Grupa Farmacol

• Świętochłowice
  • Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom
Gdańsk - Grupa Farmacol (nieczynne)
Katowice - Grupa Farmacol
Kielce - Grupa Farmacol (nieczynne)
Mory - Grupa Farmacol
Rogoźnica - Grupa Farmacol
Szczecin - Grupa Farmacol
Żerniki - Grupa Farmacol

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Grupa Farmacol

Opinie o Grupa Farmacol Katowice

Nie przegap nowości o Grupa Farmacol!

Bożena

03.01.2022 13:00

Minimalna podwyżka w firmach w Polsce od 1 stycznia wynosi 250zl a w farmacolu równe 0 zł.. Brak słów..
    Sylwia

01.01.2022 18:38

Witam ! Jakie są działy w farmacolu do pracy? I czy ktoś się orientuje czy są wolne miejsca na taśmie (skanowanie pojemników i szukanie lekarstw) ? Jak wygląda układanie grafiku? I czy odrazu dostaje się umowę o pracę?

02.01.2022 13:40

Potwierdzam. Najgorzej chyba jest z tym na ekspedycji. Grafik wywieszany w środę popołudniu a zmieniany jeszcze w czwartek a nawet w piątek. Tak więc jesteś nastawiony na wolny weekend a w piątek sam się dowiadujesz ze jednak idziesz w weekend do roboty bez informacji od kierownika o zmianach. Do tego ogromny przemiał ludzi i brak rąk do pracy. A góra się dziwi czemu ludzie tu nie chcą pracować. Nie polecam. Wszędzie tylko nie na ekspedycje.
    Bobi

02.01.2022 17:16

Batonika nie zjesz ale Kierownik GG zniesie Ci szampana na magazyn jak to zrobił przed sylwestrami dobry chłop ha ha ale nie dla wszystkich starczyło ha ha Szkoda przyjdź do pracy i będzie git

13.12.2021 08:40

M i A

14.12.2021 21:49

Widać znasz mało panią A jednak skoro tak twierdzisz hehe
    Agatka

31.12.2021 17:38

miałem romans z Agatą w przekroju stycznia a lutym byliśmy na hotelu ale nawet mi nie stanął na tą grubą cpunke wiecznie (usunięte przez administratora)
    Świrniety pracownik

11.10.2021 08:21

Pytam się gdzie są pieniądze co nam obiecali. Firma ma nas po prostu w nosie. Milionami obraca a nie chce dac podwyżki.
    Kiero

29.12.2021 17:44

Z tymi 10 h pracy to lekko przesadziłeś, 6h-7h to jest maks.
    ,,,

30.12.2021 16:47

6-7 h max? Jak pijesz to nie pisz a jak na trzeźwo ale nie wiesz to też nie pisz. 1-1,5 załadowanie o ile jest co ładować bo jak nie ma to dochodzi godzina albo więcej stania i czekania a to jest czas w pracy, po czym jak mało towaru, mało zwrotów, zielone fale i ostro pociśniesz to w koło komina wyrobisz się w 3,5 h plus zdanie zwrotów, opróżnienie fury i papierologia bite 0,5h to daje na start bite 5,5 h minimum i to tylko na porannym oblocie i gdy jest towar W te 6-7 h to wykręci jakaś krótka trasa - tyle że oczywiście za taką samą krótką wypłatem Tak czy owak miastowym i krótkodystansowym wychodzi całe guano i dlatego tylu się ewakuuje. Na dłuższych trasach zostaje coś tam więcej ale ze zdrowiem i życiem prywatnym włącznie i dlatego coraz więcej osób zaczyna szukać sobie czegoś innego a przede wszystkim przejrzewać na oczy bo mając po kilkadziesiąt tysięcy PLNów kredytu na samochód i (usunięte przez administratora) 7 dni w tygodniu bez dnia wolnego a nawet chorobowego za 2500zł to trzeba mieć nieźle napstrykane pod czapką. 7 dni bo 6 w robocie a 7my pod furom coby przelatała kolejny tydzień
    Oli

08.10.2021 20:15

Osobo notorycznie chodzące na L4 albo chodzące w kratkę i wiadomo że nie z przyczyny choroby powinno się od razu wyrzucać a nie trzymać.
    Nocka

29.12.2021 13:00

Brak jakichkolwiek zatrudnien brak ludzi do pracy a ekspedycja kwiczy a Kierownik magazynu poszedł sobie na wolne..no tak zbliżają się wypłaty i obliczenia premii to wybywa sobie na wolne no chyba że zlecił najgorsze GG i to on będzie robił obliczenia ..o matko co to będzie jak będą robione premie no to chyba będziemy z pustymi torbami szli

29.12.2021 14:56

Nie podpisuj się nocka skoro na nocki nie chodzisz pajac....

