brak logo

Torell Sp. z o.o.

Pruszcz Gdański

Opinie o Torell Sp. z o.o.

Postronny 2010-02-04 20:20:46
Ludzie co to za firma ten Torell ?Czytając opinie na forum to wnioskuję
że ta firma jest u kresu rozpadu Każda opina to jak bomba która zaraz eksploduje.Będąc na miejscu Prezesa i chcący utrzymać to wszystko zrobiiłbym wszystko, aby takie opinie nie powiawiały się na forum. Ludzie pracująy tam zapewe pragną, aby firma istniała i się rozwijała.Jestem jedynie klientem i przez przypadek wszedłem na stronę forum i nie wierzę co tu opisują ludzie pracujący tożenujące . Zawsze miałem dobre zdanie a treaz wątpię?? Ktoś coś przeoczył ? ludziom należy się szacunek za ich godną pracę, należy o tym pamiętać....
Moje szczęście, że nie byłem pracownikiem tej firmy a
jedynie kientem ... pozdrowiam wszystkich pokrzywdzooych.
solidaryzuje się z Wami w tych trudnych czasach.
anonim 2010-03-11 21:33:52
3 miesi�ce to max ile można wytrzyma� w tej firmie a kto wytrzyma� wi�cej gratuluj� cierpliwo�ci..to nie chodzi o jeden oddzia� tylko we wszystkich jest gówniano: komuna i tyle, zero dbania o rozwój pracowników
anonim 2010-03-24 09:50:53
A mi sie tam podobalo, atmosfera jest spoko. Zarobki faktycznie bardzo niskie, faktycznie wyzysk, ale atmosfera niepowtarzalna. Torell zatrudnia ludzi bez wyksztalcenia, bez doswiadczenia, i nic dziwnego ze zarobki są kiepskie. Ale z drugiej strony, nie ma szans na wyższa pensja 3/4 sredniej krajowej, nawet z 3-4 letnim stazem.

Co do komuny, tez prawda, traci myszka.
anonim 2010-03-24 09:51:21
A mi sie tam podobalo, atmosfera jest spoko. Zarobki faktycznie bardzo niskie, faktycznie wyzysk, ale atmosfera niepowtarzalna. Torell zatrudnia ludzi bez wyksztalcenia, bez doswiadczenia, i nic dziwnego ze zarobki są kiepskie. Ale z drugiej strony, nie ma szans na wyższa pensja 3/4 sredniej krajowej, nawet z 3-4 letnim stazem.

Co do komuny, tez prawda, traci myszka.
anonim 2010-03-24 09:51:21
A mi sie tam podobalo, atmosfera jest spoko. Zarobki faktycznie bardzo niskie, faktycznie wyzysk, ale atmosfera niepowtarzalna. Torell zatrudnia ludzi bez wyksztalcenia, bez doswiadczenia, i nic dziwnego ze zarobki są kiepskie. Ale z drugiej strony, nie ma szans na wyższa pensja 3/4 sredniej krajowej, nawet z 3-4 letnim stazem.

Co do komuny, tez prawda, traci myszka.
Gal 2010-04-08 14:34:20
Pracowałem tam kilka lat i nie polecam - nie będę się rozpisywać, bo przedmówcy powiedzieli już bardzo wiele, a ja mogę to tylko potwierdzić.
1
były pracownik 2010-04-14 10:02:02
Ciesze się że powstał ten wątek, ku przestarodze innych. Aby omijali tą firme z daleka. Oczywiście wcześniejsze wypowiedzi... nic dodać nic ująć. Mnie zastanawia jednak fakt jak zarząd może trzymać takich pasożytów działu techniki biurowej w Pruszczu Gdańskim. Kierownik facet bez pomysłu na biznes, jednym słowem "ślizgacz" Prezes ceni go chyba za to że zawsze na wszystkich i o wszystkim donosi - takie "ucho" zarządu. Popatrzcie też na zastępce kierownika. Ta dziewczyna poprostu nie ma pojęcia o handlu i podejściu do problemów handlowych. Zainwestowano w nią masę pieniędzy na róznego rodzaju szkolenia itp. a mimo tego dalej szuka porad u znajomych lub w internecie - Żenujące!!! To prawda że praktycznie wszyscy pracownicy są zastraszeni może poza sekretarką pana prezesa, Ale największym hitem jest mój pierwszy dzień pracy gdzie przy porannej kawie od razu usłyszałem od innych pracowników "już dzisiaj zacznij szukac pracy"....
anonim 2010-04-14 10:16:01
zaufany - 2009-11-20 20:27:47

