Stalprodukt S.A.
2 678 6 1

Opinie o Stalprodukt S.A.

X

czemu właściwie tu jeszcze pracujecie?

Steel
@X 31.01.2019 10:48

Najlepsza firma to Rystal

Edward
@Steel 31.01.2019 11:24

Najlepsza w czym ?

Daniel
@Edward 31.01.2019 11:49

Jak tam Mateuszek się sprawuje? Słyszałem że pokazał swoją mądrość po BHP w Kielcach

R..stal
@Daniel 03.02.2019 12:52

Boże żebyście wiedzieli kogo oni przyjęli gość nic nie potrafi ludzie mają go gdzieś myślał że będzie rządził firma mówię wam jaja

Gorzy
@Edward 31.01.2019 11:49

We wszystkim !!!

Czesiek
@Gorzy 05.02.2019 12:26

Jak by porównać Klub z A klasy do Realu heheh

Jdm
@Edward 31.01.2019 11:49

Najlepsza płaca

Daniel
@Jdm 05.02.2019 21:44

Kiedy szfagier zawita do was?

Daniel
@Jdm 05.02.2019 21:44

Kiedy szwagier zawita do was?

Kooz
@Daniel 10.02.2019 13:27

NIGDYYYYY!!!!!!!!

Czesiek
@Kooz 11.02.2019 22:48

Przyjdzie na zastępcę :) będą razem chodzić :) i czuć się bardzo ważni :)

Polki
@Czesiek 12.02.2019 15:41

No chyba jak będą sobie premie nawzajem zabierać

Klos
@Daniel 03.02.2019 12:52

Czy może ktoś nam powie parę słów o panu kierowniku bo nic nie wiemy

Plny

Panowie jak wam źle po co czekać na działanie związków, które nigdy nic nie zrobią - bierzcie sprawy w swoje ręce i do lekarzy po zwolnienia , zobaczycie jak szybko pojawią sie pieniądze :D :D

Olo
@Plny 08.02.2019 10:30

Dokładnie biurowce palą sie do pracy pełne zapracowanych wycienczonych Jednostek siedzeniem przed kompem. Popijajacych kawę przegrywając ciasteczka wraz z cała switą z wyższych pięter. Rodzinny zakład heh . Szkoda czasu !!! brać sprawy w swoję ręce . Innego wyjścia nie ma..!!!! brawo dla "wydaje mu się najwyższego " zagrabiłes zakład i pieniądze dla rodzinki kosztem pracowników . pazerność niespotykana !!!!!!

Śmiech
@Olo 08.02.2019 11:56

Olo o pracy biurowej pojęcia nie masz zielonego wiec wstydu sobie oszczędź i lepiej nie zabieraj głosu jak nie masz wiedzy

Olo
@Śmiech 13.02.2019 15:53

Skąd wiesz że nie słabo lizusie Ci to wyszło. Jakbym nie wiedział to bym nie napisał..!!! Pomyśl !!!! Jak dasz radę . Haha

leon
@Śmiech 13.02.2019 15:53

myślę że olo doskonale wie o czym pisze myślisz że nie widać szwędaczy bez celu wystarczy popatrzeć więc nie pisz głupot widocznie ci pseudo biurowcy nie wiedzą jak praca wygląda

Jan
@Olo 13.02.2019 19:29

Dlaczego wszystkich obrażasz? Nie potrafisz kulturalnie zabrać głosu w dyskusji? Skąd wiesz że ktoś się pelenta bez celu? Może właśnie idzie coś załatwić. Druga sprawa w biurach narzędziem pracy jest komputer tak samo jak dla ciebie suwnica czy agregat. Więc siedzenie przed kompem to poprostu prac. Kolejna sprawa o której wspominasz.. firma rodzinna. Co w tym złego? Na halach nie brakuje synów,wnuków osób które pracowały tam wcześniej. To normalne, Bochnia to średniej wielkości miasto a Stp to największy pracodawca. Pewnie wolał byś kolegów ze wschodu... chodź pewnie też byś narzekał. Na koniec dodam, że nie jesteś niewolnikiem zawsze możesz się zwolnić i nie truć jadem wszystkich dookoła. Pozdrawiam

józek
@Jan 14.02.2019 14:24

mądrego i dobrze posłuchać capie

Marek
@józek 14.02.2019 18:50

Wezmą się za was wezmą wkoncu. Będziecie trząść porami że nie którzy będą na hale musieli wrócić :) :)

efgieha
@Jan 14.02.2019 14:24

w końcu jakaś spełniająca elementarne kryteria kultury wypowiedź. Człowieku przywracasz mi wiarę w ludzi.

robol
@efgieha 15.02.2019 13:58

człowieku to że ktoś pisze że się pałętają to prawda opowiastki o kolegach ze wschodu i jak ci nie pasuje to się zwolnij to dla ciebie wypowiedż pełna kultury widać od razu jakie masz te standarty nie chcę cię obrażać ale by wypadało

Olo
@Jan 14.02.2019 14:24

Wszystkich to znaczy kogo?? . Nie obrażam tam nikogo stwierdzam fakty które widać dla każdego . Do dziś nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytania od "świty". A straszyć to ona potrafi a na jej zlecenie i zwiazkowcy glupoty potrafią gadać ... a rodzinna chcialbym wiedziec jakim cudem sie stała od początku historii . Więc poproszę jak coś masz mądrego do powiedzenia . Co do Ukraina czy inni że wschodu bardzo proszę ale wówczas to będzie koniec tego zakładu .. to chyba kazdy wie poza tobą ..!!!! Nikt nie jest niewolnikiem a takie metody sa stosowane w tym zakladzie dla fizycznych . Biurowce boli prawda może wschód zawita i tam na ci czekam wtedy się dowiemy co masz do powiedzenia ..jestem szczęśliwy już dawno opuściłem pokład . Haha . To nie zakład dla ambitnych . !!!!

El Chapo

Chciałem się zapytać o pewnego Pana na zmianie Ć, a mianowicie o rozdz. z acp chłopak sobie chodzi jak święta krowa na westach brakuje ludzi .A ten Pan sobie na nocy karteczki poroznosi coś zagada i idzie spać po 2 godzinach jak to Ciężkiej pracy. Kierownik i tak go nie ruszy bo to lepki Pan. Może w końcu ktoś się tym zajmie nie mówię o innych zmianach, czy to dniowki, czy popołudniówki to samo nie śpi tylko gra sobie w czołgi lub inne gównoo. Pozdro niech ktoś się tym zajmie.

efgieha

I taki Olo, józek dostaną dostęp do komputera i wszystkim pracownikom metkę ordynusów przyklejają, bo co sobie ma pomyśleć osoba wchodząca na profil? czyta takie wypowiedzi i myśli, że w stalprodukcie same prymitywy pracują...

