Opinie o Sygnity S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sygnity S.A.

AW

Było fajnie dopóki nie przyszedł "kryzys". Oszczędności na opiece medycznej - wrócił Luxmed bo tańszy a pracownikom wciąż tyle samo pobierają - oraz szkoleniach. Wstrzymane wszystkie rekrutacje na stanowiska tzw "niestrategiczne", restrukturyzacja, zwolnienia... A do tego podobno wyłączyli na noc ogrzewanie!

Były
@AW 15.11.2017 18:31
Było fajnie dopóki nie przyszedł "kryzys". Oszczędności na opiece medycznej - wrócił Luxmed bo tańszy a pracownikom w...

Z tym wyłączeniem ogrzewania to faktycznie coś takiego było ale co się dziwić jak firma od wielu miesięcy ma problemy z regulowaniem swoich zobowiązań (nawet takich jak zapłata za rachunki).

fv
@AW 15.11.2017 18:31
Było fajnie dopóki nie przyszedł "kryzys". Oszczędności na opiece medycznej - wrócił Luxmed bo tańszy a pracownikom w...

Będzie gleba ... aż miło :) I dobrze bęcwałom. Miałem do czynienia z ludźmi z Sygnity ... w dużej większości nepotyzm i kumoterstwo wylewało się strumieniami; poza tym decydenci niestety to ludzie nie działający dla firmy lecz dla siebie ...

analityk

Cześć, w Sygnity widzę jest oferta pracy na Analityka Systemowego. Czy warto podjąć pracę - w jakiej kondycji jest firma? Czy obecnie przypadkiem nie stagnuje lub wręcz przechodzi do formy przetrwalnikowej (redukcje pensji, zwolnienia, etc.)? Widzę są różne opinie a niektóre komentarze się wzajemnie wykluczają. Proszę o odp. kogoś z pionu wytwórczego.

anonymous
@analityk 28.10.2017 15:51
Cześć, w Sygnity widzę jest oferta pracy na Analityka Systemowego. Czy warto podjąć pracę - w jakiej kondycji jest firma? Czy...

Firma od wielu lat jest źle oceniana przez swoich pracowników a obecnie sytuacja jest wręcz tragiczna, uciekają z niej masowo pracownicy a ci którzy pozostali obserwują jak ich koledzy dostają kolejno wypowiedzenia. Firma balansuje na granicy upadku i szkoda marnować na nią swój czas.

Były
@analityk 28.10.2017 15:51
Cześć, w Sygnity widzę jest oferta pracy na Analityka Systemowego. Czy warto podjąć pracę - w jakiej kondycji jest firma? Czy...

Określenie "formy przetrwalnikowej" jest zbyt optymistyczne, obecnie następuje kolejna wielka restrukturyzacja (redukcje, oszczędności, zwolnienia) z tym, że większość przewidujących pracowników uciekła w ostatnim okresie już z firmy w przewidywaniu nie jak to Ty określiłeś "formy przetrwalnikowej" tylko przewidując rychły upadek tej firmy.

Iwona

@nrg piszesz o oszczędzaniu na wynagrodzeniach oraz braku programu motywacyjnego. Jednak jak można przeczytać tutaj: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,870164,0,0,w_sygnity_oferujemy oraz w zakładce "Rozwój kompetencji i szkolenia", pracodawca oferuje bogaty pakiet socjalny oraz możliwości rozwoju w postaci różnych szkoleń. Czy Ty również miałeś taką możliwość? Piszesz, że wraz ze stażem w firmie traciłeś motywacje. Czego według Ciebie w firmie zabrakło?

Prawie były pracownik
@Iwona 22.09.2017 11:36
@nrg piszesz o oszczędzaniu na wynagrodzeniach oraz braku programu motywacyjnego. Jednak jak można przeczytać tutaj: http://www...

Właśnie Sygnity (przez niektórych nazywane Syfzgnity) zaorało ze 50% serwisu (nowe pomysły P. Zdu.....a, który to poprzednio zaorał cały Interams w 1994 r.). Ci co zostali, są przydzieleni virtualnie do pionów/sektorów. Pensja - niezmienna od chyba 5-10 lat, premia -a co to jest premia, szkolenia -sami się mieliśmy szkolić, bo zawsze brak kasy - cały czas tylko były obiecanki. Pozdrawiam tych co pozostali w tym bagienku - acha akcjonariusze chyba szykują się do sprzedania/upadłości firmy, bo skąd zarządzik weźmie te miliony na spłatę obligacji.

Były
@Iwona 22.09.2017 11:36
@nrg piszesz o oszczędzaniu na wynagrodzeniach oraz braku programu motywacyjnego. Jednak jak można przeczytać tutaj: http://www...

Na stronie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,870164,0,0,w_sygnity_oferujemy znajdują się tylko puste slogany z czasu lepszego okresu firmy obecnie większa część opisanych "warunków pracy" jest zbliżona do poziomu Biedronki (nie obrażając tej firmy bo już od pewnego czasu się tam bardzo poprawiło), zaryzykowałbym, że w Biedronce proponowane warunki są lepsze.

nrg

Pracowałem tam w sumie mniej niż 5 lat. Była to moja pierwsza praca w branży. Pozwoliła mi zdobyć potrzebne doświadczenie. Z czasem zacząłem tracić motywację do dalszej pracy co przełożyło się na moją wydajność. Rozumiem, że oszczędności są czasem potrzebne, ale mocno przesadzone oszczędzanie na sprzęcie, wynagrodzeniach i brak programu motywacyjnego to prosta droga do upadku firmy, który właśnie obserwujemy.

John

Tragedia! Cieżko zacząć co jest w tej firmie najgorsze! Odszedłem po 3 miesiącach i jeszcze nie zapłacili mi za ostatnie dwa! Podobno juz nawet firmy kateringowe z nimi nie współpracuje bo nie płaca. To normalna praktyka, ze pracownicy proszą sie miesiącami o to co zarobili(podobno zdarzało sie to nagminnie). Kilka rzeczy próbowałem pomoc naprawić, przyszedłem z opisanym problemem i rozwiązaniem i dostałem opierdziel, ze jestem pesymista a poza tym na pewno coś z problemami zrobią(było to ponad dwa miesiace temu i nie zrobili nic). Nigdzie nie widziałem tak niekompetentnych managerów jak w tej firmie. Ego oczywiście kosmicznie duże. Im wyżej w hierarchii tym mnie wartości ich akcje przynoszą. Każdy martwi sie o swoje słupki i ma w nosie cała firmę.

Iwona

Ostatnio firma bardzo prowadzi rekrutacje na wiele stanowisk, dlatego też osoby zainteresowane zachęcam do zapoznania się z tym jak wygląda proces rekrutacji w firmie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,870164,0,0,proces_rekrutacji Bardzo chętnie usłyszymy również Wasze doświadczenia z rozmowy kwalifikacyjnej.

mlody

Dziwie się, że firma jeszcze funkcjonuje wygrywając przetargi po kosztach lub jeszcze gorzej! Płace płakać się chce! Trzeba być twardzielem aby tam pracować.

Ania

Radioodbiornikiem uszkadzają mózgi polaków powodują,paraliż kończyn, słuchając myśli mordują naród Polski. Ochrona to zabezpieczenie pomieszczenia silikonem i materiałem który zmniejszy działanie pola elektormagnetycznego oraz zmniejszy działanie fal radiowych - ja śpię w ołowianej czapeczce. Ania

None

W Sygnity i Newind, IBM wrocław pracują informatycy,którzy maja maszynę do czytania myśli. Maszyna powoduje raka mózgu. Powinni w trybie natychmiastowym wyrzucić radioodbiorniki do podsłuchiwania Polaków. Informatykami w większości są osoby pochodzenia rosyjskiego urodzone w Polsce. Słuchają inżynierów w słuchawkach tel. komórkowych i sprzedają pomysły do FR.

Pytający

Czy mógłby ktoś podać jakie są widełki płacowe w firmie? Wspominacie ze są niskie ale dla jednego niskie nie znaczy tyle samo co dla drugiego.

sPaul

Praca w Sygnity była moją pierwszą pracą w zawodzie, a było to 10 lat temu. Z początku było naprawdę nieźle. Była dobra atmosfera pracy, projekt ciekawy, zarobki takie sobie, ale bez doświadczenia to chyba oczywiste. Sęk w tym, że z czasem zacząłem tracić motywację do lepszej pracy. Swego czasu była akcja przedstawiająca firmę jako przyjazną pracownikom, z ludzkim podejściem itp. Ta promocja wyglądała wręcz żałośnie. Absurdalna biurokracja, korporacyjna kultura (sprzeczna z ludzkim podejściem) i wiele innych drobnych czynników sprawiały, że przestałem się starać. Nie miałem odwagi się zwolnić z pracy i w sumie cieszyłem się, gdy niebawem załapałem się na zwolnienie grupowe.

