MediaExpert

Jasło - MediaExpert
Jastrzębie-Zdrój - MEDIA EXPERT

5. Opinie o MediaExpert

Opinie o MediaExpert Warszawa

Nie przegap nowości o MediaExpert!

15.07.2016 23:03

Sylwester Rabenda

18.07.2016 12:17

Nie ma żadnego powodu. Sugerują sie jakimś arkuszem premiowym, ktory zmieniają co chwile żeby nie wypłacić. w tej firmie nigdy nie wiesz ile dostaniesz a do tego wspólna odpowiedzialność materialna. po inwentaryzacjach Ci się odechciewa. A w ogóle to nie wspomialem, że wszystko jest niezgodne z prawek oraz kodeksem pracy przeprowadzane a później masz płacić a jak nie to trzeba się sądzić. FIRMA DNO. KOŁCHOZ
    Przem

07.11.2016 09:12

To zglos to na policje lub do sadu. Nieroby do roboty sie wezcie a nie bzdury wypisujecie. nic sie wam niepodoba . Sory co to za prac bycie sprzedawca za kasa czy stanie pod siaciana caly dzien i nwaet do klientow ni epodchodzicie nieroby jedne.
    Media kupa

15.07.2016 14:36

Napiszę tu o krakowskim Media Expert. A więc tak bo czytam tutaj komentarze, że media expert to solidny pracodawca no więc po czerwcowych wypłatach: - Pracownik numer 1 .. powinien dostać min 3100 pln - dostał 2500 zł - Pracownik numer 2 .. powinien dostać min 2200 pln - dostał 1700 zł - Pracownik numer 3 .. powinien dostać min 2000 pln - dostał 1600 zł - Pracownik numer 4 .. powinien dostać min 1800 pln - dostał 1460 zł - Pracownik numer 5 .. powinien dostać min 1700 pln - dostał 1450 zł i tak dalej... Więcej grzechów nie pamiętam. Każdemu obcięli wypłaty o 300-600 PLN. I tak już co miesiąc. NAJGORSZY PRACODAWCA. Do tego dochodziły inwentaryzacje (ok. 500-800 pln na osobe za mniej więcej 2-3 miesiące do zapłacenia firmie). W takim molochu to nikt nie będzie pracował długo. A jak ktoś piszę o zarobkach 3000 pln netto to śmiech na sali.. na pewno nie w astralu, chyba, że po grudniu gdzie przy obrotach ponad 100000 zł netto na osobe to powinno dostawać się z pocałowaniem ręki z 4000-5000 PLN na łape. No tak ale jak to mówią w firmie obrót nie jest najważniejszy tylko wciskanie gwarancji. Mając gwarancji na poziomie 10 tys. PLN oraz prowizji za sprzedaż produktów premiowanych 500-600 PLN. Dostaniesz max 2500 zł bo i tak obetnie Ci firma kilka stówek. A uwierzcie mi, że to już są b.dobre wyniki w ASTRAL. Realne zarobki są około 1700-1900 pln przy dobrych pracownikach, przy słabszych to 1450-1600 PLN. Najlepszy około 2500 PLN przy czym musi sprzedawać starocie czyli ogonki, zakładać karty klienta - wpisywać klientów nowych do bazy. Planów sprzedażowych w firmie jest od zaje..ania: - Obrót ok 55000-60000 PLN NETTO - co w ogóle nie ma wpływu na twoją wypłatę czy to zrobisz czy nie. Teraz to juz nawet dali ponad 70000 PLN ;p - Sprzedaż ogonków czyli zasiedziałych, czasem nawet niedziałających dobrze staroci ok 5000 PLN netto... tutaj też cały czas mobbing ze strony dyrektora czemu nie sprzedajemy ogonków a tak naprawdę.. ch.j z tego jest, zero jakiejklowiek premii - Sprzedaż gwarancji min. na poziomie 5000 PLN - Wpisywanie danych nowych klientów (dane klienta, numer telefony, e-mail itp.) czyli zakłądanie SPS - sprzedaż po sprzedaży około 18-20 osób na miesiąc - Zakładanie kart stałęgo klienta ok. 6-8 na miesiąc czasem i więcej - Do tego dochodzi jakiś jebni..ty APN - ARKUSZ PRAC NIESPRZEDAŻOWYCH - czyli sprzątanie, odbieranie dostaw, wystawianie towaru, metkowanie i zabezpieczanie towaru itp. Firma sobie wymyśliła jakiś jebn..ęty ARKUSZ PREMIOWY i nawet jakbyś robił solidnie cały miesiąc to i tak Ci obetną za ten arkusz 200-300 PLN bo przyjezdza dyrektor i robi wizytacja i zawsze oczywiście sklep nie wygląda pięknie więc trzeba odje..ać każdemu z premii po kilka stówek. Dochodzi do tego tajemniczy klient, czyli osoba która przychodzi i ocenia obsługę raz na miesiąc. Praktycznie co miesiąc ktoś dostał minus - 300 pln od wypłaty (-600 PLN było dzielone na premie sklepową oraz pracownika czyli po 300 pln). Raz się zdarzyło 0 pln, a ani raz nikomu nawet najlepszemu pracownikowi nie wyszło na plus. Oczywiście działa to tak że odetnąć Ci mogą -300 PLN a dostać więcej do wypłaty tylko 100 PLN i gdzie tu sprawiedliwość. Krótko i na temat. Zj..bana firma, ZŁODZIEJE!!!!! Śmiało możecie skłądać tam CV, tylko przy okazji zakupcie sobie linke w Alpinusie! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!! ZŁODZIEJE!!!!!
    fff