Kubuś Puchatek

Polecam lekturę moje państwa.pl Wpisz u góry stalprodukt i ogladnij na dole mega "ośmiornice" Chcecie żeby was szanowano wybierzcie innego związkowca ten żeby wygrać wybory jeździł po domach delegatów z wódką a emerytom zrobił imprezę również alkoholowa. Nie macie godnego reprezentanta załogi nie macie kasy !!!!! Tylko związkowiec mam wgląd w zyski i premie a on tego nie robi!!! Układ Zbiorowy do wymiany !!!

Olek
@Kubuś Puchatek 27.01.2019 10:51

Dokładnie . Wszystko tam przejrzyście łącznie z udziałami poszczególnych członków. Miło mając 20pare lat mieć już dziesiątki milionów na koncie chodząć jeszcze do szkoły . Ale tak ustawił rodzinkę waszym kosztem . A zwiazkowiec po prostu wstyd że ktoś taki was reprezentuje i w taki sposób zdobył sobie głosy . Tragedia !!!

klasyk
@Kubuś Puchatek 27.01.2019 10:51

Kubuś i nic nie zrobisz bo oprócz tego ze sobie pogadałeś. Efekty się liczą

Olek
@klasyk 30.01.2019 17:06

Ludzie czytają . I się dowiadują co w tym zakładzie się Działo i Dzieje . Więc bez podniety haha . Powoli !!!. Spokojnie o to się nie martw !!!

Xyz 22 2

Do obiektywny: Zadam Ci jedno pytanie kto zyskal na przekształceniu w spółkę ? Porównaj zarobki byłego dyrektora z jego !!!! Bo nam.wszystko zabrali . Zmieniono zapisy w Układzie Zbiorowym . Weź pomyśl a potem pisz ! Jak prezes jest tak wielkim strategiem według Ciebie to czemu uciekł z huty w Krakowie Sendimira co ??? Bo tam związki działają i nie pozwalały zabierać pracownikom ich nabytych uprawnien !!! Rozumiesz kodeks pracy się kłania ! A u nas co żaden związkowiec nikomu nie pomógł wręcz przeciwnie . Wystarczyło napisać pozew zbiorowy ale po co lepiej zastraszać wszystkich zwolnieniami . Dla mnie Wielkim jest taki przedsiębiorca , który sam coś tworzy z własnych pieniędzy a tu stało się odwrotnie !!!! A akcje były potrzebne po to żeby na Walnym zgromadzeniu forsować SWOJE plany Mieć zero na koncie na start a teraz miliony

Air
@Xyz 22 2 24.01.2019 19:03

Zgadzam się w 100%.

Misiek

Do M. ile pieniędzy wypłacono sobie, tak sobie !!!! Z dywidend za tyle lat !!! Jak masz takie info to się podziel. Może starczy ci klawiatury . I to nie na konto grupy stp o której wspomniałeś tylko już na właściciela akcji.. oczywiście a ze akcje skupował (usunięte przez administratora)na podstawionych to juz inna bajka.. !!! W ten sposob pieniadze byly wyprowadzane . dywidenda windowana po skupie " przymusowym " (musieli za coś żyć więc zmuszeni byli sprzedać,) od pracowników . Zyski i tony wowczas tez byly a premia zabierana !!!! A dziś podobna sytuacja spotyka zgh (usunięte przez administratora)tzn stp w posiadaniu 95procent A dywidenda po 6 zeta .. A co znowu dla pracownika !!!! .wystarczy prześledzić fora zakładowe i zbierać info. Oczywiście trzeba je zrozumieć czego Ty nie ogarniasz !!! I jeszcze jedno czy prezio był za mały na hutę w krak ??.

M

Czytam te kometarze i niewierze. Jak jest tak zle to czemu tu pracujecie? Nie mówie, że jest super, bo nie jest. Nazapieprzac sie trzeba równo ale żale, że wymagaja ze ma byc zrobione, sory, ale zaryzykuje stwierdzenie, że wszedzie wymagają. chcialbym zobaczyc firme w ktorej szef sie pochyla nad bolami kazdego pracownika. Farmazony że szef zarabia wiecej - pojecia nie macie na czym polega jego praca. W waszych głowach prezu siedzi z drinkiem w lupce kokosa na hawajach - jak jest tak latwo to czemu sami sie nie dorobiliscie swojej firmy? Czemu wy nie jestescie prezesami albo chociaz nei zalozycie swojej dzialalnosci? będziecie sami sobie szefami, nic nie będziecie musieli robić, będziecie leżakować zbijać hajsy z pracy swoich procowników którym bedziecie placić min 10k na rękę, zapewnicie full benefitow i bedziecie każdego pracownika po przekroczeniu progu waszej wspanialej firmy klepac po ramieniu, zapewniajac ze jest niezastapiony. Tacy z was byliby szefowie ale zanim to to wytlumaczcie mi bo może czegos nie ogarniam jaka logika wami kieruje mowicie zeby wam pokazac fizycznego co awansowal na biurowego- jaja sobie robicie? czytacie zcasami to co napiszecie zanim nacisniecie enter?

Al capone
@M 22.01.2019 14:59

Kolego mylisz pojęcia o założeniu własnej firmy , a przejęciu w niejasnych okolicznościach. Więc dokształc się i dowiesz się jak wygląda ciężka praca od podstaw, a przejęcie gotowej firmy z ugruntowaną pozycją na rynku i nie pisz bredni o zarobiony prezesie.

Misiek
@M 22.01.2019 14:59

Myślę że tyle się wypociles w tym komentarzu że sam to nie zrozumiałeś co w nim napisałeś .. dokładnie doksztalc się w wiadomościach na temat przejęcia zakładu . I jego historii .. A później się wypowiedź o warunkach . Jeśli pracownik w tym zakładzie zarabia z roku na rok coraz mniej . Kłania się PIT A prezio ma na dywidendę i na następne widzimisię swoje wydatki to jest to antyspołeczne działanie . Więc jesteś nieogarniety życiowo jesli masz takie podejście . Gratuluję żenady . Dawno nie byłomgłupszego komentarza jak ten pisany przez m

M
@Misiek 22.01.2019 19:11

I vice versa w odczuciach. Prezes taki czy ten co od podstaw budował swoją firmę i ten który ją przejmuje nie ma leżenia. Tym bardziej, że jest ciągle porównywany do poprzednika. Stalprodukt to nie jest firma zatrudniająca 5 osób na krzyż. Pomyśleliście ile miejsc pracy i wszystkiego co za tym idzie czyli pensja mniejsza większa ale zawsze jest, ubezpieczenie zdrowotne i nie opowiadajcie pierdół bo ZFŚS jest u nas niezły, zawsze można coś zjeść ciepłego w pracy więc dajcie sobie siana z tymi pretensjami bo pretensje możecie mieć tylko do siebie, że oprócz gadania grzejecie dalej tutaj tyłki

