MediaExpert

Jasło - MediaExpert
Jastrzębie-Zdrój - MEDIA EXPERT

5. Opinie o MediaExpert

Opinie o MediaExpert Warszawa

Nie przegap nowości o MediaExpert!

TAKIE SĄ FAKTY - PŁD POLSKI

18.01.2016 12:26

Powiem wam prawdę o tej firmie bo wystarczy miesiąc by się dowiedzieć, że wpier..liłeś się w niezłe (usunięte przez administratora) Dostajesz wypłatę na konto 10-go.. kto ile zarobi tyle zarobi. Jeden 1300 drugi 3000 zł (najlepszy). Podstawę masz najniższą krajową + premia sprzedażowa, która jest uzależniona od wielu czynników tak więc sprzedajesz przedłużone gwarancje od których masz od 6-11% i w zasadzie na tym możesz najwięcej zarobić. Takich gwarancji musisz minimum sprzedać w miesiącu za ok. 5000 PLN. Przedłużona gwarancja na 5 lat (2 lata producenta + 3 lata polisy) to 20% ceny czyli załóżmy od tv za 4000 zł klient musi dorzucić jeszcze 800 PLN i ma przedłużoną gwarancje. Ty masz od takiej polisy ok 9% czyli 70 pln. Sprzedajesz produkty PREMIUM od których masz prowizje - od 1-50 PLN ;p sprzedajesz np. tv za 4000 zł i masz tylko 50 zł prowizji od sprzedaży, sprzedajesz tv za 2000 PLN i masz ok 10-20 PLN, jeśli produkt jest na promocji, przeceniony nawet o 30 PLN to nawet nie masz 1 zł za sprzedaż załóżmy tv za 4000 PLN. Jeśli zrabatujesz klientowi produkt premium na 1-3 % (bo tyle możesz max jako doradca klienta) to nie masz żadnej prowizji Przy indywidualnej sprzedaży ok. 100 000 (sto tysięcy) zł NETTO !!!! dostaniesz maksymalnie 300-500 zł premii za takie produkty czyli nawet Ci nie wychodzi 0,5% prowizji od sprzedaży!!!! Bardzo dużo jest produktów na sklepie ok. 80-90%, które są np. za 2000-4000 zł i nie masz grosza od sprzedaży bo to nie są produkty premium. np. sprzedajesz załóżmy Iphona 6 za 3500 PLN i nie masz 1 zł od tego i tak jest podobnie z wieloma innymi telefonami, laptopami, tv, pralkami, lodówkami itd. Oprócz sprzedaży jesteś odpowiedzialny od wypisywania rat, przyjmowania serwisów, przyjmowania dostawy, sprzątania, układania towarów (i te czynniki bagatela też są wliczane do premii jako PUNKTY NIESPRZEDAŻOWE) ;p !!!!!!!. Do premii również są wliczane takie rzeczy jak: - musisz sprzedać towary tzw. OGONKI (czyli stare zapierdziałe produkty) za ok 5000 zł netto - musisz wpisać około 20 klientów miesięcznie do systemu tzw. SPS (sprzedaż po sprzedaży). Czyli pobrać od nich dane osobowe oraz kontaktowe i wpisać do systemu. Najczęściej zakładasz osobom, które biorą na raty lub przedłużenie gwarancji gdyż masz ich dane. Przepis w firmie jest taki, że jak sprzedajesz powyżej 500 zł klientowi to masz go spytać o dane!!! CO ZA IDIOTA TO WYMYŚLIŁ. Pewnie pan prezes albo inny matoł... - ok 8-10 klientom miesięcznie musisz założyć Kartę stałego klienta (czyli jak wyżej). Na to musisz mieć ich zgodę podpisaną na papierku!!!!! Od listopada 2015 roku polepszyły się warunki płacowe i to może tyle dobrego w tej firmie bo wcześniej musiałeś wszystkie warunki spełnić żeby Ci np wypłacili bonus za produkty PREMIUM czy przedłużone gwarancje. Jak nie zrobiłeś wszystkich powyżej wymienionych założeń sprzedażowych to wypłata 1300-1400 PLN. Teraz można zarobić więcej - zależy od zaangażowania to nawet 2500-3500 zł. Na mnie takie pieniądze nie robią wrażenia bo pracowałem za granicą za 2 razy więcej 7000-8000 PLN na rękę. ALE TERAZ NAJWIĘKSZY WAŁ W TEJ FIRMIE!!!! Po podpisaniu umowy o pracę jesteś zmuszony 2-3 tyg. później podpisać umowę o odpowiedzialność finansową za powierzone rzeczy. Czyli jak ktoś coś ukradnie to dzielą to na pracowników danego sklepu i musisz z własnej kieszeni pokryć braki na inwentaryzacji. Inwentaryzacja co mniej więcej 2 miesiące. Braki na sklepie ok 5000-8000 zł!!! DZIELISZ TO NA 10-12 osób które pracują i wychodzi, że musisz zwrócić ok. 500-700 PLN do FIRMY a jak nie do Cię ciągną po sądach (usunięte przez administratora) z Gorlic! Łatwo sobie można policzyć, że 2 miesiące w roku będziesz pracował za darmo a co niektórzy to i nawet ze 3-4 miesiące. Wakacji sobie nie planuj bo jak Ci wyjdzie z inwentaryzacji że masz oddać 700 PLN to Cię po prostu ch.. strzela w jkiej zje..enej firmie pracujesz OGÓLNIE NIE POLECAM! PRACA SPOKO ALE WSZYSTKO POZA TYM DO DUPY! NO I WEEKENDY W PRACY :( LIPA
    Mateusz