Kolego !!!! widać,że jesteś upośledzony i nigdny nie byłeś na terenie firmy TORELL . Wiadomości które posiadasz to opowieści chorej osoby takiej jak Ty jesteś. Prezes firmy Torell to gość nie na Twoim poziomie, abyś szargał jego dobe imię nie sięgasz mu do pięt .Od razu można wywnioskować, że pochodzisz z jakiegoś busz lub leśniczówki. Widzę, że tkwi w Tobie syndrom odrzuconego dziecka widać,że nie kochała Cię matka przykre i żal mi Ciebie, że musisz w ten sposób odreagować. Nigdy więcej nie waż się wypisywać takich banałów,poniewaz osoba pracująca w firmie TORELL nie powie takich rzeczy jak Ty śmiesz wypisywać.Zapamiętaj sobie jedno -chcący się zatrudnić w firmie Torell to musisz posiadać nie lada wykrztałcenie i coś sobą reprezentować aTy zapewne ukończyłeś zaledwie szkołę podstawową z wynikiem
(usunięte przez administratora)...przestań pisać te bzdury, napisz uczciwie co myślisz
anonim 2010-04-14 10:16:01
zaufany - 2009-11-20 20:27:47

Kolego !!!! widać,że jesteś upośledzony i nigdny nie byłeś na terenie firmy TORELL . Wiadomości które posiadasz to opowieści chorej osoby takiej jak Ty jesteś. Prezes firmy Torell to gość nie na Twoim poziomie, abyś szargał jego dobe imię nie sięgasz mu do pięt .Od razu można wywnioskować, że pochodzisz z jakiegoś busz lub leśniczówki. Widzę, że tkwi w Tobie syndrom odrzuconego dziecka widać,że nie kochała Cię matka przykre i żal mi Ciebie, że musisz w ten sposób odreagować. Nigdy więcej nie waż się wypisywać takich banałów,poniewaz osoba pracująca w firmie TORELL nie powie takich rzeczy jak Ty śmiesz wypisywać.Zapamiętaj sobie jedno -chcący się zatrudnić w firmie Torell to musisz posiadać nie lada wykrztałcenie i coś sobą reprezentować aTy zapewne ukończyłeś zaledwie szkołę podstawową z wynikiem
Beata.....przestań pisać te bzdury, napisz uczciwie co myślisz
anonim 2010-04-16 19:11:39
prawda,prawda,i jeszcze raz prawda
joker 2010-05-27 22:45:41
(usunięte przez administratora) nie wiem która z was pisze ale śmiechem na sali są wasze słowa. Jestem jednym z byłych pracowników firmy i powiem uczciwie. W Torell(usunięte przez administratora) To że niektórzy biorą proszki psychotropowe do teraz to zasługa waszego kochanego prezesa. To że większość ludzi odeszła bo chcieli to też prawda. Pracując w Torell zarabiałem ledwo na chleb. Na rozmowie obiecywano mi złote góry...delegacje samolotami, samochód służbowy na porządku dziennym, a jak same panie wiecie to bzdury. Na pytanie czy obecnie jest mi lepiej? Powiem że tak. Pracuję w firmie gdzie wszyscy się przyjaźnią, gdzi ei ma panów prezesów i panów kierowników, jest swobodny klimat. Mój obecny szef jest czóły na różne sytuacje życiowe pracowników i pomaga jak może. Na wynagrodzenie też nie narzekam bo w tej firmie gdzie pracuję wiedzą że od handlowców zależy byt firmy, a u nas handlowcy zarabiaja różnie. Pochwalę sie a nie powinienem bo nie wypada ale jako zwykły handlowiec zarabiam 5500 netto + system prowizyjny. W Torell to chyba pensja ze 4 osób będzie. NIe ważne. Dodam jeszcze że firma ma mega potencjał lecz przez nieumiejętne zarządzanie nie potrafi tego wykorzystać. Prezes dalej uważa że są wczesne lata 90 i na warzywach można zarobić. Uwaga myli się! Obecnie trzon firmy stanowią handlowcy pod prężną ręką osoby przewodzącej, a takich osób w Torell Brakuje. Weźmy np. dział tech. sklepowej. Siedzą tam sami nieudacznicy, zdolni ale leniwi. Gdyby tylko chcieli dzwi w tej branży są dla nich otwarte, ale przykre jest to że się boją. Szkoda ludzi. Podsumujmy dział techniki biurowej, ludzie nie wiedzą sami czego chcą od życia. Ja nazwałbym ich pasożytami. Ale to tylko moje słow skoro prezes toleruje to co ma to dalej bedzie oszukiwany i żył w świadomości że jest dobrze. Długo by pisać nie chce mi się może ktoś uczciwie dokończy. Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników. Może byśmy się spotkali na piwko? Ale racja nie ma tak dużych lokali ;).......
żartowniś 2010-06-17 17:48:28
A pamietacie jak praktycznie w jednym czasie odeszli ludzie z działu kolektorów, komputerów i klimatyzacji + plus ludzie z oddziałów nawet sam dyrektor ;) ech szkoda, tyle fajnych osób sie przewineło.
dezerter 2010-06-21 11:40:55
pamiętamy pamiętamy :)
shadow 2010-09-04 10:23:07
No, no, ale się tu namnożyło opinii? Fiu, fiu....
Z psychotropami to prawda!!! Potwierdzam!. Ta firma to komletna pomyłka. To faktur dopisują części, których klientom w urządzeniach nigdy nie zamontowano. To taki "myk" na pozbycie się "legalne " zalegających części w magazynie, a dla serwisanta dodatkowa prowizja.
Czy tą dziwną firmą nie powinien się zainteresować Urząd Skarbowy?

