Huta Cynku Miasteczko Śląskie S.A.

Adres: Hutnicza 17, 42-610 Miasteczko Śląskie

NIP: 6450005934 KRS: 0000197025

Huta Cynku Miasteczko Śląskie S.A.
2 39 246 5 1

Opinie o Huta Cynku Miasteczko Śląskie S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

byłem wytapiaczem
 Opinia

Witam, jak tam w Hucie? Wspaniale? Już prawie trzy lata jak odszedłem, wszystko dobrze? Atmosfera wspaniała, zarząd o Was dba? :D

Pomocna?
TakNie
Zz
 Opinia
@byłem wytapiaczem 19.06.2019 11:37

Załatwilismy naszym ludziom ekstra premia.Na wakacje.Dewidenta tez wyplacana.Atmosfera jak na upaly ok.Załuj i tyle.Dajemy sobie rade.

Pomocna?
TakNie4
kolo
 Opinia
@Zz 19.06.2019 13:14

Gdzie ta ekstra premia?

Pomocna?
Tak5Nie
ZZ
 Opinia
@Zz 19.06.2019 13:14

Extra 50% .Dodatkowa w lipcu.Dalsza część hutnika. O gorącej premii dla tych co na wydziałach też myślimy. Jest ok.

Pomocna?
TakNie1
ktośś
 Opinia
@ZZ 23.06.2019 21:25

Tak jak piszesz to po prostu reszta hutnika, a nie jakaś ekstra premia. A czy może są planowane jakieś podwyżki w tym roku???

Pomocna?
Tak3Nie
tarrick
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@ZZ 23.06.2019 21:25

Jak to dobrze że dostałem premie , bardzo się z tego ciesze , premia pójdzie na zaległe opłaty których nie byłem w stanie spłacić z miesięcznej pensji i tyle. Ciężko przyszło , łątwo poszło...

Pomocna?
Tak2Nie
Jo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@tarrick 11.07.2019 15:03

Mnie cos brakło na spłacenie.To ta obiecana podwyżka była?

Pomocna?
TakNie
Zz
 Opinia
@Jo 16.07.2019 13:47

Zawsze jestescie niezadowoleni.Dasz zle nie dasz tez zle.Bierzemy co daje góra, negocjacje nie wchodza w gre.Idzcie na rybki i nie narzekajcie.Polecam taki relaks.

Pomocna?
TakNie
Nowy
 Opinia

Ktore zwiazki polecacie do zapisania się?

Pomocna?
TakNie1
Ziga
 Opinia
@Nowy 28.06.2019 08:24

Desperat czy cuś?

Pomocna?
Tak2Nie
crepp
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Nowy 28.06.2019 08:24

Moge ci polecić hmmm.... no żaden w sumie ..

Pomocna?
Tak1Nie
Jo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Nowy 28.06.2019 08:24

Moze zwiazek małżenski mniej ci krzywdy w zyciu narobi.

Pomocna?
TakNie
Mr. Indyk A.
 Opinia

Po co wam związki macie mnie, ja o was zadbam, przypilnuje w realu i virtualu :) Z chęcią zajmę się każdą sprawą, jeżeli nie osobiście to inne członki z zarządu się zajmą. Pozdrawiam załoge Pa i Cześć

Pomocna?
Tak8Nie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hjk
 Opinia
@Mr. Indyk A. 01.02.2019 11:34

Jajeczka na boczusiu.... pomogę Ci, będziemy mieć moc o której inni tylko marzą buahahahaha.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mr.Indyk A.
 Opinia
@Hjk 01.02.2019 15:56

I to mi się podoba. To jest załoga. Proszę awansować pana Hjk. Oby tak dalej

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hjk
 Opinia
@Mr.Indyk A. 04.02.2019 10:59

Tylko niech Boss nie zapomni o godziwej zapłacie... DOBRY pracownik musi być DOCENIONY!!buahahaha

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mr. I.A
 Opinia
@Hjk 04.02.2019 21:23

Nagrodą w naszym obozie, tfu zakładzie jest brak kary. Zabawnie się przejęzyczyłem :) Prawda ? Na trzy cztery wszyscy się śmieją.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hjk
 Opinia
@Mr. I.A 05.02.2019 11:50

Jak nagrodą może być brak... jak jest brak czegoś to to wcale nie jest nagrodą... taki mądry, a taki nierozumny!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mr. I.
 Opinia
@Hjk 07.02.2019 21:49

Zaraz kolego namierzą cię moi ludzie. Skończysz podburzać obrażać itp. Brać go !!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mr. I.
 Opinia
@Hjk 07.02.2019 21:49

Długo myślałem nad twoją uwagą nt. braku kary i nagród. Może i masz racje. Za to dla wszystkich 60zł na głowe. Teraz masz nagrode buhahahah

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hjk
 Opinia
@Mr. I. 26.02.2019 19:47

60 zawsze lepsze niż psinco ????????patrz bossie co się u cię dzieje- jeszcze trochę i wszystkich krew u cię zaleje... robić nie będzie komu a ja w chacie po kryjomu będę z tego cedzić szczerze, wszakże w powrót karmy wierzę... zatem życzę jegomości aby w całej swej próżności przysposobił ręce swe bo ta praca bardzo wre... życzę godzin przerąbanych, szefów wielce (usunięte przez administratora), życzę także by po pracy mógł uraczyć bonifacy pysznym żarciem bardzo zdrowym, no i zdrowia życzę po tym... teraz żegnam się już czule i pędzę na swą półkule wszystkim szczerze też współczuję bo (usunięte przez administratora)niemoc tu czuje, aż me serce się raduje!!!

Pomocna?
Tak5Nie
crepp
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Mr. Indyk A. 01.02.2019 11:34

No to super , już nie będę wypisywał negatywnych opini na tym forum , teraz będą tylko pozytywne z mojej strony , dziekujemy całego serca ..

Pomocna?
TakNie
nemzh
 Opinia

Ciekaw jestem kiedy HCM zacznie przyjmować obywateli z Ukrainy , za jaki czas to nastąpi ? bo na ostatnim postoju pomiędzy pracownikami zewnętrznych firm jak chciałem o coś zapytać jednego : ja nie rozumiju , my nie znajemy waszej mowy...- aha to nara..

Pomocna?
Tak3Nie
Waldek
 Opinia
@nemzh 01.06.2019 00:42

Świetny pomysł. Hotel na miejscu.Stołowka też. Żadnych związków. Dyspozycyjni 24h.Zglosiles jako pomysł?Masz kase gwarantowaną ????

