logo Eurohost

Eurohost

Kraków

Opinie o Eurohost

Hary 2013-03-18 17:41:08
No cóż, firemka żerująca na naiwnych studentach, poprzez praktyki. U nich wiecznie jest sytuacja, że admin sieci się przeprowadza i oferują BEZPŁATNE praktyki i perfidnie kłamią w oczy, że później będą chcieli zatrudnić. Z prawdą to ma tyle wspólnego co ta firma z profesjonalizmem i uczciwością, czyli nic. Co pół roku zamieszczają ogłoszenie, że poszukują praktykantów na to samo stanowisko. Osoba odpowiedzialna za rekrutacje czasami przeklina podczas niej, co prawda nie do potencjalnego praktykanta ale sam ten fakt już trochę daje do myślenia.
Szukanie naiwniaków, żeby później móc z UE czerpać z nich pieniądze to chyba marny sposób na budowanie pozycji tej śmiesznej firemki.
3
Eduardo 2013-07-22 14:23:43
Ja po praktykach pracowałem w tej firmie. Kasa nie była jakaś bardzo duża ale praca też niezbyt ciężka. Atmosfera raczej dobra.
3
km 2013-07-30 10:58:19
Ja również znalazłem tam zatrudnienie po praktykach.
Odnośnie tego jak wyglądają praktyki, to zależy do którego działu chcesz aplikować. Co innego praktyka w IT, a co innego w SEO. Ale generalnie nuda nie grozi. A atmosfera bardzo fajna :-)
Polecam.
3
anim 2014-01-03 01:10:27
Szczerze firma na niskim poziomie niemila atmosfera i przemadzalstwo
3
lola 2014-02-24 21:12:58
Szczerze mowiac dzial programowania bez fachowej obstawy zamieszanie brak jakiegokolwiek porzadku ludzie niemili i obcesowi.... nie polecam wam ja tam bylam na praktykach i obiecali mi prace po czym jej nie dostalam . Ale dzieki im znalazłam prawdziwą prace w dziale programowania i w nowej firmie w ktorej doceniaja doswiadczenie. Nie polecam duzo Skarg do tej firmy maja ich klienci juz podczas praktyk sie nasluchalam ...
3
dlugi 2014-10-20 21:24:21
nie polecam nie mila wspolpraca zwlaszcza z (usunięte przez administratora)
2
zbyszek 2014-10-22 23:18:48
nie polecam, kompletny brak profesjonalizmu i niskie zarobki
1
Tomo 2015-01-10 16:38:59
No i co z tymi konkretami, jest w stanie ktoś napisać ile można orientacyjnie zarobić na dzień dzisiejszy w Eurohost? Może wcale nie jest tak najgorzej z tymi pensjami, a uprzednie posty o niskich pensjach były pisane przez malkontentów, czy inne osoby, które muszą zarabiać 4 z przodu. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
mat 2015-01-23 12:55:23
Bez żartów. 4 z przodu to jest norma w takiej pracy.
1
dlugi 2015-01-31 17:15:15
brak umowy zarobki ponizej 1500
1
Sierra 2015-02-06 12:42:01
Zarobki ok, niemiła atmosfera
1
Sierra 2015-03-23 00:20:55
Marysiu, z przyczyn oczywistych nie mogę publicznie napisać ile miałam netto ;-)
Miałam tyle ile chciałam.

