MediaExpert

Jasło - MediaExpert
Jastrzębie-Zdrój - MEDIA EXPERT

5. Opinie o MediaExpert

Opinie o MediaExpert Warszawa

Nie przegap nowości o MediaExpert!

piękny

27.08.2015 18:56

O której świdnicy piszesz??
    jaaaa

26.08.2015 10:48

u nas w świdnicy jest całkiem dno i porażka.kierownictwo awansuje przez wyro po sklepie latają robaki karaluchy.często idą do domu z klientem w pudłach ze sprzętem.pensje się nigdy nie zgadzają.naliczanie premii i nadgodzin odbywa się w sposób niejasny,tylko patrzą jak opierdzielić na kase.najgorzej jest z tezetkami nikomu nie zależy żeby twoja pensja została naliczona w prawidłowy sposób.co miesiąc potrącają z pensji na przyszłe braki.a jest co pokrywać.na magazynach jest ruch ciągły :)
    ktoś

23.08.2015 16:44

W Częstochowie ul. Drogowców jest wiecznie ogłoszenie . Może ktoś się wypowie ?
    Janosik

07.08.2015 21:03

To nie miejsce na opinie o obsłudze tylko o pracodawcy. Po drugie to zalezy od kierownika jak prowadzi pracowników. Po trzecie,czuję że uwielbiasz mieć nastawienie pretensjonalne. Na koniec czasem lepiej samemu do serwisu producenta się zgłosić. Jest to krutsza droga niż przez sklep. Chyba ze blizej do sklepu a do serwisu tylko wysyłka pocztą,kurierem...
    myszka

05.08.2015 15:48

Sklep Media Expert to najgorszy sklep RTV AGD jaki może być zwłaszcza w Nowej Rudzie. Czego bym w tym sklepie nie kupiła ciągle są jakieś problemy. Do kuchenki nie dostałam karty gwarancyjnej , musialam na nią czekać 3 miesiące. Kupiłam telefon po 6 miesiącach dałam na gwarancję bo nie było mnie słychać jak z kimś rozmawiałam to wgrali tylko nowy system a po kilku dniach znowu to samo sie zaczęło dziać. Po kolejnych 3 miesiącach dałam telefon ponownie na gwarację toczekalam miesiac czasu na jakąkolwiek odpowiedź ze sklepu. Sama dzwoniłam jeździłam i ciągle czekali na odpowiedź z serwisu. Gdy sama zadzwoniłam do serwisu okazało się że odpowiedź od nich przyszła po tygodniu od oddania telefonu do reklamacji. Obsługa w Nowej Rudzie jest koszmarna. Przy kasie ciągle trzeba czekać aż ktoś łaskawie zechce podejść i skasować klienta. Albo widząc że klienci wchodzą do sklepu stoja i palą papierosy przed sklepem i wcale się nie spieszą do klienta. Trzeba chodzić po calym sklepie i szukać kogoś żeby zapytać jeśli czegoś się szuka. Ekspedienci sami niepodchodzą klientów z pytaniem czy w czymś pomóc. Juz więcej nie zrobie zakupów w Media Expert a już na pewno nie w Nowej Rudzie. Przy tak nie miłej obsłudze odechciewa się zakupów.
    pogromca blondynek

23.08.2015 18:57

"Albo widząc że klienci wchodzą do sklepu stoja i palą papierosy przed sklepem i wcale się nie spieszą do klienta." bo może mają przerwę w pracy? "Ekspedienci sami niepodchodzą klientów z pytaniem czy w czymś pomóc" I dobrze, to najbardziej wkurzająca rzecz w robieniu zakupów
    XYZ

27.07.2015 23:09

Ktoś się orientuje czy otwierają kolejny market w Łodzi? Wszystkie osoby nowe do obsługi czy po mieszają, poprzenoszą z dwóch łódzkich?... Wszystkie czynności w sklepie na głowie pracowników??
    ida

28.07.2015 20:58

kolego trzymaj się z daleka od ME jak chcesz mieć czas dla siebie i rodziny, kierownicy zwalają winę słabych obrotów ilościowych i jakościowych na handlowców którym jest uwalana kasa, tym sposobem wybielają się przed rks. Kiero ma podstawy 4 tyś netto + nagroda super nie? :( wszystkie czynności należą do handlowca od sprzątania kibla po czyszczenie portfeli klientów powodzenia wszystkim pracującym (usunięte przez administratora)
    Papierz

