AXENCE Sp. j.

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o AXENCE Sp. z o.o. Sp. j.

Opinie o AXENCE Sp. j. Kraków

Nie przegap nowości o AXENCE Sp. z o.o. Sp. j.!

04.07.2022 10:08

Witaj na naszym profilu!

Jeśli fascynują Cię obszary cyberbezpieczeństwa, administrowania sieciami i wszelkie nowoczesne technologie, Axence będzie dla Ciebie świetnym miejscem do rozwoju. Tworzymy oprogramowanie do zarządzania IT wykorzystywane w tysiącach organizacji w Polsce i na świecie, realizujemy duże projekty edukacyjne na dużą skalę dla biznesu i instytucji publicznych, a także budujemy jedyną w swoim rodzaju społeczność administratorów i specjalistów IT.

Chcesz dowiedzieć się z pierwszej ręki o warunkach pracy, zespole, benefitach? A może interesuje Cię, jak w szczegółach wygląda proces rekrutacyjny? Śmiało pytaj, właśnie po to tu jesteśmy!

Pamiętajcie jednak, że wolność wypowiedzi ma swoje ograniczenia. Polskie prawo gwarantuje ochronę dobrego imienia, dlatego komentarze zawierające treści niezgodne z nim oraz te, które naruszają zasady regulaminu serwisu, będą archiwizowane przez Administratora.

Wszystkich zainteresowanych współpracą zapraszamy do kontaktu pod adresem mailowym [email protected]

Pozdrawiamy,

Axence Team
    Pracownica - na szczęście Była

18.09.2022 22:01

Gdybyście się starali wyciągać jakiekolwiek wnioski to sytuacja w którym zwalnia się cały zespół nie powtórzyła by się. Usunęliście wszystkie komentarze które opisywały atmosferę panującą w firmie. 2017 rok powtórzył się - znowu cały zespół zniknął.

22.09.2022 09:46

Zależy nam, aby to forum było miejscem do dzielenia się doświadczeniami i opiniami na nasz temat. Czytamy wszystkie komentarze i zawsze staramy się wyciągać wnioski, również te płynące z konstruktywnej krytyki. Pamiętajcie jednak, że wolność wypowiedzi ma swoje ograniczenia. Polskie prawo gwarantuje ochronę dobrego imienia, dlatego komentarze zawierające treści niezgodne z nim oraz te, które naruszają zasady regulaminu serwisu, są niezależnie od nas archiwizowane przez Administratora. Zawsze staramy się wyciągnąć wnioski z bieżącej sytuacji. Owszem, jak w każdej firmie, także w Axence zdarzają się zmiany kadrowe. Natomiast nie są to zmiany całego zespołu. Zawsze wychodzimy naprzeciw takim zmianom i reagujemy na bieżąco w takich sytuacjach.
    PF

22.09.2022 11:33

Cześć :) Pracuję w firmie dość długo, choć to delikatne określenie :) Inicjały chyba proste do rozszyfrowania dla tych, którzy tutaj pracowali. Pozostali mogą skorzystać z wyszukiwarki, jeśli ktoś potrzebuje ;) Z zaciekawieniem obserwuję wysyp opinii o Axence w ostatnim czasie. Niespecjalnie mnie to irytuje, raczej jest to żenujące, a jakby nie było, nie pomaga w niczym. Wiele osób, które odeszło nadal utrzymuje kontakty z obecnymi pracownikami. Zastanawiam się czy mają świadomość działania na szkodę swoich kolegów i koleżanek? Czytając to wszystko można odnieść wrażęnie, że Axence to taki łagodny (usunięte przez administratora) koncentracyjny. Generalnie żadnych poważnych zarzutów nikt nie wysuwa, nikt nikogo nie trzyma tutaj na siłę, ale jednocześnie wyrwać się stąd jest bardzo ciężko, bo jeśli ktoś nie odejdzie szybko to zostaje na lata. Doskonale to rozumiem, bo trochę już tutaj pracuję ;) Axence to stosunkowo mała firma, nie prowadzimy 25 projektów w 15 działach. Jeśli nie odnajdujesz się tam gdzie trafiłeś, dopadła Cię rutyna i praca Cię już nudzi, albo po prostu przejadł Ci się Kraków, to nie ma możliwości wewnętrznie przenieść się do innego zespołu i zacząć robić coś zupełnie innego i gdzie indziej. Nie ma tutaj też nawet paru szczebli, po których będziesz się mógł piąć w swojej wymarzonej zawodowej karierze. Mimo możliwości szkoleń nikt też nie będzie Cię do nich zmuszał. Axence to firma dla ludzi, którzy przede wszystkim lubią to co robią, z pasją. Jeśli jesteś zwykłym wyrobnikiem, idź gdzie indziej, bo w Axence zostawia się serce. Możesz to odbierać jako oklepany frazes, ale wiele osób, które odeszło pozostawiło po sobie pewnego rodzaju pustkę. Rzecz jasna, firma dalej funkcjonuje, ten ślad się z czasem zaciera, ale takie są odczucia na gorąco. Bywa i druga strona medalu, odchodziło też wiele osób, które nie pozostawiły po sobie absolutnie nic... (nie, komentarze na GoWorku się nie liczą). To przede wszystkim od Ciebie zależy, do której grupy będziesz się zaliczać. Do zobaczenia :)
    Zadowolony pracownik

