Opinie o ITEKNA Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ITEKNA Polska

Figofago

Nie ma firmy, która nie zarabiałaby na pracy swoich pracowników. Jedna mniej druga więcej jest to uzależnione od wielu spraw.

Krystyna

Sprawdzałem ich opinie i wiem, że mają dobrą opinię jako pracodawca. Może to nie jest idealna firma ale czy takie w ogóle są? Dla mnie ważna jest dobra praca oraz w miarę godziwe zarobki. Wiadomo, że wiele spraw trzeba pilnować.

Luka
@Krystyna 29.08.2017 19:09
Sprawdzałem ich opinie i wiem, że mają dobrą opinię jako pracodawca. Może to nie jest idealna firma ale czy takie w ogóle są? D...

Sprawdzales? czy sprawdzalas? i gdzie jesli mozna wiedziec skoro wszedzie sa jakie sa

Alicja

@Paulo - a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w ITEKNA Polska? Jak dokładnie wygląda kwestia wynagrodzenia? Czy z pracodawcą jest podpisywana umowa o pracę? Każda merytoryczna wiadomość będzie cenna dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.

Paulo
@Alicja 11.08.2017 13:04
@Paulo - a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w ITEKNA Polska? Jak dokładnie wygląda kwestia wynagrodzenia? C...

@Alicja - warunki jak prawie u kazdego posrednika, generalnie preferuja B2B bo to im sie bardziej oplaca. Jestes zatrudniony u nich a nie u pracodawcy u ktorego docelowo wykonujesz prace. Generalnie benefity praktycznie zadne - multisport plus luxmed. Lepiej na pewno wychodzi przy tym wszystkim chocby Jlabs

Fifka

Jesteście pewni, że nie da się powiedzieć czegoś pozytywnego ?

Paulo

Firma bierze 50% marzy na pracowniku, wiec jak was odrzuci jakas firma przez nich, lub beda sie starac negocjowac wasze wynagrodzenia, to poproscie o zejscie z marzy. To nie wasze oczekiwania sa za duze, tylko ich :)

Justyna

ITEKNA nie ma obecnie nowych ofert, może ktoś coś słyszał?

Alicja

@przedmiot jeden z wielu, a nie próbowałeś pewnie samemu napisać do firmy z prośbą o odpowiedź? Wiem, że i takie sytuacje się zdarzają w niektórych firmach.

przedmiot jeden z wielu

Rekruterzy traktują kandydatów przedmiotowo. Nie dosyć, że spóźniają się 15 minut na rozmowę po czym informują, że "trzeba się spieszyć, bo zostało już tylko 15 minut" to obiecują wrócić z odpowiedzią, niezależnie jaka będzie. Niestety na obietnicach się skończyło.

Alicja

Widzieliście już nowe oferty pracy ITEKNA Polska? Możecie je znaleźć pod linkiem http://www.altenpolska.pl/pl/kariera.html Aplikujecie? :)

Figo

Szukałem takiej firmy i nareszcie znalazłem. Mam etat administratora utrzymania systemów. Czy ktos powie mi jaka jest atmosfera w pracy i czy można liczyć na pomoc na początku?

Marzena

Zdecydowanie odradzam Itekna. Nie odpowiadaly mi terminy platnosci faktur.

Robert

Panie Łukaszu, napisał Pan "Faktycznie, po sprawdzeniu w panelu administracyjnym, część wpisów została usunięta. Wpisy te przywracam co do jednego w chwili pisania tej wiadomości.". Należy podkreślić, że wcale nie oznacza to, że wszystkie wpisy krytykujące ITEKNA zostały przywrócone. Tych np. sprzed wielu miesięcy nadal nie ma. Pamiętam je gdy wówczas były i możne też rozpoznać ślady po nich w postaci odpowiedzi dziś widocznych dla których nie ma już postów do których się odnoszono. Czyli pisząc "przywracam co do jednego" co miał Pan na myśli ? Chyba przeoczył Pan sprecyzowanie tego. Może oznaczało to przywrócenie z jakiegoś okresu ? Ostatni tydzień ? 3 tygodnie ? Jaki okres obejmuje wspominana "konsola" w której przywrócił Pan usunięte wpisy ? Wracam do tego ponieważ zarzucał Pan kłamstwo innemu użytkownikowi tymczasem dostrzegam w tym co Pan napisał pewną różnicę od widzianej rzeczywistości. Co najmniej niedoprecyzowanie . No chyba, że przywracał Pan a tajemniczy inny użytkownik znów już coś usunął dla wpisów sprzed np. roku. Dziękuję.

ITEKNA Polska
pracodawca
@Robert 18.10.2016 15:33
Panie Łukaszu, napisał Pan "Faktycznie, po sprawdzeniu w panelu administracyjnym, część wpisów została usunięta. Wpisy te...

Szanowny Panie Robercie, faktycznie, usuwanie komentarzy dotyczyło też starszych wypowiedzi. Nie zauważyłem tego (kilka stron opinii, nieświadomie założyłem, że problem dotyczy tylko nowszych) - już są przywrócone. Przy okazji zauważyłem kilka kolejnych wypowiedzi, które były usnięte ostatnio, po moim przywróceniu. W tym niepochlebna opinia o GoWork czy wypowiedzi, na które sam odpowiadałem kilka miesięcy wcześniej... Od czasu moich ostatnich wiadomości nie mam też odpowiedzi od GoWork. Nasz opiekun klienta powiedział mi, że ze sprawą nic się nie da zrobić, a informacje o logowaniu przekażą tylko organom ścigania. To dużo mówi o podejściu portalu do jawnego, nieuprawnionego użycia konta i działania na szkodę firmy. Szkoda.

Wojtek

W portalu Natemat w artykule: "Jak mieć 3 mln zł dzięki hejterom? Kulisy biznesu GoWork, pogromców pracodawców" jest opisane, że pracodawcy mają możliwość moderowania komentarzy internautów. Kosztuje to 250 zł miesięcznie. Droższy pakiet ma podobno zapewniać dodatkową "ochronę wizerunku".

Koza

Szanowny Panie Lukaszu, nie napisalem nic co mogloby Pana na tyle urazic ze zaatakowal Pan moja wypowiedz w ten sposob, ale zazwyczaj winny sie tlumaczy, totez widocznie nie wytrzymal Pan nerwowo. Co do opinii o usuwaniu komentarzy, tak jak wspomnialem, mam taka informacje od osoby zaufanej, ktorej nie mam zamiaru ujawniac i jej w jakikolwiek sposob szkodzic, moje imie - Adam, nikomu nic nie powie, nazwiska nie musze podawac, z wyzej wymienionego powodu. Koza - przezwisko jak kazde inne, kazdy moze poslugiwac sie czym chce w internecie, takie jego prawa. I nie rozmijam sie z prawda, co mozna zauwazyc wlasnie w ostatnim czasie, nie wierze, iz komentarze typowo szkodzace osobom w firmie, byly usuwane przez administratora od tak wybiorczo. Mysle ze lepiej faktycznie jak Panskie wpisy nie beda tutaj mialy miejsca, bo wiadomym jest ze pracownik firmy jeszcze na takim stanowisku jak Panskie, nie bedzie zgadzal sie z nieprzychylnymi opiniami na temat firmy.

