Stalprodukt S.A.

Bochnia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 481 ocen.

Stalprodukt S.A.
2 481

Opinie o Stalprodukt S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stalprodukt S.A.

Marta

@Pracownik p2, dziękuję za opinię. Rozumiem też, co miałeś na myśli, ale niestety ani ja ani użytkownicy forum nie jesteśmy w stanie tego "zobaczyć". Dlatego tak ważne są informację pochodzące bezpośrednio od pracowników - i nawet jeśli tematy są trudne, warto się wypowiadać. Niekiedy to jedyne źródło wiedzy na temat pracy w firmie dla osób zainteresowanych zatrudnieniem w danym miejscu. @lis Witalis, być może w firmie mają zajść jakieś zmiany, które będą skutkowały poprawą sytuacji finansowej w Stalprodukcie? Wiadomo coś na ten temat?

   
Zenek
@Marta 15.06.2018 22:25

Zmiany??? Wystarczy, że ludziom da się uczciwie zarobić. Ale nie tym w biurach, którzy mają aż nadto (i w dodatku są obsadzeni na sztucznych stanowiskach - jest ich po prostu o wiele, wiele za dużo w porównaniu do obsady na produkcji) ale tym którzy wyrabiają te tony przynoszące zyski - czyli ludziom pracującym na produkcji, na zmiany. Nowi pracownicy nie chcą podejmować tu pracy bo słysząc propozycję stawki zbiera im się na śmiech. A ci, którzy niedawno zostali zatrudnieni zwalniają się już po okresie próbnym. Nie wytrzymują też osoby z większym stażem, którzy dowiadując się, że "nowo przyjęty" dostał wyższą stawkę niż ma on po kilku latach pracy. Do tego podwyżki nie są dzielone sprawiedliwie. Bo więcej dostaje ten, kto liże.....A ten, który naprawdę się wykazuje chęciami, umiejętnościami i wiedzą obchodzi się smakiem. Z tym powinien Prezes zrobić porządek. Jeśli teraz w lipcu nie nastąpi diametralna zmiana polityki płacowej - to przyszłości dla tego zakładu nie widzę. A przecież nikt nie żąda gruszek na wierzbie. Czy gdyby ktoś z kilkuletnim już stażem zarobił około 3500zl netto to jest dużo jak na taki zakład i uciążliwe warunki????? Bo uważam, że to na pewno zadowoliłoby wielu pracowników. I skończyłaby się ta fatalna atmosfera, która zamiast budować - wyniszcza.

   
Marta

@Zzz, jesteś pracownikiem firmy Stalprodukt? Możesz powiedzieć coś na temat warunków pracy w tym miejscu? @Joko ono, możesz doprecyzować swoją opinię? Co dokładnie chciałeś nam przekazać? @100 % chory, czy pracujesz aktualnie w Stalprodukt? @Miejscowy, przypominam, że wypowiadasz się na forum publicznym. Każdy zarzut napisany w Internecie może mieć swoje konsekwencje w świecie realnym. Komentarze nie zgodne z regulaminem mogą zostać usunięte. @lis Witalis, Joachim39 dziękuję za Wasze opinie na temat aktualnej sytuacji w Stalprodukt. Co możecie powiedzieć na temat atmosfery w firmie?

   
Pracownik p2
@Marta 09.06.2018 18:39

Powiem Pani ,że chcąc dowiedzieć się o atmosferze panujące na zakładzie, wystarczy zobaczyć ile osób się zwolnił. A resztę ocen i koni i ma Pani tu na forum i nie ma ci więcej komentować tego bagna.

