wszystkich Normalnych Kondonom konfidentom H,,,,, do d..py

Lidia

@poszkodowany czy wyjaśniałeś w jakiś sposób tę sprawę z Multiserwisem? Procesami odszkodowania, zajmują się zwykli ludzi, więc mogła zwyczajnie nastąpić pomyłka. Dobrze na forum dawać znać o finale sprawy, tak żeby każdy wiedział na co może liczyć ze strony firmy w warunkach ekstremalnych.

Karol

Fajna agencja , mają sporo ofert. Ja wyjeżdżałem już z nimi i było wszystko ok. Polecam tu pracę dla Ciebie(@Konfident mile widziany)

Kaśka

Może ktoś się orientuje czy firma ma jakieś roboty dla kobiet ale w Austrii? Bardzo mi zależy a w ofercie nic nie ma? Może mają ale mało ? Dzięki za podpowiedzi

Ulubieniec

Multiserwis to spoko agencja, korzystałem z ich pośrednictwa i nie narzekałem. Teraz przymierzam się ponownie podpisać umowę ale chciałbym jechać do Austrii. Może ktoś tam był i mógłby coś podpowiedzieć?

Poszkodowany

Frajerska firma złodzieje!!!!! Byłem na szkoleniu które pomyślnie zdałem odeb cały sprzęt itd jako monter rusztowań w Niemczech.Podpisalem 3mie umową stawka ponad 10€ na umowie..Po szkoleniu udałem się do domu z ostrzesowa miałem około 200km w nd miałem wyjeżdżać do pracy w Niemczech. Niestety w drodze powrotnej miałem wypadek samochodowy NIE z mojej winy jestem na l4 od półtora miesiąca wyplacono mi rzekomo 100% za 30dni dostałem 350€ ha ha złodzieje!!jestem w czarnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie mogę pracowAć gdyż NIE jestem w stanie.Na samą rehabilitację wydałem już około 2tyś zł !!!!Jak większość ludzi mam rodzina na utrzymaniu i pyt się z czego ja mam żyć???Pani w multiserwie powiedziała że jej jest przykro ha ha porażka frajerska firma gdybym NIE jechał do multiserwisu do pracy nie miał bym problemu A tak leżę i pyt się kogoś mądrego cZy to jest w porządku??I co ja mam zrobić może jakiś obrotniak mi coś doradzi :-)

Olsok

Dziadostwo od kilku dobrych lat Nie polecam

Lidia

Opisując firmę @firma pfff? trzeba odnosić się do konkretów, wiele osób chce z Multiserwis wyjechać, aktualnych ofert jest wiele. Więc na pewno dla takich osób liczy się terminowość wypłat, godziny pracy, stawki, itp. Forum powinno dostarczać merytorycznych informacji i być miejsce komunikacji między pracownikami.

firma? pffff

Złodzieje !

Justyna

Może to przykre ale prawdziwe, że jak jesteśmy za granicą to nas traktują lekceważąco zupełnie jak w Polsce niektórzy traktują ludzi z Ukrainy. Żeby nas szanowano musimy sami się szanować i innych również.

Lukas

Witam jakie wynagrodzenie pomocnik montera zagranica jaką stawka godzinowa?

Zibi

Czy jesteście pewni, że nie da się powiedzieć coś pozytywnego o firmie? Najprościej jest oskarżyć firmę o wszystko, ale dobrze wiemy, że bardzo często pracownicy też mają swój udział w jakichś problemach.

Nieważne kto
@Zibi 28.07.2017 21:26
Czy jesteście pewni, że nie da się powiedzieć coś pozytywnego o firmie? Najprościej jest oskarżyć firmę o wszystko, ale dobrze...

Jak chcesz plusów to proszę bardzo. Umowa o pracę i ciągłe wyjazdy. I to by było na tyle. Tak że patrząc na plusy i minusy to pozytywne skojarzenia z tą firmą są "masakrowane" przez negatywy. Jeżeli masz jakieś inne propozycje proszę je przedstawić

King zong
@Nieważne kto 03.08.2017 19:30
Jak chcesz plusów to proszę bardzo. Umowa o pracę i ciągłe wyjazdy. I to by było na tyle. Tak że patrząc na plusy i minusy to p...

A wie ktoś coś może o wyjeździe do Norwegii jako monter izolacji jakiś dłuższy projekt?

