Grupa Farmacol

• Świętochłowice
  • Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom
Gdańsk - Grupa Farmacol (nieczynne)
Katowice - Grupa Farmacol
Kielce - Grupa Farmacol (nieczynne)
Mory - Grupa Farmacol
Rogoźnica - Grupa Farmacol
Szczecin - Grupa Farmacol
Żerniki - Grupa Farmacol

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Grupa Farmacol

Opinie o Grupa Farmacol Katowice

Nie przegap nowości o Grupa Farmacol!

Betks

07.09.2018 23:32

Pracuje 3 miesiące trudno.najczęstsze słyszalne zdanie Szukam innej pracy w szatni tylko ' o tym się mówi
    Alicja

08.09.2018 10:52

Bo tu można przyjść na chwilę pracować mało osób zostaje na dłużej bo po prostu ta firma nie szanuje pracownikow ma ich głęboko gdzies, liczą się tylko zyski. Mówią że dali podwyżkę 400zl a tylko zmniejszyli premie i dali ja do podstawy. A teraz wielce nie można iść po podwyżkę bo mówią "przecież dostaliście 400zl więcej!" O nadgodzinach nie wspominam bo po prostu mają ich nie dawać bo za dużo wtedy kasy idzie. Jedynie co to kierownicy mogą robić nadgodziny(usunięte przez administratora) Robi ich w miesiącu koło 100 gdzie normalny pracownik zrobi tylko 8 i odrazu dostaje za to wolny dzień , rowni i równiejsi..
    Bomba

13.09.2018 14:49

Ludzie przychodzą bo na rozmowie usłyszeli że wszystko pięknie ładnie a po przyjściu do pracy okazuje się ze jest zupełnie inaczej... to jest jeden wielki żart z pracowników
    Oczekujący

09.09.2018 10:57

Wysłałem CV dobre dwa tygodnie temu, ile średnio czeka się na odzew z firmy? Bo to już się obija o paranoję, dzwonisz pytasz i tylko przez telefon słyszy się ze skontaktują się jutro
    Oczekujący

09.09.2018 15:11

Jak to możliwe? To jest naprawdę nienormalne, jak można nie skontaktować się po obiecanu ze zadzwoni się jutro,masakra
    Alan

09.09.2018 19:58

Nie wiem. Wysłałem CV koło 10 a po 13 dzwonili że zapraszają na rozmowe
    Lin

09.09.2018 19:31

Pracuje od niedawna, ale bardzo sobie chwale. Praca naprawdę nie jest ciężka. I duży plus to że jak były upały to człowiek w ogóle tego nieodczuł.

09.09.2018 04:09

Witam. Aktualnie jest ogłoszony nabór na kilka stanowisk biurowych, jak rzeczywiście wyglądają warunki pracy i zarobki?

07.09.2018 08:59

To jest nienormalne że w takiej formie.ie w pierwszym miesiącu po podpisaniu umowy nie dostaje się premii.. czyli z podstawą na poziomie 2200 dostanę 1600zl wypłaty.. Jak tak będzie to odchodzę bo na każdym kroku ta firma oszukuje na pieniadzach..
    Ala

07.09.2018 16:13

A na jakim dziale robisz?
    ...

07.09.2018 16:35

Taśma
    Andrzej

07.09.2018 16:15

Nie ma to jak robić 2 tygodnie nocek i dostać tylko 60zl więcej do wypłaty niż miesiąc wcześniej gdzie się robiło cały miesiąc na rano.. Tu nocek się nie opłaca robić.. Ktoś wie jak oni liczą ten dodatek nocny i ile wynosi?
    Aleksander

04.09.2018 20:20

Ta firma jest śmieszna nie wolno robić nadgodzin bo dają dzień wolnego.. Pierw dzwonią namawiają żeby przyjść za dodatkowy hajs a jak już się przyszło to mówią że to jest za dzień wolny tragedia!!. Powinno być dozwolone zrobienie 8nadgodzin w miesiącu tak żeby była troszeczkę większa wypłata która jest niska jak na takie warunki. Ostatnio kazali przyjść w sobotę mówili że za 100% a zrobili jednodniowe zlecenie masakra!..
    Akabra