   
Marta

@gotie, dziękuje, że podzieliłeś się informacjami na temat warunków finansowych w firmie. Jak rozumiem, jesteś pracownikiem Stalprodukt? @lis Witalis, czy jesteś zainteresowany pracą w Stalprodukt? A może jesteś już jej pracownikiem? @ali, możesz doprecyzować swoją wypowiedź? Co chciałaś nam przekazać za pośrednictwem swojego komentarza? @Pracownik p2, czy możesz powiedzieć coś więcej na temat atmosfery w Stalprodukt? @Hutnik, czy korzystałeś z takiego szkolenia/kursu? Podzielisz się z nami opinią na temat jego przebiegu?

   
Hutnik
@Marta 03.06.2018 12:20

Tak korzystałem ,ale nie będę się wydawał w szczegóły bo łatwo biedzie mnie sprawdzić. Wiem jedno że nie było warto. Bo na dzień dzisiejszy ja mam dużo wiecej obowiązków , żadnych pieniędzy za to, i jeszcze trzy letnią lojalke. Potwierdza sie tylko to za nie warto było. Pozdrawiam

   
ksw

Zastanawia mnie co będzie z hutą za kilka miesięcy. Wszyscy wiedzą że połowa pracowników ma złożone papiery do "silniczków".

   
kubuś puchatek
@ksw 10.06.2018 14:34

W tych silniczkach ile dają?

   
Miejscowy

Tego kierownika powinni dyscyplinarnie zwolnic,no ale jak ma się plecy to tak jest,a że bawił się w BHP owca to już wiecie dlaczego bo ze szwagrem wasza zabrana premia się dzielili,i jeszcze miał tupet żeby się pożegnać ,na zbity pysk za hale i jeszcze mu wtluc

   
Beny
@Miejscowy 08.06.2018 17:43

Pan kierownik zwolniony już wraz ze swoim szwagrem :)

   
100 % chory

A nie wiecie co z Prezesem Klubu Morsa, długo się tak tak będzie szwędał?

   
Joachim39

Ktoś dąży do skończenia tej firmy a doświadczenie w tym ma spore. Uśredniając na szybkiego to tak - Wymiana starej kadry na młodą z stawką o połowę niższą ( oszczędności nie małe ) - Po "R-kach" wprowadzanie "S-ek" czyli 2-3 dni w miesiącu wolne bezpłatne i przymusowe. - Redukcja na hali premii o 80% (nie dotyczy Stokłosy i szwagra:) - Redukcja pracowników na hali produkcyjnej (bo nie w biurach) z ok. 120 osób do planowanych 90. Stalprodukt w giełdowych notowaniach ma się świetnie, i tylko szkoda że z pracowników łupią bez litości. Coś na pewno jeszcze wymyślą. Przyszedł czas poszukać innej pracy. Kiedyś to stanie- oby ktoś ruszył mózgownicą !!! Pozdrawiam...

   
iuy
@Joachim39 07.06.2018 01:03

szwagier stokłosy to data ??

   
Olo

A teraz odnosnie premi w tym zakladzie o ktorej teraz głośno. Proponuje posprawdzac poszczegolne komorki i wydziały i dokladnie sie przyjrzeć jakie różnice tworzyli kierownicy zmian i wydziałow . Proceder trwa od kilkunastu dobrych lat. Wiec poprostu śmiech na sali ze teraz jest halo!!! . A stawki wywyindowane w biurach dla kolesi . !! Niby skąd. Na hali pewnie za 10lat takie zobaczycie !!! . Masakra jakie kolesiostwo tam panuje . Proponuje zainteresowanym sie przypatrzec jak sie w biurowcach pracuje . Obijaja sie o siebie tak ich tam pełno . Bowyh firm zainteresowanych współpraca z stp nie widac . ??. Wiec slabo sie tam wysilaja . A kto chce znaleść produkt to do stalprodukt trafi !!!! Wiec tam pasuje segregacje przeprowadzic !!!

   
izii
@Olo 07.06.2018 12:52

a co sie stalo z kierownikiem stoklasa ??

   
Bochnianin

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/praca/srednia-placa-brutto-w-czechach-i-kw-2018-r/r0k40sh Juz w Czechach za taka samą pracę w blizniaczej hucie zarabiaja pewnie wiecej od Nas. Wszystko fajnie, tylko to nie oni wyrabiali zyski dla zakladu, żeby stać się częścią Stalrpdoktu. Teraz pewnie nadal tak będzie, ze bedziemy finansowac modernizacje ich linii produkcyjnych i nasze premie bedą tam lokowane.

   
gotie

Przenieście się do spółki takiej jak Serwis, Ochrona czy Wamech a dowiecie się co to jest życie w ekstremalnych warunkach od dziesiątego do dziesiątego. Tam dopiero jest bonanza...

   
Stach
@gotie 01.06.2018 13:00

A Ty myślisz, że w S. A. masz kokosy? Na start 15zł/h brutto a po prawie 4 latach pracy ledwo 18zł/h, gdzie gość bez grama doświadczenia, który przyszedł niecałe 2 lata temu dostaje na start 17zł/h i na chwilę obecną ma więcej niż ja. A poziomem wiedzy jest daleko za mną. Często dopytuje jak zrobić to, a dlaczego tak itp. Więc co ja z niższą stawką mam uczyć gościa, który ma więcej???? A z jakiej okazji???

   
wynieś przynieś pozamiataj...

Wie ktoś jaka ma być podwyżka w sierpniu??

   
ali
@wynieś przynieś pozamiata... 29.05.2018 10:57

Racja utrzymanie dzieci w Polsce jest wysokie zwłaszcza jak się pracuje w Stalprodukt.

   
Marta

@Pracownik, czy mógłbyś doprecyzować swoją opinię? Czy jesteś aktualnie pracownikiem firmy i mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy w Stalprodukt? Czy firma oferuje możliwości rozwoju dla pracowników? Organizuje kursy/szkolenia, które podnoszą kwalifikacje kadry? @Pirotechnik, co chciałeś nam przekazać za pośrednictwem swojej opinii? Czy mógłbyś wyrazić swoje zdanie w sposób zrozumiały dla wszystkich użytkowników forum? Twoja opinia będzie bardzo ważna dla osób, które chcą aplikować do firmy Stalprodukt.

   
Pracownik p2
@Marta 28.05.2018 11:46

Warunki marne jak na prace w trzybrygadówce , kolesiostwo i premie dzielone niesprawiedliwie , nie za prace a kolesiostwo. Najepiej wymienić całą to zgraje na nowe kierownictwo i rozbić ten układ panujący na zakładzie.

   
Pirotechnik

Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie? Gdzie petarda podział się?

   
Hutnik

Zawsze znajdzie się ktos bez ambicji lub z dobrymu znajomymi w tym zakladzie i bedzie mu dobrze. Ale fakt jest taki ze nikt tu nie pozwala zarobić czlowiekowi bo jest dobrym pracownikiem tylko wszyscy sa tacy sami. Po co byc lepszym od innych skoro i tak nic ci z tego. Lipa i tyle, brak rozwoju płacowego, wraz ze wzrostem stawki maleje premia, obsady minimalne bo nikt nie chca pracować w systemie 4 brygadowym i jest problem z znalezieniem ludzi a dodatkowo sie zwalniają.

   
Pracownik
@Hutnik 18.05.2018 13:57

Naj lepsze są ich metody a raczej chęci pokazania kto rządzi i to jak za nic mają pracowników jesteś na l4 to po powrocie możesz liczyć na przeniesienie Kraków Tarnów i to zazwyczaj pan któremu się wydaje ze rządzi madrze całym p2 przenosi tak aby było dalej i gorzej dla pracownika ale to jeszcze nic naprzeciw bhp które w tym zakładzie jest tylko na papierze. Porostu parodia co się dzieje w tym zakładzie i dokąd on zmierza ze swą polityka płacowa kadrowa itd na 3 zmiany za 2500 bo tak to wygląda to kpiny

   
Pracownik

Jedna wielka lipa w tym zakładzie pracuje tu 12 lat i jest coraz gorzej stawki opłat parę groszy do góry premia na dół także co rok do tylu na taki zakład zarobki porostu wstyd

   
Beka

Prezes polski =prezes niemiecki. Wiec prosze odpowiedziec gdzie jest polski pracownik ??? Jak tu macie zachywty nad 2800zl. Haha na zmiany i w niedziele . Porazka .

   
wierny
@Aga 23.05.2018 09:06

...yyyyy...hyyy...

   
Marta

Do firmy można wysłać formularz aplikacyjny nawet jeśli firma aktualnie nie prowadzi rekrutacji. Na stronie firmy jest taka opcja. Czy ktoś korzystał z tej możliwości? Czy to tak samo skuteczna forma aplikacji jak wysłanie CV na konkretne stanowisko? Jak aktualnie wygląda praca w firmie? Czy warto aplikować?

   
wierny

Pracuję tu dopiero ponad dwa lata. Po poprzednich doświadczeniach u innych pracodawców z czystym sumieniem powiem że jestem w 100% zadowolony. Robota jest przyjemna lekka, no może tylko czasami się napocę...przez te dwa lata dostałem 3 podwyżki, na rękę biorę ok 2.800 minus- ubezpieczenie żarcie wkład do kasy. Faktem jest,że ludzie narzekają ale niezrozumiałym jest dla mnie jedno- że ciągle tutaj pracują. Ja, jeśli coś mi nie pasowało i nie dało się tego nijak zmienić poprostu składałem wypowiedzenie. Każdemu polecę tą pracę, no chyba że buduje dom...no to wtedy wyjechałbym za granice

   
spocony
@wierny 18.05.2018 00:48

To ty chyba w biurze pracujesz jak rzadko się kiedy spocisz, od samego przebywania na hali leje się z ludzi strumieniami a jest dopiero maj. W biurze masz klimę to nie wiem kiedy ty się spocisz, chyba jak o 14 wyjdziesz z biurowaca i udajesz się do bramy. Po twoich zarobkach sądzę, że tak właśnie jest.

   
Gość

Przeczytałem wszystkie opinie (pozytywne i negatywne) i mogę się zgodzić tylko z negatywnymi ,praca ogólnie jest okej ale niestety warunki już nie. Zarobki na początek około 2300 na 3 zmiany z premią , bez dodatku zmianowego zarobki jeszcze mniejsze , brak możliwości rozwoju. Gdy nie ma ludzi na wysyłce ( zawsze są braki ) to trzeba iść i chodzić po paczkach i ich szukać , zero organizacji pracy , paczki trzeba przekładać aby wyjąć jedną która jest na samym dole ale to że trzeba kilka przełożyć to ich nie interesuje. Pieski chodzą po hali i tylko obserwują a potem donoszą ... brak słów i szkoda nerwów. Dużo ludzi się zwalnia a nowi nie chcą przyjść ... bo po co? żeby pracować za marne grosze?! A jezeli chodzi o opinie pozytywne to myślę że chcą poprawić opinie , ale to nic nie da , ponieważ każdy nowy pracownik przeczyta opinie i bedzie wiedział ... Ja nie polecam , za takie pieniądze to spokojnie można poszukać pracy na jedną zmianę.

   
Pasek

Jaka stawka na wejście jest w tej firmie i czy są jakieś konkretne podwyżki w pozniejszym czasie?

   
ciekawy józek

komu prezes zamościa robi dobrze, że ma takie plecy w bochni?

   
Odyn

15 lat temu na propozycję pracy w Stalprodukcie większość mówiła,tak bardzo chętnie,dziś na to samo pytanie jest szyderczy śmiech.Ot porównanie co się stało z tym zakładem.I tyle bo długo by tu pisać.

   
Rob

Teraz Do Pana Prezesa, Panie prezesie wiadomo ze czyta pan te wszystkie komemtarze albo robia to panscy ludzie i teraz nasuwa sie pytanie czy panu nie wstyd?? Czy nie wstyd panu jakie zdanie o Pana firmie maja pracownicy, Panscy zywiciele jak bedzie tak dalej to wszystko co pan stworzył upadnie.. Chwali sie pan czego to nie osiagnal, ze blizniacza "huta" w ameryce upadla przez zle zarządzanie a robi pan to samo teraz z ZPH w Bochni.. kiedys prestiz teraz za milion złotych jest pan wstanie odebrac ludzia czlowieczenstwo i jakikolwiek byt... Ale tak jest im czlowiek ma więcej pieniędzy tym bardziej jest pazerny.. Wstyd wstyd wstyd...

   
Satyr
@Były pracownik 05.05.2018 16:09

Jak nie masz nic mądrego do napisania to zamknij japę.

   
Beka.

Zarobiliscie mniej niz w poprzednich latach . A popatrzcie ile pienidzy jest do dzielenia wśród kolesi . https://m.bankier.pl/wiadomosc/Stalprodukt-chce-wyplacic-dywidende-w-wys-3-zl-brutto-na-akcje-7584453.html

   
Aga
@Beka. 08.05.2018 16:51

Stp investment sprawdzcie kto jest właścicielem i gdzie powedruja pieniadze . Nic nowego od poczatku powstania tak jest . Ale moze co niektórzy przejrza na oczy .

   
Olek

Haha . Nie pakujcie sie w to ludziska . Nawet wyplaty na cas nie dostaniecie .

   
Stefan

Idealnych firm nie ma tak jak i pracowników. Każdy ma możliwość wyboru

   
Lolek
@Stefan 08.05.2018 14:07

Nie chodzi o idealną firme tylko o gardzenie pracownikiem . !!!a to jest rożnica stefanek

   
Alibi

Dajcie ludzią zarobić a dopiero wtedy proszę wymagać a jeżeli do przedłużenia umowy dajecie 50groszy to już sobie to wsadźcie w (usunięte przez administratora) Taka "podwyżka"może zmobilizować ale do nie podpisania umowy,poprostu wstyd a za święta powinno być podwójnie płacone jak w innych firmach w BOCHNI

   
Dla kumatych

http://hutnictwo.wnp.pl/przed-nami-kolejne-lata-wzrostu-cen-stali,314118_1_0_0.html . Wiec zyski beda coraz wieksze . A dzielic sie kasa z pracownikami buhahaha. Po co . Mozna ich grabic dalej . Dlatego zamiary zabrania premii !!!!. Żal patrzec na taki zarząd. !!!! Czytać szukać . A nie słuchac zwiazkowców . Kasa jest to widac po zakupach prezia . Straszenie pracowników to metoda na krotką mete . A zatrudnianie tempaków i tak sie skonczy kiedys tragicznie .

   
Niezależny
@Dla kumatych 13.04.2018 12:59

Kasa jest ale nie dla robotników tylko dla góry przykład tego czym woźą ludzi na p3 Kraków stary krakow bez klimy z wyjacym dyfrem a jak padnie to wypozyczaja podmiejski z rpk firma obracając taka kapustą ale dla ludzi to niema ani zarobić dać ani nawet w godnych ludzkich warunkach wozić juz zwierzęta w lepszych warunkach transportuje wstyd nie kupić nowego autobusu sobie w biurach klimy pozakladali a ludzi gotują na halach i nawet w autobusie

   
ciekawy

czyim pociotkiem jest prezes zamościa?

   
Jozin z bazin

Ahoj ja zaczynam studiowac słownik czeski bo przenoszę się do fredka na czechy tam czuć biniądz sławomir już tam jest

   

Zostaw opinię o Stalprodukt S.A. - Bochnia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stalprodukt S.A.