RGB Elektronika

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o RGB Elektronika Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Opinie o RGB Elektronika Wrocław

Nie przegap nowości o RGB Elektronika Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością!

Aleksander

17.08.2023 12:46

Pracowałem dość dawno, 2014-15 oraz nie długo. Opinia z mojego punktu widzenia pozytywna. Atmosfera w zespole fajna, relacje z zarządem bardzo w porządku
    Szakal2004

09.07.2022 14:29

Odbywałem praktyki szkolne w RGB i jestem pod wrażeniem. Rozbudowany serwis, wiele stanowisk testowych bardzo spora liczba urządzeń w zapasie. Każdy z serwisantów przyjaźnie nastawiony, chętnie dzielił sie wiedzą i udzielał wskazówek. Jako pracodawcę polecam

campersale

01.07.2026 10:18

Witam. Chciałbym tylko napisać, że rozmowa rekrutacyjna (stanowisko w administracji), przeprowadzona w spokojny, konkretny i życzliwy sposób.
    Kandydatka

07.02.2025 12:42

Na jakie wynagrodzenie można liczyć w administracji??

aco

25.06.2026 13:07

niskie 🙂

aco

25.06.2026 13:04

Wymagają umiejętności na skale zarobków powyżej średniej krajowej i zaangażowania niczym CEO. Wynagrodzenie zaś mierne - ledwo odstające od najniższej krajowej. Nie polecam, (usunięte przez administratora)nie wie nic o potrzebach pracowników. Nie ma nawet krzty prób urozmaicenia życia pracownika. Duża firma z ciągotą do korpo-zarządzania, a w administracji zaledwie garstka przepracowanych dziewczyn. Zero inicjatyw ze strony menadżerów, brak miłych gestów. Jak wynagrodzenie lipne - to chociaż czekoladę dajcie. Każde miejsce jest lepsze, bo tu tylko stres za grosze i nawet nikt Ci nie podziękuje. Właśnie - nie świętuje się żadnych sukcesów, nie ma gratyfikacji - ŻADNEJ, ale żebyś zapracował na niego to proszę bardzo. Wyniki/obroty firma ma dobre i brak gestów tego typu pokazuje, że ma gdzieś pracowników tylko po to są, żeby tyrali nie na swoje wakacje (usunięte przez administratora). Do refleksji (usunięte przez administratora)

KRZYSZTOF

25.05.2026 10:07

Na stronie internetowej tworzą piękną bajeczkę, a w rzeczywistości brak kompetencji HR przy rekrutacji poraża. Ogromne wymagania, za najniższą krajową i najlepiej studenta z kilkuletnim doświadczeniem. Rekrutacja w tej firmie to komedia. Nie polecam!!!!! Na szczęście nie udało im się mnie zatrudnić. Wielkie rozczarowanie.
    Zniesmaczony