16.12.2021 13:15

Katowice przynajmniej strajk mieli a nie to co odział Rzeszów - Rogoźnica. Tam podobno mam informacjie, że mają niewesoło kierownictwo wszytko bierze pod siebie. Wystarczy wejść na opinie Rogoźnica Farmacool
    Ftt

24.12.2021 16:49

Ktoś chyba śmieszny jak można było puscic ci to i późnej strajkować przecież matole chodziło o to żeby te pojemniku nie wyjechały .ludzie chodzący do pracy Rzeszow Rogoznica to jakieś matoły do potęgi nie rozumia co to strajk . Z nimi sie nie da nic zrobic to sa ludzie po przedszkolu pozatrudniani.
    Ooo

28.12.2021 16:08

Cito wtedy pojechalo w rogoznicy bo kier Malawska po poludniu zaczela rozwieszac obwieszczenie zarzadu o bonach. I wtedy od razu ludzi odeszli od roboty. To byla jej SPECJALNA ZAGRYWKA!! Zawsze tak robi jak chce ukruc cos niewygodnego a pozniej zgrywa biedna smieszna pokrzywdzona a to przez Stefana a to przez zarzad IDIOTKE. Gdybyscie WY w katowicach wczesniej jakos dawali znac po odzdzialach co dzieje sie w centrali to uwierz byloby juz dawno inaczej. Stare haslo W KUPIE SILA tylko to moze ICH zmusic do ustepstw. A tacy kier jak Malawska sa we wszystkich odzialach hieny zaklamane patrzace tylko jak dobrze zrobic zarzadowi
    (: zadowolony (:

02.12.2021 11:48

Przewoźnicy i pracownicy fcl - jak długo jeszcze będziemy dawać się (usunięte przez administratora) ? W zeszłym roku farmacol zabrał nam kasę za dostawy z powodu covida . Miało być na 2-3 miesiące. Do dziś nie oddał ! Od stycznia tego roku miały być nowe lepsze zasady rozliczania przewoźników. I co ? I NIC ! Dostaliśmy we wrześniu średnio po 150 zeta. Właściwie to nie wiem po co, bo w przeciągu ostatnich 12 miesięcy tylko samo paliwo podrożało o ponad 30 %. Kilka dni temu pojawiła się wiadomość że dostaniemy korektę paliwową czyli jakiś dodatek od listopada. Korekta miała być ale raczej nie będzie. Jakiś czas temu Farmacol przeprowadził mapowanie naszych samochodów. Fajnie. Tylko że następne mapowanie na wiosnę 2022 będzie na nasz koszt, czyli 300 pln. Co kwartał płacimy ubezpieczenie 175 pln, czyli 700 w skali roku. Pytanie po CO , skoro w razie przypadkowego uszkodzenia towaru, np. potrzaskaniu niezabezpieczonej butelki mamy wystawianą notę obciążeniową i obcinkę na wypłacie. Kilku przewoźników utraciło nasze super urządzenia mobilne. 5000 poooszło, bo ubezpieczenie tego nie obejmuje. Sięgamy dalej w przeszłość ? Wsadzili nam do samochodów i zmusili do zakupu lodówki i termo rejestratory. Lodówka za 4000, która ma zdemontowany panel sterowniczy, i w razie mrozów trzeba ją dogrzewać !. Takich przykładów jeszcze trochę by się znalazło. Wniosek - Jesteśmy po prostu ordynarnie okradani.
    eM.

08.12.2021 09:51

I sam to tez robisz nie wiem po co. Gdyby firma byla uczciwa i dobrze płaciła to nieroby poszłyby out a ponieważ placa jak placa to ludzie się odwdzięczają i wcale mnie to nie dziwi.
    były driver

