MARPOL
3 210 6 1

Opinie o MARPOL

Filtruj opinie po kryteriach:

Lili
 Opinia

Warunki nie są złe , praca też nie . Nie ma warunków szkodliwych jest ok. Brygadzisci większość jest w porządku ale i jest kilku co ma się za bustwo zwłaszcza na montażach jedna mądrzejsza od drugiej a mają same reklamacje.

Pomocna?
.
 Opinia
@Lili 08.03.2019 10:27

A piece lutownicze nie są szkodliwe?

Pomocna?
TakNie
Frania
 Opinia
@. 11.03.2019 09:33

Na piecu warunki szkodliwe? Jakiś żart hahaha

Pomocna?
Looz
 Opinia
@. 11.03.2019 09:33

Przeciez musza byc jakies wentylatory i nie wdychasz tego

Pomocna?
TakNie
Piecowa
 Opinia
@Looz 13.03.2019 15:49

A co Ty chcesz wdychać ciepłe powietrze? Bo poza tym nie ma nic !

Pomocna?
TakNie
Never
 Opinia
@Lili 08.03.2019 10:27

Jedna jest i taka co humoru nigdy nie ma i chodzi cały czas z ustawiaczem u nogi. Najgorszy brygadzista u jakiego pracowałam żadnej pomocy tylko humorki pokazuje. Nikt mnie do niej nawet siła nie zaciągnie.

Pomocna?
1956
 Opinia
@Piecowa 13.03.2019 17:23

No racje masz

Pomocna?
TakNie
spawacz
 Opinia
@Lili 08.03.2019 10:27

a strefa lutowania? spawalnicza? piły? powietrze? wszystko w tej firmie jest "szkodliwe", wchodząc na hale, w których spawalnie również są i nie są oddzielone oraz nie mają odpowiednich "nawiewów" powodują to, że wdychamy toksyny bądźcie świadomi ludzie

Pomocna?
Efgha
 Opinia

Czy mógłby mi ktoś (tylko merytorycznie) opowiedzieć o warunkach w Marpolu?

Pomocna?
TakNie
idź idź
 Opinia
@Efgha 13.02.2019 17:31

sprecyzuj pytanie, jakie stanowisko cie interesuje?

Pomocna?
TakNie
Mikos
 Opinia
@idź idź 18.02.2019 12:23

Ja widzialem oferte na produkcje . jest tam ok?

Pomocna?
TakNie
Były pracownik ????
 Opinia
@Mikos 28.02.2019 09:05

Już oferta na produkcję? A dopiero co tyle osób zwolnili ???? jak chcesz przychodzić na zmianę i dostać scierke do ręki i wycierac półeczki przez 8h to spoko albo brać urlop bezpłatny bo co chwila bo przyjdziesz do pracy i brygadzista Ci powie nie mam pracy dla Ciebie jak i dla kolejnych 15 osób ????

Pomocna?
TakNie
...
 Opinia
@Były pracownik ???? 06.03.2019 21:44

spoko, biorę tę fuchę w ciemno

Pomocna?
TakNie
JednoStanowisko
 Opinia

Starzy pracownicy są zwalniani albo zwalniają się sami. Nowi nie są zatrudniani. Pracy w zakładzie nie ma, ludzie się pałętają bez celu. Świetne zarządzanie firmą! Na co wam dwie zmiany? Nawet dla jednej roboty nie ma.

Pomocna?
ID
 Opinia
@JednoStanowisko 25.02.2019 19:06

źle ci z tego powodu?

Pomocna?
TakNie
Wolny
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@ID 26.02.2019 10:47

A ma byc dobrze? Idziesz do pracy i nie wiesz co dalej. Czy wysla cie na urlop a moze zwolnienie wręczą. Nie wiem co sie stało z tym zakładem.

Pomocna?
TakNie
baks
 Opinia
@Wolny 26.02.2019 10:52

Kazdy zaklad czasem ma jakis przestuj czy slabszy okres ale zeby od razu wrozyc upadek... panowie spokojnie marpol nie stoi od wczoraj

Pomocna?
Luz blues
 Opinia
@baks 27.02.2019 10:47

Zdecydowanie tak. Niektóre zakłady mają przestoje w lecie, inne zimą. Nie teraz to za chwilę ruszy się robota i pewnie nie będzie wiadomo w co ręce włożyć. Nie panikujcie.

