brak logo

Emerson Process Management Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Emerson Process Management Sp. z o.o.

Robert 2009-09-29 15:51:35
Dobre produkty ale aroganccy pracownicy. Na pierwszy rzut oka widać, że atmosfera w pracy musi być kiepska.
Mirek 2011-02-15 19:42:33
Bylo fajnie za starego dyrektora (usunięte przez administratora) Jak nastał nowy, to wyrównał zarobki i się zrobiła kicha. Atmosfera też siadła. Wyścig szczurów. Jeden na drugiego donosi i dołki kopie. Gdy popatrzysz na ich stronę internetową, w rubryce kontakty znajdziesz więcej Dyrektorów i Kierowników niż pracowników liniowych. To się nazywa, pozapłacowa motywacja pracownika. I wiadomo, że gdy taki Dyrektor jedzie jako zwykły sprzedawczyk do klienta, to ten ze strachu własną czapką mu buty wyczyści. Generalnie nie polecam.
anonim 2011-02-21 11:44:15
Witam,

A można by coś więcej o tej firmie ?
Dostałem propozycję pracy na inżyneirskim stanowisku, jakich zarobków można się spodziewać, przy czym 50% jest na wyjazdach i mam b.dobre międzynardowe kilkuletnie doświadczenie ?

Pozdr.
1
anonim 2011-03-19 19:41:27
Mirek - 2011-02-15 19:42:33Bylo fajnie za starego dyrektora( usunięte przez administratora ) nastał nowy, to wyrównał zarobki i się zrobiła kicha. Atmosfera też siadła. Wyścig szczurów. Jeden na drugiego donosi i dołki kopie. Gdy popatrzysz na ich stronę internetową, w rubryce kontakty znajdziesz więcej Dyrektorów i Kierowników niż pracowników liniowych. To się nazywa, pozapłacowa motywacja pracownika. I wiadomo, że gdy taki Dyrektor jedzie jako zwykły sprzedawczyk do klienta, to ten ze strachu własną czapką mu buty wyczyści. Generalnie nie polecam.Absolutnie nie polecam, pracowalam w tej firmie 6 miesiecy. Na interview zapytano mnie czy lubie duzo pracowac. Duzo pracowac dla Emersona oznacza pracowac po 12 albo wiecej godzin dziennie na zamkniecie. Nic dziwnego, skoro pracowalam za 5 osob zwolnionych w kraju, ktory obslugiwalam. Nadgodziny oczywiscie nieplatne, ale i z odbiorem ich jest problem. Awansow nie ma. Kolega dostal awans, tylko dlatego, ze zlozyl wymowienie. Inzynierowie maja nie lepiej, ci junior pracuja na 2 etatach, na swoim i na etacie swojego menagera ktory siedzi gdzies w Hiszpanii i nic nie robi. Acha, nawet jesli mowia, ze umowa na czas nieokreslony po okresie probnym, moze sie okazac, ze to nieprawda. Zalezy jak sie podlizujesz przelozonemu. O przedluzeniu mojej umowy zadecydowala przelozona, ktora zaczela prace 2 miesiace po mnie. Nie mogla scierpiec tego, ze jestem bardziej popularna w teamie niz ona. Postanowila przedluzyc mi laskawie umowe o nastepne 3 miesiace, tak by w miedzyczasie sciagnac swoja kolezanke na moje miejsce. Patrzac mi sie w oczy, zapewniala mnie ze wszystko bedzie ok, a tymczasem 2 dni wstecz bylo juz dane ogloszenie na moje stanowisko. Nie wspomne juz o szukaniu na mnie haka. Wszystko dzialo sie za przyzwoleniem managementu i dzialu HR. To jest firma, w ktorej nie ma kultury. W tej firmie nawet czlowieka nie potrafia kulturalnie zwolnic. Acha, cos dla kobiet, nie planujcie nawet dziecka pracujac w tej firmie, tu po wychowawczym dostaje sie wilczy bilet. Uwaga na (usunięte przez administratora) Ta osoba nie byla juz lubiana w swojej poprzedniej firmie, Cemexie. Perfidny czlowiek.
1
anonim 2011-08-17 22:59:37