Pomocna?
Tak4Nie
były pracownik z okolic pieca
 Opinia

Pracowałem , widziałem , rozpracowałem warunki pracy i panującą atmosfere , oraz oznajmiam że nigdy więcej tego błędu nie popełnie - zatrudniać sie w tym zakładzie. Moja opinia , zakład bardzo nierozwojowy , niedocenia się pracowników którzy mają pojęcie i dobre pomysły a czasami bardzo trefne rozwiązania problemów , bo p. brygadzista musi oczywiście być mądrzejszy i szerzyć zamęt żeby nie stracić swojego ego , bo ktoś szybciej myśli niż on , wtedy pojawiaja się chamskie odzywki(czasami zasługujące na to żeby swoje ząbki zbierał z ziemi- w moim przypadku mało brakło do tego zeby mu to zafundować) wmawiać ludziom że są tylko idiotami i rasą podludzi to standardowe podejscie do tych którzy są pod nim. Takim działaniem cały ten zakład z pewnością stracił bardzo dużo dobrych ludzi którzy mogli być dobrymi fachowcami , ale lepiej kadre dowódczą zrobić z tych którzy od pierwszych dni pracy w tym zakładzie byli wyżej niż zwykły szarak(czytaj:praca i stanowisko po znajomosciach, rodzinie itd. czyli tzw, synusie , bratanki i pociotki) , a tacy są gorsi niż zaraza ludzka i ogólnie do niczego , tylko niewyparzona morda sie liczy , za wiele nie potrafią zrobić samemu (brak pojęcia) , ale patrzeć na twoje ręce i dogadywać jakieś debilne uwagi i zadawanie bezsensownych pytań wychodzi im najlepiej. Pozdrawiam nieudolne i ustawione kierownictwo, za niedługo jak bedziecie mieli znaczące braki w kadrach sami bedziecie pracować fizycznie a wtedy wszyscy zobaczą ile jestescie warci :) Mysle ze nie za wiele hah...

Pomocna?
Tak18Nie
.
 Opinia

Huta zawsze potwierdzi

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hwj
 Opinia

No i gdzie ta jedność i to wspólne dążenie do celu? Było Nas tylu, nie został nikt! Bossy-BRAWO WY!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mieciu
 Opinia

Po spotkaniu zmiękło wam strzewo co? A tacy wszyscy mądrzy i wygadani, tyle że jak trzeba merytorycznie rozmawiać na argumenty chętnych brak. Zarząd- załoga 2:0. Gole strzeliły wam związki (zero wsparcia, brak asertywnej postawy wobec zarządu) i wy sami poprzez brak jedności i strzelanie z ucha. A teraz do roboty i nie narzekać.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Big Shu
 Opinia

Jak wygląda połączenie autobusowe Miasteczko - Korea Północna Z wypowiedzi wnioskuje że odnalazł bym się w tym zakładzie. Pzdr. północny koreańczyk

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Big Shu
 Opinia

Jeżeli kiedykolwiek lub kogokolwiek obraziłem swoimi wypowiedziami to przepraszam. Nigdy nie zamierzałem kogokolwiek oczerniać, nie to było moim zamiarem. Wdałem sie w wir nienawiści i z tego powodu jest mi wstyd.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Big Shu
 Opinia
@Big Shu 23.01.2019 10:29

Luz chłop. Sie nie gniewam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Big Shu
 Opinia

Moim podstawowym pytaniem jest kwestia systemu pracy. Nie wiem czy wszyscy wiedzą ale pracujemy nie zgodnie z kodeksem pracy, który mówi cytuję. "Art. 133. § 1. Pracownikowi przysługuje w każdym tygodniu prawo do co najmniej 35 godzin nieprzerwanego odpoczynku, obejmującego co najmniej 11 godzin nieprzerwanego odpoczynku dobowego."

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pozdrawiam
 Opinia
@Big Shu 07.01.2019 23:16

Szanowny Panie.System pracy jest zgodny z kodeksem pracy.Aktualnie bedziemy dbali o prawidłowe korzystanie z urlopu wypoczynkowego według planu w terminach wybranych dogodnie przez Państwa.Unikniemy tym samym bałaganu jaki był do tej pory. Jest możliwość korzystania nadal z wszelkich benefitow refundowanych przez firmę. Zachecam do korzystania z kazdej formy wypoczynku.Pozdrawiam serdecznie.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ikul
 Opinia
@Pozdrawiam 08.01.2019 21:06

Szanowna Pani plany urlopowe to jedne wielkie nieporozumienie. Nikt tak naprawdę nie wie kiedy będzie potrzebował urlop na rok wcześniej. A prawda jest taka,że bałagan będzie jeszcze większy bo jeśli pracownik nie będzie mógł wziąć urlopu kiedy najbardziej będzie potrzebował(bo życie to nie tylko praca w hucie-różne są sytuacje)to poprostu pójdzie na L4. Jeszcze jedno dlaczego pani nie jest w stanie mi odpisać czemu pracownikom nie przedstawiono wyników badań Czynników Szkodliwych na stanowiskach pracy - chyba nie ma nic do ukrycia?

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Big Shu
 Opinia
@Pozdrawiam 08.01.2019 21:06

Szanowny nie mylę się znam bardzo dobrze kodeks pracy i kodeks mówi jasno 35 godzin nieprzerwanego odpoczynku w tygodniu. Państwowa inspekcja pracy powie to samo wiem ponieważ się konsultowałem.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
 Opinia
@Pozdrawiam 08.01.2019 21:06

Między 1 a 3 zmianą jest zachowanie 35 godzin przerwy ale między 3 a 2 i 2 a 1 to jest tylko 32 godziny, to gdzie tu zgodność z kodeksem pracy? Poza tym dlaczego w hucie organizuje się tylko wypoczynek w ferie zimowe, a nie też w lato? Może są tacy co lubią góry w lecie albo wypoczynek nad morzem?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Big Shu
 Opinia
@Gość 08.01.2019 22:41

O tym właśnie mówię. Fakty są takie zakład pracy łamie jawnie kodeks pracy.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pyjter
 Opinia
@Pozdrawiam 08.01.2019 21:06

Nie było widać żadnego bałaganu w związku z urlopami...przy takim nastawieniu dopiero będzie.Według planu? To jakiś typowo irracjonalny pomysł który poskutkuje lawiną zwolnień L4.bPoza tym harmonogram urlopowy pisany jest na rok bieżący czyli 2019,a zgodnie z aktualnym kodeksem pracy mogę go wykorzystać do września 2020 r. Czy wymuszanie na pracowniku wykorzystania urlopu w roku bieżącym jest normalne? To kolejny przykład jak bardzo źle dzieje się w firmie,a ustalający TAKIE zasady oderwani są od rzeczywistości

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pomocny
 Opinia
@Big Shu 08.01.2019 23:06

Artykuł 133 paragraf 2 - odpoczynek tygodniowy może wynosić 24 godziny - dotyczy przypadku przejścia na inną zmianę. Zachęcam do lektury i dokładnego czytania przepisów.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Big Shu
 Opinia
@Pomocny 09.01.2019 05:55

Potrafię przyznać się do błędu i muszę powiedzieć że myliłem się co do systemu pracy. Jest on zgodny z kodeksem . Pomocny miałeś rację .

