brak logo

SESCOM S.A.

Gdańsk

Opinie o SESCOM S.A.

Marek 2012-01-17 15:06:46
Ja tez nienazekam na ilosc roboty, jest tego sporo. Sprzet dostalem bardzo dobry. Jestem blisko domu, do klientow blisko. Dobra firma. Jestem zadowolony.
1
monter 2012-06-13 15:30:03
Siedziba firmy mieści się w kawiarni w CH Manhattan we Wrzeszczu. Rozumiem, że tną koszty, ale żeby aż tak. Często szukają ludzi, zatem jest spora rotacja. Czy napewno jest tak różowo ?!
2
Auchan 2012-12-17 13:57:52
witam.

duża rotacja pracowników w firmie, słabe umiejętności i wiedza techniczna pracowników serwisowych a jeszcze gorsza ludzi nimi kierujących. robią wszystko więcej psuja jak naprawiają i zadają za usługi niemałe wynagrodzenie
Spoko 2013-01-27 21:32:52
Auchan, pewnie wywalili cie z roboty bo byles za slaby i teraz sie odgrywasz. Jesli klienci placa im duza kase to chyba cos potrafia.
Były Współpracownik 2013-06-26 13:12:31
Faktem jest ze zdecydowana większość pracowników jeśli nie wszyscy, Współpracuje z sescom a nie pracuje w tej firmie.
Ja współpracowałem z nimi około 3lat i nie narzekam, pomimo ze to oni mnie (zwolnili).
Zarobki godne, praca ciekawa w dobrej atmosferze.
Szkolenia serwisu na bierząco realizowane.
Polecam wszystkim, którzy nie boja się pracy, a chcą zarabiać dobrze i poszerzać swoją wiedzę. Ci którzy oczerniają tą firmę to albo konkurencja, albo wcale nie mieli szansy pracować w gronie tych ludzi.
Pozdrawiam całą ekipę Szczególnie serwis Sescom.
Krzysiek
1
Mariusz 2013-09-05 22:34:25
Pracuje tam, ale będę musiał się zwolnić,ponieważ nie znam się na palnikach nadmuchowych, kiepskie warunki pracy zarobki ok. 2000
2013-09-17 11:53:26
Mariusz, to chyba nie jestes serwisantem albo mowisz o jakiejs innej firmie. Jestem w serwisie i nie znam takich sytuacji.
galaxy 2013-09-18 22:22:38
Witam
Wykonuje dla Sescom uslugi serwisowe na zachodzie i musze przyznac ze jak do tej pory sie niezawiodlem sie na wspolpracy z nimi.Zarobki jak na Polska firme calkiem przystepne. (Mlode Wilki, niech sie tak dalej rozwijaja).
Pozdrawiam
2013-09-25 17:12:13
Mariusz rzeczywiście nie zna się na regulacji palników nadmuchowych dwustopniowych i modulacyjnych sam mu kiedyś udzielałem wskazówek nie miał pojęcia o ich regulacji i analizy spalin.
2013-09-26 07:00:38
Zarobki różne, zależne od stopnia zaangażowania w pracę, chęci rozwijania się i umiejętności. Jeśli spełniasz powyższe warunki, nie powinieneś mieć problemów z utrzymaniem rodziny.
1
2013-09-27 20:36:21
Serwis zarabia około 3500 - 6000 netto - na tyle wystawia sie fakury. Z tego oczywiście podatek i zus trzeba odprowadzić samemu. Kiedyś tam pracowałem ale firmy nie polecam.