ITEKNA Polska
pracodawca
@Koza 06.10.2016 14:37
Szanowny Panie Lukaszu, nie napisalem nic co mogloby Pana na tyle urazic ze zaatakowal Pan moja wypowiedz w ten sposob, ale zaz...

Szanowny Panie Adamie, to, czy nie napisał Pan nic, co mogłoby mnie urazić pozostaje w sferze mojej oceny, jako urażonego. Nadmienię, że podczas dyskusji na poziomie, nazywanie kogoś kłamcą i zarzucanie manipulacji jest bardzo dużym nietaktem. Nerwy nie mają tutaj znaczenia Panie Adamie, a zwyczajnie, dobre wychowanie. Tak się w dyskusji nie robi i polecam nadrobić zaległości z etykiety. Da to Panu naprawdę dużo, zarówno w życiu prywatnym jak i karierze. Powołuje się Pan na tajemniczego informatora z wiarygodnego źródła, a jednocześnie podkreśla, że nie wierzy w moje słowa. Cóż, to już jest jakiś postęp. Brak wiary to już lepszy argument niż zarzucanie kłamstwa. Powoływanie się na informatora nie dodaje też Panu wiarygodności - bo ponownie - w internecie każdy może napisać sobie co chce. Pozwoli Pan, że powstrzymam się od dalszej dyskusji opartej na anonimowych, "sprawdzonych" informatorach, wróżkach czy argumentach typu "Zaufaj mi, jestem z internetu". Życzę udanego weekendu, Łukasz Lampka Marketing & Communication Manager

Koza
@ITEKNA Polska 07.10.2016 10:27
Szanowny Panie Adamie, to, czy nie napisał Pan nic, co mogłoby mnie urazić pozostaje w sferze mojej oceny, jako urażonego. N...

Panie Lukaszu poniewaz swiat krakowski jest bardzo maly nie mam zamiaru podawac swoich jak i obecnego pracownika itekny danych zeby nie robic nikomu problemow, jak widac po Panskim zachowaniu, mimo pozycji, moze byc Pan nieprzyjemna osoba i w afekcie zaszkodzic osobie o ktorej wspomnialem. Nie bede sie tutaj przekrzykiwal ale zauwazmy ze kazdy komentarz jest anonimowy oprocz Panskiego - to Pan wybral bronic firme publicznie, co moim zdaniem nie powinno miec miejsca z racji tego ze zaden pracownik podobnej firmy ktory sprzedaje jej uslugi nie jest wiarygodny (chociaz moze Pan mowic prawde - nie kwestionuje). Jest to chyba logiczne i tlumaczyc nie musze. To jest jak z obecnymi rodzicami ktorzy bronia swoich dzieci chociaz wiedza ze cos przeskrobaly :) Pozdrawiam

Koza

Ala K. daj sobie spokoj z takimi wpisami jeszcze kilka minut po komentarzu pana lampki. :) A z oficjalnego zrodla wiem iz takie praktyki jak usuwanie komentarzy przez itekna byly na porzadku dziennym wiec niech Pan Lampka nie klamie

Były Konsultant ITEKNA.
@ITEKNA Polska 06.10.2016 11:09
"Pan Lampka" posługuje się swoimi prawdziwymi danymi podczas dyskusji. Ty natomiast, Użytkowniku, zarzucasz mi kłamst...

Panie Łukaszu - czekam więc na wyniki ustaleń kto usuwał komentarze nieprzychylne ITEKNA skoro Pana firma nie ma z tym jak Pan twierdzi absolutnie nic wspólnego. Jeśli temat się przeciągnie będę także ustalał to z GOWORK które chwali się swobodą wypowiedzi. Swoją drogą tak się dziwnie akurat złożyło, że z Pańskich komentarzy żaden jeszcze nie zniknął a jeśli robi to tajemnicza osoba trzecia to na Pańskie chyba też może paść. Gdy ustabilizuje się sytuacja z komentarzami to będę miał kilka pytań dotyczących tego jak ITEKNA rozstaje się z konsultantami.

ITEKNA Polska
pracodawca
@Były Konsultant ITEKNA. 07.10.2016 08:39
Panie Łukaszu - czekam więc na wyniki ustaleń kto usuwał komentarze nieprzychylne ITEKNA skoro Pana firma nie ma z tym jak Pan...

Szanowny Panie, polecam w zasadzie od razu zgłosić się do GoWork. Otrzymaliśmy odpowiedź od naszego opiekuna, że nie może udostępnić nam żadnych informacji dotyczących logowania się na nasz profil, chyba że w przypadku postępowania wszczętego przez organy ścigania. Nie jestem ani trochę zadowolony z takiej odpowiedzi. Oznacza to ni mniej ni więcej, jak to, że portal GoWork nie jest bezpieczny, nie chroni prywatności i pozwala na dowolne, niewyjaśnione manipulacje kontem. A kiedy jest chęć, by sprawę wyjaśnić - zasłania się brakiem dostępu do danych. Na merytoryczne pytania chętnie odpowiem. Nie ukrywam jednak, że nie czuję się komfortowo podczas dyskusji na portalu z tajemniczymi aktywnościami na naszym koncie, wszechobecnym zarzucaniem kłamstwa i podejrzliwością. To nie jest dobra atmosfera do dyskusji i zadawania pytań. Jak już widać po powyższej wymianie uprzejmości z użytkownikiem "Koza", każdy może na profil wejść, zarzucić kłamstwo, po czym jeszcze powoływać się na anonimowe źródła. Postanowiłem odkłamać kilka spraw, czy się to udało, czy nie - nie wiem. Jak zwykle i nieustannie zachęcam do rozmowy ze mną poprzez bardziej godne zaufania kanały - na przykład e-mail. Jeśli faktycznie jest Pan naszym byłym konsultantem, to z wielką chęcią poznałbym przyczyny, dla których już Pan z nami nie pracuje. Pozwoli nam to na doskonalenie się, a kto wie, może kiedyś jeszcze będziemy mieć przyjemność współpracować. Z Poważaniem, Łukasz Lampka Marketing & Communication Manager

Były Konsultant ITEKNA.