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
???
 Opinia

Witam wszystkich, ciekawe czy prezes Huty wie że wydział spiekalni ledwie ciągnie, gadałem dziś z kolegą i powiedział mi że na dwóch brygadyach pracuje po pięć, sześć osób z 13 osobowej brygady reszta się rozchorowała. Ciekawe jak tak długo się da?

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ikul
 Opinia

W 2018 zarobki w sektorze przedsiębiorstw średnio wzrosły o 7,2%, w tym roku mają wzrosnąć jeszcze bardziej . Ciekawe czy nasz "kochany "zarząd też w końcu zacznie doceniać pracowników -to my ciężko pracujemy i wypracowujemy im zyski dzięki którym tyle zarabiają i dostają takie premie . Ale moim zdaniem lepiej nie będzie - dostaniemy 5% którymi tak się szczycą związki zawodowe i mamy się cieszyć.Jest z czego?

Pomocna?
Tak55Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pozdrawiam
 Opinia
@ikul 02.01.2019 11:35

Panie Ikul średnia jest wysoka.Planowana regulacja płac jest realna do panujacej sytuacji ekonomicznej firmy.Dobry pracownik moze liczyc na konkretną zmianę płacy na wniosek przełożonego.Aktualne rozmowy z zz idą w dobrym kierunku. Proszę wiecej cierpliwości i zaufania.Myslimy o pracownikach na produkcji.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ziko
 Opinia
@Pozdrawiam 02.01.2019 18:18

Co z tego, że średnia jest wysoka. Dla zwykłego pracownika nic z tego nie wynika. Podwyżki w HCM to zawsze był i jest temat tabu. Gdy tylko pojawa się temat tzw. podwyżek, to sytuacja ekonomiczna HCM zwykle jest trudna itp. Dobry pracownik - co masz na myśli ? Może byle niernote, wazeliniarza? Zresztą czytając Twoje wypociny, to chyba nawet nie rozumiesz jaka różnica jest między podwyżką a regulacja. (usunięte przez administratora)jak zwykły agitator Zarządu.

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Darek
 Opinia
@Pozdrawiam 02.01.2019 18:18

Hahahaha dobre...na piecu nie ma dobrych pracowników według kierownictwa.A szczególnie tego jednego pana "kierownika" według niego wszyscy są (usunięte przez administratora). Więc nie możemy liczyć na konkretną zmianę płacy. Przykre ale prawdziwe.

Pomocna?
Tak30Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pozdrawiam
 Opinia
@Ziko 02.01.2019 20:01

Proszę grzeczniej do kobiety.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
HAHA
 Opinia
@ikul 02.01.2019 11:35

Planowane podwyżki płac to parę groszy do podstawy i likwidacja punktów!

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oszukany
 Opinia
@ikul 02.01.2019 11:35

Przychodzę na nockę i sie dowiaduję ze jeden zwiazkowiec niejaki pan PK nas sprzedal za stolek wyzej.Brak punktow.Brak podwyzki.Podpisal zgode.Prezes odtrabil zmiany na naradzie koerownictwa bez zgody pozostałych dwoch związków (brawo panowie).No to zapraszamy na piec.Porozmawiamy .Jak mamy dalej zyc za te stawki.Nowy kierownik nikomu nie wystapi o podwyzke.No czysta kpina.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jo
 Opinia
@ikul 02.01.2019 11:35

Jak zmiany płacowe? Ktos wie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Robol
 Opinia
@ikul 02.01.2019 11:35

2% podwyżki, 3% w decyzji kierownictwa wydziałów dla najbardziej wybitnych pracowników i 30 groszy dodatku dla czterobrygadówki. Szukam aktualnie nowej pracy...

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ikul
 Opinia
@Robol 04.01.2019 22:17

To są czyste kpiny i brak szacunku do pracowników . Jeśli rzeczywiście chcą tyle dać to niech sobie darują. Pracownicy na czterobrygadówce powinni mieć przynajmniej 500 zł więcej jak pracujący w normalnym systemie. A podwyżka w sumie o 5% przy zarobku 3000 daje około 80 zł . Widać jak nas szanują , jaja sobie z nas robią

Pomocna?
Tak41Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Waldi
 Opinia
@Robol 04.01.2019 22:17

Mam nadzieję że to żarcik noworoczny.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pyjter
 Opinia
@Pozdrawiam 02.01.2019 18:18

Sytuacja ekonomiczna firmy? Przecież to jest ściśle tajne ,choć słyszy się opinie o 130 mln zł dochodu w ubiegłym roku... Wcześniejsze "myslenie o pracownikach produkcji" poskutkowało zmniejszeniem obsady zmianowej o 20%,a ci co zostali ledwo zipią.Warto by było aby osoby zarządzające faktycznie przeszły się po wydziałach aby zweryfikować faktyczny stan i warunki na wydziale.Abstrakcją jest to ze na czasem 6 pracowników przypada 2 mistrzów.W normalnych firmach tak nie jest

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ikul
 Opinia
@Pozdrawiam 02.01.2019 18:18

Pani "Pozdrawiam" . Jaka jest sytuacja ekonomiczna firmy to każdy pracownik dobrze widzi, także takie sugestie że firmę nie stać na konkretne podwyżki płac nie mają sensu. Jeśli chodzi o cierpliwość pracowników to się skończyła. A taka polityka płacowa firmy spowoduje brak rąk do pracy, czego efekty zresztą już od ponad roku widzimy, bądź masowe zwolnienia L-4. A teraz kto wie czy nie ważniejsza kwestia- gdzie są wyniki badań środowiskowych na stanowiskach pracy? Pytam ponieważ mój przełożony mówił że u nas normy są przekroczone , a z tego co się orientuję według Prawa pracy każdy pracodawca jest zobowiązany do poinformowania o wynikach takich badań swoich pracowników jak również umożliwić wgląd do tych wyników. A pytam bo,każdy z pracowników na,wszystkich wydziałach ma prawo wiedzieć o ile te normy są przekroczone . Ja na przykład nie wiem czy nie są to dawki zagrażające mojemu zdrowiu skoro normy są przekroczone.

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Darek
 Opinia
@Oszukany 03.01.2019 22:11

Proponuję w końcu iść pod ten (usunięte przez administratora) biurowiec tak jak 10 lat temu i zrobić mały bałagan panom prezesom na ich nowiutkim parkingu bo oni są zaslepieni i nic nie widzą i nic nie słyszą może w końcu się obudzą jak nas zobaczą bo będzie jeszcze gorzej.

