New Zinc sp. z o.o.

Czechowice-Dziedzice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 25 ocen.

New Zinc sp. z o.o.
3 25 6 1

Opinie o New Zinc sp. z o.o.

anonymous

Ludzie jak szukacie pracy na dwa miesiące to super takich tam szukają. Spróbuję pani Halinka juz pisze umowę resztę dowiecie po dwóch miesiącach.

Kazia
@anonymous 07.10.2018 15:54

to FAKT zatrudnią cię od reki choć udają ilu to nie mają kandydatów. Rozmowa pięknie kolorowo a wychodzi dość szybko jak praca wygląda jak faktycznie zakres obowiązków wygląda czy samo co się robi... Towaru brakuje bez gwarancji pracy wiec albo urlop albo bezpłatny. Niby mowa o weekendach a tu lipa w tygodniu nie ma pracy a gdzie week. Kierownicy produkcji nie potrafią zaplanować czego kolwiek poza chwilą obecną a chodzą i udają że sobie radzą na stanowiskach pracy. Dziwie się Panu PREZESOWI że trzyma takich ludzi. Atmosfera hmm jaka może być przy stanie 85% obcokrajowców co mają małe pojęcie o systemie pracy a ci co znają co i jak uciekają.

Gość
@Kazia 17.10.2018 19:46

Wow znalazł się mądry co chce wpływać na prezesa niebywałe :)

kolega KAZI
@Gość 19.10.2018 20:00

może nie mądry może nie głupi... ale coś wypowiedzi powyżej jest. Firma upada bez gwarancji dostaw towaru na produkcję wiec co tu powiedzieć... Zatrudniając kolejnych "mega mózgów biurowych" a firma nadal w dół !!!

Agnieszka

Na stronie New Zinc @rudy brakuje ogłoszeń pracy, ale z historii rozwoju firmy wynika, że cały czas otwierają nowe linie produkcyjne, w tym roku ruszyła 5. Więc może jest to jakiś znak, że będą zatrudniali i może warto złożyć po prostu podanie o pracę?

Ja
@Agnieszka 08.08.2018 13:46

Ogłoszenia są na popularnych portalach z ofertami pracy

Rudy
@Ja 08.08.2018 15:32

A jak wyglada sprawa atmosfery jak i finansowa w tym zakladzie?

PewnaPani
@Rudy 08.08.2018 16:02

Jeżeli satysfakcjonuje cię 2100 brutto na miesiąc to składa papiery. Przyjmują każdego. Nie mają żadnych wymagan

Pracownik
@PewnaPani 19.09.2018 14:29

To nie prawda że przyjmujemy każdego .... a wymagania też mamy

Pracownik
@Pracownik 21.09.2018 07:55

Nieodłączną częścią rekrutacji jest tez selekcja.

Bezradny
@Pracownik 21.09.2018 07:55

Kulawy, stary nie każdy?! Za chwilę ślepy i głuchy będzie.... Szanujmy się i nie oszukujmy się wzajemnie

Grazik
@Bezradny 03.10.2018 10:25

Nie mam nic do ludzi ale jaka selekcja z czego z kogo jak w kolko szukają pracowników i biorą jak leci... nie da się nawet ekipy zbudować na linie robi się coraz większa męczarnia na zakładzie....

PewnaPani
@Pracownik 21.09.2018 07:59

Jaka selekcja jakie wymagania? O czym ty tu piszesz. Nie staraj się wybielic tej firmy. Przyjmują każdego kto chodzi widzi i słyszy. A nawet już i z tym widzeniem nie zawsze. Młode osoby które tam przyjdą zobaczą warunki i płace uciekają gdzie indziej. I wcale się im nie dziwię. Żałuję że wytrzymała w tej firmie tyle czasu. Teraz mam tylko kłopoty zdrowotne.

pablo
@PewnaPani 05.10.2018 13:04

A ja bym chętnie wrócił.

Anonimek

Witam.Zainteresowany jestem działem Utrzymania Ruchu,jak wygląda sytuacja w tym dziale ? Można wiedzieć dlaczego tak często pojawia się ogłoszenie o pracę na UR ? Pozdrawiam

PewnaPani
@Anonimek 01.08.2018 22:24

Praca ciężka. chłopcy zapierdzielają jak małe samochodziki świątek piątek i niedziela

LoKo
@PewnaPani 19.09.2018 17:48

I tu się trochę Pani myli. Może dość intensywnie się pracuje ale nie zawsze. Ale z pracą w weekendy to już się nie zgodzę - kiedyś się robiło ale od dłuższego czasu nie robi się weekendów (produkcyjnych) zdarza się że towaru brakuje na piątki nocki czy 2 zmiany. Wynagrodzenie na produkcji z tego co się orientuje to najniższa krajowa plus premia ale praca nie aż tak ciężka bo detale są dość lekkie. Co do atmosfery to różnie zależny jaka zmiana i linia ale fakt faktem POLAK to mniejszość w tym zakładzie.

PewnaPani
@LoKo 20.09.2018 20:36

Ja tutaj nie mówię o produkcji. Doskonale wiem jak wygląda. Niedawno odeszła z tego zakładu byłam wtedy kiedy było lepiej i wtedy kiedy było gorzej. Ale wiem też że chłopcy na Utrzymaniu Ruchu zawsze mają pełne ręce roboty

Activity

Początek końca tygodnia... Noe wiem już co myśleć.Co się stało?!?! Rok czasu minie i zacznie upadać. Takie bynajmniej mam wrażenie.... Gdzie jest ta robota? Sprzątanie?? Można raz ale nie notorycznie!!

Anonimos
@Activity 03.10.2018 06:09

Niestety firma upada towaru starcza na 2 lub 3 dni w czwartki linie się zamyka i nawalasz sprzątasz gdzie już Ukraińcy tego nie chcą robić!!! Dodatkowo organizacja tak kuleje ze dziwie się ze Prezes na to pozwala...

anonim

(usunięte przez administratora)

Activity

Zaglądam codziennie...

Rudy

Jak wyglada w tym zakladzie praca brygadzisty i jakie warunki? Moze sa jakies przyjecia?

Pracownik

Praca dla ambitnych osób poważnie traktujących swoje obowiązki zawodowe.

Jan

Burdello bonga bonga

Igor

Praca w dobrej firmie jaka jest New Zinc przerasta niektórych!!

ktoś

Ja polecam pracę w tej firmie, jest bardzo dobra atmosfera i możliwość stabilizacji zawodowej, tutaj chętnie przychodzi się do pracy , wbrew tym dziwnym kłamstom co niektórzy wypisują na forum, dużo z tych negatywnych opinii to brednie bez pokrycia . Tym co im się nie podoba życzę więcej doświadczenia życiowego by nabrali rozeznania jak jest w innych pracach.

Lim
@ktoś 22.05.2018 21:36

No oczywiście wymazona praca jak ktoś lubi sobie wypić to się zgadza bo w innych firmach już by go dawno zwolnili.Tak to wymarzona.

Uciekłam
@ktoś 22.05.2018 21:36

Zasuwanie w ekipie, gdzie 85% pracowników, to Ukraińcy, za najniższą krajową, to brednie bez pokrycia? Ukraińcy zatrudniani przez firmy zewnętrzne, nie odpowiadają materialnie za reklamacje, a Polacy tak! A obecnie to przecież już pierwszego dnia pracy dajecie klienta z Ukrainy na zdejmowanie detali i on ma niby rozpoznać dobrą jakość produktu?! Śmiechu warte! Już nie macie kim pracować, poza Ukraińcami, to sobie tu wpisujecie peany!

,,,,,
@Uciekłam 19.06.2018 17:54

Ogarnij się chłopie i nie pie@#$ głupot !

Darek

A jakie naprawdę są zarobki na produkcji i czy soboty są pracujące

PewnaPani
@Darek 24.06.2018 07:07

Realnie. 2100 brutto plus 200 zl premiera frekwencyjnej. Soboty tylko po 1 zmianie. Wiec wychodzi jedna lub 2 w miesiacu. Tragedia. Kiedycja było fajnie. Soboty niedziele można było zarobić. Teraz niestety już nie. No i oczywiście niestety warunki szkodliwe które są ukrywane.

LGnew
@PewnaPani 26.06.2018 16:00

A to mowisz o wynagrodzeniu jako pracownik produkcji?

PewnaPani
@LGnew 27.06.2018 07:30

Oczywiście

Lucek
@PewnaPani 26.06.2018 16:00

A jakie sa zarobki brygadzisty lub wozkowego w tej firmie?

PewnaPani
@Lucek 28.06.2018 14:02

Tutaj niestety nie pomogę. Wiem ze brygadzisci około 3k na miesiąc a jak wózkowi to nie wiem

Lucek
@PewnaPani 29.06.2018 06:34

3k to brutto chyba nie?

Pracownik
@Lucek 29.06.2018 18:18

Wózkowy obecnie zaczyna od 2,5k brutto przez 3 miesiące okresu próbnego. Jeśli się sprawdzi może starać się dostać więcej.

Tabor
@Pracownik 30.06.2018 13:23

A jaka atmosfera jest i jaka wladza jest?

anonymous
@Darek 24.06.2018 07:07

Minimalna krajowa.

Daniel

Firma dobra to i zarobki powinny być dobre!!

Agnieszka

@Nieobecny, a na jakim stanowisku pracowałeś w New Zinc? Czemu chciałbyś wrócić do pracy w tym miejscu? Może jednak warto spróbować? @Kacper, a czy Ty pracujesz lub pracowałeś w New Zinc? Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tym miejscu? @Ala, długo pracujesz w New Zinc? Co twoim zdaniem powinno ulec zmianie u tego pracodawcy, aby był bardziej atrakcyjny na rynku pracy?

Ona
@Agnieszka 09.05.2018 16:10

Wyższe zarobki! Bielsko i Czechowice to przemysł lekki! Jak mam zasuwać, to chociaż za wynagrodzenie, a nie za zasiłek typu najniższa krajowa! Uczciwe informacje na temat zanieczyszczenie powietrza! Nie, że wiemy, iż za kilka dni będą pomiary robione i wietrzymy hale non stop przez te kilka dni. A w rzeczywistości na co dzień smród przyprawia o ból głowy! Rzetelność to Wasz słaby punkt! Przedmuchiwanie detali naftą przez pracowników jednej linii, wprost w twarze pracowników sąsiedniej linii, tragedia!!! Niemożność wniesienia na hale napoju, kiedy latem, a obecnie to już od maja, termometr potrafi na hali wskazywać ponad 35 stopni! I jeszcze jedno! Kiedy zapali się paleta na hali, zgodnie z przepisami BHP, wszyscy pracownicy powinni być ewakuowani z jej terenu, a nie pracować w dymie gryzącym w oczy! Oczywiście tego dnia, w trakcie zadymienia hali, Paolo przybył na halę, aby sprawdzić skuteczność gaszenia, albo przypilnować aby nikt z lini nie zszedł! Mało argumentów, czy wystarczy?!

anonymous
@Ona 19.06.2018 18:06

Jestem w szoku!!

Nick

Dlaczego tyle razy poszukiwany jest pracownik biurowy na magazyn. Co jest przyczyną? Zarobki? Atmosfera? Czy sam pracowadacs pozbywa się ludzi ? Proszę o opinie.

Łukasz
@Nick 11.06.2018 12:45

Kasa marna i robisz 7 dni w tygodniu! Nie polecam!!

Pracownica
@Nick 11.06.2018 12:45

Nikt nie pracuje siedem dni w tygodniu to nie prawda

Beti
@Pracownica 14.06.2018 21:25

To proszę powiedzieć coś więcej o tym stanowisku??

anonymous
@Łukasz 14.06.2018 19:57

Zgadza sie. 1600 netto i premia 200 zł za frekwencję. Śmiechu warte

Kierowca
@Nick 11.06.2018 12:45

Czemu? Kasa niska, ale to nie powód skoro ktoś się zatrudnia to chyba warunki akceptuje... Ale jak ktoś przychodzi do pracy na jeden dzień, albo niie pojawia się wcale to tylko powoduje kolejne rekrutację, porażka te młode pokolenia bezstresowych ludzikow. Od razu zarabiac 3000 na reke a nic od siebie nie dawac, każdy by tak chciał. Atmosfera wydaje się tam wlasnie spoko a bywam tam czesto

Nieważne
@Kierowca 15.06.2018 20:54

Jak według Ciebie atmosfera tam jest spoko to zapraszam na produkcję a nie siedzenie w tej budzie i plotkowanie

Kierowca
@Nieważne 16.06.2018 19:27

A co ma kierowca do produkcji? A za atmosferę odpowiadają ludzie więc sami sobie jedziecie po ratach :)

Someone
@anonymous 15.06.2018 17:52

Ile??? To chyba są żarty jakieś! Tylko kretyn za tyle pojdzie pracować.

Była
@Kierowca 15.06.2018 20:54

Nie wiem, co to znaczy "bywam tam często"! Ja tam pracowałam rok. Przez cały rok najniższa krajowa (czyli 1500 z ogonkiem na rękę), plus premia za frekwencję, czyli łącznie niewiele ponad 1700 na rękę! Warunków szkodliwych nie ma (terefere kuku :) bo wystarczy się przejść z pierwszej hali np. linii nr 1,2 na drugą halę, czyli linię nr 5! Smród zatyka nos!!! Soboty i niedziele robią już Ukraińcy, 80% załogi produkcji, to Ukraina, a to o czymś świadczy! Na plus tylko Kierowniczka, wymagająca, ale konkretna, uczciwa i życzliwa!

N.O.

Rekrutacja na pracownika magazynowego/biurowego, została zakończona??

Pewnaosoba

Dla mnie jest to najgorsza firma do jakiej mi się trafiło. Na produkcji ciężka praca a na magazynie dajcie spokój. Magazynierzy siedzą w budzie przy komputerach i zamiast coś robić to będą oglądać filmy. Dziewczyna z tamtąd nie jaka Pani A. mogła by sobie zacząć ubierać normalne spodnie a nie leginsy gdzie pośladki jej się obijaja. To nie jest żaden klub ani pokaż mody. Już się nie da na Ciebie patrzeć laska. Ciekawe czy na produkcji byś dała radę cokolwiek zrobić.

Dawid

Żal za utraconą pracą tak wygląda??

Pracownik

DO LIM: To dlaczego tkwisz w pracy która wyraźnie ci nie odpowiada? Czyżbyś nie mógł sobie znaleźć innego miejsca?

Lim
@Pracownik 25.05.2018 23:18

Muszę cię zawieźć już tam nie pracuje.A wszystkim innym naiwniakom i po podstawówkach życzę bujania się dalej z tą debilną firmą.Szkoda tylko tych pracowników którzy chcą pracować a są kantowani ile tylko się da i to niby zgodnie z przepisami,ale to tylko niby i mam nadzieję że prędzej czy później wezmą się za to dziadostwo.Pozdrawiam.

Mark

Ile brygadzista moze tam zarobic

Lim

Panie kierowniku dlaczego wykorzystujecie ludzi.To nie Włochy.Firma fajna tak co trzeci chodzi pod wpływem alkoholu a jak zwróci się uwagę to nic z tym nie jest robione tylko czekać na nieszczęście.

Lim
@Lim 19.05.2018 18:46

A narzucanie urlopu to podchodzi pod paragraf i dziwię się że pip jeszcze się tym nie zainteresował.Co pan na to panie kierowniku?

.
@Lim 19.05.2018 18:46

Może z K.szypułą pracują ,dlatego poją

Lim

Dziwię się że jeszcze nikt tego nie zgłosił no ale co się dziwić połowa to Ukraińcy i rzekomo pracujący pod innymi firmami. Ludzie zgłaszacie się do inspekcji pracy bo nic dobrego z tego wszystkiego nie będzie.

pablo
@Lim 19.05.2018 19:52

Idż zgłoś ,jaki problem ?.

Lim
@pablo 22.05.2018 10:55

Pablo nie wolno narzucać pracownikom kiedy mają wziąść urlop.Urlop jest tylko i wyłącznie do dyspozycji pracownika a jeżeli chodzi o postojowe na przeglądy czy inne rzeczy to takie powinno być ogłoszone początkiem roku.Jezeli tak nie jest pracownik nie musi się zgadzać na widzimisię szefostwa że a zrobimy sobie postój za miesiąc a wy w tedy macie wsiąść urlop. Radzę poczytać trochę lektury albo zadzwonić do instytucji PIP tam na pewno wszystkiego się dowiesz.Pozdrawiam

anonymous
@Lim 24.05.2018 11:43

Nie jest tak do końca:) tylko część urlopu (te 2 tyg ) należą do pracownika a i jeśli zachodzi potrzeba może pracodawca odmówić jeśli brak pracownika wpływa na niekorzyść Pracodawcy. Nawet jeśli np w połowie urlopu pracodawca Cię ściąga to ma do tego prawo. Z tym że w takiej sytuacji pracodawca cofa cały urlop jakbyś na nim nie był oraz wraca ci kosztu jeśli byłeś w tamtym momencie na wyjeździe. Proponuję poczytać na ten temat

Lim
@anonymous 24.05.2018 11:57

Cały urlop należy do pracownika bo sobie na niego zapracował jest to nieprawda może tylko 2 tygodnie polecam zadzwonić do Państwowej Inspekcji Pracy i tam na pewno poinformuja jak to jest w rzeczywistości. Pracodawca nie ma prawa nikomu narzucać urlopu to jest wykroczenie karalne.

Cezary

Jeśli faktycznie pracownicy spożywają alkohol to powinniście to zgłosić!!

Ja

http://www.newzinc.pl/ link do strony internetowej do poczytania, informacyjnie dla osób które nic nie wiedzą o firmie

anonymous
@Ja 16.05.2018 14:45

Ja wiem jedno. W biurze na magazynie 2 zmiany, za 1600 zł netto + 200 zł premii. Śmiech na sali

anna
@anonymous 16.05.2018 18:12

na magazynie robią na III zmiany.

Magazynier
@anna 16.05.2018 20:32

Na magazynie pracują na trzy zmiany jedynie wózkowi, dziewczyny w biurze robią na dwie zmiany.. I ile są dwie w danym momencie

anonymous

Ludzie omijajcie to firmę z daleka ......

pablo
@anonymous 11.05.2018 02:58

Napisz dlaczego bo z twojego postu nic nie wynika.

Nieobecny

Pracowałem tam kiedyś, zwolniłem się i teraz żałuję. Fajna firma, ale drugi raz by mnie chyba nie przyjęli.Bez przebaczenia i tak dalej..... Szkoda....

Kacper
@Nieobecny 07.05.2018 16:12

Nie możliwe że zarabianie minimalnej krajowej jest takie fajne...

Ala

Nie polecam! 2100 zł brutto plus premia za frekwencję, jakieś 300 zł brutto. Zapomnijcie o podwyżkach, chyba, że podniosą najniższą krajową! Zapomnijcie o awansie na produkcji, awans należy się żonie brygadzisty! Wózkowi ciągle nowi, bo ci co popracowali kilka miesięcy uciekają Iw każdym innym zakładzie wózkowy z doświadczeniem dostanie 500 zł więcej na dzień dobry). Niestety to nie jest firma dla ludzi, którzy chcą pracować i zarabiać!

Qq
@Ala 12.04.2018 16:20

Nie awansują tylko żony brygadzistow, ale osoby które sie staraja a nie wydzieraja tylko ryja na pracownikow, tak jak niektórzy i myślą sobie kim oni to nie są w firmie. Jeden drugiemu pomaga i przyjdzie taka jedna osoba i próbuje ustawić wszystkich pod siebie a sama nic nie robi..

Olga

Nic z tego nie rozumiem. Firma ma opinię dobrego pracodawcy a tu niektóry tak narzekają!

New

A jak na firmie wygląda praca biurowa również do bani?? Bo jest fajna oferta pracy od firmy.

q

Niejaki Kamil.Sz psuje atmosferę gdziekolwiek się pojawi , nie ma szacunku do innych.Przez niego ludzie biorą L4 i zwalniają się z pracy.Kiedy wreszcie coś z tym zrobisz pani kierowniczko (wszyscy Ci podziękują).

Gagi.
@q 07.11.2017 04:38

Tak jest. Wydziera ryja na wszystkich!

Ktoś tam kiedyś
@q 07.11.2017 04:38

Niestety poniżanie i wrzask to jego drugie imię.Przełożeni zato są naprawdę wyjątkowo wporządku wporządku : kierowniczka-miła zaradna kobieta ; brygadziści- robią swoje nie wtrącają się ;. kadrowa- czasem strzeli focha ,ale generalnie życzliwa.Nawet prezes potrafi mówić dzień dobry i dziękuję.

Dorwać.i.skopać
@Gagi. 20.11.2017 18:02

A ten niejaki Kamil Sz to kim jest że sobie tak pozwalacie?! Zj...bać go trzeba zeby zamknął w końcu morde i tyle! Co zwolnią Cie jak wydrzesz na niego ryja? Wątpię! Jak sobie pozwalacie tak macie!

Ania
@Ktoś tam kiedyś 17.01.2018 15:17

Zgadzam się, kierowniczka Monika naprawdę w porządku, brygadziści też, kadrowa do bani, ale co tam, prezes nie mówi dzień dobry :( Niestety zarobki to porażka! Na halach 75% pracowników to ukraińcy, często na wyższych stawkach niż Polacy!

Inżynier robol

Ile mogą zostać brygadzisci z doświadczeniem I uprawnieniami?

BZ
@Inżynier robol 22.02.2018 10:43

Szukaj innej, tutaj nie warto!

Zostaw opinię o New Zinc sp. z o.o. - Czechowice-Dziedzice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie New Zinc sp. z o.o.