Misiek
@M 23.01.2019 15:35

Człowieku o czym Ty piszesz ..wypłata ubezpieczenie to jest gwarancja zatrudnienia dla kazdego ..a dla Ciebie jak widać jest maksimum.. hahaha co cie zadowala jak widać . Porażka . Kodeks pracy się kłania . Doucz się zanim coś zaczniesz pisać . Ciepły posiłek haha . Na dodatek jaki !!!! Temat stołowki i tego co tam podają był juz opisywany na forum... dla przypomnienia . Radzę poczytać komentarze . A jeśli masz coś do powiedzenia konkretnego i adekwatnej do sytuacji to proszę szczerze . Jaka była sytuacja przejęcia???. Znasz odpowiedź to się podziel ..skup akcji ??? Za co ???. Itd . Ale jesteś zaciemny na te sprawy więc proponuję dalej pod stołem siedzieć i tym się zająć A nie pisaniem na forum farmazonow bez konkretów i faktów o których nie masz pojęcia .. szkoda czasu na pisanie z toba . Proponuję wrócić do zeszytów i książek ..

Misiek
@M 23.01.2019 15:35

Aha i jeszcze . Obecny (usunięte przez administratora)nie jest porównywany do byłego bo do pięt mu nie dorasta . Nawet pieniadze tego nie zmiania zarobione na tej biedocie pracującej ciężko. To nie one są wyznacznikiem człowieka . No ale środowisko prezia takie ma mniemanie i myślenie. Dla mnie bardzo płytkie. I to bardzo bardzo . Także o żadnym porównaniu tutaj mowy być nie może . Nie ta liga !!!!

Xyz 222
@M 22.01.2019 14:59

Zanim zaczniesz zabierać głos na forum trzeba się przygotować żeby wiedzieć o czym się pisze. Nikt tu nie otworzył żadnej swojej działalności !!!! Był zakład który został wykupiony przez pracowników akcjami .każdy z własnej kieszeni wyłożył kasę . I tak.powstala spółka stalprodukt. (usunięte przez administratora)wytypowała solidarność jako swojego człowieka i od tego momentu stopniowo krok po kroku stawał się "właścicielem tego zakładu dzięki oczywiście owocnej współpracy ze związkami.zawodowymi które oddawały mu wszystko zaczęło.sie od zabrania dodatków nocnych popołudniowch dodatków 100% świątecznych. Potem oddali jubileusze wszystko to było zapisane w układzie zbiorowym. Potem została zmniejszona premia ze 100% na 30%. Która zresztą nikt teraz nie sprawdza że związkowców bo po co ,!!?!! Potem były wykupywane akcje od pracowników z jakich pieniędzy? Ci którzy nie chcieli byli przesuwani na inne wydziały za kare. Potem ograniczało.sie wysokość premii. Wszystko co się działo i dzieje jest realizowane bo największe oszczędności są tylko na ludziach. Teraz są na hali R i S A które nikt wam nie płaci. W skali roku zarobki zostały w ten sposób pomniejszone o prawie dwie pensje. Ale co najważniejsze kasa jest sami ja wypracowujecie zakupiono kopalnie Wybudowano hotel zakupione zakład w Czechach teraz kupiono następna ogromną działkę w Krakowie pod budowę centrum kongresowego . A co do osób z hali które nagle awansowały w górę to masz mierne wiadomości bo.oczywiscie tacy byli ! Dopóki będą tacy związkowcy jacy są zapomnijcie o czymkolwiek . To są osoby trzymające stronę pracodawcy a nie pracownika. L

Mietek
@Xyz 222 23.01.2019 19:15

Wszystko co napisał Xyz 222 jest w 100% szczerą prawdą. Dokładnie tak (usunięte przez administratora)doszedł do stołka i po kolei stopniowo kiwał ludzi ze wszystkiego co mieli. Ludzie stracili dodatki i musieli odsprzedawać akcje bo byli zwyczajnie zastraszani. A pseudozwiązki to niestety taki cichy "gang (usunięte przez administratora)", który tylko udaje, że robi coś dla ludzi. (usunięte przez administratora)

Obiektywny
@Xyz 222 23.01.2019 19:15

Na początek cytat: "Zanim zaczniesz zabierać głos na forum trzeba się przygotować żeby wiedzieć o czym się pisze". A teraz fakty: 1. Każdy mógł skupować akcje, zamiast je sprzedawać. Nikt nikogo do niczego nie zmuszał. A nawet jeśli sprzedawali, to wielu pracowników zarobiło na tym spore pieniądze... 2. Czy np. segment profili wypracowuje obecnie sensowny wynik i zarabia na tyle, żeby kupić taką czy inną firmę? sprawa bardzo dyskusyjna - wystarczy sprawdzić wyniki poszczególnych segmentów w sprawozdaniu finansowym (w przypadku profili rentowność poniżej 1%, a więc symboliczna). 3. Obecnie nie kupiono żadnej działki w Krakowie. To jest nieprawda. Firmę Elbud, która prowadziła działalność na tej działce, kupiono ....w 2005 roku. 4. Gdyby Stalprodukt zatrzymał się na poziomie sprzed kilkunastu lat i rozdał wszystko pracownikom w formie premii (jak niektórzy tu postulują), to zaryzykuję twierdzenie, dzisiaj już by nie istniał. Temu między innymi służył niedawny zakup spółki w Czechach (firma z naszej branży, co wzmacnia naszą pozycję. Jesteśmy najmniejszym producentem blach trafo na świecie i dlatego zakup ten miał jak najbardziej sens). 5. Oprócz kopalń, które są jedynie elementem działalności ZGH, kupiono przede wszystkim całą grupę cynkową z 2 hutami cynku i nowoczesnymi technologiami, zwłaszcza w zakresie recyklingu odpadów, co w dużym uniezależnia grupę od dostaw wsadu z zewnątrz. I znowu, warto sprawdzić wyniki i komunikaty spółki, aby przekonać się jaki jest jej wkład do wyników Grupy. I kto do czego dokłada...