Pomocna?
Tak35Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ozzy
 Opinia
@Pozdrawiam 02.01.2019 18:18

Pani Jolanto "Pozdrawiam" Ża....ka czy wnioskowane przez przełożonych 3% podwyżki to ta znacząca zmiana płacy? Pisze to jako osoba z uprawnieniami na wózki widłowe, suwnice w tym specjalistyczne czerpakowe i lejnicze, długim stażem pracy, dobrą znajomością procesu technologicznego.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taki juch
 Opinia
@Pozdrawiam 02.01.2019 18:18

5% dla wlazidupcow i największych wazeliniarzy a my znowu w miejscu. 1000 na czaszkę i do widzenia. dla majstrow 500 bo i tak mają za dużo. Jak nie będzie takich podwyżek to ja spi.. lam z tego syfu, w marketach kobiety mają więcej podstawy.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stary pracownik
 Opinia
@Pyjter 06.01.2019 17:03

I tu ruszyles wazny temat, nie do przeskoczenia raczej, uklady, ukladziki zawsze byly i będą. Co do ilosci "osob umysłowych" to prawda ....jest za duzo, przez co jest rozgardiasz w zarządzaniu. Ciepłe posadki jednak ....kto by nie chcial. Prawda taka, ze często gęsto produkcja idzie bez klopotow na 2 i 3 zm, w święta....wiec pytanie....komu potrzebny taki zasób dozoru pracującego w dni powszednie??

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
haha
 Opinia
@Pozdrawiam 02.01.2019 18:18

że myślicie o pracownikach na produkcji to nie watpie tylko pytanie z ciekawosci co sobie myslicie? :)

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
wolf
 Opinia
@Pozdrawiam 03.01.2019 08:53

,,Prosze grzeczniej do kobiety'' przecież chcecie równouprawnienia , więc prosze się przyzwyczajać do takiego czegoś , a nie zasłaniać się tym że jest się kobietą i proszę mnie traktować inaczej...

Pomocna?
Tak1Nie
wolf
 Opinia
@ikul 02.01.2019 11:35

Jako pracownik tego zakładu , dowiedziałem się jak mają wyglądać warunki wynagrodzenia obecnie , to mam wrażenie że lepiej jest pracować u prywaciarza , bo prywaciarz daje lepsze pieniądze i co jakiś czas daje podwyżki i stara się by dobrych ludzi przytrzymać , a tutaj jest dokładnie odwrotnie , więc pytanie co to za zakład jest i co w nim jest grane ? mamy teraz zarabiać mniej a koszty życia opłaty itp itd idą do góry ? Nie mam pojęcia jak to dalej pójdzie w jakim kierunku?, ale to chyba początek końca tego zakładu.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pozdrawiam
 Opinia
@wolf 15.01.2019 19:12

Kolego "Wolf" cytat odnosił sie do postu ktory został usunięty przez admina za łamanie regulaminu wiec został oderwany od wątku.Forum ma swoje zasady wiec niech wszyscy sie do niego stosują. Nie mam pojęcia dlaczego zrobiono ze mnie kobietę?Jest zauważalny duzy brak informacji na wydzialach to prawda.Słabo funkcjonuje przepływ informacji np wyniki z badań środowiskowych.Ale są zwiazki (nie trzeba ich lubic) gdzie mozna cos sie dowiedziec.Sa przelozeni ktorzy maja pełną wiedzę co sie dzieje.Przekazywana na co tygodniowej naradzie.Korzystajcie wiecej z tych kanałów informacji.Wyniki badań są min.u nich dostepne jak i w BHP.To nie boli zapytać. Pozytywne to,że zalezy jednak nam wszystkim na pracy i aby sie poprawiła atmosfera.Czego wszystkim życzę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mix
 Opinia
@wolf 15.01.2019 19:21

Dlatego niektorzy czekają tylko na hutnika i zmiatam z tego cyrku.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iks
 Opinia
@Pozdrawiam 15.01.2019 19:37

Tylko gorzej jeżeli idzie się do przełożonego z pytaniem: jak to w końcu z tymi podwyżkami będzie (bo podobno miało być inaczej, bez DKJ) a on odpowiada, że lepiej żebyscie nie wiedziały.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niezalezny
 Opinia
@Pozdrawiam 15.01.2019 19:37

Panie Pozdrawiam. Rozumie ze wyniki badan stanowiskowych są, ale ...zanizone co każdy pracownik pracujący dluzej niz 3 lata wie. Badania sa robione nie rzetelnie , na sterowniach i biurach gdzie zgodzimy sie nie panują takie same warunki jak na produkcji. Co do zwiazkow, one sa tylko wtedy jak zbliżają sie wybory, wtedy wiedzą gdzie szukać poparcia. Poza tymi wydarzeniami ich nie widac na wydzialach. No ale co sie dziwić, nie odezwia sie za mocno, bo stracą ciepłe posadki a szczegolnie jeden, ktory wychodowal biznes na garbie pracownikow. Co do wiedzy przełożonych nie mam wątpliwości. Są w temacie, ale nie potrafią jej przekazać. Proponuję zorganizowac spotkania z zalogą na wydzialach 2 razy do roku, a z prezesem raz w roku, by kazdy ciezko pracujacy w tym zakladzie byl na bierzaco ze stanem faktycznym zakladu i jego kierunku rozwoju. Tylko zeby znow nie mowic tylko, w jakim to ciezkim polozeniu jest zaklad, bo wszystko drozeje itd. Nikt tu slepy nie jest, jest produkcja jest sprzedaz, a od tego jak wyglada stan finansowy, glownie zalezy od fachowcow zatrudnionych na odpowiednich stanowiskach. Na koniec chcialem zapytac: kto ustalił wysokość podwyżek, ujętych jako "regulację" i podzial procentowy i dlaczego wszelkie takie dzialania są bez konsultacji...Przecież aby zaklad dobrze funkcjonował, a pracownicy byli zadowoleni z pracy jaka wykonują, trzeba liczyć na wzajemną współpracę i rzetelność na kazdym szczeblu zatrudnienia.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wytapiacz
 Opinia
@Pozdrawiam 03.01.2019 08:53

Oj pani ,,żabciu,, pani pewnie z 10 kasuje co miesiac

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
były pracownik
 Opinia

Zobaczcie ile faktycznie zarabia majster w hucie. Poniżej link: (usunięte przez administratora) A robole cieszcie się z flapsu i karty multisport...

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
 Opinia
@były pracownik 19.01.2019 18:39

Od 6 tyś do 7 tyś. brutto powinien zarabiać pracownik produkcji, w zależności od, stażu,wiedzy i odpowiedzialność na danym stanowisku.Nie może byc tak, że pomiędzy pracownik ze stażem kilkuletnim a takim co ma staż kilkanaście,czy kilkadziesiąt lat pracy jest różnica 200-300 zł.Nowo przyjęty automatyk ,czy elektryk dostaje na dzień dobry 3100 lub 3300 stawkę a pracownik po 25 latach pracy ma 3500.