(usunięte przez administratora) ciągłe rozjazdy, brak życie prywatnego. Mają problemy z wypłatami nadgodzin i za każdym razem urywają coś z tego co się należy. Pomimo tego że na obiekt czasem trzeba jechać kilkaset km to dojazd się nie liczy jako praca. Paradoksalnie, dojazd do i z obiekty niech będzie 8 h + 3h na obiekcie = brak nadgodzin. Obiecują złote góry itd. Szkolenia???? System szkoleń??? A co to takiego? Jak się sam nie wykłuciłem o to żeby mnie wysłali na szkolenie to nie było o nich mowy. Samochody z GPS-em wiedzą zawsze gdzie jesteś, w telefonach instalowany FAMOC - zainteresowani nich sami poczytają o możliwościach programu - ciekawa lektura. Ludzie koordynujący pracę mają blade pojęcie o tym co robią serwisanci. Liczy się robienie jak największe liczby przeglądów. Awarie są nie lubiane bo to burzy pięknie poukładany grafik. Jazda po kilka razy na jeden obiekt do różnych tematów jest standardem bo to są kolejne zlecenia i liczy się ich ilość a w drugiej kolejności jakość wykonania. Duża rotacja ludzi w firmie o czymś świadczy - i nie koniecznie o brakach wiedzy.
2
Gość 2013-10-06 08:37:04
Też tam pracowałem. Potwierdzam to co wyżej.
1
Janusz 2013-10-07 11:09:18
To nieźle zarabia.
2013-10-09 05:08:36
Firma uwaza sie za liderana rynku, co niestety nie jest prawda. Top managment zapatrzony w siebie, bez wiedzy technicznej. Regionalni koordynatorzy serwisowi pomimo dobrych checi nie maja nic wspolnego z praca w terenie... Serwisanci pozostawiaja wiele do zyczenia (polowa nie zna podstaw chlodnictwa - z reszta jak managment...). Stawiaja bardziej na informatykow i swoje biuro nizeli na ludzi, ktorzy przynosza realny zysk. Moglbym napisac wiele na temat tej Firmy ale szkoda mi marnowac moj czas i klawiature. Potwierdzam w/w. Osobiscie Firmy nie polecam.
2
Zdziwiony 2013-10-09 15:34:13
Mam firmę serwisową i nie kończy się moje zdziwienie. Każdy chciałby zarabiać krocie nic przy tym nie robiąc i jeszcze mając pretensje do pracodawcy że chce go z roboty rozliczać. Najlepiej kasować pieniądze, nic nie robić i jeszcze narzekać. Szkoda gadać.
3
Były 2013-10-09 15:50:07
Pracowałem kiedyś w tej firmie i dzisiaj chętnie bym tam wrocił. Kase maiłem zawsze na czas.
2013-10-10 13:50:16
To zalezy z jakim zaangazowaniem podejdziesz do wspolpracy z nimi.Czym wogole dysponujesz.Moge powiedziec ze w moim przypadku jak na zachod zarobki sa lekko powyzej sredniej.
pasik 2013-11-30 12:56:13
Może trochę prawdy o tej firmie a nie bajek, w serwisie 300km dziennie to normalka, można zapomniec o nadgodzinach 10-12h dziennie normalka, pracuje się samemu nawet nie ma kto drabiny potrzymac, dyżur 2 razy w miesiącu 7dni 24h i lecisz o 3 w nocy sam 200 km do klimy w stacji na odludziu, praca tylko dla tych co nie mają rodziny, zarobki bez rewelacji
5
mlody 2013-12-02 20:39:54
Pasik, potwierdzam, ale jak się piszesz na serwisanta to właśnie tak wygląda ta robota. serwisant musi być w ruchu, a czasem też w nocy. jak ktoś chce pracować w sobote i niedzielę to może dodatkowo zarobić, przymusu nie ma.
3
edynburg 2013-12-25 21:09:14
Praca tylko na własną działalność więc jaki urlop??, no na święta dostaniesz serdeczne życzenia, cała odpowiedzialność na Ciebie a i weksel in blanco do podpisania na samochód polecam :)
3
antySescom 2014-01-05 20:35:13
bony na święta ? :)))) Na święta dostaniesz czekoladki i uścisk prezesa :)

