brak logo

ZICOM NEXT

Tarnów

Opinie o ZICOM NEXT

bydlęcie 2010-08-28 21:10:59
Typowy "prywaciaż": płacić jak najmniej, wymagać jak najwięcej. Część wynagrodzenia "pod stołem", część godzin pracy nieopłacana. Samozatrudnienie. Wstyd dla pracownika, duma dla pracodawcy.
1
km 2011-08-23 13:26:50
Plusem jest miła atmosfera w tym zakładzie pracy, szefowstwo symatyczne, które szanuje pracowników. Niektórzy pracują w tej prywatnej firmie latami.
były 2011-10-15 16:00:06
i niechaj ci \"niektórzy\" pozostaną w zicomie na reszte lat. Nie życze nikomu ich towarzystwa.
x-men 2011-10-16 15:33:16
W firmie tej brak jakiegokolwiek profesjonalizmu ze strony szefostwa. Brak wykształconej kadry pracowniczej, finanse bardzo kiepskie, na papierze jak jesteś wybranym -- zatrudnionym to masz najniższą krajową - 1350 zł brutto,, resztę płacone "pod stołem"l ub jesteś kwalifikowany przez szefostwo do założenia własnej działalności. Jako pracownik nie masz żadnych praw, szefostwo nie dba o pracowników i jego morale. Na święta pracodawca nie jest w stanie wypłacić przysłowiowego grosza pracownikowi. Wstyd i hańba !!!!! Oby takich pracodawców było jak najmniej w Polsce i powinni być ścigani przez US i PIP.
XXXX 2011-11-15 13:41:20
Też jestem byłym pracownikiem ale wcale nie wspominam źle pracy w tej firmie. Warunki gospodarcze są bardzo ciężkie. Po drugie wielu moich kolegów z pracy w tej firmie to też lenie byli..kombinują i oszukują pracodawców. Nikt nie jest bez winy zatem łatwo jest tylko pluć na drugiego i narzekać.
Olaf 2011-11-15 18:45:52
Ja tez jestem bylym pracownikiem i nie przypominam sobie aby pracownicy byli leniami i kombinatorami. Jezeli juz to wlasciciele firmy!!!!
I nie mozna tlumaczy wszystkiego ciezka sytuacja gospodarcza. Wiec prosze nie wypisuj bzdur i klamstw o kolegach z pracy. Pisz prawde!!!!
1
były pracuś 2011-12-16 15:47:24
POPIERAM, WSZYSTKO TO PRAWDA, A MIŁA ATMOSFERA BYŁA, ALE SIĘ SKOŃCZYŁA
2
były 2012-03-28 10:19:11
Temat firmy ZICOM jest mi znany od podszewki. W istocie pracodawca oraz jego świta to ludzie absolutnie nastawini na kasę. Nie mają szacunku dla ludzi, którzy tak na prawdę stworzyli tę firmę od podstaw - i dzięki których pracy mogą zmieniać samochody jak rękawiczki.
Prezes nastawiony na wydzieranie pieniędzy, żona prezesa kompletnie bez przygotowania do pełnienia funkcji dyrektora personalnego, nie umie wypowiadać końcówek wyrazów. W-ce prezes zadufany w sobie kozak. Gdyby tą firmą zarządzali inni ludzie, to pewnie nie wukruszyłby się tak zespół, który stanowił trzon tej firmy.
Bezmyślność i ślepe zapatrzenie w pieniądze właścicieli firmy - jest jej najgorszym minusem.... Co do reszty też potwierdzam - najniższa krajowa, reszta pod stołem,a najlepiej na wlasnej działalności byleby za dużo podatków nie płacić... Żałosny sposób oszczędzania!! Bardzo żałosny!!!
2
QQQQQQ 2012-05-09 16:23:54
Zapewne należałeś do tego trzonu firmy, który się wykruszył :)
Pracodawca nie zrozumie pracownika a pracownik pracodawcy.. Najlepszy pracodawca będzie zawsze zły a nagorszy pracownik zawsze pokrzywdzony..wniosek stwórz swoją własną firmę i nie będziesz miał powodu do narzekania. pozdrawiam
4
Obecny 2012-05-11 21:32:31
Chyba nie bardzo znasz temat firmy Zicom, jak np to że ta pani od dawna tutaj nie pracuje ale gdzieś w Warszawie..a po drugie to ty chyba jesteś zazdrosny o sukcesy innych ludzi
Idz i pracuj w Multimediach, i też na swojej działalności gospodarczej..niektórzy ludzie zamiast zająć się sensowną robotą to tylko pierdolą anoniomowo głupoty o innych ..typowo polskie..nasz polski produkt
2
hjko 2012-06-12 14:28:44
niektórym niestety brak i klasy i wykształcenia bo jak np Pani po polonistyce pracuje niby w dziale IT i ma niby doświadczenie w tej branży to jest to policzek dla wszystkich informatyków..chyba że się ma w tym jakiś interes..