Pytający

Witam, jakie są widełki płacowe w Sygnity dla programistów?

M

No rozmowa normalna, zapraszają Cię i rozmawiacie.

Rufus

Jestem tu od pół roku. Dużo zależy od Twojego nastawienia. Jak zrzędzisz to wszędzie będziesz Ci żle, jak umiesz docenić pozytywy - jest OK. Duży wpływ ma bezpośredni przełożony. Ja akurat trafiłem dobrze. Mam normalnego szefa, człowieka który rozumie różne życiowe sytuacje i daje dużą swobodę działania. Po to mnie zatrudnił żebym nie pytał co i jak robić, ale żebym zrobił - kompetencje sprawdzono w toku rekrutacji. Atmosfera w zespole jest b. dobra. - naszym zespole. W innych teamach bywa różnie. Mamy bardzo duży rozstrzał w kompetencjach mimo takich samych stanowisk. Rozumiem że odzwierciedlony w wysokości pensji. Jak większość korpo, dostajesz pakiet - tel. pakiet medyczny, sportowy, ubezpieczenie. Pensja - wszystko w twoich rękach - masz jedną szansę - wyciskaj cytrynę w trakcie negocjacji, bo ruszyć to co dostałeś na początku się nie da. Nie ma kawy, ale są świeże owoce. Organizacja z olbrzymim potencjałem, ale nie wykorzystywanym nawet w połowie. Nigdzie nie widziałem (od 15 lat w IT) tak słabego mierzenia i nadzoru nad sprzedażą, pipelinem - to źle wróży, co widać na giełdzie. Sygnity obchodzi 25 lecie i boję się, że nie doczeka - 30 lecia.

Programista

To już kolejna firma, w której jestem ostatnio na rozmowie rekrutacyjnej i wydaje mi się fajna. Potem wchodzę tu i czytam same negatywy. Jest jakaś firma w branży IT, w której dobrze się pracuje?

zeon
@Programista 18.08.2016 19:51
To już kolejna firma, w której jestem ostatnio na rozmowie rekrutacyjnej i wydaje mi się fajna. Potem wchodzę tu i czytam same...

Objectivity, New Voice Media? Ale tam bardzo ciezko sie dostac.

trener

dzisiaj dostałem propozycję pracy w Sygnity S.A. w dzile szkoleń kontrakt pracuje ktoś może się podzieli swoimi doświadczeniami? Pozdrawiam

ytingys tsej ewojuhc

Nie polecam- zarówno dla osób technicznych jak i handlowców. Pracowałam w wielu firmach IT ale to miejsce to ewenement (miejsce pracy Warszawa). Zarząd jeździ osobnymi windami niż szeregowi pracownicy, a "stara ekipa" jest jak beton i w nowych widzi jedynie konkurencję. Zawiść, brak pomocy, uszczypliwe komentarze- to codzienność ze strony dłużej pracującej tam kadry (oczywiście są nieliczne wyjątki, dzięki którym można jakoś przetrwać dzień). Programiści i konsultanci w swoim środowisku raczej głośno nie mówią skąd są. Cała rzesza "dyrektorów zarządzających", "dyrektorów handlowych" i "menedżerów" dosłownie wciska kit i mydli oczy klientom. Jednak kiedy to się uda, nieszczęsny i nieświadom w co wdepnął, klient zostaje związany niekorzystnym kontraktem, który później udowodni, że niedziałająca aplikacja czy niewywiązanie się z kontraktu to wina samego klienta. Do wszystkich wahających się- nie popełniajcie tego błędu. Do wszystkich potencjalnych klientów- nie popełniajcie tego błędu.