16.01.2016 17:19

Media to dno i jest coraz gorzej
    Tom

09.01.2016 17:49

Pracuje tam od trzech miesięcy, najgorsze w tej firmie jest to, że masz mieć przedłużoną umowę ale czekasz na nią 2 tygodnie. Czyli przez te 2 tyg pracujesz na lewo, bo jak to kierownik mówi przecież umowa będzie z datą wstecz!!!Co z tymi kadrami To jest niedopuszczalne!!! Z wyplata też się spóźniają Od pracownika oczekują a co sami od siebie nic nie dają!!! Ciągłe nadgodziny bez pytania czy chcesz.

09.01.2016 12:50

Nie polecam praca bylaby dobra gdyby nie kierownictwo...uwielbiałem te prace uciekłem po 5 latach aby nie zglupiec psychicznie przez kierownika sklepu...Ciagle się o czepial o głupoty a to ze za długo się spozywa posiłek itp. No i ciagle zagadki ze może w przyszłym roku spotkamy się w innym składzie itp...czyli do końca niwiesz kogo i za co chcą zsolnic no i po co skoro slep ma dobre wyniki??? to jest chore ze dobrych sprzedawców chce się zmieniac na nowych niedoświadczonych ale oni przecież sa bardziej zmotrywowani i co chwila est zmiana personelu....
    marzne

08.01.2016 14:21

Po pierwsze ciągle nadgodziny Bez pytania Po drugie drugi tydzień czekam na umowę Ciągle robisz na wysokich obrotach i wcielasz gwarancję Zgoda z Gs na ad 2 zł śmiech

07.01.2016 13:11

Podwyżki ? nie krówki były :)
    Kolega

06.01.2016 20:42

Lipa.Powiem tak pracowałem w Media w Głuchołazach na szczęscie krutko!Kierownik debil z wiochy nic tylko gra na telefonie wyzywa cię od mośków i codziennie rozmowy krygujące tylko to potrafi.Ekipa też poryta laluś cwaniak i cicha tak to można okreslic.Obiecali dużą kase a porażka nie wyrobisz hesti psp orange gs to po wypłacie.Po zatym same nadgodziny musisz zostac i tyle nie ma szans na normalną pracę tylko kłamstwo i oszustwo.

03.01.2016 00:23

07.01.2016 13:14

Prawie dwa miliony obrotu samo się nie zrobiło ,a i nie ja tylko my dostaliśmy krówki.A pan panie Regionalny co dostał ?