2
kokoszka 2013-07-31 20:56:53
Strony finansowej, formy zatrudnienia, warunków socjalnych, świadczeń pracowniczych itp.
2
zyczliwy 2014-02-05 16:45:07
Otwarli oddział w Gorlicach i mega poracha przedstawiciel wciska neta 30 mbits a wieczorami i w weekendy chodzi max 8 mbits. Technicy jak się zgłasza wolny net nic z tym nie robią. Poracha na maxa.
2
Majki 2014-03-06 11:41:46
ZICOM to synonim kiepskiej jakości, olewania klientów oraz marnej jakości usług... Wolałbym zbierać puszki niż dla nich pracować i być utożsamianym z tą pseudo informatyczną firmą.
Szkoda moich nerwów... pora przesiąść się na neostradę lub netię - każda o niebo lepsza od ZICOMU
3
baster 2014-03-15 11:31:06
Witam prosze o wiecej na temat ZICOM zamierzam podpisac umowe ale dziwne jest to ze najpierw chca aby podpisac umowe a potem moze za tydzien podlacza internet . Wogole to jedna osoba telefonicznie mowi co innego druga na miejscu co innego , Do tego wszystkiego nie maja routerow na stanie . Jak dlamnie to naciagarstwo lub jakis przekret . Mysle ze lepiej poszukac innego dostawcy internetu . A wy co o tym sadzicie ?
1
ewa 2014-03-25 01:15:49
Ja mam net zicom i jest ok / swiatłowód do mieszkania. Cena 50% niżej od mojego poprzedniego dostawcy
zalwamdupesciska 2014-03-25 01:23:01
Widać że nieżle dostajecie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od Zicomu. Mieliscie monopol w gorlicach ( moje osiedle) a teraz 50% i 3 x szybciej. W sumie dobrze wam tak za to jak potraktowalisci mnie. Wypowiedzialem wam umowe, a Zicom opłacił kary bo miałem dość waszego dziadostwa i waszego zdzierstwa. Były klinet firmy na Infonet / Duma ale nie wiem z czego :)
roberB 2014-05-15 12:21:23
Witam wszystkich
zauważylem że w większości pojawiają się negatywne opinie na temat tego dostawcy/firmy.
Mam pytanie, czy polecacie tego usługodawcę? Zastanawiam się nad zmianą internetu. Jestem z gorlic, becnie mam neta z : Ap-media z Jasła. 2mb za 40 zł, tak słabo powiedział bym chociaz te 2 mega takie stabilne i pewne. Aha i nie mieszkam w bloku tylko dom prywatny.
Ten zicom ceny ma bardzo bardzo niskie dlatego zastanawiam się czy np te 10mb będzie chodziło tak jak prawdziwe 10 mb.
Bardzo bym prosił o poradę. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
cotomabyc 2014-05-15 12:27:57
wiec u mnie sprawa jest taka z pseudo zicomem ze zamówiłem neta 20mbs a dostaje jakieś 4mbs (zgłaszanie tego problemu nic im nie robi). Ludzie uważajcie i lepiej szukajcie innego dostawce neta.
Maciek A. 2014-05-15 16:58:25
Firma bardzo dynamiczna - zarbki zależne od wyników.
1. To co ją wyróznia na + to : szybkie decyzje, i jasne reguły gry. Dość dobre wyposażenie w narzędzia : auta sł. komóra laptop + @ mobilny to standrad w sprzedaży
2. To co na "-" : można zarobić ale tzreba ciężko pracować aby uzyskać dobrą kasą / sprzdawca 4-5 tys zł / mc . Jak nie masz wyników - podstawa.
3. Inne: firma bardzo szybko się rozwija i może być w przyszłości dobrym pracodawcą
Anna 2014-05-22 11:44:50
Bardzo dobry dostawca Internetu. Nie wiem skąd takie złe opinie.
Jeden z najlepszych dostawców za czasów kiedy to do nich należał Internet w Tarnowie. Jakość spadła po zakupie ich udziałów przez Multimedia. Ale to uroki korporacyjne.
ZICOM 2014-06-17 16:44:09
Dzień dobry,
Szanowni klienci zapraszamy do naszego biura obsługi klienta a konkurencję do działania w realu a nie hejtowania rodem z gimbazy.