06.09.2018 19:54

Jak jestes na etacie z podstawa 2200/ 176 (tyle godzin etatowych bylo w sierpniu) to wychodzi wlasnie 12.5zl
    Akabra

06.09.2018 19:55

"Nie mam o co sie przywalic to wypomne literowke" :)
    Q

04.09.2018 23:12

A jak oceniają pracę pracownicy biurowi (większość wpisów dotyczy pracy na magazynie)? Jak wygląda sprawa umowy na samym początku? I jak z zarobkami?
    amines

05.09.2018 16:39

marnie, sporo oczekuje, wynagrodzenia kiepskie, duzo stresu, nie polecam
    Q

06.09.2018 16:09

A jakieś konkrety jeśli chodzi o wynagrodzenie?
    Ania

05.09.2018 16:41

średnio w tej firemce, magazyn najnowoczesniejszy... i to na tyle
    lalala

06.09.2018 13:46

Napisz coś więcej. Zastanawiałem się nad pracą w Farmacolu, ale jak czytam forum, to mam wątpliwości.
    ardi

03.09.2018 18:30

normy 50 wydan na godzine

05.09.2018 16:38

zeby nie zwolnili za jakis czas
    Kokosza

05.09.2018 21:27

A jak wygląda premia od wydajności? Ile trzeba zrobić, żeby ją dostać? Jest jeden jakiś próg z kwotą, czy kilka?
    Aleksander

02.08.2018 15:36

Czy to prawda że każdy do końca miesiąca musi mieć buty stalkapy inaczej będzie wysyłany do domu? Kasa będzie zwracana za buty na konto czy do ręki?

05.09.2018 16:45

brakuje, kto by chcial tam robic

05.09.2018 17:31

Tak ale nie pełnej sumy tylko do 65zl.
    Kaśka

04.09.2018 13:41

Jak wygląda pakiet socjalny w firmie Farmacol? Czy są wypłacane wczasy pod gruszą lub jakieś bony na święta?
    R

04.09.2018 22:08

Poza tym o takie rzeczy wypytuke sie PRZED podpisaniem umowy a nie ze podpis pod umowa a potem krzyki ze cos jest nie tak a nie bylo to ustalane
    annby

05.09.2018 16:47

wszystko jest wczasy karta multi i itd
    Iga

12.08.2018 18:18

Farmacol ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Może podpowiecie coś o umowie i zarobkach?
    wde

24.08.2018 12:24

ahahhaha Który kierownik to tutaj napisał ?
    ola

05.09.2018 16:46

2200 brutto totalny chaos nikt nic nie wie
    Mikolaj

01.09.2018 13:35

Nie ma to jak przyjść po znajomości i w pierwszy dzień dostać umowę na czas nieokreślony i 2600ppdstawy.. równi i równiejsi...
    Pablo

02.09.2018 21:55

Na układy nie ma rady...
    angi

05.09.2018 16:43

ja mialem dostac 3000 podstawy przychodze a na umowie 2200 brutto

22.08.2018 08:32

Porażka z przerwą masz 15 minut ale nie wolno ci opuścić budynku to jakaś kpina na biurowcu ludzie mogą wychodzić zapalić kiedy tylko chcą a na magazynie nie możesz opuścić budynku . W tej firmie nie wiedzą co to jest równe traktowanie.
    Nina

02.09.2018 21:53

Bo są jeszcze normalni z ochrony. Najgorszy jest ten karierowicz z wygolonym po bokach siwym łbem oraz ten jeden z nowych co za wszelką cenę chce się podlizać SK.
    palacz

05.09.2018 16:42

mozesz wyjsc ale juz nie masz po co wracac:)
    lopez

03.09.2018 18:31

2200 brutto podstawy +premia 500 spore normy

03.09.2018 18:36

1100starej premii minus 400 do podstawy co daje 2200 + 700premii skąd ty wziąłeś te 500zl?
    lopez