31.12.2015 11:58

Ale co w tym ciekwego Na swieta dostalismy krówki...to swiadczy o wszystkim
    konkurs swiateczny

31.12.2015 15:28

Trzeba było pracować to byś dostał niemałą premie. A tak masz krówki :)
    Łukasz

27.12.2015 13:18

W media pracuje od 2 lat i niestety nic dobrego nie mogę powiedzieć na temat tej firmy.Ale moze kilka faktow: Wypłata(usunięte przez administratora)oczywiscie brutto plus kasa za sprzedaż czyli lepiej nie brać urlopu i chorobowego. Sama praca -mobbing mobbing mobbing No i jeszcze Mobbing A no i kierownik czyli gestapo mediaexpert burak kompletny (bez urazy )
    Don Pepe

26.12.2015 15:40

Ja pracuje od grudnia 2015 w ME i jest ok. Tradycyjnie jak w każdej firmie wnerwia mnie kierownik i próbuje mną rządzić ale może mi skoczyć ponieważ w sprzedaży nigdy mi nie dorówna. Wysoka sprzedaż to broń każdego handlowca, więc dyrektor też może mi skoczyć. Oni mogą mnie pocałować, gdyż mi nie płacą.
    Don Pepe

26.12.2015 15:39

Admin

06.03.2016 13:07

Wie ktoś może o co chodzi z tym Planem naprawczym co oni wprowadzili ?????? na czym to polega itp z góry dziękuje
    Drągal

26.12.2015 03:09

"Kokosy" zarobione tylko dni wolnych brak ;) Praca dla singli, młodych mieszkających z rodzicami bo na życie prywatne brak czasu. Lepiej nie planować nic w wolnym czasie. Ludzie mają dosyć, zdrowie, psychika siada aż w końcu loduje się na L4 i stara się dojść do siebie. Kierownicy z przerostem ambicji nad doświadczeniem zawodowym. Pięknie umieją wykręcać kota ogonem, pewnie tego uczyli na pomagisterskich menedżerskich i innych zacnych kursach. Najlepsze akcje jak wpada "elita" zarządzająca to za reprezentacyjne idą w ruch kartony wódy i na żarełko. Pracownika ciśnie się jak cytrynę, aż soki puści... Dodam,że jeszcze lepszym patentem jest otwieranie sklepu bez kibla/li dla pracowników. Jak pociśnie, to lecisz do galeryjnego a najlepiej to zainwestować w pieluchomajtki... Nie wspomnę o pomysłach sprzedażowych, na pewno nie frontem do klienta. Na zachodzie się odchodzi od wciskania za wszelką cenę bardzo potrzebnych produktów "komplementarnych" itp. Klient choć trochę myślący po takich akcjach wciskania, nie domawiania, półprawdach zaczyna omijać takie sklepy oraz na pewno opowie o takich praktykach znajomym, rodzinie...

25.12.2015 19:48

Drogi Mediaexpercie dziękuje za niedziele handlową 27 grudnia ,będe mógł się gonić po sklepie ze wpółpracownikami naprawdę dziekuje i polecam wszystkim prace w media.Tylko tam pracujesz kiedy inni odpoczywaja z rodziną w domu.
    ktoś

21.12.2015 14:24

@mexykanin. Chciałbym zobaczyć Twoją wypłatę grudniową kiedy wszystkie GS itp. zostały obniżone do kwot, które są poniżej krytyki, tłumacząc że i tak zarobimy bo przecież więcej się przed świetami sprzedaje. A konkurs świąteczny to śmiech na sali. Jedyna firma, która nie zarabia na klientach tylko na pracownikach. NIGDY wiecej.
    mexykanin

20.12.2015 13:08

Erkaesiki to są u was w zapyzialym neo i w zlodziejskim euro. Zazdroscicie rozwoju i żal wam doopy ściska. Wymagania jak wszędzie, ciśnienie jak wszędzie tylko zarobki najlepsze w branzy. Praca dla najlepszych a nie dla takich, ktorym jedyne w życiu co wyszło to zeby mleczne. Adios czerwoni, fioletowi, rozowi, zieloni i niebiescy. Cieszcie się ze swoich 2000 na koncie.
    kobi