Atmosfera pracy nie najlepsza, pieniądze jakie oferują są nieadekwatne do całkowitego poświęcenia siebie co jest wymagane w tej firmie. Osobiście nie polecam.
2
Marek 2014-01-08 12:06:51
Pracuję w sescom i mam normalne urlopy, wypłata ok i zawsze na czas.
3
xxxx 2014-01-13 16:23:46
Drogi Marku jeżeli pracujesz w biurze może i tak, ale w serwisie nie jest tak różowo w okresie letnim tylko 10 dni mozna wziąć i to od czerwca do konca września. Dodatkowo serwisanci maja magazyn w domu czyli całe pomieszczenie gratow. Zarobki jak na ilość pracy, wymagania i dyspozycyjność 24h nie robia wrazenia
M.G. z BT 2014-01-16 16:17:13
Szanowny Panie "xxxx",
z reguły jedynie obserwuję wypowiedzi bez zbędnego udzielania się, lecz w tym przypadku muszę się odnieść do Pańskiego komentarza. Pragnę Pana poinformować, że nie jestem autorem wypowiedzi z dnia 2014-01-08 12:06:51. Mało tego, jestem ostatnią osobą, która ma jakiekolwiek moralne prawo wypowiadania się w kwestiach urlopowych, zarobkowych, etc.
Ponieważ współpracuję z naszym serwisem, wiem jakie są realia (tak samo jak Pan)... Posiadając tą wiedzę, nie widzę sensu "prowokowania" trudnych dyskusji na tematy urlopowe, podpisując się z imienia na forum publicznym. Przypomnę tylko, że internet jest narzędziem w którym każdy może się podpisać tak jak chce oraz mówić o czym chce (choć to drugie nie do końca jest prawdą).
Fakt, że pracuję w BT nie upoważnia mnie do jakichkolwiek ulg. Wszyscy wiemy, że nasza branża jest specyficzna, uzależniona od warunków pogodowych, wymagań Klienta, etc. Nie pracujemy "na poczcie" i bardzo często nasz czas pracy znacznie wykracza poza ogólnie pojęte ramy "8-16". Zarówno ja, jak i Pan gramy w jednej drużynie i chcemy dobrze wykonywać swoje obowiązki - fakt ten tym bardziej nie pozwala mi się wypowiadać publicznie na tematy związane z przyjemnościami (np. urlopy).
Prawda jest nieco inna - w "sezonie chłodniczym" raczej ciężko o urlop; u mnie jest to raczej wykluczone + kwestia dyżurów serwisowych.
Godzę się z tym faktem gdyż wiem, że nierozwiązany problem z "reanimacją" jakiegokolwiek urządzenia pozostaje nadal nierozwiązany i temat do nas wróci. Mój punkt widzenia może być nieobiektywny, ponieważ (być może niepotrzebnie) podchodzę do kwestii technicznych trochę ambicjonalnie...
Mimo wszystko, jestem po Waszej (serwisu) stronie.

Pozdrawiam wszystkich Serwisantów Sescom S.A.
3
szczesliwy ex 2014-03-04 13:40:08
Jak to co? Upadlosc bo do tego prowadzi polityka tej firmy
2
Galaxy 2014-03-05 20:23:52
Jaka upadlosc, z kad takie informacje Macie;) Firma z tego co mi wiadomo dosyc dobrze prosperuje.PAMIETAJMY ZE SESCOM DZIALA NIE TYLKO W POLSCE.
1
xxxx 2014-03-12 22:47:01
z tej firmy to już nic dobrego nie będzie - może od razu nie padnie, ale z dna zrobi się dno i metr mułu.
1
Urzytkownik 2014-03-22 10:24:29

Nie zachęcam korzystania z usług tej firmy zatrudniają ludzi nie mających pojęcia o serwisowaniu kotłowni i urządzeń gazowych mnie (usunięte przez administratora)dokładnie urządzenia na obiekcie i powiedzieli,że to moja wina-) (usunięte przez administratora)
1
Kik 2014-03-27 09:50:18
Naucz się czytać ze zrozumieniem. W ogłoszeniu dokładnie napisano co się wydarzy na ZWYCZAJNYM zebraniu. Zapewne nie masz zielonego pojęcia co to znaczy.
Kik 2014-03-27 10:10:24
Pewnie zepsułeś, ba jak znasz się na urządzeniach tak jak na gramatyce języka polskiego to nic dziwnego.
Urzytkownik 2014-03-31 09:05:18

Celowo wybrałem taki nick-))
qdłaty 2014-04-06 00:13:24
Pytanie. Ile zarabiają koordynatorzy serwisów? Ktoś ma jakąś opinię na temat tego stanowiska?
4
JUŻ PO 2014-04-16 00:25:14
Daj sobie spokoj z ta firma, no chyba ze bawi cie bycie essesmanem i ciagła pogon za słupkami, codzienne spotkania, zero spokoju w tej firmie, nawet na urlopie co 15min telefon
masakra
4
JUŻ PO 2014-04-18 22:29:52
firma badziewna a pozytywne opinie dodaje tylko jedna osoba - pracownik SESCOM dbający o dobry wizerunek firmy w internecie :D Niestety do tego ta firma się zniżyła, że musi zatrudniać taką osobę :D tak więc (usunięte przez administratora)który chwalił powyżej firmę jest kobietą ;p
3
Galaxy 2014-04-19 21:55:17
Jak Ktos wspominal wczesniej Serwisant to nie pracownik poczty .W tej branzy trzeba sie liczyc z czestymi wyjazdami na zgloszenia .Nie skupiac sie na liczeniu slupkow przy drodze itp.
Jezdze dla Sescom ponat 100tys.km w rok i nienarzekam, zleceniami mnie wrecz zasypuja ,jest co robic.
Lepiej jest skupic w tej branzy a nie na marudzeniu i narzekaniu.
7
Chetny do pracy 2014-05-10 19:12:41
Jak ktoś szuka spokoju w pracy, nie radzi sobie ze słupkami to całe szczęście dla tej firmy, że już ciebie tam nie ma.
Przejrzałem wszystkie posty i odnoszę wrażenie, że narzekają tylko te osoby, którym nie chce się pracować.
4
W 2014-05-14 00:39:03
Ja też dla nich nabijam kilometry ale taki zawód sobie wybrałem i nie dziwi mnie jak jadę w nocy czy w niedzielę na awarię bo taka praca gorąco polecam
4
enter 2014-05-28 22:44:53
Widze ze biuro z Gdanska mocno dba o opinie sescomu w internecie ;)
Znajdzcie mi jedna normalna osobe która by chciała w sobote o 3 rano wstawac i jechac samemu 300km w jedna strone za 70 czy 80 zl hahahahah
2
Herr 2014-06-06 22:26:36
Wie ktos jak z zarobkami w tej firmie w Niemczech ponoc tam oddzial otworzyli.Po wakacjach sie tam wyprowadzam i chce z nimi wspolpracowac.
Andrzej 2014-06-30 16:19:45
Ile wyciąga serwisant a ile szeregowy pracownik ?
Galaxy 2014-07-15 23:42:40
Kolego Herr.
Sescom ma juz swoj oddzial w Niemczech i dosyc dynamicznie dzialaja.Polecam wspolprace z nimi.
Boryna 2014-08-06 23:34:11
Bezeedura
Jasik 2014-11-03 21:28:16
Wie ktos jak tam z zarobkami w Niemczech.Do niedawna prowadzilem maly serwis chlodniczy w Polsce teraz mieszkam w Limburg.Chce z nimi popracowac a opinie o Sescom sa rozne.
master 2014-11-17 00:11:15
ŻENUA
Szako 2015-01-07 15:08:45
A jak wygląda praca jako konsultant?
Galaxy 2015-01-07 16:07:59
Szako o jakiego konsultanta pytasz w polsce czy za granica?
Szako 2015-01-07 16:10:11
W Polsce obsługa przychodzących połączeń w zasadzie usterek.
Szako 2015-01-07 16:48:04
Przyjmowanie zgłoszeń o usterkach technicznych dostępnymi kanałami komunikacji (telefon, e-mail, www)
Lechia 2015-06-09 00:54:05
Polecam wspolprace z Sescom w Niemczech .Dobrze sa zorganizowani serwisy elastyczne.Wynagrodzenie na czas.Oby tak dalej!
1
qwsx 2016-05-05 23:16:46
czyli rozumiem, że teraz nie mam co liczyć na jakiekolwiek oferty pracy od SESCOM S.A.? Bo szukam...
Zostaw swoją opinię o SESCOM S.A. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SESCOM S.A.