05.09.2018 16:36

500 na reke

03.09.2018 18:31

Ta firma to pomyłka pracowałam na zleceniu 4mieduace dziś dostałam umowę o pracę a tam "3miesidczny okres próbny" jak to możliwe do tego na umowie pisze tylko podstawa 2200zl nic więcej.. Nie pisze jaki dodatki za pracę w nocy ile i za co można dostać premii. Nic... Tragedia zobaczę za miesiąc ile dostanę wypłaty ale chyba zrezygnuje jak tak traktują ludzi.
    Maja

03.09.2018 17:49

@Magdalena, proszę Cię o trzymanie się głównego wątku dyskusji. Rozmawiamy w tym miejscu o warunkach pracy w firmie Farmacol. Forum GoWork.pl nie jest miejscem na opisywanie prywatnych spraw pracowników. Zachęcam Ciebie do wyrażenia opinii, zawierającej przydatne informacje dla kandydatów.

03.09.2018 18:28

Sorki możesz to usunąć

03.09.2018 16:29

No ale jakoś na piwsko ci chorobami nie przeszkadza a co tam koleżanki najważniejsze. Najwyżej zamiast wyjść gdzieś z facetem to będę zdrowieć i odpoczywac w domu on może sobie poxzekac, piwo z koleżankami najważniejsze
    Bez podpisu

22.08.2018 20:00

Na razie rażą mnie dwie sprawy! Brak palarni - co jest nie zgodne z kodeksem pracy . I niemożliwość wykorzystania przerwy według mojego uznania. Są jeszcze niestabilne zmiany czyli godziny pracy , niby można to zmienić ale tak naprawdę nie masz nic do powiedzenia ale jak będę musiała trzeci tydzień z rzędu pracować na godzinę 10:00 to zmieniam pracę! Jeżeli palicie tak jak ja , to nie polecam tej pracy . Czuję się jak bym była w zakładzie zamkniętym czyli więzieniu!

23.08.2018 07:46

Zgadzam się przerwę powinno się wykorzystywać według własnego uznania A nie że pracodawca zakazuje wyjścia z budynku . A najgorsza jest dyskryminacja ludzi palących tylko szkoda że na biurowcu ludzie mogą wychodzić zapalić kiedy tylko chcą. Jak by nie było to bez ludzi pracujących na magazynie firma mogła by nie istnieć.
    Robson

02.09.2018 21:50

Napiszmy petycję, zbierzmy jak najwięcej podpisów i przedstawmy dyrekcji.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Farmacol?

Kontakt - Grupa Farmacol

Katowice

31.08.2018 06:13

Wie ktoś może ile teraz wynosi premia kwartalna za frekwencję? Bo ta miesięczna co było 100zl zlikwidowali.
    De

31.08.2018 09:19

Jak zlikwidowali 100 za frekwencje jak za lipiec dostalam?

31.08.2018 14:30

Bo za lipiec jeszcze normalnie dawali. Od sierpnia już nie.

30.08.2018 21:49

Mieli powiększyć jadalnie a ja tylko zmniejszyli jest jeszcze mniej miejsca niż było. A ten pokój obok ty chyba robią żeby chować jakieś śmieci bo stolik to tam się nie zmoesci..
    Anginstone