Atmosfera nie ma znaczenia, liczy się tylko praca? Hmmm pachnie mi wpisem sponsorowanym :)
Jaro 2015-03-25 01:34:35
słaba firemka, wieczne nadgodziny, oczywiście niepłatne :) no i śmieciówki
1
Kandydatka 2015-10-14 08:49:37
Nie polecam. Ciągle zamieszczają jedno i to samo ogłoszenie do działu seo, ale tak naprawdę nie mają zamiaru nikogo przyjąć tylko robią "castingi". Kłamią, że oferują umowy i że zarobki są na poziomie, a szereg opinii od znajomych temu zaprzecza. Biura mają w jakiś slamsach gdzie w ogóle nie można się dostać, rekrutacje przeprowadzają śmieszne, typowe "paniusie z hrów" które wyglądają tak, jakby dzisiaj się urodziły i nie są do niczego przygotowane. Nie wygląda to profesjonalnie.
1
babiszon 2015-10-14 13:20:29
@Kandydatka, to gdzie oni maja to biuro? Na stronie jest info, że na Grunwaldzkiej, to przecież dobra dzielnica jest... Jak wyglądała rozmowa?
grizli 2015-11-22 18:07:06
Wero, idź pisać sponsorowane opinie gdzie indziej. Jeśli nie znasz się na SEO to po co się tu wypowiadasz? Co to znaczy "programy informatyczne"? SEOwiec powinien znać HTML, CSS, JS, Wordpressa i jeszcze kilka innych rzeczy, ale programy? Nie bądź śmieszny. Podejrzewam że to kolejna opinia napisana dla samego zrobienia ruchu na profilu, jakich ostatnio pełno na gowork. Eurohost ma biuro na Podgórzu, zaraz koło mostu Kotlarskiego. W budynku przypominającym starą fabrykę - wejście przez jakiś podjazd dla samochodów dostawczych, odrapane ściany, brud i kiepskie wyposażenie. Zarobki na śmieciówkach oscylujące wokół najniższej krajowej. Paniusie na rozmowie kwalifikacyjnej popisują się, próbując ośmieszyć kandydatów. Gdy im się to nie uda wracają naburmuszone i opowiadają wszystkim, co to za baran przed chwilą był na rozmowie. Brak ciekawych projektów i motywacji do pracy. Zero premii i nadgodziny (niepłatne, jak już ktoś wspomniał) to norma.
2
szkodnik834 2016-04-15 22:48:18
Post powyzej jest przykladem ich watpliwego marketingu. Zenada
2
lotus 2016-04-16 00:18:37
janekXd - jak zakończysz programować w firmie Freshmail, to też tak potem obsmarujesz swoich współpracowników, co? Z takim podejściem lepiej idź na capo do korpo :)
4
dinoz 2016-04-22 15:48:24
Widzialem oferte pracy, jednak ciekawy jestem jak wyglada placa w tej firmie? Mozecie podac jakies wydelki na stanowisku php developera?
1
karina 2016-05-14 23:19:59
słyszałem, że u nich słabo z kasą
1
grubi_sa_lepsi_w_lozku 2016-06-16 22:21:22
Pracowałem w Eurohoście jako programista przez parę lat, pracę zmieniłem z powodu chęci sprawdzenia się w nieco innej roli. To co jest esencją Eurohostu to panująca tam atmosfera, wszyscy super mili i pomocni. Nie ma wyścigu czy niezdrowej rywalizacji. Wynagrodzenie odpowiada umiejętnością - w moim przypadku rosło wraz z wzrostem skali trudności problemów czy wzrostem odpowiedzialności. Stanowiska pracy w pełni dostosowane do potrzeb użytkowników - jeżeli czegoś brakowało po zgłoszeniu zapotrzebowania, rzeczy po prostu pojawiały się. Elastyczne w ramach zdrowego rozsądku godziny pracy + kawa z ekspresu i darty w przerwach od kodowania. Dodatkowo świetny kontakt z prezesem, bardzo bez konfliktowy. Oraz okazjonalne imprezy firmowe, czy dostęp do multisporta. Generalnie firma godna polecenia, z bardzo ciekawymi projektami.
2
jaccobs 2016-09-05 18:00:50
e slaba firma, zerujaca na studzenciakach :-( niepolecam
2
kuba 2016-09-21 11:53:07
firma niby spoko, ale troche słaba jakos produktów
2
Check Mate 2016-10-06 22:59:17
Firma świetna. Jasne obowiązki, dobra atmosfera w pracy, każdy sobie pomaga jak może.
Firma posiada świetnych programistów i support, dobre zaplecze IT z rzetelnymi administratorami (jeden był nawet pracownikiem miesiąca), SEO i Graficy zawsze pomogą. Szef bardzo wyrozumiały i pomocny, zawsze wysłucha.
Wynagrodzenie bardzo dobre i adekwatne do umiejętności jakie się posiada.
Dzień można zacząć od dobrej kawy i szybkiej partyjce w rzutki - najważniejsze, że firma posiada pełen profesjonalizm nie będąc jednocześnie sztucznym "korpo" gdzie człowiek to trybik.

Sam byłem programistą w Eurohoście, niestety musiałem zmienić miejsce zamieszkania.
Gorąco polecam! ;)
2
marchefka 2016-10-06 23:03:28
no ja myślałam o zatrudnieniu się u was, natomiast jak piszez o super mega lol wow zapleczu it to zaczynam się obawiać że może jednak nie sprostam wymaganiom jakie stawialiby mi na ewentualnej rekrutacji bo młodą osobą jestem - a jakie to są wymagania?
Pop 2016-11-09 16:18:25
A ja się obawiam że to po prostu wpis sponsorowany :)
2
korp 2016-11-17 10:23:10
wymagań nie ma żadnych
Zostaw swoją opinię o Eurohost - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurohost