brak logo

Emerson Process Management Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Emerson Process Management Sp. z o.o.

Robert 2009-09-29 15:51
Dobre produkty ale aroganccy pracownicy. Na pierwszy rzut oka widać, że atmosfera w pracy musi być kiepska.
Mirek 2011-02-15 19:42
Bylo fajnie za starego dyrektora (usunięte przez administratora) Jak nastał nowy, to wyrównał zarobki i się zrobiła kicha. Atmosfera też siadła. Wyścig szczurów. Jeden na drugiego donosi i dołki kopie. Gdy popatrzysz na ich stronę internetową, w rubryce kontakty znajdziesz więcej Dyrektorów i Kierowników niż pracowników liniowych. To się nazywa, pozapłacowa motywacja pracownika. I wiadomo, że gdy taki Dyrektor jedzie jako zwykły sprzedawczyk do klienta, to ten ze strachu własną czapką mu buty wyczyści. Generalnie nie polecam.
anonim 2011-02-21 11:44
Witam,

A można by coś więcej o tej firmie ?
Dostałem propozycję pracy na inżyneirskim stanowisku, jakich zarobków można się spodziewać, przy czym 50% jest na wyjazdach i mam b.dobre międzynardowe kilkuletnie doświadczenie ?

Pozdr.
2
anonim 2011-03-19 19:41
Mirek - 2011-02-15 19:42:33Bylo fajnie za starego dyrektora( usunięte przez administratora ) nastał nowy, to wyrównał zarobki i się zrobiła kicha. Atmosfera też siadła. Wyścig szczurów. Jeden na drugiego donosi i dołki kopie. Gdy popatrzysz na ich stronę internetową, w rubryce kontakty znajdziesz więcej Dyrektorów i Kierowników niż pracowników liniowych. To się nazywa, pozapłacowa motywacja pracownika. I wiadomo, że gdy taki Dyrektor jedzie jako zwykły sprzedawczyk do klienta, to ten ze strachu własną czapką mu buty wyczyści. Generalnie nie polecam.Absolutnie nie polecam, pracowalam w tej firmie 6 miesiecy. Na interview zapytano mnie czy lubie duzo pracowac. Duzo pracowac dla Emersona oznacza pracowac po 12 albo wiecej godzin dziennie na zamkniecie. Nic dziwnego, skoro pracowalam za 5 osob zwolnionych w kraju, ktory obslugiwalam. Nadgodziny oczywiscie nieplatne, ale i z odbiorem ich jest problem. Awansow nie ma. Kolega dostal awans, tylko dlatego, ze zlozyl wymowienie. Inzynierowie maja nie lepiej, ci junior pracuja na 2 etatach, na swoim i na etacie swojego menagera ktory siedzi gdzies w Hiszpanii i nic nie robi. Acha, nawet jesli mowia, ze umowa na czas nieokreslony po okresie probnym, moze sie okazac, ze to nieprawda. Zalezy jak sie podlizujesz przelozonemu. O przedluzeniu mojej umowy zadecydowala przelozona, ktora zaczela prace 2 miesiace po mnie. Nie mogla scierpiec tego, ze jestem bardziej popularna w teamie niz ona. Postanowila przedluzyc mi laskawie umowe o nastepne 3 miesiace, tak by w miedzyczasie sciagnac swoja kolezanke na moje miejsce. Patrzac mi sie w oczy, zapewniala mnie ze wszystko bedzie ok, a tymczasem 2 dni wstecz bylo juz dane ogloszenie na moje stanowisko. Nie wspomne juz o szukaniu na mnie haka. Wszystko dzialo sie za przyzwoleniem managementu i dzialu HR. To jest firma, w ktorej nie ma kultury. W tej firmie nawet czlowieka nie potrafia kulturalnie zwolnic. Acha, cos dla kobiet, nie planujcie nawet dziecka pracujac w tej firmie, tu po wychowawczym dostaje sie wilczy bilet. Uwaga na (usunięte przez administratora) Ta osoba nie byla juz lubiana w swojej poprzedniej firmie, Cemexie. Perfidny czlowiek.
2
anonim 2011-08-17 22:59
Potwierdzam negatywne opinie innych koleżanek i kolegów. Niedawno byłem tam na rozmowie wstępnej. Rozmowa głównie kręciła się wokół pytań, czy jestem gotowy pracować po kilkanaście godzin dziennie, śpiąc w hotelach cztery dni w tygodniu. Moje kwalifikacje w zasadzie rozmówcy nie obchodziły. Założył, że skoro skończyłem Mechatronikę na PW to przewyższają one ich potrzeby. Od znajomych wiem, że w ciągu ostatnich czterech lat zmieniło się ponad 70% składu firmy, a wielu doświadczonych pracowników, nie godząc się na wyzysk i niejsne kryteria oceny pracownika odeszło.
Gal Anonim 2013-06-03 09:20
Wiele osób pisze bzdury bo myli dwie różne firmy. Jest Emerson Process Management Sp. z o.o. oraz równorzedny Podmiot ale działający w zakresie energetyki zawodowej i działający z Polski również na Europe i Bliski Wschód - kiedys tak mówili, a Nazywa sie podobnie Emerson Process Management Power and Water Solutions Sp. z o.o. - i to z reguły jak rozmawiam ze znajomymi to tu dzieja sie cuda.
Emerson Process Management Sp. z o.o. z moich doswiadczeń rynkowych to porzadna firma więc składaj dokumenty.
2
Z Sosnowca 2016-03-29 20:21
@34rt5: Od 1 lutego br jest tylko jeden Emerson Process Management. Nie będę obiektywny w ocenie, bo pracuje już od dawna i jak na razie jest OK. Firma jest duża bo sumie to około 200+ osób. Praca na stanowisku, jakie opisujesz jest w części energetycznej. Jeżeli lubisz pracować na obiekcie podczas realizacji projektu, potem uruchomienia i znasz te zagadnienia to aplikuj.
Koala 2016-04-13 13:56
Była wicepremier Bieńkowska (PO) uważała, że za 6.000 złotych to pracuje albo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo idiota.
Ja aż tak dużych wymagań nie nam, ale uważam, że 3.000 brutto na start w Warszawie to stanowczo za mało. Nawet dla świeżo upieczonego automatyka po studiach. Za co wynająć mieszkanie? Założyć rodzinę? Samemu utrzymać się trudno.
zelu 2016-04-17 18:48
Tak jak kolega napisał na stanowisku młodszego inżyniera zarobisz 3000-3500zł ale nie licz że ta pensja później wzrośnie i na awanse.Generalnie rotacja jak w McDonalds ale nauczyć coś tam się zawsze można.
3
kamil 2016-09-13 21:21
W ubiegłym tygodniu byłem na kolejnej rozmowie rekrutacyjnej. Spotkanie z dyrektorem MP w dobrej atmosferze i wyglądało, że się dogadaliśmy. Liczyłem na pracę ale wczoraj dowiedziałem się, że dwa dni po naszej rozmowie dyrektora MP wywalili z pracy. Składać podanie ponownie czy uderzać do nowego aby wywiązał się z obietnicy poprzednika? Nie wiem co robić. Poradźcie
kamil 2016-09-13 21:22
W ubiegłym tygodniu byłem na kolejnej rozmowie rekrutacyjnej. Spotkanie z dyrektorem MP w dobrej atmosferze i wyglądało, że się dogadaliśmy. Liczyłem na pracę ale wczoraj dowiedziałem się, że dwa dni po naszej rozmowie dyrektora MP wywalili z pracy. Składać podanie ponownie czy uderzać do nowego aby wywiązał się z obietnicy poprzednika? Nie wiem co robić. Poradźcie
Z Sosnowca 2016-09-15 22:09
Czy rekrutacja była prowadzona przez kadrową i potem spotkanie z MP? Jeżeli tak to uderzaj do niej. Oczywiście jest nowy szef i może być inna optyka.
kawusia 2016-09-16 21:48
a jakaż to przyjacielu dokładnie będzie według ciebie ta nowa optyka pod nowym szefem? z tego co słyszałem na mieście to rekkrutacje mają dość profesjonalnie prowadzone
Pio 2017-03-16 09:19
Ha... żeby rekrutacja była profesjonalna to HR powinien być taki.
Co do podwyżek co roku jakaś inflacyjna około 1% do 2% przy awansie maksymalnie 10% ale nie liczcie na to bo hr zawsze coś utnie [z2-3%]na podst widzimisie w ostatniej chwili mimo innych uzgodnień wcześniej.
nIcK 2017-03-25 15:45
Ktos w ogole jeszcze tam aplikuje ?
Z mojego pokolenia (2009-12) zostaly moze 2-3 osoby, jakies 10 sie zwolnilo, na ich miejsce przyszly kolejne, tez sie zwolnily i po nich kolejna generacja i tez juz widze poodchodzili :-)
1
Zuzanna 2017-03-28 13:16
@nIcK długo już pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat szczegółów zatrudnienia oraz tego jak oceniasz firmę jako pracodawcę.
eng 2017-06-02 11:44
@nIcK - normalna sprawa, rotacja zawsze jest. Ci co zostali na pewno nie żałują - nitk ich przecież na siłę nie trzymał. W tym biznesie (energetyka zawodowa) 2-3 lata na stanowisku młodszego inżyniera to trochę za krótko, żeby móc się rozsądnie wypowiedzieć na temat całości. Natomiast na pewno wystarczy, żeby stwierdzić 'to nie dla mnie'. Pozdrawiam ;)
Zuzanna 2017-06-07 11:25
@eng A Ty jak oceniasz Emerson Process Management jako pracodawcę? Czy pracownicy firmy mają możliwości podnoszenia kwalifikacji i rozwoju?
były emerson 2017-06-17 21:03
@eng- ja właśnie pracowałem w tej firmie i jedyne co mogę powiedzieć to, że 2-3 lata to zdecydowanie za długo aby stwierdzić, że ta firma to porażka. Zdecydowanie odradzam początkującym inżynierom, którym najpierw obiecuje się awanse, pracują za darmo nadgodziny, za stawki które nie pozwalają na utrzymanie w Warszawie a potem z hukiem odchodzą nie widząc żadnych szans na awans. Kadra menagerska rodem z PRLu, nie dość że nie potrafi posługiwać się angielskim to nawet nie potrafi posługiwać się językiem polskim a każdy młodszy inżynier już przy samej aplikacji o pracę ma kompetencje wyższe od nich. Na szczęście obecnie coraz trudniej o frajera i ludzie po prostu szybko odchodzą.
1
ex-emerson (: 2017-06-23 15:12
oni jeszcze sa na tyle bezczelni (kadra), ze mowia Juniorom, ze jak sie bedziesz stawial, to przeniosa caly "inzyniering" do rumunii i tu beda sami menadzerowie, handlowcy, HRy, jakies laski do podbijania faktur, etc., a ty wylecisz na zbity pysk. na szczescie ludzie odchodza, jest, byla i bedzie rotacja. glupota siedziec dluzej, niz 2 lata (ale zeby nie za krotko, zeby kolejny pracodawca nie pomyslal, ze za szybko odszedles) za moich czasow tam sie traktowalo dobrze, tylko ludzie, ktorzy przychodzili juz skads z duzym doswiadczeniem i to na wyzsze stanowiska(od Leada wzwyz).
1
Zuzanna 2017-06-23 15:58
@ex-emerson (: wspominasz o rotacji w firmie. Jak duża jest jej skala? Wiesz może ile osób odeszło z pracy w ciągu np. ostatnich kilku miesięcy? Mógłbyś powiedzieć również jak wygląda średni staż pracy w firmie?
były emerson 2017-06-25 12:36
@ex-emerson- Inżyniering już dawno temu przenieśli do Rumunii, i tam z tego co rozmawiałem też jest ogromna rotacja, a Rumunii z którymi pracowałem tylko oglądali oferty pracy w Niemczech na necie. Pamiętam również, że Rumunii spartaczyli im cały projekt i jak zwykle musieli wynajmować TT. Naprawdę ale poraża mnie głupota managerow, którzy myślą, że zaoszczędzą na inżynierach, którzy są motorem napędowym każdej firmy. Inżynierowie to inteligentni i kreatywni ludzie, którzy będą drążyć i krążyć aż osiągną swoje. Najbardziej śmieszyła mnie rekrutacja w Emersonie, była dwuetapowa, wiele testów i rozmów z managerami. Gdy aplikowałem do następnej zagranicznej firmy zapytano mnie w sumie tylko dlaczego chcę dla nich pracować i co robić i na dzień doby zarobki o 40% wyższe za łatwiejszą pracę.
Zostaw swoją opinię o Emerson Process Management Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Emerson Process Management Sp. z o.o.