31.08.2018 00:36

Ola la la prawa ręka szefa oooooo . Fuj
    Piotr Wojciechowski

29.08.2018 10:47

Miałem się nie wypowiadać ale i tak szukam już innej pracy i jak się nic nie zmieni to znikam z Farmacolu - Katowice. Kpią z palaczy a jest ich naprawdę sporo, około70% .Płaczą że nie mają ludzi do pracy , proszą by zostawać na nadgodziny a nie zrobią palarni. Na palarnie można by było wyjść w czasie przerwy ktora jest dla nas! Przy wyjściu jest zegar wiec można monitorować ile pracownik był na "dymku". Jest gorzej niż w więzieniu, tam przynajmniej nikt tego nie zakazuje! Biuro chodzi na papierosa kiedy chce i to dosłownie!!! Czyli my jesteśmy pracowniku gorszego sortu!!! W dodatku jeden z kierowników zmiany jest tak chamski że nie można się odezwać słowem krytyki. Wielki Hrabia!! Ja się nim nie przejmuję ale są ludzie którzy biorą sobie jego "odzywki" do serca i się stresują! Nie powiem Kierownik ma być wymagający ale jest też przede wszystkim człowiekiem i reszta kadry taka jest. Zainteresowani wiedzą o kim piszę, już nie raz słyszałem opinie na jego temat :-) Zmiany nie są tak zorganizowane jak mówili przed przyjęciem i zobaczymy co będzie z premią którą obiecali w wysokości 500 zł bez względu na rodzaj zatrudnienia i to na "Dzień dobry"! Czekam do dziesiątego, chyba że znajdę coś lepszego to się nie zastanawiam i zmieniam pracę!

30.08.2018 17:31

Ola ma rację, są przyjęcia na umowę o pracę tu masz link ale to oferta dla niepalących i powinno to być wpisane w ogłoszeniu https://www.olx.pl/oferta/lekkie-prace-magazynowe-kompletowanie-zamowien-CID4-IDwwMYB.html

30.08.2018 17:33

Monika

29.08.2018 21:03

Mój kolega pracuje na spedycji opowiadał że tam 10/15 osób które wg nie chodzą na nocki a wystarczyło zagrozić że się zwolnią kierownik nie przestraszył i pozwolił chodzić im na takie zmiany jakie chcą. Teraz na nocki chodzi 12 osób gdzie w południe jest ich ponad 20i połowa nie ma co robić. Kierownik powinien więcej osób dać na nocki bo tam jest 10razh więcej roboty niż w dzień. Podobno góra się zastanawia czy nie zmienić kierownika spedycji na kogoś z jajami.
    Nowicjusz

29.08.2018 17:35

Na ktura zmianę najlepiej sie dostać

29.08.2018 19:04

Na początku pracujesz na zmiany wyznaczone odgórnie , możesz się zaoferować na noc ale ostrzegam praca jest w tych godzinach ciężka bo już w nocy jest spedycja.
    Doswiadczona

06.08.2018 21:08

Ludzie piszą tu głupoty. Jak wam Tak źle to idźcie do innych magazynów takich jak amazon czy intercars to zobaczycie co to jest ciezka praca. Praca w farmacolu jest lekka w komfortowych warunkach caly czas stała tempwratura i jak ktoś chce to bardzo dobrze może zarobić wystarczy chcieć. Jest kilka niedociągnięć ale pewnie je poprawia. A wy nazekacie a i tak tu pracujecie dlaczego skoro jest tak zle ?
    ewdewd

24.08.2018 12:27

spytaj się Olsze...kiego o jego stosunki z bratem i wiele to wyjasni

25.08.2018 07:01

A na pasjach z wypłaty co za przekręty???? Na tym pasku nic nie pisze ile się wyrobiło urlopów itp itd. w innych zakładach pracy piszą wszystko na pasku
    Marmolada

22.08.2018 22:32

Halo Wrocław ktoś jeszcze pracuje?Co tam u was ?
    Renia

12.08.2018 20:50

Czy w farmacolu pracuje się W święta?

13.08.2018 12:18

Bo dla nich jesteśmy tania siła roboczą.. I nigdy to się nie zmieni ale w końcu się przelicza. Już nawet odchodzą ludzie co pracują tam długo a odejdzie ich na raz kilku to będą w czarnej (usunięte przez administratora) bo nowi tak szybko się nie uczą i na 10 nowych zostaje na dłużej jeden po czym i tak się zwalnia. Zauważyłem że w tej firmie jest więcej kordynatodow niż normalnych pracowników.
    alicja

22.08.2018 21:13

Tak
    Sebek

22.08.2018 20:06

Palarnia , palarnia i jeszcze raz palarnia. Przerwy się monitoruję i bez odbicia się na bramce i tak nikt nie opuści budynku legalnie. Kodeks pracy woła o PIP!!!

20.08.2018 09:15

Gdzie najszybciej w Medicover lub u ich partnerów zrobią badania co się przechodzi na umowę o pracę? Zależy mi żeby było to jak najszybciej ktoś coś? Na bednarza szybko robią?
    Marta

15.08.2018 20:56

Gdzie się robi badania okresowe do firmy Farmacol w Katowicach i jak one wyglądają.... Trzeba za nie płacić? Proszę o pomoc i odpowiedź.

16.08.2018 18:11

Medicover za darmo na każdej dzielnicy mają swoje przychodnie.
    Marta

17.08.2018 04:14

Dziękuję.
    Blondynka z biura

05.08.2018 13:35

Należy pamiętać że Farmacol to różne spółki , działy i stanowiska czyli biura wszelakie stanowiska hurt i detal, magazyn , apteki . Formy zatrudnienia to zlecenia, działalność i etat. Najlepiej maja farmaceuci pod względem finansowym . Ogólnie firma to jeden wielki nieład wynikający z bardzo mocno rozproszonej struktury i braku jednolitej komunikacji. Chaos to zaleta tej firmy skoro nikt nie chce tego uporządkować. Firma działa na zasadzie najtańsze rozwiązanie jest najlepszym rozwiązaniem w każdej dziedzinie. Właścicielowi to pasuje a najdziwniejsze w tym to ze ta firma idzie do przodu na razie.
    aaaaa

08.08.2018 14:45

Widziałem ogłoszenia o pracy Farmacolu. Zastanawiam się, czy starać się o pracę w magazynie na Szopienickiej. Warto? Ile można zarobić - tak realnie? czy rzeczywiście można sobie wybrać Zmianę? Jak wygląda praca w weekendy? A w święta?
    Ela

12.08.2018 18:00

Okolo 2tys jak dobrze pojdzie. To zależy jakiego masz kierownika, można się dogadać ale nie zawsze.
    Lolit

11.08.2018 11:45

Pracuje w farmacolu od dawna i jestem bardzo zadowolona Plusy: Wynagrodzenie(premia+) Temperatura na magazynie Atmosfera Godziny pracy Opieka medyczna medicover Minusy: Pracujące weekendy( na szczęście nie zawsze)
    Wolf

08.08.2018 17:37

Dla oburzonych sytuacją na parkingu mam niusa. Rozważana jest likwidacja tych absurdalnych wysepek ze żwirem i rachitycznymi drzewkami dla powiększenia powierzni parkingowej. KTOŚ :)) chyba jednak czyta to forum.
    Mała

08.08.2018 20:36

Wlasnie złożyłam CV internetowo, ile mogę czekać na odpowiedz? Jestem zainteresowana pracą.
    Mlody

09.08.2018 09:38

Minie kilka lat za nim to zrobią więc nie ma czym się podniecać.
    Andrzej

07.08.2018 17:11

Siema kupował ktoś ostatnio buty stal kapy na Fakture żeby farmacol zwrócił hajs? skąd moge pobrać takie dane do faktury? i co w niej ma sie znajdować z góry dzięki.
    roller

04.08.2018 09:18

Moja opinia będzie pośrednia ponieważ byłam tylko na rozmowie. Na samym początku się cieszyłam z oferty pracy ponieważ mogę wybrać jedną zmianie, po czym na rozmowie okazuje się że nie, gdy kontaktowałam się z Panem Z. mówiłam że zależy mi na wolnych weekendach ponieważ mam inne zajęcia, przychodzę na rozmowę i okazuje się że jest to niemożliwe, pomijam już fakt ciasnoty w pokoiku i na korytarzu, obszukiwanie, dziwnie skonstruowana hala, dostałam tam fobii (pracowałam w wielu zakładach) kolejny cyrk na kółkach a budynek chyba tworzył idiota. Pan kierownik bardzo nie sympatyczny człowiek, dużo rzeczy ma bardzo złą organizację. Rozmowa przebiegła bardzo dziwnie zostały mi zadane naprawdę głupie pytania (być może tylko ja miałam takiego pecha). Szkoda że kolejny zakład robi jakiś cyrk na kółkach bo naprawdę już cieszyłam się z fajnej oferty a tu taka niespodzianka i zmarnowany czas. Co do samej pracy się nie wypowiem, ale widziałam że na hali jest spokojnie.
    bbc

