brak logo

McDonald's

Gniezno

Opinie o McDonald's

Sarenka 2015-05-23 11:24:47
Moja powyższa wypowiedź tyczy się wpisu "Ktoś - 2015-04-28 09:15:56"
Dupek 2015-06-08 12:30:27
Przy tej wypowiedzi jeste Dupkiem i nie znajacym sie temacie!!!!
Ktoś 2015-06-13 21:36:38
To co Ty nazywasz "wartościami wpojonymi przez rodziców", ja nazywam "szczerością do bólu". Istnieje wiele rodzajów pracy, którą możesz wykonywać w danym zakładzie, natomiast - skoro ktoś narzeka na "fatalną atmosferę w Mc, poniżanie, mobbing itp.", narzekać również będzie na inne firmy. Wybacz "droga" Sarenko, ale sam jestem ciekaw co by było, gdyby ten wątek na forum tyczył się pracy Merchandisingu w supermarkecie.

Prawda jest jaka jest - jeżeli ktoś tak strasznie narzeka na jedno, to narzekać będzie na drugie, trzecie, dziesiąte, pięćdziesiąte. W tym przypadku człowiekowi zostanie taczka, lampa, bezrobocie - 3 najbardziej "rozchwytywane" pozycje społeczne. Skoro o przysłowiach mówisz - znasz zapewne też to: "Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma".

Na uboczu dodam jeszcze, że zbyt głośno rycząca sarenka, ściąga uwagę wilków.

Pozdrawiam Serdecznie.
Sarenka 2015-06-17 12:31:04
Pierwszy McDonald's w Polsce otwarto 23 lata temu
Złota litera M nie była wówczas jeszcze symbolem niezdrowego stylu życia. Polacy zbyt dobrze pamiętali czasy pustych półek sklepowych za komuny. Garnęli się do nowego zjawiska, byli spragnieni kolorowego świata, a hamburger, podobnie jak Coca-Cola, pachniały Zachodem. Był 17 czerwca 1992 r. Przed kasami budynku doklejonego do Sezamu na rogu Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej w Warszawie ustawiły się tłumy Warszawiaków.

Udostępnij
0
Skomentuj
Komentarze
8
8 slajdów
Foto: Iza Procyk-Lewandowska, Sławomir Kamiński / Agencja Gazeta

Podziel sięPrzypnij na Pinterest
Pierwsi goście pierwszego McDonalda ustawili się w ogromnych kolejkach, w eleganckie ubraniach. Otwarcie uświetniła obecność Jacka Kuronia (przecinał wstęgę), Agnieszki Osieckiej (zostawiła wpis w księdze pamiątkowej), Kazimierza Górskiego czy Zygmunta Broniarka. Policja pilnowała porządku jeszcze przez kilka dni.

Big Mac kosztował wtedy 25 tys. zł, frytki 10 tys. zł, a Coca-Cola 11 tys. zł. To ceny sprzed denominacji, dziś odpowiednio byłoby to 2,5 zł, 1 zł i 1,1 zł.

Kto nie zawitał w progach pierwszego McDonald'sa w kraju, ten już tego nigdy nie zrobi. 1 października legendarna placówka została zamknięta i przeznaczona do rozbiórki wraz z całym budynkiem Sezamu.

Zobacz galerię
Udostępnij
0
Polub Onet Biznes
12 tys.
Autor: Iza Procyk-Lewandowska, Fotoedytor Źródło: Onet
Polecamy także


REKLAMA

Zobacz także

Priorytety nowego szefa ZDM: upłynnienie ruchu i otwarcie na dialog

Najdroższe miasta dla obcokrajowców

Wydatki firm technologicznych na badania i rozwój są niedoszacowane

Niższe stawki interchange i stopy procentowe przełożyły się na wyższe…
Tematy: Fotoreportaże, MCDONALDS, PRL, Warszawa