Kazador 2010-11-03 15:31:56
Nigdy tam nie pracowałem ale co nieco wiem o tej firmie. Napiszę to co widzę jako postronny obserwator. Znam osoby które tam pracują i powiem tak - pan i pani prezes po prostu nie znają się za grosz na zarządzaniu. Do zarządzania są potrzebni świeży ludzie po studiach - a tu .... tu jest przykład, że właściciel firmy w większości przypadków nie może zajmować się zarządzaniem firmą i zasobami ludzkimi.
Pensje ? Pensje to jakaś kpina ; ] W tej firmie właściciele chyba nie wiedzą ze pensje powinny iść w górę równo równo z wzrostem gospodarczym, wzrostem cen i opłat, itd. Wszystko idzie w górę, a pensje powinny iść w szczególności. Kto za 1400-1500 zł chciałby mieć duży wkład w rozwój firmy,starać się lub pracować z większą efektywnością i wydajnością. Tu nie są stosowane żadne nowoczesne modele zarządzania. Nowoczesne modele mówią jasno by dbać o pracownika i jego potrzeby bo to pracownicy budują firmę - a nie dwóch właścicieli którzy są tylko pazerni na pieniądze. Wystarczyłoby na dobry początek podnieść płace o te 300-400 zł i zaobserwować te wzrosty wydajności i efektywności dobrych pracowników. Firmie potrzebny jest solidna restrukturyzacja. Jeśli nie, to będzie dalej mała, słabą firmą z tak wieloma negatywnymi ocenami.
1
XXX 2010-11-11 14:55:28
Mam propozycję pracy w tej firmie. Czy warto tam pracować? Czy są perspektywy rozwoju tej firmy? Jak płace? Może ktoś by podpowiedział. Czytałem, że firma ma potencjał i może warto (ma parę oddziałów itp.). Napiszcie coś konkretnego.
1
wielo-zadaniowy 2011-02-01 23:45:26
Aż się tu narobiło po tym czytaniu tego wszystkiego to można trylogię powoli pisać na temat TORELL też byłem w tej firmie pracownikiem i to dość sporo czasu oddałem z swojego życia dla tej "wspaniałej firmy"napiszę krótko sam początek był dość udany dla firmy jak władzę miał już nie panujący prezes "MAŁY" to był facet z klasą wiedział co chciał opier...ł ale i dał pracownikom to co się należało, odszedł i firma padła w kartofle panujace tam osoby są bo muszą mieć waładzę której nie mieli za czasów "MAŁEGO" dałem z siebie wszystko tylko zastanawiam się dla kogo sobie nic dla nich tak a na odejście dostałem od kolegów kubek aby tę gorycz wypić .Pozdrawiam wszystkich co odeszli z tej firmy bardzo serdecznie, pozdrawiam glówną ksiegową fajna babka pomagała i doradzała wszystkim.
anonim 2011-02-01 23:46:57
Aż się tu narobiło po tym czytaniu tego wszystkiego to można trylogię powoli pisać na temat TORELL też byłem w tej firmie pracownikiem i to dość sporo czasu oddałem z swojego życia dla tej "wspaniałej firmy"napiszę krótko sam początek był dość udany dla firmy jak władzę miał już nie panujący prezes "MAŁY" to był facet z klasą wiedział co chciał opier...ł ale i dał pracownikom to co się należało, odszedł i firma padła w kartofle panujace tam osoby są bo muszą mieć waładzę której nie mieli za czasów "MAŁEGO" dałem z siebie wszystko tylko zastanawiam się dla kogo sobie nic dla nich tak a na odejście dostałem od kolegów kubek aby tę gorycz wypić .Pozdrawiam wszystkich co odeszli z tej firmy bardzo serdecznie, pozdrawiam glówną ksiegową fajna babka pomagała i doradzała wszystkim.
ktoś 2011-02-04 15:14:35
Szkoda.... Żadnej organizacji pracy, żadnej gradacji stanowisk, żadnej decyzyjności dla kogokolwiek poza właścicielami. Wieczne niezadowolenie i marudzenie tudzież awantury i wrzaski państwa szanownych prezesów, co to decydują o wszystkim - od koloru papieru toaletowego począwszy, uniemożliwiając przy tym pracę normalnym ludziom. Wysokość zarobków to granda, dziwny i nienaturalny strach przed szefostwem - kolejna granda... Brak poszanowania dla wysiłku i parcy podwładnych. Brak miejsca na jakąkolwiek kreatywność, bo i tak stanie na tym, co wymyśliła góra, bez względu na poziom głupoty tego czegoś.
Tylko załogi żal, bo naprawdę przyzwoita jest.
Kotek-Miałotek 2011-03-08 19:19:52
O KURCZE pracowałem tam kilkanaście lat temu (w czasach gdy prezesem był wspomniany wcześniej "mały" jeżdzący brązowo złotą powypadkową przemalowaną niemiecką taksówką W-124) Już wtedy to było kompletne dno, człowiek dawał z siebie wszystko, wierząc w świetlaną przyszłość, zapieprz był straszny, ale kasa niezła. Odszedłem gdy poznałem paru byłych (już wtedy) pracowników gdy zrozumiałem że praca tam to marnowanie czasu i sił.MŁODZI I PRZYSZLI PRACOWNICY NIE WIEDZĄ ŻE SKUTKIEM WSPOMNIANEJ WCZEŚNIEJ NIEKOMPETENTNEGO I NIEUDOLNEGO ZARZĄDZANIA TA FIRMA WYCHOWAŁA SOBIE KONKURENCJA. Torell, to była wylęgarnia kadr dla APOLLO, DATECS, DATAPROCESS, PROELCO, ELZAB, POSNET Telestar. Ci ludie pracują w branży dalej. P.S lubiłem "małego" wulgarny, bezczelny ALE SZCZERY I BEZPOŚREDNI I UCzCIWY, NO I KSIĘGOWA BYŁA SUPER.
1
norweg 2011-06-10 12:50:18
Tez pracowalem :). Prezes nie wie nawet jakich wrogow sobie narobil przez lata. Firma bez szans na rozwoj a skrywane urazy kiedys sie zemszcza
stara gwardia 2011-06-22 10:39:24
Żadna opinia na forum nie jest w stanie oddać atmosfery panującej w tej firmie. Nie polecam jako pracodawcę.
1
byly 2011-10-16 16:08:32
Zdecydowanie zgadzam sie z przedmówcą,to co się teraz dzieje w tej firmie to jakiś horror,prezes zwalnia na potęge jak się mu nie podobasz to won
anonim 2011-10-16 16:13:14
jak chcesz nabyć nerwicy i być ciągle opierdalany za minimum pensji to może kilka miesięcy wytrzymasz a potem won
1
Grzesiek Ignaczewski 2011-12-15 15:02:52
Fajne wpisy :)
Trochę tam przepracowałem i coś tam wiem na ten temat, ale to już było dawno.
Co z tym piwkiem? Znajdą się chętni?
byly 2011-12-20 16:12:43
Grzesiu z tobą zawsze ,trza zebrac stara gwardie i sie spotkac wiele sie pozmienialo mozna rzec bardzo wiele w tej firmie
(usunięte przez administratora) i ale mysle ze po swietach
Basia 2012-03-30 13:45:59
Eeeeeeee to już po firmie Jak się bierze za biznes baba co całe życie siedziała w domu i myśli że zrobi coś z tego. Zamyka oddziały zwalnia ludzi którzy pracowali po kilka naście lat. Zero nowych produktów i do tego nie ma szans na nowe. Nie polecam !!!!!!!
byly 2012-03-30 20:19:06
super czekam z utesknieniem az to padnie do proboszcza na msze dziekczynna zaniose za wysluchanie mojch modlow
Ciekawy 2012-03-31 16:55:43
A to chodzi o TORELL Sp.j. czy S.A. ?
xcmc 2012-04-23 19:47:42
Zupełnym przypadkiem trafiłem na tą stronę.

