TI Poland Automotive

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 199 ocen.

TI Poland Automotive
3 199

Opinie o TI Poland Automotive

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TI Poland Automotive

Ania

Witam wszystkich, mam pytanko i będę wdzięczna za wszystkie szczere odpowiedzi:) Myślę o złożeniu cv do waszego zakładu, bo mam pracę ale bardzo słabo platna.. Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak realnie wyglądają u was zarobki, nadgodziny itd? Przyjmują pod zakład czy przez agencje? Pozdrawiam:)

   
Ania
@Akcent 21.06.2018 20:42

dzięki wielkie za pomoc:)

   
Iwona

Czy na forum są osoby, które mogą wypowiedzieć się na temat pracy w firmie TI Poland Automotive merytorycznie? Piszecie bardzo ogólnie i takie komentarze nie mówią zbyt wiele osobom szukającym tutaj opinii o pracodawcy. Przekazanie informacji dotyczących chociażby kwestii umów, wynagrodzenia, dodatkowych benefitów pozapłacowych, mogą okazać się bardzo cenne dla osób, które chcą zaaplikować do firmy.

   
Arnold
@Iwona 11.06.2018 22:28

Nowe osoby chodza w grubych jak na te pore roku fartuchach , koloru pomarancz.zeby byly widoczne 2dni szkolen i od 3 dnia , pracujesz na norme , ktora zostala tak wygorowana , ze te ilosci mozliwe bylyby do zrobienia , gdyby nie szlo sie do toalety i na przerwy .Jako nowa osoba nie masz normy , uczysz sie i patrzysz co Cie czeka , praca stojaca lub siedzaca , non stop pracujesz rekami , ze pod koniec nie wiesz jak sie nazywasz.To prawda , ze klimatyzacji nie ma jak i prawda jest , ze napic sie mozesz tylko przy pnkt wodopoju , oczywiscie pod kamera prawie w biegu ,placa kapke ponad minimum , ze netto wychodzi 1670 zl i do tego jest premia , praca 6 dni w tyg . Bo trzeba byc na nadgodzinach, wspolczuje i nie polecam

   
Ona

TI BB Wapienica: Rozmowa kwalifikacyjna najpierw cała grupa, przedstawienie warunków zatrudnienia wraz z jego składnikami. Następnie 10 minut na hali produkcyjnej. Hala czysta i zadbana. Dyrektor zapewniał że klimatyzacja idzie cały czas a jak weszliśmy na hale była wyłączona. Tak więc włączana jest tylko na czas audytów. Nadgodziny i weekendy dla chętnych a rzeczywistość wygląda tak, że teoretycznie nie musisz ale jak odmowisz to nie licz, że długo tam popracujesz. Rozmowa indywidualna zostawia bardzo wiele do życzenia. Rozmówca bardzo arogancki i niekompetentny, traktuje ludzi przedmiotowo. Kierownik na hali wporzadku.

   
Stefan
@Ona 15.06.2018 11:24

Cały TI..kolesiostwo i du..włastwo. Ludzie dla siebie są niemili, kopią pod sobą dołki i robią sobie nazłość. Norma w tej firmie. Cieszę się , że już tam nie pracuję, jestem głupi , że spędziłem tam tyle czasu...

   
Anonim

Czy wie ktos jakie sa doplaty do paliwa , premie jakies dodatki pieniezne ?

   
anonymous
@Anonim 11.06.2018 15:01

transport masz za darmo jak przyjedziesz na rowerze

   
Były Pompiarz

Słyszałem, że Pan Kierownik Dyrektor w wapienicy sie postarał o ładne podwyżki dla pracowników ;-)

   
Neska

Czy to prawda że w czerwcu podwyżki? To Komorowice?

   
Anonim

Czy młodemu człowiekowi opłaca się tam iść pracować ? Jaka jest atmosfera? Dlaczego w Bielsku mówią, że na Wieprzu nie przyjmują bo jest komplet a normalnie ludzie tam się dostają?

   
Ula.K
@Anonim 05.06.2018 15:42

Ja też odradzam , lipa totalna, szkoda czasu...