Nieważne kto

Po nick-ach sądzę, że wypowiadają się tutaj Panie przypuszczalnie z biura lub z działu bhp. Jeżeli podoba wam się praca w tej firmie to tego nie neguje, ponieważ każdy ma wolność w głoszeniu swoich poglądów. Jednakże, aby zobaczyć co się tak naprawdę dzieje zapraszam na budowę, obojętnie gdzie w raz ze skrzynkami narzędziowymi. Po przepracowaniu; myślę że 2 miesięcy będziemy mogli porozmawiać na temat Fair Play firmy do pracowników czy to rusztowaniowców, izolerów, warszatowców etc. . Na budowach jest jeden wielki chaos. Tak czepiają się BHP, a nie potrafią zamówić odpowiednich rozmiarów ciuchów dla pracowników, a co dopiero przeciw deszczówek. Kierownictwo naburmuszone, zawsze jakieś dziwne aluzje do pracowników. Kwestie zjazdów do kraju zostawię bez komentarza bo szkoda na to nerwów. Często gęsto trafia się, że kwatery to jedna wielka ,,speluna" smród, brud i ubóstwo, za co trzeba płacić, jest to podobno spowodowane brakiem dostatecznej liczby mieszkań. Ja tam nie wymagam jakiś niewiadomo jakich luksusów, ale zapleśniałe kwatery bez podstawowych naczyń kuchennych to jest porażka. Dodatkowo ostatnio w Holandii i bodajże w Belgii (nie jestem pewny) weszło klimatyczne 2 Euro za dzień co w przeliczeniu daje około 250 zł miesięcznie. Co dziwne tylko Multiserwis to płaci. Rzucanie ludźmi z budowy na budowe plus opłaty za przejazd z budowy na budowę to jest chore ( tak zdarzały się takie). Próby nie wypłacania dodatków za kierowcę i innych funkcji ( jakiś zawsze pieniądz na pocieszenie). Co do szkoleń w Krapkowicach koszt bodajże około 4000zł plus umowa lojalnościowa w której jest zawarta spłata w trzech – czterech ratach odciąganych z wypłaty. Z tego co pamiętam to jeszcze testy branżowe są płatne. Kolokwialnie mówiąc, proszę się nie buldoczyć że firma ma złe opinie od pracowników teraz zatrudnionych i tych którzy za przeproszeniem spi*****li szukając innych firm dających lepsze warunki. Jeżeli zatrudniając się w tak ,,poważniej" firmie na początku próbują ci pupe wylizać, a potem się okazuje że w pupie to masz jakiegoś gumofilca. I tą metaforą zakończę swoje zbulwersowanie. Pamiętajcie w jedności siła! P.S Napisałem pupa by administrator tego nie zablokował.

Malar

Fajna agencja i dobrze się dzieje, że mają długą listę ofert!

mariusz

nigdy nie spotkalem sie z tak fatalną firmą. wyzysk ludzi. przyjelo sie takie powiedzenie: pletaki robaki. karaluchy. tak sa traktowani polacy za granica. jako najgorsze bydlo. ubrania ktore dostają sa stare zniszczone. smieja sie z nas Polakow. bardzo duzo ludzi idzie od kilku lat pracowac w multiserwisie bo do innej roboty sie nie nadają.

mariusz

nigdy nie spotkalem sie z tak fatalną firmą. wyzysk ludzi. przyjelo sie takie powiedzenie: pletaki robaki. karaluchy. tak sa traktowani polacy za granica. jako najgorsze bydlo. ubrania ktore dostają sa stare zniszczone. smieja sie z nas Polakow. bardzo duzo ludzi idzie od kilku lat pracowac w multiserwisie bo do innej roboty sie nie nadają.

Ulka

Tak bardzo narzekacie na firmę ale zapomnieliście wspomnieć, że firma jest wielokrotnie nagradzana m.in. jako Przedsiębiorstwo Fair Play. Wszędzie mogą zdarzyć się błędy w pracy i być może tak było. Często słyszy się też o pożałowania godnych pracownikach.

Młody

Pracowalem 17 lat od praktyk jako blacharz warsztatowiec i monter na roznych warsztatch teraz dyrektor warsztatu stwierdzil ze nie ma miejsca dla mnie i ze za drogi jestem 2500zl netto po 17 latach:) taka to firma powodzenia

Alusia

Niektóre osoby zachowują się jak dzieci w piaskownicy, zamkną oczy i wszystko ktoś za nich zrobi. Osoby potrafiące znaleźć forum agencji i piszące swoje wywody nie potrafią zakończyć formalności z firmą. Takie bajki są dobre dla małych dzieci a nie na forum.

szczery

Panowie dajcie sobie spokój z ta firmą.Coraz bardziej robią Ludzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mówie szczerze jako pracownik z 10 letnim stażem.

Jasiek

Śmiać mi się chce z tych pracowników którzy siedzą w biurach i nawijają makaron ludziom na uszy. Byliśmy na szkoleniu 4 dniowym w Ostrzeszowie i po odbyciu szkolenia nie dostaliśmy nawet zaświadczenia żadnego ! nawet umowy nam nie dali żadnej na okres odbywania tego szkolenia (a jak by ktoś spadł z rusztowania ? opieka medyczna na własny koszt ? ) Czeski film. Wszyscy jechaliśmy za granicę a nikt nie wiedział za ile będzie pracował. Umowy na szybko dostaliśmy do podpisania (sorry, aneks jakiś od umowy). W Niemczech zero zainteresowania ze strony kierownictwa. Z jakiegoś chłopka zrobili prowadzącego. Ludzie na budowie ogólnie to spoko, trochę za dużo meneli. Diet brak, za dojazdy i mieszkanie trzeba płacić.