21.12.2015 18:53

@mexykanin.doprecyzowując temat na koncie mam 4tys. i pracuję 40h tygodniowo, Ty za 5 tyś. pracujesz po 60h molestując psychicznie pracowników zamiast ich motywować do tego śpisz po hotelach widząc rodzinę w weekendy które i tak wieczorami zarywasz analizując wyniki po otrzymanym mailu od dyra że słabo działa twój region i nie pisz że to nie prawda bo jeden z moich dobrych kolegów jest u was kierownikiem sklepu mającym dobre układy z rks-em.Zadaj sobie pytanie który z nas jest w lepszej sytuacji. Wesołych Świąt
    kobi

20.12.2015 08:35

Przestań rks-iku pisać te swoje pozytywne opinie na temat rewelacyjnych ofert pracy w Tergu tutaj trzeba przedstawiać fakty tzn jak tam jest naprawdę a jak przestaniesz poniewierac pracowników to nie potrzeba będzie dawać ogłoszenia na wolny etat.

19.12.2015 16:48

Nie w Mexie czegoś takiego jak rozwój ,kierownicy są z łapanki!!!
    szogun

17.12.2015 20:35

Czytam wcześniej napisane wpisy ja też pracuje w tym bagnie dosłownie bagnie nie ma czasu na nic jeśli są wyniki jest trochę lepiej ale nie znacznie jeśli tylko troszkę wynik zjedzie jest sajgon pracujemy niby od 9 do 18 a jesteśmy zawsze od 8:30 do 19 czasem jak komuś się w dupie poprzewraca nawet do 19:30 życia prywatnego nie ma. Zostawiłem swoją prace z braku możliwości rozwijania się ale tu już po 3 dziach bardzo mocno tego pożałowałem bo tu człowiek nie ma czasu się rozwijać jest zawsze źle zawsze niedobrze i ciśnienie na jebną premie która i tak jest śmieszna. grafik na grudzień 305 godzin w pracy nawet niedziela 27 zzaraz po świętach w pracy do 19 bo cytuje " TO JEDNA Z NAJLEPSZYCH NIEDZIELI W ROKU'' chyba najwięcej zwrotów w roku, Szczerze odradzam nie pchajcie się w bagno lepsza chyba już biedronka.
    jaki-taki

14.12.2015 22:54

ta firma to jeden wielki przekręt wobec pracowników, system premiowy, którego jak nie udasz się do sądu g..wno się dowiesz, co za co i dlaczego. fundusz pracy zawieszony, ale co miesiąc jest potrącane, co jasno wynika z paska wypłaty!!! zero paczek, zero bonów, ale kasa na fundusz jest potrącana!!! o wieli sprawach nawet nie piszę, bo i tak przymierzam się z nimi procesować, a mam o co, pewnie jak wielu tam pracujących, ale oczywiście większość boi się, że straci pracę, a może lubicie, jak firma nie ma szacunku wobec pracownika.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MediaExpert?

Kontakt - MediaExpert

Aleje Jerozolimskie 162 02-342 Warszawa

Branże: Agencje i domy mediowe
    JAKA

11.12.2015 18:13

uważajcie na tegoroczne promocje, ceny są podwyższone, a nie obniżone, oszuści np. nikon d5200 wraz z kitowym obiektywem 18 - 105 podrożał o 10 zł inne produkty również, nie dajcie sie nabrać !!!!
    ja

10.12.2015 11:37

Bo w malborku jest (usunięte przez administratora)