28.01.2022 07:22

Czas w Axence mija szybko dla tych, którzy robią to co lubią :) Z doświadczenia kilkuletniej pracy w firmie Axence pod kątem koleżanek i kolegów z którymi współpracuje, uważam, że atmosfera jest dobra, a nawet przyjacielska. Tak jednak, jak w każdej firmie bywa, są różne osobowości i czasem coś przeszkadza w drugiej osobie, należy jednak pamiętać, że atmosera, w jakiej pracujemy w dużej mierze zależy od nas samych. Axence, od kiedy pamiętam, jest zawsze otwarte, aby wspierać swoich pracowników odnośnie dedykowanych kursów językowych, czy szkoleń podnoszących kwalifikacje. Imprezy pracownicze – wiele ich było, jest i pewnie wiele ich będzie :). Wynagrodzenie jak zawsze jest kwestią indywidualną, do tego dochodzą premie, które są miłym dodatkiem motywującym i wzmacniającym zaangażowanie. Pozdrawiam i polecam.
    NotFans

20.09.2022 18:03

Pani Prezes się wysiliła, kupiła konto Premium na goworku, pousuwała wszystkie wpisy pokazujące jak słaba atmosfera panowała ostatnimi latami w firmie. A prawda jest taka że firma nie daje perspektyw rozwoju. Wręcz przeciwnie, w Axence człowiek się cofa w rozwoju. Co roku spotkania o tym jakie to świetne projekty przed nami. A potem cyk… nowe projekty. A o starych już zapomniano zanim postarano się je wykonać.

22.09.2022 10:28

W Axence dbamy o pracowników i stawiamy przed nimi perspektywy rozwoju. Nie tylko poprzez wewnętrzne szkolenia, ale również budżety szkoleniowe z których mogą i korzystają nasi pracownicy. Nie ma firm idealnych i czasami nadchodzi czas, aby się z firmą rozstać (lub – czasami nadchodzi czas, aby zakończyć współpracę). Pracownikom, którzy zmienili Axence na inne miejsce pracy zawsze życzymy satysfakcji i dalszego rozwoju osobistego.

