Kronospan Ko

• Rozmierka
  • Rozmierz
  • Olszowa

3. Opinie o pracodawcach Strzelce Opolskie
  5. Opinie o Kronospan Ko Sp. z o.o.

Opinie o Kronospan Ko Strzelce Opolskie 1 MAJA 52

WebsiteIconKronospan

Nie przegap nowości o Kronospan Ko Sp. z o.o.!

Mateusz12345

06.03.2026 10:48

Czy będzie w tym roku premia roczna? Bo na podwyżki nie ma co liczyć.

Maciej

08.05.2026 12:59

Niestety ciezkie czasy nastały w Krono. Zwolnienia jeden z drugim podwyżek już nie ma tak jak kiedyś dodatki też stanęły w miejscu w porównaniu do firm z okolicy to jest dramat. O premi rocznej też cisza. Niestety nie zachęcają już do dalszej współpracy. Współczuje operatorom wózków widłowych bo hale są przecenione a oni muszą ciągle gdzieś wciskać i upychać ten towar. Za tą kasę co dostają te nerwy nie są tego warte sam już szukam innej roboty. Szkoda bo jeszcze parę lat temu był to bardzo fajny i obiecujący pracodawca

Były

19.03.2026 12:37

Firma patologiczna . Mobbing z góry na dół. Kasa marna .atmosfera fatalna . Zarząd do Branic się nadaje nie do roboty

25.02.2026 20:06

Witam. Firma obecnie rekrutuje do dz. marketingu w Strzelcach. Czy ktoś może coś powiedzieć na ten temat? Jak atmosfera i realia pracy? Warto aplikować? A może ktoś wie czy ktoś odszedł i szukają zastępstwa na to miejsce czy to nowe stanowisko? Dziękuję za każdą informację, bo różne rzeczy tu piszą i nie wiadomo co prawda :)

13.03.2026 12:49

No niestety nie, na rozmowie usłyszysz tylko pozytywną wersję rzeczywistości. A potem okaże się jak jest naprawdę.

13.03.2026 12:58

A teraz zagadka. Ilu jest kierowników z wieloletnim doświadczeniem w zakładzie ? Liczba dążąca do zera. Może pracownicy fizyczni pracują wiele lat, ale wiedza tych, którzy np uruchamiali ten zakład dawno została zapomniana.
    Ktp

24.01.2026 13:01

Ciągle szukają pracowników ds. sprzedaży. Od lat te same ogłoszenia publikują. Coś tam jest nie tak, jeśli taka rotacja.

01.03.2026 12:17

Hej. Możesz napisać coś więcej o atmosferze? W czym tkwi problem? Zastanawia się nad aplikowanie ale nie chcę pracować w firmie która pomiata pracownikami albo gdzie zespół jest skłócony i są ciągłe konflikty.

13.03.2026 12:54

W skrócie problem tkwi w zarządzie. To on tworzy atmosferę, gdzie najważniejsze działanie polega na tym, nie żeby rozwiązać problem, tylko żeby zrzucić z siebie odpowiedzialność. Sam zespół jako pojedyncze osoby będą spoko, ale każdy będzie działał tak, żeby w razie czego nie było na niego. Do tego zero szacunku do ciebie jako człowieka. Dziś będziesz bohaterem, a jutro zmieszany z błotem.
    Zainteresowany pracą

26.01.2026 09:43

Witam serdecznie pytanko. Jak jest teraz z pracą w krono ? Produkcja szczególnie mnie interesuje. Jaka atmosfera jak płacą jakie stawki czy to 4 brygadówka? Jest to praca akordowa?

08.02.2026 14:28

4 brygady i planowane nadgodziny, jak jest 3 zmiany produkcyjne i kolega z jednej idzie na urlop to 2 tygodnie walisz po 12 godzin. Tak samo z l4

25.02.2026 13:16

Witam serdecznie, Praca nie jest na akord. System czasu pracy to czterobrygadówka. W temacie wynagrodzenia, zapraszam na rozmowę rekrutacyjną.
    Mateusz12345

24.02.2026 12:15

Dzień dobry czy ktoś się orientuję czy Krono w tym roku planuję dać pracownikom premię roczne . Kierownik nie wie jak zwykle a zapytać nie ma kogo bo pół roku wybierają przedstawiciela załogi eh może ktoś z Hr się wypowie?