Norbi

Pracowałem za ich pośrednictwem w Niemczech i nie mogę powiedzieć złego słowa, wszystko było bardzo dobrze!!

Gość 76

Pracowałam krótko w firmie Multi-serwis firma najgorsza w Polsce ,wymigają się od płacenia ,a wymagania mają jak w Hotelu trzy gwiazdkowym .

Coreleone
@Gość 76 06.07.2017 14:02
Pracowałam krótko w firmie Multi-serwis firma najgorsza w Polsce ,wymigają się od płacenia ,a wymagania mają jak w Hotelu t...

tu jednak chyba nie o tym Multi piszesz bo co jak co robią ludzi w ch*** ale co do wyplaty to sa wyplacalni nigdy nie bylo tak żebym po 10 dostal pieniądze zawsze były 10 albo przed 10 kazdego miesiaca

Zenek

Bardzo dobrze pracowało mi się za ich pośrednictwem.

welder

Witam wszystkie fachury, jak się mają spawacze TIG w Multiserwisie?

Mądrala

Multiserwis nie kupował nagród a podważanie opinii odpowiednich gremiów, które wybierają najlepszych do nagrody jest grubą przesadą. To tak jak byśmy na siłę z czarnego robili białe. Można nie korzystać z ich usług.

Maja

Multiserwis był wielokrotnie nagradzany, myślę, że to jest dowód dobrej firmy.

Assasin

Szkolenia Bhp sa płatne?

Assasin

Witam Czy moze mi ktos z pracownikow bylych udzielic wiecej informacji na temat pracy wentylacji zagranica? Prosze o szczera rade dziekuje i pozdrawiam

Pytek

wie ktoś może jak wygląda konkretnie to szkolenie w Krapkowicach - czy to rzeczywiście coś uczy czy tylko kabzę chcą nabić firmie szkoleniowej ? - coś mi to drogo wygląda 3500 zł za 2 tyg. szkolenia + jeszcze zakwaterowanie samemu trzeba opłacić

monter pierwsza klasa
@Pytek 22.05.2017 14:35
wie ktoś może jak wygląda konkretnie to szkolenie w Krapkowicach - czy to rzeczywiście coś uczy czy tylko kabzę chcą nabić firm...

Szkolenie wyglada tak od 3 do 4 dni teorii później praktyka na warsztacie . Podczas zajęć praktycznych na modelach jesteś oceniany i tym samym to twój egzamin praktyczny , teoria jest zdawana na koniec jak zaplacisz za egzamin . Tylko sobie nie myślcie że po kursie was zatrudnią , po egzaminie przychodza panie i podpisujecie umowę lojalnosciową i ze strony firmy to tyle każą czekac na telefon zadzwonia po 3 może 4 miesiącach . Zapomnijcie o wyjechaniu za granice po kursie kerownik działu kontraktów zagranicznych Olek was wyśmieję powie że po kursie to wy nic nie umiecie alę wam zaproponuję pracę na dziale krajowym , za parę dni zadzwoni do was pan Rafał i zaproponuję pracę na krajowych budowach jak już pojedziecie na budowę to spotkacie się ze starym izomarem bedziecie robić czarną robotę jak robotę zrobicie to wypowiedzenie i jeszcze raty do spłaty szczerze odradzam hyba że macie pożądane znajomosci .

Maja

@bol Myślę, że to bardzo niesprawiedliwa opinia jaka wystawiłeś firmie. Zarzucasz, iż kupili swoje nagrody! Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Jak sądzisz czy ktoś wziąłby odpowiedzialność za przyznanie nagrody bez żadnych podstaw?

Piotr

Witam dostalem propozycje odbycia kursu izolera w multiseriws. Chcialem sie dowiedziec czy po owym kursie bede mial zapewniony wyjazd i na jakie zrobki moge liczyc i w gole czy warto, jaka atmosfera, warunki mieszkalne?

pYTEK
@Piotr 19.05.2017 09:52
Witam dostalem propozycje odbycia kursu izolera w multiseriws. Chcialem sie dowiedziec czy po owym kursie bede mial zapewniony...

też bym chciał wiedzieć więcej konkretów, bo już miałem okazję pracować w tamtym roku w firmie , która obiecała super zarobki ( minimum 10-12 euro / h ) i też miała nagrody Gazeli Biznesu ...a po pracy w Niemczech okazało się ,że ekipa 10-15 osób zarobiła za miesiąc ledwie 3800-5200 zł .ŚIECH NA SALI !

Marian

Czy dowiem się na forum cos więcej o robocie montera izolacji w Belgii? Jaką kasę można wyciągnąć? Jak wygląda sprawa języka? Co z mieszkaniami, czy organizują?

Majatek

Multiserwis jest normalna firmą, myślę, że osób niezadowolonych zawsze znajdziemy. To jak w powiedzeniu, że jeszcze sie taki nie urodził żeby wszystkim dogodził.

Zostaw opinię o Multiserwis Sp. z o.o. - Krapkowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multiserwis Sp. z o.o.