brak logo

TECHNETIUM SP. Z O.O.

Rzeszów

Opinie o TECHNETIUM SP. Z O.O.

zap 2015-04-04 18:24:18
firma jak kazda inna? sorry ale gdzie indziej wiedza co to kodeks pracy - ja nie polecam php ma racje
3
bry 2015-09-30 19:47:04
Już 3 lata temu na wszystkich uczelniach w RZ słyszało się o rotacji pracowników co 3 miesiące i "zatrudnianiu" praktykantów do czarnej roboty bez chęci ich późniejszego zatrudnienia. Nawet dobre osoby i tak rotują.
Atmosfera jest średnia. Bardzo introwertyczne bardzo dumne i zadufane w sobie towarzystwo, które chętnie Ci dokopie zamiast pomóc. Za tym idą mocno przeciętne zarobki. Plus, że jest ambitnie. Jak masz stalowe nerwy - warto.
6
AW 2015-10-02 11:47:26
ad rotacji - jeżeli student przychodzi na 3 miesięczny staż i po nim wraca na studia ciężko, żeby studiował dziennie jednocześnie pracując - to student decyduje, czy wybiera studia czy pracę, więc od pracodawcy nie jest to w żadnym stopniu zależne.
ad zatrudniania studentów; przez ostatnie 12 mies. zatrudnionych zostało 11 studentów - rozumiem, że osoba, która napisała, że "Technetium nie ma chęci zatrudniania studentów" nie jest doinformowana i zamiast sprawdzić woli pisać byle co.
ad niskich zarobków - oczywiście Ci którzy pracują, żeby się nie narobić nie zarobią dużo. Zarobki są adekwatne do pracy.
ad dużej rotacji - zachęcam porozmawiać z osobami, które pracują u nas dłużej niż 5 lat. Jeżeli ktoś dobrze pracuje, dobrze zarabia i ma stabilną pozycję. Jeżeli ktoś notorycznie robi błędy, zawala terminy i tak bez końca rzeczywiście nie zostanie długo, ale to jest logiczne, chociaż sądząc po wpisach - nie dla wszystkich.
TR 2015-11-17 09:52:27
A jest tam ktos kto pracuje dluzej niz 5 lat? Moge potwierdzic duza rotacja male zarobki duzo pracy Osoby ktore te wpisy dodaja raczej maja jakis obraz tej firmy i ot tak sobie tych ,,negatywnych,, komentarzy nie pisza. Ale wlasciciele to i owszem potrafia dokopac slyszy sie o tym po innych firmach i od bylych pracownikow
6
Xy 2015-11-17 14:04:59
Ta "firma" a to dobre pol branzy smieje z MH
2
Mateusz Wiktor 2015-12-03 08:17:02
Dziękuję za opinię ale proszę podawać je podpisując się imieniem i nazwiskiem - dzięki temu dokładnie ustosunkuję się do nich :) Niestety anonimowo każdy może napisać wszystko. Z mojej strony gwarancję dokładnie, rzetalnie odpisać na każdą opinie.
KK 2015-12-03 10:16:38
Witam kolego P.

Odniosę się do części Twojej wypowiedzi:
"Bardzo introwertyczne bardzo dumne i zadufane w sobie towarzystwo, które chętnie Ci dokopie zamiast pomóc."

W całym moim krótkim życiu nie spotkałem osoby bardziej zadufanej i zakochanej w sobie niż Ty, mój "Drogi kolego". Siedząc cały dzień i przeglądając piękne pejzaże na tapecie nie spodziewałbym się zbyt wiele. Jeżeli oczekuje się pomocy od innych, trzeba dać również coś od siebie. Dlaczego inni mają robić za Ciebie kiedy Ty zajmujesz się pierdzeniem w stołek i wymyślaniem coraz to nowszych sposobów jak pokazać całemu światu jaki to strasznie zapracowany jesteś? Dla twojej informacji. Osoba, która przejęła dodatkowo Twoją robotę nie wydłużyła swojego czasu pracy nawet o 15 minut. Sam sobie odpowiedz ile miałeś na głowie :)

Jakbyś chociaż połowę z tego czasu, który zajmuje Ci na kłótnie z innymi przesiedział nad powierzonymi zadaniami, gwarantuję Ci, że byłbyś przynajmniej średnim pracownikiem.
APAP 2015-12-03 13:22:48
Panie P.

