brak logo

C/S POLSKA SP. Z O.O.

Toruń

Opinie o C/S POLSKA SP. Z O.O.

inzynier 2010-12-05 21:24:57
Firma pozuje na profesjonalna i dobrze zorganizowana spolke. Niestety pozory czesto myla i tak jest w tym wypadku. Brak organizacji jest wrecz porazajacy. Pracownicy sa niekompetentni.
Dzial dylatacji, ktory szczyci sie profesjonalizmem i prestizem zamieszcl na swojej stronie aprobate techniczna, ktora jest nieaktualna!! Prosze spojrzec na karty techniczne dylatacji. Dla przykladu:
Oslona szczeliny dylatacyjnej o symbolu GFT 25-25 (w karcie GFT 25/25, a w aprobacie GFT-25-25??????). Po otworzeniu karty technicznej, ktora jest zapisana w formacie pdf, a umieszczona w dziale CAD (????) oczom naszym ukazuje sie... szkoda komentarza. Jezli to jest profesjonalny rysunek techniczny, to jednego jestem pewien: profesjonalizm, to mocno przesadzone slowo.
Porownujac model GFT-25-25 w aprobacie (strona 23 wg rys. 26 i tablicy 21 - zreszta nieaktualnej), z rysunkiem w formacie pdf, dochodze do wniosku, ze rysunek jest narysowany bez zachowania proporcji, co oznacza, ze wymiary na nim sa wprowadzone "z palca", co tlumaczy brak rysunkow w formacie dwg. Czysta improwizacja! To plastyka, a nie rysunek techniczny!!
Jednym slowem dno,chaltura etc.
Profesjonalizm?
nick 2011-02-14 16:00:32
uwaga - postępowanie kwalifikacyjne jest na żenująco niskim poziomie! Spotkanie w gronie kilku kandydatów ale nie myślcie że to assesment centre - komisja przepytuje wszystkich po kolei, czyli "powiedzcie coś o sobie" - i wszyscy jadą po kolei. Generalnie - oni oszczędzają swój czas ale nie szanują czasu kanydatów. A o wynurzeniach na przeróżne tematy p.Prezesa nie wspomnę. Gość nieuporządkowany - rozmawia z tobą, przerzuci kartkę i pyta o rzeczy z cv innej osoby. A już powaliła mnie jego refleksja jak to on zobaczył trochę świata i nie lubi już Polski bo ulice tu brzydsze, gorzej się z ludźmi pracuje. Może nie dno, ale ocena 2+
Były pracownik 2011-02-18 18:04:18
Co do dokumentacji to fakt był bałagan ale teraz jest nowa ekipa która wszystko poprawia itp firmę mogę polecić. Zarobi są dobre i bardzo wysoki pakiet socjalny. Jedyny minus to ciągłe wyjazdy prezesa do stanów i na spotkania z kontrahentami. Wtedy w firmie praktycznie nic nie można załatwić.
2
anonim 2011-02-21 12:52:03
pytanie na rekrutacji \"czy ma Pan rodzinę\"
no z tego co się orientuję to duzy nietakt
anonim 2011-02-22 12:27:57
nick - 2011-02-14 16:00:32

uwaga - postępowanie kwalifikacyjne jest na żenująco niskim poziomie! Spotkanie w gronie kilku kandydatów ale nie myślcie że to assesment centre - komisja przepytuje wszystkich po kolei, czyli
no może dwa ostatnie zdania bym wyrzucił bo być może coś źle zrozumiałem gościa, ale i tak uważam że była to strata czasu. a ciastka mi nie smakowały:-)
monter 2014-03-16 23:47:54
właśnie mamy nowe pomysły prezesa na uleczanie firmy czyli wymiana kadry, (usunięte przez administratora)
romek69 2014-11-27 23:59:29
gościu, ale to nie jest miejsce na reklamę firmy tylko opinie pracowników na temat tego pracodawcy, rozumiesz leming?
hilar 2015-01-31 06:00:14
wlasnie mnie zainteresowala firma ale widze, ze ostatnie wypowiedzi to nie za bardzo sa zbytnio rozbudowane i nie dostarczaja wielu informacji na temat dzialania firmy. ludzie to teraz glownie wszedzie pytaja a nie ma meijsca gdzie mozna sie dowiedziec wszystkiego w pigulce na prawde nie ma osoby ktora podzielilaby sie swoja wiedza?