Komentarze
popularne najnowsze wątki moje
Brak zdjęcia
~zxc : Tsa... przed McDonalds kiedys byl MAX przy placu konstytucji....To byly czasy tyle nowego, tyle sie dzialo, ludzie pelni nadzieji na lepsze jutro. A teraz? Zacytuje naszego ministra uj, upa i kamieni k.upa.
6 minut temu | ocena: 66% odpowiedz oceń: -1 +1 Brak zdjęcia
~wiz : Po raz pierwszy w artykule o McDonald's nie użyto bezmyślnie słowa "restauracja". Brawo. W końcu jakiś postęp w onecie.
18 minut temu | ocena: 100% odpowiedz oceń: -1 +1 Brak zdjęcia
~ja : miejmy nadzieję, że niebawem padnie
8 minut temu | ocena: 100% odpowiedz oceń: -1 +1 Brak zdjęcia
~asd : naprawdę wam smakuje ten syf?
15 minut temu | ocena: 100% odpowiedz oceń: -1 +1 Brak zdjęcia
~SZS : Zanim zaproszę do "Restauracji" (sic!) - parę faktów.....
1. Shake - Do przygotowania tego pysznego deseru, używa się tajemniczej mikstury składającej się z ponad 50 związków chemicznych, m.in.
octanu, alkoholu fenetylowego oraz specjalnego rozpuszczalnika. Wszystko po to, by stworzyć "naturalny" ... rozwiń całość
3 minuty temu | ocena: 100% odpowiedz oceń: -1 +1 Brak zdjęcia
~JJJ do ~SIMON: CHYBA RACZEJ NIE. TAM SERWUJĄ "BIBLIJNĄ DIETĘ"- CZYLI WOŁOWINĘ
6 minut temu odpowiedz oceń: -1 +1 Brak zdjęcia
~Patriota : To była jedna z pierwszych franczyz, gdzie Polski przedsiębiorca mógł dostać gotowy biznes, już z odpowiednią marką i gotowymi produktami. Dziś większość Polaków prywatnych ludzi, którzy po 1990 roku otworzyli takowe bary dziś są milionerami. Tam są naprawdę wysokie obroty.
7 minut temu odpowiedz oceń: -1 +1 Brak zdjęcia
~SIMON : TYLKO ATEISTYCZNA CIEMNOTA JE W TAKICH BARACH.
13 minut temu | ocena: 100% | odpowiedzi: 1 odpowiedz oceń: -1 +1

PRZEJDŹ DO PROFILU
Szukaj
REKLAMY

Warsaw Innovation Days
Warsaw Innovation Days
Dowiedz się więcej >>



Buty męskie
Ręcznie szyte, klasyczne obuwie biznesowe - już od 560 zł, sprawdź nasza ofertę »