Z naszym internetem nie ma problemu.
Pozdrawiam MK
koko 2014-07-15 09:09:32
Jasne !!! Gratuluje poczucia humoru :)


pracownik IntoNet 2014-07-21 15:28:51
To ciekawe, bo nikt u nas jeszcze nie opłacał jakichkolwiek kar za wcześniejsze rozwiązywanie umowy :) Gratuluję fantazji.
Priv 2014-09-12 17:49:32
Widzę że opinie na temat firmi Zicon są podzielone . Powiedzcie tak szczerze czy nażędzia pracy są pożądne tzn.jakiej marki jest samochód służbowy
Analiza rynku ISP 2014-12-21 11:05:54
Większość komentarzy to "rozmowa" pomiędzy lokalnymi operatorami. Kilka osób pyta o faktycznie działanie usługi... ale przecież nie otrzyma rzetelnej odpowiedzi od ZICOM lub ich konkurencji bo każdy bedzie podawał skrajne opinie. Faktem jest że ceny Internetu z ZICOM są znacznie poniżej rynkowych co znaczy że dostawca chce wyciąć konkurencję i zostać monopolistą na danym obszarze a wtedy podniesie ceny powyżej rynkowych więc drodzy mieszkańcy/ użytkownicy w waszym interesie jest aby inne mniejsze firmy pozostały na rynku tak dla równowagi i waszego dobra :) Umowa z ZICOM trwa 2 lata .. a potem jak nie będzie mocnej konkurencji to może się okazać że będziecie płakać i płacić - ale to może zbyt czarny scenariusz :) Pomyślcie Internet za 5 zł (pięć złotych) miesięcznie ??Nawet 30 zł nie pokryje kosztów tylu zatrunionych ludzie i sprzetu. Trzeba odjąć VAT i inne koszty serwisu sieci, obsługi technicznej, urzadzeń w wasztch domach itp i okazuje się że dokładają do tego żeby was pdłączyć.A przecież wszyscy wiemy że nic nie ma za darmo i wcześniej czy później musicie za ten internet zapłacić tak żeby im się opłacało. W życiu nie ma nic za darmo. NO chyba że tak niskie ceny utrzymują faktycznie dzięki oszczędnościom na pracownikach... Nawt dotacje UE nie pozwolą na takie ceny w dłuższej perspektywie. O jakości usług nie moge się wypowiadać bo nigdy nie korzystałem z ich usług. Najlepiej jest zapytać kilku osób które posiadają Internet od tego operatora - bedzie to najbardziej wiarygodna informacja. Pozdrawiam Obserwator rynku IT/ISP.
6
Gromyk 2015-01-22 17:22:40
Witam Zicom to synonim tandety i krętactwa obiecują pracownikowi góry złota a później kop w tyłek i do widzenia mimo,że się sprawdzasz w tym co robisz. Ogólnie nie polecam tej firmy
9
Janusz 2015-03-06 11:27:58
Fatalna obsługa i olewanie klienta w na infolinię cud żeby się dodzwonić mi się nigdy nie udało a w biurze w Gorlicach telefon obłożony osobiście widziałem z resztą i tak zostałem odesłany z kwitkiem bo oni nic nie mogą bo od tego jest infolinia jak skończy mi się umowa wracam do dostawcy było drożej ale była też jakość i szacunek do klienta NIE POLECAM
3
Piotr 2015-03-14 18:17:56
Może i działa nieźle ale, podłączenie darmowe, abonament niski ale po pierwszej umowie proponuja abonament wyższy o 5 zł przy tej samej prędkości bez mozliwości wybrania czegoś tańszego (jednocześnie wolniejszego). Natomiast nowym klientom proponuja szybciej i taniej np 10 Mb/s za 30zł a nawet mniej jak sie ponegocjuje a obecny miał 5 Mb/s za 35zł 1 proponują dalej 5 Mb/s za 39,90zł lub 10 Mb/s za 49.90zł. Oczywiście chodzi o internet radiowy przez antenę. Coś się wydaje że Użytkownik "Analiza rynku ISP" na tym "forum" przepowiedział przyszłość (czyli teraz to już teraźniejszość.) Płacz i płać. Czas wypowiedzieć umowę i jednak wrócić do poprzedniego internetu.Pewnie też będzie jakas promocja przy podłączeniu nowgo klienta :)
2
nx 2015-09-03 19:09:25
No jak tam pracuje polonistka w dziale IT to nie dziwota że są ciągłe przerwy w dostawie neta.
abc 2015-09-24 22:28:26
Net- prawie bez zarzutu, tv porażka, cały czas awarie, i cały czas tłumaczenia o jakimś "globalnym" problemie...