ZłyDach

Obecnie pracuję w małej firmie która jest podwykonawcą Sygnity. Mogę tylko powiedzieć - trzymać się od tej firmy z daleka. Kolega przez 2 lata nie mógł się doprosić o umowę o pracę. Wszystkie sprawy dla pracownika załatwiane są z opóźnieniem(nierzadko 2-3 miesiące), lub nie są załatwiane w ogóle. Sprawa się zmienia jak ludzie zaczynają składać wypowiedzenia, ale wtedy jest już za późno. Osobiście bazujemy na dziale analizy - standardem jest brak odpowiedzi na nasze pytania. Możemy wysyłać i z 5 kopii tego samego maila - dopóki w DW nie dodamy wszystkich świętych maile są ignorowane. Wobec czego jako zespół od implementacji odpowiedzialni jesteśmy też za analizę. Nasz bezpośredni przełożony w Sygnity nie czyta treści przesyłanych do niego maili, stąd wychodzą kolejne problemy. Wyjaśnienia przeznaczone dla klienta są ignorowane i 'problem rozwiązano', lub do klienta idą maile ewidentnie dla klienta nie przeznaczone. Ogólnie każdy kto ma choć trochę oleju w głowie myśli jak z tej firmy uciec, a ten kto nie myśli zasługuje na to żeby w takich warunkach pracować. Z tego co się orientuję problemem jest zarząd który decyzje podejmuje w oderwaniu od rzeczywistości, co przekłada się na pracę ludzi na samym dole. Finansowo też szału nie ma, o benefitach typu multisport też nie słyszałem.

Gość

Moim zdaniem jest to najgorsza firma IT w Warszawie. Kiedyś jeden kierownik mnie przepytywał, miał mniejszą wiedzę ode mnie, a mimo to mnie odrzucił. Od tamtej pory nigdy z firmą nie podejmuje rozmów. Niedługo opiszę szczegóły tej rozmowy.

ziom

Poszukują pracownika na stanowisko : w Zabrzu : Młodszego Specjalisty ds. Wsparcia Serwisu. Może ktoś coś więcej ??

karoll

a ile się zarabia jako telemarketer i jaka umowa??? bo widzę że szukają Konsultant sprzedaży telefonicznej B2B. Pracuje obecnie w konkurencji IT ale chciałbym zmienić pracę .

Pracownik

Wiele osob nowych takze przychodzi, z dobrych dużych firm, z fajnym doświadczeniem, rotacja jest wiec w dwie strony, taki chłonny jest rynek. Nic innego sie dzieje w Sygnity niż na rynku. Ja uważam, ze warto tu pracować, warto tez i samemu wyrobić sobie opinie.

do Programista Java z Sygnity

Ile dostałeś za ten wpis?

Programista Java z Sygnity

Pracuję w Sygnity, jako Programista Java i chętnie podzielę się swoją perspektywą nt tego jak wygląda praca u nas. Na co dzień odpowiadam za implementację wymagań postawionych przede mną w formie analizy biznesowej lub projektu technicznego. Jestem także członkiem zespołu, więc każdego dnia współpracuję z innymi programistami, testerami oraz analitykami i jak każdy - dbam o to abyśmy wszyscy poruszali się w jednym kierunku. Obecnie pracuję nad rozwojem oraz utrzymaniem platformy do kompleksowej obsługi domów maklerskich w Polsce. Równocześnie pracuję nad pewną aplikacją, która jest nowym frontem do wspomnianego systemu, dedykowanym na urządzenia mobilne. Muszę przyznać, że dzięki zróżnicowanym projektom, mam dostęp do nowych technologii, a do dla mnie bardzo ważne w pracy. Przyznam, że najbardziej porywają mnie wyzwania w formie trudnych do zaimplementowania z perspektywy biznesowej algorytmów. Biorąc pod uwagę specyfikę mojego projektu, tj. systemu giełdowego, który musi być absolutnie niezawodny oraz uwzględniać wszystkie możliwe przypadki, nawet takie, które na rynku zdarzają się raz na kilka lat(!), dużym wyzwaniem jest napisanie kodu, który będzie jednocześnie złożony i skomplikowany, a zarazem wydajny, czytelny i łatwy w utrzymaniu. Przy ogromie projektów oraz technologii jakie są wykorzystywane w firmie, dla każdego znajdzie się to w czym czuje się najlepiej, bez względu na to czy jest to Java, .NET, front-end, back-end, bazy danych, czy wielkie systemy działające w całej Polsce.

Spike

...a jak wygląda tam praca programisty?? Widzę, że jest ogłoszenie na pracę w Gdańsku i chciałem wysłać CV ale po tych opiniach to teraz już nie wiem

anonim

(usunięte przez administratora)

e

Ewakuowałem się z SYG wraz z zmianą lokalizacji w WAW. Atmosfera na początku była extra, ale po roku i kolejnej zmianie dyrektora działu (przetrwałem 3) a wiem o tym że aktualnie jest 4, powolutku zaczęła się psuć. Zespół młody i naprawdę spoko ludzie, ale ryba psuje się od głowy,(usunięte przez administratora) Rotacja ogromna, ludzie tam przychodzą uczą się i odchodzą jak tylko się uda.(usunięte przez administratora) W mojej opinii firma dobra dla początkującego, do nauki , rozwoju. Nie na długie lata.

wolna kobieta

Pracowałam w Sygnity ponad 10 lat. Przeżyłam pięć restrukturyzacji, które wyglądały identycznie - wywalono kilkadziesiąt (ostatnio kilkaset) osób, po czym po dwóch latach okazywało się, że poziom zatrudnienie powrócił do tego sprzed poprzedniej restrukturyzacji, więc znowu wywalano etc. Wedle jakich kryteriów zwalniają ludzi - tego nikt nie wie. Kiedy przyszłam do firmy poznałam pracujących tam kilku obiboków. Obiboki pracują dalej, a sensowni ludzie (pracowici, kompetentni, chętni do pracy) zostają wysłani na zieloną trawkę. W tym roku pozbyli się wielu pracowników, część dodatkowo sama odeszła i nagle okazało się, że nie ma kto robić - stąd wysyp ogłoszeń oferujących pracę. Wszystko stoi na głowie - zamiast poprzesuwać doświadczonych ludzi po projektach, wywalili ich, a teraz szukają naiwnych studentów, by za grosze im te padające projekty ratowali. Zero informacji, ciągle jakieś podchody, za to pełno kierowników, manadżerów, szefów, liderów i takich tam. Brak kawy. Brak premii i podwyżek (ja w te ponad 10 lat dostałam tylko jedną). Rozdęta biurokracja - zliczają co do minuty godziny pracy, mielą te dane na setki sposobów, menedżerowie marnują czas obsługując te piętrowe informacje, z których i tak nic nie wynika. Trzymajcie się z dala od tego upadającego molocha.

King

Zwalniają już nawet tych których niedawno przyjęli do wykonania restrujturyzacji tylko dlatego ze HR nie słucha innego zdania niż swoje.

Adek

W Zabrzu zrobili porządną czystkę. Zwolnili nawet pociotków :D

Ulala

Pracowałam tam 8 lat. Zarabiałam bardzo dobrze i to mnie głównie zniechęcało do szukania innej pracy. Przez te 8 lat wielokrotnie obawiałam się zwolnień grupowych, cięć etatów, kolejnych cięć kosztów i oszczędności. Dużo się tam działo - nigdy nie było nudno - pod wieloma względami. Jest tam jeszcze trochę pracowników z długoletnim stażem (niewielu) i tylko dzięki takim atmosfera jest rodzinna i przyjazna. Niestety ciągłe zmiany w sposobie zarządzania robią firmie krzywdę - ogólnie polecam, ale nie polecam się aż tak zasiedzieć

Pracownik

Dział HR zachęca do aplikowania no zapewne sensownych kandydatów brak. Wlasnie sie odbywa akcja odbierania samochodów służbowych a handlowcy przesiadają sie z Oktawii i Mondeo na Fabie .Dodając do tego zwolnienia grupowe trudno będzie pozyskać kogoś z doświadczeniem .

Rodero

Sygnity to beznadziejnie prowadzona firma. Brak doswiadczonych osob na wyzszych stanowiskach powoduje nieumiejetne prowadzenie projektow i masowe zwalnianie ludzi, ktore nota bene wykonuja wiecej pracy od roznych PM-ow i innych kierownikow. Ogolnie duze kolesiostwo i wyzysk. Nie polecam. Pracowalem tam troche i naprawde wspominam ten czas jako niewolnicza prace. Pensja naprawde smieszna na obowiazki jak na ilosc obowiazkow. Synigty musi sie jeszcze nauczyc, zeby choc w najmniejszym stopniu dorownac innym firmom z branzy. Jak na razie pozostaje na szarym tyle.

OLO

Jak wygląda sprawa z obecnie zwolnieniami w firmie?

sghe
@OLO 29.07.2015 15:47
Jak wygląda sprawa z obecnie zwolnieniami w firmie?

Ponoć teraz zwalniani w pierwszej kolejności są osoby świeże, które jeszcze nie wygenerowały dużych kosztów a które łatwo jest zwolnić, czyli kontraktowcy i osoby na śmieciówkach. Ponoć Warszawa wysyła wypowiedzenia randomowo, bez konsultacji z menedżerami.

Zonk

Firma tragiczna. Niekończąca się restrukturyzacja, każdy prezes średnio 2 lata, akcje spadają na łeb, na szyję.