Polferries
Świnoujście – Ystad. Max. 5 osób + samochód osobowy od 580 zł. Sprawdź »
Koniec bloku reklamowego
Z OSTATNIEJ CHWILI
MCI (walor)
Tomasz Czechowicz zastąpi Cezarego Smorszczewskiego na stanowisku prezesa MCI
12:20
Komentarze walutowe
EUR/USD - dziś konferencja FED
12:15
Komentarze walutowe
Ważny dzień
12:09
Komentarze walutowe
Raport poranny – waluty świat
10:54
Wiadomości giełdowe (kraj)
Cena akcji w ofercie Pekabeksu ustalona na 10 zł
10:32
Komentarze giełdowe (kraj)
Komentarz z rynku akcji
10:28
Fotoreportaże
Pierwszy McDonald's w Polsce otwarto 23 lata temu
10:10
Komentarze giełdowe
Mc Sarenka 2015-06-17 12:38:28
Czas zamknac w Gnieznie Mc.a,bo to juz przesada,aby na krzywdzie ciezko ludzi pracujacych tzn mlodych ma funkcjonowac a wiecej przy takim kierowniczkach jak sie trzymaja twardo,bo maja wsparcie,widocznie jest tak u nich ,ze wszystko potrafia ukryc,a moze tez dobre chody !!!!!!Otworzyc Bar mleczny,a tyle dla miasta zysku i dla biednych takze aby przetrzymac czasy ciezkie jakie sa.Wiec Agnieszko i Beato zapiszcie sie do bezrobotnych,bo przyszlosc nie dobrze Wam wrozy a opinie o Was to tragedia!!!!!!!
nocka 2015-06-17 12:40:34
W Gnieznie jest nie mile widziana i niech spada i niepokazuje sie na oczy!!!!
Sarenka 2015-06-17 22:07:21
Jestem ciekawa kto jest tak inteligentny, podszył się pod mój Nick i powklejał te wszystkie bzdury. Zachowanie godne pożałowania.
Sarenka 2015-06-17 22:12:30
Chyba czas zajrzeć do słownika ortograficznego. 2 błędy ortograficzne bravo :) NIE MILE pisze się razem, a NIEPOKAZUJE osobno :)
była nocka 2003 2015-06-17 23:12:50
no tobie taczka i mak bo mak to tylko dla matołów niwywłuczonych
nocka 2015-06-29 13:51:08
(usunięte przez administratora) to pierwszy kierownik McDonalds,tak sie domyslam,wspanialy kierownik i opikunczy i znajacy sie na sprawie krotko ujmujac.Zostal rzecznikiem i fajnie a zycze mu jeszcze wyzej aby sie spelnil i ludzie Mc-a byli zadowoleni!!!
klient zawiedziony 2015-07-15 08:20:05
gniezno ,towielka porazka , kierownictwo do wymiany , klejace stoliki, podloga jeden syf, zero organizacji pracy.Dlaczego nie bojkotujecie tego syfu i brudu . wydajecie ciezko zarobione pieniadze .MASAKRA
klient zawiedziony 2015-07-15 08:26:27
Brud, smrod , malaria .Totalna porazka wyzucic na pysk kierujacych , zero organizacji . Dlaczego wydajemy nasze pieniazki na te zasyfiale stoliki , klejaca podloge MASAKRA NA BRUK
ktoś 2015-07-17 17:30:28
no własnie to po jaka cholerę wydajesz te pieniążki - nikt takich baranów nie zaprasza - bo tacy własnie syfią :-)
Sarenka 2015-08-09 12:25:54
Zawsze możesz się zatrudnić i zobaczyć jak się pracuje w McDonald's, a przekonasz się, że większość opinii się pokrywa :)
Sarenka 2015-08-09 12:36:49
Po pierwsze jeśli korzystasz z usług restauracji McDonald's, to nie jesteś klientem, ponieważ to nie sklep, tylko gościem :) Po drugie - taki jak Ty to nazwałeś "syf" pozostawiacie w restauracji Wy Goście. Nie odnosicie po sobie tacek i tego co zostaje po jedzeniu, tylko zostawiacie na stołach, ponieważ ciężko jest wychodząc zabrać ze sobą śmieci i wyrzucić do kosza. Zachowujecie się skandalicznie, do tego jeszcze obrażacie cały personel. Jestem ciekawa, czy w domu, mamie, żonie etc. Po trzecie - zawsze możesz zmienić lokal i stołować się gdzie indziej :) Gdyby każdy zostawiał po sobie porządek, nie byłoby takiego jak Ty to nazwałeś/aś "syfu" :)
Sarenka 2015-08-09 13:05:41
Jeśli "szczerością do bólu" nazywasz obrażanie i poniżanie innych, to nie mam w tej kwestii nic do dodania. Co do Twojej opinii napisanej wyżej,to wydaje mi się, że w niektórych przypadkach nie znasz znaczenia co niektórych słów i mylisz pojęcia :) Odnośnie przysłowia, o który napisałeś wyżej znam doskonale i jakbyś czytał uważnie wszystkie posty, to wiedziałbyś, że użyłam go już wcześniej w jednej ze swoich wypowiedzi :) Powiadasz ściągam uwagę wilków...no cóż może dlatego, że piszę prawdę o sytuacjach panujących wśród załogi i jak domniemam, nie każdemu ta prawda się podoba. Niestety nie "trawię" hipokryzji, zawsze mówię głośno to co myślę i dbam o to, czy komuś się to podoba, czy też nie. To tyle w temacie :)
A MIAŁO BYĆ LEPIEJ 2015-09-10 21:41:50
No cóz ... A. odeszła i wcale lepiej nie jest , uważam nawet ze jeszcze gorzej - odchodzi B. - możecie otworzyć szampana ale została ta M.Sz. TERAZ TO DOPIERO BĘDZIE MASAKRA !
m/a 2015-09-12 07:14:48
Ty chyba nudzisz się w tym domu ? Zajmij się robotą i przestań wypisywać takie głupoty. Masakra może do Ciebie bo jesteś totalnym gniotem w pracy. Może lepiej spojrzeć na siebie i wziąć się do roboty ? Ehhhh.....
Szaraczek 2015-09-21 15:55:29
Mialo ale niestety nie jest.Nie ma B nie ma A i to prawda zostala jeszcze M.Sz ktora ma cechy przywodcze.Jest tyranem w pracy.Chcialaby zeby wszyscy trzymali jej prosto palec w d......jesli tak nie jest to masz przechlapane. Jak sie na kogos uwezmie to umarl w butach potrafi gnebic.Jej teksty i odzywki do pracownikow sa chamskie. Polowa ekipy miala z nia scysje.Ale kilka osob postanowilo ze jak nadal tak bedzie to beda pisac pismo wyzej tzn do W-wy.Nie wiem jakie ma u nas uklady ale tu na nic sie zdaja skargi na nia.Jak informuje sie W-we to oni przynajmniej reaguja.Tak juz bylo kilka razy wiec teraz tez tak zrobimy moze to odniesie jakis pozadany efekt i ktos p.M.Sz utemperuje.
Ktoś 2015-10-03 13:52:29
I jak do tej pory nikt na Nią takowej skargi nie złożył. Dlaczego? Z prostej przyczyny - mimo że M.Sz. potrafi doprowadzić człowieka na skraj psychicznego wyczerpania, to i tak uchodzi za jednego z najbardziej pomocnych i pracowitych menadżerów. Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, by M.Sz. postawiła swoje widzimisię ponad pomoc pozostałym pracownikom. Najwyraźniej odpowiada Wam taka kadra menadżerska, która zezwala na nieróbstwo i obijanie się w pracy. Jest wielu takich pracowników, którym należy się jedynie wilczy bilet w jedną stronę za wyzysk na kolegach/koleżankach z pracy. I to właśnie Ci pracownicy biorą udział w tej chorej dyskusji, czepiając się tych, którzy trzymali/trzymają tą Restaurację na (jeszcze) jakimś poziomie.
szaraczk 2015-10-09 20:53:56
No prosze jakie piekne i trafne okreslenie o M.Sz. cytuje Twoje slowa (...) potrafi doprowadzić człowieka na skraj psychicznego wyczerpania (...)brawo, nic dodac nic ujac w tym temacie. Nikt nie mowi ze nie pomaga i nie jest pracowita bo to prawda ale wszyscy wiemy jak sie zneca psychicznie nad innymi. Myslisz ze jesli wplynie na Nia skarga to Ci sie do tego przyzna? Haha ales Ty naiwny Ona zachowa to dla siebie i z nikim sie dzielic ta informacja nie bedzie. Zauwazyles jak zle w pracy sie dzieje? W przeciagu 2 tyg zwolnilo sie kilku pracownikow dwoch menagerow i na tym nie koniec i wiesz o tym dobrze. O czym to swiadczy tylko o tym ze ludzie nie wytrzymuja psychicznie. To jedna wielka porazka. Zle to swiadczy ze tak wielka jest rotacja ostatnimi czasy. Gdyby bylo tak super w pracy to nie byloby takich zwolnien.
MałaMi 2015-10-12 04:33:10
Gdzie tu widzisz znęcanie psychiczne? W wymaganiu od pracownika? Czy może w udzielaniu reprymendy? Czy może w mobilizowaniu do szybszej pracy? Pracuję już bardzo długo i nie zauważyłam, żeby M.Sz. się "znęcała". To, że gada jak nawiedzona i ma 5 milionów pomysłów na minutę może człowieka zmęczyć, ale znęcaniem nie jest. Jestem szczerze ciekawa kim jesteś kolego/koleżanko, że tak jej nie znosisz.

A co do odejść - praca w MC nie jest pracą na całe życie i nie dziwi mnie wcale, że odchodzą osoby, które znalazły inną pracę, może lepiej płatną, która bardziej odpowiada ich wymaganiom. W końcu nie każdy lubi pracować w weekendy, inni nie lubią nocek, a następni pracy na takich obrotach. Za chwilę przyjdzie naście nowych pracowników, sypną się kolejne awanse i luki stworzone przez odchodzących, zostaną załatane. W czym widzisz problem?
nocka 2015-10-19 14:27:08
A te Glory jeszcze w Mc-u,tj;dwie??Jak tak to masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nocka 2015-10-19 14:33:08
Ach !to tak wyglada praca w Mc-u Gniezno!!Tragedia,gdzie ci pracuja t tymi dwiema Glorami maja jeszcze rozum?????Je na bruk!!!!!!!!!!!!!!!
Szaraczek 2015-10-20 17:33:29
M.Sz.dala sie we znaki nie jednej osobie pracujacej w McDonald's. Jest bezczelna ze swoimi chamskimi odzywkami do innych i wszystkich traktuje z gory jakby byla lepsza od innych. To ona jest gorsza od innych, bo potrafi psychicznie wykańczac. Nawet z innymi menagerami nie potrafi sie zgodzic. Inni menagerowie maja ludzkie odruchy i sa normalni, u każdego menagera trzeba pracować, jednak potrafia wszystkich traktowac na rowni, ale nie M.Sz. Pracuje juz troche w tej firmie i niejednokrotnie co niektorzy przez nia plakali, a ona ma z tego wielka satysfakcje. To co napisał "Ktos", ze M.Sz potrafi doprowadzić człowieka na skraj psychicznego wyczerpania jest zgodne z prawda. Pogratulowac mu tylko za to ze w takim swietle ja przedstawil, bo nie ma w tym ani krzty klamstwa tylko szczera prawda.
lila 2015-11-30 12:15:30
Chodzi o Milena,to fatalna praca na zmianie,wszyscy wiedza a kierownik Mc ufa jej i trzyma ja w tym fatalnym Mc-u
Wujuś 2016-02-24 20:08:45
Wszyscy chcieli, aby A.S. i B.S. odeszły. Teraz zadajcie sobie pytanie, czy to wyszło na dobre? Nie. Obecna kierowniczka pozostawia wiele do życzenia pod kątem traktowania kadry menadżerskiej jak i pracowników. Wytypowała sobie swój krąg ulubieńców, któremu słodzi i w tyłek wchodzi, a pozostałych traktuje jak zwykłe nic - "jesteś to jesteś, jutro może ciebie nie być". Co śmieszniejsze - jej metodą "nagradzania" pracownika awansem okazały się słowa "jak nie chcesz przyjąć awansu, to możesz złożyć wypowiedzenie" - swoją drogą od kiedy to przyjęcie awansu jest przymusowe? Do tego dołączmy marną imitację Beaty - M.S. Droga M.S. - wiemy, że to forum czytasz - wiedz, że nigdy nie dorównasz B.S. i takiego szacunku jak ona nie uzyskasz - zwyczajnie to nie ten poziom dla Ciebie.