Z tego co tutaj piszą prawie wszyscy, wypowiadający się,
nie rysuje się zbyt miły obraz firmy.
A piszę to z punktu widzenia pracownika firmy, ktora od wielu lat jako dealer współpracuje z Torell'em.
Nie sądziłem, że od wewnątrz było/jest aż tak źle.
Ale często fasada wygląda zupełnie inaczej niż się wydaje.
Patrząc natomiast, niejako z boku, na to jakie nowe urządzenia przedstawia, czy może jakich nie przedstawia Torell, ze zdziwieniem obserwuję stopniowe i chyba nieuchronne przejmowanie tego kawałka fiskalnego tortu przez konkurentów z branży.
Zastój, z punktu widzenia dealera, widać od co najmniej od 5-6 lat.
Czy ktoś pamięta jeszcze ideę sprzedaży komputerów od Torell'a przez Związek Kółek i Organizacji Rolniczych ? :-))))
Albo tzw. doroczne "spotkania kier. serwisów". Fajny pomysł, ale niestety w ostatnich latach chyba odchodzi w niebyt. Szkoda, to była
jedna z cech wyróżnających, w oczach dealerów, firmy kasiarskie.
Nigdzie indziej tego nie było.
Na tegorocznych RSD (zaledwie czterech), poza niewątpliwą urodą, "NOWA" Pani Prezes niewiele miała ciekawego do przedstawienia dealerom.
Nowi ludzie, którzy prowadzili "prezentacje" sprawiali wrażenie, że znaleźli się tam zupełnie przypadkowo i nie bardzo wiedzą o czym mówić aby wypełnić ten czas.

Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych pracowników Torell'a.
Bo to ludzie tworzą każdą firmę.
A pomysleć, że kiedyś zamierzałem starać się o pracę w tej firmie ...
Szkoda tego potencjału.
Byly 2014-12-10 22:47:03
Serdecznie odradzam nie polecam jako pracodawce
norbert83wawa 2015-04-22 12:45:37
a miałem wysyłać CV bo ogłoszenie mają...dziękuję, postoję, poczekam. Zacznijmy się szanować to i nas zaczną.
były niewolnik 2015-05-13 21:31:09
To chyba sam ten "gość" prezes napisał właśnie bo taka codzienna narracja w tej firmie była. Dno i wodorosty.
bylamtam 2015-12-27 19:49:07
Ja tez tam pracowalam i wszystko bylo fajnie dopkoki zazadzal tam MALY potem niestey bylo juz tylko gorze. Podziwiam ludzi ktorzy maja sile dalej tam pracowac, to byla katorznicza praca. Szefostow nie ma szacunku dla praqcownika zero tolerancji, zero czlowieczenswa
1
Angelo 2016-02-16 20:34:57
Witam,
Czytając powyższe wypowiedzi, chciałbym zapytać, czy może w ostatnim czasie sytuacja poprawiła się jednak w tej firmie? W sumie - jakby nie było - pracuje tam jeszcze kilkadziesiąt osób, więc coś je tam trzyma;) Powiedzcie mi proszę, czy z zarobkami nadal jest nie najlepiej? Czy jest jakiś system premiowy w dziale sprzedaży? Czy są w tym dziale narzędzia - samochód (jaki?), laptop? Pytam, bo w sumie czytając wcześniejsze posty, można dojść do wniosku, że tam nie ma nic, po prostu pustynia pozostała;)
Gino 2016-05-05 16:30:34
Hej,

Jest ciągle kibel, strasznie źle, nikt nie przesadza.
2
Angelo 2016-05-06 09:53:46
@Gino Mógłbyś dopowiedzieć co znaczy "strasznie źle"? Są zwolnienia, ludzie sami odchodzą, nie jest wypłacana wypłata itp?
Wiesz może jak tam wygląda praca w dziale handlowym?
Z góry dziękuję Ci za odpowiedź i pozdrawiam.
1
Wiesio 2016-05-06 16:12:20
A ktoś mi powie jakie są tutaj limity do wykonania?
Zostaw swoją opinię o Torell Sp. z o.o. - Pruszcz Gdański
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Torell Sp. z o.o.