Kierep
@Obiektywny 24.01.2019 13:29

To teraz parę faktów dla Ciebie: 1. Fakt kupować mógł każdy. Ale pracownicy byli przymuszani do sprzedaży i zastraszani zwolnieniami, przeniesieniami itp. itd. Masz za mało informacji na ten temat. Gdzieś coś usłyszałeś i piszesz tu niedorzecznie. Także ten temat odpuść bo mało wiesz. 2.Co masz na myśli pisząc o wynikach segmentu profili? Chyba nie o tym konkretnie była mowa w postach wyżej. 3. Nikt nie pisze o kupnie jakiejkolwiek działki. Rzecz rozschodzi się planowaną budowę na tejże działce centrum kongresowego. A skąd pieniądze na to? Ano z zabranych premii i oklepanych pseudopodwyżek. Tutaj też zaproponuje dokształcenie w temacie a nie wypisywanie tego co się usłyszało gdzieś pokątnie. 4. Nikt nie postuluje tutaj apropo jakiegoś rozdawnictwa zysków czy coś w tym stylu. Każdemu chodzi o godziwą premię. Bo wystarczy choć trochę poczytać o tym co dzieje się w gospodarce a konkretnie w branży hutnictwa i stali. Do tego dochodzi coraz to większa sprzedaż blach w gatunku HBI oraz sprzedaż wodoru. A co do zakupu Frydek Mistek to kolejny raz piszesz brednie. Nawet nie wiesz co to miało na celu i z czym się wiązało a wypowiadasz się bezsensownie. 5. Jak chodzi o kopalnie to powiem to samo co wyżej. Skąd pieniądze na to wszystko???? Ano z tego, że pracownikom rzuca się okłapy jak małpom. Byleby sobie zapchać kieszenie i konta. Ogólny wniosek: Nie polecam tego zakładu dla kogoś kto myśli o zatrudnieniu tutaj. Na każdym kroku wyzysk a wymagania coraz większe. Także lepiej poszukać czegoś bardziej konkretnego.

Obiektywny
@Kierep 24.01.2019 16:21

Radzę czytać ze zrozumieniem. Mój komentarz odnosił się do wpisu Xyz 222, którt napisał: „Wybudowano hotel zakupione zakład w Czechach teraz kupiono następna ogromną działkę w Krakowie pod budowę centrum kongresowego”. Na budowę tego centrum jeszcze nic nie wydano i nie wiadomo w jaki sposób będzie ona w ogóle finansowana, więc nie przesądzajmy na tym etapie, czy to będzie za pieniądze spółki czy nie. Owszem, wyniki (a tym samym premie załogi) jeszcze kilka lat temu były o wiele lepsze. Jeśli nie widzisz obecnie związku między (słabymi) wynikami kluczowego segmentu firmy a wysokością premii, to pole do dyskusji jest dość wąskie. Zarząd chyba widzi co się dzieje w branży i otoczeniu, bo podwyżki w zeszłym roku były jednak zdecydowanie wyższe niż w poprzednich latach. Co do „kopalń”, zamiast wymądrzać się radzę sprawdzić jaki byłby dzisiaj bez nich udziału wynik spółki. Skoro piszę „brednie” ws. zakładu w Czechach, to chętnie usłyszę od lepiej poinformowanego „co to miało na celu”.

Xyz 222
@Obiektywny 24.01.2019 13:29

Brak mi słów na to co piszesz Ktoś Ci za to zapłacił !!! Co wy wszyscy myślicie że wkoło macie samych durniów którzy nie potrafią myśleć Ok można inwestować ale nie krzywdząc tych którzy ten zysk wypracowali Bo żeby coś kupić trzeba mieć . !!! Zabrali wszystko co się dało Dodatki jubileusze itd Przez lata zerowe podwyżki. W tamtym roku zrobił się raban bo pracownicy się zwalniali to rzucili kasa oczywiście jak zwykle według własnych upodobań na grupy Segregacja się odbyła Starym nie trzeba było dawać bo przecież się nie zwolnią !!!! Jak czytam takie lizusowskie treści nie mające żadnego związku z rzeczywistością to człowieka gotuję w środku !!!! Więc lepiej nie zabieraj głosu Sprzedały pracowników związki i nadal.to robią . Nikomu ze znajomych nie polecam tego zakładu .....

Misiek
@M 22.01.2019 14:59

Tak bardzo smakują tobie te stare jaja buhhaaa gratulacje

Misiek

Dlaczego nie ma szkodliwego skoro zakład dalej produkuje od lat to samo !!! ludzi mniej pracy wiecej można się zajechać!!!! musisz obskoczyć na kilku stanowiskach w czasie 1zmiany , na dodatek korzystają z jeszcze gorszych ,szkodliwych i drazniacych substancji.??. I produkujac wiecej niz przed laty !!!! Oblekjonych z każdej strony że są szkodliwe . Hmm no dziwne może mamy inne płuca i nam po prostu one nie szkodzą . Taka patologia . Na dodatek pracownicy w 4brygadach są same na zmianach tak w pojedynkę na nockach między innymi, wszystko zgodnie z bhp ciekawe bardzo . Kłania się inspekcja ..!!!! Ale na papierze się wszystko zgadza . Zgroza ..!!! Kolejna oszczednosc na pracownikach !!! Ktora zostaje w kieszeni!!! Prezia .. czlowiek to dla niego nic !!! Pokazuje to nawet na wspomnianych podwyżkach dla starych pracowników !! Tak to prawda to jesteś skazany na ta pracę bo się nie zwolnisz mając kilka lat do emerytury . A odales tyle lat pracy dla tego zakładu . A oni maja cie gleboko w(usunięte przez administratora). Dramat

Pracownik

Może zakład zrobi cos dla pracowników i wprowadzi karte Multisportu?! bo zwrot kosztów z faktur to już powinno odejść dawno w zapomnienie.

Mietek
@Pracownik 15.01.2019 15:25

Człowieku o czym ty piszesz? (usunięte przez administratora)z łaską Ci kapnie pare groszy premii a Tobie w głowie Multisport.Przy tym ciągłe jęczenia ze ni ma.W innych zakładach jest nawet na zorganizowanie Wigilii dla pracowników a tu....wieczne stękanie ze bida.

inny mietek
@Mietek 15.01.2019 16:56

Mieteczku to sie zwolnij i zatrudnij gdzie jest wszystko cacy, normalnie brokat nieba leci po przekroczeniu progu, chyba ze nigdzie indziej cie nie chca no to gorzej.

Misiek
@inny mietek 16.01.2019 15:45

Haha żenada . Tekst adekwatny do Nicka naprawdę jesteś inny !!!

Teflon
@inny mietek 16.01.2019 15:45

Bo­gaci czy bied­ni, ludzie mar­twią się o pieniądze; cier­pią przez ubóstwo i cier­pią przez bo­gac­two. Po­nieważ ich życiem kieru­je chci­wość, prze­to nig­dy nie są za­dowo­leni ani usatysfakcjonowani.

Misiek
@Teflon 16.01.2019 18:26

Niedokonca dobrze ujęte ..Ale tak mówimy o biedocie i obrzydliwym bogactwie .. To wstyd dla (usunięte przez administratora)zarzadu że się z tą biedotą nie potrafi podzielić . Ten biedny swoją pracę sumiennie wykonuje w zamian jak za dawnych czasów wyzysku ma płacone żeby przeżyć i móc przyjść dalej wyrabiać zysk dla "pana". A ten przesadnie chciwy dalej sobie kieszenie napycha ..Wstyd dlatego malo kto waszego (usunięte przez administratora)na oczy widział.. Wstyd sie pokazać pracownikom. !!!!

Mietek
@inny mietek 16.01.2019 15:45

Co prawda Cię ruszyła?Czy coś jest nieprawdą z tego co napisałem?Niczego nie zmyśliłem ani nie wyolbrzymiam.Pisze jak jest niestety naprawde.Niech inni z zewnątrz wiedza

Hutnik
@Pracownik 15.01.2019 15:25

Zrozumcie że pracownik dla zakładu i (usunięte przez administratora)jest obciążeniem. Oni myślą tylko i swoich sakwach a my to tylko resztki ze stołu dostajemy. Premia miała być coraz lepsza, a poleciała w dół. Ktoś to wytłumaczy, nie bo oni się nie tłumaczą. To nie jest zakład w którym się zapomniałem 12 lat temu. Oni się nie licza ze mną i moja rodzina. Z prezesem nie da się się rozmawiać, mówi jedno a robi drugie.

Misiek
@Hutnik 20.01.2019 09:33

dokładnie . (usunięte przez administratora)nigdy nie będzie miał odwagi wystąpić i powiedzieć pracownikom dlaczego tak ich nienawidzi .. dlaczego tak ich skubie i wbrew pozorom wykorzystuje ..ceny stali blach światowe ,tak jak zarobki prezia i popleczników jego . A zwykły pracownik gdzie .. za jaki ułamek pracuje . Nawet nie wspomnę o podobnej zachodniej kasie dla pracownika ..no ale (usunięte przez administratora)ma . Wyzysk totalny ..

Mietek
@Hutnik 20.01.2019 09:33

Dokładnie...wszystko co gada „(usunięte przez administratora)” to puste słowa...kasa idzie na jego kolejna inwestycje w Krk...mianowicie na centrum kongresowe...wcześniej był hotel,zreszta dalej tam ładuje kasę.Takze dopóki coś z tym nie zrobicie to nie zarobicie.Wezcie sie ludzie w garść i nie dajcie więcej okradać.

Beka
@Mietek 20.01.2019 20:16

Dodam Jeszcze na szybko. Swoszowice, Bukowno. Czarnogóra. Interesy rodzinki ustawione dzieci A wszystko z wyzysku was !!! w stalprodukcie .. A na szczycie to stp investment od którego się zaczynało. Mojepanstwo . Pl

Misiek

Nie wybodował Ale za to wydrenował zakład i jego pracowników . I to ma się za wielkiego wilka z Wall Street haha buhaha

Olek

Panowie może najwyższą pora założyć związek zawodowy bez tej obecnej patologi ktora się tak nazywa i coś wkoncu zrobić w tym zakładzie dla dobra pracowników???. Pisać czy ktoś chętny!! Przy obecnych i kudlatym narazm na wiele kolejnych lat . Pomyślcie wkoncu na przyszłość już wyjątkowo długo lat jesteście pociemniani i skubani przez obecnych dobrodzieji. Na koniec humorystyczne czy ktoś zna wiekszego dobrodzieja haha jak prezio który wiecznie wmawia że są ciężkie czasy i potrzeba zacisnąć pasa . ????. Miłego weekendu życzę

lkjh
@Olek 12.01.2019 14:35

bardzo dobry pomysł z tymi związkami, zrobić to co policja L4 i kasa sie znajdze :D

Bolekkk
@lkjh 15.01.2019 10:31

Dokładnie czas skończyć z tym draństwem . Zakłady, kopalnie ,hotele ,centra spółeczki wałeczki i jeszcze by tak bardzo długo wymieniać. Może ktoś się tym zajmie wkoncu . Bo dla pracownika zawsze brak kasy . Nawet wam gazetkę zlikwidowali żebyście nie wiedzieli co jeszcze i ile posiada . W tak krótkim czasie dorobić się tak niewyobrażalnej kasy . Tylko na was pracownikach . !!!! . To jest możliwe . A teraz kolejne pokolenie do dojenia i kółeczko się kręci . Powodzenia

Pracownik
@Bolekkk 15.01.2019 11:09

Dokładnie, zero bieżacych informacji co się dzieje w zakladzie. Jak im szkoda na wersje papierową, to niech chociaż na intranet wrzucą. Bo ostatnio tylko tam sie pojawiaja jakies oznaczenia barier, profili itd. A dla pracownika taka informacja ma taką wartość jak dane o opadach śniegu z zeszłej zimy.

Młody

Napiszcie koledzy jakie stawki macie po ilu latach

Miko
@Młody 10.01.2019 00:39

Najlepiej płacą na partyzantów

młody
@Miko 10.01.2019 20:26

To porównamy chciałem wiedzieć uczciwie co mnie czeka, możecie śmiało pisać, jesteśmy anonimowi tutaj- co wam szkodzi

stary
@młody 10.01.2019 21:34

jesteś jeszcze młody i ... więc szukaj śmiało granic bezkarnej anonimowości, a jak jesteś ciekaw stawki to przyjdziesz na rozmowę to się dowiesz

Teflon
@Młody 10.01.2019 00:39

10 lat pracy 22 zł brutto na godzinę.

Kolo
@Teflon 12.01.2019 09:20

Znam gościa, który pracuje jeszcze 5 lat a ma już 24 zł brutto na godzinę.

Parson

Szczerze jestem zaskoczony niektórymi opiniami wiadomo idealnych firm nie ma, ale za darmo tu nie pracujemy, stawka jest całkiem konkretna

robol
@Parson 09.01.2019 11:10

to sie ciesz że tak extra zarabiasz tylko pozazdrościć

Bolek
@Parson 09.01.2019 11:10

Co za dno . Brawo związki i (usunięte przez administratora). Ciekawe jak długo jeszcze ludzie będą za ta jałmużnę pracować!!!!porażka totalna 2500 za miesiąc ciężkiej roboty . Podwyżek brak . Premię zabierają Ale dywidenda zawsze jest i miliony na konta przelewane. Patologia niedoogarnęcia !!! Brak słów, za co nasze rodziny mają żyć prezesiku .... mało się nahapałeś ???.

Random
@Bolek 09.01.2019 16:50

miesiąc krótki ... 19 dni roboczych było, resztę przeświętowaliśmy, wypłata marna, na premię nie licz, ważniejsza jest stawka - Ci z większą mają stosunkowo mniejszą premię :) procentowo. Generalnie zadaję pytanie - po co wy wszyscy młodzi tu pracujecie? mam 55 lat i raczej nie mam możliwości na zatrudnienie w innej firmie czy też wyjazdu za granicę choć uprawnień mam chyba na wszystko oprócz spawania aluminium (amelinium;) ). W tej firmie fundusz na płace jest jak budżet w rządzie - zaplanowany na cały rok, choć byś skakałi przykucał zarobisz na miesiąc tyle ile zarząd zaplanował że zarobisz. Będą Ci tłumaczyć że nie ma pramii bo kupili wsad i bilans miesiąca jest ujemny ale jak przez 4 miesiące produkują z tego wsadu... koszty produkcji były duże ... itd itp chujn.a z grzybnią. Nikt chyba w tej spółce nie rozgryzie systemu premiowania. W latach 2000 na początku, były premie po 1500 , 2000 i system był prosty i przejrzysty, zależny od sprzedaży, wyprodukowałeś ,sprzedałeś- zarobiłeś. A teraz jakieś marże pokrycia , koszty z bata wzięte o których tylko prezes wie. nikt z kalkulatorem nie obliczy tej premii . produkujemy 10000 ton sprzedaje się 12000 ale zakupili 10000 ton wsadu ipremii nie ma . A przez następne 3 miesiące jechaliśmy pełną parą - więc premii też nie ma bo były koszty energii :) taka oto paranoja:) może lepiejnic nie robić i będzie kasa :)

Ziom
@Parson 09.01.2019 11:10

A któreż to wpisy tak Cię zaskoczyły???Może coś jest nieprawdą???Zgodzę się z tym, że idealnych firm nie ma i z tym, że za darmo nie pracujemy. Ale jak chodzi o stawkę to nie rozśmieszaj mnie. Podaj tą stawkę tutaj na forum tak, żeby wszyscy zainteresowani wiedzieli jaka to jest "konkretna stawka". Bo jakoś do tej pory nikt tu nie wyraził zadowolenia ze swojej stawki. A Ty pewnie jesteś jednym z tych co "robią dobrze" tym, którzy o tych stawkach decydują...i stąd Twoje zadowolenie.

Ziom
@Bolek 09.01.2019 16:50

Dokładnie...premie co miesiąc to mniejsze. (usunięte przez administratora)musi sobie odebrać za święta. Zresztą jak to powiedział na spotkaniu z pseudozwiązkami, że przez spadek wskaźnika PMI będzie gorzej no i jeszcze drożejący prąd. jak się okazuje podwyżek prądu nie będzie a(usunięte przez administratora)wskaźnik to jedna wielka ściema. Na dywidendy owszem jest...mało tego - jest nawet na budowę sali kongresowej w Krk. Hotel już niewystarczy. Także oprzytomnijcie w końcu ludziska i nie dajcie się (usunięte przez administratora) co miesiąc. Kiedy zaczniecie w końcu kierować się zasadą, że "jaka płaca taka praca"???Najbardziej dziwię się Wam młodym, że nie potraficie się postawić...

kozi
@Bolek 09.01.2019 16:50

konkurencja ma lepsze stawki a nie takie ochlapy ;) stalowi rzadza

Kirk

no i kolejny rok tutaj za mną kolejny rozpoczęty i dobrze nie planuje zmieniac

paweł

wiem, że przed nowym rokiem nic nie zdziałam, ale czas mnie trochę nagli stąd pytanie czy ktoś z was się nie orientuje może czy nie szukają u was kogoś do pracy na szybko?

Ziomek
@paweł 27.12.2018 22:23

Człowieku tu myślą o tym, żeby jeszcze sporo ludzi się zwolniło, bo uważają, że nadal jest za duża obsada. Ale to jest myślenie tych za biurkiem. Bo w rzeczywistości ludzi brakuje tak naprawdę. A Ty pytasz o możliwość zatrudnienia??? Chyba mało realne przy obecnej polityce "Chochli"

Teflon
@paweł 27.12.2018 22:23

Na szybko to wiesz co można zrobić :) Ale tak naprawdę ludzie się nadal sami zwalniają i nikt nic nie robi żeby ich zatrzymać .

Brzesko

Dobrze ze są Związki super a ile jest zapisanych ???? Bo pewnie niektore niedorajdy sie nie zapisaly poprostu nieudaczniki zyciowe a korzystac pierwsi

:-)
@Brzesko 12.12.2018 08:27

Dokładnie

bz

Premia na Święta jest dzięki Nszz Soli...... panu Stasiowi dziś chodził i czekał na podziękowania to dziękujemy p.Staszku , Stanisławie brawo

uczciwy

Jakie te premie mają być na święta?

robol
@uczciwy 03.12.2018 12:50

zwykła jak zwykle jak najmniejsza na święta pewnie 500+ trzy razy skubnie po 200 ze zwykłej i jest 100 do przodu niech się kali cieszy ze szczodrości bo tuman liczyć nie umie

Zychu
@uczciwy 03.12.2018 12:50

Co jest grane????Nikt nic nie wie co z tymi premiami???

ciekawski

Witam, myślicie że plotki o 2 zmianach na P2, P3 są realne?? Może ma ktoś potwierdzony infoprzeciek?

Operator
@ciekawski 04.12.2018 09:35

Plotki. Które krążą od początku roku :-) sytuacja powtarzana co 2-3 lata. Owszem zamówień jest mniej, ale mimo wszystko wydziały nie narzekają na brak pracy.

Młody 34

Witam, czy orientuje się ktoś kiedy będą paczki na Mikołajki że związków.

Serio?
@Młody 34 28.11.2018 12:55

Może wystarczy zapytać w związkach zawodowych

teflon

Witam czy może ktoś opisać obecne przedłużanie umów na stałe jak wygląda to od strony finansowej .

shevam
@teflon 27.10.2018 15:01

2 do 5 zł /h

Ziutek
@shevam 08.11.2018 20:58

Gdzie tyle dają na P-1 czy P-2? Bo ja słyszałem, że ani grosza nie dostają Ci którym dają umowę już na czas nieokreślony. I przez to idzie kolejna fala zwolnień.

Człek
@teflon 27.10.2018 15:01

Tych Co znam za przedłużenie nie dostali nic.

Ziutek
@Człek 19.11.2018 12:57

No dokładnie....totalne zero. Mowa oczywiście o tych, którym umowy przekształcały się z automatu w umowy na czas nieokreślony. Wszyscy Ci zostali wydymani, bo dostali tylko papierek z informacją do podpisu. Czysta kpina bo pozostali, którzy mieli umowy czasowe "coś" dostali (niektórzy jeszcze przed lipcowymi podwyżkami dostali nawet prawie 1,5 zł) i wiem to na pewno. Niech dalej uprawiają taką politykę. Wypada tylko kierować się zasadą: "jaka płaca taka praca"... i tyle w temacie.

Simon
@shevam 08.11.2018 20:58

5zł trochę nie realne marzenia.

Artur
@Ziutek 19.11.2018 16:15

to po co podpisywali papierek ? tyle pracy czeka na rynku... przez takich właśnie wszyscy tracą , widocznie oczekiwania są na poziomie 17 zł /h a ukrainiec nie robi za mniej jak 19 zł/h. Gdzie tu logika jakaś , nie rozumiem tej młodej gimbazy....

Fig
@Artur 21.11.2018 19:42

Widzę że piszę osoba która dostała wiele na ostatniej podwyżce. Gdybyś nie dostał nic to dopiero byś wojował. W dniu podwyżek nie interesowały was tony tylko latalście za swoim z pretensjami dlaczego ta premia nie jest w stawkę..

Zdzisiek

Poczytajcie o wynikach finansowych za III kwartał to Wam da do myślenia. Giełda od razu zareagowała. A to co jest w raporcie to w większości sprawa przejęcia Go Steel Frydek Mistek. Gdyby nie ten fakt zyski byłyby na marnym poziomie. Tak więc wiadomo dlaczego ostatnia premia poszła w dół o prawie 50%. I nie macie się czego spodziewać na Święta oraz w dalszych miesiącach. Poza tym uchwalone dziś PPK będą kolejną wymówką Prezia, żeby obciąć ile się da.

teflon
@Zdzisiek 19.11.2018 20:23

A można wiedzieć co to takiego PPK ?

teflon
@teflon 19.11.2018 21:32

(usunięte przez administratora) To chyba o to chodzi

Zdzisiek
@teflon 19.11.2018 21:37

Dokładnie...Pracownicze Plany Kapitałowe. Poczytaj bo warto

teflon
@Zdzisiek 19.11.2018 20:23

A i jeszcze prad 100 w gorę dla przedsiębiorstw i gospodarst domowych podobno oj będzie cienko:)

Bob
@Zdzisiek 19.11.2018 20:23

Premia mniejsza bo trzeba na święta uzbierać a potem kudłaty powie ze załatwił u prezesa a roboty jak było to jest jeszcze więcej a to ze ludzie na nocach Marzena to nikogo nie obchodzi gdzie związki gdzie bhp oni tylko o kaski mają dużo do powiedzenia

bezrobotny

Szukam pracy na stałę, potrzebuje informacji o zarobkach ludzi nowo zatrudnionych np w trzyzmianowym systemie. Ile wynosi stawka na okresie próbnym? Czy są jakieś dodatki czy tylko godziny pracy?

shevam
@bezrobotny 08.11.2018 07:48

17 -20 zł/h na start, zależy to od doświadczenia, uprawnień, jak wypadniesz na rozmowie kwalifikacyjnej itp. Dodatek 3 zmianowy i za nocki max 400 zł /miesiąc ( jak wypadną 2x nocki) + premia, jak sądzę chodzi Ci o P2 P3 P4 bo P1 pracuje na 4 zmiany - premia obecnie do 500 zł, bywało że było 1500:) to pomnóż przez godziny- średnio 168 = max 4260 brutto odejmij sobie ubezp. podatek doch. i zostaje Ci koło 3 tysie minus posiłki ubezpieczenie - to jak chcesz miec to bierzesz. To na start ,po 3 miesiącach dostaniesz podwyżke ale jej wysokość zależy od tego jak przepracujesz 3 miechy, od 2 do 5 zł/h . To chyba wszystko.

Że jak?
@shevam 08.11.2018 20:36

22 zł po 3 miesiącach?

teflon
@Że jak? 09.11.2018 10:38

22 zł podobno mają nie którzy pracownicy po 10 latach pracy i to z kilkoma uprawnieniami.

pracownik
@shevam 08.11.2018 20:36

Nie wiem skąd ty wziąłeś takie stawki . Na początek nikt na hali nie dostał 17 zeta , nie mówiąc już o 20 zeta. Premia też wzięta z kosmosu , chyba że wy tam w biurze taką macie. Podwyżka po trzech miesiącach od 2 do 5 zeta , człowieku weż zejdz na ziemie i nie siej propagandy. I jeszcze 4260 brutto na początek to chyba tylko w biurze , a i to poznajomości . Pozdrawiam.

Czesław
@pracownik 14.11.2018 22:35

Być może ten pracownik pracuje na innym stanowisku lub posiada inne doświadczenie? Takie rzeczy mogą mieć wpływ na wysokość wynagrodzenia w każdej firmie. Czy w związku z tym, możesz przedstawić, jak prezentują się obecne zarobki, według twoich informacji?

shevam
@pracownik 14.11.2018 22:35

Tyle dostaje np. wykwalifikowany mechanik z 10 letnim doświadczeniem, uprawnieniami SEP różnego rodzaju - pracujący na hali. Skąd wy czerpiecie te bzdury o płacach w biurach? I z kim te niby znajomości ? piszesz anonimowo to wyjaśnij te bzdury chyba że coś wiesz na pewno ?

Marta

@Olo, nie jestem pracownikiem firmy Stalprodukt. Jestem Moderatorem forum GoWork.pl Moim zadaniem jest pomóc potencjalnym kandydatom do pracy w tej firmie oraz czuwać, żeby komentarze były merytoryczne. W sieci bardzo łatwo o pomówienie, dlatego zachęcam Ciebie do publikowania opinii w oparciu o konkretne argumenty lub sytuacje w firmie.

damper
@Marta 11.10.2018 13:13

Marto, firma jak każda inna giełdowa, ISO itd. Pracownicy zaangażowani- zarobki normalne europejskie, pomocnicy około 2500 - 3000 na rękę, struktura całej grupy kapitałowej zagmatwana ale nie o tym na tym forum informyjemy :) . Firma daje stabilizację, od kiedy kadrami rządzi pan S raczej nie tolerowane są koligacje rodzinne "załatwianie pracy" itp. Kompetencje są wymagane na każde stanowisko. Problemy jak w każdym polskim zakładzie pracy...zarobki. Mogła by się góra podzielić z pracownikami tym co publikuje w raporcie rocznym, ale to jest S.A. i zysk idzie na inwestycje i na dywidendę dla udziałowców... normalna sprawa. Tutaj pisze rozgoryczona młodzierz ... bo mu nie dali ;) ale popatrz na formę i teść tych wpisów, trzy osoby powinny sobie kupić maść na żal (usunięte przez administratora) i tyle :) niech sobie posmarują (usunięte przez administratora) albo odejdą ze spółki i szukają szczęścia 5000 PLN na rękę w świecie.