Woor

Plus za szybką rekrutację, wygodne biuro i sprzęt, dobrze wyposażona kuchnia. Umowa zlecenie - stawka: niezbyt zadowalająca, dezorganizowanie (karty dostępowe przychodzą nieaktywne), brak ekspresu do kawy/herbat dla pracowników, wypłaty w połowie miesiąca (opóźnione o 2 tygodnie) i czasami monotonność. Co kto lubi, plus jeszcze za elastyczne godziny pracy.

Pracownik
@Woor 08.06.2015 19:54
Plus za szybką rekrutację, wygodne biuro i sprzęt, dobrze wyposażona kuchnia. Umowa zlecenie - stawka: niezbyt zadowalająca, de...

Nie ma co przesadzać, również pracuję na umowę zlecenie i wypłata jest zawsze około 10-tego dnia następnego miesiąca. Dla mnie zaletą jest elastyczny czas pracy - możesz przyjść sobie o 6.00 do pracy i wyjść o 14-tej a możesz o 10-tej i nikt z tego powodu problemów nie robi

byly pracownik
@Pracownik 14.06.2015 19:36
Nie ma co przesadzać, również pracuję na umowę zlecenie i wypłata jest zawsze około 10-tego dnia następnego miesiąca. Dla m...

Bzdura! Zawsze sa poslizgi w platnosciach, zatrudnianie ludzi na umowach smieciowych jest dla tej firmy kluczowe, wlasnie z powodu poslizgow. Pracownikowi na etacie trzeba zaplacic na czas, bo inaczej PIP sie uaktywni, a faktury i dzielo moze byc placone nawet z 3 tygodniowym poslizgiem. A to, ze mozesz sobie wyjsc z roboty i nikt tego nie zauwazy to oznacza, ze po prostu jest balagan i de facto nie ma pracy. I tak wlasnie jest.

Łukasz

Witam serdecznie, firma Sygnity to jak na razie najbardziej nieprofesjonalna firma z branży IT z jaką się spotkałem. Od samego początku były problemy z komunikacją (mam wrażenie, że w dziale HR pracuję ludzie z ulicy). Dodatkowo, uzyskanie normalnej, nie wygórowanej stawki za pracę było bardzo trudne. Nie polecam!

nnnn

Beznadziejna firma. Mnóstwo niekompetentnych ludzi i to na stanowiskach decyzyjnych. Brak odpowiedniego do pracy sprzętu, pomieszczenia nie przygotowane. Mój zespół był np. wepchnięty do jakieś sali konferencyjnej i zupełnie nieprzystosowanej do pracy. Dział HR kompletnie szurnięty. Firma nieodpowiedzialna, zarówno jeśli chodzi o klientów, jak i o pracowników. Płatności za fv grubo opóźnione, zawsze wypłacane po ciężkiej walce z paniami w płatnościach. Polecam jedynie osobom mało lotnym, niedociągającym umysłowo i leniwym karierowiczom. Tacy mają się tam dobrze.

An

może to jest ta nowa jakość IT, o której piszą w swoich ogłoszeniach odnoszę wrażenie, że to kolejna firma-efemeryda żyjąca z przetargów publicznych

ZDamiano

Rozmowa rekrutacyjna trwala 10 min ale za to ile ciekawych informacji. Zaczynając od początku , dostałem email" Damian zapraszam Cie na rozmowe w miejscu X ,prosze o potwierdzenie" pierwszy raz tak bezpośrednio po imieniu. Wchodze do firmy godzina 10:45 mialem być na 11 , dzwonie dzwonkiem mówie zeja na rozmowe jakis Pan mnie zaprasza prowadzi do jakiejs kanciapy przez caly workspace gdzie siedza jakies kobietki młode i mówi ze jakis chlopak na rozmowe , one nic nie wiedza pytaja z kim mialem sie spotkac ja odpowiadam ze z Panem BD a one "ciekawe czy on w pracy jest dzis" tak do siebie gadaja dzwonia do niego , powiedzieli ze juz idzie ,ja looknelem za siebie o jakas sala duzo krzeseł konferencyjna mysle ze tam bede miał rozmowe ale koles mnie prowadzi na góre a tam kanciapa/schowek 1 maly stół jak na stołowce obok krzesło dalej pod oknem 3 które sa ustawione w różnych kierunkach siadam na tym najdalszym , koles pyta czy testowałem juz oprogramowanie(grzebiac w telefonie) ja ze nie i ze nie pisalem tego w cv a koles "no własnie próbuje odnalesc CV" w tel szukał 5 min CV i to w tel zero przygotowania , mowi ze ukonczyłem X uczelnie a ja ze jeszcze nie on ze a no fakt nie ma daty konca, zadał jeszcze kilka pytan dlaczego tutaj aplikowałem czemu z poprzednie pracy zrezygnowałem pytał co robiłem ciekawego ile chce zarabiac i na koncu jak zapytał o te kilka banałow mowi ze nie ma pytan i czy ja mam , ja zaytałem kiedy bedzie odpowiedz i ile jest wakatów on mowi ze odpowiedz bedzie jutro . oCzywiscie odpowiedzi nie bylo wychodze z firmy a na zegarku godzina 11:00 xD