11.05.2026 17:23

Niestety zatrzymałem się na 3 etapie rekrutacji. Rozumiem odmowę - zdaję sobie sprawę że byłem jednym z bardzo wielu kandydatów a udać się mogło tylko jednemu z nas - tu nie mam żadnego żalu. Niestety nie mogę wypowiedzieć się pozytywnie o samym procesie rekrutacji - który niestety obecnie w naszym kraju staje się po mału standardem wynikającym z niestety ale muszę to określić w ten sposób - lenistwa osób odpowiadających za rekrutację oraz braku jakiejkolwiek komunikacji między członkami ich zespołu. Postaram się krótko opisać proces w którym brałem udział. Etap 1 - rozmowa telefoniczna - kilkunasto minutowa. Kilka (może kilkanaście) klasycznych pytań odnośnie przebytej kariery zawodowej. Powody rozstania się z poprzednimi pracodawcami. Kilka słów "o sobie", plany oraz oczekiwania co do rozwoju dalszej kariery zawodowej etc...... Etap 2 - videorozmowa - dokładnie to samo z tym że rozmowa z dwiema osobami. Niespodzianka. Dokładnie ten sam zestaw pytań. Kolejna godzinka w plecy 😊 słowo w słowo te same pytania - nawet nie wiem czy nie w tej samej kolejności ale bądzmy uczciwi - do rozmowy dołączyła jedna osoba więc trzeba było opowiedzieć wszystko od zera Etap 3 - po kilkunastu dniach oczekiwania - zostałem zakwalifikowany oraz zaproszony do kolejnego etapu rozmowy - jakże popularnego w ostatnim czasie - wizyta siedzibie firmy (330 km w jedną stronę 😊 ). Przecież nie ma sensu jechać na potencjalny obszar działania oraz zamieszkania kandydatów i zoorganizować spotkanie skoro można kilka(naście) osób ściągnąć do siedziby firmy pod pretekstem poznania się nawzajem oraz zapoznania z miejscem pracy (w którym odbywa się wizyty raz w miesiącu - poza tym praca jak to na stanowisku przedstawiciela handlowego ok 80% czasu praca w terenie 20% home office - videorozmowy, raporty etc). Tu kolejna spektakularna niespodzianka. Jedna nowa osoba biorąca udział w rekrutacji i co? Oczywiście że ten sam zestaw pytań w tej samej kolejności jeśli mnie pamięć nie zawodzi 😊 dokładnie to samo - gdzie Pan pracował ? Czemu już Pan tam nie pracuje? Jakie oczekiwania i jakie plany na dalszą karierę zawodową i kilka pytań pobocznych które również pojawiły się zarówno podczas etapu pierwszego jak i drugiego 😊 Warto było poświęcić cały dzień i przejechać w sumie blisko 700 km ale bądzmy uczciwi. Zapoznałem się z obszarem pracy firmy. Realnie - 5-6 minutowy spacer po magazynie firmy i kilkusekundowa wizyta prawie że "w drzwiach" działu serwisu. Na koniec kolejne prawie 3 tygodnie oczekwiania bo przecież kandydaci nie biorą udziału w żadnych innych procesach rekrutacji i nie może im zależeć na konkretnych stanowiskach tak jak mi zależało na dołączeniu do zespołu RGB - otrzymałem informację że !!! Tu mogę się tylko domyślać chociaż mail jest dość jednoznaczny. Może zacytuję urywek "...z przykrością informujemy, że niestety nie możemy zaprosić Cię do dalszego etapu rekrutacji...". Czyli co. To jeszcze nie byłby koniec ? OK zgodzę się że dla mnie oznaczało to zakończenie procesów rekrutacji ale dla co najmniej kilku kandydatów oznaczało to z tego co wynikało z otrzymanej wiadomości - że będą brali w kolejnych etapach rekrutacji. Całkiem miło. Może kolejny raz zostaną zaproszeni do przejazdu połowy kraju aby odpowiedzieć na te same pytania przed kolejną osobą ? Oczywiście po pytaniu czy firma przewiduje zwrot kosztów dojazdów dla kandydatów - absolutnie nie 😃 kandydaci mimo że są nie jednokrotnie osobami bezrobotnymi - muszą liczyć się z kosztami aby otrzymać szansę przejścia się po magazynie firmy 😊
    #PrzedstawicielHandlowy

12.05.2026 09:18

Dziękujemy za poświęcony czas oraz udział w procesie rekrutacyjnym. Rozumiemy, że cały proces mógł być dla Pana wymagający pod względem organizacyjnym i czasowym. Chcielibyśmy doprecyzować, że proces rekrutacyjny na to stanowisko obejmował dwa etapy: – rozmowę online, – spotkanie w siedzibie firmy. Wspomniany w wiadomości „dalszy etap” oznaczał właśnie przejście do finalnego etapu zatrudnienia, czyli otrzymania oferty pracy. Odnosząc się do kwestii pytań podczas spotkań — pierwszy etap miał charakter bardziej ogólny i dotyczył przede wszystkim doświadczenia zawodowego oraz wzajemnego poznania. Drugi etap był znacznie bardziej szczegółowy i obejmował pogłębienie tematów związanych z doświadczeniem handlowym, sposobem pracy, oczekiwaniami oraz specyfiką stanowiska. Udział kilku osób w procesie wynikał z faktu, że decyzja rekrutacyjna była podejmowana wspólnie przez osoby, które na co dzień współpracują z przyszłym pracownikiem. Jednocześnie chcielibyśmy jasno podkreślić, że udział w spotkaniu w siedzibie firmy był dobrowolny. Podczas rozmów rekrutacyjnych nie były również składane deklaracje dotyczące zwrotu kosztów dojazdu, noclegu ani innych wydatków związanych z udziałem w procesie rekrutacyjnym. Spotkanie w siedzibie firmy miało na celu również umożliwienie kandydatom poznania organizacji, zaplecza logistycznego oraz środowiska pracy. Dziękujemy także za wszystkie uwagi dotyczące procesu rekrutacji. Każda opinia jest dla nas cenna i pozwala nam analizować obszary, które możemy usprawniać w przyszłości. Życzymy powodzenia w dalszym rozwoju zawodowym.
    Była pracowniczka