15.02.2016 18:25

czy to prawda,że Terg szuka inwestora? podobno przeinwestował,tak słyszałam ma ktos wiedze na ten temat?
    raphel

16.06.2016 09:20

praca w firmie jest dla ludzi ambitnych którzy chcą zarobić ????? co za bzdety :) ambitni ludzie którzy chcą zarobić pracują sami na siebie :) praca dla kogoś była jest i zawsze będzie dla ludzi którym naprawdę się nie chce pracować - 8 godzin i najlepiej do domciu :) hehhehe
    Doradca ubezpieczeniowy

14.07.2016 20:45

Zdecydowanie się zgadzam :-)

09.07.2016 00:48

Wiadomości wysyłane przez niebieską linię mogą być również anonimowe, jest do tego odpowiedni formularz zgłoszeniowy na TOL, wystarczy wpisać np. procedura antymobbingowa lub antydyskryminacyjna. Wszelkie wiadomości wysyłane za jej pośrednictwem są ściśle tajne i dostępne tylko dla dwóch osób z centrali nie licząc zarządu.

02.07.2016 22:41

nowicjjusz informacja jest dostępna na wewnętrznej platformie tergonline. Wpisz niebieskalinia i tam wszystko znajdziesz. Mail jest bardzo prosty. Nie zapomnij się podpisać ponieważ donosy anonimowe nie są brane pod uwagę.
    rikoo234

28.06.2016 21:19

Hejo mam Pytano do pracowników Me :) Czy macie problemy z dostawami towaru do Was na sklepy:)? Dziekuję Pozdrawiam :)
    Azmin

29.06.2016 10:12

słyszałem że są
    nowicjjusz

27.06.2016 19:09

Czy ktoś mi moze podać tego maila na błękitną linię, o której ktoś pisał w poście powyżej? Pierwszy raz o tym słyszę, a mamy w sklepie duże problemy z kierownikiem, ale boimy się o tym powiedzieć bezpośrednio regionalnemu bo nasz kierownik to złamas ale potrafi nieźle ściemniać. Nikt nie chce zostać zwolniony, ale zachowanie kierownika i mobbing w pracy jest już nie do zniesienia. bardzo prosze o pomoc
    astra

27.06.2016 10:25

czekierow, coś się tutaj nie zgadza. Miałeś od 4 do 7 tys, satysfakcjonującą pracę, wybitny sklep- zostałeś "wywalony" i jeszcze robisz firmie dobry PR? Jakieś powody do "sezonowej" wymiany kierowników musiały być... za (usunięte przez administratora)nie zwalniają zwłaszcza, że szkolenie nowego nie jest takie proste.
    Czekierow

11.07.2016 00:30

Słuchaj oprócz tego że firma zwolniła mnie bez przyczyny nie mogę jej nic zaezucixrcsly czas. Jak tam pracowałem byłem dobrze wynagradzany za dobrą robotę i nie czuje się wykorzystany bo forma sowicie opłacała moje i mojej ekipy zarobki. Nie robię firmie Pr opieram. Się na faktach. Co do zwolnienia znajomi z terg mówią że. To prawdopodobnie zawiść asm i strach przed. Konkurencja z mojej strony bo brałem udział. W. Assesmentach. Tak czy tak na złe mi nie wyszło pracuje w. Mm ale. Nie media Markt. Traktuje to jako awans bo sklep 4 tys metrów i 120 pracowników. Powiem tak jak ktoś nie jest obibokoem, szybko myśli i jest bystry to polecam. Mediaexpert. Jeśli chcesz odwalic dniowke i. Mieć w (usunięte przez administratora) mediaexpert nie jest dla ciebie. Dla mnie mediaexpert był jak się okazuje trampolina na wyższy level tak jak wcześniej mixelectronics pomógł mi znaleźć pracę w mediaexpert. Firmę polecam aczkolwiek połowa przyjemności z pracy zależy od. Asm lub ks sklepu.

24.06.2016 20:52

Czekierow

11.07.2016 00:35

3500 netto podstawa plus premie z mojego bonusa plus premie za Orange plus premie za gs i slw jak sobie sprzedałeś plus premie a. Kwartalne konkursy ambitny manager. 4,5 tysi netto na spokojnie zakładając że zrobiłem 110 proc planu obrotu i dobra jakość powyżej progów kpi. Konkursu jak zrobiłeś jakość czyli kpi dokladaly od 900 zł wzwyż ja średnio 1500 zł z konkursów. Kwoty podane powyżej są. Netto.
    aapokalipto

17.07.2016 16:14

Czekierow zamierzam podjąć prace na stanowisku kierowniczym, miałbym kilka pytań odnosnie warunków pracy, czy mógłbym mieć do ciebie prośbę aby pogadać na priv? Byłbym wdzięczny za chwilę rozmowy Mój adres [email protected]
    czekierowa

21.06.2016 22:15

no zwolnili mnie za porozumieniem stron jak wielu kolegów kieorwnikow sezonowa wymiana hehe zarobki dobre ale tez sklep moj byl handloow obrotowo jakosciowo wybitny duzo pracy ale oplacalnej
    Pruszcz

20.06.2016 10:05

@czekierowa, co znaczy za porozumieniem stron z inicjatywy pracodawcy? Widze, ze niezle warunki placowe jak na branze RTV w Polsce.
    czekierowa

19.06.2016 18:29

Pracowałęm w Mediaexpert 4 lata Jako kierownik salonu Zakonczylem wspolprace w tym roku zwolnienie za porozumieniem inicjatywa od strony firmy Praca ciezka wymagajaca czasochlonna, ale satysfakcjonujaca U mnie w sklepie srednio sprzedawca (usunięte przez administratora) Ja jako kierownik od (usunięte przez administratora) jak wpadaja premie za konkursy Duzo zalezy od kierownika salonu u ,nie bylo okej mimo prowadzenia sklepu w miescie z mocna konkurecnjsa
    xyz

12.07.2017 12:10

A jak się dostałeś na kierownika? Mam zamiar startować. Nie mam żadnych pleców. Mam szanse?
    Sysia

13.06.2016 21:22

Czytam, czytam i uwierzyć nie mogę, że mówimy o tym samym sklepie... Ja pracuję już 18 miesięcy i jak na razie średnia moja pensja to 2400zł (netto) a jestem kobietą... Są miesiące gdzie zarobisz dobrze a są, że będzie 1800 zł:/ nadgodziny są wypłacane uczciwie bo to kadry się zajmują rozliczeniem, Fundusz inwentaryzacyjny jest po to byś nie musiał nagle po inwentaryzacji płacić właśnie po 500zł:/ chyba, że jesteś w stanie upilnować złodziei to uzbierany fundusz jest zwracany lub przechodzi na następne rozliczenie! -wszystko zależy od Ciebie. Przemiał jest ludzi ponieważ Ci, którym wystarczy 1500 zł i się nie starają to nie wyrabiają planów i mają samą podstawę. NAPRAWDĘ TRZEBA BYĆ LESEREM BY BRAĆ SAMĄ PODSTAWĘ!!!! Ale jeżeli nie chcesz się przemęczać to nie trać ani swojego czasu ani naszego byśmy Cię szkolili bo naprawdę szkoda go, odpuść sobie ME, jest dużo innych firm gdzie dadzą Ci te wymarzone 1500zł i mało obowiązków... Dziękuję.
    majkelns

03.06.2016 22:01

do małopolska : piszesz o Astralu a nie o Tergu więc nie myl dwóch różnych grup. W Tergu jest tak jak napisał KTOŚ
    małopolska