To "introwertyczne, bardzo dumne i zadufane w sobie towarzystwo" tworzy jeden team, który się wzajemnie wspiera i sobie pomaga. Chyba wszyscy co zostali w TC potrafią "jednoznacznie potwierdzić" że pracuje się znacznie lepiej, niż w np. lipcu :) A jeżeli oczekujesz czegoś od innych- czego sam nie jesteś od siebie zaoferować- to sugeruję zmienić ścieżkę kariery :)
KK 2015-12-10 15:41:14
Niektórym widzę mocno myli się praca ze studiami. Dam taką radę niektórym prawdopodobnie byłym kolegom i koleżankom, którzy myślą, że wystarczy nazwać się programistom żeby pobierać wynagrodzenie po stawkach Warszawskich nic nie dając w zamian. Jakież jest to niesprawiedliwe, że aby zostać docenionym trzeba się troszkę postarać ;(

Proponuję najpierw spotkać się i popytać osoby starsze jak wygląda praca i na czym polega dorosłe i odpowiedzialne życie.

Gwarantuję wszystkim, że jeżeli jesteście niekonfliktowi to w Technetium spotkacie fajną i zgraną paczkę, która jest życzliwa dla każdej nowej osoby.

Oczywiście nikomu kto nie zrobił dymu na koniec nie chce się wchodzić specjalnie na gowork i wypisywać opinii, dlatego oceną specjalnie bym się nie sugerował. Frustratów wszędzie znajdziecie :)

Najlepszą metodą na przekonanie się jak jest na prawdę jest spróbować samemu. Z tego co wiem nikt nikogo tutaj na siłę nie trzyma :)
Jakub G 2015-12-14 22:33:05
Siedzę, czytam i wyjść z podziwu nie mogę nad tym jakimi ludzie potrafią być niewdzięcznymi kutasami :)

Poczytacie więc kilka słów od Koordynatora Kuby czyt. mnie.

Prawie 2 lata temu usilnie szukałem pracy zaraz po ukończeniu studiów magisterskich na ekonomii. Średnio mi to szło bo z doświadczeniem było krucho. Natrafiła się okazja obycia stażu w firmie Technetium więc długo się nie zastanawiałem. Miałem obawy, ponieważ z każdej strony słyszałem, że mnie wykorzystają, a na serwisach typu Gowork ktoś usilnie psuł reputację firmy. Przyszedłem i mimo tego, że jestem introwertykiem i osobą zamkniętą w sobie udało mi się wdrożyć i stać osobą o wiele bardziej otwartą na ludzi (również Klientów). Pracuję teraz jako koordynator i mam z nimi nieustanny, dzięki temu, że ktoś potrafił docenić moje starania. O wiedzy, którą zdobyłem nawet nie będę wspominał. Nikt nie musiał wysyłać mnie na szkolenia. Jest tam mase pozytywnych ludzi od których można się wiele nauczyć. Dostałem szansę i ją wykorzystałem i nie siedziałem po godzinach, nie zabierałem pracy do domu żeby wyrobić jakieś wyśrubowane normy. Wystarczyło minimum chęci i odpowiedzialności żeby ktoś mnie docenił. (wiem, że mój tekst brzmi trochę jak z reklamy Mc Donalda :D ale piszę po prostu to co myślę i czuję)

To jest moja historia w malutkim skrócie :) po więcej zapraszam na mój fanpage i kanał Youtube :D.