23.02.2026 22:25

Moze i praca na serwisie ma tutaj dobre opinie, ale dział sprzedaży?(usunięte przez administratora) głusi na jakiekolwiek uwagi, nawet na niesprzątanie w biurach, toaletach (tylko jedna część budynku jest zadbana i reprezentacyjna, w starej części samemu trzeba zmywać sobie biurko, a odkurzacza podłoga nie widywała). Najpierw dostaniesz awans, potem zmieniają im się plany na firmę, jej cele i nagle masz wrócić do poprzednich obowiązków.(usunięte przez administratora) Dobrze, że ta współpraca się zakończyła(usunięte przez administratora)
    Przeżyte

24.02.2026 10:25

Potwierdzam, niestety to co się dzieje w tej firmie,(usunięte przez administratora) naprawdę kobiety są nieszanowanie, (usunięte przez administratora) brak awansów i możliwości rozwoju dla pracowników administracji - po prostu rób robotę i milcz, jak coś Ci nie odpowiada, to (usunięte przez administratora)zwolnieniem. Każdy patrzy na każdego, jak tu tylko zrobić dramę i obsmarować. Kiedyś to może była firma z zasadami, podejściem propracowniczym, ale teraz niestety to firma leci w dół. Jakość pracy, wyposażenie, pakiety i benefity, to śmiech ja sali. Stres i nerwowa atmosfera każdego dnia, presją robienia wyników i ciągłe nadgodziny, które są uwaga! Zakazane - nakładają limity czasowe! Ale masz się człowieku wyrobić z pracą na wysokiej jakości, bezbłędnie i najlepiej w turbo tempie, którego weterani tego zawodu nie są wstanie osiągnąć. Niestety ta firma to (usunięte przez administratora)
    Kamil P....

01.11.2025 22:59

Aplikowałem na stanowisko Technik elektronik, ukończyłem technikum o profilu mechanicznym. Mam doświadczenie zawodowe jako elektryk – zajmowałem się prefabrukacją szaf sterowniczych + testy, montażem silników, enkoderami + proste programowanie LAD. Pracowałem również w firmie z branży elektroniki, gdzie wykonywałem rework elementów SMD, THT oraz BGA + testy AOI. Potrafię obsługiwać oscyloskop, analizator stanów logicznych, a także pracować z interfejsami takimi jak I2C, Modbus i inne + to moje hobby. Po złożeniu aplikacji otrzymałem jedynie krótką informację, że moja kandydatura nie została zaakceptowana, jednak bez żadnego uzasadnienia czy informacji zwrotnej. Chciałem dowiedzieć się, co mogło zadecydować o takiej decyzji – może czegoś mi brakuje, bo nikt nie jest idealny. Niestety, w rozmowie telefonicznej poinformowano mnie, że kontakt z rekruterką możliwy jest wyłącznie drogą mailową. Po wysłaniu wiadomości nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Uważam, że brak profesjonalnej komunikacji i jakiegokolwiek wyjaśnienia to duży minus. Szacunek do kandydata to również informacja zwrotna – nawet krótka. Firma sprawia wrażenie solidnej, jednak sposób prowadzenia rekrutacji pozostawia wiele do życzenia.
    #Elektronik

06.11.2025 13:38

Uprzejmie informujemy, że kontaktujemy się tylko z wybranymi osobami. Kandydat zostaje o tym poinformowany w mailu zaraz po aplikacji. Niestety ze względu na ilość kandydatur, odpowiedź na zadane pytanie może ulec wydłużeniu. Prosimy o ponowne wysłanie widomości dotyczącej rekrutacji. Nasz zespół rekrutacyjny chętnie odpowie na wszelkie pytania.
    @Szacun.

05.12.2024 16:16

Rozmowa rekrutacyjna w miłej i profesjonalnej atmosferze.Przedstawienie firmy bardzo mocno zachęcające do poznania jej.Moja opinia jest bardzo pozytywna i nie słodzę bo wyniki rozmowy dopiero otrzymam na email.Dziekuje.
    ExSerwisant

03.12.2024 00:35

Praca ogólnie całkiem przyjemna, gdyby nie ekipa zarządzająca. Firma niby nastawiona na pomoc klientowi i jak najszybsze usunięcie usterki klienta a tak naprawdę liczą się tabelki w excelu i humor kierowników czy dany sprzęt będzie naprawiany czy nie. Polecam przyjść na rok zdobyć doświadczenie i uciekać gdzieś indziej bo tutaj ciągle mało i cały czas coś nie pasuje…..
    Zainteresowana