Chciałbym aby wyjaśnione zostało jak to jest, ze jeżeli usuwania wypowiedzi nie zalecała ITEKNA to zostały one usunięte przez portal GOWORK. Skoro zostały przywrócone i pozostaną na stronie to jak rozumiem nie łamały jednak regulaminu i swobody wypowiedzi ? Dlaczego więc i kto je usuwał skoro sam portal GOWORK pisze w swoim FAQ, że nie usuwa wypowiedzi o ile nie łamią prawa ani regulaminu. No to z tego by wynikało, że i ITEKNA nie ma nic wspólnego z usuwaniem a i GOWORK w swoim regulaminie i FAQ pisze, że nie będą usuwane .... no więc kto się wkradł na forum i usuwał opinie ? I to akurat te nieprzychylne ?

ITEKNA Polska
pracodawca

Szanowni Państwo, stanowczo zaprzeczam, jakoby firma ITEKNA Polska usuwała nieprzychylne komentarze. Jedyną osobą posiadającą dostęp do firmowego konta na portalu GoWork jestem ja. Faktycznie, po sprawdzeniu w panelu administracyjnym, część wpisów została usunięta. Wpisy te przywracam co do jednego w chwili pisania tej wiadomości. Niepokoi mnie fakt, że profil firmy staje się przedmiotem dyskusji i komentarzy, które z jednej strony są przejaskrawione i sztucznie pozytywne (co również powoduje podejrzenie, że ITEKNA pisze je sobie sama), a z drugiej atakują nas za cenzurowanie treści, która "dziwnym zbiegiem okoliczności" znika z portalu... bez naszej ingerencji. Raz więc jeszcze podkreślę: ITEKNA nie ma celu ani też nie popiera aktywności takich jak: "anonimowe" chwalenie firmy pod fałszywymi kontami, ani też usuwanie niepochlebnych opinii. Przeciwnie, każda opinia jest dla nas cenna, stanowi podstawę do wyciągnięcia wniosków i stworzenia pozytywnego miejsca pracy. W chwili obecnej prowadzimy czynności wyjaśniające z portalem GoWork, wysłaliśmy zapytanie do opiekuna firmy i prośbę o dane dotyczące administracji naszym profilem, które mogą rzucić dużo światła na zaistniałą sytuację. Liczę, że wkrótce wyjaśnimy wszelkie nieprawidłowości. Pozdrowienia, Łukasz Lampka Communication & Marketing Officer @ ITEKNA Polska llampka@itekna.com

Były Konsultant ITEKNA.
@ITEKNA Polska 04.10.2016 12:29
Szanowni Państwo, stanowczo zaprzeczam, jakoby firma ITEKNA Polska usuwała nieprzychylne komentarze. Jedyną osobą posiadając...

Panie Łukaszu, ciesze się, że udało się przywrócić usuwane komentarze. Nie wyglądało to dobrze. Trochę tylko szkoda, że trzeba się było o to upomnieć a nie zrobił Pan tego sam wcześniej skoro jak widać ma Pan takie możliwości. Mam nadzieję, że nie będzie się to już powtarzać jeśli jak Pan podkreśla zależy Panu na dyskusji. Rozumiem więc, że to nadgorliwość pracownika GOWORK odpowiadała za usuwanie komentarzy i nie kierował się on żadnymi wytycznymi od ITEKNA Polska.

ITEKNA Polska
pracodawca
@Były Konsultant ITEKNA. 05.10.2016 07:04
Panie Łukaszu, ciesze się, że udało się przywrócić usuwane komentarze. Nie wyglądało to dobrze. Trochę tylko szkoda, że trzeba...

Szanowny/a Panie / Pani, nie można stwierdzić, kto usuwał komentarze, w tej sprawie prowadzone są czynności wyjaśniające przez GoWork. Portal zajął się naszą sprawą bez zwłoki, za co dziękuję. Powodów mogło być wiele, dlatego czekam na informacje dotyczące logowań na konto. Wpisy przywróciłem bezzwłocznie jak tylko miałem taką możliwość. Za ich nie znikanie w tej chwili poręczyć nie mogę, gdyż tak jak powiedziałem, sytuacja nie została wyjaśniona. Z poważaniem, Łukasz Lampka

anonim

(usunięte przez administratora)

Robert

Nie widziałeś bo są usuwane.

Były Konsultant ITEKNA.

Nie polecam ITEKNA. Pisałem już dlaczego ale komentarze są usuwane.

Karol

Jak widac Itekna zatrudnia jako swoich pracownikow [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo inaczej nie mozna sie wypowiedziec o osobach ktore co chwile pisza teksty w stylu: "wydaje mi się szczerze mowiac ze to na wieksozsci stanwosik tutaj raczej trzeba znac dobrze jezyk obcy" , ktore wogole nie maja odniesienia do tematu poruszanego na forum:)

Były Konsultant ITEKNA.

Dlaczego usunięto moje pytanie ? Powtarzam pytanie do ITEKNA POLSKA : Czy ma związek z usuwaniem opinii nieprzychylnych ITEKNA ? I dlaczego usuwane są nawet moje pytania o to czemu usuwane są opinie ?

Robert

Mnie też ciekawi dlaczego znikają opinie nieprzychylne wobec ITEKNA Polska. Co śmieszne, zniknęło jak widzę nawet powyżej pytanie czemu znikają. Czy ITEKNA POLSKA odpowie ? Czy też dalej będzie usuwane? Merytoryczna poparta faktami krytyka też znika więc błędne koło się zamyka. To świadczy tylko o ITEKNA POLSKA czy i jak odpisuje na pytania.

anonim

(usunięte przez administratora)

Robert

Ja z kolei nierzadko widzę posty chwalących Itekna ale nie podających szczegółów, a jedynie w stylu "jest mega fajnie" i to często tuż po krytycznej opinii zanim jeszcze tę krytyczną usunięto. Ale prawda się przebije.

Michał

W jakim stopniu nadal związany jesteś z ITEKNA ? Tuż po pojawieniu się komentarza z pytaniem o usuwane komentarze, zanim z kolei te pytanie zniknęło zdążyłeś wysłać swoją odpowiedż. Podwarzającą krytykę ITEKNA. Masz ustawione alerty ? Tuż po przyjściu do pracy w ITEKNA dyżurujesz na forach ?

Były Konsultant ITEKNA.

Pytanie do ITEKNA Polska : Czy ma cokolwiek wspólnego z usuwaniem na tym forum opinii nieprzychylnych wobec ITEKNA ? Znów miało to właśnie miejsce, jak zresztą od wielu miesięcy.

krk

Widze ze firma itekna kasuje niektore niekorzystne wypowiedzi :) niezbyt profesjonalne jak na firme ktora reklamuje sie w taki a nie inny sposob

Były Konsultant ITEKNA.
@krk 26.09.2016 14:39
Widze ze firma itekna kasuje niektore niekorzystne wypowiedzi :) niezbyt profesjonalne jak na firme ktora reklamuje sie w taki...

