Kronospan

• Siedlec
  • Karsówka
Bogumiłów - Kronospan
Mielec - Kronospan
Poznań - Malta-Decor Sp. z o.o.
Strzelce Opolskie - Kronoplus Sp. z o.o.
Szczecinek - Kronospan Szczecinek Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Pustków
  5. Opinie o Kronospan

Opinie o Kronospan Pustków

Nie przegap nowości o Kronospan!

piksion

09.04.2014 13:34

Nie wiem. Ale przyjdź, to może wyprostujesz tematy.
    qwerty

29.03.2014 13:01

Pojawiła się oferta na młodszego prawnika w Krono, czy ktoś wie jak jest (prawdopodobnie)w dziale prawnym? Jaka panuje tam atmosfera, jacy są ludzie? Czy jest tak samo jak w przypadku innych stanowisk biurowych opisanych we wcześniejszych opiniach?

22.03.2014 18:08

jak ci nie przeszkadza siedzieć codziennie do 20 wieczorem to ok możesz przychodzić :D
    JD

21.03.2014 18:19

A czy ktoś mógłby opisać sytuację w dziale planowania produkcji? Jaka atmosfera tam panuje i jacy ludzie tam pracują? Jakieś pół roku temu kogoś szukali bodajże na planistę impregnacji ale po przeczytaniu opinii nt. krono zrezygnowałem z aplikowania ale teraz słyszałem, że być może przyjmą jeszcze jednego planistę więc chce się rozeznać czy duża rotacja planistów i czy warto...będę wdzięczny za każdą opinię
    Była K.

27.01.2014 07:40

Tylko się pośpiesz, bo normalni stamtąd prędko odchodzą, jak niżej podpisana :)
    lol

24.01.2014 14:22

Zgadza się, nie. Normalni sami odchodzą. Wygląda jak wyścig na głupotę, pewnie premia od tego zależy.
    maly

27.04.2015 15:00

zgadza się wypisz wymaluj!
    xyz

23.01.2014 15:39

Czy jest ktoś NORMALNY w tej firmie?
    lol

14.01.2014 20:18

Szczerze nie polecam, chyba że ktoś chce sprawdzić swoją odporność. Wszystko, co złe, napisane powyżej jest prawdą. W zasadzie choć bardzo chcę zdobyć się na jakiś pozytyw, to niemożliwe. Lepiej pochwalcie się, co zrobicie, żeby pracownikom było lepiej, ile w nich zainwestujecie?
    Tomasz

09.01.2014 13:34

Weekendy również. Przecież to 4 brygadówka. Na obróbce zepsuła się brama automatyczna. Ciągnie zimnem z pola jak pieron, a oni na to że niema funduszy na naprawę. Ludzie chodzą wyubierani jak tylko mogą. Powiedziano że jeśli niema potrzeby to żeby nie zamykać tej bramy.(usunięte przez administratora)
    miki

08.11.2013 09:54

z kim tam się idzie dogdać sensownie? z kim zyc w zgodzie a na kogo uwazac??

13.10.2013 15:51

Ja tez tam nie wytrzymałem. Jak wcześniej pisano: kasa to nie wszystko, ja nawet nie probowałem sprawdzac jak długo pojade po podwyzce. Jak tylko nadazyła sie okazja .... zmieniłem pracę. I teraz dobrze zarabiam i mam czas dla rodziny. Ja odradzam.
    binladen

08.10.2013 19:35

Jak nie odpowiada praca i płaca to się pozwalniajcie , nie jesteście przykuci do maszyn i biurek . Osobiście jestem zadowolony z pracy w Krono.

08.10.2013 00:26

Ile kosztuje godność ludzka 5-6 tys. Krono to nie wszystko!!!
    L.

07.10.2013 20:11

K. to ich taktyka. (prawie) każdemu w biurze dają dużą podwyżkę aby delikwenta zatrzymać. Zyskują na czasie - po cichu szukają zastępcy, czasem nawet przyjmują go do innego działu aby poznał firmę i gładko przeszedł na twoje stanowisko. A na ciebie od razu szukają haka, aby się ciebie sprawnie pozbyć w dogodnej chwili. A pracownik czuje się doceniony - myśli "chciałem odejść ale dali mi podwyżkę. Liczą się ze mną, są zadowoleni z mojej pracy" - i przestaje szukać pracy lub rezygnuje z oferty którą dostał w innej firmie. A parę miesięcy później... zostaje się na lodzie. K. w którym dziale byłaś?
    qwert

07.10.2013 14:43

Ta (usunięte przez administratora)to nie przypadkiem ta pani co pracuje w kadrach??
    jknhv

05.10.2013 12:37

"W sumie to się donosicielstwa boją tylko Ci co mają coś na sumieniu" Ale nie musisz mieć nic na sumieniu. Dowody się spreparuje tak aby czyjąś winę przerzucić np. na ciebie. Albo całkiem wymyśli się jakąś plotę która ci zaszkodzi. Gal, ciekawa jestem na jakie stanowisko ( w przybliżeniu) startowałeś. Pan dyr. uważa że ta firma jest wspaniała, najlepsza na świecie i ma taką minę zawsze jak ktoś umówiony nie przychodzi na rozmowę, albo jak ktoś rzuca wypowiedzeniem. On nie może po prostu zrozumieć jak ktoś może nie chcieć pracować w tak idealnym miejscu. W sumie... to aż mi go żal.

28.09.2013 21:19

Kto tylko może to szybko z tamtąd ucieka. To nie jest normalny zakład, tylko (usunięte przez administratora) Pracownicy nie wytrzymują fizycznie a biurowi psychicznie, chyba że jesteś donosicielem, to będziesz tam pasował. Pozdro

27.09.2013 20:29

Jedyna uczciwa osoba w tym zakładzie to (usunięte przez administratora). Jako jedyny rozumie problemy pracowników i chce coś dla nich zrobić. Potrafi rozwiązać każdą sprawę i każdy problem. Moim zdaniem marnuje się w ty zakładzie.

Kontakt - Kronospan

Wojska Polskiego 3 39-300 Pustków

NIP:8722201077

KRS:0000206028

Branże: Wyroby z tworzyw i gumy

27.09.2013 11:00

Jak ktoś lubi długo siedzieć w pracy, nie ma rodziny, przyjaciół (życia prywatnego) tylko żyje praca i jeszcze nie domaga sie za to wynagrodzenia. Na dodatek jak jest sie dobrym donosicielem .... to mu sie spodoba ;) ja tak nie mogłem i teraz mam spokojna i należycie wynagradzana prace. Powodzenia

25.09.2013 19:30

Jak to jest ze w tej lokalizacji tak narzekają na ta firmę a w szczecinku sobie chwala, czy faktycznie jest tak tragicznie w Pustkowie? Władze firmy nie widza żadnego problemu w tej kwestii ? Jak faktycznie wyglada bezpieczeństwo w pracy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kronospan?

Xxx

25.09.2013 18:07

Potwierdzam poprzednie nagatywne opinie (pozytywnych chyba nie ma, wiec chyba wszystko jasne) Na szczęście już tam nie pracuje i przestrzegam znajomych. Mówi sie o np. (usunięte przez administratora), ale u nas tez takie sa. Szkoda nerwów i zdrowia. Warto poszukać czegoś innego. Człowiek tam nie ma znaczenia, jest niczym.

24.09.2013 22:30

Gal, a mozesz napisac o co Cię orientacyjnie pytali oraz jak orientacyjnie wyglądał ten zakres obowiązków? Z góry dzieki.
    Pustków

02.11.2013 19:32

200h ? stary nie dość że walisz każdy weekend to na wolnym do roboty ściagają albo na mielec.Impregnacja wyciąga 250h miesiecznie. Ostatnio poszedłem sobie na papierosa zobaczył mnie Szwab zadzwonił po mistrza i kicha. Konsenkwencje Dyscyplinarne. A przeciesz przerw nie mamy nawet za 12h roboczych. (usunięte przez administratora) zakład odradzam !!! ktoś nie wierzy ? Zapraszam na Vits (impregnacja) pozdro !

21.09.2013 18:42

Pracownicy też są specyficzni jeden drugiemu wbił by nóż w plecy. Nie ma żadnej solidarności pracowniczej. (usunięte przez administratora) i obgadywanie każdego.
    jaro

27.04.2015 15:04

Dokładnie: Pracownicy też są specyficzni jeden drugiemu wbił by nóż w plecy. Nie ma żadnej solidarności pracowniczej... i obgadywanie każdego.
    do bojcor

20.06.2015 07:44

Dokładnie... Zero prywatności osobistej, jak rengen prześwietlają, w sumie ludzie są z sąsiednich wiosek, ma się znajomych znajomych co popowiadają ... Zdala od takich ludzi-atmosfera w pracy najważniejsza!

20.09.2013 18:37

Ich to nic nie interesuje dla nich najważniejszy jest wynik finansowy pojedyncza osoba nic ich nie interesuje
    gosć

19.09.2013 13:22

urlop na zadanie i za tydzień nie pracujesz:)

18.09.2013 18:53

Nie jestem zadowolony jak się trafi inna praca to spadam z tamtą. Jak się tam zatrudnisz to cię zgnoją zrobią z ciebie kozła ofiarnego, którego będzie można za wszystko obwinia. Taka jest prawda dyrektor na wszystkim oszczędza. Maszyny naprawiane są za pomocą taśmy klejącej, żadnych części nie zamawia bo szkoda a potem jak się coś zepsuje to wina utrzymania ruchu ze części nie ma. Tak samo jest na produkcji oszczędzają na żywicach i papierach. A potem winna pracownika jak reklamacje przychodzą. Z [usunięte przez moderatora] cukierka nie zrobi

18.09.2013 17:21

Witam. A jak wyglada praca obecnie na utrzymaniu ruchu? Proszę o pilna odpowiedz kogoś kto tam pracował lub pracuje. Z góry dziękuje i pozdrawiam

17.09.2013 14:40

Przyjdziesz to się przekonasz.

17.09.2013 13:54

Nie wytrzymał psychicznie z rainerem i się zwolnił!

13.09.2013 21:30

a jak tam w utrzymaniu ruchu, da rade się załapać?? kierownik normalny czy również [usunięte przez moderatora]??
    asdf

04.09.2013 09:24

Za nadgodziny ani nie płacą ani nie są do odbioru. W umowie masz zapis że 20% twoich poborów to wynagrodzenie za nadgodziny i tyle.

27.08.2013 10:29

Z wyplata nadgodzin nie ma żadnych problemów. Tyko nie pytają się ciebie czy dasz rade przyjść na nadgodziny. Robią grafik i ich to nie obchodzi masz być i koniec.
    Gość

23.07.2013 09:51

O, to i wypadek się "zadział" ? A tak się nad BHP trzęsą..... Pewnie jakiś nowy człowiek, tak ? Jak ich znam, to sprawę "uklepią" i sama przyschnie, a sam poszkodowany wyleci i to razem z drzwiami :(
    xxx

20.06.2013 19:47

Ludzie opisujcie tutaj jakie rzeczy dzieją się w krono. Niech cala Polska się dowie jak działa Grupa Krono możne się w końcu ktoś nimi zainteresuje nie tylko inspekcja pracy. Hitlerowi tez się wydawało że jest nie do ruszenia.
    wojtek

19.06.2013 21:50

Nie narzekajcie ktoś pokazał że możecie tak robić.Zapytajcie na P akietach jak to zrobić żeby [usunięte przez moderatora]było dobrze i był zadowolony.
    karolajn007

10.06.2013 18:18

hehe ok a jak często się będzie przydawał język obcy? jakiego poziomu oczekują ?
    karolajn007

10.06.2013 11:07

Witam! wie ktoś coś o dziale laboratoryjnym w Kronospanie w pustkowiu? na co patrza, czego nie robić?

Zostaw merytoryczną opinię o Kronospan