26.12.2021 13:09

Czytam te komentarze. Nigdy w Farmacolu nie było dobrze . Po kilkunastu latach jeżdżenia w kółko, po przeprowadzeniu wyliczeń z których wynikało, że pracując po kilkanaście godzin dziennie, przez sześć dni w tygodniu i co którąś niedzielę, bez urlopu, chorobowego, prawa do dnia wolnego w nagłych wypadkach , z perspektywą głodowej emerytury w przyszłości i ogromnej odpowiedzialności za towar i przewożoną kasę, tak na prawdę jestem w stanie zarobić na skromne codzienne utrzymanie, a resztę muszę odkładać na utrzymanie samochodu i w końcu po kilku latach na zakup nowego , rzuciłem to w miesięcznym wypowiedzeniem. Też myślałem , że będąc w wieku późnodojrzałym, z każdym rokiem , jeżdżąc bezmyślnie w kółko, coraz bardziej cofając się w intlektualnym rozwoju , jestem skazany na to zajęcie do śmierci. Zrobiłem jednak podyplomowe kursy, zdobyłem uprawnienia i dziś mając ośmiogodzinny dzień pracy, prawo do pełnowymiarowego urlopu, chorobowego, wolnych sobót ,o niedzielach i długich weekendach nawet nie wspomnę buduję sobie emerytalny kapitał . Mamy Swięta. Co dostaliście od Farmacolu? Bo ja od mojej firmy dobrą roczną premie i kosz ze słodyczami i whiskaczem. Pozdrawiam wszystkich bojących się zmian.

17.12.2021 16:04

W przyszlym roku podwyżki prądu o 24% minimum i 50% gazu.. W farmacolu podwyżki? Zapomnij..

20.12.2021 21:06

To nie jest ani smieszne ani żałosne, (usunięte przez administratora) ciekaw jestem na którym miejscu wsrod najbogatszych beda w tym roku państwo O. Ostatnie podwyżki to juz byl zart bo zabierali z premi a dokładali do podstawy a pensja stoi w miejscu. Od nowego roku stawki beda niewiele wyższe niz najnozsza krajowa. Kto im za takie pieniądze bedzie jeszcze pracować???!!!
    Wsze można tylko nie tu

22.12.2021 21:45

Od 1 stycznia 2022 roku pensje wszystkich pracowników sklepów oraz centrów dystrybucyjnych Biedronki wzrosną o około 8 proc. Wysokość podwyżki będzie uzależniona od doświadczenia, indywidualnych zadań oraz stanowiska. Sieć handlowa zamierza przeznaczyć na ten cel ponad 142 mln złotych w skali roku.
    Inna

22.12.2021 13:50

Dostal juz ktoś przelew z bonami????
    Gryf

22.12.2021 16:31

Tak, ja.
    ultimate

22.12.2021 17:44

Tak Wrocław
    Alamakota

05.08.2020 11:08

Zwolnili mnie nie tak dawno z FCL po kilku latach pracy i chciałam się podzielić swoją opinią, bo kiedy czytam te, które już tu są, to mam wrażenie, że pracowałam w zupełnie innej firmie. Więc tak. Spotkałam bardzo miłych ludzi, nie wszystkich, to jasne, ale większość, na tyle dużą i na tyle fajną, by mi ich teraz brakowało. Nigdy wypłata nie spóźniła mi się nawet o dzień a najczęściej była na koncie wcześniej niż powinna. Miałam normalnych przełożonych znających słowa takie jak dziękuję czy przepraszam. Praca bywała wkurzająca, trudna i ciężka, ale to były jakieś tam dni, cała reszta to zupełnie sympatyczne a przynajmniej zwyczajne tygodnie. Nie miałam układów ani wysokiej stawki, ale czułam się traktowana normalnie. Szłam do pracy z przyjemnością, a że to nie była moja pierwsza praca, to sama wiem jakie to rzadkie zjawisko. Pewnie, że widziałam też (usunięte przez administratora) obijanie się czy ludzi, którzy nie nadawali się na swoje stanowiska, ale nie łudźcie się, tacy są wszędzie. Problemy tez są wszędzie. Miałam parę razy kłopot z pracą w wolne, która mi nie pasowała, ale w sumie dało się to ogarnąć. Ważne jest to co się myśli odchodząc. A ja płakałam jak bóbr. Więc to chyba nie jest taka zła firma.
    Ale jaja

02.12.2021 01:16

To przyjdz do farmacola do pracy tylko zabierz ze sobą kibel sprawny dla kobiet bo żadna na magazynie nie sprawna a my musimy chodzić do kibelka na pierwsze piętro obok szatni damskiej i kierownika magazynu aby zrobić siku to skandal aby firma jak farmacol nie dbała o nas i trzeba chodzić taki kawał drogi do kibelka
    Ooo

21.12.2021 16:03

Kobitko to nie jest zla firma? Przeciez cie zwolnili!!! Co ty bredzisz
    Ekologia