Dokładnie. Już nawet rok temu tajemniczo znikały niekorzystne dla ITEKNA opinie. Choć nieraz opisywały konkretne fakty. Pytanie dlaczego. Pytałem ADMINA GOWORK ale nie dostałem odpowiedzi. Może Pan Łukasz który choć pracował w ITEKNA dopiero od miesiąca a tak tu reklamował ITEKNA odpisze, czy ITEKNA ma z tym coś wspólnego ?

oponent

That's why I said that they are very unprofessional - they cancelled my last comment. Congratulations on that. I've expected some apologize or only a comment back but this is a real face of them. One more time - I really do not recommend itekna polska

oponent

I really do not recommend that company especially for foreigners. They promise one, the second is done. Managers are very unprofessional with their attitude to candidate. I had a contact with two of them, one who was with me on the interview, and the second one was introduced to me as a director. She was very nice on the first impression but in fact she turned out to be very impolite. When we spoke via phone she was shouting on me what it got me nervous. The problem between us regarded agreement/contract and my salary expectations which were announced at the fist interview. All in all cooperation with that kind of company is very risky and gets more cons than pros.

krk

Proces rekrutacji w polskim wydaniu. Brak odpowiedzi zwrotnej nawet jeśli negatywna.

Kandydat

Moja opinia jest niestety negatywna. Byłem rekrutowany przez tą firmę dla pewnego klienta. Już na rozmowie u klienta okazalo się, że rozmawiamy o całkiem innej ofercie i stanowisku niż to podane wcześniej przez rekrutera ITEKNA. Oczywiście zapanowała niezręczna sytuacja. Po spotkaniu nawet słowa wyjaśnienia. Wrocław

Pawel

ta firma jest zalosna co pokazuja komentarze pracownikow itekna, krotko i na temat

Magda
@Pawel 12.08.2016 11:00
ta firma jest zalosna co pokazuja komentarze pracownikow itekna, krotko i na temat

Hej a co CI tam nie pasowało bo mam od nich ofetę i nie wiem co robic ?

Piotrek

Pracowałem w Itekna i byłem mocno nie zadowolony traktowaniem pracownika.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pytający

Płacą ci coś za reklamowanie ofert Itekna ?

Michał B2B

Nie lubię gdy firmy po podpisaniu z kimś umowy B2B narzucają potem jeszcze godziny pracy. A miałem takie sytuacje. Jak ktoś ma umowę o pracę to ma tam wpisany obowiązek przychodzić na daną godzinę. Ale jak mam B2B to czy przyjdę na 8 czy na 10:30 to powinna być moja sprawa.

Michał B2B

Jest bardzo ważnym pamiętać, że jak się nie ma umowy o prace to nie ma sie praw ale i obowiązków. Czyli np. przychodzenia na konkretną godzinę, pracę w konkretnej lokalizacji i pod poleceniami przełożonego. Jeśli ma się podpisaną umowę B2B z Itekna a Itekna wymagałaby rzeczy tj. realizacji obowiązków jakie są w umowie o pracę to można wezwać Państwową Inspekcję Pracy.

Kaska

Fakt trudno o umowe o prace :) chyba w budowlance :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Marek

Alal - Ty ciagle szukasz czego innego, raz masz takie doswiadczenie raz inne, lepiej sie juz nie wypowiadaj bo zenujaco wplywasz na wizerunek tej firmy

Andrzej

Panie Łukaszu, No to konkretne pytanie : ile było w Itekna Polska (np. w ostatnich 2 latach lub ostatnich miesiącach) przypadków obniżania stawki B2B z dnia na dzień ? Nie wynikających z woli konsultanta (jak np. przechodzenie na inny projekt) ani też jego tzw. rażącego zaniedbania przez niego pracy ? Czyli sytuacji gdy konsultant zostaje na tym samym projekcie u tego samego klienta i nawet w tym samym zespole a po prostu dostaje się z dnia na dzień info o obniżce stawki B2B ? Czy choćby i 2-3 dni wcześniej - po prostu zdecydowanie przed terminem 30 dni ? Ot , po prostu Klient u którego się pracuje być może ogranicza budżet i chce to przełożyć od razu na płace faktur B2B dla Itekna. I jeśli się zdarzyło to jak i dlaczego do nich doszło ? Czy pilnowano, by zmian i ustaleń najpierw dokonywano na piśmie zgodnie z zapisem z umowy, że wszelkie zmiany w umowie (w tym więc i stawki) wymagają najpierw pisemnej zmiany ?

ITEKNA Polska
@Andrzej 28.07.2016 14:14
Panie Łukaszu, No to konkretne pytanie : ile było w Itekna Polska (np. w ostatnich 2 latach lub ostatnich miesiącach) przy...

Witam ponownie Panie Andrzeju, tak jak wspominałem, tego typu sytuacji nie zarejestrowaliśmy nie tylko w ostatnich miesiącach, ale w przeciągu ostatnich 2 lat, tak jak Pan pytał. Specjalnie w tym celu zadzwoniłem do departamentu finansowego i poprosiłem o konsultacje. O jedynej sytuacji już wspomniałem wcześniej - za obustronną zgodą i świadomością konsultanta, więc nie tyczy się to Pana pytania. Nie udało mi się dzisiaj skontaktować tylko z osobą odpowiedzialną za rozliczenia i faktury z biura Wrocławskiego, ze względu na urlop. Ale już zostałem zapewniony, że jak tylko koleżanka wróci, to uzyskam odpowiedź. Mam również wstępną informację, że we Wrocławiu takich sytuacji również nie było. Panie Andrzeju, nie ukrywam, że bardzo przyjemnie mi się z Panem konwersuje i cenię rzetelne uwagi na poziomie, ale trochę nagli mnie czas w związku z innymi, ważnymi obowiązkami oraz koordynacją procesu rebrandingu. Zachęcam do kontaktu bezpośredniego czy też rozmowy telefonicznej, gdyby był Pan zainteresowany. Maila zostawiam poniżej, jak zwykle. Pozdrawiam, Łukasz Lampka Communication & Marketing Officer llampka@itekna.com

Andrzej

Panie Łukaszu, Pisze Pan, że rozpoznając sprawy w Itekna Polska dzwoni Pan lub pisze do pozostałych działów. No ale jak pisano tu w innych komentarzach i jak sam Pan przyznał w jednej z odpowiedzi w firmie była duża rotacja. Czy więc kontaktuje się Pan także z osobami z HR których już w Itekna nie ma ? I jak wiele może Pan więc wiedzieć o sprawach które one być możę prowadziły, dotyczące np. obniżek stawek B2B, a które mogło mieć miejsce np. pół roku temu lub wcześniej ? Może konkretnie : ile osób w działach HR których Pan pytał jak długo jest w firmie i jak wiele zna spraw sprzed np. pół roku, a nawet 2-3 lat ? Czy to nie z powodu rotacji w HR w Itekna właśnie " Niestety, wiele informacji jest trudnych do weryfikacji. " ?