09.12.2015 19:23

Potwierdzam jekejeke
    jekejeke

08.12.2015 11:18

MediaE schodzi na psy. Lata temu było bardzo dobrze w tej pracy. Teraz sieć stała się molochem. Niby weszła ustawa anty mobbingowa ale przełożeni sobie z tego nic nie robią. Można słyszeć różne dziwne opinie na swój temat mimo , że się jest dobrym pracownikiem. Tak jak ktoś wcześniej napisał albo robisz sobie układ przez alkohol albo przez łóżko. Dokładnie na to mogę mieć żywe przykłady. Gorzej ma ten kto nie wchodzi w układy, bo zna swoje możliwości. Tabelki, wytyczne, plany ściągnięte z chmur i ciągłe przykre uwagi, ciągłe zmiany grafiku po kilka razy w m-cu. Nie możesz zaplanować swojego życia rodzinnego. Pracując w MediaE z kierownikiem gałganem a nie managerem nie masz szans na rozwój, nie masz szans na nic. Jak mi ktoś powiedział "Arbach macht arbacht" o wolności możesz zapomnieć. To gorzej niż Auschwitz. Mimo wszystko znam kilku prawdziwych managerów, gdzie załoga trzyma się od kilku lat razem i w tych sklepach jest miłą atmosfera i szacunek w obie strony. Klient jest dla nich dużą wartością a przede wszystkim człowiekiem, który wraca do miłej atmosfery na sklepie a nie źródłem kasy do wyciągnięcia.
    XTechNol

08.12.2015 01:47

Witam serdecznie, Czytając Wasze opinie międzyczasie na stronie ME wypełniłem w pełni formularz o pracę w moim mieście dodając swoje bogate jak by nie patrzeć CV. Posiadam odpowiednie predyspozycje, ogromną wiedzę czy wieloletnie doświadczenie przy m.in. bezpośredniej sprzedaży w tej branży, ale w ostateczności nie kliknąłem na dole formularza czerwonego "WYŚLIJ"...(...)

05.12.2015 19:41

Media=Mobbing chociaż test anty mobbingowy robiliśmy :) i problem zniknął
    san

05.12.2015 18:27

a w Sanoku nie lepiej ale szkoda gadac może innym razem.....
    loki

10.12.2015 18:59

kto wam dokucza w Sanoku? MS jeszcze pracuje?
    ole

24.11.2015 20:38

na necie jest oferta na dyrektora centrum dystybucji; chyba łódź. Wie ktoś coś o tym stanowisku? pozdro
    hahaha

27.11.2015 20:41

"...programu na raty." hahaha ! Aplikuj, zobaczysz jaki będziesz miał ciekawy "program" sprzedażowy :)

13.11.2015 21:20

Ktoś, coś wie o pracy w ich sklepie w Sukcesji? Jak przechodziłem to takie puchy, że chyba przeciągom sprzedają...

26.11.2014 08:09

Tomuś

11.04.2015 13:17

Jest Kierownik i Kierownik. Jeden jest zajebisty a drugi kawał uja i reszta dziada. Ja u siebie miałem dwóch. Jeden współpracuje z grupą i wszyscy go lubią a drugi chodzi jak ten szpieg ma swoich przydupasów którzy jak go nie ma zdają mu relację o każdej porze dnia ... i nocy chyba też bo liżą mu ... ;) Wszystko zależy na kogo trafisz ... ale ogólnie jest ok
    ADI

03.11.2015 11:34

witam, pracowałem w ME przez okres 2 lat i powiem co myślę o tej firmie ( obozie pracy). Jeżeli chcesz zacząć tam pracować zastanów się lepiej pięć razy. obóz pracy tak śmiało można to nazwać, zero szacunku do ciebie i innych pracowników, choć w dużej mierze zależy to od kierownika i Kier.regionu, jak trafisz dobrze to trochę wytrzymasz.cała specyfikacja firmy to ogromny nacisk przede wszystkim na sprzedaż GWARANCJI i wszelkiej maści dodatków do zakupionych towarów.Z tego czerpią największą korzyść, nie interesuje ich to że klient nie chce, musisz mu sprzedać,a jak nie chce to na magazyn i wp.... żeby tylko kupił, jak nie sprzedaż nie zarobisz.Robienie z ludzi idiotów wciskając im to co trzeba sprzedać a nie to co klient chce jest poniżej krytyki.do tego te wszystkie gwarancje na które szkoda kasy i dodatkowe usługi jakie musisz sprzedać to porażka..poniżanie, wieczna krytyka że źle , że za wolno, ze...j się a nie daj się , śniadanie co to takiego? o obiedzie nie wspomnę, zawsze jest coś ważniejszego,odpisywanie na meile, ceny, gs, promocje ,gazetka, najlepiej wszystko na raz robić i jeszcze obsługiwać klienta według SOK ma się rozumieć.Wprowadzanie chorej atmosfery poprzez rywalizacje,najlepiej podłożyć nogę koledze żeby tylko pierwszym dobiec i sprzedać to z żółtą kartką.rozmowa z kierownikami i reg o tym że ktoś nie chce czegoś kupić to jak rozmowa ze idiotami,nie potrafią tego zrozumieć, bo przecież wyniki są najważniejsze i tabelki i cyferki i tego mało i tego,gościu który nie potrafiłby sprzedać papieru do d.. mówi ci jak masz z klientem rozmawiać o sprzedaży.. ludzie trzymajcie mnie !!! plany wysokie a kasa, zawsze się znajdzie coś że w końcu nie dostaniesz,wyjątkiem są przydupasy, oni to co innego.obrót grudniowy 4 razy większy a premia, kpina.Pan G kupi sobie za to kolejny helikopter i się śmieje z idiotów (nas) jak mu kasę nabijamy.średnio 2 godziny dziennie gratis robisz , bo a to magazyn trzeba ogarnąć a to dostawa przyjedzie,itd.Premie ucinają za wszystko TK, orange i inne, Dużo by jeszcze pisał... ale szkoda mi nerwów na to. Rodzina zapomnij o niej, najlepiej jak byś był bezdomny i spał na sklepie zwłaszcza w grudniu, dostępność 24/8 dni mimo że jest tylko 7, plany życiowe zapomnij , liczą się tylko to żebyś kit wciskał i żeby w tabelce były odpowiednie cyferki. ogólnie totalna porażka,lepiej uszanują cię przy łopacie niż tam.Praca tylko w ostateczności jak bym nie miał co do gara włożyć. NIE POLECAM NIKOMU !!!

17.10.2015 20:59

Beznadzieja, pensje głodowe. To wszystko jednak nic w porównaniu z nierozgarniętymi liderami i kierowniczynami, którzy maja pretensję, że pracownik poszedł do WC.Chamstwo, wszyscy do wymiany, piszę tu o magazynie przy Zakładowej w Łodzi.
    grazia

16.10.2015 11:32

Agencja pracy InCPraca rekrutuje ludzi do prac w marketach np. na kasy, do prac pomocniczych na działach. Stawka 12 zł dla ubezpieczonych. Warto zajrzeć na ich stronę bo mają różne, ciekawe zlecenia.
    Były Pracownik

01.10.2015 22:44

Witam W firmie pracowałem trochę czasu.W koncu zostałem zwolniony i naprawdę bardzo się cieszę.Pracowałem w Nysie w Woj Opolskim.Kierownik to kompletny karierowicz i lewus.Wtajemniczeni wiedzą o kogo chodzi, zresztą jego zastępca też kretyn w koncu wywali go na prowincje.W pracy totalny wyzysk hestia gs tz itp Kierownik nic nie robi tylko wysyła maile i jedzie do domu kiedy chce.O fajce zapomnij wymysla byle co bys tylko stał 12 godzin sniadanie ledwo zjesz tylko klient się liczy a jak masz problemy to musisz sam je rozwiązac kierownik ci nie pomorze ma to gdzies tylko rozmowy korygujące to jego specjalność.Nadgodzin full fakt placą ale jakim kosztem że w domu cię nie ma a jak nie wyrobisz planów to ucina nawet za nie posprzątanie ubikacji - 20 tak masakra.Brak planów orange kolejne - z premii.Szkoda bo praca była fajna ekipa też w miarę tylko wszyscy są zestersowani bo nacisk ogromny do tego dochodzą bezsensowne szkolenia które nic ci nie dają zamiast skupic się na sprzedaży to ty musisz kuć regułki tkz sok klientowski który jest masakryczny. Ale bardzo się cieszę że już nie pracuje.Szkoda tylko że że firma i regionalny trzyma takich (usunięte przez administratora) kierowników i nie patrzy na potrzeby pracowników wtedy napewno by się lepiej pracowało ale myślę że w koncu dopadnie ich sprawiedliwość i firma dostanie po (usunięte przez administratora) bo ile można tak oszukiwać ludzi i niszczyć prowników ktorzy chcą uczciwie pracować.Pozdrawiam
    Aga