Shannon

23.07.2026 13:08

Wiecie, jak to bywa z firmami. Często - przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń - na rekrutacji jest co innego, a w pracy zupełnie odwrotnie często i, nie bójmy się użyć tego słowa - jest po prostu gorzej. W Axence pracuję kilka lat i jest to pierwsza w mojej tak zwanej karierze firma, gdzie to, co miało być i co mi obiecano na rekrutacji, rzeczywiście jest. Obraz jest spójny, nikt nie maluje trawy na zielono i nie udaje, że jest jakoś idealnie. OD razu wiedziałam, że pracy jest dużo. I jest jej rzeczywiście sporo. Ale też wiedziałam, że jest wsparcie i że nie ma kultury cisniecia nadgodzin i ASAPÓW goniących kolejne DEDLAJNY ;). I to też się sprawdziło. Praca nie jest idealna. Mnie osobiście trochę męczy wiele procedur i biurokracja związana z ewidencją czasu pracy, regulaminami wszelkiego rodzaju i tak dalej. Ale też weźmy poprawkę na to, że jestem osobą, która kocha wolność i swoją niezależność, więc rozumiem też poniekąd, że muszę się tu dopasować do grupy i do zasad, które obowiązują wszystkich. Także trochę na to narzekam, ale jak mówie, nie ma idealnych firm, tak jak nie ma idealnych ludzi. W pracy mogę wykazać się dużą kreatywnością i realizować własne pomysły. Pracuję w teamie mega ekspertów w swoich dziedzinach, którzy tez lubią to, co robią więc praca idzie. Ludzie są bardzo spoko, kultura na wysokim poziomie w całej firmie. Są bardzo fajne wyjazdy integracyjne, premie za wyniki, sporo dodatkowych benefitów, ale przede wszystkim praca jest wyzwaniem w dobrym tego słowa znaczeniu - jest ciekawa i rozwijająca. Nie mam wrażenia, że tkwię jak deska w płocie i nie idę do przodu. Nie jest to raczej firma dla każdego, bo jest dość mocno osadzona w konkretnych wartościach i kulturze, którą faktycznie żyje, a nie tylko zdobi nią ściany sal konferencyjnych, jak to często bywa. Dla mnie się podoba, jak mawia młodzież 😉 ale nie każdemu przypasuje, w każdym razie na pewno nikt na rekrutacji nie będzie ściemniał. Więc można to ocenić sobie samemu w serduszku, czy to dla danej osoby, czy nie.

MiszkaPiszka

08.07.2026 10:06

Pracuję tutaj i z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że jest to jedna z lepszych firm, w których miałem okazję pracować w IT. Najbardziej doceniam podejście do rozwoju pracowników, jest dużo przestrzeni na naukę, poznawanie nowych technologii i zdobywanie doświadczenia przy ciekawych projektach. Dużym plusem jest branża, w której działa firma. Cybersecurity to bardzo przyszłościowy obszar, który cały czas się rozwija, a możliwość pracy z nowoczesnymi rozwiązaniami daje poczucie, że człowiek nie stoi w miejscu i cały czas poszerza swoje kompetencje. Bardzo dobrze oceniam wsparcie ze strony zespołu oraz Team Leada. Jest regularny mentoring, można liczyć na pomoc i zawsze znaleźć kogoś, kto podpowie lub spojrzy na problem z innej perspektywy. Nie ma atmosfery, w której człowiek boi się zadać pytanie, wręcz przeciwnie, tutaj pytania są naturalną częścią pracy i pomagają wszystkim się rozwijać. Na plus zdecydowanie działa też współpraca między różnymi działami. Dzięki wspólnym inicjatywom i integracjom można poznać osoby spoza swojego zespołu, co sprawia, że firma nie jest tylko miejscem, gdzie przychodzi się „odbębnić” pracę, ale można naprawdę zbudować dobre relacje z ludźmi. Atmosfera jest bardzo przyjazna, a ludzie są otwarci i pomocni. Integracje organizowane przez firmę są świetną okazją, żeby poznać współpracowników z innej strony i spędzić czas razem poza codziennymi obowiązkami. Ogólnie jest to miejsce, które mogę polecić osobom szukającym firmy, gdzie można się rozwijać, pracować z ciekawymi technologiami i być częścią fajnego zespołu.
    Byly pracownik

03.04.2026 08:12

Pracowałam w firmie przez kilkanaście miesięcy. Niestety, doświadczenie znacząco odbiegało od oczekiwań zbudowanych na etapie rekrutacji. Wiele deklaracji przedstawionych podczas rozmowy kwalifikacyjnej nie znalazło potwierdzenia w codziennej praktyce. W trakcie zatrudnienia wprowadzono szereg procedur, które istotnie zwiększyły poziom biurokracji oraz obciążeń administracyjnych, co negatywnie wpłynęło na efektywność pracy. (usunięte przez administratora) Dodatkowym problemem są nasilone konflikty między działami oraz brak spójnej komunikacji wewnętrznej. W rezultacie środowisko pracy stało się źródłem chronicznego stresu i frustracji, co znacząco obniża komfort wykonywania obowiązków. Firma charakteryzuje się wysoką rotacją pracowników. Pomimo wzrostu liczby zatrudnionych (usunięte przez administratora), widoczny jest niedobór osób realnie zaangażowanych w rozwój organizacji. Jednocześnie trudno zauważyć wyraźny postęp w rozwoju produktów. Opinia oparta jest na moich własnych doświadczeniach.
    #Sprzedawca

17.04.2026 08:35

Jako rozwijająca się firma, stale porządkujemy procesy i sposób współpracy między zespołami. Zmiany organizacyjne bywają wymagające, ale ich celem jest większa przejrzystość, odpowiedzialność i lepsze warunki do skutecznej pracy, a nie tworzenie zbędnej biurokracji. Warto też odnieść się do faktów. W ostatnim kwartale rozwijaliśmy równolegle 3 produkty i wdrożyliśmy 34 nowe funkcje tylko w jednym z nich. Rotacja w naszym niemal 80-osobowym zespole wynosi 5,6%, wskaźnik eNPS osiąga poziom 50, a 98% osób deklaruje, że mając obecną wiedzę o firmie, ponownie zdecydowałoby się do nas aplikować. Nie twierdzimy, że jako organizacja jesteśmy idealni, jak każda firma wyciągamy wnioski i pracujemy nad obszarami, które można robić lepiej. Jesteśmy otwarci na konkretne, merytoryczne uwagi, bo tylko takie pozwalają realnie doskonalić sposób działania.

19.03.2026 11:35

Pracowałem w Axence i mam bardzo mieszane odczucia. Sama firma jako organizacja jest naprawdę w porządku, dobra wizja, sensowna kultura i potencjał do rozwoju. Niestety moje doświadczenia z jednym z działów znacząco odbiegają od tego obrazu. Konkretnie chodzi o pracę (usunięte przez administratora) Zakres obowiązków i sama praca były ciekawe, natomiast atmosfera w zespole była bardzo toksyczna. Największym problemem i w sumie jedynym był styl zarządzania(usunięte przez administratora) Atmosfera przez to była napięta a współpracownicy pracowali w ciągłym stresie, starając się nie zwracać na siebie uwagi, żeby uniknąć podobnych sytuacji. Trudno było skupić się w pełni na pracy, kiedy ważniejszym celem stawało się „nie podpaść”. Dodatkowo reakcje (usunięte przez administratora)były bardzo nieprzewidywalne jednego dnia można było usłyszeć pochwałę (co i tak było rzadkością) a następnego spotkać się z bardzo ostrą krytyką za podobne rzeczy. To potęgowało poczucie chaosu i braku stabilności. Próby spokojnego wyjaśnienia sytuacji czy obrony swojego stanowiska raczej nie przynosiły efektu miałem wrażenie, że tylko eskalowały napięcie. Podsumowując: firma jako całość na plus i uważam, że ma duży potencjał. Natomiast moja praca w tym konkretnym dziale była bardzo traumatycznym doświadczeniem głównie ze względu na sposób zarządzania zespołem i atmosferę, którą to generowało. Dlatego polecam Axence jako firmę, ale zdecydowanie odradzam pracy w dziale (usunięte przez administratora)

14.04.2026 16:18

Dziękujemy za podzielenie się opinią i za to, że mimo trudnych doświadczeń dostrzegasz również mocne strony Axence jako organizacji. Tym bardziej poważnie potraktowaliśmy opisane przez Ciebie sygnały dotyczące funkcjonowania jednego z działów. Po otrzymaniu tej opinii dokonaliśmy wewnętrznej weryfikacji i wdrożyliśmy odpowiednie zmiany. Opisane zachowania są niezgodne ze standardami współpracy, które obowiązują w Axence, dlatego nie mogły pozostać bez reakcji. Żałujemy, że ten sygnał dotarł do nas tak późno, ponieważ zależy nam na tym, aby reagować możliwie jak najwcześniej. Nasze wartości i oczekiwany sposób współpracy są w firmie jasno komunikowane i dobrze znane zespołom, co regularnie potwierdzają także anonimowe badania wewnętrzne. Dziękujemy za ten głos. Każdą taką opinię traktujemy jako ważny impuls do dalszego dbania o jakość środowiska pracy i standardy zarządzania.
    JOHN

18.12.2024 12:29

Z całą pewnością mogę powiedzieć, że Axence to naprawdę dobre miejsce pracy. Czuję, że jestem w miejscu gdzie wiem, że moja praca jest ważna. Czasem jest jest trochę za dużo, w szczególności na koniec roku, ale taka specyfika :) Na szczęście będzie też czas na odpoczynek. Na benefity i wynagrodzenie nie mogę narzekać, wszystko jest w porządku.
    Ewela

12.01.2024 12:18

Wynagrodzenie do negocjacji ;( Please, ile należy podać w rekrutacji na asystenta działu marketingu, aby nie wylecieć już na starcie? Naprawdę podoba mi się opis stanowiska i benefitów, nie chcę spalić na starcie...
    Wycena

16.01.2024 19:47

Z tego co wiem to bardziej sie patrzy na osobę i jej charakter oraz umiejętności. Powiedz ze przez 3 miesiące chcesz kwote X, a po 3 miesiącach kwotę Y jeśli wszystko obu stronom będzie pasować. Nie przestrzelisz a dasz sobie szanse na szybką podwyżkę.
    ML

23.12.2023 20:28

Fajna atmosfera, ludzie na poziomie, pełna kultura i szacunek, scrum jeden z lepszych jakie widziałem i miłe koleżanki. Miło wspominam pracę w tej firmie, choć zadania bywały trudne.

12.01.2024 14:11

Zachęcamy do zapoznania się z nasza stroną interentową, gdzie komunikujemy aktualne procesy rekrutacyjne. https://kariera.axence.net/ Na wskazanej stronie znajduje się opis procesu rekrutacyjnego oraz możliwych benefitów. Firma Axence zdecydowanie priorytetowo traktuje rozwój swoich pracowników, inwestując w różnorodne szkolenia, które mają na celu podnoszenie kompetencji i wiedzy w zespole. W każdym procesie rekrutacyjnym równocześnie dokonujemy weryfikacji aplikacji z zarówno wewnętrznych, jak i zewnętrznych źródeł, umożliwiając w ten sposób rozwój zawodowy naszych pracowników. Serdecznie zachęcamy do skorzystania z możliwości aplikacji oraz do przesłania swojego CV. Jesteśmy otwarci na nowe talenty i entuzjastycznie witamy kandydatów, którzy pragną dołączyć do naszego dynamicznego zespołu.

19.02.2023 11:43

Cześć. Myślę o aplikowaniu na aktualną ofertę pracy, co znalazłem na ich stronie. Szukają inżyniera sprzedaży i chcę się sprawdzić w tej roli. 2 lata doświadczenia mam ale w ogłoszeniu nie podali szczegółów płacowych. Napisali tylko, że atrakcyjne wynagrodzenie. To znaczy, ile? Druga sprawa to w liście zadań jest prowadzenie szkoleń. Czy wiecie, czy są one tylko online, czy i stacjonarnie? Wyjazdy po Polsce się zdarzają, czy raczej obręb Krakowa?

25.02.2023 20:26

zapraszamy do odwiedzenia naszej strony: https://kariera.axence.net/ gdzie znajdziesz opis stanowiska. Realizacja części zadań, wymagać będzie podróży służbowych na terenie całego kraju.
    Zainteresowany

20.12.2022 15:24

Pojawiła się oferta na Managera Sprzedaży - będę wdzięczny za wskazówki, czego można się spodziewać? :)

18.11.2022 18:44

O pracę w mieście Kraków nie jest łatwo, dlatego czy możecie coś powiedzieć o firmie AXENCE Sp. z o.o. Sp. j.?

21.11.2022 18:48

Ze swojej strony możemy pokierować na naszą stronę www: https://kariera.axence.net/#about W tym miejscu można znaleźć informacje o firmie oraz produkcie :), a także aktualnych procesach rekrutacyjnych.

20.11.2022 10:31

21.11.2022 18:42

Wszystkie aktualne procesy rekrutacyjne są widoczne na naszej stronie internetowej: https://kariera.axence.net/ Proces rekrutacyjny na stanowisko Grafik został zakończony.

16.12.2020 14:03

Starałem się znaleźć aktywne ogłoszenia do pracy w firmie AXENCE, jednak niestety nic nie znalazłem. Czy może jest na forum osoba, która mogłaby napisać, czy pracodawca ten poszukuje może nowych osób do swojej firmy? Fajnie by było móc się tego dowiedzieć. Ktoś coś?
    Były

20.09.2022 17:56

Nie pamiętam dokładnie wszystkich osób (pracowałem na innym pietrze) ale zostały chyba 3 osoby - cała reszta się zwolniła.

22.09.2022 10:54

Nasz zespół DEV składa się z programistów backend i frontend, testerów i UX. Są w nim zarówno osoby z kilkunastoletnim stażem w firmie jak i nowi pracownicy. Stwierdzenie „zwolniła się w zasadzie większość zespołu programistycznego" jest po prostu nieprawdziwe i wprowadza w błąd potencjalnych kandydatów. Owszem, jak w każdej firmie, także w Axence następują zmiany w zespole. Wychodzimy naprzeciw zmianom i rekrutujemy nowych pracowników. Aktualnie nie kompletujemy nowego zespołu, a chcemy powiększyć obecny o Senior Frontend Developera oraz Senior .NET Developera. Nasze oferty pracy można znaleźć pod linkiem: https://kariera.axence.net/ Zachęcamy do rozmowy rekrutacyjnej, podczas której można zweryfikować, ile nas jest :)
    John Doe

17.06.2022 21:29

„Dobrzy pracownicy odchodzą przez złych szefów” - to niestety prawda. Axence miewało różne okresy. Było zarządzane przez Dyrektora, potem poszło w nadmiarowy management kierowniczy (kierownik to niestety właściwe słowo, było dalekie od właściwego zarządzania nie mówiąc o byciu liderem) i stworzyły się dwie kasty, aż w końcu wrócono do centralizacji władzy. Niestety problem zawsze był ten sam - szefostwo nie słucha tego co mówią pracownicy, albo raczej słyszy, tylko to, co chce słyszeć i to oderwanie sprawia, że w pewnym momencie to już przestaje chodzić o wynagrodzenie. Zespół kiedyś był zgrany, ale sporo ludzi (w kolejnej już fali) odeszło i jest zdecydowanie inaczej. Nie odeszli z firmy przez to, że źle się wspólnie pracowało, że czegoś brakowało, bo w zgranym zespole - myślę ogólnie o firmie, nie tylko o działach - można było sobie poradzić z wieloma problemami, odeszli przez „złych szefów”.
    ByłyPracownik

18.09.2022 21:58

Co robili? Nic nie robili bo przez dobre miesiące nie interesowali się firmą. Cała reszta to prawda.
    Kandydakta marketing

27.01.2022 14:22

Rozmowa rekrutacyjna bardzo przyjemna i rzeczowa
    widełki płacowe

15.04.2021 13:58

Jak wyglądają widełki na stanowiskach supportu technicznego czy coś w tym przedziale ? (usunięte przez administratora)

Kontakt - AXENCE Sp. z o.o. Sp. j.

Na Zjeździe 11 30-527 Kraków

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

02.11.2019 17:21

Czy rozmowa kwalifikacyjna odbywa się w siedzibie firmy AXENCE Sp. z o.o. Sp. k.?

10.12.2019 17:09

Niestety nie posiadamy odpowiedniej infrastruktury do przesłuchań. Nie mniej staramy się zawsze sprostać wysokim oczekiwanią naszych kandydatek i wykożystujemy specjalny pokój z widokiem na Wawel od zaprzyjaźnionej firmy w tym tym samym budynku.

01.07.2020 22:12

Powyższa odpowiedź, mimo że napisana z humorem, nie jest autorstwa podpisanej osoby ani żadnego z pracowników firmy Axence. Rozmowy kwalifikacyjne w Axence przeprowadzane są zwykle w siedzibie firmy. W niektórych przypadkach stosujemy również spotkania zdalne.

11.02.2019 13:48

Zuza

10.06.2019 21:39

Przeglądałam oferty ale może konkretniej jak się tam pracuje?
    Poz

21.08.2018 07:56

Wczoraj byłem na rozmowie rekrutacyjnej. Jej wyniku oczywiście jeszcze nie znam, ale muszę zdecydowanie pochwalić podejście do rekrutacji. Konkretna rozmowa o kompetencjach, doświadczeniu wzajemnych oczekiwaniach i wizji, bez sztampowych pytań o to, co będę robił za 5 lat czy jakie są moje największe wady. I co najważniejsze od razu spotkanie z prezesem i właściwą osobą z konkretnego działu. Czułem po prostu, że mój czas jest szanowany. Oby jak najwięcej takich procesów rekrutacyjnych.
    Poz

12.09.2018 11:57

Tak, już dostałem propozycję, ale ze względu na długi okres wypowiedzenia jeszcze nie zacząłem pracować (Tutaj też plus, że firma zdecydowała się poczekać tak długo, bo nie jest to częsta postawa). Podzieliłem się wyłącznie pozytywnym wrażeniem na temat rekrutacji, o samej pracy nie potrafię jeszcze nic powiedzieć
    Tuteraz

09.02.2019 11:18

Wizję długofalowego rozwoju widać zwłaszcza w produktach... :) A jaki to talent dołączył ostatnio?
    zawiedziony

30.03.2018 19:16

Rozmowy jak do NASA, nie adekwatne do płaconych pieniędzy.

14.09.2017 17:50

W jakich działach jest taka zła atmosfera? Co takiego się dzieje, że nie możecie pracować? Ja nie narzekam. Sami frustraci ?

22.01.2018 11:02

Krzysiu, Ty nigdy nie narzekałeś...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w AXENCE Sp. j.?

Michalina

15.09.2017 16:32

W poprzednich wpisach, pisaliscie o zlej sytuacji w firmie, czy na forum jest osoba która moze potwierdzic, ze tak jest? Co dokladnie rozumiecie piszac takie stwierdzenia? Na co warto zwrócic uwage w umowie? Zespól zostal wymieniony na nowy? Jak obecnie wyglada sytuacja? Nie tylko ja chcialabym sie dowiedziec ale takie informacje beda przydatne dla osób poszukujacych pracy i wchodzacych na forum.

28.09.2017 09:19

Dziękujemy za pytania. Axence to dojrzała firma z przyszłością, ma w historii wiele sukcesów oraz zarówno ambicje jak i potencjał na dalszy rozwój. Świetny zespół, jaki ją tworzy stanowi o przewadze naszej organizacji. Nieustannie pracujemy nad tym, aby wraz z poprawieniem naszej efektywności, zapewniać naszym pracownikom jak najlepszy komfort pracy. Zawsze istnieją obszary do rozwoju, a pożądaną cechą pracodawcy jest umiejętność słuchania. Dlatego zachęcamy naszych pracowników do dzielenia się z nami swoją opinią. Wewnętrzna, anonimowa ankieta pokazuje, że to dobry krok, nasi pracownicy dzielą się z nami swoimi opiniami, a my staramy się wszędzie tam gdzie to tylko możliwe uwzględniać głos naszego Zespołu. Nie istnieją firmy idealne; wierzymy, że warto wybierać te, które stale ulepszają swój sposób działania.
    Programer

13.09.2017 07:26

Od ponad roku atmosfera w firmie nieciekawa. Ciagle obietnice i plany, które się nie realizują. Brak opcji rozwoju i frajdy z tego co się tworzy. Jeśli ktoś się już zdecyduje na prace u nich niech dopilnuje zawarcia wszystkich warunków w umówie, bo obecny szef nie należy do honorowych ludzi.
    Grażka

09.09.2017 20:19

Firma na początku mailowo informuje o zaproszeniu do kolejnego spotkania rekrutacyjnego po czym telefonicznie dzwoni i oznajmia, że nie są w stanie spełnić wymogów i życzą powodzenia w dalszej karierze. Brałam udział w rozmowie i nie było najgorzej
    Pracowałam tam

01.09.2017 11:55

Pracowałam w tej firmie jakiś czas temu i miło wspominam ten czas. Największe plusy z mojego punktu widzenia: - realny wpływ na to jak rozwijam się jako pracownik, - możliwość kształtowania tego co robię i szansa wdrażania własnych pomysłów, - możliwość częstych wyjazdów służbowych, co lubię, - praca z prawdziwym zespołem specjalistów (bardzo wielkie zasoby profesjonalizmu w dziale wsparcia technicznego, marketingu i zespole programistów oraz w dziale testów - choć wśród programistów chyba były jakieś zmiany), - atrakcyjne wynagrodzenie, które jest powiązane z wynikami, - częsta integracja ;) Dlaczego już nie pracuję? Zdecydowałam się na całkowitą zmianę mojego profilu zawodowego i spróbowania czegoś nowego. Czy zostałabym na dłużej? Pewnie tak :) Warto przyjść na rozmowę i zobaczyć czy to miejsce jest dla Ciebie.
    NC