Pomocna?
Max
 Opinia
@Luz blues 27.02.2019 11:29

Tylko, że ten "przestój" ciągnie się już od zeszłego roku, jakbyś nie zauważył.. W tej firmie nigdy nie było kultury technicznej, tylko prowizorka wieczna. Stąd taka sytuacja..

Pomocna?
Śliwa
 Opinia
@Max 28.02.2019 21:38

Zeszły rok był ledwo 2 miechy temu, raz jest hossa raz jest bessa ale nie ma co siać paniki

Pomocna?
TakNie
maciek
 Opinia
@Śliwa 01.03.2019 08:47

ta firma dizlem stala dizel pada marpol tez szkoda.

Pomocna?
sebek
 Opinia
@maciek 01.03.2019 12:17

Jakoś cieżko mi w to uwierzyć... potężne firmy nie padają ot tak przy pierwszym lepszym kryzysie.... to chwilowe mowie wam...

Pomocna?
TakNie
Mikołaj
 Opinia
@JednoStanowisko 25.02.2019 19:06

Pracy nie ma w całym automotive bystrzaku. Kryzys dopiero jest przed nami...

Pomocna?
TakNie
maciek
 Opinia
@Mikołaj 01.03.2019 18:40

po pierwsze Marpol nie jest potężną firmą. po drugie jest bardzo zle zarzadzana juz z poziomu kierownikow zmiany. po trzecie jest bardzo malo nowych kontraktow plus do tego wszystkiego firma ma dlugi niestety

Pomocna?
taka prawda
 Opinia
@maciek 05.03.2019 17:56

Tu idzie się na ilość nie na jakość Bo czemu innemu mają służyć dźwiganie norm na maksa Pracownik nie ma czasu pracować wg.cyklu kontroli aby wyłapać ewentualne braki na to trzeba pracować normalnie a nie w tak wysokim tępię szkoda że ci którzy nam podwyższają normy nie biorą odpowiedzialności za to że jest tyle braków bo całą winą obarczany jest operator który musi się tłumaczyć i za braki i za brak normy to jest chore Więc może powinni pomyśleć o zadbanie wysokiej jakości naszych wyrobów to uczyni nas firmą dobrą niż lecieć na ilość z bublami

Pomocna?
wróżka
 Opinia

Ruszy firma z kopyta za czas

Pomocna?
TakNie
Zly
 Opinia

Co z tymi dwoma zmianami? Wiadomo już coś konkretnie?

Pomocna?
TakNie
dobry
 Opinia
@Zly 22.02.2019 21:25

Pozyjemy zobaczymy nie panikujcie

Pomocna?
TakNie
Zainteresowana
 Opinia

To mają być tylko 2 zmiany?

Pomocna?
TakNie
Alvarez
 Opinia

@Pedro 10/10 teraz człowiek docenia. Markpol ile cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto cie stracił

Pomocna?
Works
 Opinia
@Alvarez 28.01.2019 09:11

Zakład to też ludzie, którzy w nim pracują i chyba tylko tego najbardziej żal jak z dnia na dzień zostajesz wyrzucony i opuszczasz ludzi z którymi się zżyłeś. To wszystko.

Pomocna?
job
 Opinia
@Works 31.01.2019 10:16

to spotkaj sie z nimi po pracy chociaż nie, zaraz, po co się spotkać jak można na wspólne ploteczki na goworku sie umowic :D

Pomocna?
TakNie
job
 Opinia

@czas pokaże niby nie ma za czym a jednak płaczą i (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Pro
 Opinia
@job 31.01.2019 15:10

podobno następny do zwolnienia idzie magazyn

Pomocna?
job
 Opinia
@Pro 02.02.2019 18:06

Trzeba otworzyć im oczy że powinni szukać zwolnień w biurach ledwo się tam mieszczą a nie na produkcji może niech się zajmą utrzymaniem ruchu przecież oni chodzą sobie wszędzie razem jak w związku dobrze ze nie za ręce ufff na nocnych zmianach chodzą ledwo żywi i szczerze co oni robią hmmm...??