17.04.2024 12:37

Dzień dobry, partner interesuje się zatrudnieniem jako automatyk, widzieliśmy, że jeszcze wcześniej było dostępne ogłoszenie. wpisano w jego streści, że wynagrodzenie ma być atrakcyjne ale co konkretnie się na nie składa? Będzie to sama podstawa czy jednak są jeszcze jakieś premie lub dodatki? kiedyś ktoś sugerował ze tylko handlowcy je mają a chcemy się rozeznać w widełkach
    Mama zainteresowanego

30.09.2024 13:17

Dzien dobry, tu mamusia zainteresowanego kandydata. Kiedy syn moze spodziewac sie odpowiedzi na zadane przez synowa pytania?
    Ex pracownik

30.08.2024 11:12

Pracowałam w RGB w (usunięte przez administratora), świetny zespół i atmosfera. Po wdrożeniu nie na problemu z wykonywaniem własnych obowiązków. Dla chętnych możliwość dodatkowego zarobku. Są też premie za wyniki. Firma przyjazna pracownikowi, jeśli chce Ci się pracować i masz ambicje tam to docenią, a mało jest takich miejsc. Gdyby nie przeprowadzka nadal z przyjemnością byłabym częścią RGB.
    Stażysta

28.08.2024 12:47

Jak mój poprzednik. Ekstra staż i super atmosfera. Roboty jest ogrom i ogrom możliwości, aby zdobyć praktyczna wiedzę i umiejetnosci. Z tego co widać firma świetnie sobie radzi z pozyskiwaniem zleceń, bo jest ich dużo. Ekstra doświadczenie. Pozdrawiam ekipę i mam nadzieje dostać się na etat.
    Były Pracownik

19.08.2024 09:16

Pracowałem w dziale sprzedaży. Osobiście bardzo dobrze wspominam ten okres. Pełen zakres klientów od małych firm po duże korporacje. Rozmowa telefoniczna na tematy techniczne już mnie nie przeraża mimo, że jestem po studiach niezwiązanych z branżą przemysłową. Firma nastawiona na cel i realizację targetów ale w tym pozytywnym aspekcie. Miałem przyjemność być w okresie silnego rozkwitu i często wpadały wysokie premie. Teraz bywa w kratkę ale mimo wszystko dalej się opłaca i premie dalej wysokie. Dla chętnych możliwość dorobienia na słuchawce - zdalnie. W tym wypadku również wpadały ekstra premie co w całości potrafiło zrobić super zastrzyk gotówki. Dużo się nauczyłem w ciężkiej branży co otworzyło mi drzwi do wielu innych firm. Pozdrawiam byłą ekipę RGB, szczególnie sprzedaż i oraz przezabawny serwis.
    FormerIntern

18.08.2024 19:40

Pracowałem na serwise. Skorzystałem z okazji płatnego stażu wystawionego przez RGB. Zostałem na 6 ms. później dzienne studia już utrudniały dalsze uczestnictwo. Przez te 6 ms. nauczyłem się więcej niż przez 3 lata na PWr. Ekstra ekipa, która dzieliła się wiedzą. Dzisiaj potrafię dobrze lutować, zdiagnozować falownik oraz nawet pewnych producentów naprawić. Szczerze polecam i na pewno będę składał CV aby wrócić już na etat. Najlepszy staż jaki miałem.

16.07.2024 19:05

Rast

Przebieg rekrutacji Rozmowa telefoniczna następnie zaproszenie na rozmowę w siedzibie firmy. Sama rozmowa około 30 minut. Kontakt zwrotny w ciągu około tygodnia z propozycją zatrudnienia. Pytania Dotychczasowe doświadczenie Znajomość elementów na płytce która jeden z rekruterów miał ze sobą. Oczekiwania finansowe

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    Magazynier

08.07.2024 14:30

Miro

Przebieg rekrutacji rozmowa z dwoma osobami, informacja jak wygląda praca ( max do godziny 16), zakres obowiązków - paczkowanie, sprawdzanie, szukanie czegoś w magazynach Pytania czym zajmuje się w obecnej pracy, od kiedy mam uprawnienia UDT, hobby, oczekiwania finansowe - rozmowa lajtowa, brałbym ale dostałem coś bliżej domu

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę, ale nie przyjąłem

#RozmowaKwalifikacyjna
    #Magazynier
    no name_123

24.06.2024 11:42

Firmę znam od lat, sami pozytywni ludzie-chętni do pomocy. Ekipa zgrana. Wiele można się nauczyć tylko trzeba chcieć. Polecam.
    Patryk

04.05.2024 19:58

Pracowałem ponad dwa lata na stanowisku account manager. Pod żadnym pozorem nie polecam podjęcia zatrudnienia w RGB Elektronika. Dział sprzedaży jest zarządzany przez ludzi, którzy nie mają pojęcia o pracy z ludźmi. Targety są nieosiągalne i tylko podwyższane. Managment pozostaje głuchy na uwagi.
    Zainteresowany

01.03.2024 17:55

Doszły mnie słuchy iż w rgb z rocznym doświadczeniem jako elektronik elektroniki przemysłowej (falowniki, zasilacze, serwonapędy) można zarobić około 12k brutto, może ktoś potwierdzić?
    KS

18.03.2024 16:00

Wszystko zależy ile umiesz i jakie masz doświadczenie . Realnie na start jednak mniejsze pieniądze

16.04.2024 09:38

Dzień dobry, zachęcamy do złożenia aplikacji – podczas rozmów kwalifikacyjnych omawiamy indywidualnie stawki, mając na uwadze doświadczenie/umiejętności kandydata.
    Pola

01.04.2024 09:11

Hejka, a nie wiecie może czy w tym roku nie będą szukać młodszych specjalistów ds. administracyjnych? Po Psim Polu niedługo będę sobie zatrudnienia szukać, mam już doświadczenie a do Długosza daleko by mi nie było. w zeszłorocznej ofercie piszą, że wykształcenie wyższe byłoby mile widziane. jak wpłynie ono na stawkę?

16.04.2024 09:37

Dzień dobry, obecnie nie mamy wolnych wakatów dla tego działu – zachęcamy do śledzenia ogłoszeń jakie publikujemy dla innych stanowisk.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w RGB Elektronika?

Kontakt - RGB Elektronika Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Jana Długosza 2-6 51-162 Wrocław

NIP:8951985034

KRS:0001207551

Branża główna: Maszyny i urządzenia

Igbtmen

05.04.2024 12:02

Spoko - dużo się nauczyłem, teraz czas to wykorzystać. Polecam

16.04.2024 09:37

Dziękujemy za Twój wpis – powodzenia w nowym miejscu ????

18.08.2023 10:40

Czy jest możliwość pracy w RGB Elektronika Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K. na część etatu?

25.08.2023 16:14

Cześć, niektóre stanowiska i rekrutacje prowadzimy z opcją zatrudnienia na część etatu
    Marzena

04.01.2023 19:11

Pojawił się temat wynagrodzeń, że nawet zadowalające, może mi ktoś bliżej określić ile rzeczywiście firma płaci msc? Premie z tego co czytam też są, tylko zastanawiam się od czego zależne? Pomożecie?
    Ernest

17.02.2023 09:02

Premie tylko dla działu handlowego. Serwis oraz pracownicy fizyczni robią za pensje bez premii. Dla nas tylko świąteczna.
    Polak

16.01.2023 09:30

Typowa polska firma, odrzucają raz za razem, bez rozmowy. Nie wróże żadnrj przyszłości tej firmie, z takimi wartościami. Podsumoeując, więcej nie uderzam do polskich firm, nie warto, już nie pierwszy raz się przekonuję, tak o tej jak i innych polskich firmach, tak rodacy podchodzą do rodaków. Pozdrawiam i życzę Wszystkim lepszego wyboru.

16.01.2023 10:20

Bardzo dziękujemy za złożenie aplikacji i czas poświęcony na wypełnienie kwestionariuszy aplikacyjnych. Każdy aplikujący otrzymuje informację, że będziemy mogli skontaktować się wyłącznie z wybranymi kandydatami. Każda kandydatura rozpatrywana jest indywidualnie, a kandydat ma możliwość skontaktowania się z nami z zapytaniem, dlaczego został odrzucony. Zachęcamy do kontaktu :)
    Jarek

16.01.2023 14:17

Myślę że to kwestia pojedyńczego przypadku przy rekrutacji
    Radosław

02.01.2023 14:32

Serwis godny polecenia. Terminowe sprawdzenie urządzeń oraz naprawy. Szybki kontakt.
    UR

13.01.2023 11:09

Pomogli bardzo sprawnie. Pomoc uzyskałem w weekend (sobotę), co mnie zaskoczyło.
    Martyna

29.06.2022 16:09

Jakie formy zatrudnienia akceptują? zlec/uop/b2b

01.07.2022 12:04

Witam, akceptujemy wszystkie powyższe umowy. Zwykle w ofercie pracy zaznaczamy preferowane przez nas formy zatrudnienia na danym stanowisku, ale jesteśmy również otwarci na sugestie kandydatów.