Netsen 2015-10-03 00:22:27
Mam awarię, nie wiem w czym tkwi problem. Szukałem w internecie gdzie to można zgłosić i nie znalazłem, będę musiał poświęcić swój czas i podjechać samochodem osobiście i zgłosić. Błąd 700
nx 2015-10-20 13:33:49
Znajdz i przeczytaj post na stronie 1 odnośnie owej polonistki, poza tym nie ma mozliwosci aby będac tylko po studiach polonistycznych oraz nie mieć doświadczenia w dziedzinie IT, mieć nawet podstawową cząstkową wiedze ktora jest potrzebna aby pracować w dziale IT średniej wielkosci ISP wniosek jest jeden firma jest nastawiona nie na jakośc a "bylejakośc" o czym świadczą częste przerwy w działaniu internetu na terenie Tuchowa.
kleks 2015-12-09 17:58:59
Wtrącę swoje 3 grosze... Kilkukrotnie próbowałem się dowiedzieć czegoś o ich szkielecie sieci, do jakich węzłów są podłączeni itd by się zorientować, czy warto zmieniać dostawcę i rzeczywiście są gotowi by na większą skalę dawać Internet. Niestety zawsze bebłanie o światowodach i wysokiej przepustowości do domu, ale jak piszę, że pytam nie o to ile do domu, to milkną... Co mi po światłowodzie do domu, jeśli mają słaby szkielet i im się zapycha albo szybko zapcha?? Co mi po dostawcy jeśli sami są podłączeni tylko w 1 punkcie i jak im padnie to nie będzie w ogóle netu... Wygląda na firmę krzak, bo nie chcą odpowiadać na takie pytania, więc pewnie jadą na marketingu,m że do domu światłowód, ale mi nie zależy na szybkim połączeniu tylko z nimi.
2
nx 2015-12-11 09:59:11
kleks to nie do końca tak jest, Pierwsza sprawa to to że rdzen jest nadmiarowy( czyli net ktory przychodzi do dostawcy) jak i dystrybucje tez zazwyczaj sa nadmiarowe( czyli to co bierze np zicom i puszcza do sieci dostepowej)natomiast siec dostępowa na ktorej końcu sa uzytkownicy juz zazwyczaj nie jest nadmiarowa i nie ma sie czemu dziwic bo zazwyczaj ISP ma spory obszar i po prostu koszty utrzymania takiej sieci byłyby bardzo duze i przez to internet byłby duzo drozszy, awarie w dystrybucji sa rzadkie natomiast częstsze sa w sieci dostepowej, przy zastosowaniu swiatlowodow zdarzaja sie rzadko ale jak np tauron uwali swiatlowod na linii to nic sie nie poradzi. A druga sprawa to to że nikt Ci nie poda informacji o budowie sieci dlatego że pracownicy nie moga tego robić, reguluje to umowa o zachowaniu tajemnicy przedsiębiorstwa. Trzecia sprawa to to że Pani która zazwyczaj sprzedaje usługi, nie ma pojęcia jak zbudowana jest siec internetowa operatora.
Mariusz 2016-08-17 21:42:37
okazuje się, że negatywne komentarze pod adresem firmy/ polityki firmy nie są bezzasadne. Na wstępie należy wspomnieć że dyrektor personalny jest nim tylko z nazwy ponieważ nie posiada żadnej pedagogicznej, psychologicznej wiedzy tym bardziej praktycznych umiejętności z zakresu zarządzania ludźmi. Nie posiada wiedzy z zakresu motywacji, konstruktywnego feedbacku umiejętności prowadzących do wzrostu efektywności pracy pracowników a przede wszystkim nie ma pojęcia o faktycznym zakresie obowiązków i kompetencji podwładnych; z osobowością niedojrzałą, infantylną nie potrafi efektywnie zarządzać podwładnymi.
W firmie duży chaos jest na porządku dziennym. Brak profesjonalnych szkoleń oraz ułatwiającego pracę podziału obowiązków. Bardzo prowizoryczne tygodniowe przyuczenie po którym pracownik obejmuje stanowisko z ideą “Radź sobie” bez wspomnianych powyżej informacji o zakresie kompetencji na danym stanowisku. Także o narzędzia potrzebne na stanowisku pracownik musi sam się zatroszczyć. W firmie częste są sytuacje gdy współpracownicy celowo wprowadzają w błąd. Co więcej, w firmie brak jednomyślności, wielokrotnie zdarzają się sytuację, gdy różne osoby wydają sprzeczne polecenia. Pomimo, że personel w firmie nie jest zbyt rozbudowany, i tak brak w niej solidarności, zaufania a wręcz dojmujące uczucie podejrzliwości. Dla stażysty/osoby obejmuje stanowisko pracownika administracyjnego-biurowego demotywujący może być brak chęci współdziałania I dzielenia się wiedzą ze strony wspólpracowników. Pracownika a-b obowiazuje zakaz używania telefonów komórkowych oraz spożywania posilków na stanowisku pracy. Doceniane cechy osobowości to cwaniactwo czy lizusostwo oraz tworzenie odpowiednich pozorów. Atmosfera w pracy 5/10. (Dominujące cechy to: cwaniactwo, chamstwo, plotkowanie i podkopywanie niczym w najprzedniejszej operze mydlanej.) Nie zalecane jest także korzystanie ze zwolnień lekarskich. W przypadku skorzystania z L4 następuje natychmiastowa reprymenda. Mniej problematyczne jest przyjście z niedyspozycją do pracy, do czego dostosowują się pracownicy. Pracownik administracyjno – biurowy może spotkać się także z sytuacjami gdy jest ściągany z urlopu aby obsłużyć ekspres do kawy. Co ciekawe już stażysta jest zobligowany do pracy w nadgodzinach. Oczekiwane efekty pracy stażysty to 110 % plus coś ekstra przy wspomnianym przyjemnym show I nienagannej prezencji. Przyjaciołom raczej nie polecam tej firmy, w przypadku posiadania umiejętności I kwalifikacji można znaleźć lepiej prosperującą firmę, zaś w przypadku braku kwalifikacji, I tak trudno będzie zdobyć w firmie jakieś konkretne I przydatne umiejętności.
Jeśli chodzi o korzyści, z pewnością dużym plusem jest szybkie tempo pracy I duży zakres obowiązków oraz właściciele firmy Jan, Marek, oraz kierownicy budowy, którzy z pewnością nie jedno już widzieli, są zwyczajni normalni i bez tendencji do nadużywania swoich stanowisk.
7
Łabędziem być 2016-09-16 11:08:22
i jak długo tam popracowałaś Mariuszu? :P
1
OXOX 2016-09-16 12:45:00
Witam.
Nie pracował u nas żaden pan Mariusz w ostatnim czasie, a tym bardziej na stażu w sekretariacie takiej osoby nie było.
Natomiast była Pani Magdalena na stażu, która ukrywając się pod takim pseudonimem opisuje rzeczy nie z tej ziemi.
Pracodawca podjął decyzję o przerwaniu stażu z przyczyn leżących wyłącznie po stronie tej Pani a przede wszystkim poprzez niestosowne zachowanie się wobec przełożonych, skonfliktowaniu się w ciągu niecałych 2 miesięcy z zespołem pracującym ze sobą długie lata oraz notorycznym kłamstwie i lenistwie.
A i owszem duża śmiałość i otwartość wobec męskiej części firmy ( np. pana Marka) była nieakceptowalna w naszym środowisku. Tu z pozdrowieniami żona tegoż Pana:)

Życzymy jednak Pani dużo dobrego i znalezienia odpowiedniego Pracodawcy.

Proszę także zastanowić się nad hejtem, który jest zarówno bezzasadny, jak i niedopuszczalny.
Aktualnie pracodawcy sprawdzają jakie treści udostępniamy na swoich profilach społecznościowych, jakim słownictwem się posługujemy w komentarzach, i czy wyrażane przez nas poglądy nie obrażają uczuć innych.
Wszelkie niedopuszczalne zachowania mają realny wpływ na ścieżkę kariery i procesy rekrutacji.

Zespół firmy Zicom Next Sp. z o.o.
2
PM 2016-09-16 13:23:08
W Zicomie nie ma Dyrektora Personalnego
1
76 2016-10-15 18:10:48
Zicom to chyba jedyna firma która ogranicza prędkość internetu bez powiadomienia. Mam w tej chwili ograniczoną prędkość a nie wiem z jakiego powodu.
astro030 2016-10-16 15:11:47
ale niby twoim zdaniem dlaczego mieliby wprowadzać takie ogranicznie? próbowałeś w tej sprawie kontaktować się bezpośrednio z firmą?
nx 2016-11-11 09:19:56
Skontaktuj się z nimi w tej sprawie a nie wylewaj żale na forum 99% przypadków z wolnym działaniem internetu to wina routera tudzież konfiguracji wifi potem dzwonią tacy "Janusze internetu" z pyskiem którzy wszystko wiedzą lepiej.
Zostaw swoją opinię o ZICOM NEXT - Tarnów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZICOM NEXT