P.S. Mam nadzieję, że osoba, która redaguje "niepochlebne opinie i komentarze" w końcu przestanie być tchórzem i podpisze się chociaż z imienia. Jasna kurwa mnie bierze kiedy czytam komentarze tego typu nie mogąc ich skontrować :)
LP 2015-12-14 22:37:12
Naprawdę ciekawa alternatywa dla młodych chcących pracować przy ciekawych projektach
Uny 2015-12-14 23:00:48
Towarzysze, obywatele, rodacy....ogłaszam ból dupy u użytkowników: Bolo, php, zap, bry, TR, asdf, Ktos oraz DD.
Patrycja B. 2015-12-14 23:05:26
Siema !
Pracuje w Technetium równy rok. Zaczynając od 3 miesięcznego stażu, po którym zostałam. Nie jestem fanką wypowiedzi na „gowork”, bo każdy (jak widać) może tutaj anonimowo napisać tysiąc głupot, które się nijak mają do tego jak jest naprawdę.
Czytając opinie, niektórych osób jest mi po prostu wstyd, że z Wami pracuje lub pracowałam. Tak jak wspomnieli moi koledzy, nikt Was tutaj na siłę nie trzyma. Poza tym uważam, że tak naprawdę takim wpisami obrażacie nas, swoich kolegów z pracy, którzy często ratowali Wam tyłek, którzy z Wami pili piwo na rynku, którzy byli po prostu dla Was życzliwi.
W środowisku IT ciężko jest młodej dziewczynie- każdy wie! Powoli zmieniają się stereotypy ;) i wszedzie widzimy hasła, jak za czasów propagandy prl : KOBIETY DO KODU! KOBIETY NA POLITECHNIKI itp. :D:D:D Powiedzmy sobie szczerze, dopiero zaczyna się ta rewolucja !
A w Technetium tak nie jest ! Spotkałam tutaj ludzi, z którymi nie jestem tylko na „cześć jak czapka” w pracy. To introwertyczne poniekąd dumne towarzystwo to extra ziomki, dzięki którym możesz się sporo nauczyć, zdobyć doświadczenie, zaprzyjaźnić się :D w resztę interesów nie wnikam :P
Pozdrawiam ekipę !
LW 2015-12-14 23:10:18
Czytam te komentarze i naprawdę nie wiem skąd się bierze tyle hejtu. Jak dla mnie firma w porządku. Co do szkoleń to fakt, że brakuje ale tak jak Kuba napisał, jeśli ktoś oczekuje, że zostanie przeszkolony i zaraz pójdzie sobie do innej firmy, bo przecież jest już super ogarnięty to jest w błędzie. W innych firmach owszem są szkolenia, ale podpisuje się do tego stosowną klauzulę. :) Ktoś podburza atmosferę i robi się już nudne te czytanie opinii... Jak jest polecam zapytać kogokolwiek kto tam pracuje, a nie sugerować się internetami.
Mrc 2015-12-15 07:36:47
Również nie rozumiem powodu z jakiego zostały napisane te złe komentarze. Wiadomo ze na początku pracy wypłaty nie są jakieś super wysokie, ale jak ktoś już chwile popracuje to jest całkiem ok, może problemem jest fakt że często dopiero pod koniec projektu poznawane są dokładne wymagania klienta co nie ułatwia pracy, ale taka teoria potwierdza że po prostu trzeba umieć się odnaleźć a jak ktoś sobie nie poradzi to pisze takie a nie inne komentarze.
AW 2015-12-15 14:44:59
Zapewne poszedłeś do FEB bo zostałeś zwolniony z Technetium:) Uprzejmie informuję, że praktykanci o ile tacy są robią zaplecza do pozycjonowania. Zapewne zainteresuje Cię to, że praktykanci przychodzą do nas, aby czegoś się nauczyć - "praktykować", a nie parzyć kawę, czy ganiać na pocztę i wysyłać listy.