14.06.2022 21:09

Pracuje od ponad roku i nie mogę powiedzieć zbyt wielu złych rzeczy- oprócz tego, że momentami pracy jest sporo. Wynagrodzenie na czas, w zadawalającej wysokości, premie do wyrobienia i też na dobrym poziomie. Praca zdalna możliwa wystarczy porozmawiać z przełożonym. W miarę młoda kadra przedział 25-40 lat. Normalna atmosfera Polecam

20.06.2022 11:29

Tak bywają takie chwile- ale za nad h masz płacone ;)

01.07.2022 11:34

Ja nie mam problemów - mój kierownik jest ok

01.04.2022 13:24

Witam. Drugi raz aplikowałem o pracę na stanowisko młodszy technik serwisu/inżynier i raz moja moja kandydatura została odrzucona. Może dlatego że moje CV nie spełnia kryteriów chociaż zaznaczyłem iż elektroniką pasjonuję się od wielu lat. Zauważyłem na jednym z portali że nadal poszukują pracowników na to stanowisko więc może wyślę zdjęcia swoich prac i co prawda nie są one bardzo zachwycające ale działają i dowodzą na to że mam jakieś pojęcie o elektronice, sposobach montażu/lutowania, potrafię rozróżnić podzespoły elektroniczne i ich zastosowanie, biegunowość. Pozdrawiam serdecznie, Adam.
    4 lata w firmie.

11.02.2022 17:17

Firma od lat się rozwija,powstają nowe stanowiska testowe a,co za tym idzie poszerza się zakres napraw, który firma może wykonać.W ostatnich latach wręcz skokowo wzrosło zatrudnienie i volumen napraw/sprzedaży. Niestety nie zawsze idzie to z jakością prac, utrzymywane jest wysokie tempo napraw, sprzedaży zleceń,co powoduje napięcia na lini BOK-SERWIS-MAGAZYN, szczególnie gdy biurowi muszą tłumaczyć się za a) źle spakowany sprzęt b)zła diagnozę serwisu. Chyba wynika to z ciągle podnoszonych progów finansowych w firmie. Niekoniecznie przekłada się to na wzrost wynagrodzeń pracowników z każdego działu. Niech świadczy o tym, duża wymiana kadr w BOK w 2021 w. Są w firmie osoby, które pracują już wiele lat, jedni przez zasiedzenie,inni bo czują tą pracę .Są osoby,które jak kierownik serwisu elektroniki,czy silników są mega ogarniętymi ludźmi pasjonatami tej dziedziny,chętnymi do pomocy.Tak samo jak Karol i Amadeusz Firma nie posiada parkingu,jest ogólnodostępny dla całego centrum biznesowego w ograniczonej ilości. Na plus umiejscowienie tuż obok pętli autobusowej i tramwajowej. W miarę stałe godziny pracy 7/17 możliwość pracy z domu dla niektórych. Wynagrodzenie zawsze na czas,wszelkie BHP na najwyższym poziomie,nadgodziny płatne,premie w zależności od działu i spełnionego progu.Firma polska z przyjaźnie nastawionymi właścicielami, którzy znają specyfikę branży,mają czas aby pogadać z zwykłym pracownikiem. Mają więcej luzu w sobie, niz niektórzy pracownicy(magazyn-kiero ,księgowość) Fajna firma na start jeśli chodzi o obsługę klienta,rozwijanie umiejętności w elektronice. Chcąc lepiej zarabiać i mieć możliwość większego rozwoju maks 3/4 lata i dalej. Niestety,ale pewnych rzeczy w polskich warunkach się nie przeskoczy.
    GallAnonim

28.09.2021 11:47

Rekrutacja - bardzo przyjemna, sprawna. Decyzja szybko podjęta. Praca - Dział BOK - bardzo miła atmosfera, przyjaźni współpracownicy. Bez pogoni w klasycznym stylu korpo, bez toksycznego wyścigu szczurów. Każdy chętny do pomocy. Praca głównie opiera się na kontakcie poprzez crm/telefon/słuchawkę. Jedni zajmują się sprawami serwisowymi drudzy sprzedażą. Jak wiadomo, tematy serwisowe są o wiele cięższe i jest ich znacznie więcej jak w przypadku sprzedaży. Trzeba posiadać o wiele większa wiedzę jak w przypadku sprzedaży. W mojej opinii - praca dla osób po studiach związanych z elektroniką, automatyką i robotyką (ale nie dla wydziałów, gdzie był tylko 1 semestr) bądź dla osób, których hobby to AiR. NIE MA szkoleń wprowadzających z zakresu maszyn/części/urządzeń które są w ofercie bądź które są serwisowane. Wdrożenie polega na zapoznaniu się z systemem do kontaktu z klientem i pozostałymi działami. Firma obsługuje bardzo poważne firmy na rynku i jest potrzebna wiedza z zakresu maszyn przemysłowych - czy to przy sprzedaży czy przy serwisie. Zawsze można kogoś poprosić o pomoc ale są dni, gdy wszyscy maja ogień i ogarniają swoje tematy. Przełożeni bardzo sympatyczni, pomocni. Starają się rozwiązać każdą wątpliwość, problem. Chcą, żeby pracownik czuł się dobrze w firmie. Problematyczny jest chyba jedynie dział księgowości, który zżera najwiecej nerwów przy finalizacji transakcji. I pewien Pan z działu magazynu - nie można być całe życie spiętym, więcej luzu by się przydało i wszystkim będzie pracowało się lepiej :-) Koło firmy jest parking, jest kuchnia, LIDL, Aldi, Browar100mostow, KFC. Praca zdalna po 3 miesiącach raczej w trybie hybrydowym. Szczerze - polecam.

18.01.2022 13:03

Witam :) Zależy to od działu, w którym się pracuje, obowiązków na stanowisku, preferencji pracownika itp. Z doświadczenia wiemy też, że wdrożenie na okresie próbnym lepiej przebiega, gdy pracownik jest w biurze i ma opiekuna obok siebie.
    Pola

18.01.2022 16:05

Od Twojego kierownika/przełożonego
    Anon

18.01.2022 12:36

Po prośbie brak feedbacku po rozmowie, nie jest to wadą ale gdy jest, to duży plus.

18.01.2022 13:11

Witam. Naszą polityką jest, aby każdy - niezależnie od wyniku rekrutacji - dostał informację zwrotną po rozmowie. Czasami zdarzają się problemy techniczne, jednak każdy aplikujący ma możliwość skontaktowania się z nami z zapytaniem, jak została rozpatrzona jego kandydatura. Zachęcam do kontaktu :)
    prawiedison

27.12.2021 11:42

Kandydatura inżyniera po politechnice odrzucona bez rozmowy kwalifikacyjnej. Ciekawe na jakiej podstawie.

28.12.2021 13:30

Witam. W tym przypadku, nie mam możliwości udzielenia odpowiedzi, ponieważ nie podano informacji, na jakie stanowisko było składane CV, jakie wymagania były zawarte w ogłoszeniu, jakie inne umiejętności posiadał kandydat itp. Każda kandydatura jest rozpatrywana indywidualnie, a każdy aplikujący ma możliwość skontaktowania się z nami z zapytaniem, dlaczego został odrzucony. Zachęcam do kontaktu :)
    Paweł

29.07.2021 10:57

Firma od jakiegoś czasu aktywnie rekrutuje na stanowisko handlowca - czy ktoś może się wypowiedzieć odnośnie specyfiki pracy? Zimna baza, leady, kampanie, połączenia wychodzące/przychodzące? Mam kilka lat doświadczenia w sprzedaży ale elektronika to dla mnie nowość i zastanawiam się czy bez doświadczenia w tej dziedzinie sobie poradzę :)
    Elektronik

06.04.2021 18:41

Fajna atmosfera i współpraca. Wynagrodzenie mi pasowało - oczywiście zawsze mogło by być więcej. Tempo pracy - duże, ale bez przesady jeśli wiesz co chcesz zrobić. Doświadczenie jakie zdobyłem rekompensuje mi wszystkie minusy :). Więc nie będę o nich pisał. Zmieniłem pracę bo przyszeld czas na zmiany i rozwój w inną stronę.

08.07.2020 22:45

W tej firmie najbardziej ceniłem atmosferę i współpracę. Teraz gdy trafiłem do innego serwisu stwierdzam że to (usunięte przez administratora) gdzie liczona jest każda sekunda spędzona na naprawie. W obecnej firmie pracuje mi się przyjemniej, spokojniej i zarabiam więcej. W RGB zawsze panowała wizja targetu który ciągle był podnoszony w przeciwieństwie do zarobmow.