14.12.2021 20:28

Panie wiesku uznany żołnierzu,odznaczony pośmiertnie czy pan nie że zostawianie odpalonego auta na parkingu na kilkadziesiąt minut jest nielegalne? Notorycznie pan tak robi i idzie pan do budynku a auto chodzi i chodzi. Informacji pana że następnym razem zadzwonię po policję niech się panem zajmą. Może jak pan im pokaże medal który dostał pośmiertnie to odstąpią od wymierzenia kary haha
    driver

17.12.2021 05:35

Łysy my też dostawczaki mamy zapuszczone silniki i też będzie policja?nie masz samochodu to nie wiesz że w okresie zimowym silnik też trochę musi popracować nie ośmieszaj sie i targaj łysą pałą po ekspedycji ha ha
    XD

21.12.2021 09:30

A co się stało?wiecie coś?Wiesiek miał wypadek bo wieści chodzą że w szpitalu jest

15.12.2021 14:12

Bonow jak nie było tak nie ma..
    Cliford

20.12.2021 16:50

Tu się nie zgodzę, bo dużo osób miało chorobowe i nie miało jak złożyć bonów w terminie, ale przesadą jest, że tak późno mają być o ile w ogóle będą.....zakupy świąteczne nie robi się na ostatni moment....to jest po prostu rewanż za ten strajk tak sądzę, taka mała zemsta po prostu....może warto by zrobić kolejny strajk do momentu, aż nie dostaniemy przelewów świątecznych na konta.
    Jest Źle

20.12.2021 20:40

W jednym z oddziałów informacje wywiesili dopiero 17 grudnia.... Gdzie byl to końcowy termin składania świadczeń .Nikt nie wiedział że termin składania wniosków się wydłużył. Zresztą Tu nie chodzi tylko o bony, tego jest dużo. Trzeba cos z tym zrobić by w końcu traktowali pracownika jak należy.a nie jako roboty które pracują na innych. Jestem ciekaw za ile będziemy pracować od stycznia...jaka nam podstawę zaproponują..
    Oli

09.12.2021 16:38

Wie ktoś może czy te wypłaty dzisiejsze były z bonami czy jeszcze nie?
    Jargo&

10.12.2021 17:24

Nie pisz bzdur i nie siej idiotycznych plotek bo znowu niektórzy z ciemnogrodu to łykną i będą gadać bajeczki na magazynie. Bony będą jak w latach ubiegłych jako OSOBNY przelew. W aktualnych wypłatach nie było jeszcze przelewu za bony.
    Bon

17.12.2021 10:33

Bonow nie bedzie !!!! Ta wywieszona karteczka o przeciagnieciu wyplat do 23.12 nic wam nie daje do myslenia? Ogarnijcie sie wreszcie. Robia z was walow jak sie da.
    Ktos

16.12.2021 16:01

Powinny wszystkie oddział się postawić. Ile to ma trwać??? Od stycznia najniższa krajowa idzie w górę. A tu nic??? Gdzie tu jakaś sprawiedliwość. Najlepiej wyjdą na tym nieroby.. A dobrzy pracownicy będą na nich pracować. A bony? To juz kpina.. wstydzili by się tak kręcić.
    Józef54

17.12.2021 03:05

Podwyżki będą, oczywiście na tej samej zasadzie jak ostatnio, kosztem premii. Zapewne będą tłumaczyć że wyższa podstawa to większą emerytura. Jak zwykle będą pluć nam w twarz i mówić że deszcz pada.
    ZZ Białystok

09.12.2021 08:50

Dzień Dobry, Organizacja zwiazkowa utworzyła zwiazkowy kanał komunikacyjny na Facebook ponizej link : https://www.facebook.com/groups/609223163620775 Zapraszamy do dołączenia do grupy której administratorem jest Zarząd Mędzyzakładowego Samorzadnego Niezaleznego Związku Zawodowego przy Cefarm Białystok S.A. .Na stronie będą umieszczane wszytkie oficjalne pisma oraz informacje. Osoby,które chcą dołączyć prosimy o kilka słów o sobie,w jakimoddziale pracują i na jakim stanowisku.
    olejrzepakowy