Zapraszam do przeczytania referencji - za dotrzymanie terminów Klienci nas wyjątkowo chwalą. Ponieważ nie masz na tyle odwagi, aby podpisać się nazwiskiem nie wiem czy mam pozdrawiać byłego pracownika, czy może konkurencję:)
Dziękuję również, że piszesz, że Technetium to fajna firma. Zgadzam się w 100%:)
TR 2015-12-15 23:05:43
do febu ?? oni skasowali wszystkie komenty z gowork - a takie było amerykańskie :P
Ania 2015-12-16 14:10:14
Projektów jest dużo:) Wiem, że niektórzy uwielbiają czytać moje odpowiedzi, więc odpisuję, żeby nie poczuli się zawiedzeni;) Przy okazji pozdrawiam Rodziców, wujka i ciocię, kolegów z pracy, anonimowych hejterów i cały funclub Technetium!:)
Ela 2015-12-18 09:46:05
Czytam i "nóż się w kieszeni otwiera", opinie jakiegoś byłego pracownika, który chciałby nic nie robić, a zarobić. A może trzeba się zastanowić nad sobą? Pewnie w żadnej firmie długo miejsca nie zagrzał.
W Technetium pracuje prawie 4 lata. Swoją pracę wykonuję z należytą starannością i nie czekam, aż będą mi klaskać i chwalić mnie (a tak na marginesie już po paru miesiącach zostałam mile zaskoczona premią za dobrą pracę).
Praca w Technetium daje mi dużą satysfakcję, zwłaszcza teraz, kiedy ekipa jest spoko. Mam ponad 20 lat stażu pracy, w jednej firmie 16 lat, a odkąd "znalazłam się" w Rzeszowie, pracuję u Państwa Wiktor i chwalę sobie współpracę z Nimi. Pełna kultura, wyrozumiałość, odpowiednia pensja, warunki rewelacyjne, czysto (chyba, że znajdzie się jakiś niechluj, który nie wie co to porządek, pewnie w domu wszystko robią za niego i może nawet mu d... wycierają i guziki przyszywają).
Pozdrawiam.
1
K 2015-12-18 13:01:35
Ela zawsze na propsie :)
TT 2015-12-25 12:36:55
anonimowy hejt jest godny pożałowania...
1
Mateusz Wiktor 2016-01-12 16:03:46
Like proszę napisz jakie projekty robili praktykanci. Praktykanci robią np. projekty zaplecz do pozycjonowania żeby nauczyć się praktycznego z programowania na prawdziwych zadaniach. Jeżeli praktykant przychodzi do Technetium to tylko po to żeby się czegoś nauczyć, a nie realizować komercyjne projekty. Żaden projekt dla klienta nie został zrealizowany przez praktykanta. Jeżeli taki powstał podaj link to takiego projektu. Co do FEB - (Fabryka e-biznesu w Rzeszowie) dlaczego skasowali wszystkie negatywne komentarze na goworku ??
Like 2016-01-19 10:37:48
Chyba kazdy drugi zrobiony przez praktykantow :)
Mateusz Wiktor 2016-01-19 12:54:24
Like - proszę o konkrety - jakie serwisy zostały zrobione przez praktykantów dla klientów. Faktem jest to, że praktykanci otrzymują do realizacji zadanie pokrywające się z prawdziwymi zleceniami - ale tylko tak młodzi ludzie mogą nauczyć się czegoś praktycznego. Jeżeli ktoś przychodzi do Technetium na praktykę lub staż to tylko po to, aby zdobyć doświadczenie i stać się atrakcyjnym na rynku pracy.
Like 2016-01-19 14:15:33
...przychodzi do Technetium na praktykę lub staż to tylko po to, aby zdobyć doświadczenie i stać się atrakcyjnym na rynku pracy i nie pracowac pozniej w TC.
A dla czego biuro tak blisko Rzeszowa? (usunięte przez administratora)
Mateusz Wiktor 2016-01-19 15:40:52
Użytkowniku Like - proszę o konkretne podanie jakie serwisy zostały zrobione przez praktykantów, jakie serwisy oraz wypłaty nie zostały zrobione w terminie.