   
Tamjestlepiej

Od niedawna nie jestem już pracownikiem TI i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy , polecam zmianę pracy, są lepsze miejsca. Najbardziej w tej firmie przeszkadzało mi kolesiostwo , du*owłastwo i dziwne układy Mul***rmu.

   
Iwona

Obecnie w Internecie można znaleźć ofertę pracy na stanowisko: operator maszyn i urządzeń - profilowanie termiczne. Czy możecie powiedzieć coś na temat tego stanowiska? Pracodawca oprócz umowy o pracę oferuje bogaty pakiet socjalny oraz nagrody jubileuszowe. Jak to wygląda w rzeczywistości? @rumer, piszesz o dużym hałasie i dużych temperaturach. Czy na działach o zwiększonym hałasie pracownicy są zaopatrzeni w odpowiednie ochraniacze słuchu? Czy pomieszczenia są klimatyzowane?

   
Praktykant
@Iwona 28.05.2018 16:04

Iwona, profiluja tylko faceci, co do hałasu to masz stopery, brak klimatyzacji, ustronianka na ochlode

   
rumer

Duży hałas zwłaszcza na niektórych działach, zaduch na hali w lecie temperatura na piecach MASAKRA, przepracujesz tak z 10lat i jesteś wrakiem do tego ta praca otępia i kompletnie nie rozwija, ludzie są niemili i nerwowi no bo co się dziwić jak muszą tak pracować, co chwilę ktoś siedzi na L4 i trudno się temu dziwić... Na pierwszą pracę dla młodego ok, ale tylko na parę miesięcy.

   
r123

Brak szacunku do zwykłego pracownika, ciągłe podwyżki norm zwłaszcza na piecach gdzie praca latem to masakra, przerwa jedna 20min na moim dziale nie ma dodatkowej przerwy choćby 10min te automaty z kawą są chyba tylko dla biurowych. Obgadywanie i wyśmiewanie się z tych "słabszych" jak kierownik podpuści brygadzistę, lidera to później on wyżywa się na pracownikach do tego kamery jak w jakimś zakładzie karnym. Praca właściwie tylko na chwilę dla młodych mieszkających z rodzicami bo za te 2tyś to raczej godzenie się na biedę, jeśli już pracować fizycznie to lepiej z tego kraju uciekać za granicę, bo w ti poland to można się garba dorobić co najwyżej...

   
neo1

Właśnie likwidują ostatni normalny dział opla cześć pracowników się zwolni tych co zostają wywalają na piece i każą pracować z więźniami ciągłe rzucanie po innych działach bo nie ma roboty, robią co im się podoba! traktują gorzej niż murzynów. Atmosfera w tej firmie jest coraz gorsza winę za to ponosi kierownictwo i dyrekcja która niedawno się zmieniła, ciągłe zmiany przeprowadzki na okrągło coś przenoszą niektóre maszyn stoją od roku w ogóle nieużywane. Ta praca to jeden wielki stres! osoby pracujące tam są w nerwach, wyżywają się na innych i obgadują kogo popadnie!

   
Iwona

@gość, może powiesz coś więcej na temat powodów swojego rozczarowania po ostatnim zebraniu. Wtedy jest szansa, że ktoś jeszcze zajmie stanowisko w tej sprawie i może to będzie impuls do jakiejś zmiany.

   
dobra zmiana

W biedronce na 2 zmiany zarabiają 2450 na rękę a w tym śmiesznym zakładzie ledwo 2000 na 3 zmiany przy piecach dramat

   
Nowy

Praca byłaby ok gdyby nie niektóre starsze pracownice które nie mogą chyba ścierpieć,nowych, uczących się osób.Ciagle dogadywania i obgadywania za plecami są nie do zniesienia i dlatego tak dużo nowych osób po prostu rezygnuje.

   
anonymous

Kilka przydatnych informacji dla chcących przyjąć się do ti. - Zarobki na start 2100 zł. - Praca przy piecach bardzo wysoka temperatura w lecie. -Praca z osobami z zakładu karnego (brak ludzi chcących pracować w takich warunkach za takie pieniądze) - Połowa zakładu pracuje od 5-13, 13-21, 21-5 (znalezienie kogoś na dojazdy praktycznie zerowa) - Podwyżki "o ile uda Ci się załapać" może dostaniesz 50 zł, po przepracowaniu 12 miesięcy. -Kamer więcej niż w Big Brotherze, skończysz prace 15 min przed końcem zmiany to od razu tel do kierownika czemu pracownik nie pracuje do końca.

   
anonymous
@zofia 26.04.2018 14:56

Brutto

   
Iga

No cóż nikt na siłę nie trzyma w firmie, może trzeba zmienić pracę i nie psuć atmosfery?

   
ala

czy są przyjęcia do wieprza? jakie zarobki?

   
GOŚĆ

Kolejne zebranie na którym nasze kierownictwo udowodniło że jesteśmy dla nich tylko białymi MURZYNAMI - robolami bez mózgu za pomocą których osiąga się własne CELE i ZYSKI.

   
Meksyk

Jedno wielkie cygaństwo !!! Obiecują jak wszędzie... zarobki nic specjalnego jeśli chcesz zarobić to musisz wszystkie niedzielę robić i nadgodziny .. masakra jakaś. Zero życia prywatnego .NIE JESTEM ROBOTEM ????????

   
Tomasz

Wysokość zarobków to bardzo indywidualna sprawa i na forum nikt nie podpowie!

   
Radek

Witam, Pojawiła się oferta pracy na stanowisko Specjalista Metrolog. Proszę o informację jak w praktyce wygląda praca na tym stanowisku i jakiego rzędu zarobków można się spodziewać? Dzięki.

   
Ktosiek

Są teraz przyjęcia do zakładu w wapienicy? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna ?

   
anonymous
@Ktosiek 08.03.2018 10:45

Dlugo. Najpierw wspólną rozmowa np 30 osób, potem 10 min na produkcji a następnie każdy ma indywidualna rozmowe. Stawka podstawowa minimalna krajowa, dość spoko Social, pewnie jest ale pewności nie masz że dostaniesz.

   
lucluc

Dziwna firma - wysyłałem kilka razy swoje CV (mam doświadczenie) i nigdy mnie nawet na rozmowę kwalifikacyjną nie zaprosili. Widocznie mają dość ludzi lub im nie odpowiadam

   
Meksyk
@lucluc 13.03.2017 07:30

A masz wpisane w cv że zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych ???? Ja nie masz to możesz czekać do śmierci... Haha

   
Kandydat

Cześć wszystkim ! Mam pytanie odnośnie rozmowy o prace. Kto przeprowadza rozmowę na stanowisko operatora? Sama Pani kadrowa?

   
Lolo

Witam! Potrzebuje adres mailowy do kadr do Ti do Bielska Dzięki i pozdrawiam;)

   
becia

A jak tam pani sołtysek która co chwila jest na L4 i mamy na nią robić? Samym podlizywaniem tu nie dasz rady

   
becia
@Jazanią 07.02.2018 16:15

Ale nikt tyle nie siedzi na L4 co ty... Dyrekcja powinna się tym zająć...

   
Karol

Będzie znacznie lepiej jak każdy zajmie się swoimi obowiązkami. Do oceny dyrektora niektórym jest za daleko.

   
Szczery
@Karol 17.01.2018 15:08

Napisał Karol zarządca

   
Beata

Witam, wie ktoś może czy są przyjęcia do zakładu w Wieprzu?

   
anonymous
@Beata 14.12.2017 11:43

Ja też chciałbym się dowiedzieć czy są albo będą przyjęcia?

   
abee

Czy ktoś dojeżdża z Bielska do Wieprza i chciałby mnie zabierać po drodze, oczywiście za odpowiednią opłatą ;) Mieszkam w rejonach Magury, Gemini. Interesuje mnie dojazd na godzine 6-7.

   

Zostaw opinię o TI Poland Automotive - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TI Poland Automotive