2
były przedstawiciel 2015-04-16 21:00:10
na terenie trójmiasta przedstawiciele zmieniają się średnio 1 w roku więc jest nad czym się zastanawiać ? aczkolwiek zarobki niezłe
1
malazUSA 2015-05-03 20:58:45
Pracowałam w CS Polska kilka lat i naprawdę nie rozumiem tych negatywów. Prezes to świetny facet, który docenia porządnie pracujących i fachowych pracowników. Docenia i dobrze wynagradza. Poza tym socjal i etyka zawodowa na najwyższym poziomie. Polecam.
2
renia16 2015-05-04 10:13:53
Firma niespotykana w Polskich realiach, niesamowita atmosfera, zarobki i socjal na wymarzonym poziomie, imprezy firmowe, indywidualne podejście Prezesa do każdego pracownika. Polecam !!!!
2
on321 2015-05-19 11:22:33
Widać kto kogo pobolewa po zwolnieniu....
zyczliwy 2015-06-25 21:50:19
Do administratora proszę o przywrócenie skasowanych opinii niech ludzie wiedzą co się u danego pracodawcy wyprawia
1
Odpowiedzialny za strony. 2015-07-09 15:10:13
Moze rzeczywiscie w 2010 roku byly problemy z dzialem dylatacji (dokumentacje)ale teraz po 5 latach wszystko sie zmienilo na lepsze.Zapraszamy na nasze strony gdzie mozna juz tyeraz bezproblemowo sciagac wszelkie dokumenty.Firma dalej pracuje nad zmianami na lepsze tak zeby strona internetowa byla jak najbardziej praktyczna i przyjazna klientowi.Zapraszamy ponownie na nasze strony.
MM 2015-07-09 15:16:23
Anonimie:)

Zawsze sa bledy w zarzadzaniu.Do idealu brakuje wiele ale w tym kierunku zmierzamy.Napewno prawdą jest ze kwalifikacje jak i zaangazowanie ludzi wplywa na prace calego zespolu.Jednak uwazam ze zespol radzi sobie dobrze szczegolnie w czasach nielatwycpo drodze rozwiazujac problemy.Ludzie tworza firme juz 20 lat wiec cos chyba dobrze o tym swiadczy.Dzieki za ciekawe pytanie i pozdrawiam serdecznie.MM
1
pracownik firmy 2015-07-09 15:24:14
Teraz znam sluszny powod nie przyjecia Ciebie do pracy;)
Halowy;) 2015-07-09 15:35:50
Zarobki sa ok z mozliwoscia zwiekszenia.Socjal super wiec nie jest zle.Pracuje juz prawie 5 lat wiec mam prawo tak chyba pisac;)
pracownik 2015-07-13 14:02:35
widzę że centrala CS wypisuje sobie opinie .. podpis MM żeby to jeszcze pisał prezes w swoim imieniu a wyręcza go w tym sekretarka i podpisuje się prezesa inicjałami prezesa nie ładnie. Poza tym jest to strona o pracodawcy , opinie pisane przez pracowników. Niech wszyscy sami wyciągną opinie , dla mnie to jest totalna desperacja.
Dla ciekawości nowa osoba zatrudniona na region trójmiasta po szkoleniu w centrali popracowała całe 2 dni , nie chce wiedzieć co się dzieje w centrali ze tak przeraziła kandydata do pracy w tej szanownej instytucji.
Powodzenia z takim prezesem
poleniemozebycpuste 2015-08-07 20:00:34
Skoro tak fajnie i prezes taki super, to dlaczego piszesz w czasie przeszłym?
nik 2015-08-07 20:10:51
A czy ja napisałem że byłem idealny na to stanowisko? Nie - też pewnie nie wybrałbym siebie. Opisałem swoje wrażenia - prezes o mentalności piotrusia pana, gawędziarz, oryginał typu "Ę Ą" (takie wrażenie na mnie zrobił). Rozmowa ze wszystkimi kandydatami równocześnie to wielka pomyłka i strata czasu. Powiesz swoje i słuchasz wynurzeń pozostałych osób.
Teo 2015-09-09 15:35:31
z tego co wiem to temat zatrudniania i zwalniania po 2 dniach, nawet smsem jest znany w tej firmie.
1
on321 2015-09-09 15:39:20
renia, pojechałaś po bandzie. Chyba dlatego żeby nie być zwolnionym, wazelinka płynie. Co do indywidualnego podejścia prezesa- czasem aż za bardzo indywidualne.
pracownik 2015-09-14 10:49:12
Super firma.Na rynku od 20 lat.Pracuje juz tutaj ponad 10lat.Mila atmosfera.Czasami jak to w zyciu kazdej firmy raz jest lepiej raz gorzej jak to na rynku.Wiekszosc hejterskich opinii jest wroga i wrecz nieprawdziwa poniewaz wychodzi od ludzi zwolnionych.Pomimo trudnych warunkow rynkowych firma pozostaje liderem w swojej branzy dzieki pracy calego zespolu.
Rzetelny 2015-09-14 20:33:08
Administratorze, proszę o przywrócenie usuniętych opinii o firmie.
zyczliwy 2015-09-15 13:51:02
firma liderem na rynku od 20 lat , miła atmosfera ..... oj zenuła . Branża niszowa w całej europie jest raptem kilka firm w tej branży wiec i konkurencja nie wielka i dla ciekawości jeżeli jesteście liderem to czemu pozostała tylko połowa handlowców. Naprawa atmosfery pracy w firmie - zwolnienia grupowe i wymiana kadry ( 80 % aktualnych pracowników ze stażem kilku miesięcznym )
Powodzenia na rynku z takim zarządzaniem . Ciekawe co wymyśli MM jaka tym razem firmę wprowadzi na rynek.
pracownik 2015-09-24 09:24:27
Niezwykle trafiony i prawdziwy opis C/S Polska. Ciekawe kiedy zostanie usunięty przez administratora, bo nie spodoba się "jeszcze zarządzającemu C/S". Jak widać niepochlebne acz prawdziwe opinie o tejże firmie są nieakceptowane i szybko znikają.
MM 2015-09-28 13:39:00
To firma podjela decyzje w sprawie trojmiasta a nie kandydat.Obecnie C/S Polska jest bardzo aktywna na tym rynku.Informacje podane tutaj sa nieprawdziwe.Pozdrawiam.MM
MM 2015-09-28 13:54:01
Drogi Panie byly pracowniku.Mam nadzieje ze masz juz prace z ktorej jestes zadowolony.Przykro ze wprowadzasz w opinie rzeczy nieprawdziwe.Firma nie zwalnia nikogo poprzez smsa.Zgodnie z prawem kazdy pracownik dostaje wypowiedzenie na pismie.Firme zalozylem 20 lat temu i raczej posiadam wiedze na temat tego co sie dzieje.Inaczej nie byloby tych zmian o ktorych piszesz.Co do cyklicznosci to tylko powiem ze nie mamy obecnie handlowcow ze stazem krotszym niz 8 latTo samo dot sie wiekszosci pracownikow.Dziekuje za cenne uwagi i zycze sukcesow na nowej drodze sluzbowej.MM
zorro i przyjaciele 2015-09-28 21:39:24
Jakie trzeba mieć kompleksy, aby pisać o sobie tutaj. Halo! Tu Ziemia Panie założycielu. Czytamy ze zrozumieniem: to portal z opiniami o pracodawcach, a nie e-learning o pisaniu autobiografii. Pan Prezes powinien zacząć pisać bloga o zarządzaniu i komunikacji interpersonalnej ; autor: MM- mitoman i megaloman. Tylko nie na tej stronie prosimy, bo jej założyciel kierował się innymi intencjami.
były pracownik 2015-09-29 09:43:08
Panie MM, tak się składa ze kilka lat przepracowałem w "prowadzonej"przez pana firmie. Prawdą jest zwalnianie przez sms- zapomniał Pan? Mija sie Pan również z prawdą co do założenia firmy ...przez Pana. Gdyby Pan zapomniał...firma C/S Polska nie należy do Pana i nigdy nie należała. Co do stażu pracy tez nie obyło się bez oszustw Panie MM. Handlowcy zmieniają się jak rękawiczki. Pracownicy biura CS również. Mało kto wyrabia przy takim pseudo-zarządzaniu. Na marginesie, proszę podszkolic jezyk polski i skladnię..Panie Prezesie.
abderytka 2015-09-29 14:26:56
"Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie C/S POLSKA SP. Z O.O."
Prosimy o merytoryczne wypowiedzi, powyższe nie niosą ze sobą żadnych pomocnych informacji, nic prócz hejtu. A firma C/S Polska nie mieści się w Toruniu.
miłośnik sms 2015-09-29 21:52:12
Potwierdzam zwalnianie przez sms! O poziomie kultury nawet trudno tu wspomnieć. To byli pracownicy mają rację, a nie prezes, który chce zaklinać rzeczywistość. Sms są głównym narzędziem pracy w C/S. Nigdy nie wiesz co dostaniesz,kiedy i od kogo, a nadawca sms nagle może się okazać Twoim przełożonym ,rozliczającym Cię z pracy, o którym wcześniej nie wiedziałeś. Czy C/S to skrót od "Ciągłe Sms-y"? - istnieje takie prawdopodobieństwo.
sms 2015-09-30 09:04:48
A ja nawet wyplate dostaje smsem...ostatnio sprzedaje mieszkania smsem;)Naprawde...normalnie ostatnio wyspowiadalem sie smsem;)Ale macie teraz problemy;)
Kobieta 2015-09-30 20:21:53
Szacunek "były pracowniku" za odwagę i szczerość. Nikt chyba nie ujął lepiej tego jak pracuje sie w CS Polska.
Ja 2015-10-01 07:03:24
Rzeczywiście mega odwaga i bohaterstwo!!! Siedzący w fotelu anonimowy desperat, który obrzuca błotem Prezesa Firmy. On jeden przeciwko całej bandzie. Mega bohaterstwo!!!! Padam z wrażenia.
socjolog 2015-10-01 08:30:45
Tak. Ja chyba nawet wykorzystam fragmenty tych wypowiedzi w mojej pracy doktorskiej pt. "Odwaga cywilna a wrzucanie do sieci anonimowych komentarzy nacechowanych nienawiścią".
Niech wam się nie wydaje, że jesteście anonimowi. Adres IP łatwo ustalić, a na obrażanie bliźniego są nie tylko przykazania, ale i paragrafy.
Radości życia życzę, ogarnijcie się.
były pracownik 2015-10-09 20:03:01
socjolog to nie obrzucanie nikogo błotem to po prostu prawda o ciekawej firmie z fatalnym zarządzaniem. Poza tym tekst o namierzaniu adresu IP to brzmi jak groźba a na to jest już paragraf. Jak do tej pory wiekszość wypisanych opinii jest prawdziwa i nie dopatrzyłem się żadnych obraźliwych wpisów. Czy lekarz opisując pacjenta wpisem " mitoman " go obraża ? ocenę pozostawiam państwu.
były pracownik 2015-10-22 15:12:25
Przywrocona opinia z 15.09.2015, jakże prawdziwa "Proszę nie mylić zwolnień grupowych ze zwolnieniem przez sms w tej firmie, bo pan prezes jest tchórzem i/lub abderytą, którego nie stać nawet na minimum kultury i podziękowania za pracę. O zarządzaniu możemy pisać, gdy ktoś czymś zarządza. Schemat tutaj jest cykliczny i raczej monotonny: prezes wraca z wojaży i postanawia redukować koszty (w sposób oczywisty i nie wymagający wiedzy o zarządzaniu) . Ponieważ tak naprawdę nie wie nigdy co się dzieje w firmie, pomocną radą służą: wazeliniarze, naiwni marzyciele o karierze (to ci świeżo po rozmowie kwalifikacyjnej), "krewni i znajomi królika". Z tych spoza ww listy wybiera się ludzi do zwolnienia. Gdy prezes ochłonie , powstaje wizja rozwinięcia skrzydeł i pomysł zwiększenia sprzedaży poprzez zatrudnienie nowych handlowców (wszak kilkudziesięciu poprzednich , zwolnionych to tylko przypadek przy pracy, którzy oszukali firmę swoimi rzekomymi kwalifikacjami). Ten system "zarządzania" jest cykliczny i świetnie sprawdza się w C/S od wielu lat. Ale z pewnością moja opinia jest "hejterska i nieprawdziwa" :)) , w odróżnieniu od miłej i festynowej (że o rodzinnej nie wspomnę)atmosfery w firmie z unoszącymi się balonikami w tle. "
solidny 2015-11-10 10:09:07
Masz osobiste mentalne problemy.Piszesz same klamstwa i obrazasz pracownikow.Wszyscy sa zli tylko ty idealny.Twoim celem jest obrazanie pracownikow.Pwinnismy sie zebrac i zlozyc doniesienie za to ze nas obrazasz.A co do prezesa to super ze ciebie zwolnil.Tutaj pokazujesz dlaczego.Ten portal sluzy ci tylko do obrazania pracownikow.Firma jest dobra i radzi sobie dobrze.Szczegolnie teraz kiedy takich...du....jak tyjuz nie ma.Uwazam ze posuwasz sie tutaj za daleko obrazajac pracownikow.Ja osobiscie zareaguje nawet jezeli nie bede mial zgody na to.Nazwales mnie wazeliniarzem i innymi epitetami.
solidny 2015-11-10 10:09:08
Masz osobiste mentalne problemy.Piszesz same klamstwa i obrazasz pracownikow.Wszyscy sa zli tylko ty idealny.Twoim celem jest obrazanie pracownikow.Pwinnismy sie zebrac i zlozyc doniesienie za to ze nas obrazasz.A co do prezesa to super ze ciebie zwolnil.Tutaj pokazujesz dlaczego.Ten portal sluzy ci tylko do obrazania pracownikow.Firma jest dobra i radzi sobie dobrze.Szczegolnie teraz kiedy takich...du....jak tyjuz nie ma.Uwazam ze posuwasz sie tutaj za daleko obrazajac pracownikow.Ja osobiscie zareaguje nawet jezeli nie bede mial zgody na to.Nazwales mnie wazeliniarzem i innymi epitetami.
Byla pracownica. 2015-11-10 10:32:34
Odeszlam z firmy dosc dawno.Firma super.Kazdy pracownik jest dobrze traktowany z mozliwoscia rozwoju.Wiele osob nauczylo sie tutaj zawodu jako ze wiekszosc z nas jest po ekonomii;)Dobre zarobki i bardzo mily zespol.Nie rozumie nienawisci tych zwolnionych ktorych znam osobiscie.W pracy byli mili a teraz hejterami sie zrobili.Pracuje obecnie w innej firmie.Warunki tutaj nie sa do porownania jakie mialam w CSie.Tam sie moglam rozwijac.Z ludzmi trzymam kontakt.Polecam firme dla osob pragnacych sie rozwijac.Mama muminka.Dobry komentarz-prawdziwy.
Prezes 2015-11-11 22:01:51
To nie są osobiste wycieczki, tylko właśnie osobiste opinie pracowników, którzy w tej firmie zostali właśnie tak potraktowani, często bezosobowo. Argument o 20-letniej działalności jest tak miarodajny jak ponad 80-letnia historia ZUS lub 20-letnia działalność cenionej przez wszystkich pracowników firmy „Biedronka”. Żadna szanująca się firma i dbająca o swój pozytywny wizerunek nie uczestniczy w dyskusjach na tego typu portalach, bo zawsze przegra i daje o sobie raczej marne świadectwo. Opinie byłych pracowników w każdej firmie mogą być niepochlebne, bo pracownicy mają do tego prawo i przede wszystkim mogą sobie na taką opinię pozwolić, bo już tam nie pracują. Dlatego są tak wartościowe dla innych. Żaden na poziomie i znający swoją wartość prezes nie pozwoli swoim pracownikom na ww wypowiedzi, bo jest to śmieszne i kompromitujące dla firmy, a jego samego czyni małostkowym. Co świadczy o wartości firmy? Straszenie ogniem piekielnym i paragrafami? To jest to poważna firma , czy jakaś sekta , na której czele stoi męczennik? Jeden niezadowolony pracownik/klient przyczynia się do powstania n-wielokrotności niezadowolonych jednostek wobec danego podmiotu. I to jest abecadło PR, którego świadectwem akurat nie są inwektywy pod adresem interlokutorów. Bo jeśli tak traktuje się byłych pracowników na forum publicznym , to co dzieje się wewnątrz danej organizacji? Wartością firmy jest opinia byłych pracowników , którzy wspominają ją mile po wielu latach. I na taką opinię pracuje się całe lata oraz doświadczeniem socjalnym, również na poziomie management-u (a może przede wszystkim) , a nie opinią obecnych pracowników piszących na służbowym komputerze przeciwko krytyce w sposób niewybredny, bo nigdy nie będzie to opinia obiektywna. Bardzo dobrze, że są takie portale i takie skrajnie przeciwstawne opinie, bo pozwalają one na wyrobienie swojej własnej oceny i podjęcie własnej ewentualnej decyzji , zamiast tracić swój czas i również czas pracodawcy.
1
cadzik 2016-05-07 18:00:14
Juz nie szukają tych doradców klienta @janek. Można się jednak zatrudnić na stanowisku specjalisty ds. sprzedaży i obsługi klienta. Wymagają doświadczenia w obsłudze klientów i znajomości programu AutoCAD lub podobnego.
Zostaw swoją opinię o C/S POLSKA SP. Z O.O. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie C/S POLSKA SP. Z O.O.