Olo
@Marta 11.10.2018 13:13

Martus jak nie jeates pracownikiem to sie tak nie troszcz o ten balagan bogatej firmy . Z tego co wiadomo pisza tutaj praciwnicy byli i obecni , wiec jaki interes pisac nieprawde o tym molochu . Kazdy piszacy wie co jest grane w zakladzie . A argumenty to nie jest to miejsce haha . Mozna zawsze pogadac gdzie indziej !!! To chyba taki moderator powinnien wiedziec no chyba ze poczatkujacy jestes pracownik tego portalu . Do tego przypominam o odpowiedzi na zadawane wczesniej pytania od pracowników i zainteresowanych co z wałkami...

Czesław
@Olo 21.10.2018 15:25

Olo, na forum nie piszą wyłącznie byli i obecni pracownicy. To forum na temat rynku pracy, więc zaglądają tutaj w przeważającej części potencjalni kandydaci do pracy w tej firmie. Siłą rzeczy nie znają oni warunków panujących w tej firmie i szukają wiarygodnych informacji.

Olo
@Czesław 23.10.2018 11:16

Czesław to czytajac te komentarze nie wyrobiłes sobie zdania na temat tej firmy . Czytajac ze zrozumieniem mozna sie dowiedziec wiarygodnych informacji. Tylko trzeba czytac komentarze a nie tylko je pisać . Takze powodzenia w lekturze .

pracownik

nie polecam nikomu tej firmy, zero rozwoju , lata 80 na halach Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Dobrzy pracownicy nie są doceniani w tej firmie, a to błąd, poczekajcie aż zwolni się wiekszość i zostaną same" małpy "

Odyn

Do damper tak tak,do (usunięte przez administratora) możesz tak pisać nie zna tematu może uwierzy:)Kolejny (usunięte przez administratora) w stołek się ujawnił,jak miło:)

Czesław
@Odyn 13.10.2018 15:08

Odyn, opinia @dampera zawiera kilka argumentów i jest konkretna. Napisz proszę z jakimi stwierdzeniami nie zgadzasz się w jego opinii? Czy możesz podać jakieś kontrargumenty?

P2
@Czesław 17.10.2018 11:43

Jeśli chce Pan wiedzieć czy coś się zmieniło to nic nowego, nadal po staremu w tej super pracy jak ja określają inni . Powiadają ze 2500 na rękę, każdy bierze , raczej nie wszyscy , A co do braku załatwiania stanowisk po znajomości to śmiech mnie ogarnia , np KJ stanowisko załatwione . I jeśli przedmówca coś nie wie , to nich się nie wypowiada , w tym zakładzie wszystkie stanowiska są po znajomości te lepsze i obudź się kolego ze snu .

Odyn

Do shevam,jedno pytanie,czy pracujesz na hali czy jesteś jednym z tych oświeconych panów z biur.Po twoim wpisie wszystko w sumie jest jasne dla mnie nie mniej jednak pochwal się swoim stanowiskiem do którego doszedłeś pracując na początku gdzieś na hali.Bo jak się od was słyszy że nie sztuka wytworzyć sztuką jest sprzedać to Ci powiem jedną życiową prawdę którą wypowiedział jeden z milionerów na zachodzie którego pieniądze nie zniszczyły i dalej jest człowiekiem że"zadowolony pracownik sam zatroszczy się o klienta".Tyle w temacie bo nie chcę tu po Tobie jechać za bardzo:)

pracownik

Do shevam umysłowo to ty jesteś ale chyba chory pewnie jak tak szedłeś po hali to się chyba(usunięte przez administratora) o jakiegoś słupa (usunięte przez administratora)

Marta

@Hutnik, dlaczego przełożeni uważają, że pracowników jest za dużo? Czy jest to związane z mniejszym zapotrzebowaniem na produkcję w firmie Stalprodukt? Czy jesteś pewien, że podwyżki dotyczyły wyłącznie części pracowników? Może byli to pracownicy najdłużsi stażem lub posiadający dotychczas najmniejsze uposażenie?

Olo
@Marta 04.10.2018 00:00

Dziweczynko ty pracujesz nawet w nocy widać . Hoho strasznie duzo obowiazków dostałaś od zarzadu . Chyba ze jesteś jedną z grubych ryb haha zwiazkowych . Widać boisz sie udzielania odpowiedzi na niewygodne pytania .brawo za odwagę. Wszystcy z biurowców tak mają ze chowają głowe w piaseķ .przeciez to lepsza rasa jest ,z genami pozbieranymi z calej okolicy .dlatego w tym zakładzie panuje taka atmosfera . Szkoda gadać .. a marta niech napisze cos mądrego bo z tylu komentarzy nie potrawi żadnego wniosku wyciagnąć . Żal poprostu mi ciebie . Jedna formułka jeden tok myslenia .zero logiki. I przemyślen . Złoz wszystko do kupy i napisz jaki obraz tego zakładu rysuje sie tobich przekonaniach. Jednak wątpię czy potrafisz !!!. Uważam poprostu ze nie !!!! potrafisz .

shevam
@Marta 04.10.2018 00:00

Marta, firma ma się świetnie,burzę wywołały podwyżki podzielone na 3 koszyki. Jak dlamnie normalna praktyka, najwięcej otrzymali Ci od których coś zależy, najmniej Ci co są tak naprawdę do pomocy w procesie produkcyjnym. Ci z najniższej półki mają pratensje że Ci co "włączają guzik" dostali więcej :) Bo Ci drudzy pracują głową a Ci pierwsi rękami :) Wszystkie bzdurne opinie na tym forum wynikają z jednego problemu... że fizyczny powinien zarobić wiecej jak umysłowy bo się spocił przy pracy (robocie) :). Nikt nie doda że ten "umysłowy" przerorzeszedł od dołu do góry i też był kiedyś "fizycznym". Chodzę po hali produkcyjnej i widzę gimbazę non stop przeglądającą komórki... moim zdaniem tak jak w innych firmach powinno sie w STP wprowadzić zakaz korzystania z komórek w pracy, było by mniej wypadków i wydajność większa.

Zostaw opinię o Stalprodukt S.A. - Bochnia

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stalprodukt S.A.