Pomocna?
Pro
 Opinia
@job 02.02.2019 18:30

Najgorsze jest to że zwalniają naprawdę fajnych pracowników, wartościowych ludzi(usunięte przez administratora) To bardzo nie fair

Pomocna?
.
 Opinia
@job 02.02.2019 18:30

Tyle mądrych głów w biurach, a firma tonie.. coś jest tam nie tak.. wymyślają, że to, że nie ma pracy to wina tego, że mam złą instrukcję na stanowisku albo złą końcówkę w CKP.. Żenua.. Może przewietrzcie te biura, wymiencie na młodych, kreatywnych, co nie plotkują tylko pracują z otwartymi głowami

Pomocna?
idź idź
 Opinia

tylko ubierz sie cieplo jak już sie zdecydujesz isc strajkowac bo wiesz teraz pogoda taka zdradliwa

Pomocna?
TakNie
Ciekawa
 Opinia

Czy to prawda że wahadło , imadło czy jakoś tak się zwolnił bo kazano mu drukować zielone kartki ??

Pomocna?
Plotkara
 Opinia
@Ciekawa 08.02.2019 10:53

odpowiedz na miarę pytania znajdziesz na pudelek.pl

Pomocna?
TakNie
Aleksandra
 Opinia

Warto skladac cv? Opinie sa tak skrajne ze strach ale jak to mowia wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Jaka atmosfera ? Czy starzy pracownicy sie bardzo sie panosza ichodza z glowa w chmurach? W moim poprzednim zakladzie tak było ... Jak kierownictwo ? Szanuja ludzi?

Pomocna?
Dawid
 Opinia
@Aleksandra 23.01.2019 10:00

Zakład jak zakład. Wszędzie podobnie. Osobiście na kierownictwo nie narzekam. Mój jest niesamowitym sluzbistą, ale w zasadzie to i lepiej. A co do starych pracowników to wcale nie ma źle choć wiadomo że jak się ludzie widzą Przez większość dnia i wciąż w tym samym gronie to się z czasem spiecia robią. Normalka tak już z ludźmi jest i to dosłownie wszędzie. Składaj CV... Tu na dobrą sprawę wcale nie jest źle

Pomocna?
obserwator
 Opinia
@Aleksandra 23.01.2019 10:00

CV? Po co? Pracy nie ma i sie nie zanosi. Nerwówka ostatnio tylko i tyle. Wszyscy biegaja jak ze s...ą. Coś wisi w powietrzu, każdy to potwierdzi

Pomocna?
Dota
 Opinia
@Aleksandra 23.01.2019 10:00

składaj składaj, nie zastanawiaj się w końcu nic nie tracisz najwyżej nie odpowiedzą i tyle

Pomocna?
TakNie
Ewa
 Opinia
@Dota 23.01.2019 18:10

Zwolnienia są i to równo. Dziś jeden kolega poleciał znów... Nie ma angazów i nie będzie podobno. Ja jusz czegoś szukam

Pomocna?
TakNie
Dota
 Opinia
@Ewa 23.01.2019 21:21

już nie jusz... Ewa nie kompromituj się

Pomocna?
TakNie
U. R.
 Opinia
@Dota 24.01.2019 10:21

Żal mi cie @Dota niedosc że 2 dni temu to jeszcze wczoraj i dziś ładnie (usunięte przez administratora)ludzi :) z dnia na dzień zwalniać pracowników to troszkę nie fair wobec ludzi... Dać może troszkę czasu na znalezienie czegoś a nie taka śmieszna (usunięte przez administratora)żeby ino zabłysnąć tym wykształceniem zawodowym i sianem z butów :) Zwolnienia są bo brak zamówień, ludzie się poniewierają i są rzucani co chwilę na inne stanowiska, a normę z czegoś trzeba zrobić co nie? Ale i tak nie dostaniesz kodu ani nic bo przecież my nic nie robimy :) Związki mówiły że zwolnień nie będzie :D Jak się odniesiecie do kartki która wisiała na tablicy i daliście na stołówkę? Hmm :) PS. Przepraszam za ortografię i błędy :p

Pomocna?
Piter
 Opinia
@U. R. 25.01.2019 18:21

zwolnili kogoś dziś?

Pomocna?
TakNie
Pedro
 Opinia
@U. R. 25.01.2019 18:21

Najpierw jechali że Marpol to dziura a teraz plączą jak zwolnienia lecą hahaha

Pomocna?
TakNie
Piter
 Opinia
@Pedro 26.01.2019 16:12

A ty byś nie płakał jakby cie zwolnili z dnia na dzień może ktoś miał kredyty może akurat tej osobie praca odpowiadała miał normę a tu cię zwolnią za nic ?