Pomocna?
Tak9Nie
Starzyk
 Opinia

Niestety Panowie i Panie ,Ale w naszym zakładzie nie ma Związków zawodowych które by były za pracownikiem . Przedstawiciele załogi zresztą wybrani przez pracowników również. Starzy pracownicy zostaną ale młodzi wątpię. Były pkt. To ten zarobek jako tako był ale teraz hmmm 5% ogromną podwyżka o ile dostanie się te 3%!!! Jakich myśmy się doczekali czasów. Pozdrawiam wszystkich pracowników HCM .

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Młody
 Opinia

Jak to jest że mistrzowie na wydziale PSK w drugiej połowie 2018 roku dostali podwyżki 100zl + 400zl ? Czy to prawda? A są takie dni kiedy na Spiekalni jest 7 pracowników i 4 mistrzów.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pms
 Opinia
@Młody 16.01.2019 10:28

tak to prawda,bo jeden mistrz odszedł a trzech robi niby za skoczków,ale roboty to im od tego nie przybyło.A ty fizolu pracuj za grosze.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PMS
 Opinia
@Młody 16.01.2019 10:28

To nie prawda! 100 + 150 = prawda! na PSP podobno więcej..

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jonhy
 Opinia

Witam tu wszystkich. Pracowałem w tym zakładzie pare miesięcy na wydziale PSP i wielki szacun dla tych wszystkich pracowników że za takie jałmużny pracujecie w takim (usunięte przez administratora) marnując sobie każdy weekend. Trzeba mieć naprawdę bardzo niski szacunek do swojego zdrowia aby tam pracować. Były takie dni że na przerwie na szatni było nieźle zdumienie niestety pracodawca ma głęboko w du.... pracownika. Powiem szczerze że w tych warunkach nie zgodzilbym się na pracę nawet za 4 tyś.zl na rękę chyba że w placbrygadzie z wiadomych względów.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jonhy
 Opinia
@Jonhy 09.01.2019 21:41

Dodam tylko jeszcze że pracuje teraz w jednej z tarnogorskich firm po 8godzin tygodniowo + 2 soboty i mam na rękę 2850zl

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jonhy
 Opinia
@Jonhy 09.01.2019 21:44

8 godzin dziennie jedną stałą zmianę

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PSP
 Opinia
@Jonhy 09.01.2019 21:48

To tez bez szału bo godzin nawet więcej niż na hucie z tymi 2 sobotami...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hutmen
 Opinia
@PSP 10.01.2019 00:15

Bez szału? Kolega piszący powyżej i tak przynajmniej weekendy i swięta spędza z rodziną.I tak ma szanse dożyć emerytury bo zapewne w tak szkodliwych warunkach nie pracuje,nie zaburza sobie zegara biologicznego nockami.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PSP
 Opinia
@Hutmen 10.01.2019 19:20

No to plus ale każdy z nas gdy przyjmował się do huty to wiedział jaki jest system pracy no tak czy nie? To wtedy nie było z tym problemu a teraz jest? Tez mnie powoli doprowadza do szału obecna sytuacja na hucie ale Panowie nie przeginajmy znowu w druga stronę. .

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dżagi
 Opinia
@PSP 10.01.2019 20:04

Oj nie każdy. Przyjmowałem się jak był zdrowotny, praca po cztery szychty i odpowiednio długa przerwa. Potem zaczęli nam zabierać. Kto normalny uważa, że obecnie po nockach mamy jakiekolwiek wolne? Co do zdrowotnego sami jesteśmy sobie winni, na hucie nie brak kolekcjonerów urlopu.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niezalezny
 Opinia
@PSP 10.01.2019 20:04

Po części masz rację ale...kiedy ja się przyjmowalem byly troszke inne surowce, pracowało wiecej ludzi...normy tez niższe....a wiec inne warunki pracy. W chwili obecnej urządzenia pracuja pod duzym obciążeniem, przerabia sie mnostwo różnorakich materiałów, nie zawsze dopasowanych do procesu, czego skutki odczuwaja znowu ludzie w roznej formie: dodatkowych męczących prac, przy otrzymaniu mniejszej ilosci wyrobu gotowego jest mniejsze wynagrodzenie....wracajac do systemu 4/1 i 4/2 po nocce byl lepszym systemem niz 3/1. Teraźniejszy jest możliwy zwiększając przerwę miedzy zmianami nocnymi a popoludniowymi. Wiąże sie to jednak z kosztami związanymi z zatrudnieniem dodatkowych pracowników.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taki juch
 Opinia
@Niezalezny 11.01.2019 10:27

No i co w tym złego jak przyjęli by pięciu czy sześciu, upadła by huta? Za niedługo w biurach będzie siedzieć więcej sztuk niż na produkcji k.mać. Jesli już tak nie jest.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niezalezny
 Opinia
@Taki juch 12.01.2019 23:21

Ja nie pisalem , ze to źle jakby przyjęli nowych pracownikow, tylko wiem ze tendencja w tym zakladzie wciàz dąży do minimalizacji, tylko dlatego, ze chyba wypadkowość jest niska. Nikt nie zdaje sobie sprawy , ze czlowiek wytrzymuje obciążenie fizyczno umysłowe do pewnego momentu.. atmosfera w pracy rowniez wpływa na wydajność i bezpieczeństwo. Majac zatem na uwadze dobro pracownikow, trzeba podjąć rozmowy wyznaczając delegatow z kazdego wydzialu i podjac rozmowy w sprawie zmian dla 4 brygadowki na stanowiskach produkcyjnych i pomocniczych.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mix
 Opinia

Czy ktoś poda w końcu jakieś konkrety ??? Bo jeśli nie dostanę 1000zl podwyżki to po hutniku się zwalniam tak samo jak parę moich kolegów z psp . Szkoda zdrowia i życia za tak marne pieniądze. Śmiechu warte 10lat spędzonych w tym zakładzie wystarczy to jest nie do pomyślenia żeby w tak prosperującym zakładzie na zmiany święta niedzielę pracować i dostać 3100zl wypłaty. Normalne jaja sobie robią !!!!

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PSP
 Opinia
@Mix 14.01.2019 17:07

2 % do podstawy dla wszystkich tyle na dziś jest "ustalone"

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mix
 Opinia
@PSP 14.01.2019 19:22

2% lepiej wstydu sobie nie robić.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonim
 Opinia

.Ciekawe co kierownictwo wydziałów prod.mają zamiar zrobic z przekroczonymi winikami pomiaru srodowiska pracy i jak długo bedziemy sie jeszcze truc jak szczury. Moze interwencja PiP pomoże.?

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taki juch
 Opinia
@Anonim 09.01.2019 23:17

Zawsze można spróbować ale przyjedzie. PIP, (usunięte przez administratora) i h.j wie kto jeszcze, konsorcjum posmaruje a my znowu wrócimy na papierze do doliny krzemowej.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stary pracownik
 Opinia
@Taki juch 12.01.2019 23:45

Mysle ze zarowno PiP jak i wydzial ochrony środowiska powinien porządnie zajrzec po kontach calego zakladu i zrobic wywiad z pracownikami. Oni BARDZO duzo wiedzą, o machlojach też. Tego nie dowiedzą sie od szefów i w biurowcu.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
same man
 Opinia
@Stary pracownik 13.01.2019 16:11

Trafna uwaga . Wystarczyłoby żeby ktoś z jajami i odpowiednimi kompetencjami ,przyjrzal sie temu wszystkiemu skrupulatnie i bardzo dokładnie , a wtedy by sie okazało ze kilkunastu cwaniaczków którzy tym wszystkim dowodzą poszlo za kratki.Wiem to nie z jakiś plotek ale z pewnych źródeł. W tym zakładzie szykuje się katastrofa , nie dość że młodzi tam pracować poprostu nie chcą , ze względu na warunki pracy i rzecz oczywista zarobki , które są wyznacznikiem motywacji pracownika. Więc w perspektywie kilkunastu następnych lat zabraknie ludzi do pracy ? jak starzy pójdą na emeryture ? Na dzień dzisiejszy już brakuje pracowników na wydziałach a co będzie w przyszłości ? Czy ktoś w dziale zarządzania zasobami ludzkimi zdaje sobie z tego sprawę ? Chyba nie. kilka lat temu starałem sie o zatrudnienie w tym zakładzie jako fachowiec- automatyk , ale z braku duzego doświadczenia nie byli mną zainteresowani , dlatego że na rozmowie stawiano mi bardzo wysokie wymagania tzn. na starcie musialem wiedzieć niemal wszystko , czyli skomplikowane zagadnienia , wiedza nt. wszelakich urządzeń przemysłowych BHP przy obsłudze , naprawie tego wszystkiego itd. tak konstruowali pytania odnosnie pojec wiedzy z tego zawodu w tej rozmowie że odnioslem wrazenie , iz sa zainteresowani tylko bardzo doswiadczonymi specjalistami w tej dziedzinie ,ale skoro takich ludzi juz brakuje bo w szkolach tego zawodu nie uczą od wielu lat, więc z kad wziąść ludzi którzy się na tym znają ? Druga sprawa Warunki pracy, zagrożenia itd. Metale ciężkie ołów kadm tal a być może jeszcze jakiś o którym tylko kilku wie ale bronią tego żeby sie nie rozniosło( kiedyś słyszalna była jeszcze rtęć ale dzisiaj nie wiadomo) . Są to metale które w każdej ilości są szkodliwe czy będziesz mieścić się w normach czy nie i tak wyjdzie to na zdrowie jak nie teraz to za pare lat. Nie wiem co ten zakład planuje na przyszłość żeby mieć wogole ręce do pracy ,ale jeżeli nic z tym nie zrobią to niech lepiej zainwestują w roboty które bedą całą ludzką prace zastepować na całym zakładzie bo robot nie potrzebuje nic poza zasilaniem , wypłaty ani odpoczynku nie potrzebuje idzie na okrągło i nie trzeba nawet systemu 4 brygadowego , same plusy... więc po co ludzi truć dalej ?

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stary pracownik
 Opinia

A moze by tak stworzyc Związek Pracowników Produkcyjno Pomocniczych i olacć ten cały żałosny system i łapówkarstwo? Wypisac sie z istniejących i działać w nowo utworzonym?

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hutnik
 Opinia

Związki zawodowe w tym zakładzie najlepiej zalać świeżym (usunięte przez administratora) puki jeszcze jest ciepłe. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Podwyżka zarobkow

Pomocna?
Tak65Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marek M
 Opinia
@Hutnik 23.11.2018 23:08

Zwracam honor.Faktycznie rozmowy o płacy w ogóle nie było.Na swieta szykuje sie brak (a mozna) jak co roku min 500 w bonach.A punkt 1 zł.Prywatne zarzadzanie.Czyli nowe auta dla zarzadu i figa dla zalogi.Ale spoko.Kumpel znalazl mi robote.Wlasnie po 10 latach daje wypowiedzenie.Czesc pracy i powodzenia.Baj Panowie.

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zawiedzony
 Opinia
@Marek M 27.11.2018 08:01

Ja w styczniu rzucam papierami.Niech inni toną z tymi pseudo zwiazkami i prezesami do kupy.Papa

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PSP
 Opinia
@Marek M 27.11.2018 08:01

Zamiast dramatyzowac, lepiej poczekać na konkrety, myślę że nikt nie będzie zawiedziony w tym miesiącu.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ziga
 Opinia
@PSP 29.11.2018 09:13

No i jak twoje konkrety ?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PSP
 Opinia
@Ziga 30.11.2018 07:56

Punkty 5zł, premia świąteczna 300zł i bony 250-300zl. Źle?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ziga
 Opinia
@PSP 30.11.2018 11:01

W Biedronce 600 zł bon i 400 premia plus paczka dla dzieci.Źle?

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PSP
 Opinia
@Ziga 30.11.2018 13:54

To czemu nie wysyłasz CV do biedronki? Jak tak źle na hucie to co tu jeszcze robisz?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PSP
 Opinia
@Ziga 30.11.2018 13:54

Sprawdziłem z ciekawości, najwyższy bon w biedronce to 450zl jeśli dochód na osobę nie przekracza 999zl...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ziga
 Opinia
@PSP 30.11.2018 21:15

Panie Kierowniku nie chodzi o licytację ale sprawdz z ciekawosci jak to świątecznie wygląda w malych firmach a jak u najwiekszego pracodawcy w powiecie?Dzis tylko biurowiec mysli ze daje "tyle" a my z produkcji tego nie doceniamy.No faktycznie niedlugo was obudzimy z wasalami zwiazkowymi wlacznie.

Pomocna?
Tak44Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Olo
 Opinia
@PSP 30.11.2018 11:01

Czyli bony w dół! I to są te piękne konkrety??? Bony na święta były ok 500zł ,będą 200/ 250 zł. A jak dalej tak pójdzie jak w ostatnich dniach to e styczniu bez kasy pójdziemy. Cuda wianki przed bramą i w biurowcu na widziałach sajgon .Żenada!!!

Pomocna?
Tak28Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Olo
 Opinia
@PSP 30.11.2018 14:18

Dogorywam do emerytury. Niestety.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hutnik
 Opinia
@PSP 30.11.2018 11:01

Źle dramat!Przez takich jak ty nigdy nie bedzie dobrze w hucie dali na otarcie łez a ty sie cieszysz!