01.10.2015 15:12

Omijać, omijać i omijać! System premiowy to fikcja! Zawsze znajdzie się powód, żeby pensje zmniejszyć bo zabrakło jednego z 20 parametrów które są w tabelkach. Same nadgodziny i zero życia z rodziną. Awanse tylko po znajomości, przy 0,5 w barze z kierownikiem albo przez wyro.
    wyz

30.09.2015 12:06

Te kwoty (usunięte przez administratora) , które podajecie to netto czy brutto?
    tylko nie Rzeszów

07.09.2015 10:39

Wszystko co ci obiecają to bzdura. Firma opiera się na premiach uznaniowych - widzimisię "managerów"! Cały oddział Rzeszowski - to upadły DOMEX - CI SAMI LUDZIE, CZYLI PATOLOGIA!!! Naprawdę nie warto. Omijać szerokim łukiem. Ilość pracy nie do wykonania, ucinane premie, ilość nadgodzin przekracza wszelkie normy, ekwiwalent za urlop 3 tyg - to miedzy (usunięte przez administratora) (dziwie się że skarbówka nie sprawdza co wypisują ludziom na paskach), chora atmosfera pracy, często nie będziesz miał czasu na 15 min przerwy w ciągu 12 godzin pracy. Firma w twoje dni wolne planuje ci szkolenia, kursy, bhp i.t.p w ten sposób nie masz życia prywatnego. Wprost każą ci łamać prawo, przykład "ubezpieczenie kredytu jest obowiązkowe" itp. Systemu premiowego nie rozumie nikt, nikt nie wie jak go policzyć nawet pracownicy z kilkuletnim stażem, opiera się na idiotycznych wskaźnikach nie pokazujących co udało ci się zarobić dla firmy i zawsze można je interpretować jako złe. Plany są naciągane - nikt nigdy nie wykonał. Można by pisać i pisać ... ale i tak nie przedstawie nawet promila tej atmosfery pracy ... serdecznie zapraszamy - rotacja pracowników duża. Zdarzały się przypadki, że ściągano pracownika z konkurencji tylko po to by zwolnic go po okresie próbnym (sic!).

29.08.2015 16:40

Może by tak RKSy przyjrzały się postom i wyciągnęły z nich konstruktywne wnioski. Większości pracowników zależy na pracy i rozumie, że jak sklep dobrze zarabia to oni też mają lepiej...

29.08.2015 16:19

Jak kierownik sklepu nie potrafi zorganizować pracy to ludzie zasuwają a wyniki słabe. Trudno mieć dobre nastawienie gdy multum nadgodzin i przemęczenie dopada. Kocioł owszem, ale wtedy gdy sklep rusza i wiele spraw do ogarnięcia. Z czasem powinno się to uspokoić. Np. praca po 11-12h przez 3, max 4 dni i dwa-trzy dni wolnego. Jak ktoś pisał, Orange i wyniki sklepu zależą od wszystkich pracowników więc jak zbliża się końcówka m-ca to mobilizacja i pomoc tym, którym niewiele brakuje. Metoda radź sobie sam i durny wyścig, za wszelką cenę, kto lepszy często działa odwrotnie do zamierzonego celu. Niestety zła organizacja pracy skutkuje problemami, które utrudniają pracę i wprowadzają zamieszanie. Podejrzewam, że wiele osób ma podobne spostrzeżenia. PZDR.
    piękny

27.08.2015 18:56

O której świdnicy piszesz??
    jaaaa

26.08.2015 10:48

u nas w świdnicy jest całkiem dno i porażka.kierownictwo awansuje przez wyro po sklepie latają robaki karaluchy.często idą do domu z klientem w pudłach ze sprzętem.pensje się nigdy nie zgadzają.naliczanie premii i nadgodzin odbywa się w sposób niejasny,tylko patrzą jak opierdzielić na kase.najgorzej jest z tezetkami nikomu nie zależy żeby twoja pensja została naliczona w prawidłowy sposób.co miesiąc potrącają z pensji na przyszłe braki.a jest co pokrywać.na magazynach jest ruch ciągły :)

Zostaw merytoryczną opinię o MediaExpert