Pomocna?
Cymbal
 Opinia
@Pedro 26.01.2019 16:12

Ale skad wiesz ze te osoby akurat narzekali zreszta kazdy marudzi ale gdyby im.niezalezalona pracy to sie sami zwolnili... Nie martwcie znajdziecoe nowa lepsza prace a zwalniac kogos z dnia na dzien to tez nie fer czlowiek by sobie robote szukal jakby wiedzial...

Pomocna?
Kamil T.
 Opinia

orientujecie się gdzie można znaleźć aktualne oferty pracy albo czy szukają kogoś u was i na jaki dział najlepiej się starać dostać?

Pomocna?
TakNie
tobi
 Opinia
@Kamil T. 15.01.2019 11:59

to samo pytanie ktos podpowie ???

Pomocna?
TakNie
Ghhjh
 Opinia
@tobi 24.01.2019 12:38

(usunięte przez administratora)!no zart naprawdę wymyslcie cos lepszego niz podawanie się za kandydatów. ŚMIESZNE Z WASZEJ STRONY

Pomocna?
Spawmen
 Opinia
@Ghhjh 24.01.2019 17:53

po co Kadry miałyby wstawiać taki wpis skoro nie ma zatrudnień w Marpolu tylko zwolnienia?

Pomocna?
TakNie
Emi
 Opinia

Czy to pewne że cały zakład przechodzi na dwie zmiany?

Pomocna?
TakNie
Ewa
 Opinia
@Emi 03.01.2019 11:09

tak i spore zwolnienia

Pomocna?
TakNie
Stefano
 Opinia
@Ewa 03.01.2019 22:01

Znowu zmyślone historie ...

Pomocna?
Fuk Uuu u
 Opinia
@Ewa 03.01.2019 22:01

Ty pierwsza polecisz :)

Pomocna?
Piter
 Opinia
@Fuk Uuu u 04.01.2019 21:04

Zwolenianie już są wszędzie i to widać. Ale prawda jest taka że jak się robi swoje i nie drze ryja to Cie nie zwolnią

Pomocna?
Natalia
 Opinia

Publikujmy na forum wyłącznie potwierdzone informacje. Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie MARPOL? Czy rzeczywiście zaszły w niej jakieś istotne zmiany? A może dopiero są wprowadzane? Ktoś ma rzetelne informacje na ten temat?

Pomocna?
TakNie
Teresa
 Opinia
@Natalia 10.01.2019 20:47

Jakie informacje są teraz tip top?

Pomocna?
TakNie
Jacek
 Opinia
@Teresa 10.01.2019 20:48

Zarobki zapewne - każdy musi jakoś przeżyć. To normalne że idziemy tam, gdzie więcej dostaniemy.

Pomocna?
TakNie
Mara
 Opinia
@Jacek 10.01.2019 20:52

Zarobki też, ale przede wszystkim niepewność zatrudnienia. Plotek namnożyło się tyle, że człowiek nie wie co się tak naprawdę dzieje. Mogłoby kierownictwo potraktować nas poważnie i coś ogłosić oficjalnie.

Pomocna?
Sand
 Opinia
@Mara 11.01.2019 07:40

O nie nie nie nuda. A tak to owiane tajemnicą z marginesem na ploteczki - chwilo trwaj :)

Pomocna?
TakNie
Pipi
 Opinia
@Emi 03.01.2019 11:09

Nie prawda nie przechodzi na dwie zmiany . Podobno mają być redukcję ustawiaczy i pracowników.

Pomocna?
TakNie
Stefano Italiano
 Opinia

Zmiany zmiany i jeszcze raz zmiany ... Ale chociaż ludzie zadowoleni ze brygadzisci co byli nie do ruszenia jednak się ruszyło. (usunięte przez administratora) . Brawo kadry!

Pomocna?
Natalia
 Opinia
@Stefano Italiano 01.12.2018 12:10

Czy powiesz nam coś więcej na temat zmian, jakie obecnie zachodzą w MARPOLu? Wspominasz o zmianach kadrowych, jednak czy to wszystko? Czy w innym sektorze pracy także zaszły lub dopiero zajdą jakieś zmiany, o których Ci wiadomo?

Pomocna?
Bolek
 Opinia
@Natalia 01.12.2018 15:25

Tak, mam nadzieje, może w końcu Ciebie zwolnią i zacznie się lepszy okres dla firmy.

Pomocna?
Emi
 Opinia
@Stefano Italiano 01.12.2018 12:10

Nie wszyscy brygadziscy są tacy wredni. Kasia jest wymagająca ale też wie jak tobie pomóc w wyrobieniu normy-a o to chyba chodzi. Mam nadzieję że nadal będzie na tym stanowisku.