12.07.2015 22:22

Do telewizji, a jak hehehe. . A tak nie odbiegając to od poczatku tego roku pensja diametralnie zmalała o jakiś przedział od 400 do 700zł. W zeszłym roku bylo zdecydowanie lepiej. Plany zawyżają w taki sposób żeby sklep miał mniejsze prawdopodobieństwo wyrobienia go nan100% lub wiecej. Kierownictwo szuka sobie wśród załogi konfidentów i wchodzi w bliższe relacje z pracownikami dzieki czemu pieski kierownicze są juz inaczej rozliczane i łagodniej traktowane (podlizujesz się to masz zyski i dobre oko u kierownika). Mobbing, zastraszanie. Durne promocje które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, każdy klient ma być wyruchany i jeszcze za to podziękować. Zero szkoleń sprzedażowych w celu podnoszenia kwalifikacji pracownika tylko durne szkolenia firmowe typu Samsung słabe merytorycznie. Awanse nie poparte wynikami tylko donoszeniem. Klient nigdy nie kupuje tego co jest dobre, jeżeli chcesz doradzić uczciwie to nie zarobisz. Cała esencja media expertu. Ps. Jezeli nie podejmiesz tam pracy a będziesz robil tam kiedyś zakupy, kieruj sir swoim rozumem i nie daj dobie wcisnąć towaru z żółtą cynówką, to największe (usunięte przez administratora) które leży tam już w c..j.
    Zmija

10.09.2015 15:05

sama prawda
    prac..

13.11.2015 20:02

Niech nikt nie idzie tam do pracy, a już kupowanie u nich produktów to już nastepna bajka...
    kli...

03.06.2015 11:52

Głogów - personel totalna porach olewające podejście do klienta .Brak możliwości reklamacji towaru .Nadaje się to tylko do telewizji.
    Stroop

08.05.2015 16:58

11 godzin pracy dziennie to norma, 168 godzin miesięcznie jest do wyrobienia, ale trzeba liczyć się z nadgodzinami i całkowicie niepotrzebnymi spotkaniami na godzinę 8, takowe odbywają się na ogół raz w tygodniu, ale to zależy od kierownika. W tej firmie naprawdę sporo zależy od kierownika salonu, a pracownicy zmieniają się bardzo szybko, powody? Presja czasowa, dosyć spory stres powiązany z wyrobieniem normy (idzie za tym dosyć często zawiść i plotkarstwo w gronie pracowniczym, jeśli dowiedzą się, że wyrabiasz lepszą normę itd., itp., ale to oczywistości), do tego dochodzi czasami brak szacunku ze strony kierownika regionalnego, ci z reguły są nastawieni tylko na jedno - zyski. Nie interesują ich żadne wymówki, jeśli nie wyrabiasz normy, to żegnają się z tobą po 3 miesiącach, ponieważ wtedy nowy pracownik ma okres ochronny, który i tak nie do końca działa. DK robi pogrom w gronie pracowniczym, to pracowniczy dzień sądu, być albo nie być. Dodam kwestię Tajemniczego Klienta, którego posyła DK raz na pewien czas, jeśli nie wyczujesz klienta i nie spełnisz wymagań (absurdalnych zresztą) postawionych przez pracodawcę, to można spokojnie liczyć na rozmowę z kierownikiem regionalnym, który wygłosi tyradę na temat słabej jakości obsługi. To dobra praca, ale na parę miesięcy, jeśli osoba pracująca jest przygotowana na pewne upokorzenia i pouczenia, to może wytrzymać jeszcze więcej. Plusy: zarobki (płaca minimalna + premia za sprzedaż, która jest uzależniona od ruchu na salonie i po części jest to w interesie kierownika salonu) poznanie zaplecza handlowego i zasad działania korporacji Minusy: godziny pracy obciążenie dla kręgosłupa i stóp, przez większość czasu nie ma jak usiąść wymagania stawiane przez firmę w kwestii sprzedaży, dla nich nie ma limitów, każdy klient to potencjalny nabywca, nie przetłumaczy się takowym, że ktoś wszedł tylko po to, żeby pooglądać produkty olbrzymi nacisk na obsługę klienta, takowy jest bożkiem dla szarego pracownika ME kierownicy regionalni, którzy prezentują swoją nadwyżkę ego w dosyć nieprzyjemny sposób wiele zależy od pracowników, w moim przypadku kierownik miał pupilów i tych mniej uprzywilejowanych, którzy dostawali gorsze grafiki klucze od drzwi i kraty biorą PRACOWNICY, a nie kierownik, jeśli alarm włączy się np. po 2 w nocy, to osoba posiadające klucze ma obowiązek stawić się tam, żeby ochrona mogła wyłączyć alarm w środku budynku Podsumowując, praca dla początkujących będzie trudna, dla tych bardziej doświadczonych też lekka nie będzie. Jedynym czynnikiem motywującym w tej firmie są pieniądze, o szacunku i zdrowiu można zapomnieć w wielu przypadkach. Orange, Hestia (przedłużenie gwarancji) i GS, o tym można poczytać w komentarzach powyżej, polecam to zrobić. Dodam coś jeszcze z opowiadań dwóch pracowników, którzy pracowali zaraz po otwarciu marketu w jednym mieście: zero dni wolnych, masa nadgodzin, donosy na pracowników, masowe zwolnienia. Wszystko to ciągnęło się przez rok.
    karbon

09.04.2015 08:27

A powiedzcie jak to jest z godzinami pracy. Sklep otwarty od 9 do 21 = 12 godzin. Czy pracownik przychodzi na 12 godzin do pracy czy normalnie jakos zmianowo na 8 godzin? Czy jesli pracuje 12 godzin to ile razy w tygodniu przychodzi do pracy ? Jak to jest na sklepie ? Mozna sobie normalnie na chwile usiasc czy stoicie bite 12 godzin?
    nadolny

02.04.2015 09:51

Ja też kokosów tam takich nie widziałem, jednak stawka 1200 - 1400, to chyba na pół etatu. Ja siedzę na cały i mam na spokojnie 2 tys. podstawy + premie ze sprzedaży. Myślę, że w dużej mierze za zarobki odpowiada kierownik i podejście do pracy, bo też jak ktoś przychodzi do pracy, żeby się obijać, to nic dziwnego... a takich przypadków znam mnóstwo
    prezenter

31.03.2015 14:20

Praca nie jest łatwa. Tak się tylko wydaje. Wyplata zalezy od wielu obecnie czynnikow i nie jest to tylko sama sprzedaz jak klienci mawiaja. Zalezy jaki sklep i jaki dzial. Najlepiej pracowac na duzym sklepie na dziale RTV lub IT. Wtedy jakos to idzie, ale... do niedawna byly dwa rodzaje kierownikow. Jedni chcieli miec jak najwieksza sprzedaz i od tego byly wyplaty, a drudzy chcieli tylko przypodobac sie szefostwu i najwazniejsze byly statystyki. Teraz niestety trzeba miec mega duza sprzedaz i rewelacyjne statystyki, a to nie nalezy do prostych. masz mala sprzedaz i rewelacyjne staty to wyplata mala-srednia. Masz rewelacyjna sprzedaz a slabe przez to staty, to ci zabieraja i wychodzisz prawie tak samo jakbys nie zasuwal. Ale to nie takie proste, bo masz zasuwac. Kierownicy widza co ile w ciagu ostatniej godziny sprzedales, monitoring i te sprawy. Do tego mnostwo innych zajec, mnostwo danych, ktore trzeba ogarniac. Koledzy, ktorzy obgaduja i walcza o klienta, aby miec jak najwiecej i maja gdzies zasady moralne. Klienci tez rozni. Sa przyjemni, ale sa tez tacy co zle cos uslysza, albo nie zrozumieja i po 3 dniach przyjda sie wyzwac od najgorszych, a ty musisz potulnie mowic przepraszam jak nie masz za co, bo to klient jest idiota - nie ty! Ogolnie korporacja pelna geba. Centrala nie odbiera, robia pracownikom pod gorke, zmieniaja co chwile regulaminy. Ogolnie segregatorow jest wiecej niz w sadzie. Tajemniczy klienci, ktorzy oceniaja nasza sprzedaz. Jesli zle to biora kase, jesli dobrze to tez dadza. Ogolnie fajnie nie jest, ale tragedii tez nie ma. Jesli ktos robil w biedronce za 1500, a przyjdzie do ME i dostanie 1800-2300 to bedzie zadowolony, ale stres jest duzy. Do domu jak sie wleci, to 30min trzeba poswiecic na ogarniecie - jestem w domu. Sezon swiateczny jest osobna polka. Wyplata zalezy od mnostwa rzeczy i najgorsze jest to, ze jak zabiora ci 200zl, to nawet nie bedziesz wiedzial za co i dlaczego i czy w ogole ci wzieli...
    PH

30.03.2015 22:11

Nie polecam tego pracodawcy. Na rozmowie rekrutacyjnej dwóch kolesi, którzy nie umieją się zachować przyzwoicie,chyba nigdy nie mieli do czynienia z rekrutacją.... po prostu ŻENADA!!!!!!!!!

26.03.2015 22:33

forfiter

28.03.2015 22:02

wybacz, z całym szacunkiem do Ciebie, ale skoro jesteś taki dobry jak mówisz to dlaczego nie potrafisz sprzedać jednego Orange w miesiącu bo na pewno nie masz większego planu.
    wally

28.03.2015 23:07

Wyjaśnię za przedmówcę. Nie chodzi o to, że jak nie zrobisz jednego Orange to nie otrzymasz premii. Premii z GS lub SLW nie otrzyma cały sklep, jeżeli nie zostanie wykonany plan Orange (w zależności od wielkości zespołu na sklepie, ustalany indywidualnie dla każdego sklepu). Dlatego możesz spisać 8 umów Orange, ale jak zabraknie do planu, bo pozostali nie spiszą umów, albo sklep zrobi całościowo np. 55%, to planu nie ma i premia z GS lub SLW jest blokowana.
    galanonim

21.02.2015 21:41

Jak wyglądają cele? Czy plan jest do wykonania przez sklep czy każdy pracownik ma własny do wykonania? Jak wygląda sprawa ze sprzedażą usług telekomunikacyjnych i z tymi abonamentami orange?
    Yoo

15.02.2015 10:07

Co do zarobków to są lepsze niż w konkurencji na początku. Później to sprawa indywidualna. Zależy jaki dział jaki kierownik i bajka może się skończyć, ale nie o tym chciałem napisać. Pracowałem do nie dawna w neonet i tam to dopiero jest szachrajstwo. Firma według mnie pada. Zmiana prezesa, bo dotychczasowy nie może stracić swojego EGO, image mu upadnie, długów wszędzie. Nie ma co się dziwić jak firma powstała na kredytach z minimalnym udziałem własnym. Rynek troszkę zadołował i krach. Problem straszny mają, podpowiedz? nie podpowiem, a wyjście z sytuacji jest proste. MEX będzie żądził i z tego co widzę różnymi ścieżkami, ale wygrał! MM udupiony, choć inicjały trzeba zmienć;)
    kuczer

16.01.2015 17:01

Miałem 4000 GS a oni chcieli mi to zabrać twierdząc że podczas zwolnienia mi się to nie należy. Chcieli dać mi marną podstawę ale powiedziałem że jak nie wywiążą się ze zobowiązania które figuruje na umowie to inspekcja oraz sąd pracy. Chyba się wystraszyli bo na konto wpłynęła wypłata w 100% pełna. Ogólnie wykorzystują na max nie liczy się tam żaden czynnik ludzki tylko wyniki wyniki wyniki jak ich nie masz to nara. Niewolnictwo...
    Aga

05.01.2015 09:39

Co wy ? Na reklamę zarabiacie na ratach i gwarancjach. Co nie powiedzieli wam ile jest z gwarancji? A minimum 50% z każdej czyli kasujecie klienta np 100 zł to 50 zł jest właściciela sieci. A raty? Banki nie pobierają więcej jak max 3-4% rocznie reszta sieci. Zarabiają dzięki wam ciekawe czy godziwie macie za to zapłacone?? Przecież to nie sprzedaje się samo.... A tu pytania o jakieś drobne za nadgodziny....
    Edzia

04.01.2015 21:23

Witam. Jeśli nie chcecie stracić klientów, a ich zyskać to lepiej usuńcie tą irytującą już reklamę z Eweliną Lisowską. Nie których ludzi bardzo ona denerwuje a wręcz już meczy. Podczas reklamy włącza się ona kilka razy, co naprawdę jest już przesadą.
    Tomuś

11.04.2015 13:03

Za każdą nadgodzinę masz płacone 50-tki lub 100-tki lub odbierasz wolne godziny (ja wolałem kasę)Ja pracowałem od 9 do 19 , wychodziło tak że czasami było po 5,6 dni z rzędu bo kieras nie umiał ustawić grafiku :)a co jeśli chodzi o zarobki to 1500 brutto podstawy plus premia uznaniowa ( o to warto walczyć podczas rozmowy o pracę, najlepiej jak jest od 35% w górę, chociaż słyszałem, że na nowo otwartych salonach dają do 23% ale walczyć warto)plus premia konkursowa plus to co wypracujesz z GS i listy R czyli tak na koniec miesiąca można mieć od 2300 netto ( standardowo ) i więcej
    zaskoczony

03.01.2015 00:37

Witam! Mam pytanie do znających ME: jak jest z nadgodzinami? Mam kolegę w ME i opowiadał, że przez cały miniony rok zrobił 400 nadgodzin gdzie jesli dobrze pamiętam wg. Kodeksu pracy w roku dopuszczalne jest 150 więc jak to jest możliwe? W grudniu pracował rzędem 11 dni po 11h - kolejne łamanie kodeksu pracy! Czy tak jest w innych placówkach? Jeżeli tak, to wiadomo juz skąd ME wziął kasę na zapychanie bloczków reklamowych w takiej ilości (aż mdli)- oszczędzając na pracownikach. Czyżby 10 lat później rośnie nam nowa Biedronka?
    gasoline

20.01.2015 13:21

(usunięte przez administratora) to mało?? niejeden w Polsce by chciał taką kasę mieć. Trochę pokory!
    ja

22.01.2015 08:09

zastanawiam sie czy nie aplikowac do sklepu...z tego co piszecie to jest dramat, czy sklepy są zamykane jak nie wyrabiaja planow?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MediaExpert?

Kontakt - MediaExpert

Aleje Jerozolimskie 162 02-342 Warszawa

Branża główna: Agencje i domy mediowe
    emes nd

28.12.2014 15:05

Jak dla mnie (usunięte przez administratora)to nie taki mały pieniądz, a można zarobić jeszcze więcej. Zastanawiam się czy nie zmienić pracy właśnie na ME, Neonet itp. Staram się być na bieżąco z opiniami. Wiadomo, że b. dużo zależy od kierownika. do Astrala za Chiny bym nie poszedł. Dużo osób narzeka (jest ich więcej niż ci co chwalą), ale są też tacy, którzy sobie właśnie chwalą. kto nie zaryzykuje ten będzie ciągle marudzić. Powodzenia ; -)
    były

22.12.2014 08:56

Dramat wypłata(usunięte przez administratora) zł a trzeba być codziennie w pracy. 11 parametrów do wyrobienia jakaś paranoja. Ja już złożyłem wypowiedzenie.Nie pozwolę sobie na bycie niewolnikiem.
    ?

22.12.2014 09:16

jesteś w tergu czy astralu?
    Jaś

21.12.2014 15:40

O czym wy piszecie kto lepiej zrobi klienta więcej mu wciśnie... Co robicie nie widzicie że wciskacie to biednym ludziom którzy nie mając pieniędzy muszą za innych zapłacić! Myślę że kiedyś życie wam za to odpłaci stokrotnie....
    Aga

20.12.2014 10:45

Po co pracujecie albo pracowaliście w takiej firmie jak tak jest źle???? Jesteście żałośni wszyscy....
    Robert

12.02.2015 13:12

Koleżanko nigdy tam nie pracowałem ale znam podobne sytuacje i nie jest tak łatwo z pracą jeżeli jesteś nie doinformowana. Żałosna to ty jesteś bo ludzie pracują na kawałek chleba gdzie tylko mogą, bo łatwo trafić z jednej do drugiej firmy która będzie miała ten sam system pracy i płacy. Więc wtedy ładujesz się z deszczu pod rynnę i ciekawe jak byś w takiej sytuacji wyszła jak w jednej cię na kasę rolują potem zaraz w drugiej a nie daj boże w trzeciej, a rodzinę trzeba utrzymać. Tak więc pomyśl z 1000 razy zanim coś napiszesz.
    avans

05.12.2014 11:37

Byli pracownicy Avansu narzekali że kołchoz mieli. Po kliku miesiącach w TERGU zmienili zdanie.

28.11.2014 15:07

darstd

02.01.2015 14:17

Z tego co przeczytałem to widzę że wszędzie ten sam śmietnik . Bardzo dobry opis pracy w ME
    ByłyPracownikME

26.11.2014 08:04

W zasadzie mógłbym walnąć 3 akapity wstępu, ale po co? Najważniejszy jest konkret, a ten sprowadza się do jednego – działanie firmy Media Expert w stosunku do pracownika (zresztą nie tylko pracownika, o tym za chwilę) opiera się na jednym – KŁAMSTWIE. Od początku do końca, mianowicie: 1. rozmowa kwalifikacyjna i obietnice że „zarobisz tyle i tyle i na pewno nikt tej pensji nie ruszy” – kłamstwo. W umowie masz premie (nie jedną), które mogą ci zabrać bez mrugnięcia okiem. Minus wpychane ci na bezczelnego ubezpieczenie PZU, minus fundusz inwentaryzacyjny (nie wpłacajcie bo nigdy się z niego porządnie nie rozliczycie) i kwota robi się „nieco” inna. 2. tekst „jesteś na okresie próbnym to nie wymagamy wielkich wyników” – kłamstwo. Od pierwszego dnia będziesz rozliczany. Jeśli nie masz doświadczenia / masz niewielkie – rzucą kilka godzin pseudo-szkoleń na poziomie typu żal.pl (co też w sumie jest osobnym tematem, wymagają cudów a nawet nie udają że szkolą), i masz wyrabiać normy. Jeśli natomiast jesteś doświadczonym pracownikiem, to nawet tym gorzej, bo też masz je wyrabiać ale na poziomie 150%. No bo przecież umiesz, prawda? 3. możliwość dobrego zarobku na premiach – może nie kłamstwo, ale półprawda. Premie są za określone produkty, zwykle bardzo przeciętnych cenach w stosunku do konkurencji (GS, TZ i inne tego typu) i z których dostępnością jest różnie. Bardzo różnie, często nie da się ich nawet zamówić. Plus specyfika działu – o ile na np. RTV/IT jest tego trochę, stosunkowo łatwo się na nich zarabia i naprawdę można wyrobić spory dodatek, to np. na małym agd to tragedia – wciskasz żelazko za 4 stówy (kto to w ogóle kupuje?) a masz niego 3 złote do wypłaty. Brutto. Motywacja że japier... A potem słyszysz jako pracownik rzeczonego małego agd, że przecież „Kaziu z RTV to tyle zarabia”. No, tylko jeden jego dobry strzał na jaki urabiał klienta kilka minut, da mu tyle samo kasy co tobie tydzień zapieprzu. 4. możliwości awansu – kłamstwo. Na jakie stanowisko cię przyjęli, na takim będziesz robił do końca świata. Kierowniczki (celowo nie piszę „kierownicy”) są przydzielani odgórnie. Zwykle to krewni i znajomi dyrektorków / regionalnych, z którymi piją wódeczkę po godzinach. A stanowiska typu „kierownik działu” jak w np. MM nie ma, więc w ME jesteś sprzedawcą i koniec. Może masz na plakietce specjalista czy coś równie górnolotnego, ale większej różnicy to i tak nie robi. 5. sprzedaż PG – pomieszanie kłamstw z oszustwem, i to względem klientów. PG to tak naprawdę nie gwarancja, a ubezpieczenie, jakie realizuje konkretna firma, nie mająca nic wspólnego ani z ME, ani z producentem danego wyrobu. Plus pińcet obostrzeń, kwoty maksymalnej wartości wymienianych części, w wielu przypadkach konieczne udziały własne klienta w naprawach, sporo rzeczy jakich nawet PG nie obejmuje itedeitepe. Ale tego klientowi nie powiesz, tylko wciskasz „jedyne i słuszne korzyści płynące z gwarancji”. 6. każdy jest traktowany równo – kłamstwo. Możesz nie wyrabiać norm (co jest łatwe do podejrzenia w raportach) a klienci się na ciebie uskarżają (też przypadki autentyczne), ale jesteś liziworem kierowniczka = nikt cię nie ruszy. Możesz wyrabiać 150% na wszystkim, ale jesteś niewygodny, bo np. kwestionujesz nierówny grafik (to inny temat, jedni mają 2 pełne weekendy + osobno niedziele wolne, a inni 2 soboty wolne i żadnej niedzieli, bo tak) albo poronione pomysły kierowniczka = wylatujesz pod byle pretekstem. Bo nie wyrobiłeś jednego wskaźnika na dziesięć bo miesiąc był słabszy (co z tego, że inni też), bo nie pasujesz do zespołu, bo cokolwiek. 7. słaba organizacja pracy salonu. Wiadomo że od piątku po południu zaczyna się urwanie, ale zostajesz sam na dziale 150m2, bo twoja współpracowniczka musi mieć wtedy wolne. Co tydzień. Bo to znajoma kierowniczka. I nie ma szans żebyś to ogarnął, a dostajesz po (usunięte przez administratora) Plus takie sprawy jak np. brak etatowego magazyniera, co rodzi paranoje. Z jednej strony słyszysz, że musisz być na dziale bo „najważniejszy jest klient”. Z drugiej – na zapleczu czeka TIR do wyładunku, zwroty na centralny magazyn itp. A magazyniera nie ma. I co? Rozdwoisz się? Mógłbym pisać jeszcze długo o wciskaniu klientom towaru ze zwrotów jako nowego. O „półkownikach” które zbierały kurz od poprzednich świąt, byłe setki razy macane, nie raz lądowały na podłodze albo przechodziły setki godzin włączone (RTV) ale też są puszczane jako „nówki sztuki no wie Pani dzisiaj rano sam z pudełka wyjąłem”. O tym jak się robi pracownikom zdjęcia w niewygodnych sytuacjach (typu poniedziałek wieczór, zero klientów, dział ogarnięty więc sobie chcesz zamienić dwa słowa z kumplem i tak stoicie razem – a nie wolno. Bo nie) a potem nimi szantażuje. O idiotycznie liczonych współczynnikach norm – RTV i małe agd potrafi mieć taką samą wartość sprzedaży – LoL, bo produkty za 50zł zrobią ci sprzedaż taką samą jak te za 2500zł. O anachronicznym systemie wpr
    [email protected]

08.11.2014 21:56

szukam chętnych z działu agd do współpracy. Piszcie na maila który jest w nicku.
    znawca rynku z długim stażem

06.11.2014 21:32

Znam doskonale rynek pracy w branży RTV. Z firm pod logiem Media Expert Diana i Domex już padły (domex zdążył zmienić logo na AVANS). Tam to był mega mobbing i duże skupisko głupców. Zostało tam na sklepach sporo sierot które codziennie na goworku pytają czy dostaną kiedyś zaległe pensje czy dalej mają za free pracować. W tergu pod tym względem jest trochę lepiej choć na zarządzaniu nie bardzo się tam znają i dużo głupich pomysłów widzę. Połowa KSów I RKSów wg mnie do natychmiastowej wymiany. Brak w centrali kreatywnych ludzi znających problemy i mające pomysły na ich rozwiązanie. Zarobki trochę niższe niż w domexie ale w większości rejonów nie ucinają premii z byle powodu. Najgłupsze co zauważyłem to niesprawiedliwy i głupi system przyznawania wysokości podstaw. Jak ktoś dobrze wypadnie to ma wyższy dodatek mimo iż może być przeciętnym pracownikiem (w neonecie to dużo lepiej rozwiązali). Astral - słabo płacą, mobbingują, nie walczą o rynek, wolą mieć drogi towar. RTV EURO AGD - słabo płacą, wysokie plany ale firma bardzo dobrze poukładana MEDIA MARKT - słabo płacą ale niewiele wymagają. Dobra praca dla niechcących się przemęczać SATURN - prawie to samo co MM ale więcej wymagają i lepiej płacą NEONET - firma w miarę poukładana mająca sensowny system premiowy. a w zasadzie miała bo zaczęli w nim grzebać na niekorzyść pracowników czym wkurzyli tych najlepszych. jak wiadomo najlepsi szybko znajdują pracę więc sporo z neonetu odeszło. firma na pewno bardziej poukładana niż mex, mniej niż euro, mm i saturn. Tak to widzę. O mniejszych firmach nie będę pisał. O tych co padły kilka lub kilkanaście lat temu również nie ma sensu.
    rudy

04.11.2014 13:43

(usunięte przez administratora)est realne, wszystko zależy od sprzedaży. Jeżeli jesteś w tym dobry, to spokojnie wyciągniesz więcej. Znajomość produktu, kominikatywność... trzeba czasem się natrudzić z uśmiechaniem się caly dzień, niezależnie od wszystkiego... no ale praca, to praca a klient ma zawsze rację.
    Marco