31.08.2017 09:13

Niestety firma ładnie wyglada jedynie z zewnątrz no i ma biuro z pięknym widokiem - to właściwie jedyne plusy. Z minusów: - to firma IT a produkt od dłuższego czasu się zupełnie nie rozwija - konkurencja jest znacznie na przodzie (usunięte przez administratora) - firma nie dotrzymuje obietnic - tych np. danych na rozmowę kwalifikacyjnej W Krakowie jest wiele firm w tej konkretnej branży i Axence nie należy do grupy perspektywicznej wiec odrazam.
    Ky

10.07.2017 16:16

W firmie panuje naprawdę przyjemna atmosfera, pracuje się w młodym, ale doświadczonym zespole. Dodatkowe benefity do pensji są zdecydowanie fajniejsze niż w innych firmach (no może nie porównujmy tego do korpo, ale myślę, że firma jakoś nie odstaje). Pojawiła się nawet darmowa pizza J Zadania są ambitne, nie można narzekać na nudę, no i nie pracuje się w nadgodzinach. Duży plus za lokalizację biura i widok z okna na cały Kraków.

10.05.2017 19:37

Zakładam, że firma płaci za usuwanie opinii, ponieważ swego wydaje mi się, że były tu negatywne opinie. Więc postanowiłem dodać by przypomnieć, że w firmie nie jest różowo. Niestety ciężko polecić firmę. Atmosfera w firmie niestety przeciętna. Wiele osób odeszło lub podziękowano im nagle za współpracę. Wprowadzanie nerwowej atmosfery po przez dziwne decyzje dyrekcji. Firma nie dotrzymuje tego co się ustala i zapowiada (min. brak podwyżek lub premii mimo wcześniejszych ustaleń) jak i wiele rzeczy jest przekładane co bardzo zniechęca pracowników. Mimo małej grupy pracowników (30os) dyrekcja próbuje na silę wprowadzić korporacyjne zasady, zamiast równego traktowania i wzajemnego szacunku co było przedtem. Z pozytywnych aspektów. W firmie pracują bardzo mili i ambitni pracownicy, z którymi chce się współpracować. Fajna atmosfera wśród pracowników jak i wynagrodzenia są w porządku. Biuro w fajnym miejscu z ładnym widokiem. Warunki do pracy są na dobrym poziomie (ani zły, ani wybitny). Komputery niestety nie są najwyższych lotów, ale działają. Czy warto się załapać? Jeżeli komuś nie przeszkadzają drobiazgi i chce zrobić swoje i zarobić to myślę, że tak. Osoby, które oczekują coś więcej od warunków współpracy i pracy, myślę że powinni się zastanowić.

20.07.2017 08:40

Dziękujemy za opinię, wszystkie są dla nas cenną informacją. Wciąż dokładamy starań, aby Axence było przyjaznym miejscem do pracy, gdzie można się rozwijać. Zachęcamy naszych pracowników do bezpośrednich rozmów z nami, staramy się wtedy wyjaśniać motywy naszych decyzji.
    Joyce

28.04.2017 21:03

Firma obiecuje, że da odpowiedź po rozmowie bez względu na wynik w ciągu dwóch tygodni, ale jest to pusta obietnica - po dwóch miesiącach nadal cisza. Zapytanie o pewne rzeczy umieszczone w ofercie pracy skwitowano żartem "a co ten nasz marketing tam wymyślił". Nie można więc ofert traktować do końca poważnie, ponieważ nie są tworzone przez osoby pracujące na danym stanowisku bądź mające o nim rzetelne pojęcie.

20.07.2017 08:41

Bardzo dziękujemy za opinię, jest ona dla nas niezwykle istotna. Staramy się kontaktować ze wszystkimi kandydatami, z którymi mieliśmy okazję się spotkać. Przepraszamy za brak informacji z naszej strony i prosimy o kontakt, udzielimy rzetelnej informacji o wyniku spotkania. PS: nasz dział marketingu nie pisze ogłoszeń o prace, dba jedynie, aby dobrze wyglądały i nie zawierały błędów :)
    Wero

23.01.2017 14:12

Dobre miejsce dla osób samodzielnych i chcących się rozwijać. Plus widok na cały Kraków. :)
    ahy

06.08.2016 15:18

Zawsze warto się załapać, ale czy atmosfera dopisuje?

Zostaw merytoryczną opinię o AXENCE Sp. z o.o. Sp. j.