Moventum Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Moventum Sp. z o.o.

as 2012-01-13 12:24:58
zgadzam się, że zarząd może sądzić podobnie. zwykli pracownicy na pewno nie.
Yol 2012-01-18 12:49:14
Hej,
mam pytanie odnośnie firmy Atlantic Fund Services. Waham się nad przejściem do niej a w internecie jest mało opinii na jej temat. Czy ktoś mógłby napisać więcej czego można się spodziewać pracując na Cybernetyki? Z góry dziękuję
Ktosiek 2013-02-12 20:35:33
Firma jak firma, pakiet socjalny ok, niestety cennym pracownikom daje się odejść zbyt łatwo. Podwyżka w trakcie pracy niemożliwa - niskie zarobki jak na Wawę. Pozwolą odejść dobremu pracownikowi żeby zatrudnić zielonego nowego i i tak w konsekwencji dać mu więcej niż zarabiał ten co odchodził.
Kierownictwo raczej w męskim składzie gdzieniegdzie powiewa mocnym szowinizmem
ziom 2013-03-20 09:45:49
Działu księgowości nie polecam, bałagam organizacyjny, nadgodziny bez wynagrodzenia, ogólnie niesympatyczna atmosfera pracy. Nie polecam!
fery 2014-01-17 21:35:05
Ktosiek ma całkowitą rację - zarobki słabe, (usunięte przez administratora)ODRADZAM
Mka 2015-03-07 11:03:20
Zarobki bardzo niskie a przełożona w dziale call center - kpina. Że też tacy ludzie na takich stanowiskach się znajdują. Potwierdza się reguła: mądrymi kierują idioci. Ludzie są super ale z przyjaznej atmosfery w zespole nie da się wyżyć. A premia 50zł netto to święto!
I potwierdzam że cennym pracownikom zbyt łatwo daje się odejść. Obłęd a nie firma.
Foks 2015-03-07 12:29:12
Moim zdaniem Fundusze Inwestycyjne to najlepsza lokata.
Solidny 2015-03-29 21:21:31
Kasa, jak kasa. Nie łódź się, że dostaniesz podwyżkę. Ludzie po kilka lat pracują, nie dostając nawet grosza więcej. Premie? Raz w roku może łaskawie Ci dadzą....ile? może 10% miesięcznej pensji. Polityka firmy dot. pracowników? Brak jakiejkolwiek motywacji, opieki, zainteresowania, wszystko skupia się wokół jednego: nie podoba się do spadaj, znajdziemy innego na twoje miejsce. Pracownicy przez to traktowanie " z góry", lekceważące, niedoceniające twojej pracy stają się sfrustrowani i kompletnie niezmotywowani. Szkoda, bo firma ma perspektywy, ale dopóki pracodawca nie zrozumie, że doceniony pracownik, to dobro dla firmy, to będzie tak jak teraz. Ciągła rotacja, szkolenia nowych,niedoświadczonych, z których większość nawet roku nie wytrzymuje. Światowa firma, a podejście do ludzi jak ze średniowiecza.
zadowolony 2015-06-17 11:50:46
Ja dla odmiany napiszę kilka ciepłych słów chociaż zwykle opinie piszą osoby zniesmaczone stanem w firmie, bardzo dobrze wspominam pracę w tej firmie, dużo się tam nauczyłem. Pracowałem w zespole, który odpowiada za rozwój systemów (tyle na mój temat wystarczy, nie piszę kiedy odszedłem, więc mnie nie skojarzycie:). W firmie idealnie nie jest, widać że ilość projektów jest ogromna a ciśnienie chyba jeszcze większe. Pracowałem już w kilku firmach które produkują software, ale takiego tempa to jeszcze nie widziałem. Szacun dla całego zespołu, tylko zmotywowany i zorganizowany zespół jest w stanie produkować oprogramowanie w takim tempie, z tak małą ilością błędów i przy tak małej obsadzie osobowej. Nie wiem jak inne komórki firmy, bo nie zdążyłem wszystkiego poznać, ale widać że zespół programistów jest bardzo zgrany i są to ludzie, którzy naprawdę znają się na swojej pracy. Mam małą uwagę do kadry kierowniczej, bo są potwornie wymagający, oczekują wręcz by czasem robić rzeczy niemożliwe i jeszcze do tego przy bardzo krótkich terminach oczekują wysokiej jakości, potrafią jednak przekonać do swoich racji i docenić po zakończonym projekcie (oczywiście nie premią, tak dobrze nie ma a szkoda). Dla ludzi, którzy nie boją się ciężkiej pracy i chcą się czegoś nauczyć to dobre miejsce pracy.
diana 2015-09-03 20:38:25
Pracowałam w tej firmie ładnych kilka lat. Niestety podejście
przełożonych do podwładnych woła o pomstę do nieba. Prezes jest
oderwany od rzeczywistości, pozwalniał kilka lat temu wartościowych
pracowników, reszta odeszła sama, mając dosyć kiepskich zarobków,
braku podwyżek, śmiesznych premii. kilka słów na temat dwóch zespołów. Pierwszy z nich to zespół rozliczeń,gdzie swego czasu pracowałam i który miał bardzo fajnego, oddanego i pomocnego kierownika ale niestety został zwolniony a nadzór nad zespołem został przekazany zastępcy, niejakiemu Tomkowi S., który
poza przeglądaniem internetu, kręceniem się na krześle i spoglądaniem
za okno, niewiele więcej robi. Jedyne co mu wychodzi to zrzucanie winy za
niedociągnięcia i błędy na podwładnych, lekceważące ich traktowanie oraz wygórowana samoocena u przełożonych na każdym kroku jaki to
z niego jest niezastąpiony pracownik?
Drugim jest zespół księgowości funduszy składający się z ludzi, którzy nie wiedzą do końca co robią, tacy specjaliści. Pracy jest niewiele ale ze względu na brak ogarnięcia tematu przez przełożonego (przełożonym jest tam dyrektor,
który był wcześniej odpowiedzialny za operacje i nie ma pojęcia o
księgowości) i braku automatyzacji procesów, księgowi siedzą po
godzinach.
Kiedyś była to bardzo fajna firma ale zwolnienia wartościowych ludzi
zrobiło swoje, Ci co zostali na najniższych szczeblach, mają dość
takiego traktowania ale pewnie ze względu na staż pracy, mają obawy
przed zmianą pracodawcy. Reasumując, zero motywacji, ciągła rotacja
nowozatrudnionych, brak oparcia w przełożonych i bardziej doświadczonych
współpracownikach, brak premii, marna pensja, chyba że zostanie
„wywalczona” na rozmowie kwalifikacyjnej ale wtedy, przez najbliższych
kilka lat można zapomnieć o podwyżce. Kierownictwo i Zarząd to kpina
totalna. Nie polecam tej firmy!
Maqjkaq 2015-09-04 18:12:25
Jakaż trafna opinia, jakaż prawdziwa. Kadra Zarządzająca to kpina, banda spadających w samozachwyt leninizmu, którzy latają że spotkania na spotkanie, siedzą w mecie i przeglądają cv, bo tylko do tego się nadają. Podwładni albo są zawołanie robotą, albo po paru tygodniach widząc co się dzieje stają się nierobami. Dział IT bez przyjaciela google to pewnie nie wiedziałby gdzie się włącza komputery. Prezes.....no adonis pozbawiony szacunku dla pracy innych ludzi. Kierownicy.....
3
annonim 2015-12-03 19:07:23
Obiektywnie, żeby nie było, że hejtowanie. Dobry czas mojej nauki i odskoczni do czegoś lepszego, miło wspominam pomimo niekompetentnych menadżerów, poznałem fajnych ludzi. Zespoły operacyjne to centrum szkoleniowe, uczysz się, ciężko pracujesz a po roku uciekasz na lepiej płatną posadę, na rynkową pensję w tej firmie nie licz, z tego co słyszałem to klienci nie chcą płacić bo myślą, że wszystko ma być za darmo ale prezes jest też chyba straszną sknerą, widać to w benefitach kadry menadżerskiej, nie zazdroszczę im, dziwne, że ciągle są w tej firmie. Szkoda bo firma ma potencjał ale rynek pracownika ją może powalić z nóg. Dobrze wspominam zespół programistów, zawsze dało się z nimi dogadać, jakby w tym zespole była zupełnie inna metoda działania i zarządzania. Z moją przełożoną miałem kłopoty, szkoda że nikt z kadry zarządzającej nie widzi tego problemu i przez tyle lat z tym nic nie robi
bolo 2016-01-20 20:03:02
Durna strona, 99% hejtowania. Firma jest ciekawa i pod względem pracy i pod względem nauki nowych tematów. Co do podejścia Prezesa do firmy, to taki jest, ma poukładane w głowie i wie czego chce. Menadżerowie również są OK, można na nich polegać, a to, że ludzie narzekają na firmy w których pracują oraz kierownictwo, to żadna nowina, tak było, jest i będzie. Jestem jednym ze zwolnionych kierowników i nie mam tego za złe tej firmie ani główno-dowodzącemu Prezesowi, tak miało być, taki pomysł miał Zarząd. Sporo się w tej firmie nauczyłem, poznałem fajnych ludzi. Polecam a jak się komuś nie podoba, to droga wolna, zawsze można zmienić pracę. Pozdrawiam
bolo 2016-02-24 19:38:06
Jakie szkolenia?????? Zapomnij o szkoleniach, wizja Prezesa jest inna, zapomnij o szkoleniach a o zdobywaniu certyfikatów to nawet nie mów. Tego nie ma, to nie istnieje. Masz być robolem i tyle i nie możesz się mylić bo jak sie pomylisz to kolega TS ci nie da żyć. Wizja Prezesa jest jedna, ma być tanio.

Nie polecam, trzymajcie się z daleka od tej firmy.
3
bolo 2016-03-02 12:47:40
przynajmniej nick mogłeś zmienić. Nie polecasz a sam dalej tam pracujesz?
Jeżeli ktoś chce się czegoś nauczyć a nie wiązać na stałe z firmą, to jak najbardziej powinien spróbować. Jeżeli danej osobie nie będzie odpowiadać praca, atmosfera lub TS (jeżeli trafi do jego zespołu), to droga wolna, nikt na siłę nie będzie ich tam trzymał ani w żadnej innej firmie. "Wizja Prezesa jest jedna, ma być tanio." - to chyba normalne, każdy chciałby jak najmniej wydawać a jak najwięcej zarabiać, nie odkryłeś ameryki, to nie utopia, nie wszyscy będą traktowani równo.
b2 2016-03-02 19:30:54

To, że Prezes chce by było tanio to nie ma się co dziwić, ale myślę że "bolo" chodziło wskazanie, że tutaj tanio jest inaczej rozumiane.
Chodzi o to, że nie wolno wychodzić poza granice rozsądku a te zostały przekroczone i dlatego niektórzy się denerwują. Przykład: słyszałem, że ludzie,
którzy jeżdzą do Luksemburga, mieszkają w mieszkaniu u Prezesa a jeszcze do niedawna pościel ze sobą czasem wozili. Hotel, nawet najtańszy to lepsze wyjście niż mieszkanie u Prezesa w domu! W dzisiejszych czasach takich rzeczy się nie robi. To jest przykład tego tanio, co nie powinno mieć miejsca w takiej postaci.
3
kibic 2016-03-30 19:58:10
Pensja słaba, premii nie ma. Co poradzić, taka firma. Jak komuś nie pasuje, to rynek warszawski jest duży, nie ma sie co denerwować, trzeba zmienić pracę, po co hejtować. Firma się zmienia i to na dobre, ja dla przykładu widzę bardzo dobre zmiany np w IT. Od kwartału nic nie zepsuli a podobno dużo się dzieje. Może nawet dostanę w tym roku nowy komputer! Brawo chłopaki.
ania 2016-05-16 13:27:26
No niestety właśnie nie dosyć, że pensje w Atlantic są niskie, to jeszcze nie ma co za bardzo liczyć na podwyżkę. Zależy to jeszcze zapewne od departamentu, nie ma co generalizować, ale w większości przypadków z jaką pensją przychodzisz, to z taką też odchodzisz. A potem na twoje miejsce zatrudniają kogoś za większą stawkę, więc polityka firmy jest pod tym względem typowo korporacyjna.
przesada 2016-05-20 21:27:56
Ktoś tu przesadza?

to chyba jakiś żart.To chyba ktoś z Zarządu te dobre opinie pisze, bo raczej nie zwykli pracownicy. Firma słaba, bez perspektyw dla pracowników. Nie polecam
juzwinnejfirmie 2016-07-27 18:13:31
Słaba firma, nie polecam. Brak jakiejkolwiek polityki kadrowej. Atmosfera dobra, pensje słabe. Atmosfera to zbyt mało.
2
Owieczka 2016-08-04 11:20:53
Kilka lat temu przez kilka miesięcy miałem przyjemność pracy w tej firmie. Atmosfera była zajefajna. Kilka razy zdarzylo mi się nawet przyciąć komara po ciężkiej nocy i kierownik to akceptowal. Aby więcej było tak wyrozozumialych przelozonych. W obecnej fimie niestety już tak lekko nie mam i musze uczciwie pracować.
wrrr 2016-08-24 18:30:44
Omijajcie tą firmę z daleka. Atmosfera dobra ale pensje głodowe. Jak dalej będą tak płacić to przyszłości im nie wróże długiej.
jhnk 2016-08-24 21:04:02
@ ford na pewno takie jkae sobie wyngocujujesz. Pytanie czy ejsteś dobrym negocjatorem, bo ja no nie umiem kompletnie o siebie zawalczyć. Słabooo...
Anna 2016-11-19 14:11:36
Konkrente nie wie kogo chce przyjmowac na prace. Oferta jest na Java developera, ale szukaja front-end developera.
Rozmowa rekrutacyjna jest nudna, duza ilocz nierelewantnych pytań.
Upraszały zgodzić się na pracę.
Zostaw swoją opinię o Moventum Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Moventum Sp. z o.o.