03.11.2014 12:44

Ile dostaje się na początek w ME, w moim mieście otwierają sklep i obiecują góry a ciekaw jestem ile tak naprawdę z obietnicy 2500 jest realne Ile przeciętnie dostaje sprzedawca, koordynator i kiero salonu?
    Pracownik od 3 lat

15.12.2014 00:56

Liczone procentowe.
    MrEco

02.11.2014 15:44

A jak liczona jest sprzedaż gwar.. ? Kwotowo czy procentowo. Np musisz sprzedać za 5 tysięcy w miesiącu i już masz swój plan czy jest to liczone jakoś inaczej ?
    Pavulon

12.10.2014 21:57

Pracowałem w ME krótko bo od wrzesnia 2013 do maja 2014. kasa git, ekipa super. po 3 miesiącach zaczęło sie szukanie kozłów ofiarnych, poszedłem na pierwszy ogień. dostałem wypowiedzenie 15 min. przed końcem dnia pracy z uzasadnieniem, że jestem "nierównym" sprzedawcą (jak co drugi zresztą w tej firmie). Przodowałem w masie sprzedażowej i gwarancjach dodatkowych. Co się okazało? Kolega kierasa potrzebował pracy, o czym dowiedziałem sie na drugi dzień zdając ciuchy firmowe, bo przy moim biurku panoszył się nowy figurant. WIDZIMY SIĘ W SĄDZIE PRACY!!!!
    telefan

19.09.2014 09:35

Fundusz Inwentaryacyjny w Media. Jesli w okresie zatrudnienia były zmiany kadrowe i nie podpisywaliście w tym dniu nowej umowy o wspólnej odpowiedzialności materialnej (zmiana udziału procentowego w odpowiedzialności), pracodawca nie może was obciazyc za braki inwentaryzacyjne. Okres przedawnienia mija po 3 latach od zwolnienia. Zainteresowanych zapraszam na [email protected]
    MELBN

03.09.2014 01:14

Skąd się biorą takie marudy. Po szybkim rzucie oka na wypowiedzi stwierdzam mało lat na karku albo leniwość. Widzę również brak odróżnienia spółek ME. Nie dziwię się, że narzekacie na ASTRAL, bo to kwas totalny. Jedyną i w tym momencie słuszną nazwę MediaExpert dzierży TERG S.A. w którym pracuję i nie narzekam, bo zarabiam słusznie, co miesiąc na konto wchodzi 2500złotych przy nie dużym wkładzie pracy w porównaniu do poprzedniej firmy w jakiej pracowałem (RTV EURO AGD). Wszystko zależy w głównej mierze od kierowników, to oni tworzą atmosferę w pracy. Zły kierownik potrafi z najlepszej firmy zrobi (usunięte przez administratora) Każdy trafi na swoją dobrą pracę, grunt to pozytyw, nie marudzić i (usunięte przez administratora) będzie Wam dane. Nic za darmo. Pozdrawiam
    sla221

30.08.2014 20:04

A jak z pracą w ME w Jaśle?? warto się tam pisać?
    bizon22

11.08.2014 16:48

Spoko firma, nie ma co narzekać. Można się sporo nauczyć, a zarobki porównywalne jak w konkurencyjnych firmach.
    tomyy

10.08.2014 17:51

Przepracowałem w ME 3 lata. Pensja 2300 po 1,5 roku i szansa na więcej. Zrezygnowałem bo dostałem propozycję pracy w innej firmie, którą założył mój kolega. Generalnie polecam, rozwijająca pod względem znajomości rynku, sposobów sprzedaży i relacji sprzedawca-klient. Trzeba tylko z przekonaniem wypełniać swoje obowiązki.
    adam

10.08.2014 16:11

Praca jak praca. Ja mam raczej neutralne podejście... jak każda firma, chce zarobić.
    mirek

09.08.2014 18:03

Zgadzam się w 100% z Tobą Panek. Podstawa jest podobna, a czasem wręcz mniejsza. Przede wszystkim to nie wina pracodawcy, tylko Państwa, że ustalił minimalną płacę na takim poziomie. Sam przepracowałem w Media Expert ponad 4 lata, ludzie cudowni, pracowałem na dziale RTV i doprowadziłem go do porządku po ostatnim kierowniku. Szef był zadowolony, to i premia była do podstawy.

Zostaw merytoryczną opinię o MediaExpert