ITEKNA Polska
pracodawca
@Andrzej 27.07.2016 16:49
Panie Łukaszu, Pisze Pan, że rozpoznając sprawy w Itekna Polska dzwoni Pan lub pisze do pozostałych działów. No ale jak pi...

Panie Andrzeju, proces zatrudnienia, kontaktu, a później wsparcia konsultanta w firmie outsourcingowej nie jest powiązany z tylko jedną osobą. To proces złożony - nad jego przebiegiem czuwa wiele osób, od działów sourcingu, rekrutacji, po menedżerów czy pracowników administracji. Dlatego wiedza o każdym kandydacie czy później konsultancie, pozostaje w firmie. Dlatego jeśli pojawiają się sytuacje trudne w weryfikacji, proszę o uszczegółowienie i kontakt, ponieważ osoby, z którymi kontaktuję się wewnętrznie ja, również tych informacji potrzebują, by zbadać przebieg danej sprawy i czy faktycznie wystąpiła. Tam jednak, gdzie mamy pewność, odpowiadam. Dlatego nie, absolutnie nie ma możliwości, że razem z odejściem pracownika, przepada również wiedza o jego kontaktach, doświadczeniach czy kandydatach/konsultantach :) Posiadamy także wewnętrzne narzędzia służące zbieraniu wiedzy, zapisywaniu notatek, doświadczeń itp. właśnie po to, by w przyszłości ktoś mógł z nich skorzystać. PS: Rotacja w dziale HR naszej firmy utrzymuje się na standardowym poziomie. Nie zgodziłbym się z twierdzeniem, że jest wyższa.

Pracownik B2B

Pytanie do Itekna Polska : Załóżmy, że jest konsultant pracujący na B2B dla Klienta Końcowego. Nagle zaledwie kilka dni przed końcem miesiąca (lub nawet równo z końcem miesiąca) Klient Końcowy informuje, że projekt się kończy i w następnym miesiącu już nie ma pracy i zamówienia na pracę dla tego konsultanta. Co zrobi wówczas Itekna Polska ? Umowa B2B z konsultantem obowiązuje jeszcze wiele miesięcy a w niej zapis o 30 dniowym okresie wypowiedzenia.

ITEKNA Polska
pracodawca
@Pracownik B2B 27.07.2016 08:56
Pytanie do Itekna Polska : Załóżmy, że jest konsultant pracujący na B2B dla Klienta Końcowego. Nagle zaledwie kilka dni przed k...

Bardzo dobre pytanie, z pewnością jest to kwestia, którą warto przybliżyć. W praktyce takie sytuacje, kiedy Klient Końcowy wypowiada umowę z dnia na dzień, zdarzają się rzadko. Nasi menedżerowie mają za zadanie utrzymywać bliski kontakt zarówno z konsultantami jak i klientami, dlatego o możliwych tego typu działaniach dowiadujemy się z odpowiednim wyprzedzeniem, od razu podejmując odpowiednie kroki. Aby dodatkowo zabezpieczyć się na sytuacje skrajne, wprowadziliśmy tzw. "ławkę". Jeśli konsultant zostanie bez projektu, otrzymuje wynagrodzenie od ITEKNA i zadania, np. pracy nad wewnętrznymi projektami. W tym czasie nasz dział rekrutacji i menedżerowie mają za zadanie znaleźć konsultantowi nowy, odpowiadający jego kompetencjom projekt. Kluczowym jest zrozumienie, że w interesie zarówno konsultanta jak i firmy outsourcingowej jest współpraca przy wspólnych projektach. Naszym celem jest budowa i rozwój kapitału ludzkiego, zatem jesteśmy dobrze przygotowani na sytuacje, które Pan przytoczył. Nasi menedżerowie biorą odpowiedzialność za rozwój kariery konsultantów oraz stały napływ ciekawych, rozwijających i angażujących projektów. Podpisujemy z naszymi klientami partnerskie, długoterminowe umowy i dbamy o to, by zapewniały nie tylko rozwój, ale i poczucie bezpieczeństwa naszym konsultantom. Takie sytuacje działają również w drugą stronę: czasami sam konsultant zdecyduje, że przyda mu się zmiana i chciałby zająć się innym projektem. Także w takich przypadkach może liczyć na naszą pomoc. To jedna z przewag outsourcingu nad tradycyjnym zatrudnieniem, gdzie w przypadku rozwiązania umowy przez którąkolwiek ze stron, pracownik pozostaje zdany sam na siebie. Pozdrawiam, Łukasz Lampka llampka@itekna.com

Andrzej

Panie Łukaszu, Pytanko związane z tym, że odpowiadał Pan powyżej na różne pytania, w tym związane ze współpracą B2B. Uznawał Pan m. innymi pewne dziwne przypadki jakie miały miejsce w Itekna za rzadkie. Przyszedł Pan do pracy w Itekna Polska jeśli się nie mylę w lipcu więc nie więcej niż miesiąc temu. Pytanie wiec : za jaki okres wstecz tego co robiła i robi Itekna się Pan wypowiada ? Bo moze jest to np. tylko ostatni tydzień lub ostatni miesiąc ? Jak daleko wstecz sprawdził Pan historię odpowiadając na pytania i podsumowując co jest rzadkie a co jest częste i jak jest na współpracy z Itekna? Może bowiem pewne osoby rozstały sie z Itekna np. pół roku temu z pewnych powodów które im nie odpowiadały a Pan odpowiadając nie zna tych przypadków ?

ITEKNA Polska
pracodawca
@Andrzej 26.07.2016 13:44
Panie Łukaszu, Pytanko związane z tym, że odpowiadał Pan powyżej na różne pytania, w tym związane ze współpracą B2B. Uznawa...