polk

polecam aplikowac na strone rekrutacyjnarewolucja.pl po rejestracji tam masz duzo ofert pracy ;)

lider

Czy ktoś orientuje się jaki to poziom stanowiska "Lider zespołu i obszaru" i jakie są zarobki. Kolega wspomniał mi o wolnym etacie i zastanawiam się czy z moim doświadczeniem mogę aplikować. To taki manager, dyrektor czy raczej wdrożeniowiec?

hahazalSygnity

Sygnity jest żałosną firmą jej PM są słabi pracowałem tam przez 2 lata żal.pl

tengojejo

Pracując już ponad 5 lat w Sygnity, mam mieszane odczucia. Pracę udało mi się dostać na początku restrukturyzacji, tuż przed okresem, kiedy z firmą chcąc-niechcąc pożegnało się wiele osób. Pensję dostałem całkiem niezłą (jak na warunki Warszawskie), w projekcie sporo się nauczyłem od osób, które tam pracowały. Ale... Podwyżki i premie to tabu. Niby są, ale nikt z kolegów i koleżanek ich nie dostał przez dłuższy czas. Jeśli jakaś się zdarzyła, to następnej nie ma się co szybko spodziewać. Niestety projekt, w którym pracowałem od początku, skończył się. Nawet było to jakoś poukładane. Głównie dzięki zwykłym pracownikom, a nie przełożonym, dla których liczą się tylko słupki, tabelki, rozliczenia, a nie rzeczywiście wykonana praca i jej wyniki. Obecny projekt to zupełny chaos. Zero szkoleń w kierunku poznania produktu, jak to się mówi - rozpoznanie bojem. Tutaj to już w ogóle panuje sama biurokracja :( Typowa korporacja... komentarz zbędny. Socjal jest. Moim zdaniem kiedyś był lepszy, teraz gorszy, ale pracują nad poprawą, co się chwali. Podsumowując, PLUSY: 1. Jak się uda, to pensja 2. Praca z naprawdę fajnymi ludźmi w zespole, można dużo się nauczyć (zależy pewnie od projektu) 3. Socjal (grusza, benefity, ubezpieczenia grupowe, opieka medyczna) 4. Ruchomy czas pracy 5. ...może coś więcej, ale na razie nie zauważyłem MINUSY 1. Kiepskie zarządzanie w (niektórych) projektach 2. Brak szkoleń (przynajmniej dla pracowników szeregowych) 3. Biurokracja, biurokracja, biurokracja :( 4. Kiepski (brak) procesu motywacyjnego dla pracowników - premie? Mimo wszystko, jeśli masz chęci i cierpliwość, to można w tej firmie dojść do stabilności i przyzwoitej pensji. Na początku jest skromnie, ale po kilku latach nie ma co narzekać na zarobki. Jeśli spodziewasz się dużo pieniędzy na starcie, to musisz niestety mieć i spore doświadczenie zawodowe i wykształcenie. Takie życie.

kiz

Sygnity jest ok bo pracują w niej fajni ludzie, atmosfera jest ok, godziny pracy ruchome (czyli dopasowują się do Ciebie). Tu plusy się kończą. Nie ma szans na umowę o pracę: urlopy w pełnym wymiarze, ubezpieczenie, premie. Takie rzeczy mają tylko PRACOWNICY, jednak rozpoczynając pracę na szeregowym stanowisku (czyli w 99% przypadków) otrzymasz umowę zlecenie/ o działo lub najczęściej zmuszą Cię do założenia działalności. Potem okazuje się, że PRACOWNICY mają premie, benefity, prywatną opiekę medyczną i oczywiście urlop, a WSPÓLPRACOWNICY otrzymują stare laptopy, wysłużone komórki po kimś i nie mają prawa do niczego po za gołą pensją wypacaną dużo po terminie. Szefostwo (a masz nad sobą wielu kierowników, dyrektorów) ma w tyłku Twój los i jak Ci nie pasuje to do widzenia. W ciągu ostatnich 2 miesięcy z oddziału Kraków odeszło 20 osób. Nikt po nich nie płacze, nikt ich nie zatrzymywał.Warszawa to nawet nie wie kto w KR pracuje, szefostwa w życiu nie widziałam. Stajesz się tu robaczkiem nikim więcej. Firma dobra dla obiboków, niewymagających, nie myślących o przyszłości ludzi.