25.02.2026 13:13

Panie Mateuszu, Jeśli kierownik nie potrafi odpowiedzieć na jakiekolwiek pytanie, zawsze zapraszamy do działu personalnego. W temacie przedstawiciela załogi, niestety nie mogę się zgodzić z Pana opinią. Wybór kolejnego przedstawiciela załogi wynika z przepisów prawa, które się zmieniły. Przedstawiciele, którzy zostali wybrani w ostatnim czasie pozostają w swojej roli. Zostanie jedynie wybrana kolejna osoba, co oznacza że pracownicy będą mieli dwóch przedstawicieli załogi na każdą ze spółek, a nie jednego. Zachęcamy do zgłoszenia swojej kandydatury 😊

09.10.2025 20:23

Jak dla mnie najgorszy pracodawca jakiego spotkałem na swojej zawodowej drodze. Pomimo negatywnych opinii chciałem spróbować kariery w Krono po zachęcającej rozmowie rekrutacyjnej i informacji, że zaakceptowano moje wymagania zarobkowe. Niestety wszystkie deklaracje okazały się kłamstwami zaczynając od rekrutacji(usunięte przez administratora) Jedynym plusem tej firmy okazała się grupa pracowników, do której trafiłem, chętnie dzieląca się wiedzą i doświadczeniem z nadzieją, że pojawił się ktoś kto będzie w stanie coś zmienić i ich odciążyć. No ale oceniam pracodawcę i zdecydowanie nie polecam ludziom, którzy mają szacunek dla siebie.

08.02.2026 14:25

Miałem dokładnie tak samo, fajna rekrutacja, dobra pensja, a potem zderzenie z rzeczywistością.
    Starszy Pan 2.0

06.12.2025 07:06

To.co sie teraz dzieie w Krono z posiłkami, to jest po prostu kpina z ludzi. W zeszłvm roku byto źle, ale w tym roku Pan z BHP przeszedł już samego siebie. Posiłki tylko dla tych, co pracują 6-1 5:30? A nocna zmiana to co - pracownicy gorszego sortu? Jeśli zaczynasz o 18:00 czy 22:00, to posiłek Ci sie nie należy! Serio? Chyba że zostaniesz po godzinach i odbierzesz go o 6:15 rano - czyli po całej nocy na nogach. To jest po prostu absurd Postawili automat z jedzeniem, ale tylko dla pracujacych w niedziele - i tak zresztą posiłków nie starcza. Dlaczego ten automat nie działa cały tydzień nie jest dla ludzi z nocki? Przecież to właśnie oni maja najtrudniejsze warunki! Kiedyś były kartki na cały miesiac, bufet był do 18.00,był wybór posiłków i każdy mógł wziać coś, co lubi Kolega mógł odebrać posiłek dla osoby, która zaczynała nockę - i wszyscy byli traktowan równo. A teraz? Jeden positek, czy Ci smakuje czy nie. Zero możliwości, zero elastyczności Wygląda to tak, jakby ktoś na siłę szukał oszczędności kosztem pracownika Najważniejsze, żeby firma zaoszczędziła kilka groszy, a pracownik... no, niech sobie radzi Do tego sa działy, gdzie ludzie pracuja 12 godzin bez przerwy, bo maszyna jedzie non stop. Czy ktoś tam jeszcze pamieta, że pracownik to człowiek, a nie cześć lini produkcyjnej? A potem zdziwienie, że nikt nie chce tu pracować. Że braki kadrowe. Że rotacia. Jak ludzie mają tu przychodzić, skoro Krono płaci najgorzej w Strzelcach i okolicy, a do tego warunki sa coraz gorsze? To już nie jest tylko niezadowolenie - to jest desperacja ludzi, którzy mają dość braku szacunku.
    XYZ

29.07.2025 15:00

Czy w firmie mają miejsce regularne podwyżki wynagrodzenia powyżej poziomu inflacji? Czy można liczyć na jakieś konkretne premie lub dodatki na stanowiskach produkcyjnych lub innych ?

30.07.2025 10:35

Dzień Dobry, Dziękuję za zainteresowanie firmą Kronospan. Obowiązują dodatki zmianowe, frekwencyjne oraz nagroda uznaniowa. Po więcej szczegółów zapraszam do kontaktu telefonicznego.
    NN

06.08.2025 20:50

Regularne podwyżki to coś o czym możesz pomarzyć w tej firmie, 1.5 roku temu jak sie zatrudniałem dostałem 18zł/h, mimo zapewnień o podwyżce to nigdy jej nie zobaczyłem, nie jestem odosobnionym przypadkiem niestety. Niedawno jeden z pomocników miał zostać operatorem, tym samym miał zarabiać więcej, awans dostał, ale ani zł więcej nie było, zwolnił się.
    Ivan

21.07.2025 11:20

Zacznijcie w końcu szanować pracowników! Upały po 30 parę stopni, a na hale jeden wiatrak. Ta metalowa buda się tak nagrzewa że sami po 30 min stania przy linii bylibyście cali mokrzy. Zapraszam szefostwo i kierownictwo do pracy na 12h co poniedziałek ubrani w to wdzianko z poliestru kiedy na dworze jest ponad 30 stopni od tygodnia, zobaczymy czy wam pomoże jeden wiatraczek i te wasze śmiesznej ilości elektrolity...

19.03.2025 14:18

Klm

28.06.2025 14:09

To raczej pracownicy którym w innych fimach też nie wyszło po trzeba było robić a to już za dużo dla pracownika żeby 8h uczciwie przerobić, 80% znam pracowników którzy tam pracują już po nad 10lat i nikt z nich roboty nie szuka. Ale zawsze podkreślają robisz swoje to zarobisz i jesteś doceniony a jeśli przychodzisz i myślisz że 8h będziesz się chował przed pracą to nie ma miejsca tam dla takich ludzi i później wywalają te swoje zale na tym forum .
    TSY

07.07.2025 07:51

Raczej nie - mi jakoś wychodziło w firmach przed, po też sobie nieźle radzę... Tylko w krono się jakoś dziwnym trafem nie dało. Zarządzanie tragiczne, ale to już tu było wspomniane nie raz. Z jednej strony klepią po ramieniu, że wszystko ok, a z drugiej obgadują za plecami, że nie tak. Na ten moment z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że nie znam gorszego pracodawcy.
    kris

10.04.2025 14:04

Jakie są zarobki pomocnika operatora? Pytam, bo wisi to ogłoszenie jakiś czas, a może byłbym, zainteresowany.

12.05.2025 10:31

Dzień Dobry, Zachęcam do kontaktu telefonicznego lub wysłania swojej aplikacji. Przedstawię warunki współpracy.
    Orzeł

24.06.2025 19:43

Stawka 20 złoty na godzine
    Orzeł

24.06.2025 19:27

Najgorsza firma na Strzeleckim rynku pracy.Morze tylko Zakład Karny z nią konkurować.Place nawet niema średniej krajowej.
    UTR

22.11.2024 10:33

Jak wygląda praca w utrzymaniu ruchu? Aktualnie poszukują kierownika - warto aplikować?
    joł

14.03.2025 09:47

Jak nie masz kredytu we franka i szukasz wrażeń to aplikuj
    @master

08.06.2025 11:21

Dlaczego uciekł. W firmie usłyszysz, że się nie nadawał itd. A w rzeczywistości masz braki w pracownikach (odeszło dużo automatyków znających zakład od podszewki) a wymagania kosmiczne i połącz kropki. Linia ma jechać i tyle. I zawsze jest to twoja wina. Nigdy zarządu.

05.06.2025 10:19

Jak wygląda praca na stanowisku laborant? Czy jest to praca zmianowa oraz na jakie wynagrodzenie można liczyć?

06.06.2025 07:54

Praca jest w systemie zmianowym. Zapraszam do aplikowania, na rozmowie rekrutacyjnej przedstawimy widełki płacowe.
    @master

08.06.2025 11:18

Wykonujesz proste analizy parametrów produktu, a jak nie wychodzą to robisz je tak długo aż wyjdą.
    Darek

01.06.2025 11:29

Premie słabe na Wózkach i roczna też.
    Pan z Lochów

09.05.2025 18:09

Czy ktoś się orientuję czy w tym roku będzie premia roczna???

09.03.2025 02:07

JS

11.03.2025 09:00

Samo usunięcie wpisu nadrzędnego świadczy o tym, że z tymi 5% chyba i tak przesadziłeś. Mają chyba ludzi za totalnych idiotów. Brawo Kronospan - cenzura lepsza niż u Putina.
    Masakra

16.03.2025 09:43

Dokładnie, samo usunięcie mojej opinii na temat tego zakładu, bo napisałem jak jest to mówi samo za siebie. Nie ma to jak usuwać opinie o prawdzie, o tym co tam się dzieje. Brawo Kronospan, tylko tyle potraficie zrobić. Lepiej by mogli się zająć kierownictwem, tam większość kierowników na niczym się nie zna, a tylko kasę zgarniają, bo zwykłemu pracownikowi to nawet podwyżki nie potrafią dać. Większość pracuje tam na granicy minimalnej krajowej na godzinę, wiadomo że oczywiście z wszystkimi dodatkami.
    Krzysiek

13.03.2025 22:07

Witam. Chciałbym się zapytać o warunki pracy w UR. Czy tam jest jakiś nowy dzial budowany bo jest bardzo dużo ogłoszeń co może świadczyć ze nie ma komu pracować. Co w tym temacie powiecie? Warto?
    Ciekawy

25.02.2025 09:52

Witam, @Pracodawca jak Kronospan ma się do obecnych zasad wynagrodzeń pracowników? Nadal dostają 18zł brutto czy jednak dostają tak jak powinni według ustawy 30.50zł brutto?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kronospan Ko?

Kontakt - Kronospan Ko Sp. z o.o.

1 MAJA 52 47-100 Strzelce Opolskie

Kronospan
    Branża główna: Przemysł drzewny i papierniczy
    Pracownik555

21.11.2024 19:03

Dużo ludzi narzeka tu na Kronospan sam pracuje w tej firmie juz prawie 10 lat na wózku w KO i nie jest źle kasa najlepsza w okolicy sprzęt Nowoczesny co rok podwyżka z Kierownikiem dobry kontakt robisz swoje I do domku . Ludzie narzekają bo w pracy muszą pracować Masakra . Wiadomo że nie wszystko jest idealnie ale w końcu tu się przychodzi do pracy a nie ma wczasy . Ludzie ogarnijcie się.
    @@Tomek

09.01.2025 21:42

@Karol Co innego ja ci mówią, że to jest sporadyczne, a co innego jak każdy urlop czy L4 walisz 12. To jest błąd w organizacji, że jak kolega bierze ustawowo należny urlop to dwóch innych musi robić 12. Jak ma wyglądać twój wypoczynek wakacyjny jak najpierw robisz dwa tygodnie (nie no stop bo czterobrygadówka) za kolegę z jednej zmiany, potem za kolegę z innej zmiany a potem ci koledzy robią 12 bo w końcu ty możesz gdzieś wyjechać.
    Urszula

25.02.2025 09:44

Właściwie to nie, pracowałam tam i ani słowem przy rekrutacji nie wspomniano o zastępowaniu kolegów i koleżanek już nie mówiąc o tym, że nie wspomnieli o 12 w poniedziałki...

01.02.2025 18:21

Moim zdaniem szkoda czasu, bylem na rozmowie tydzień temu zadeklarowali termin jaka decyzja tak lub nie to oddzwonią. Nie zadzwonili , (usunięte przez administratora). Tak traktują ludzi.

03.02.2025 08:38

Dzień Dobry, Jeśli tylko proces rekrutacyjny dobiega końca kandydaci są informowani jaka decyzja została podjęta. Na jakie stanowisko Pan aplikował? Zakładam że proces rekrutacyjny nie zakończył sie dlatego nie otrzymał Pan odpowiedzi.

04.02.2025 15:13

Jeśli na rozmowie pytam jasno do kiedy otrzymam odpowiedz zwrotna a rekruter mi podaje 31.02. , to co on nie wie kiedy sie kończy rekrutacja?? Bo czegoś tu nie rozumiem
    Zainteresowana

23.01.2025 11:21

Jestem zainteresowana pracą jako pracownik produkcji. Jaki system zmianowy jest w firmie? Na stronie nie ma konkretów, aplikacja przez link, nie ma numeru telefonu do HR... Trochę szkoda :) Jakie są tutaj zarobki? Można zarobić więcej niż najniższa krajowa w "podstawowym" miesiącu? Jak z nadgodzinami? Czy do tej pracy nadają się zwykłe, przeciętne kobiety, czy potrzeba sporo krzepy?

24.01.2025 08:17

Dzień Dobry, Jeśli jest Pani zainteresowana zapraszam do kontaktu 607910159.
    Tomek

22.01.2025 11:01

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jaka praca jest na stanowisku Spedytora ?? Czy warunki płacowe są atrakcyjne??

23.01.2025 10:30

Panie Tomaszu, Zapraszam do wysłania CV. Z przyjemnością porozmawiam o możliwościach współpracy.
    Łukasz

11.12.2024 21:34

W dalszym ciągu nie szanuje się tu ludzi, nie ma tutaj żadnej organizacji, ludzie robią sobie co chcą i nikt ich nie kontroluje i nie rozlicza, współpraca między działami jest tragiczna, problemy jak nie są zamiatane pod dywan to zrzucane są na innych, mało komu się chce tam pracować, ludzie żyją tam jak w jakimś śmietniku i nie jest nawet im wstyd obracać się w takim środowisku które sami sobie tworzą. Nie polecam bo to miejsce sprawia jedynie zawód.
    Liza

16.12.2024 18:37

Ludzie którzy mieli do siebie odrobinę szacunku szybko opuszczali Kronospan.
    @Starszy Pan

14.11.2024 04:10

Witam.Chciałbym poruszyć temat kartek żywnościowych.Jak pracownicy mają zjeść na noce posiłek skoro bufet jest zamknięty .Straszenie ludzi ,ze kartki przepadną jest żałosne.Nie jedna osoba pracowala w innej firmie i nie było z tym problemu .Nocna zmiana wygląda tak ,,bramy są otwarte ,bo wózkowi jeżdżą z plytami.Zimno na halach to wiadomo, że ciepły posiłek zrobi dobrze.Jest gdzie podgrzać.Wygląda to tak jakby zależało na oszczędnościach na ludziach. Wystarczy bufet otworzyć do 22 i każdy wcześniej zabierze posiłek .Moja opinia jest echem ludzi pracujących w zakladzie.Pozdrawiam pracowników fizycznie pracujących i też ludzi z szklanego pałacu .Może ktoś pomyśli o rozwiązaniu sytuacji.
    Olek

22.11.2024 17:15

Już nie wspomnę że niektórym się wogole nie należy, a z biurowca pewnie każdemu przysługuje a nie pracuje w warunkach zimnych itp.
    Zainterere

14.11.2024 17:24

Jak wyglada praca jako operator dzwigu? Czy tutaj to jest oplacalne? Jakie sa warunki pracy i atmosfera? Warto skladac C.V?

02.11.2024 12:20

Firma źle zarządzana. Króluje donoszenie i zarządzanie strachem. Brak pomysłów na rozwój.
    Józek

03.09.2024 11:47

Na ile zmian pracuje operator wózka widłowego?

04.09.2024 09:03

Panie Józefie w systemie trzy lub czterobrygadowym.

02.11.2024 12:18

Tylko pamiętaj o tym, że grafik w czterobrygadówce zmienią ci dziesięć razy w ciągu tygodnia.
    Mam

11.10.2024 22:45

Relacje z osobami “wysoko postawionymi” są praktycznie nieobecne, a zdarza się, że w pracy padają niecenzuralne słowa, co wpływa na atmosferę. Zdarzały się również sytuacje, gdzie trzeba było wykonywać te same zadania dwa razy, żeby, jak to mówiono, „nie nudzić się”. Rozumiem, że każda praca bywa trudna, ale tutaj poziom chaosu i brak szacunku zdecydowanie przekracza granice…
    Maria

24.10.2024 13:40

Popieram i od siebie dodam że polityka tej firmy jest chora o zarządzie nie wspomnę. Jest problem? Oczywiście tak się to obróci, że winny ZAWSZE będzie pracownik. Krótko mówiąc - nie warto.
    Rysiek

18.08.2024 09:02

Widziałem ze jest dostępna oferta dla automatyka, wstępnie planuje aplikować. jesteście w stanie powiedzieć coś więcej o atmosferze na dziale? wszyscy sie dogadują?

23.08.2024 13:33

Jak chcesz żeby tobą pomiatali to aplikuj.
    samuel

14.08.2024 19:06

W ofertach pracy firmy znalazłem ofertę na Mechanika czy jako osoba bez doświadczenia świeżo po szkole mam szansę dostać pracę? Szukam pierwszej pracy w zawodzie

16.08.2024 14:58

Dzień Dobry, Panie @samuelu zapraszamy do przesłania CV na adres [email protected] Jak najbardziej jest taka możliwość.
    Ktosnowy

22.07.2024 08:17

Witam, chciałbym się zapytać o dzial laboratorium, jak wygląda praca tam teraz, ponoć nowa Pani kierownik jest?

22.07.2024 21:02

Jeśli chodzi o aktualne ogłoszenie na Laboranta to jest ono na wydział lakierni, a nie laboratorium.

22.07.2024 13:52

Jakie warunki zatrudnienia oferuje firma DSO Sp. z o.o.? Czy oprócz pensji w wysokości około 554500 PLN można liczyć na dodatkową premię?
    Nikt

10.07.2024 23:10

Czy w Strzelcach budują nową fabrykę? Jest tyle ogłoszeń o pracę jakby całą ekipę potrzebowali.

31.05.2024 11:18

Witam czy są przyjęcia na operatora wózka widłowego bez doświadczenia ? 9 lat temu miałem okazję zrobić takie uprawnienia, pracowałem na stolarni produkcji
    Nikt

27.06.2024 07:41

Bez doświadczenia może liczyć na okołu 22 brutto
    Ciekawa

16.04.2024 21:23

witam czy ktoś może się wypowiedzieć na temat działu lakiernia?jak to wygląda?

23.05.2024 08:15

Mieszasz lakiery według receptury z dostępnych składników. Zamawiasz surowce.

23.05.2024 08:18

Co kilka miesięcy jest pomysł na lakiernię. A potem następuje zderzenie z rzeczywistością. Kończy się oddelegowaniem resztek pracowników do innych działów. Nie ma już druku cyfrowego, nie ma już ludzi umiejących robić lakiery.
    Chętny pracy

22.05.2024 21:51

Witam jakie są zarobki w Kronospan strzelce op na pomocnik operatora / kontrola ? Jaka stawka godzinna ?
    Roman

17.06.2023 08:30

Dzień dobry. Na jakie zarobki można liczyć w utrzymaniu ruchu ktoś wie?
    Tomek

21.06.2023 20:41

Ok 22 do 25 zł brutto za godzinę plus dodatki plus zmianowe plus premia. UTR ma dobre zarobki
    OP

07.02.2024 13:19

Jak dla nie 25 brutto/h w UR to jałmużna a nie dobre zarobki
    TP

10.04.2024 12:55

Polecam firmę omijać z daleka, najszerszym łukiem, jak to tylko możliwe. Jeśli zastanawiasz się nad podjęciem tu pracy, to zastanów się jeszcze raz i jeśli jeszcze chodzi ci to dalej po głowie, to kolejny raz, aż do skutku, gdy wybijesz to sobie z głowy. Chaos to zbyt łagodne określenie na to, co tam się dzieje. Zarządzania praktycznie nie ma, decyzje podejmowane pod wpływem chwili i emocji to tam norma. Najpierw działają, potem myślą, chociaż z tym myśleniem też bym nie przesadzał. W zasadzie nie wiadomo kto kim zarządza, jeśli to można nazwać zarządzaniem. Dziw bierze, że to w jakiś sposób jeszcze funkcjonuje. Niecenzuralne odnoszenie się do pracowników też jest na porządku dziennym. Myślę, że w zasadzie podchodzi to pod (usunięte przez administratora) Kierownictwo i zarząd - ludzie bez wykształcenia i pojęcia o tym, jak to się robi i jak powinno wyglądać. Dział kadr - żenada. Zachowują się jakby pracownik był dla nich, a nie odwrotnie. BHP - a co to jest? Zarząd i kierownictwo zachowują się tak samo, jak w czasach, gdy kronospan był jedynym poważnym pracodawcą w rejonie. Na szczęście powstała strefa ekonomiczna i te czasy minęły.

Zostaw merytoryczną opinię o Kronospan Ko Sp. z o.o.