Panie Andrzeju, dziękuję za tę wiadomość. Celna i słuszna uwaga. Zostałem zatrudniony w firmie ITEKNA głównie pod kątem przygotowania jej do zbliżającej się wielkimi krokami integracji z ALTEN Group, którą mam zaszczyt koordynować. Uznałem jednak za stosowne udzielenie kilku informacji również tutaj, na GoWork. Oczywiście, wiele z przypadków, na które odpowiadałem, tyczyło się kwestii przed moim przyjściem. Przed udzieleniem odpowiedzi na daną kwestię odpowiednio ją konsultuję. Dzwonię i piszę do koleżanek i kolegów z innych oddziałów. Pytam o podobne sytuacje, o to, jak się wtedy zachowaliśmy, czy faktycznie tego typu wydarzenia miały miejsce i dlaczego. Później, kiedy ze sprawdzonymi z naszej strony informacjami wracam na niniejszy portal, zachęcam do kontaktu. Przekazuję więc oficjalne odpowiedzi wielu osób, z wielu działów, a nie bazuję jedynie na swoich doświadczeniach czy "widzimisie", ponieważ byłoby to zwyczajnie nieprofesjonalne. Tak jak Pan zauważył, za krótko tutaj pracuję - dlatego też posiłkuję się konsultacjami. Owszem, dokładne sprawdzenie każdej sprawy zajmuje trochę czasu, ale uważam, że warto. Niestety, wiele informacji jest trudnych do weryfikacji. Sprawie nie pomaga fakt, że często GoWork wykorzystywany jest do nieczystej gry i bezpodstawnego psucia wizerunku wielu firmom. Nie chcę narzekać :) Zjawisko tyczy się to również naszej konkurencji, która ma podobne problemy. Dlatego mówię wprost: porozmawiajmy, zobaczcie Państwo, jak jest u nas, rozmawiajcie z osobami odpowiedzialnymi za rekrutację. Zadawajcie trudne pytania, szczerze. Naprawdę warto. Wcześniej ktoś z Państwa o nicku "Konsultant" napisał bardzo mądry wpis z poradą dotyczącą dokładnego sprawdzania umów i konsultowania ich. Zdajemy sobie sprawę z takich potrzeb, dlatego każdy zainteresowany, posiadający pytania do umowy, ma zapewnioną rozmowę o niej, kiedy dokładnie tłumaczymy każdy zapis. Ułatwia to jej zrozumienie i ewentualną późniejszą konsultację z prawnikiem czy bardziej doświadczonymi osobami. Naszym pracownikom pomagamy również założyć własną działalność gospodarczą, krok po kroku. Jesteśmy firmą rzetelną, przejrzystą i naprawdę się staramy :) Także, Panie Andrzeju, zapewniam, że absolutnie robię wszystko, by każdą kwestię rozpatrywać indywidualnie i dokładnie. Nie ukrywam, że bardzo dużo pomagają rzetelne wpisy, takie jak Pana. Firma staje się bardziej rzeczowa, korzystają na tym wszyscy. Serdecznie pozdrawiam, Łukasz Lampka llampka@itekna.com

Wiedzmin

A nie wydaje sie panu ze zwyczajnie niektorzy sfrustrowani pracownicy firmy moga pisac te komentarze poniewaz bezpsrednio tycza sie ich pracy? Nad tym raczej pan kontroli nie ma i nie bedzie mial a zapewnien pracownikow ze nie dodaja komentarzy to raczej nie nalezy brac na powaznie. ciekawe kto niby mialby pisac takie komentarze o stanowiskach w odpowiadajaych lokalizacjach, chyba musialby to byc jakis psychofan

Krzysiek

Jakos tak sie dziwnie sklada, ze po miesiacach ciszy nagle wysyp komentarzy nawolujacych do blyskawicznego aplikowania. I to pisane zawsze w godzinach pracy.

ITEKNA Polska
pracodawca
@Krzysiek 22.07.2016 17:40
Jakos tak sie dziwnie sklada, ze po miesiacach ciszy nagle wysyp komentarzy nawolujacych do blyskawicznego aplikowania. I to pi...

Niestety, najprawdopodobniej jest to celowe działanie, tak jak wspominałem w jednej z wcześniejszych wiadomości: "Pojawiają się zarzuty, że zamieszczamy anonimowe, pozytywne informacje na swój temat. Szanowni Państwo, pomijając fakt, że firma ITEKNA nie ma celu w pisaniu sobie sama opinii, a takie metody uważa za uwłaczające profesjonalizmowi, chcielibyśmy podkreślić, że oficjalnymi opiniami firm ITEKNA / ALTEN są tylko cztery, które właśnie dodaliśmy. Przypadki podszywania są nagminne, podobnie jak próba ośmieszania firmy (również naszych konkurentów) nieudolnie pisaną „autoreklamą”. Prosimy o podejście do tego typu wiadomości z dużą rozwagą. Posiadamy dowody na to, że wspomniane działanie jest działaniem celowym osób trzecich." A szkoda, gdyż celem tego portalu powinna być raczej konstruktywna wymiana myśli, zarówno pozytywnych jak i krytycznych. Z powodów powyższych, zwyczajnie, zachęcam do bezpośredniego kontaktu. Pozdrawiam, Łukasz Lampka Communication & Marketing Officer @ ITEKNA Polska llampka@itekna.com

anonim

(usunięte przez administratora)

Marzena

A mi nie.

Konsultant

Zalecam konsultacje z prawnikiem umowy cywilnoprawnej B2B. Tak by bezstronny prawnik przekazał informację czy jest korzystna i uprzedził co naprawdę daje umowa którą podpisujemy. Tak by dokładnie wiedzieć czy i kiedy i z jakim wyprzedzeniem firma z którą ją podpisujemy może obniżać stawki dzienne, w jakich dokładnie sytuacjach może z dnia na dzień zakończyć współpracę, co gdy nie dostanie się wynagrodzenia w terminie. I przede wszystkim czy umowa B2B daje pewność ciągłości projektowej i dochodu w czasie ważności umowy; czy też jest to jedynie szablon za którym nie musi iść zamówienie. Czy i jakie będzie się mieć prawa gdy zostanie się bez dochodu z dnia na dzień. Czy w umowie jest zapisana jakakolwiek gwarancja rzeczywistego posiadania pracy/projektu i z jakim minimalnych dochodem. Zalecam ostrożność przy podpisywaniu umów B2B która nie jest umową o pracę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Karol

Alal wez się już nie wypowiadaj bo co wypowiedz to bardziej zalosna

Marek

Lukasz, chcialbym sie odniesc do slow ktore powiedziales na temat firmy, a wrecz powiedziales ze macie prawo nazywac sie firma miedzynarodowa. To ciekawe, gdyz kilkakrotnie otrzymujac oferte pracy od pracownikow itekna odpisywalem ze interesuje mnie praca za granica, szczegolnie w Niemczech, Szwajcarii ewentualnie UK. Kilkakrotnie prosilem o przeslanie mojego CV do niemieckiego oddzialu Alten badz udostepnienie mi kontaktu z osoba odpowiedzialna za rekrutacje w tym obszarze. Tyle samo razy ile prosilem, tyle razy olano moje prosby. Postanowilem zglosic sie zatem bezposrednio do firmy ALTEN i ciekawym jest ze osoba z ktora rozmawialem nie miala pojecia o istnieniu firmy itekna ktora dziala pod ich marka. Jak wiec wytlumaczy Pan rzekoma wspolprace itekna z alten group ktora wogole nie wie o istnieniu takiej firmy. Troche jest to bezpodstawne aby podpinac sie pod miedzynarodowa firme z ktora nie ma sie za wiele wspolnego. Pozdrawiam

Marek
@ITEKNA Polska 21.07.2016 12:18
Panie Marku, dziękuję za wiadomość. Informacje o tym, że ITEKNA jest częścią Alten są jawne i dostępne z poziomu chociażby g...