Pomocna?
Sonia
 Opinia
@Stefano Italiano 01.12.2018 12:10

Popieram. Powymieniac na facetów będzie mniej konfliktów podrzucania braków i reklamacji . Jedna drugiej na złość robi i są same reklamacje.

Pomocna?
Lilia
 Opinia
@Emi 01.12.2018 23:09

Wątpię że ktoś miał na myśli (usunięte przez administratora).

Pomocna?
Aleksandra
 Opinia

Za dużo kobiet ma władzę w tej firmie a co za tym idzie ? Konflikty i reklamacje.

Pomocna?
nadzieja
 Opinia
@Aleksandra 03.12.2018 14:49

Dać mniejsze normy na pakowaniu i szczelnościach Kto mądry daje wysokie normy i oczekuje dobrej jakości Reklamacje będą bo nie ma takiego geniusza co zrobi szybko i dobrze zawsze coś umknie przy tak wysokiej normie a jeszcze mają pretensje jak ktoś robi dobrze ale nie ma normy

Pomocna?
lolipop
 Opinia
@nadzieja 03.12.2018 17:20

ten zaklad upada a ty mniejsze normy chcesz ?

Pomocna?
TakNie
lolipop
 Opinia
@nadzieja 03.12.2018 17:20

ten zaklad upada a ty mniejsze normy chcesz ?

Pomocna?
TakNie
Technolog
 Opinia
@nadzieja 03.12.2018 17:20

A na liście wszyscy świecą na zielono z normami każdy 100%. Ale nadal źle .

Pomocna?
nadzieja
 Opinia
@Technolog 03.12.2018 18:20

Nie wszyscy tylko ci którzy mają gdzie jeszcze nadrobić jak by tak zabronili nadrabiać to chyba tylko giętarki byly by na zielono bo tam pracuje maszyna i obslugujesz dwie i zawsze masz 100 % i jeszcze masz dla ustawiacza normę

Pomocna?
Maciek
 Opinia
@nadzieja 03.12.2018 19:23

(usunięte przez administratora) widac jak poinformowana jestes. ustawiacze sie nie rozpisuja a nadmiar godzin idzie na nierobow ktorzy nie maja normy.

Pomocna?
Felek
 Opinia
@Maciek 03.12.2018 21:24

Na nierobów ????. Zaraz idzie stwierdzić że nie pracujesz na produkcji ....

Pomocna?
maciek
 Opinia
@Felek 03.12.2018 21:46

popatrz dokładnie ilu jest nierobów. strefa porsche, wszelkiego rodzaju kalibracje. ludzie kończą pracę godzinę przed czasem . co chwilę na fajeczke plus.kawusia chore to wszystko

Pomocna?
Andrzej
 Opinia
@maciek 04.12.2018 09:12

To zapraszam na strefę Porsche .Tam dziewczyny zaciskają własnymi rękoma spinki na Pakowaniach i sobie teraz pomyśl zaciśnij sobie np 1000szt na dzień to długo byś nie popracował bo zaraz rąk nie czujesz .Weryfikacja tam też naciągasz rury aby były zgodne.Już jeden przypadek był że wyskoczył chłopakowi palec i do dzisiaj go ma nie sprawny.Albo Montaż Porsche tam strzelają spinki na montażach jak źle sobie ją założysz i zaciśniesz to ci taka strzeli w palec to zaraz masz bordowy.Szczelność to już ogólna tragedia raz ze ciężko wyciągnąć taka rurę gumowa a dwa niekiedy pracujesz na kodach Hutchinsona zamiast na dwóch płytach to na jednej i jak tu wyrobić normę ?? I jak teraz uważasz że tam pracują nieroby pomyśl pierwsze podowiaduj się jak tam pracują a potem ich tak nazywaj !!!!

Pomocna?
Andrzej
 Opinia

To może nim niech się zajmą ale proszę cię szanuj tam te osoby bo naprawdę ciężko pracują.

Pomocna?
TakNie
Nicole
 Opinia

Zgodzę się co do ustawiaczy pracownikow już nie bo ciężko pracująna M1 też są nie lepsi . Najlepszy jest ten ustawiacz z montaży co taki napięty chodzi i buja się jak wahadło narzeka pod automatem zawsze jak mu jest źle.