Potwierdzam negatywne opinie innych koleżanek i kolegów. Niedawno byłem tam na rozmowie wstępnej. Rozmowa głównie kręciła się wokół pytań, czy jestem gotowy pracować po kilkanaście godzin dziennie, śpiąc w hotelach cztery dni w tygodniu. Moje kwalifikacje w zasadzie rozmówcy nie obchodziły. Założył, że skoro skończyłem Mechatronikę na PW to przewyższają one ich potrzeby. Od znajomych wiem, że w ciągu ostatnich czterech lat zmieniło się ponad 70% składu firmy, a wielu doświadczonych pracowników, nie godząc się na wyzysk i niejsne kryteria oceny pracownika odeszło.
Gal Anonim 2013-06-03 09:20:54
Wiele osób pisze bzdury bo myli dwie różne firmy. Jest Emerson Process Management Sp. z o.o. oraz równorzedny Podmiot ale działający w zakresie energetyki zawodowej i działający z Polski również na Europe i Bliski Wschód - kiedys tak mówili, a Nazywa sie podobnie Emerson Process Management Power and Water Solutions Sp. z o.o. - i to z reguły jak rozmawiam ze znajomymi to tu dzieja sie cuda.
Emerson Process Management Sp. z o.o. z moich doswiadczeń rynkowych to porzadna firma więc składaj dokumenty.
2
Z Sosnowca 2016-03-29 20:21:20
@34rt5: Od 1 lutego br jest tylko jeden Emerson Process Management. Nie będę obiektywny w ocenie, bo pracuje już od dawna i jak na razie jest OK. Firma jest duża bo sumie to około 200+ osób. Praca na stanowisku, jakie opisujesz jest w części energetycznej. Jeżeli lubisz pracować na obiekcie podczas realizacji projektu, potem uruchomienia i znasz te zagadnienia to aplikuj.
Koala 2016-04-13 13:56:21
Była wicepremier Bieńkowska (PO) uważała, że za 6.000 złotych to pracuje albo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo idiota.
Ja aż tak dużych wymagań nie nam, ale uważam, że 3.000 brutto na start w Warszawie to stanowczo za mało. Nawet dla świeżo upieczonego automatyka po studiach. Za co wynająć mieszkanie? Założyć rodzinę? Samemu utrzymać się trudno.
zelu 2016-04-17 18:48:03
Tak jak kolega napisał na stanowisku młodszego inżyniera zarobisz 3000-3500zł ale nie licz że ta pensja później wzrośnie i na awanse.Generalnie rotacja jak w McDonalds ale nauczyć coś tam się zawsze można.
3
kamil 2016-09-13 21:21:54
W ubiegłym tygodniu byłem na kolejnej rozmowie rekrutacyjnej. Spotkanie z dyrektorem MP w dobrej atmosferze i wyglądało, że się dogadaliśmy. Liczyłem na pracę ale wczoraj dowiedziałem się, że dwa dni po naszej rozmowie dyrektora MP wywalili z pracy. Składać podanie ponownie czy uderzać do nowego aby wywiązał się z obietnicy poprzednika? Nie wiem co robić. Poradźcie
kamil 2016-09-13 21:22:54
W ubiegłym tygodniu byłem na kolejnej rozmowie rekrutacyjnej. Spotkanie z dyrektorem MP w dobrej atmosferze i wyglądało, że się dogadaliśmy. Liczyłem na pracę ale wczoraj dowiedziałem się, że dwa dni po naszej rozmowie dyrektora MP wywalili z pracy. Składać podanie ponownie czy uderzać do nowego aby wywiązał się z obietnicy poprzednika? Nie wiem co robić. Poradźcie
Z Sosnowca 2016-09-15 22:09:18
Czy rekrutacja była prowadzona przez kadrową i potem spotkanie z MP? Jeżeli tak to uderzaj do niej. Oczywiście jest nowy szef i może być inna optyka.
kawusia 2016-09-16 21:48:58
a jakaż to przyjacielu dokładnie będzie według ciebie ta nowa optyka pod nowym szefem? z tego co słyszałem na mieście to rekkrutacje mają dość profesjonalnie prowadzone
Zostaw swoją opinię o Emerson Process Management Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Emerson Process Management Sp. z o.o.