Odnośnie praktykantów - większość praktykantów to studenci przychodzący na praktyki w trakcie studiów. Współpracujemy z Wyższą Szkołą Informatyki i Zarządzania, prowadzimy zajęcia z studentami itp. Studenci z Ukrainy są bardzo chętni do nauki podczas stażów i praktyk. Nie rozumiem zdania : "Mozna bylo w kielnarowej i odrazu zatrudnic kilka ukraincow :)" Studenci z Ukrainy w niczym nie są gorsi od studentów z Polski.
nt 2016-01-20 08:04:19
Like - uwazasz ze firma zatrudniajaca ukaincow jest gorsza ?
Mateusz Wiktor 2016-02-01 15:01:40
W ramach komentarza do wszystkich anonimowych negatywnych opinii. 3 nagrody Webstar 2015(usunięte przez administratora).
2
Mateusz Wiktor 2016-02-05 13:53:15
Pasja - proszę o podanie przykładu aroganckiego podejścia do klienta lub pracownika. Twój wpis jest kolejną anonimową opinią bez żadnego opisu sytuacji lub faktów. Jak mam się do niej odnieść?. Każdy klient pozostawia referencję na naszej stronie - nie ma tam nic o aroganckim traktowaniu.

Pracowników traktujemy jak partnerów, ale jeżeli pracownik nie wywiązuje się z obowiązków i cierpi cały zespół to naturalne jest, że nie możemy kontynuować współpracy.
Mateusz Wiktor 2016-05-09 16:13:56
Jacku dziękuję za wpis Aktualne oferty pracy znajdują się na naszej stronie www.technetium.pl/praca :) Szukamy programistów php, Front-end-developerów, na dniach pojawi się ogłoszenia o młodszego koordynatora.
any 2016-05-14 21:41:38
Czy to prawda, że zatrudniacie Ukraińców do robienia stron?
2
esperanza 2016-05-14 21:51:48
Tak, dodatkowo zatrudniamy: łosie, jelenie, sarny, dziki, lisy, borsuki, kuny, jenoty, wilki i rysie.
Mateusz Wiktor 2016-05-16 08:21:53
Any - narodowość nie ma znaczenia jeżeli ktoś dobrze wykonuje swoją prace :)

tadek 2016-06-07 19:02:47
chyba ktoś tu bardzo się męczy zeby zrobić czarny PR firmie - na ich stronie mają referencje podpisane z imienia i nazwiska http://www.technetium.pl/referencje.html . Sami wybiercie wiarygodne źródło infromacji.
any 2016-06-11 12:24:44
Referencje nie maja nic wspólnego z traktowaniem pracowników, które w Technetium leży. W firmie jest bardzo duża rotacja pracowników, ale szefostwa to nie obchodzi, przecież za chwile jakiś student przyjdzie na jego miejsce.. Większość pracowników traktuje tę firmę tymczasowo, kogo nie zapytasz mówi, że popracuje jeszcze z miesiac lub dwa i szuka czegoś innego :) Wlaściwie to firma opiera się na jednym programiście, który pracuje tam praktycznie od poczatku i to sa te "osoby, ktore pracuja dłużej niż 5 lat" :) TC zawsze będzie tylko przeciętne mimo tego, że ma świetnych klientów. Ludzie, którzy pracuja w TC to zgrana paczka, czego szefowa chyba nie widzi i myśli, że o rzeczach/pisemkach, które odwala nie rozmawia się.
11
Agnieszka 2016-08-29 16:44:21
Pracowałam w Technetium ponad dwa lata i firmę oceniam pozytywnie. Spotkałam tu mnóstwo pozytywnych osób. Byłam zatrudniona na umowę o pracę, nie mam zarzutów co do warunków zatrudnienia. Nigdy nie miałam problemów z urlopem, warunkami pracy itp. Atmosfera również w porządku. Co do zarzutu, że "pracy jest dużo" - do pracy przychodzi się PRACOWAĆ ! :)
1
d 2016-09-08 11:18:26
Koleżanka co tam pracuje mówiła że nie płacą w terminie.
6
e 2016-09-08 14:07:48
to straszne !!!! ja słyszałem od koleżanki co tam pracuje, ze latają w kosmos...

a inny kolega co tam pracował mówił, że... a co on nie mówił...

e 2016-09-09 07:50:48
Moj kuzyn co tam nie pracuje mowi - To niech kolezanka sie zwolni
1
Janeczek 2016-09-25 23:25:52
Byłem na bezpłatnym stażu, po którym firma płaci śmieszne pieniądze, w porównaniu do obowiązków. Szefowa traktuje, każdego jak najgorszego śmiecia. Nie polecam.
3
tomahowk 2016-09-26 08:41:41
janeczek - tez byłem na stażu - wogole nie wiem co oni sobie wyobrażają - przychodzę na staż bezpłatny i co oni sobie myślą ?? ze będę pracował albo sie uczył ??? uczyć to sie mogę w szkole....
1
Janeczek 2016-09-26 11:04:23
Skoro byłeś na stażu w Technetium to sam widziałeś jak szefostwo traktuje pracowników. Wmawiają że traktują podwładnych jak partnerów a zanim się odwrócisz mają ciebie za murzyna. i wycierają sobie mordę tobą. Nie polecam tej firmy nikomu!
3
tomahowk 2016-09-26 11:27:08
nikt tam po stażu nie pracuje - nie ma po co iść na staż. ale za darmo ja nie będę się uczył - chcą zebym sie uczył to musza mi zapłacić !!!
2
mk 2016-09-26 14:37:53
Pracowalwm tam miesiac - nikomu nie polecam. Dobrze wszystko zakodowalem dzialalo a oni sie przywalili ze zle i zadlugo... co mnie interesuje ze za dlugo i zle - wg mnie wszystko bylo dobrze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kazdy pracownik ma prawo do przegladania fb w pracy zeby nie zwariowac... jeszcze szefostwo mi daje jakies terminy... kazdy wie ze zrobi sie wtedy kiedy zrob....
2
aggg 2016-09-26 18:36:14
nie dostałem sie do nich do pracy - nie polecam. Nie wiedza jakiego super pracownika stracili !!! gdyby mnie zatrudnili to by mieli najlepszego pracownika ewer !! potwierdzam opnie nie polecam dlatego ze nawet mi nie odpisali na CV
1
abc 2016-09-30 06:58:43
nie polecam! szefowa traktuje pracowników jak najgorszych śmieci a cała "profesjonalna" otoczka firmy to pic na wodę.
bohater front 2016-09-30 08:17:23
nie polecam - nikt nie mówi na początku pracy ze nie mogę się opierdzielać i ze muszę robić dobrze - nikt nie ustalał ze mną ze też ze mam pracować przez ponad 7 godzin dziennie !!! Praca to miejsce gdzie mogę pogadać z kolegami, mieć luz, żadnej kontroli - szefowa powinna się cieszyć ze cokolwiek robię !!!!.

Polecam inne firmy gdzie jest luz, nikt nie wymaga od ciebie żebyś robił tak jak szafowa che tyko robił wg wlasnego uznania, gdzie jest klimat pracownika i nikt nie dyktuje kto co ma robić !!! to nie afrytka - praca to przyjemnosć i moze poczekać 2 dni...

jedno w tc jest ok - czy się spierdzieli czy nie to kasa zawsze jest - można ich kanotwać przez jakis czas zanim sie nie pokapują ze sie odwala fuszerke :P a jak sie pokapują to sie machnie 3 komenty na goworku :P
1
pomocnik 2016-10-02 22:24:41
e, jacek, tomahowk, mk, aggg, abc, bohater front - jak trzeba być ograniczonym człowiekiem żeby nie potrafić się popisać imieniem i nazwiskiem ? Pomogę: Mateusz Wiktor
1
Mateusz Wiktor 2016-10-03 08:43:08
Pomocnik - jeżeli faktycznie chcemy interpretować kto jest kim proszę podaj swoje imię i nazwisko. Jeżeli ktokolwiek chce mi coś zarzucić - mi jako właścicielowi firmy proszę o zrobienie tego w oczy lub przynajmniej podać swoje imię i nazwisko, a nie chowanie się za nickami.

3
jacek 2016-10-09 21:42:26
Ja to się zastanawiam jakich przecięetnych zarobków można się teraz spodziewać, wiecie? Podobno oprócz podstawy dorzucają jeszcze jakieś premie, to jeszcze lepiej.
Zostaw swoją opinię o TECHNETIUM SP. Z O.O. - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TECHNETIUM SP. Z O.O.