Pomocna?
Ona
 Opinia

Widze, że kolega tutaj to ma pojęcie o wszystkim skoro tak łatwo przychodzi mu ocenianie ludzi, ja osobiście jak poznałam pana " grubego" od Śliwy 3 lata moge stwierdzić, że nie ma w tej firmie drugiej tak pomocnej i dobrze weryfikującej osoby, przez ostatnie 3 lata mojej pracy widziałam jak ten człowiek naprawił i zweryfikował więcej rur niż ty kiedykolwiek wyprodukowałeś w tej firmie, kończy i nic nie robi od 21.00? A nikt nie zauważył jak pomaga przygotować strefe, obluguje moďułe czy przebraja szczelność bo brygadzistka ma pełno braków do ogarnięcia, każdego napinacza serdecznie zapradzam spróbować go zastąpić!!!.

Pomocna?
Ona
 Opinia

Jeżeli firma karała by te osoby które jeszcze chcą coś zrobić poza tym co mają w umowie o prace to już wcale by to nie funkcjonowało, szczególnie, że od poniedziałku strefa jest bez ustawiacza :), ty chyba naprawdę nie masz bladego pojęcia jak wygląda ilość braków na strefie Porsche, gdyby nie ten "gruby" to w zeszłym tygodniu poleciało by do złomu więcej rur z hutchinson niż giętarki robią przez cały tydzień. Także gościu ogarnij (usunięte przez administratora) i złap się roboty.

Pomocna?
PORSCHE
 Opinia

Tyyy (usunięte przez administratora)jak już piszę się (usunięte przez administratora)PORSCHE !!! .A jak ci się nie podoba to idz do (usunięte przez administratora)i powiedz co cię boli a nie wypowiadaj się o kimś na forum (usunięte przez administratora).

Pomocna?
Ustawiacz
 Opinia

Gosciu ty uważaj tam żeby Ci sie od tego spinania nie usrało przypadkiem w majtki, jak Ci tak źle i niedobrze to nikt Cie tu na siłe nie trzyma, droga wolna.

Pomocna?
Kacka
 Opinia
@Stefano Italiano 01.12.2018 12:10

Każdy wie kim jest osoba pod pseudonimem Stefano Italiano- naprawdę nie trudno się domyśleć :) Także dwa razy pomyśl zanim zaczniesz wypisywać swoje żale, a najlepiej kup sobie maść na ból dup...ska i się w końcu zwolnij jak masz już inną robotę nagraną o której gadasz już od wakacji ;) Takich du...wlazów i plotkarzy jak Ty powinno się usuwać z każdej firmy żeby nie psuli nerwów i atmosfery innym. Chwyć się lepiej roboty, wyciąg kija z d..py, a nie goń za "nową" brygadzistką jak piesek żeby potem jej d...ę obrabiać przed innymi ;) A swojej byłej brygadzistce powinieneś dziękować za to, że tak długo tolerowała Twoje zachowanie i podejście do pracy. Akurat pani A. to stanowisko należy jak żadnej innej, bo swoją wiedzą i doświadczeniem Ty nie dosięgasz jej do kostek. Nie pozdrawiam i liczę, że w końcu znikniesz z naszej zmiany, bo ludzie nie mogą Cię już słuchać i na Ciebie patrzeć ;)

Pomocna?
Krysia
 Opinia
@Kacka 07.12.2018 10:18

Coraz głupsze te komentarze najlepsze jest jak ktoś piszę o niepokalanej czyjejś wiedzy i mądrości . Pewnie same brygadzistki o sobie tak piszą ... Szkoda że tej wiedzy mądrości i umiejętności na co dzień nie widać ...

Pomocna?
maciek
 Opinia
@Krysia 07.12.2018 14:27

to jak wiesz kim jest stefano napisz

Pomocna?
TakNie
maciek
 Opinia

no fajeczka co godzine a kto nam zabroni ?

Pomocna?
TakNie
Bujak
 Opinia
@Kacka 07.12.2018 10:18

Ważne że każdy wie że autorem tekstu jest (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Święty Mikołaj
 Opinia

I jak? Zadowoleni z funduszy "na rybe" ?

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia
@Święty Mikołaj 19.12.2018 19:46

A były...? Ktos już dostał?