W obecnej chwili spora część starych pracowników ucieka, składa wypowiedzenia, kombinuje, byle się uwolnić od tego psychiatryka/więzienia/czy jak to nazwać jeszcze... Taka atmosfera udziela się również gościom restauracji, wielu zapewne też widzi/słyszy jak pracownicy są traktowani. Warszawa w tej kwestii milczy, nie robi kompletnie nic, chyba że szanowna konsultantka wszystko skrzętnie przed Warszawą tuszuje. Przyszłości dla tej p. kierownik i jej "Wielkiej, Przecudownej" pani "próbuję być Beatą" M.S. nie widzę. Cieszę się z tego, że niebawem mnie już w tym przedszkolu nie będzie.
2
eeee 2016-03-10 17:12:47
W końcu i ona wyląduje w psychiatryku ma ku temu zadatki
była 2016-03-24 09:38:47
a jak tam teraz w piekiełku w Soplach?
kulfon 2016-04-27 21:28:54
Wypłata jest zawsze w terminie. Ale skąd wam się to 2500 zł wzięło to ja nie wiem. Może przy 15 nockach w miesiącu, kilku nadgodzinach i premii za tajemniczego gościa albo najlepiej dwóch tyle się wyciągnie. A, i jeszcze trzeba być starszym menadżerem, bo młodszy nawet wtedy nie ma co na tyle liczyć.
Szatynka 2016-04-29 22:49:38
,,Wujuś '' kimkolwiek jesteś SZACUN za przenikliwie uroczą a jakże prawdziwa w swoim rodzaju wypowiedz :) No cóż prawda jest taka , ze ekipa , która zbudowała McDonald's rozsypała się w pył tylko i wyłącznie z powodu obecnego kierownictwa ... Czy nikt tego nie widzi ?! Tych nagłych zwolnień , L4 ... Czy to naprawdę jest normalne ? Hmmm .... no cóż teraz ,,tyłek '' się pali a jeszcze całkiem nie dawno najcześciej słyszane słowa z ust kierownika to ,,NIKT CIEBIE NA SIŁĘ TU NIE TRZYMA'' na nasze miejsce jest milion chętnych ... Stoję obok , obserwuję i tłumów nie widzę ... Co do M.SZ no cóż karma wraca moja droga , gdybys kiedyś zwątpiła :)
1
Stary Pracownik 2016-04-30 16:19:56
Praca w Mc w Gnieźnie ciężka nie była, ale atmosfera? Dała się we znaki. Do dziś pamiętam te oryginalne słowa kilku osób "Atmosferę sami sobie tworzycie". Guzik prawda. Jeżeli nie ma szacunku względem pracownika, to też nie ma co liczyć na to, że pracownik będzie zmotywowany i zadowolony z takiej pracy. Czasy A.S. i B.S były najlepsze. Choć były tarcia, różne sprzeczki, jakieś małe niedomówienia, to do pracy człowiek szedł z uśmiechem na twarzy i pełen sił. Kierownik się zmienił i wszystko stanęło na głowie. Można wymagać, a nawet powinno się wymagać, ale nie sztuką jest brać, a od siebie nic nie dawać. Można wspomnieć też o jawnym faworyzowaniu pracowników, menadżerów - gołym okiem to widać. Jednym podkłada się świnie i podkopuje autorytet, a innych się stawia na piedestał i wychwala niczym bóstwo - gdzie w tym wszystkim logika?