09.06.2016 18:59

zgadza się, dokładnie pisze o Astralu .. .złodziejskiej firmie.. jakby nie było są pod tym samym logo więc mam na to wyje..ne czy to TERG czy też ASTRAL.. nie mój problem już ;) Media Expert to złodzieje
    Ktoś :)

23.05.2016 00:00

Nie wiem gdzie pracują ludzie którzy narzekają ale zarabiam średnio koło trójki i nie narzekam. Wszystko zależy od sklepu do którego się trafi. Ja trafiłem na dobry zespół, kierownika z którym w miarę można się dogadać. Nadgodzin nie ma dużo, ale wszystko zależy od potrzeby. Grafik jest układany na cały miesiąc i jak chce wolne w któryś dzień to mam. Jeśli chodzi o fundusz inwentaryzacyjny to zabierają po 50zł z każdej wypłaty ale jeśli nie ma braków to go oddają. Ogólnie praca dobra dla ludzi którzy są ambitni i lubią oraz umieją sprzedawać. Jeśli ktoś przychodzi z podejściem "Czy się stoi czy się leży..." to nie ma czego tu szukać.
    małopolska

26.05.2016 13:25

hahah 50 zł zabierają na fundusz inwentaryzacyjny i jak nie ma braków to oddają.. hehe co za typ to napisał, pewnie z Gorlic.. Nie pracujcie w tej firmie.. oszuści i złodzieje.. co 3 miesiące do zwrotu po 500-700 zł.. wszyscy co chwile sie zwalniaja
    rrajdowiec

04.05.2016 21:37

Zabić Wam gwoździa? Pracuję w salonie samochodowym z kurą w logo. Zarabiam najniższą + soboty = 1450 zł. Do tego premia za sprzedaż samochodów i kredytów/leasingów. Sprzedaję 4-6 samochodów w miesiącu z uwagi na region i małą miejscowość. Suma za sprzedane samochody to ok. 250-450 tyś zł. W tym w finansowaniu przez bank ok. 50-70% z tych kwot. Pomyślicie, że ooo... kasa niezła i premia musi być dobra. No nie, nie jest dobra. 100zł za samochód, niezależnie od zarobku na nim i jego cenie, a mogę dać rabat lub nie. W 80% przypadków zarabiam dla firmy ok. 2000-10000 zł na sztuce. Czyli moja wypłata wynosi od 1750 do 2000zł. Obowiązki? Ogolony zawsze, w garniturze w zgodzie z modą, opieka i utrzymanie w porządku działu sprzedaży oraz stanu samochodów, kawa/herbata dla klienta, jazdy próbne, tworzenie ofert i negocjacje cen, obsługa mailowa, telefoniczna i osobista klientów, w tym czasem i po angielsku (znam biegle), support posprzedażowy, symulacje kredytów i wydawanie/przyjmowanie samochodów. Jeśli przyjedzie auto z uszkodzeniem (rysa) i tego nie wykryję, płacę za naprawę. Sielanka.. nie?
    Oburzony

28.04.2016 07:12

Ludzie....przestańcie pracować dla takich molochów! Jak macie zarobić (usunięte przez administratora) to naprawdę miejcie trochę godności bo takie pieniądze dostaniecie praktycznie wszędzie. Naprawdę jesteście dumni z pracy w takiej firmie? A do "geniuszy" marketingu w tej firie powinni malować niezmywalną farbą aby napiętnować ich na całe życie. Kto wymyślił, żeby atakować reklamą sklepu dosłownie WSZĘDZIE i to po dwie reklamy na każdy jeden blok reklamowy w każdej jednej Polskiej rozgłośni...litości. Na logikę raczej zniechęci to ludzi a nie zachęci. Moja noga np. nigdy w tym przybytku płaczu nie postanie! A Wy pracownicy nie dajcie się, rzućcie te moloch bo pracy jest dookoła masa tylko trzeba chcieć. Wolałbym za (usunięte przez administratora) w osiedlowym sklepie pracować niż użerać się z tumanami, którzy lgną do tych sklepów skuszeni jakąś "gazetką promocyjną".
    nogi

05.04.2016 15:16

Ile czasu sie stoi w pracy ? Sklep jest otwarty 10 godzin. Pytam sie poniewaz mam pewne problemy zdrowotne z kolanami i 10 godzin to nie ma szans bym wystal, po max 4 potrzebuje usiasc. Slyszalem ze doradca nie tylko sprzedaje ale tez przyjmuje dostawy itd. Czy jest szansa na chwile klapniecia na tylek (procz obowiazkowej przerwy) ?
    Kulturysta

16.04.2016 13:34

Jako sprzedawca musisz chodzić i stać 90% czasu pracy, do tej pracy trzeba mieć nogi jak Schwarzenegger u szczytu kariery, poważnie:)

18.02.2016 21:31

Leo

20.02.2016 00:12

"poza tym niemal wszystko co powyżej to prawda, piszę o meteorytyce a nie osobistych "wycieczkach" czy inwektywach. Całość opiera się na zasadzie masz "wydusić" jak najwięcej z załogi, a za ich pośrednictwem z klienta. W slogany o wartościach, misji, satysfakcji załogi i klienta wierzą chyba tylko naiwni. Liczy się tylko kasa dla właścicieli" LOL i na tym moglibyśmy zakończyć wątek związany z perypetiami handlowców w firmie TERG/ASTRAL MEX

04.04.2016 21:26

To są właśnie komentarze ludzi którzy pracują kilka miesięcy. Być może u Ciebie tak jak jest. Nasz cały MR jest wolny od takich obciążeń. Są wybiórcze placówki w których jest źle ale są i takie w których jest dobrze lub bardzo dobrze na IN+. To jest sieć, nie możesz jednego sklepu wrzucić do jednego worka. Co do stawek za telewizory, być może Astral ma mniejsze. W Tergu takich nie widziałem. Patrząc na tabele z sumami 4 cyfrowymi za samą premię GS ciężko mi przyjąć Twoje założenia za prawdziwe. Zarobki w firmie w dalszym ciągu mają tendencję wzrostową.

25.03.2016 10:10

Brawo za otwarcie Rs-ów w temeraturze 5 stopni ,pełen szacunek do pracownikow

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MediaExpert?

Kontakt - MediaExpert

Aleje Jerozolimskie 162 02-342 Warszawa

Branże: Agencje i domy mediowe
    [email protected]

20.03.2016 17:41

Poszukuję osób które aktualnie pracują w sieciach agd rtv do współpracy. Praca zdalna. Umowa o dzieło. Proszę pisać na maila podanego w nicku.
    Morświn

14.03.2016 07:02

Powinni całemu temu Media Expertowi karnie w domach puszczać tą żałosną reklamę "niskich cen", tego się już nie da słuchać. Nigdy, żadnych zakupów w tej budzie nie zrobię.
    [email protected]

13.03.2016 15:09

Szukam chętnych sprzedawców agd rtv do współpracy. Potrzebuję 2-3 osoby maksymalnie. Jeśli pracujesz aktualnie w mediaexpert pisz na maila.
    Ania

09.03.2016 14:02

Wiem że pracuje u nas wiele osób z NEONETU. Więc mam pytanie co robicie z obciążeniami za jakieś podobno braki remanentowe które są wysyłane pracownikom przez NEONET. Bywają przypadki że nawet dostają ludzie za okres kiedy w neonecie nie pracowali. Neonet pewnie w ten sposób chce sobie poprawi rentownośc przed bilansem ale czy koniecznie trzeba z taką sprawą isc do sądu czy mozna to załatwic z nimi normalnie. Przecież wszyskim którzy się zwalniali przed odejściem zostały już zrobione potrącenia jeżeli remanent wykazał brak Jeżeli ktoś ma doświadczenie w tej kwestii proszę o odpowiedź
    Miziol

30.03.2016 19:47

Pozatrudniali same odpady z neo. Zwolnieni zdegradowani nieudolni z zabranymi prawkami elczterowiczow. Fuj
    post

01.04.2016 15:52

Neonetowcy to najlepsi ludzie , mają doświadczenie i zapał do pracy. Przeszli w neonecie szkołę życia i tu mogą się wreszcie zrealizowac.

03.03.2016 22:07

Na to nie ma sztywnej reguły. Sieć liczy prawie 400 sklepów, są takie gdzie ludzie robią po 80 nadgodzin z własnej woli aby zarabiać jeszcze więcej, są też takie w których kierownik zwolni cię do domu w zamian za nadgodziny. A są i takie gdzie nadgodziny nie istnieją. Jeśli szukasz systemu 12h to sprawdź godziny otwarcia sklepu na który chcesz aplikować i liczbę pracowników. Każdy sklep tergu ma przydzieloną maksymalny audyt jeśli chodzi o pracowników w/g wzoru (pewna_kwota_sprzedaży_sprzedawcy) / (obrót_sklepu). Nie mogę zamieszczać danych finansowych jak i poszczególnych sklepów ale istnieje wiele gdzie limit ten wynosi np. 15, a na sklepie pracuję 12 osób. W większości jest to celowe zagranie aby zarabiać jeszcze więcej z produktów premiowanych i nadgodzin. Jeśli natomiast kierownictwo obłoży się maksymalnym limitem obsady wtedy jest na odwrót. Trzeba się dobrze rozglądać.
    fds

03.03.2016 07:20

Member, nie nie. Nie o to mi chodzilo. Jeśli jest tak jak piszesz to jest to dla mnie idealny system pracy. Pracujesz po 12 a później więcej wolnego Z tego co pisal kolega wyżej to on tego wolnego nie ma, tylko non stop pracuje wypracowujac 30 godzin dodatkowo. I to jest dla mnie cos nie do zaakceptowania. Czyli member można tutaj mieć normalnie po 12 godzin w zamian za wolne?

02.03.2016 22:06

fds nie dramatyzuj, większość sklepów tergu pracuję w systemie 10-12h dziennie. W miesiącu wychodzi średnio 15 dni wolnego. Czy uszczuplenie tego o 2-3 dni to faktycznie aż taki problem ? Zawsze można poszukać innej roboty w systemie 8h i cieszyć się z 8 dni bez nadgodzin.
    EdwardAktywista

08.03.2016 10:00

fds, potwierdzam to co ktoś Ci już tłumaczył.. tak jak zaznaczyłem te 30 godzin robiłem w zamieszaniu z otwarciem nowego sklepu i w najgorętszych miesiącach sprzedażowych poza tym bywało tak, że z własnej woli jechałem na przykład na delegację w wolne dni, bo wiedziałem, że wiąże się to z konkretnym pieniądzem ;) większość kolegów na sklepie miała nadgodzin mniej, w pierwszym sklepie w którym pracowałem nie było ich prawie wcale, kilka-kilkanaście miesięcznie tak, że wszystko zależy ile osób pracuje w sklepie i jaka jest potrzeba chwili
    fds

02.03.2016 21:28

Czyli nadgodziny sa WYMAGANE? Nie ma tak ze 40 godzin w tyg i nie godze sie na nadgodziny? Przeciez to jest chore ludzie. Serio nie macie co robic po pracy? Godzicie sie na nadgodziny i psujecie rynek. Pozniej zwalniaja ludzi ktorzy maja w swoim zyciu rozne pasje ktorymi zajmuja sie po pracy,czy zajmuja sie rodzina bo nie godza sie zostac dluzej. Rozumiem, raz na jakis czas zostac godzine, bo jest taka potrzeba, ale 30 godzin w miesiacu ?!
    EdwardAktywista

01.03.2016 21:50

Witam Mija właśnie rok, odkąd pracuję w Tergu, chyba to już dobry czas na podsumowania i wyprostowanie delikatnie nieprecyzyjnych opinii z poprzednich wpisów. Pracowałem w tym czasie w 2-óch sklepach Media Expert, najpierw w mniejszym mieście w sklepie 400 metrów, potem w większym na 800 metrach. Co przede wszystkim? Trzeba bardzo chcieć. To nie jest praca dla ludzi bez ambicji, którzy twierdzą, że osiągnęli wszystko, albo, że coś im się należy. Nie ma się co oszukiwać, trzeba sprzedawać nie to co klient chce lub potrzebuje, tylko to na czym firma zarabia, a w konsekwencji i handlowiec. Pracuję jako starszy doradca, czyli średnia półka, są tacy z wyższą premią uznaniową, ale i z niższą. W mniejszym sklepie zarabiałem średnio 2400, plus jakaś kasa za delegacje, na które jeździ się własnym samochodem, bo zwracają 60 gr za kilometr. W tym większym robię więcej nadgodzin, ok. 30 miesięcznie, do tego większy jest też ruch, i średnia z ostatnich 6 miesięcy przekracza 3000 zł. Rekordowy jak na razie dla mnie był styczeń, za który wpłynęło 3600 zł. Nigdy nie wziąłem poniżej 2000 zł. Uważam, że za taką pracę jaką wykonuję - nie fizyczną (IT), w cieple, nie na deszczu, nie brudną taka płaca jest co najmniej dobra. Co do minusów - nadgodziny są, raczej się ich od pracownika wymaga, dla mnie to żaden problem, bo wiem, że zarabiam, a w sumie w zimie, kiedy ruch jest największy i jest tych nadgodzin dużo i tak nie mam co z wolnym czasem sensownego robić. Praca jest zazwyczaj na pełnym tempie, jak są klienci, zmiana cen, przestawianie sprzętów, dostawa i coś tam jeszcze na raz, to ktoś z słabą organizacją czasu może się poczuć przytłoczony... Ale do tego też się przyzwyczaiłem. Dużo oczywiście zależy od kierowników i asm-ów, jak trafi się na baranów to praca staje się mało przyjemna, ja akurat trafiłem dwa razy w miarę dobrze... Ogólnie pracę handlowca polecam, trochę mniej przyjemnie jest na POK, bo zarabia się tam średnio o tysiąc mniej, tak że dysproporcja spora. Kierownicy mają trochę zbyt dużą władzę jeśli chodzi o zwalnianie i przyjmowanie pracowników, często jest tak, że zwalniani są najlepsi, ale niepokorni, a kiepscy, ale ulegli siedzą i sprzedają latami poniżej wymagań. Ktoś to powinien kontrolować. Fakt, że w przypadku kiedy się jakąś część miesiąca z różnych powodów nie pracowało, wypłata odczuwalnie maleje, nie wiem jak naliczają kasę za chorobowe albo urlopy, ale chyba nie tak jak powinni - średnia z 3 miesięcy itd. Co by nie mówić, pracuje się lepiej niż w Avansie kiedyś (dużo większy nacisk na wyniki i wypłata 1000 mniej), Astralu (obcinanie wypłat do minimalnej za niewyrobienie planów), i Media Markcie (prawie brak premii).. Nie wiem jak jest w Euro, ale myślę, że o lepsze warunki ciężko w tej branży.

24.02.2016 00:41

Oczywiście nie twierdzę że każdy zarobi duże pieniądze bo są sklepy i sklepy. Nie mogę napisać w jakie konkretnie uderzyć ale warto się rozglądać. FI jest zawsze pobierany ale jest zwracany w całości gdy braki nie opiewają na duże sumy. Co do zniżek, zależy od kierownika. Możesz mieć duże albo nie mieć wcale. Jest gro sklepów, które nie korzystają z tego wyjścia ponieważ psuję to parametry sprzedaży :) Lepiej zarobić więcej, a zakupy zrobić u konkurencji przez internet.
    ffff

20.02.2016 11:04

ciekawe,że takie zarobki w Tergu bo ja pracuje w Rzeszowie i 3000 to marzenie przy tak miernym ruchu.caly region strasznie kuleje,cały czas tylko pretensje od góry.jak ma być ruch skoro Astral ma tutaj trzy sklepy?
    PRACOWNIK

11.02.2016 16:07

tak czytam te Wasze opinie i narzekania i nie do końca was rozumiem. Ja jakoś dobrze zarabiam i lobię swoją pracę. Owszem, jest jej dużo, momentami aż nad to, czasami trzeba przyjść w dzień wolny i oczekiwania są duże ale coś kosztem czegoś. Poza tym nie wiem, czego się spodziewaliście zatrudniając się w firmie sprzedażowej gdzie zawsze jest parcie na wyniki. Prace w firmie jest dobra dla osób, które mają ambicje i wiedza jak zarobić. Inny się tutaj nie odnajdą.
    Padłem

17.02.2016 19:28

Serio na wolnym przychodzisz ? To ładnie poe&^$$ jestes, ze swojego czasu nie szanujesz i zycia prywatnego :D Za wszystko obcinają i tylko straszą.. Obiecują wiele a dostajesz marne pieniadze. Obowiązków wiele i prawda taka ze pracujac gdzie kolwiek indziej zarobisz koło 2000 czyli wiecej niz w MEXie i bedziesz mial weekendy wolne. Kazdy tam jest tak pos*any o swoje stanowisko jakby zarabiał ze 4-5tys a dostają góra 2,5tys nawet kierownictwo :D Gość który nad tym wszystkim "stoji" jest albo slepy albo glupi jak but :D
    jaki-taki