Czy zostal Pan zatrudniony aby tlumaczyc sie z bledow ktore firma popelnila na przestrzeni swojej dzialanosci? Przepraszam, ale brzmi to conajmniej smiesznie. A jezeli nie doczytal pan wiadomosci to nie zasugerowalem ze itekna podszywa sie pod alten (jeszcze umiem weryfikowac pewne informacje w internecie), tylko ze branduje sie nazwa firmy z ktora nie ma nic wspolnego, skoro nie wymieniaja sie panstwo kontaktami. Mialem okazje wspolpracowac z inna firma ktora rowniez posiada oddzialy w calej Europe, rowniez Niemczech i tam moje CV zostalo natychmiast przekazane i skontaktowal sie ze mna bezporesdnio manager odpowiadajacy za rekrutacje. I co do ponownego przeczytania mojej wiadomosci - powtorze wszem i wobec ze moje CV zostalo przekazane do oddzialu niemieckiego ALTEN i odbylem tam rozmowy juz w tamtym roku. Takze rowniez prosze o zapoznanie sie z informacjami ktore kieruje w wiadomosci. Pozdrawiam

ITEKNA Polska
pracodawca
@Marek 21.07.2016 14:42
Czy zostal Pan zatrudniony aby tlumaczyc sie z bledow ktore firma popelnila na przestrzeni swojej dzialanosci? Przepraszam, ale...

Panie Marku, zaproponowałem Panu konkretne działania w celu wyjaśnienia sytuacji. Bez nich nie jestem w stanie zweryfikować, kiedy się Pan kontaktował, jaka była odpowiedź i czy w ogóle wyszła z naszej strony. Tak jak wspominałem, oczekuję wiadomości e-mail, abym mógł się dowiedzieć, gdzie leżał problem. ITEKNA posiada aktualnie w Polsce trzy oddziały: w Krakowie, Warszawie oraz Wrocławiu. Stąd moja prośba o wskazanie, z którym polskim oddziałem się Pan kontaktował. Zaproponowałem kontakt e-mail, jeśli nie chce Pan ujawniać informacji i swojej osoby publicznie. Osoby odpowiedzialne za rekrutację udzielają wszelkich potrzebnych informacji kandydatom, którzy nie są zainteresowani rekrutacjami przeprowadzanymi przez ITEKNA Polska, lecz stanowiskami w innych oddziałach Alten. Napisał Pan, że został zignorowany, dlatego chciałbym zbadać temat. Nie wykluczam, że mogło dojść do przeoczenia, które nie chciałbym by powtórzyło się w przyszłości. Dopóki jednak go nie zweryfikuję, nie będę w stanie ocenić, czy nasi pracownicy popełnili błąd. Kontaktuje się z nami wiele osób, zatrudniamy wielu kandydatów, pomyłki i błędy się oczywiście zdarzają. Z konwersacji z Panem wyciagam przydatne wnioski, które posłużą zwiększeniu jakości obsługi kandydatów przez ITEKNA oraz Alten. Pozdrawiam również, Łukasz Lampka Communication & Marketing Officer llampka@itekna.com

Kaptur

Panie Lukaszu darowalbym sobie takie wywody na tej stronie

ITEKNA Polska
pracodawca

Szanowni Państwo, W poprzednich wiadomościach odniosłem się indywidualnie do każdej z poruszonych przez Państwa kwestii. Teraz to ja chciałbym zapytać: jak mogę pomóc? Zachęcam do bezpośredniego kontaktu z firmą ITEKNA w celu wyjaśnienia wszelkich wątpliwości, również do kontaktu ze mną. Chciałbym zakończyć ten mini-cykl odpowiedzi (choć oczywiście w dalszym ciągu będę śledził konwersacje na GoWork i odpowiadał w miarę możliwości) krótką wiadomością odpowiadającą na pytanie, dlaczego warto interesować się firmami ITEKNA oraz Alten Group i podjąć z nami współpracę. Z pewnością jednym z największych, zachęcających czynników jest możliwość pracy dla międzynarodowego lidera, Alten Group. Jesteśmy właśnie w momencie integracji ITEKNA z Alten. Zdaję sobie sprawę, że wiele firm w celach marketingowych mówi o sobie „lider”, „innowacyjne projekty”, „dynamiczne środowisko”. W mojej prywatnej opinii te slogany są nadużywane i nie zawsze oddają środowisko pracy. W przypadku Alten Group oraz firmy ITEKNA, będącej jej częścią, z pewnością mamy prawo używać takich określeń. W tym miejscu polecam m.in. ten materiał video: https://www.youtube.com/watch?v=Cm9CBjyUrnU Najbliższe miesiące przyniosą wiele niespotykanych możliwości oraz okazji do brania udziału w budowie niezwykłego projektu. Więcej szczegółów wkrótce, ale już teraz zachęcamy do obserwowania naszych poczynań. Innym powodem jest nasze podejście, które pielęgnujemy i wdrażamy w ITEKNA. Nie chcemy być przeciętną firmą. Jest nam przykro, kiedy czytamy negatywne opinie na GoWork. Dają jednak do myślenia i motywują do coraz bardziej wytężonej pracy. Ufam, że moje wcześniejsze wypowiedzi rzuciły trochę światła na to, jak się sprawy mają. Chciałbym jeszcze podkreślić, że nasze starania już wkrótce wejdą na kolejny poziom. W związku z pozytywnym rozwojem firmy, otworzyliśmy wiele nowych stanowisk, również w zespole wewnętrznym. Obiecuję Państwu, że zgłoszone poprzez ten portal kwestie zostaną nie tylko zaadresowane, ale również przekute w silne strony ITEKNA. Podstawą jest szczera komunikacja i rozmowa, dlatego raz jeszcze zachęcam do kontaktu z nami. Jestem do Państwa dyspozycji pod adresem e-mail: llampka@itekna.com PS: Tradycyjnie już proszę administratora portalu o nieusuwanie moich danych i adresu e-mail :) Pozdrawiam i do usłyszenia! Łukasz Lampka Communication & Marketing Officer

ITEKNA Polska
pracodawca

Drodzy Użytkownicy portalu GoWork, Zapraszam do lektury kolejnej odpowiedzi na Państwa pytania. Ponawiam także prośbę o bezpośredni kontakt w razie indywidualnych pytań oraz wyjaśnień. Mój adres e-mail to llampka@itekna.com, a administratora portalu GoWork tradycyjnie proszę o nieusuwanie adresu, a także mojego imienia i nazwiska ;) Ułatwi mi to kontakt ze wszystkimi zainteresowanymi. Dziękuję! Tym razem chciałbym odnieść się do pozostałych kwestii. Na pierwszy ogień niech pójdzie sprawa poruszona przez użytkownika Darka, o obniżeniu stawki z dnia na dzień. Szanowni Państwo, znakomita większość modyfikacji stawek to modyfikacje „w górę”, związane z podwyżkami. Jednym z wyjątków i modyfikacji „w dół” była ostatnio sytuacja, w której konsultant bardzo chciał pracować przy konkretnym projekcie. Poinformowaliśmy go, że jest taka możliwość, ale nie będziemy wtedy w stanie zaoferować tak wysokiej, jak do tej pory, stawki. Konsultant zgodził się na to. Dlatego też wszelkie tego typu modyfikacje podejmujemy tylko i wyłącznie po wcześniejszej rozmowie i konsultacji oraz – co ważne – dwustronnej zgodzie. Użytkownik „Pracownik” zauważył, że rekruterzy nie posiadali zadowalającej go wiedzy o aspektach technicznych projektu. Przykro mi, że nie byliśmy w stanie przekazać wszelkich interesujących Cię informacji. Nie zawsze otrzymujemy obszerny opis od naszych Klientów, zwrócimy na to szczególną uwagę i postaramy się lepiej przewidywać, jakie jeszcze kwestie mogą być interesujące. Dziękujemy za sugestię, obiecuję, że się jej przyjrzę. Użytkownik „Rafał” z kolei skarżył się na długi proces rekrutacyjny i marnowanie czasu. Ponownie, wypada mi jedynie przeprosić Pana za sytuację, w której odczuł Pan, że marnuje czas. Nie jest to naszą intencją, przeciwnie, razem z naszymi konsultantami gramy w jednej drużynie. Nam również, tak jak Panu, zależy na tym, by proces był jak najbardziej sprawny, a podjęcie pracy natychmiastowe. Niestety, w wielu przypadkach, mimo naszych najszczerszych chęci, czas trwania procesu rekrutacji nie zależy tylko i wyłącznie od nas. Nie zdarza się wiele sytuacji, w której pracownik uważa swój czas za zmarnowany, dlatego przyjrzę się tej kwestii – przykładamy wagę do tego, by proces był szybki i nieustannie staramy się edukować naszych Klientów, że czas jest kluczowym czynnikiem w rekrutacji. Pojawiają się zarzuty, że zamieszczamy anonimowe, pozytywne informacje na swój temat. Szanowni Państwo, pomijając fakt, że firma ITEKNA nie ma celu w pisaniu sobie sama opinii, a takie metody uważa za uwłaczające profesjonalizmowi, chcielibyśmy podkreślić, że oficjalnymi opiniami firm ITEKNA / ALTEN są tylko cztery, które właśnie dodaliśmy. Przypadki podszywania są nagminne, podobnie jak próba ośmieszania firmy (również naszych konkurentów) nieudolnie pisaną „autoreklamą”. Prosimy o podejście do tego typu wiadomości z dużą rozwagą. Posiadamy dowody na to, że wspomniane działanie jest działaniem celowym osób trzecich. Udało mi się chyba odnieść do wszystkich problematycznych kwestii. W kolejnej, już ostatniej, wiadomości napiszę Państwu więcej o tym, dlaczego warto zwrócić uwagę właśnie na firmę ITEKNA. Z pozdrowieniami, Łukasz Lampka Communication & Marketing Officer

ITEKNA Polska
pracodawca

Drodzy Użytkownicy portalu GoWork, To moja druga wiadomość, chciałbym więc odnieść się do kolejnej kwestii. Przypominam, że jestem otwarty na kontakt z Państwa strony. Również mnie nasuwają się pytania i byłbym niezwykle wdzięczny, gdyby osoby w jakikolwiek sposób niezadowolone z doświadczeń w firmie ITEKNA skontaktowały się ze mną bezpośrednio. Zgromadzona wiedza pozwoli nam cały czas dopracowywać nasze usługi. Kolejnym zagadnieniem, poruszonym przez panów Piotra i Michała, były kwestie współpracy z osobami zatrudnionymi na umowie B2B. W tym miejscu pragnę zaznaczyć, że firma ITEKNA preferuje zatrudnienie w formie Umowy o Pracę, lecz osoby chętne do prowadzenia własnej działalności mają również możliwość do rozliczeń z nami za pomocą faktur. Uznaliśmy, że osobom zatrudnionym na kontrakcie należy oferować konkurencyjne warunki współpracy – dlatego też, przykładowo, cały czas zmniejszamy termin płatności faktury. Jesteśmy firmą solidną i rzetelną, przykładamy niezwykłą wagę do ważnych spraw, takich jak brak opóźnień w płatnościach. Szanujemy naszych współpracowników, jeśli więc nastąpiły opóźnienia, ponownie, będę wdzięczny za bezpośredni kontakt z firmą w celu ich wyjaśnienia. Na co dzień nie docierają do nas sygnały o jakichkolwiek przekroczeniach terminów, więc przyjrzę się każdej kwestii indywidualnie. Jeśli chodzi o natychmiastowe wypowiedzenie umowy, to firma ITEKNA oferuje współpracownikom ten sam, symetryczny, okres wypowiedzenia wynoszący 30 dni. W wypadku rażących naruszeń warunków współpracy, możliwe jest wypowiedzenie natychmiastowe, lecz jest to jedynie zabezpieczenie na wypadek naprawdę dramatycznych kwestii i w praktyce się nie zdarza (i mamy nadzieję, że się nie wydarzy). Możliwe jest też rozwiązanie umowy za porozumieniem stron. Wszelkie kwestie sporne zawsze otwarcie komunikujemy. Naszym celem, ani wartością, nie jest rozstawanie się z naszymi pracownikami. Wręcz przeciwnie, firmie ITEKNA zależy na tym, by konsultanci i pracownicy czerpali satysfakcję z pracy i na dłużej związali z nami swoją karierę. Co więcej, jesteśmy od tego, by oferować naszym pracownikom komfort wynikający z zapewnienia wsparcia w ich karierze zawodowej. Również tutaj, każdorazowo, chcemy przekraczać wymagania i oferować jeszcze więcej. Przykładowo, niedawno jeden z naszych pracowników oświadczył, że ze względów osobistych chciałby zmienić projekt i Klienta, dla którego pracował. W ekspresowym tempie (około 1-2 tygodnie) znaleźliśmy kolejny projekt, który pracownik z radością zaakceptował. Jesteśmy do Państwa dyspozycji i pomagamy w tego typu kwestiach. Kolejną odpowiedź, dla wygody, zamieszczę w osobnej wiadomości. Z pozdrowieniami, Łukasz Lampka Communication & Marketing Officer

Zostaw opinię o ITEKNA Polska - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ITEKNA Polska