Pomocna?
babka
 Opinia
@Święty Mikołaj 19.12.2018 19:46

Na rybę chyba będzie ale babki nie a szkoda to była ładna tradycja Marpola od samego powstania zakładu zawsze była na święta babka Jej brak może faktycznie oznaczać że nie ma funduszy ale gdyby tak od początku nowej hali pozakładali chociaż na parterze czujniki na światło w toaletach światło nie świecilo by się non stop woda w w niektórych toaletach leci non stop nikt się tym nie interesuje to są ogromne koszty a ochrona środowiska tyle wody idzie do ścieków.Nie rozumie dlaczego wyrzucamy dobry jeszcze papier do śmieci zamiast wykorzystać go jeszcze tam gdzie można czyli giętarki formowanie zgrzewarki tak samo folia na pojemniki szare raz użyta idzie do kosza a przecież giętarki formowanie piły czyli wszystko to co nie idzie od razu do pakowania może używać jeszcze dobry papier czy folie kilkukrotnie i tu nasuwa się pytanie o WCM ochrona środowiska przecież za śmieci płacimy sporo a można by mniej i wtedy kasa na babkę by była i starczyło by jeszcze na więcej

Pomocna?
Ewa
 Opinia
@babka 20.12.2018 12:11

WCM?

Pomocna?
TakNie
maciek
 Opinia
@Ewa 20.12.2018 20:01

władowali kase w wcm i psu w (usunięte przez administratora)poszlo. (usunięte przez administratora) oni to ogarniali braklo ich to (usunięte przez administratora) !!!

Pomocna?
E.mmm
 Opinia
@Święty Mikołaj 19.12.2018 19:46

Tak nawet bardzo zadowolona jestem !!!! Niektórym nic nie pasuje

Pomocna?
Szum
 Opinia
@E.mmm 23.12.2018 18:46

O ty byłaś i będziesz ograniczonym sztucznym (usunięte przez administratora).

Pomocna?
TakNie
E.mmm
 Opinia
@Szum 02.01.2019 18:13

A ty nie popusc czasem zazdrosniku ;)

Pomocna?
TakNie
Księżycowy
 Opinia

Jak w Marpolu da sue robic jak po zmianach? premie będą ?

Pomocna?
Lucek
 Opinia

Nadwyrężyłem sobie bark od niesienia wielkiej torby że smakołykami jakie otrzymały moje dzieci na mikołaja . Czy przysługuje mi 100% L4 ?

Pomocna?
Natalia wez sie wypowiedz
 Opinia

Go work się rozkręca. Po grudniowej wypłacie nagrody i pseudo 200brutto na święta. Może nadążyć z wczytywaniem wpisów.hahaha. Dzieciaki super mikolajki maja przecież ,na święta też będzie super znowu jak co roku was rozpuszczą i powiedzą że gdzie indziej nic nie maja. Lub ulubiony tekst stołko-pierdów wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ogłosili razem ze związkami że 60 osób będzie mniej w 2019. A dzisiaj biegają po formowaniach żółte kamizelki wiec moze na temat pracy i polityki naszych premi w końcu na forum napisze szanowna pani Natalia co to dalej będzie.

Pomocna?
...
 Opinia
@Natalia wez sie wypowiedz 04.12.2018 16:43

To będą te premie czy nie będzie? Będą zwolnienia czy nie? Ktoś coś powie konkretnie, bo już się pogubiłem...

Pomocna?
TakNie
Yyy
 Opinia
@Natalia wez sie wypowiedz 04.12.2018 16:43

No wlasnie maja zwalniac a przychodza nowi ???

Pomocna?
TakNie
Info dla ciemnogrodu
 Opinia

Ciekawe czy ktoś jest świadomy tego że bez problemu można sprawdzić IP ? I bez problemu można się dowiedzieć kto pisze ?

Pomocna?
ja
 Opinia
@Info dla ciemnogrodu 27.11.2018 22:24

no wlansie nie tak łatwo, tylko milicja moze to sprawdzic, a jak ktos ma zmienne IP?

Pomocna?
TakNie
Neutralny
 Opinia
@ja 28.11.2018 10:00

No właśnie dlatego obsrańcy piszą każdą bzdurę bez względu na to czy ma coś wspólnego z rzeczywistością ( jak widać poniżej nie za bardzo) ale Tylko Tu są silni i coś mogą wiec niech piszą, może im ulży.

Pomocna?
Alan
 Opinia
@ja 28.11.2018 10:00

Za czasów Milicji pewnie tak było teraz to żaden problem.

Pomocna?
TakNie
hrjehfh
 Opinia
@Alan 29.11.2018 17:14

@anal no wlasnie nie , sprwdzic nie problem ale zidentyfikowac moze tylko policja oczywiscie jesli nastapilo obraznie kogos w sposob dosadny tj. z imienienia i nazwiska, a inicjałami kazdy moze pisac, nie zmienia to faktu ze osoby piszace te pierdoly to miekkie faje, a Kuba N.l.p. to najlepysz kierownik jakiego znam :)

Pomocna?
Tropiciel de bi li
 Opinia
@hrjehfh 29.11.2018 21:01

A co powiesz na to jak przyjdę do Ciebie jutro rano w pracy ? I ci udowodnię że się da

Pomocna?
TakNie
hdhsja
 Opinia
@Tropiciel de bi li 29.11.2018 22:38

Ustalenie, kto jest autorem szkodliwej opinii nie jest takie proste. W przypadku gdy chodzi o swobodę wyrażania poglądów, anonimowość ma oczywiście zalety, i powinna być chroniona, ale w szczególnych przypadkach możemy wystąpić do administratora o udostępnienie adresu IP i danych autora. Administrator może te dane udostępnić jedynie na podstawie przesłanek przewidzianych przez prawo i musi być pewny, że te przesłanki wystąpiły. Aby uzyskać potrzebne dane należy więc zgłosić się np. do kancelarii prawnej, lub złożyć skargę do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Warto podkreślić też, że administrator często dysponuje wyłącznie adresem IP, o ustalenie danych trzeba więc wystąpić do operatora sieci. I tutaj znowu zaczynają się problemy – Inspektor musi ocenić, czy w danym przypadku udostępnienie danych jest niezbędne. Od jego decyzji przysługuje też skarga do sądu administracyjnego (wojewódzkiego, potem Naczelnego).

Pomocna?
TakNie
zainteresowany
 Opinia

sliwka podobno jednookiego(usunięte przez administratora) prawda to ?

Pomocna?
Były pracownik.
 Opinia

Totalna beznadzieja. Brak organizacji. Nie polecam. Ludzie z tamtąd uciekają.

Pomocna?
Zła
 Opinia

Dlaczego brygadzista może chodzić co chwilę na fajkę na ploteczki a my musimy zapiepszac za normą?

Pomocna?
Nie zdziwiona
 Opinia
@Zła 17.11.2018 02:58

Pewnie chodzi o (usunięte przez administratora). No to co się dziwisz jej praca to obgadywanie wszystkich dookoła fajeczka i ciągłe narzekanie .

Pomocna?
Natalia
 Opinia
@Zła 17.11.2018 02:58

Jeśli macie zastrzeżenia co do pracy danych osób, możecie zgłosić swoje uwagi do szefostwa. Pamiętajcie jednak, by wstrzymać się od publikowania danych osobowych osób trzecich, które mogą umożliwić identyfikacje tych osób. Na forum GoWork.pl nie znajdziecie rozwiązania dotyczącego waszego problemu. Warto rozmawiać, jeśli czujemy, że dany aspekt pracy nam nie odpowiada.

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Były brygadzista
 Opinia

Masz z nim (Rydzem) straszny problem, musiałeś albo jesteś strasznym nierobem a napewno półgłówkiem. On właśnie na takich miał uczulenie stąd moje zrozumienie ze miałeś bardzo ciężko. P.S. jeden z lepszych kierowników z jakimi współpracowałem, z czasem mysle ze był za dobry dla swoich pracowników.

Pomocna?
Były Macsoft
 Opinia
@Były brygadzista 11.11.2018 00:47

Mam takie samo zdanie w temacie. Jeśli ty miałeś w porządku stosunek do pracy to on był fair wobec ciebie. Nie klepał po plecach żeby za rogiem obrobić tyłek. Będę go miło wspominać!

Pomocna?
Robol
 Opinia

Lean? Chyba LEŃ Management... Jak się chce optymalizować, to najpierw trzeba zapewnić STANDARDY. No chyba, że napierpapier młotkiem, to standard. Ale może ja się nie znam...

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia

słuchaj bzyku... Chyba jednak nie znałeś K.N.kazda inteligentna osoba Ci powie,ze lepszego kierownika,ktory zna się na tym co robi,nie było i już raczej nie będzie... To "marka" sama w sobie... Doświadczenia NABIERAŁ przez lata,a nie udawał,ze go ma!!! To prawda,ze nikogo po główce nie głaskał i jak się należało to po tej główce się dostało i nabieralo pokory... Takich ludzi się szanuję a nie obsmarowuje "lekko przedszkolnymi" wierszykami...