08.02.2016 16:50

podstawa to (usunięte przez administratora) - oficjalnie na papierze + zgodnie z prawem wyrównanie do najniższej krajowej - ale to z premii, albo jakby nie było z czego, to i tak muszą wyrównać. wszystko po to, aby mieli kasę na debilne reklamy lisowskiej i "futra" dla mamusi dwóch synków, co to prezesują temu biznesowi. w imię polskich przepisów, robią z nami co chcą, weź zachoruj - policzą ci chorobowe od 1500 zl (bo tyle masz podstawy). pierd...nie o nadgodzinach, aby jako tako wyglądała twoja pensja. przez 20 lat żadna firma nie robiła takich kruczków, aby tylko nie dać pracownikom. praca tylko dla młodzieży bez zobowiazan, rodziny. zero szacunku, (usunięte przez administratora) patrzących w tabelki.
    ss

08.02.2016 15:01

To prawda ze nie ma przerwy zadnej? 12 godzin 4 dni, ale pozostale 3 dni wolne ? Czesto przekracza sie 40 godzin tygodniowo? Ile przychodzi sie przed otwarciem i ile wychodzi po zamknieciu i czy wliczane jest to w czas pracy ?

05.02.2016 13:51

Frederick

05.02.2016 18:27

Benefitem w Media Expert jest to, że otrzymujesz premię uznaniową w całości :)
    takitam

04.02.2016 21:50

Potwierdzam, dno i tyle po za minimalna nic nie dostaniesz choć obiecują wiele- a potem za wszystko obcinają, szkoda zachodu i lepiej w biedronce robić :-D nie tracicie czasu i nerwów :-)

03.02.2016 21:40

Benefity!!! Hehehe Jakie ?Garb

02.02.2016 22:11

No panie ASM może do komentarza powyżej się Pan wypowie
    MONIKA

01.02.2016 10:56

NIKOMU NIE POLECAM, MNOSTWO NADGODZIN PO CZTERY DNI Z RZEDU PO 12 GODZIN!!!! ZERO ŻYCIA PRYWATNEGO I RODZINNEGO. WYPŁATA MIALA BYC 1600 PODSTAWY, PO ODJECIU FUNDUSZU INWENTARYZACYJNEGO, BRAKOW PO INWENTARYZACJI I ORANGU 300-400 ZL W PLECY. ZALUJE ZE TU SIE ZATRUDNILAM, NAJGORSZA DECYZJA W ZYCIU, WSZYSTKO JEDNE WIELKIE OSZUSTWO, NIE WSPOMNE O BRAKU WYJSCIA DO WC LUB PRZERWY ZEBY COS ZJESC , BO TO CHYBA NORMALNE ZE PRACUJAC 12 GODZIN CZLOWIEK MOZE ZGLODNIEC!!!!!
    wiesniak

19.01.2016 22:29

współczuje wam naprawdę w tym Astarlu... W Tergu znacznie lepiej- dlatego nikt na forum się nie udziela...
    TAKIE SĄ FAKTY

19.01.2016 22:59

Na podstawie wyników sprzedażowych. Zgodzę się, że mozna zarobić wiecej jak wcisniesz w miesiacu gwarancji za 10-15 tys. PLN to trójke zarobisz. Przy takim obrocie sprzedażowym w innej firmie to masz samej premii więcej niz 2500-3000 zł. Poza tym jak sobie przekalkulujesz to rocznie pracujesz w firmie przynajmniej miesiąc, dwa m-ce za friko jak musisz oddawac kase za braki. PORAZKA! Zero premii na święta, jakichkoliwek dodatków, multisporta czy też opieki medycznej. To chyba to nie jest firma zajebista. Nie mówiąc już, że w normalnej dużej firmie to podstawy dostajesz z 1800-2000 zł na dzień dobry jako handlowiec. A tu jak zaczynasz od najniższej a jak zaczynasz mówić o podwyżce podstawy to od razu mówią, że nie ma szans mimo, że obrót zajebisty. To juz premier dał podwyzke o 100 zł brutto. Tylko na maila napierdzialają cały czas... Jak ktoś lubi pracować w weekendy zamiast odpoczywać z rodziną itp. to NIE POLECAM. Na pewno nie na takich warunkach. Ja nie lubie oddawać pieniędzy do firmy i takie firmy z góry pierdo...e, które zarabiają gigantyczne kwoty, a pracownika za 300 zł miesięcznie będą ciągnąc po sądach za braki.

Zostaw merytoryczną opinię o MediaExpert