Pomocna?
Tak33Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sory za zale
 Opinia
@Olo 02.12.2018 17:27

Bo na pokaz robi sie dla gosci.Klima i nowe biura,autka sluzbowe,markownia.Koedy to prezes byl u nas na wydzialach?A kto widzial zwiazkowca?Komisja z panienka z kadr przeleciala przez wydzial.Ale zarcia z korala noe chciala sprobowac.Pszczednosci .Nie ma kto za nami sie stawic w Bochni.Gdzie ci ludzie co stali w 2009 pod biurowcem?

Pomocna?
Tak48Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Olewator
 Opinia
@Sory za zale 03.12.2018 18:35

W Bochni to mają Ciebie i resztę tam gdzie słońce nie dochodzi. Tylko dywidenda się liczy!

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Artek
 Opinia
@Olewator 07.12.2018 20:35

Prywatna firma to co w tym dziwnego, że dywidenda się liczy. W końcu wszyscy dostaliśmy akcje. Ja się cieszę, że swoich za grosze nie sprzedałem, a namawiali żeby sprzedać. Dostałem już dwa razy po 5 zł dywidendy za akcje co parę tysiączków dało. Zawsze jakiś dodatek do pensji. Mam nadzieje, że w kolejnych latach też będą płacić.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bolo
 Opinia
@Hutnik 23.11.2018 23:08

I to minimum o 1000zł na rękę, żeby ludzie nie uciekali. A to i tak niewiele w stosunku do pracy w tak szkodliwych i ciężkich warunkach.

Pomocna?
Tak44Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taki juch
 Opinia
@PSP 29.11.2018 09:13

Nikt nie będzie zawiedziony? Co ty wygadujesz czlowieku. No a za grudzień to tak posmarowali że już po wysłaniu cv na dwóch rozmowach byłem, (usunięte przez administratora) boli od dymania nas przez ten zarząd i dozór.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PSP
 Opinia
@Taki juch 13.01.2019 00:48

Idź to się dowiesz na własnej skórze jak to jest u innych prywaciarzy,jeszcze zatesknisz za huta.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anusiak
 Opinia

Co do szkodliwości warunków pracy. Ostatnio gdy były wykonywane pomiary to sam majster mial to urządzenie założone i siedział w biurze i kawę pił. A we wcześniejszych latach to zakazywano osobie dokonujacej pomiar wychodzenia ze sterownii.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stary pracownik
 Opinia
@Anusiak 12.01.2019 13:43

Prawda tak to właśnie sie odbywa dp dzis od dlugich lat....właśnie przez to zlikwidiwano urlop zdrowotny i dodatek za szkodliwe

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Radny
 Opinia

Jakieś zmiany na szczytach władzy?jeden Król zarabia w Koralu,drugi awans związkowy do Wawy.Trzeci błąka sie sam po Piecbudzie ktory dogorywa.No bedzie sie dzialo.Ponoc zmiany w Zarządzie tez sie szykują.?Auta nowe i parking zrobiony.Nowi moga przychodzic.Jedynie produkcja ciezko pracuje i nie ma szans na cokolwiek.Fajnie sie zapowiada nowy roczek.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
elf
 Opinia
@Radny 12.12.2018 14:35

coś więcej o zmianach w zarządzie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Radny
 Opinia
@elf 12.12.2018 20:07

Info z ZGH.Poufne jeszcze.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mig
 Opinia
@Radny 12.12.2018 14:35

Skąd bierzecie takie bzdury.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mig
 Opinia
@Radny 13.12.2018 12:17

Prosto z szatni PSP.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
elf
 Opinia
@Mig 13.12.2018 17:15

to niekoniecznie bzdury. ponoc w biurowcu tez o tym mowia

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mio
 Opinia
@elf 14.12.2018 11:34

"S" z ZGH i HCM intensywnie prowadzi swoje ciche rozmowy w temacie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bag
 Opinia
@Mio 14.12.2018 12:44

Meldunki z tych spotkań przesyłane Wam są razem z flapsem.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taki juch
 Opinia
@Radny 13.12.2018 12:17

No i dobrze niech ich wszystkich wypier....lą na zbity ryj. Darmozjady takie same jak te debile z wiejskiej

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Radny
 Opinia
@Radny 12.12.2018 14:35

Faktycznie to był fake.Nie ma tematu.Sorry za zamieszanie.Dosiego roku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mix
 Opinia

Fala odpływu pracowników będzie po hutniku. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ikul
 Opinia
@Mix 13.01.2019 12:22

I tu masz rację.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marek M
 Opinia

Aktualnie trwaja rozmowy pomiedzy zz i zarzadem społki.Dotyczą płac.I tak jestesmy w lepszej sytuacji ni inne firmy (chyba).Srednia wysoka.Zapenione posiłki.Karta multisport.Basen.Mozna uczyc sie jezykow za darmo.Nie kazdy oferuje.Kasa to nie wszystko.Stabilna praca jest.Warunki ciezkie.Ale Opieka lekarska itp na poziomie.Polecam

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hutnik
 Opinia
@Marek M 22.11.2018 07:56

Kasa to nie wszystko?Pracujesz do idei?

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Alfred
 Opinia
@Marek M 22.11.2018 07:56

Nie pieprz głupot. Kasy dać nie chcą a basen to se można w (usunięte przez administratora) wsadzić. Podobno ten z 80-ki Marek W. był nawet przeciw kasie za punkty a darmozjad przyula 8 klocków za siedzenie na (usunięte przez administratora) Mówią że godoł, że kasa za punkty jest za duża. Huta chciała też zwiekszyc pensje elektrykom to też był przeciw a inni siedzieli cicho. Żenada. Trza szkac nowej roboty bo nic z tego niebedzie

Pomocna?
Tak39Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marek M
 Opinia
@Alfred 22.11.2018 22:12

Dobrze ze uzywaz slowo "podobno" bo tak dokładnie sobie rozne bzdury ludzie wymyslaja.Zwiazki nasze sa od lat "uspione" i nie przez kase jakby sie wydawalo.Zadzwon do zwiazkowcow i zapytaj ile maja placone.Takie to proste.Krzywdzace opinie mozna rzucac.A basenik polecam na goracą glowe.:)Czesc pracy!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Działacz
 Opinia
@Marek M 22.11.2018 07:56

Średnia wysoka? Średnio ja i mój pies mamy po trzy nogi.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Marek M 22.11.2018 07:56

Gdyby było tu tak dobrze to te ogłoszenia o prace znikałby by w miesiąc, a nie wiszą już z pół roku. Baaa... w cale ich by nie byłoby potrzeba, bo ludzie by się nie zwalniali...

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bolek
 Opinia
@Marek M 22.11.2018 07:56

To napisz ile zarabiasz skoro dla ciebie kasa się nie liczy. A prawda jest taka jak inni piszą .Od mniej więcej roku zmniejszają się wynagrodzenia ,raz utną na tym raz na tamtym . A służbowe auta kupują za kilkaset tyśięcy .

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taki juch
 Opinia
@Działacz 23.11.2018 11:59

A ja i moja (usunięte przez administratora) po pół ch. ja

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mix
 Opinia
@Marek M 22.11.2018 07:56

Ty to chyba któryś z tych u góry. Niech bierą te wszystkie dodatki A kasa niech dają. Posiłki śmiech na sali przecież tego jeść nie idze

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ze stażem 15+
 Opinia

Pamiętajcie, że mimo wszystko,,u góry "siedzi sztab mądrych ludzi.Powoli ale systematycznie osłabiają pozycję związków zawodowych (wypisywanie się niezadowolonych pracownikòw) i tu temat jest raczej zamknięty bo bardziej osłabić ich się już nie da. Albo co jest bardziej na czasie,dodatek za ciepło dla wybranych(kiedyś jeżeli już był to otrzymywali wszyscy).Czy w tej sytuacji załoga zagra w jednej drużynie?Odpowiedzcie sobie sami.Bardzo dobra strategia,która mnie osobiście kojarzy się z obecnie rządzącymi ugrupowaniem w naszym kraju.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ikul
 Opinia
@Ze stażem 15+ 15.09.2018 10:49

Odwołać przewodniczących związków -przynajmniej nie będą dostawać grubej kasy za działanie na szkode pracownikom( przykład zarobki w porównaniu z ubiegłym rokiem zmalały średnio o 200-300zł,a wszędzie rosną). Wybrać nowe władze może będą się starać zrobić coś dla ludzi. Nie rozumiem tych wszystkich pracowników którzy ciągle wybierają tych samych ludzi do władz związków.Celem związków zawodowych jest dbanie o interes pracownika ,a nie pracodawcy, jak to ma miejsce w tym zakładzie.Moim zdaniem cała załoga powinna zagrać w jednej drużynie, bo to najlepszy czas dla pracownika na rynku pracy, tylko trzeba zacząć coś robić, a nie tylko narzekać na szatni.Jeśli sami nie zadbamy o siebie to nikt za nas tego nie zrobi, a już na pewno nie związki.

Pomocna?
Tak46Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taki juch
 Opinia
@ikul 23.09.2018 15:13

No to stajemy czy nie?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xyz
 Opinia

Panowie... i Panie. Czas dojrzeć do sytuacji i zrozumieć,, że pracownicy na produkcji nic nie znaczą dla tych,, najważniejszych''. Wylewanie tutaj żalów nic nie pomoże.Jeżeli już ktoś się liczy to elektryk, automatyk itp. Wg zarządu cynk potrafi wytopić piekarz a spiek wyprodukować sprzątaczka,więc na co wy liczycie. Wiem, że brzydko się to czyta ale taka jest rzeczywistość. Myślę, że Pani,, Pozdrawiam''z wcześniejszych wpisów to nowa Pani kierownik z DZL, która stara się tonować nastroje. Może i ma dobre chęci ale nie ma takiej władzy żeby nam pomóc a wpisy o średniej powinna sobie podarować. Jesteśmy w HCM na samym końcu łańcuszka pokarmowego,więc jak możemy to starajmy się przeżyć. Na wszystko jest rada. W naszej sytuacji to zostaje tylko iść śladem policji, w której swego nastąpiły masowe zachorowania. Wyrazy szacunku dla wszystkich fizycznych. P. S. Wg prawa pracy, od 2019 r. dodatek nocny 20%.

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taki juch
 Opinia
@Xyz 06.01.2019 09:41

No więc idźmy wszyscy na L4 i zobaczycie że tysiąc na łeb dają podwyżki jak im wydziały staną

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Big Shu
 Opinia

Wnioskując do naszego szefostwa o 100% dodatkowego wynagrodzenia za niedzielę i święta otrzymaliśmy odpowiedź nie ma takiej możliwości

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
HAHA
 Opinia
@Big Shu 08.01.2019 12:15

Wiesz cos na temat punktow? Zostaly czy zabrali je a w zamian ta śmieszna podwyżka?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taki juch
 Opinia
@Big Shu 08.01.2019 12:15

No to dwudziestu czy trzydziestu powinno zadzwonić na wydział po urlop na żądanie i na l 4 i się dowiedzą jakie są możliwości, patafiany

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Big Shu
 Opinia

Huta Orzeł Biały w Brzezinach. Pracownik nowo przyjęty otrzymuję podstawy 3600 zł, pomijając premię i dodatki,z socjalnego dodatek do świąt Bożego Narodzenia to 1500 zł netto. A w naszej firmie nie jeden z długim starzem nie ma tyle co tam nowo przyjęty.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Big Shu
 Opinia
@Big Shu 08.01.2019 11:26

A co najważniejsze to że w Hucie Orzeł Biały pracują 3 dni i 3 dni mają wolne.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Erenesto
 Opinia
@Big Shu 08.01.2019 11:26

Nam pomoże jedynie strajk!! Lub jak wszyscy pójdą na L4. Może się wkoncu obudzą i zaczniemy być wkoncu doceniane i będziemy mieli normalne wypłaty!!

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gość
 Opinia
@Erenesto 08.01.2019 14:34

O strajku możemy tylko pomarzyć, związkowcy na to nie pójdą a na pewno nie ten co zarabia miliony na hucie, pozostaje tylko L4.Ale ilu będzie takich odwaznych?

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taki juch
 Opinia
@Gość 08.01.2019 16:33

Np. Ja

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Piecbud
 Opinia

Dzisiaj w hcm wielkie święto impreza w koralu nareszcie odeszła na emeryture znienawidzona kadrowa K. która zawsze dbała tylko o siebie i swoją rodzinę zatrudnioną w hcm nawet swojemu byłemu kierownikowi kładła kłody pod nogi aż go wywalili na magazyn hip hip hurra

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
emeryt
 Opinia
@Piecbud 11.01.2019 20:50

Ogarnął mnie pusty śmiech, teraz wiem dlaczego ludzie dzień dobry przestali mówić...hehehehe

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
B.P.
 Opinia
@Piecbud 11.01.2019 20:50

Ja mam tylko nadzieję że Pan prezes Pan Mirosław Indyka kiedyś wejdzie na tą stronkę poczyta te komentarze i dojdzie do wniosku że coś jest nie tak w tym zakładzie i to zmieni albo chociaż będzie próbował to zmienić o ile jeszcze nie będzie za późno... pozdrawiam wszystkich pracujących w HCM.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
fizol
 Opinia
@Piecbud 11.01.2019 20:50

nie tylko Prezes Indyka odpowiada za firmę, chyba są jeszcze inni w zarządzie?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Huta Cynku Miasteczko Śląskie S.A. - Miasteczko Śląskie

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej