TI Poland Automotive

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 203 ocen.

TI Poland Automotive
3 203 6 1

Opinie o TI Poland Automotive

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Ludek z BB

Witam, Czy ktoś z tutaj obecnych orientuje się jak wygląda praca na stanowisku Inżynieria jakości w Wapienicy? Jacy ludzie, kierownictwo oraz jaką kasę realnie można zarobić? Pozdrawiam

Master

Podwyżki były to nagle cisza i wszyscy zadowoleni... Pora popodnosić normy...

12qs
@Master 08.09.2018 11:11

Ja bym tego podwyżką nie nazwał co najwyżej jakieś tam wyrównanie.

Tamjestlepiej

Od niedawna nie jestem już pracownikiem TI i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy , polecam zmianę pracy, są lepsze miejsca. Najbardziej w tej firmie przeszkadzało mi kolesiostwo , du*owłastwo i dziwne układy Mul***rmu.

anonymous
@Tamjestlepiej 03.06.2018 18:56

TI POLAND TO ZAKŁAD ROZWALAJĄCY ZWIĄZKI MAŁUŻENSKIE

JakwTI?

PISZCIE JAKIEGO ZAKŁADU DOTYCZY WASZ KOMENTARZ BESTWIŃSKA CZY WAPIENICA, BO TO 2 KOMPLETNIE RÓŻNE ZAKŁADY Rozważam pracę w Wapienicy, możecie coś więcej napisać własnie o tym zakładzie?

GOŚĆ

To nie praca tylko obóz,w którym człowiek zdrowym być nie może,po latach pracowania tam człowiek staje się wrakiem człowieka. wyzysk na każdym kroku ,harujesz jak wół a jak idziesz na L4 to potem dostajesz zwolnienie, szkoda ze nie patrzą na tych co chorują co miesiąc. Atmosfera taka ze się nawet gadać nie chce,fałsz z każdej strony by tylko utrzymać się na stołku.A te oceny przydałyby się co poniektórym brygadzistom których niema jak potrzeba .CZAS NA ZMIANY.DZIĘKI BOGU!!!

Gienek
@GOŚĆ 06.08.2018 12:08

Trzeba by było zmienić kilku kierowników , na czele z tą mientką psitą z UR, bo wszyscy się od niego zwalniają.

anonymous

W ti możesz pracować lata i jedyne doświadczenie jakie zdobędziesz to wyginanie plastikowych rurek, które nigdzie indziej Ci się nie przyda i tak wegetujesz tam parę lat, chcesz zmienić praca ale okazuje się, że proponują Ci wszędzie minimalną krajową bo potrafisz tylko wyginać plastikowe rurki. Smutne ale prawdzie.

anonymous

Praca na piecach to zasuwanie przez całe 8 h za marne grosze koło 2000 brutto, a po roku dostaje się 70 zł podwyżki. Jak tak dalej będą robić to nie wiem kto tam będzie pracował sami więźniowie bo ukraincy nawet nie chcą tu robić. Jak przyjdzie ktoś nowy po szkole to nawet miesiąca nie przepracuje na piecach.

fly01

Praca na piecach zbyt duży wysiłek, ręce bolą od tego dziadostwa i jeszcze powiedzą na koniec zmiany że za mało zrobione, nawet jakby dali za to dwa razy więcej kasy i tak bym tam nie robił... dziękuje za taką robotę. ti poland bestwina nie polecam 100 lat za murzynami...

bolo
@fly01 27.07.2018 20:38

nic dodać popieram ,ja bym tylko dał na miesiąc na piece tych wszystkich pseudo liderów i całą kontrol może by w końcu poczuli prace a nie długie pogaduchy na jadalni

KtośCoś

Witam, czy ktoś może powiedzieć jakie warunki i atmosfera jeżeli chodzi o pracę w biurze w zakładzie w Wapienicy?

Danuta

Na jakie zarobki można liczyć w biurze?

Bang
@Danuta 11.07.2018 12:29

Konkretniej? bo biuro to prawie połowa zakładu.

lary
@Bang 16.07.2018 10:12

Np. praca specjalisty (księgowość, sprzedaż, zakupy, IT)

Stary wyga

Ej, nie mylcie zakładu w Wapienicy z tym w Bielsku. W wap nie ma piecy! Jest czysto i pracuje się dobrze. Są podwyżki.

JA
@Stary wyga 01.07.2018 15:14

I zwolnienia za L4

123

Ogłupiająca monotonna praca w hałasie przy wysokiej temperaturze która niszczy psychę i zdrowie.

ulalla

Ti Poland Bestwina Nie polecam! bardzo wredni i wyśmiewni ludzie tam pracują za wszelką cenę chcą się dowartościować czyimś kosztem i wyżywają się, poza tym układy i tzw "znajomości" dodatkowo co poniektórych kierowników i brygadzistów to najlepiej byłoby wywalić na produkcje po prostu brak im opanowania do pracy na takim stanowisku.

StefekPTS
@ulalla 06.07.2018 07:13

ten zakłaD TO DNO...

Nowy

Witam, ile netto jest na stanowisku montera?. Pozdrawiam

podwyżka
@Nowy 02.07.2018 21:05

ile? stanowczo za mało

Iwona

Czy na forum są osoby, które mogą wypowiedzieć się na temat pracy w firmie TI Poland Automotive merytorycznie? Piszecie bardzo ogólnie i takie komentarze nie mówią zbyt wiele osobom szukającym tutaj opinii o pracodawcy. Przekazanie informacji dotyczących chociażby kwestii umów, wynagrodzenia, dodatkowych benefitów pozapłacowych, mogą okazać się bardzo cenne dla osób, które chcą zaaplikować do firmy.

Nicki Minaj
@Iwona 11.06.2018 22:28

Jak każda praca - tak też praca w TI niesie za sobą jakieś pozytywy i negatywy, choć trzeba otwarcie przyznać, że minusów est zdecydowanie więcej. Nie jestem już pracownikiem tego zakładu i jestem z tego powodu bardzo zadowolona. Widziałam, że pojawiła się na olx oferta pracy w TI w wapienicy i pragnę zaznaczyć, że informacje są co najmniej zakłamane i przekoloryzowane. Zaczynając od warunków - piszą, że nie ma warunków szkodliwych, a jest ich masa. Praca na 3 zmiany, latem na hali niesamowity zaduch, co roku w wakacje ludzie tracą przytomność, panuje odczuwalny hałas, praca przy tym oświetleniu niszczy wzrok, są wygórowane normy, z czasem pojawiają się problemy z rękoma i z nogami - w zasadzie przez całą zmianę pracownicy są zmuszeni stać w miejscu bądź przesuwać się stanowisko dalej, Ci którzy zdecydują się tam pracować muszą się liczyć z tym, że dźwiganie jest na porządku dziennym - także po dłuższym czasie problemy z kręgosłupem też gwarantowane. Warunki pracy są uciążliwe. Firma szczyci się również bogatym zapleczem socjalnym - to również należy traktować z przymrużeniem oka. Obecnie zabrano coroczną premię świąteczną - na poczet "podwyżek". Po długim urlopie jest wypłacana premia wypoczynkowa , kwota jest zależna od tego w jakim przedziale finansowym dana osoba się mieści, biorąc pod uwagę dochody gospodarstwa domowego w przeliczeniu na jednego członka rodziny. Tak czy inaczej - kwota ta nie przekracza 1000 zł. Na Święta Wielkanocne przyznawane są skromne paczki. Zniesiono "premię za niechorowanie", która była wypłacana co miesiąc. Obecnie obowiązuje ona w formie 3 miesięcznej 100% frekwencji w pracy.. Także nie opłaca się chorować :) Pracownik jest objęty prywatną opieką zdrowotną w sieci placówek "Medicover" ale dopiero po przepracowaniu 5 lat ma możliwość korzystać z usług wszystkich specjalistów. Do tego czasu można jedynie wybrać się do internisty i ginekologa. W TI można też za niedużą dopłatą założyć kartę multisport - ale obecnie jest to standard wśród firm oferujących pracę. Jeśli chodzi o zarobki - po długich buntach pracowników postanowiono przyznać podwyżki, a raczej wyrównać stawki, aby nie dochodziło do absurdalnych sytuacji, iż pracownicy z tym samym stażem mają kolosalne różnice między stawkami. Aktualnie płace nie są zadowalająco wysokie i adekwatne do wykonywanej pracy w tych uciążliwych warunkach. Obecnie można je jedynie nazwać "bardziej godnymi". Pracując w TI trzeba się przygotować na brak życia rodzinnego - bywało, że tylko jedna niedziela w miesiącu bywała wolna ale tylko z tego względu, iż jest to zagwarantowane prawem. Niby nie trzeba robić nadgodzin ale w rzeczywistości inaczej to wygląda. Z czystym sumieniem pracę w TI można nazwać pracą w obozie :)

Nicki Minaj
@Iwona 11.06.2018 22:28

Zapomniałam jeszcze dodać parę szczegółów. Podobno, według oferty pracy 95% awansów to awanse wewnętrzne. Nie zauważyłam żeby tak faktycznie było, Zdarza się, że wykształcone osoby pracują na linii, a do biur przyjmuje się osoby z zewnątrz, przeważnie są to "znajomi znajomych". Oferują również dodatki do wynagrodzenia oraz bogaty pakiet socjalny. Nie mam pojęcie co mają na myśli.. Jest tylko ubogi dodatek do pracy w nocy. A dodatkowych świadczeń, poza tymi które wymieniłam wyżej po prostu nie ma. Jeśli chodzi o środowisko, poza warunkami pracy też ciężko je nazwać zadowalającymi. Dziewczyny nie przepadają za nowymi osobami, są nieżyczliwe, obgadują, nie uczą tylko wymagają. Nowe osoby są zmuszone pracować pod presją.

Arnold
@Iwona 11.06.2018 22:28

Nowe osoby chodza w grubych jak na te pore roku fartuchach , koloru pomarancz.zeby byly widoczne 2dni szkolen i od 3 dnia , pracujesz na norme , ktora zostala tak wygorowana , ze te ilosci mozliwe bylyby do zrobienia , gdyby nie szlo sie do toalety i na przerwy .Jako nowa osoba nie masz normy , uczysz sie i patrzysz co Cie czeka , praca stojaca lub siedzaca , non stop pracujesz rekami , ze pod koniec nie wiesz jak sie nazywasz.To prawda , ze klimatyzacji nie ma jak i prawda jest , ze napic sie mozesz tylko przy pnkt wodopoju , oczywiscie pod kamera prawie w biegu ,placa kapke ponad minimum , ze netto wychodzi 1670 zl i do tego jest premia , praca 6 dni w tyg . Bo trzeba byc na nadgodzinach, wspolczuje i nie polecam

Ona
@Nicki Minaj 13.06.2018 17:49

Zgadzam się

tempo życia

Nikt tam nie dożyje do emerytury prędzej wykończy się psychicznie dostając po drodze nerwicy, albo mu ręce odpadną i plecy szlak trafi. Pozdro dla tych którzy pracują tam na siłę...

anonymous

Najlepsze jest to że nawet więźniowie nie chcą tu robić :D

Ania

Witam wszystkich, mam pytanko i będę wdzięczna za wszystkie szczere odpowiedzi:) Myślę o złożeniu cv do waszego zakładu, bo mam pracę ale bardzo słabo platna.. Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak realnie wyglądają u was zarobki, nadgodziny itd? Przyjmują pod zakład czy przez agencje? Pozdrawiam:)

Akcent
@Ania 19.06.2018 21:49

Który zakład Panią interesuje, w wapienicy, na komorowickiej a może w wieprzu w okolicach Żywca ?;-).

Ania
@Akcent 20.06.2018 14:52

No w wieprzu :)

Akcent
@Ania 20.06.2018 22:14

około 2 tyś na rękę na początek co roku podwyzki w okolicach 100 brutto, wczasy pod grusza i na swieta Bożego narodzenia tysiak wpada na konto, na wielkanoc koszyk ze smakołykami. W miarę czysto, niestety to jest korporacja i zawsze będą z Ciebie chcieli wycisnąć jak najwięcej. Normy wysokie i wymagania brygadzistów przez co nie kiedy atmosfera pracy na tym cierpi. W lecie duchota na hali a w zimie małe temperatury. Praca 3 zmiany od pon do piątku, jak są wekendy to płatne 100% nocne nadgodziny równiez, a normalnie to 50% wiecej , rzadziej do wybrania za dzien wolny w tygodniu. Kierownik inżynierowie i jakość wporządku, częste audyty wtedy jest nerwowo bo trzeba wszystko robić"idealnie" papiery powypełniane i porządek musi być. Praca monotonna i z biegiem czasu nudna więc raczej nie dla osób ambitnych.

Ania
@Akcent 21.06.2018 20:42

dzięki wielkie za pomoc:)

Ona

TI BB Wapienica: Rozmowa kwalifikacyjna najpierw cała grupa, przedstawienie warunków zatrudnienia wraz z jego składnikami. Następnie 10 minut na hali produkcyjnej. Hala czysta i zadbana. Dyrektor zapewniał że klimatyzacja idzie cały czas a jak weszliśmy na hale była wyłączona. Tak więc włączana jest tylko na czas audytów. Nadgodziny i weekendy dla chętnych a rzeczywistość wygląda tak, że teoretycznie nie musisz ale jak odmowisz to nie licz, że długo tam popracujesz. Rozmowa indywidualna zostawia bardzo wiele do życzenia. Rozmówca bardzo arogancki i niekompetentny, traktuje ludzi przedmiotowo. Kierownik na hali wporzadku.

Stefan
@Ona 15.06.2018 11:24

Cały TI..kolesiostwo i du..włastwo. Ludzie dla siebie są niemili, kopią pod sobą dołki i robią sobie nazłość. Norma w tej firmie. Cieszę się , że już tam nie pracuję, jestem głupi , że spędziłem tam tyle czasu...

Anonim

Czy wie ktos jakie sa doplaty do paliwa , premie jakies dodatki pieniezne ?

anonymous
@Anonim 11.06.2018 15:01

transport masz za darmo jak przyjedziesz na rowerze

Były Pompiarz

Słyszałem, że Pan Kierownik Dyrektor w wapienicy sie postarał o ładne podwyżki dla pracowników ;-)

Neska

Czy to prawda że w czerwcu podwyżki? To Komorowice?

Anonim

Czy młodemu człowiekowi opłaca się tam iść pracować ? Jaka jest atmosfera? Dlaczego w Bielsku mówią, że na Wieprzu nie przyjmują bo jest komplet a normalnie ludzie tam się dostają?

Rysiek
@Anonim 05.06.2018 15:42

Daj sobie spokój z TI

Anonim
@Rysiek 05.06.2018 21:52

Dlaczego odradzasz? Powiesz coś wiecej?

Ula.K
@Anonim 05.06.2018 15:42

Ja też odradzam , lipa totalna, szkoda czasu...

Iwona

Obecnie w Internecie można znaleźć ofertę pracy na stanowisko: operator maszyn i urządzeń - profilowanie termiczne. Czy możecie powiedzieć coś na temat tego stanowiska? Pracodawca oprócz umowy o pracę oferuje bogaty pakiet socjalny oraz nagrody jubileuszowe. Jak to wygląda w rzeczywistości? @rumer, piszesz o dużym hałasie i dużych temperaturach. Czy na działach o zwiększonym hałasie pracownicy są zaopatrzeni w odpowiednie ochraniacze słuchu? Czy pomieszczenia są klimatyzowane?

Praktykant
@Iwona 28.05.2018 16:04

Iwona, profiluja tylko faceci, co do hałasu to masz stopery, brak klimatyzacji, ustronianka na ochlode

rumer

Duży hałas zwłaszcza na niektórych działach, zaduch na hali w lecie temperatura na piecach MASAKRA, przepracujesz tak z 10lat i jesteś wrakiem do tego ta praca otępia i kompletnie nie rozwija, ludzie są niemili i nerwowi no bo co się dziwić jak muszą tak pracować, co chwilę ktoś siedzi na L4 i trudno się temu dziwić... Na pierwszą pracę dla młodego ok, ale tylko na parę miesięcy.

r123

Brak szacunku do zwykłego pracownika, ciągłe podwyżki norm zwłaszcza na piecach gdzie praca latem to masakra, przerwa jedna 20min na moim dziale nie ma dodatkowej przerwy choćby 10min te automaty z kawą są chyba tylko dla biurowych. Obgadywanie i wyśmiewanie się z tych "słabszych" jak kierownik podpuści brygadzistę, lidera to później on wyżywa się na pracownikach do tego kamery jak w jakimś zakładzie karnym. Praca właściwie tylko na chwilę dla młodych mieszkających z rodzicami bo za te 2tyś to raczej godzenie się na biedę, jeśli już pracować fizycznie to lepiej z tego kraju uciekać za granicę, bo w ti poland to można się garba dorobić co najwyżej...

neo1

Właśnie likwidują ostatni normalny dział opla cześć pracowników się zwolni tych co zostają wywalają na piece i każą pracować z więźniami ciągłe rzucanie po innych działach bo nie ma roboty, robią co im się podoba! traktują gorzej niż murzynów. Atmosfera w tej firmie jest coraz gorsza winę za to ponosi kierownictwo i dyrekcja która niedawno się zmieniła, ciągłe zmiany przeprowadzki na okrągło coś przenoszą niektóre maszyn stoją od roku w ogóle nieużywane. Ta praca to jeden wielki stres! osoby pracujące tam są w nerwach, wyżywają się na innych i obgadują kogo popadnie!

Iwona

@gość, może powiesz coś więcej na temat powodów swojego rozczarowania po ostatnim zebraniu. Wtedy jest szansa, że ktoś jeszcze zajmie stanowisko w tej sprawie i może to będzie impuls do jakiejś zmiany.

dobra zmiana

W biedronce na 2 zmiany zarabiają 2450 na rękę a w tym śmiesznym zakładzie ledwo 2000 na 3 zmiany przy piecach dramat

Nowy

Praca byłaby ok gdyby nie niektóre starsze pracownice które nie mogą chyba ścierpieć,nowych, uczących się osób.Ciagle dogadywania i obgadywania za plecami są nie do zniesienia i dlatego tak dużo nowych osób po prostu rezygnuje.

Zostaw opinię o TI Poland Automotive - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TI Poland Automotive