06.08.2018 17:04

Halę tworzył totalny amator. Nie ma tam dziesiątek rzeczy które być powinny od odpowiedniej liczby ubikacji, poprzez łaźnię, duże sale śniadaniowe, szerokie korytarze, aż do pomieszczeń magazynowych np. na opakowania czy odpady. Posadzka się rwie, ściany na korytarzach i w pomieszczeniach pękają (płyty g/k - genialne), a tynk odpada po mocniejszym kopnięciu. Ale to wszystko nic wobec faktu, że dyrekcja miała mieć cztery piętra, a przez pomyłkę budowlańców ma tylko trzy :))

07.08.2018 10:07

Ten magazyn nie jest robiony pod pracowników tylko pod koszta. Byle jak najtaniej.
    Ela

01.08.2018 00:10

Właśnie siedzę na przerwie i kilka osób musiało iść jeść do szatni bo nie ma miejsca! Zrobicie coś z tym?! Czy dalej macie pracowników w (usunięte przez administratora)
    Piro

03.08.2018 15:19

Możesz się zacząć już zwalniać ;)), bo tej "dziury" nie zasypią. Po pierwsze tam w dole idą rury z gazem, po drugie jest to miejsce do awaryjnego zlania wody ze zbiornika ppoż.
    roller

04.08.2018 09:22

@Olaf Wszystko jest źle zorganizowane jak juz wspomniałam wyżej - budynek konstruował idiota jak i całą resztę, a obszukiwania są gorsze niż na poziomie Amazonu

02.08.2018 11:14

Czy są przyjęcia na któreś stanowisko, nie ukrywam że interesowałaby mnie 1 zmiana :) mieszkam w Świętochłowicach więc chyba zostają Katowice żeby pracować
    Zmartwiona

31.07.2018 13:38

A jak farmacol zachowuje sie w przypadku ciąży pracownicy ? Zatrudniłam się nie dawno i zaraz po tym dowiedziałam się o ciąży. Narazie pracuje bo czuje się dobrze. Ciąża na umowie zleceniu to tylko dobra wola pracodawcy jesli chodzi o przedłużenie umowy itp. Jak tu to wyglada?
    De

31.07.2018 21:43

Na umowie zlecenie nie ma zagwarantowanego przedluzenia do dnia porodu, tylko na umowie probnej i umowie o prace na czas okreslony. Najlepszym zabezpieczeniem "finansowym" jest dobrowolne oplacanie skladki chorobowej, po 90dniach przejscie na l4 (ktore od pierwszego dnia placi zus) i jak ma sie zachowana ciaglosc l4 to wtedy nawet jak umowa sie skonczyla to zus dalej wyplaca l4 do dnia porodu a potem wyplaca rowniez zasilek macierzyński
    Monika

01.08.2018 13:24

Przerób te 480h podpisz umowę i po tygodniu zgłoś że jesteś w ciazy. Wtedy będziesz miała zagwarantowaną wypłatę do końca umowy czyli na rok bo na tyle dają za pierwszym razem.

19.07.2018 06:08

Co to teraz dają za aneksy do umowy? Jaka tam jest podstawa i premia? Z góry dzięki

19.07.2018 15:06

No ale to tylko na magazynie a na spedycji nie ma tych kilka groszy bo nie mają tam skanerów na rękę i nie ma jak tego liczyc .
    Zwykły

25.07.2018 21:21

@Roy od razu widzę ze jesteś bardzo inteligentny . Jak można o Przesunięciu kasy z premii do podstawy mówić że to po to aby zasuwac ???

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Farmacol