abc1234

Pracuje w Sygnity rok- pensja beznadziejna, brak mozliwości wdrażania nowych pomysłów, notoryczne zastępowanie innych osób, brak docenienia, każdy się martwi tylko i wyłącznie o swój tyłek,wszytsko na już, brak mozliwości rozwoju młodych ludzi,ciągła rotacja ludzi, beznadziejnie zadufany w sobie dział HR, jedyny plus to można spotkac ciekawych ludzi- SZCZERZE NIE POLECAM!

anonim

(usunięte przez administratora)

Justyna

to prawda, normą jest niepłacenie.. jedynie umowa o pracę, pozostałe umowy - nie płacone w terminie notorycznie trzymać się od nich z daleka !

firewithfire

Uwaga na umowy B2B które Sygnity próbuje wcisnąc : 1. Normą jest płacenie z 2-3 tygodniowym poślizgiem w stosunku do terminu płatnosci na fakturze(przy fakturze oddanej zgodnie z terminem w zaleceniach Sygnity). Tłumaczenie: bo system rozliczeniowy padł, bo na urlopie jest dyrektor który puszcza przelewy, bo faktura zatrzymała się w dziale ksiegowości i nie dotarła do działu płatności itp. 2. Brak benefitów, brak premii, atmosfera "My pracownicy":"Ty obcy", BRAK TELEFONU zarówno stacjonarnego jak i komórkowego (problem przy kontaktach z klientami). 3. Papierkologia - taka jak dla pracownika etatowego(czyli bieganie za godzinkami do systemu) + osobny comiesięczny zestaw papierów rozliczajaco-zamawiajacych. Podsumowując: Po paru miesiącach pracy z umową B2B trzeba szukać pracy w innej firmie.

qxl

Ludzie nie dajcie się zwariować Osoby kompetentne są zauważane w Sygnity, proces zatrudnienia hmmm jeżeli ktoś wykazuje się profesjonalizmem może być zatrudniony w ciągu kilkudziesięciu godzin, zarobki: najpierw pokaż co umiesz, zapewniam że większość osób przychodzących do pracy ma tylko wyobrażenie że coś umie, a ci którzy faktycznie mają wiedzę i umiejętności na pewno nie zaczynają od 3kPLN brutto.

Erwin

Pracowałem w Sygnity we Wrocławiu, co prawda 2 miesiące ale było to spowodowane chęcią dokończenia pracy inżynierskiej, która była skomplikowana. Tak jak przedmówcy piszą, może i zatrudniają młode osoby, ale w tych czasach, dla młodych osób jest to jedna z niewielu opcji zdobycia doświadczenia zawodowego. Jedynie czego brakowało mi w firmie Sygnity to szkoleń oraz lepszego sprzętu. Jako wszystkie przyjęte osoby dostały laptopa służbowego na którym pisały też programy, jednak wiadomo jaka to jest praca na laptopach, fakt rozdzielczość podwyższona, ale do szczęścia jednak brakowało drugiego monitora z full HD. Po za tym, reszta dla mnie dobrze działała, kontakt z osobami był dobry, kierownik taki pocieszny :)

kolarze82

Zgadzam się z przedmówcą, proces rekrutacyjny powiedzmy w miarę przeszedł, natomiast proces przyjęcia do pracy (bo zdecydowałem się podjąć przygodę z Sygnity)tragiczny, nie odpowiadanie na maile, nie dotrzymywanie terminów, spóźnienia, brak komunikacji między osobami z działu HR. Pracowałem już w kilku korporacjach i nigdzie proces zatrudniania nie wyglądał tak mało profesjonalnie. Na wejściu do firmy bardzo demotywujące i zniechęcające nowego pracownika. Mam nadzieję tylko, że dalej będzie lepiej.

Zostaw opinię o Sygnity S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sygnity S.A.