05.06.2020 14:13

Byłam częścią 3-osobowego zespołu i realizowałam zadania w zakresu księgowości oraz obszaru personalnego. Pracy dużo, ale bardzo rzadko zostawało się po godzinach. To co jeszcze mogę powiedzieć o RGB to fantastyczna atmosfera. Bardzo ceniłam sobie comiesięczne spotkania z szefem i omawianie dotychczasowego rozwoju oraz plany na siebie w przyszłości. Do plusów można zaliczyć również: imprezy integracyjne, dofinansowanie do obiadów, finansowanie kursów. Minusy: - brak miejsc parkingowych, ale to info może nie być już aktualne - możliwość przytycia, bo obiadki były naprawdę pyszne :)

05.06.2020 15:43

Bardzo dziękujemy za opinię. Staramy się by pomimo nawału pracy pracowało się fajnie. Temat parkingu już rozwiązany :).

05.06.2020 12:37

05.12.2019 10:25

W firmie podoba mi się najbardziej atmosfera. Fajna jest również lokalizacja - mega fajny dojazd i parking na miejscu. Z wad jak to w każdej pracy - trzeba realizować cele. Nie zawsze to jest takie łatwe. Na nudę nie można narzekać - czas przelatuje przez palce i praca ciekawa dla kogoś kto lubi pracować przy elektronice.

05.12.2019 20:19

Bardzo dziękujemy za opinię. Nasi klienci dostarczają nam sporo fajnych napraw i zadań związanych z automatyką przemysłową, więc pewnie stąd brak narzekania na nudę. Staramy się rozwiązywać problemy naszych klientów w możliwie jak najkrótszym czasie. Takie opinie dodają nam "skrzydeł". Dziękujemy Panu/Pani za opinię. Takie komentarze powodują, że mamy jeszcze więcej energii by być liderem na rynku napraw automatyki przemysłowej.

08.04.2019 15:03

Firma oferuje obiady za przysłowiową złotówkę. Sama atmosfera jest przyjazna, jednak nie mogę się wypowiedzieć pozytywnie o tej spółce, ponieważ na 2 tygodnie przed końcem umowy na okresie próbnym (która była podpisana na 3 miesiące) wezwano mnie na rozmowę. Choć osoby decyzyjne były zadowolone z wykonywanej przeze mnie pracy, padła informacja, że nie dostanę przedłużenia, bo tak naprawdę SAMI nie wiedzieli, czego oczekują od mojego stanowiska. Ale mogą mi wystawić referencje... Przez to trzeba było zarejestrować się w Urzędzie Pracy, ponieważ trudno było mi znaleźć coś nowego w zaledwie 14 dni. Także totalny brak szacunku do drugiej osoby.

05.12.2019 10:18

Przykro nam że odebrał Pan to jako brak szacunku. Dokładamy wszelkich starań by każdy z pracowników był traktowany z należnym mu szacunkiem. Dziekujemy Panu za wspólną pracę w okresie okresu próbnego. Niestety czasami tak się dzieje, że nie udaje się nawiązać dłuższej współpracy z różnych przyczyn. To, że zaoferowano Panu wystawienie referencji świadczy, że wykazał się Pan dużym zaangażowaniem. Życzymy dalszych sukcesów zawodowych i dziekujęmy za dodanie opinii. Każda opinia jest dla nas ważna i pomaga nam zmieniać RGB na lepsze.

04.10.2018 16:35

Fajna Polska firma z dużym potencjałem. Ja sam pracowałem tam dość krótko ale współprace oceniam bardzo dobrze. Jest to firma która inwestuje w pracownika i go szkoli. Wielu pracowników współpracuje z firmą więcej niż 5 lat, niektórzy szybko awansują. Zarobki są dość dobre jak na tą branże. Trzeba też wiedzieć iż praca w serwisie to odpowiedzialność i czasami nie mało stresu ale taka jest specyfikacja tej branży. Tylko dla mocnych jednostek!! Współpracownicy pomocni i otwarci i nie boją się pomagać - więc i Ty nie bój się pytać. Serwis jest podzielony na dwa oddziały, jeden zajmuje się regeneracją i remontami silników elektrycznych, drugi to typowy serwis elektroniki. Wyposażenie serwisowe na światowym poziomie, wszystko nowe i wysokiej jakości. Szefostwo (założyciele) to mili ludzie, czasem sprawiają wrażenie wycofanych/niedostępnych ale to tylko dlatego że są zapracowani. Więc jeśli nie boisz się wyzwań i masz przysłowiowy łeb na karku to aplikuj śmiało. Na pewno zaproszą na rozmowę. Pozdro M.K

Zostaw merytoryczną opinię o RGB Elektronika Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością