logo TNS Group

TNS Group

Warszawa

Opinie o TNS Group

kamil 2015-03-16 16:41:02
Pytanie o TNS Polska - Poznań Ankiter Telefoniczny CATI@HOME
Czy nie można mieć dostępu do internetu Wi-Fi?
1
mariol-ka 2015-05-09 09:47:13
Witam ! Pytanko do Was lub do osób z Firmy :) Jak aktualnie rozliczani są ankieterzy (czy na umowę o dzieło czy zlecenie),a jak TK i audytorzy szczególnie ci z kraju.Pytam ,bo nie wiem jak odnieść się do tych informacji prasowych,ze ankieterzy zdaniem ZUS-to umowa zlecenie, a co z TK ????Pracowałam na umowę o dzieło dla Firmy i teraz włos mi się jeży,bo gdybym musiała za te lata oddać ubezpieczenie zdrowotne dla NFZ z odsetkami to dla mnie tragedia.Co prawda robiłam tylko audyty i wizyty TK.Wiem,że sprawa dotyczy kilku firm badawczych i kary dla płatnika składek i dla ankieterów (zaległe zdrowotne z odsetkami) są wysokie.Szef podawał,że ZUS zanegował umowy o dzieło z ankieterami(!!!!),ludżmi zajmującymi się przygotowaniem badań,tworzeniem baz klientow i jeszcze kimś.Podobno ankieterzy nie wykonują dzieła tylko mają "...starannie się przykładać do tego co robią..."a co z TK i audytorami?
Może ktoś z Was wie jak jest?A może ktoś z Firmy odpowie
)
Olek 2015-08-09 19:21:39
Uwaga, niech każdy co pracuje zdalnie zapisuje sobie dokładnie ile ma zrobionych ankiet (notować na bieżąco, bo system się wiesza i wtedy się nie dowiesz ile zrobiłeś) a potem dokładnie przeliczyć swoje dzienne "średnie"... Oszukują i manipulują przy wystawianiu rachunków, tak że potem grupka "wybrańców" czyli znajomych od nadzorców ma stawki 13zl/godz a reszta zjadaczy chleba oczywiście mniej :)

Pomyślcie tylko, jeśli tak manipulują przy obliczaniu wypłat, to co się musi dziać przy zliczaniu ankiet :)
2
gregor 2015-08-11 11:32:26
Od września będzie umowa zlecenie
ooo 2015-09-09 17:20:18
Nigdy nie będzie dla ankieterów umowy o pracę. Umowa zlecenie to i tak dużo, bo odchodzą wszystkie składki.
anonim 2015-10-09 10:59:39
wszystko moge potwierdzic, pracowalam tam jakis czas, zdecydowanie za dlugo z reszta
2
KAMIL 2015-11-05 23:33:30
Czy ktoś przepracował tu cały miesiąc minimum po 6 godzin, kto może napisać, jak jest na prawdę? Chodzi mi o wypłatę, czy zarobisz minimum 6 zł za godzinę? Ile wynoszą srednio obcinki?
Gregor 2015-11-06 12:14:14
Jeżeli ktoś się stara to i jako ankieter może być wkręcany w ciekawe projekty, które są dobrze płatne (2500-3000zł można wyciągać jako ANKIETER). A poza tym TNS to nie tylko ankieterzy, praca w tej firmie jako ktoś normalny, a nie ankieter, jest płatna bardzo dobrze i warunki pracy są świetne. Jak ktoś nie wie co ze sobą zrobić i siedzi jako ankieter nie szukając nic innego to gratulacje. Najlepsze jest to, że ludzie chcieliby nie wiadomo co. W życiu nikt nie zapłaci nie wiadomo ile za ankiety telefoniczne, ludzie :D
1
TOMASZ 2015-11-06 23:01:53
Gregor piszesz jakieś slogany typu"jak ktoś się stara"
Co to według ciebie oznacza? Ile trzeba godzin pracować i jak by dostać pełną wypłatę przynajmniej zbliżoną do najniżzej krajowej?
Jak tam jest stawka za godzinę. Nie interesują mnie jakieś tajemnicze widełki, ale realna stawka netto dla przeciętnego pracownika.
1
chrysalis 2015-11-13 00:05:48
Gregor, wyczuwam nieomylnie ze zrobiles "kariere" wkrecajac sie w "ciekawe ankiety" kosztem kolegow, podlizujac sie nadzorcom itp. Za ten wpis tez pewnie zalapales pare punktow, co? Moze pochwal sie jak w tej rzezni dostaje sie "normalna" prace :D
Gregor 2015-11-17 12:15:51
O matko, ale się rozpędzili :D Żeby była jasność: nie pracuje w TNSie od dwóch lat, nigdy nie pracowałem jako ankieter, składałem aplikację do działu operacyjnego. Do mojego działu w czasie kilkuletniej pracy trafiło parę osób "z piwnicy" jak to się mówiło kiedyś. Było to na takiej zasadzie, że dawaliśmy znać supervisorom na dole, że potrzebujemy bystrej osoby na miesiąc do pomocy. Jeżeli ktoś się sprawdzał to często dostawał posadę. Może faktycznie rozpędziłem się trochę z poprzednim komentarzem, bo na pewno wiele osób się stara i do końca nie wiem na jakiej zasadzie wybierali te osoby. Może i się podlizywali, nie pytałem.
Rafael 2015-12-17 13:21:32
Ja pracuje dla TNS , wczesniej byłem respondentem w IPSOS , wiec ankiety TNS dosc dobrze znam , atmosfera w TNS - swietna, supervisorzy zdarzaja się różni od takich co im palma odbiła do takich którzy dzielą sie swoim doswiadczeniem. W firmie chce popracowac jeszcze z rok do czasu jak rozwinę portal sondaży internetowych. Mysle że wiele osob traktuje prace ankietera jako cos przejsciowego do poważnej pracy.
1
wqert 2016-01-26 12:45:38
napiszecie jaka jest stawka godzinowa dla ankieterów?
Annn 2016-01-31 12:45:17
nie ma stałej stawki, to jest uzależnione od wielu czynników, także ciężko odpowiedzieć na to pytanie.
krystian 2016-02-27 19:24:06
Hej, Jak się pracuje zdalnie TNS-ANkieter, płacą za cały czas siedzenia przed komputerem? Czyli jeżeli jestem dostępny i czekam na połaczenie to czy płacą za ten czas czy tylko za czas rozmów? xD
tws 2016-03-04 09:18:00
zawsze ci utnie z dnia minimum 15 min nawet jak przerwy nie masz system nalicza twoja aktywnosc wiec jak to system (ma luki ale na twoja niekorzysc).Kokosow tu nie zarobisz a praca na telefonie meczaca pierwsze 100 godzin mozesz pracowac tylko po 5 godzin dziennie stawki sa od 9-13 zl/h. robiac 2.3 ankiety/h mozesz liczyc na 11zl/h brutto
Gość 2016-03-23 15:45:25
Pewna Pani robiła ostatnio ze mna ankiete w sklepie,przedstawiła sie ze jest z TNS ,czy to prawda ze ankiety są nagrywane a ja nic o tym nie wiedziałem ?
Mario 2016-04-22 00:34:06
Ja pracowałem zdalnie (Cati Home) ok. 4 miesięcy. Pracując 3 dni w tygodniu w miesiącu dostawałem do ręki ok 500-600 zł
Plusy:
+ można ustalić sobie dni pracy pod swoje potrzeby
+ wypłata na czas
Minusy
- niestety trzeba się spieszyć (zapisywanie na określone dni opiera się o zasadę kto pierwszy)
- ankiety często są źle skonstruowane, z wieloma błędami. Zazwyczaj bardzo nużące i za długie - jest to praca odtwórcza - trzeba czytać tak jak jest napisane, supervisorzy w przypadku kontroli zwracają na to uwagę
- praca na sporych obrotach - przez 6-8 godzin trzeba cały czas rozmawiać, jeśli robisz sobie chociażby "naturalne" przerwy dla złapania oddechu dostajesz pretensjonalne wiadomości, że przesiadujesz na "waitingach", za co mogą potrącić z wypłaty
- system rozliczeniowy bardzo nieczytelny. Nigdy dokładnie nie wiedziałem ile zarobię, ile powinienem zarobić

Ogólnie powiem tyle, że jest to praca przejściowa, można sobie dorobić, jednak jest to wyczerpujące, warta wyższych pieniędzy.
Dla studenta czy osoby bez możliwości podjęcia pracy w pełnym wymiarze godzin, czy poza domem będzie okej, w innych przypadkach może być ciężej
2
Hopeless Dreamer 2016-05-03 15:50:46
Poprzednia opinia dobrze ilustruje pracę w tej firmie. W moim odczuciu elastyczny grafik i możliwość pracy w domu to zalety, które niestety są przyćmione przez niedogodności tej pracy. W praktyce mankamentem jest nie tylko niska stawka, ale także to, że pieniądze wypłacane są praktycznie tylko za czas bardzo intensywnej pracy - tak zwany czas efektywny, który jest 10 do 15 procent mniejszy niż czas zadeklarowany w grafiku. Przy pracy zdalnej minusem jest konieczność konfrontacji z rozgorączkowanymi respondentami, przy równoczesnej pracy w samotności - dla mnie osobiście było to bardzo wyczerpujące psychicznie. Z drugiej strony supervisorzy są jak najbardziej ok - życzliwi i pomocni.

Podzielam zdanie przedmówcy - rozwiązanie tymczasowe, natomiast sama praca wyceniana jest zbyt nisko - ankiety potrafią byś długie i obszerne (niecierpliwy respondent czasami się rozłącza) i wymagają przynajmniej minimalnego przygotowania merytorycznego.
3
anonim 2016-05-13 21:47:38
kalso widać, że nie pracujesz tam, albo jesteś zwykłym osładzaczem tego forum. Ja z perspektywy aktualnego pracownika mogę powiedzieć tyle, że żadne podwyżki nie są tutaj praktykowane (przynajmniej na stanowisku ankietera), a wręcz przeciwnie. obcinają po 20godz czasu grafiku, niejasne zasady rozliczania, nieliczni ulubieńcy robią dobrze płatne projekty, reszta siedzi na trollach.
5
Hopeless Dreamer 2016-05-18 18:00:53
@anonim
To się wszystko zgadza, bardzo niejasne zasady rozliczania, które w ogóle nie są udostępniane pracownikom - na umowie jest mgliste sformułowanie mediana czasu, a nikt nie raczy poinformować ile wspomniana mediana wynosi, do tego absurdalne projekty pełne trolli, przez co nie można wypracować przyzwoitej stawki, do tego bezczelne obcinanie godzin. Do tego dochodzi jeszcze dziwne obcinanie wypłaty na kocie, która jest zawsze niższa niż powinna być wg systemu. Suma summarum rozwiązanie tylko mocno tymczasowe, mocno upokarzające - co to za płaca!?, i dobry impuls do szukania pracy i rozwijania swoich umiejętności gdzie indziej. Tyle!
2
He-Man 2016-06-01 15:11:42
Wypłacana kwota jest niższa niż w systemie, ponieważ w systemie operują kwotami brutto, a wypłacają Ci netto :P
Hopeless Dreamer 2016-06-01 21:51:37
Wypłata jest niższa nawet w stosunku do kwoty netto, która wynika z kwoty brutto podanej w systemie. Zazwyczaj są to niewielkie różnice ale jednak są i jest to przykre.
an 2016-06-09 18:13:35
no o tym każdy wie że w systemie jest brutto, chodzi tu jednak o coś innego, o to, że obcinają godziny bardzo i wyliczają wg własnego widzimisię.
1
He-Man 2016-06-16 12:10:32
Ja tam nigdy się nie spotkałem, żeby wypłacali mniej niż w systemie. A to, że kwota jest żenująco niska, zasady naliczania dziwne, że na ankieterach oszczędzają każdą złotówkę to inna sprawa. Praca tylko i wyłącznie tymczasowa jak dla mnie.
2
anon 2016-08-22 21:14:53
Normalnie nie ma czegoś takiego jak nadgodziny , wiec co tu obcinać .Ale fakt system sam obcina godziny do tak zwanego efektywnego czasu pracy i inne cuda .Dajmy ci wyjdzie 90 godz a w systemie jest 82 godz tak dla przykładu, lub zaniżanie średniej ankiet itd .Czasami się odnosi wrażenie ze wszystko robią aby ci jak najmniej zapłacić , kokosów tu się nie zarobii :) .Najlepsze jest to ze u nich czas 60sec=100 ( przelicznik 60/100 :) jedyny plus że supervisorzy są w miarę ok
pioter 2016-09-07 11:37:10
Gdyby nie co poniektórzy supervisorzy, którzy gwiazdorzą, albo robią łaskę, że w ogóle odpowiedzą na jakieś pytanie i gdyby nie często namolne (15-20minutowe) ankiety i bzdurnie sformułowane albo zbyt szczegółowe pytania, które zniecierpliwiają respondentów albo zniechęcają ich na tyle, że rzucają słuchawkę w trakcie ankiety - to wszystko było OK :-)
iza 2016-09-11 13:27:13
hihi - jak wiesz ze tak dobrze się dzieje i jest taka dobra podstawa i premie to po co pytasz??? a prawda jest taka, ze rotacja jest, każdy kto może jak najszybciej stamtąd ucieka bo to mało płatne zajęcie i bez rozwoju, a na lepsza stawke mało kto może liczyc.
anon 2016-10-03 17:35:55
jak ogolnik nie wiesz ile ci zaplaca czy 9/h czy 10/h czy 11/h czy 12/h wszystko zalezy od ankiet ile i zrobisz przelicz na przez godziny (ktore tez obcinaja) i wyjdzie ci wynik
real 2016-10-05 17:42:29
praca w tns jest dobra jedynie w sytuacji bez wyjścia. pracując 5 dni w tygodniu po 8 godzin można zarobić ok 1300zl na reke. biorac pod uwagę czas zalogowania jako platny (a wszelkie niespodziewane przerwy czy krotkotrwale problemy techniczne nie sa płatne) tyle wychodzi w rzeczywistości, a jak ktoś chce się przekonać to przyjmują tu wszystkich wiec dla sprawdzenia można się przekonać;(
1
anon 2016-10-07 15:22:42
na cati nie masz wplywu samo dzwoni i jest to umowa zlecenie
anon 2016-10-07 15:44:39
no jakis akord jest jak masz sczescie krotkie nie troll ankiety to masz wieksza stawke ,
plomb 2016-10-07 17:59:15
wynagrodzenie nie zależy od ilości zrobionych ankiet tylko od tzw efektywności w skali miesiąca. liczy się to ile osób jest na danym badaniu i jak wypadasz na ich tle, tzn czy zrobiłeś więcej niż średnia czy mniej.
iffff 2016-10-09 10:02:16
to przyjdź do firmy albo zadzwoń przecież na stronie www są numery jak ta kwestia tak bardzo cie nurtuje. a jeśli praca w tns cie nie interesuje to po co pytasz?
anon 2016-10-10 14:34:27
plomb wprowadzasz w blad troche bo jezeli na badnaiu jestes 20 min a pokazuje efektywnosc dajmy 2.3 dla 20 minutowej ankiety to ....ciekawe kto robi 2.3 ankiety (20minutowej )w 20 minut tym bardziej ze nie masz wplywu do kogo dzwonisz .Te ankiety to duza przypadkowosc duzoz alezy od szczescia ...
1
bara 2016-10-12 15:28:25
pola nie obrazajac cie skad ty sie urwalas jakie zarobki lol jakie premie troche tam juz pracuje i szkoda slow ...
3
Geniusz mściciel 2016-10-12 17:28:12
TNS polska - nikomu nie polecam . Ten zleceniodawca wstyd i hańba!!!!

W Polskim prawie jest napisane że nikt niema prawa zarabiać mniej niż 12zł brutto a te k**** płaca 10 zł brutto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czyli 7 zł netto na konto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

K***y J****E [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] yczę wam brutalnie wymierzonej sprawiedliwości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
iks 2016-10-12 17:28:34
widocznie pola czuje się doceniona, skoro tyle kasy zarabia tam jako ankieter. bughahah żenada
4
Geniusz mściciel 2016-10-12 22:24:05
Tzw. efektywność o jest kolejny wymysł państwa z tns. Czyli średnio wysyła się na jakąś tam godzinę 1,7 ankiety a ty masz w tej godzinie podliczone 0,57 to w prokopie jesteś podkreślona na czerwono. I podsumowując : masz zagwarantowaną przez tns najniższą wypłatę w Polsce 10 zł brutto (pisałem już że jest ustawa rozkazująca że trzeba płacić więcej al tns ma to w 4 literach!!!!)!!!!

Dla przykładu moja najdłuższa ankieta trwała 28 minut!!!!! Co chwile rozwiały się pytania (ale w skrypcie do przeczytania zawsze masz napisane żeby przeczytać klientowi 5,6 minut - żeby nie uciekł od razu) !!!!! A komuś trafi sie ankieta 11 minutowa . To ty masz większa możliwość na to żeby dowiedzieć się co to jest wypłata - bo mi to nie będzie dane.

7 zł netto to całkowite ubóstwo!!!!! Wstydź się tns polska i ty jesteś znany z tego że dla sejmu prowadzisz sondaże wyborcze!!!???!!!???

Jesteście całkowicie niewiarygodni po tym jak nie respektujecie praw państwa Polskiego!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
degust 2016-10-17 21:33:55
biorąc pod uwagę ile ci ludzie generują dla firmy wykonując "taką pracę" byłoby miło gdyby zarabiali więcej niż takie niskie stawki.
7
Geniusz mściciel 2016-10-19 20:59:51
Jestem na zleceniu a raczej byłem bo dzisiaj uciekłem z pracy - nie mam zamiaru nigdy więcej siedzieć za 7 zł netto. Nie chce mieć z tymi oszustami nic wspólnego którzy przeprowadzają sondarze przedwyborcze a nie respektują Polskiego prawa o najniższej wypłacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aha jak byłem dzisiaj żeby rzucić robotę to czego się dowiedziałem od kierowników - że oni rozkazują mi pracować jeszcze 14 dni bo im przysługuje 2 tygodniowy okres wypowiedzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NA UMOWIE ZLECENIE - OKRES WYPOWIEDZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TYLKO PRACOWNICY ZATRUDNIENI NA UMOWIE PRACE MAJĄ OKRES WYPOWIEDZENIA ZALEŻNY OD STAŻU PRACY.

a NIECH TYLKO SPRÓBUJĄ NIE WYPŁACIĆ MI PIENIĘDZY TO ROZGŁOSZĘ TO WSZĘDZE DOOKOŁA !!!!!!!! INFORMACJĘ WYŚLE DO NAJWIĘKSZYCH PERTII POLITYCZNYCH W POLSCE I DO WSZYSTKICH TELEWIZJI - CIEKAWE JAK BĘDĄ SIĘ TŁUMACZYĆ JAK UWAGA Z TVN ZROBI O NICH REPORTAŻ!!!!!!!!!!!!!!!

POZDRAWIAM KIEROWNIKÓW Z TNS - NA DOLE Z "PIWNICY" - NIECHCĘ JUŻ NIGDY O WAS NIC SŁYSZEĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
Geniusz mściciel 2016-10-19 21:00:20
Jestem na zleceniu a raczej byłem bo dzisiaj uciekłem z pracy - nie mam zamiaru nigdy więcej siedzieć za 7 zł netto. Nie chce mieć z tymi oszustami nic wspólnego którzy przeprowadzają sondarze przedwyborcze a nie respektują Polskiego prawa o najniższej wypłacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aha jak byłem dzisiaj żeby rzucić robotę to czego się dowiedziałem od kierowników - że oni rozkazują mi pracować jeszcze 14 dni bo im przysługuje 2 tygodniowy okres wypowiedzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NA UMOWIE ZLECENIE - OKRES WYPOWIEDZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TYLKO PRACOWNICY ZATRUDNIENI NA UMOWIE PRACE MAJĄ OKRES WYPOWIEDZENIA ZALEŻNY OD STAŻU PRACY.

a NIECH TYLKO SPRÓBUJĄ NIE WYPŁACIĆ MI PIENIĘDZY TO ROZGŁOSZĘ TO WSZĘDZIE DOOKOŁA !!!!!!!! INFORMACJĘ WYŚLE DO NAJWIĘKSZYCH PARTII POLITYCZNYCH W POLSCE I DO WSZYSTKICH TELEWIZJI - CIEKAWE JAK BĘDĄ SIĘ TŁUMACZYĆ JAK UWAGA Z TVN ZROBI O NICH REPORTAŻ!!!!!!!!!!!!!!!

POZDRAWIAM KIEROWNIKÓW Z TNS - NA DOLE Z "PIWNICY" - NIECHCĘ JUŻ NIGDY O WAS NIC SŁYSZEĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
znachor 2016-10-20 16:12:33
"mowisz" ale to proste jak masz pecha i trafisz na respodentow ktorzy beda miec 20 minutowe ankiety to zarobisz malo , ale jak trafisz na "bezdomnych" ktorzy nie korzystaja z zadnych uslug to norme wypelniszysz <----mam nadzieje ze zrozumiales caly czas pamietajac o tym ze nie masz wplywu do kogo dzwonisz. Albo masz pewne kwoty do ankiety to to dopiero totolotek
2
znachor 2016-10-20 16:18:32
*te 20 minutowe ankiety czesto sie koncza i tak bez sukcesu bo wiekszosc ludzi poprostu odklada sluchawke
7
Hopeless Dreamer 2016-10-22 02:07:34
Proponowałbym, żeby grupa starych pracowników TNS zebrała się razem i złożyła POZEW ZBIOROWY przeciwko tym ZUCHWALCOM, wtedy TNS nauczy się Prawa i dowie się co to PUBLIC RELATIONS. Pozdrawiam ciepło.
5
nerw 2016-11-04 17:08:55
oni są oszustami! w niektóre weekendy ściemniali że będą płacić o 2zł więcej a tak naprawdę zapłacili normalnie. jak potrzebowali pracowników na weekendy to potrafili oszukać. idioci, zero profesjonalizmu w ich zachowaniu, to banda oszustów.
7
kate 2016-11-17 15:22:39
Firma zatrudnia na umowę zlecenie niezależnie od aplikowanego stanowiska. Jest to jedyny minus. Praca bardzo rozwijająca, ciekawa.
znachor 2016-11-19 09:59:47
przez ponad rok czasu praca ankietera mmnie rozwinela ....heheeheheh .No chyba pod tym jak oszwabic pracownika :)
4
luk 2016-12-02 09:01:43
Czy wiadomo już jak tns odniesie się do stawki minimalnej 13zł od stycznia? To chyba będzie musiało być 13zł brutto już po ewentualnym potrąceniu więc normalnie chyba z 15zł brutto powinni dać. Słyszeliście już cos o tym?
bara 2016-12-02 14:47:30
znajac tns cos wymysla aby za duzo nie placic
2
Zostaw swoją opinię o TNS Group - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TNS Group