W temacie słów "Atmosferę sami sobie tworzycie":
Pracuję w McDonald's w Anglii. Na samej rozmowie kwalifikacyjnej widać gołym okiem, jakie podejście mają menadżerowie oraz kadra kierownicza względem pracowników. To właśnie oni tworzą tą atmosferę, gdzie pracownik czuje się doceniony, zmotywowany, zadowolony. Niby jest to ta sama Restauracja, a jednak różni się w wielu aspektach, jak choćby system oceny pracownika, PRAWDZIWIE elastyczny grafik pracy, wynagrodzenie zgodne z posiadanym doświadczeniem. Porównania z tym, z czym miałem styczność w Gnieźnie, nie ma żadnego. Cóż - Anglia to Anglia, Polska to Polska - nie ma co porównywać.

Wracając do Gniezna:
Szatynka masz rację. Kierownictwo żyje słowami "Nikt Ciebie na siłę nie trzyma" , "Jeśli nie odpowiada tobie ta praca, to możesz się zwolnić" , a przychodzi co do czego, to trzeba prosić się o zwolnienie za porozumieniem stron. Współczuję wielu pracownikom tej Restauracji, a zarazem nie dziwię się, że tak wielu pracowników jak i menadżerów odchodzi - wiele można wytrzymać, ale bez przesady. Ale skoro kierownictwo idzie takim torem, a nie innym... niebawem ta Restauracja będzie mieć załogę-widmo :D

Pozdrowienia :)
Szatynka 2016-05-02 22:32:22
Generalnie stoję obok , widzę , słyszę i ... McDonald's Gniezno już jest załogą widmo ! Wszyscy wartościowi ludzie , którzy tworzyli ten zespół wraz z A i B po prostu odeszli :( Pytanie dlaczego ?! No cóż odpowiedz jest niezwykle prosta dobitna i zwięzła * Nowy kierownik restauracji dał wszystkim popis swojej uprzejmości , szacunku oraz przeogromnej pomocy ... ? Dziś KARMA wraca ze zdwojoną siła , także ŻAL przeogromny patrzeć jak teraz się błazni by nadal mieć swoje ,,JA'' do powiedzenia . Wymagasz szacunku , okaż go innym - Proste i banalnie logiczne :)

1
xyz 2016-05-06 20:09:33
Norbert, daj w koncu sobie spokoj z MCD Gniezno. Jak przyjezdzasz - piszesz skargi, pracowales - pisales skargi. To juz nudne.... zachowujesz sie jak dziecko. Jak tesknisz za praca w PL - wroc. I tak Cie nie przyjma :D
Stary Pracownik 2016-05-11 00:13:39
Zastanów się wpierw za czym miałbym tęsknić...

Dalej - jeżeli wydaje się Tobie mówienie prawdy na głos, to wcale nie musisz tego czytać, a co ważniejsze - brać udziału w dyskusji.

Stwierdzanie oczywistych faktów nie jest zabronione i choć pracownicy McD Gniezno nie mają odwagi by powiedzieć to wprost, mają chociaż tyle odwagi by anonimowo tutaj się wypowiedzieć. Nadto - mam teraz porównanie w kwestii pracy w McD Gniezno, dzięki pracy w McD w Anglii i dlatego zabrałem tu głos, gdyż teorie prawione przez niektóre osoby w McD Gniezno to zwykły stek bzdur, którymi karmią innych, ażeby zasłonić swoje wady.

A co do skargi na M.R. - instruktor nie znający standardów, który nie uśmiecha się do gościa Restauracji, a wręcz przeciwnie, który ma minę jakby za karę był w pracy, zamówienia wydawane bez zachowania kolejności i wydanie mojego zamówienia po 30 minutach od jego przygotowania wraz ze starymi frytkami - ogromny szacunek. Ktoś chyba zapomniał, że jestem BYŁYM pracownikiem i w obecnej chwili, składając zamówienie, jestem już GOŚCIEM.

Jeszcze masz jakieś pytania, sugestie, czy jakiś inny interes?
1
Stary Pracownik 2016-05-11 00:15:37
Żebyś nie miała się czego uczepić... zjadłem jedno słowo, to też się poprawię :)

Dalej - jeżeli wydaje się Tobie nudne mówienie prawdy na głos, to wcale nie musisz tego czytać, a co ważniejsze - brać udziału w dyskusji.
dobry temat 2016-05-31 11:22:21
Milena,milena,to nie porozumienie ze jeszcze pracuje!!!!
Pyskata 2016-06-18 16:36:17
Awansować można i to bardzo szybko :) W obecnej chwili nie ważne jest kto dostanie awans, ważne by uzupełnić braki w kadrze menadżerskiej. Kierownik chodzi po Restauracji i otwarcie się pyta "chcesz niebieską koszulę?". Jeśli się więc zgodzisz, to też szybko awans dostaniesz, niezależnie od twoich umiejętności i szkoleń :)
Pyskata 2016-06-19 08:30:35
To zależy dla kogo. Stawka godzinowa na stanowisku menadżera nie jest wcale wiele wyższa od stawki zwykłego pracownika. Dodajmy jeszcze do tego, że masz milion pięćset nowych obowiązków, a Szanowna Pani Kierownik tylko wyszukuje odpowiedniej chwili, ażeby zrównać ciebie z ziemią. Jako menadżer wiele razy jesteś zmuszony do zostania na nadgodzinach, za które pieniędzy nie dostaniesz - pracujesz za darmo. Biorąc też pod uwagę system przyznawania awansów, jaki wcześniej opisałam - przychodzisz do pracy i zaczynasz się uczyć wszystkiego, po miesiącu - dwóch dostajesz ofertę awansu nie wiedząc wszystkiego, gdyż w 2 miesiące wszystkiego się nie nauczysz, a potem jesteś jechany za to, że czegoś nie wiesz, nie potrafisz etc, mimo że braki w szkoleniach to w tym momencie nie twoja wina. Czytając to pomyśl więc, czy nadal uważasz taki awans za "dobry". Może w innej restauracji, w innym mieście i z innym kierownikiem, ale niestety nie w Gnieźnie.
Pyskata 2016-06-19 20:13:42
Mój poprzedni post: "Może w innej restauracji, w innym mieście i z innym kierownikiem, ale niestety nie w Gnieźnie."

W którym Mc pracują twoi znajomi? W Gnieźnie? Nie sądzę. Tu nie chodzi o ruch, tu nie chodzi o wyzysk. Przeczytaj uważnie to co napisałam w poprzednim poście, a może zrozumiesz co miałam na myśli :)
Pyskata 2016-06-21 21:34:11
Próbować można wszędzie :) W tym temacie są opinie dotyczące konkretnie McDonald's Gniezno. To, że w Gnieźnie mamy cyrk na Żwirki i Wigury, to nie znaczy, że jest tak wszędzie :)
Milenka 2016-07-05 15:50:17
Nie wiedzialam ze Beata i Agnieszka sobie odeszly??Szkoda ,takie fajne i mile kobietki i doskonale w swoim zawodzie!!!!A teraz jest Kto???moze ktos opisze zmiana kierownictwa w Gnieznie.Tym Paniom zycze dobrego awansu na wyzsze szczeble tego zakladu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
Milenka 2016-07-05 15:50:43
Nie wiedzialam ze Beata i Agnieszka sobie odeszly??Szkoda ,takie fajne i mile kobietki i doskonale w swoim zawodzie!!!!A teraz jest Kto???moze ktos opisze zmiana kierownictwa w Gnieznie.Tym Paniom zycze dobrego awansu na wyzsze szczeble tego zakladu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
dobry temat 2016-07-18 12:04:05
Kto napisze ze jest nowa miotla w Mc-Donalds gniezno
gość 2016-08-01 12:42:21
Nie porównuj recepcji do McDonald's, szczególnie w Gnieźnie, gdzie natężenie ruchu jest mega. Nie masz pojęcia o czym mówisz.
Roześmiana 2016-08-02 06:32:31
Ludzie kochani chyba Wam się w głowach pomieszało. To nie jest forum "jak bardzo nie lubisz Pani X lub Pani Y". Każdy wie, że biuro czyta te Wasze wypociny i serio myślicie, że to coś zmieni? Fakt jest taki, że jest tam coraz gorzej, pracowałam w gnieźnieńskim Maku trochę czasu i niektóre awanse są śmiechu warte. Nie zmienia to faktu, że jest to dobra praca "na start". Umowa o pracę, 30min przerwy, grafik możesz ułożyć sobie pod szkołę/inne obowiązki, wypłata zawsze na czas, a i z płacą nie jest najgorzej. Fakt faktem nie ma tam łatwo, ręce pełne roboty, standardy, nerwowa atmosfera... ale lepsze to niż nic :) Nie rozumiem czemu Wy się tak tutaj kłócicie i spinacie, trochę luzu ludzie. Wracając do tematu - nie żałuję, że tam pracowałam, jednak zmiana pracy wyszła mi na dobre :) Trzymam kciuki za wszystkich, którzy tam nadal walczą.
3
Ktoś zły 2016-10-11 02:48:46
Wyłącz muzykę na noc bo tu są dzieci
jog 2016-10-20 12:24:54
hahaha manager za 2500zł XD sprzątaczka zarabia więcej
Brawo 2016-10-23 09:34:16
Obecna osoba zarządzająca tą dążącą ku upadkowi firmą nie posiada jakiejkolwiek wyobraźni i wiedzy jak dobrze zarządzać. Sporo dobrych, starych pracowników już odeszło, a to tylko dlatego że w firmie ludzie nie są traktowani jednakowo. Elastyczne godziny pracy ? Jeżeli przyjdzie ktoś teraz jako nowy pracownik to on ustala swoje warunki pracy, a nie pracodawca więc śmiało moi drodzy. ( praca w maku od pon do pt w godzinach 6-14 jest możliwa ). A co robi w tym momencie doświadczony pracownik, który pracuje dajmy na to powyżej 2 lat ? Zapiernicza za dziesięciu, niektórzy po 15 nocek i dodatkowo praktycznie wszystkie weekendy. Czyli sposób na motywowanie i zatrzymywanie nowych pracowników jakiś jest, tylko zapomniano przy tym o pozostałych. I tutaj koło się zamyka.
4
Kali 2016-10-23 21:59:14
Popieram wyzej post. Niedlugo mak bd czynny od 6-15 bo niedlugo nikogo nie bedzie na popoludniowki tylko sami pracownicy na rano. A traktkowani starzy pracownicy sa jak smiecie a nowi to sa uwielbiani byle tylko zostali. Osoba zarzadzajaca rozwalila restauracje w ciagu 1 roku
6
Zostaw swoją opinię o McDonald's - Gniezno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie McDonald's