09.12.2021 19:49

W końcu.
    IT

09.12.2021 17:13

Jakiś czas temu zwolniłem się z działu IT w FCL, a jako ze nie ma tu chyba żadnej opinii na ten temat to podzielę się swoją. Praca jak w większości „polskich korpo”, czyli jest się od wszystkiego. Począwszy od rozmowy gdzie dogadujecie się z przyszłym przełożonym co do wypłaty są cyrki. Na umówię wpada o wiele mniej + premia. Ani razu nie zabrano mi z niej ani grosza, jednak do składek już się nie wlicza. Całe IT licząc od Helpdesku po Dyrektorów jak najbardziej na plus, świetni pomocni ludzie, fajna atmosfera. Praca trochę chaotyczna. Próby wprowadzenia prawdziwego zarządzania są tylko próbami a wszystko i tak żyje swoim życiem. Podsumowując praca jak najbardziej dająca satysfakcję, pozwalająca się nauczyc sporo ciekawych rzeczy, dająca wiele znajomosci, ale na tym się kończy. Zaczynajac od niskich wypłat, przez brak prawdziwej premii, po żałowanie pieniędzy na porządne krzesła, sprzęt itp. Wszystko po kosztach jak tylko się da. Pracownicy nie są doceniani za to co robią. Jeden za darmo pracuje jako serwisant, drugi robi za kuriera do aptek, trzeci jest monterem w Hotelu. SzkolenIa są jeśli sobie za nie zapłacisz, nie przeszła nawet prośba o dofinansowanie szkolenia za paredziesiat złotych. I linia pracuje na 3 zmianach, II na jednej + oncall, wiec taki standard. Niezależnie od stanowiska czasami zdarzy się wypad na magazyn gdzie raczej zawsze spotykałem fajnych i uśmiechniętych ludzi. Czy polecam prace w fcl w IT? Na chwile tak, ale nie ma co liczyć na większy rozwój. Ogólnie było pozytywnie i mam nadzieje ze taka atmosfera się tam jeszcze długo utrzyma ;)

07.12.2021 19:48

Najlepsi w strajku i tak byli ci dwaj w czarnych koszulkach, nikogo nie bylo a ci ostro puszczają. Widać kto się bał i kto jest za pracownikami.
    ???

08.12.2021 14:09

Zmianowi?

06.12.2021 17:01

07.12.2021 10:27

Wiesiek skoncz juz. Nawet nie wiesz jak poprawnie napisac IP. Nie rob z siebie pośmiewiska ty tez jestes do odstrzalu. Jak znowu będzie za duzo ludzi i za mało pracy to polecisz takze uważaj jak palisz bo wali na całym korytarzu
    XD

07.12.2021 12:19

Wystarczy cepie że używasz imienia i wszyscy wiedzą o kogo chodzi młocie

06.12.2021 14:35

Białystok

07.12.2021 07:26

Związki chciały i nigdy nie podpisały takiego syfu,z całą mocą są za bonami dla ludzi do wykorzystania i chciały dodatkowo po 100 zł na ten szajs sielsian,a Pracodawca chce wam wcisnąć bony na cały szajs silesian. I proszę Em nie pisz jak nie wiesz prawdy. Wina związków ? Jakby Wasi kierownicy i zmianowi wywieszali tak jak u nas wszystkie pisma i informacje od Związków to byście na Waszym Śląsku wiedzieli jaka prawda, tym bardziej żeod Was nie ma ani jednego związkowaca a zażucasz coś o czym nie masz pojęcia ale jak chcesz to daj adres mailowy a bedę Ci kopiował i wysyłał wszelkie otzrymane pisma to sobie poczytasz jaka prawda! Przyjechał Farmacol do Białegostoku,spotkał się i powiedział żeby ludzie ratowali firmę i że daje bony aby za 100% wykupić leki z sielesiana i zabrali się i poszli,mają za nic wszystkich i wszystko,mają nakaz od inspekcji pracy na naprawienie masę nieprawidłowości i nic z tego nie robią, powinni znaleźć się już u prokuratora i tyle
    eM.

07.12.2021 08:53

Chyba się nie zrozumieliśmy - Nic wam nie zarzucam śmieje się ze chcieli zgonić wine za ten cały bajzel na was. Od samego początku wiedziałem że to pismo które bylo do pracowników od góry to wal roku i próbują umyć rece byle nie ich wina dlatego chcielem znać wasze stanowisko w tej sprawie.
    Ona

06.12.2021 14:28

Do nocnej zmiany. Odnośnie sytuacji w firmie, tym co firma wymyśliła i solidarności z kolegami z innych zmian. Zróbmy strajk włoski, popołudniu odwołali wyjazdy to rano niech też nic nie wyjedzie. Zamiast karpia będzie aspiryna, zamiast barszczu do uszek to będzie biowital z uszkami..
    Coco Jambo

06.12.2021 20:55

Jedynym ratunkiem do wywarcia wpływu na obecny zarząd jest tylko i wyłącznie przerwanie łańcucha dostaw. Jeden jedyny sposób, który polega na wyłączeniu magazynu z ciągłości dostaw. To co ugrali dzisiaj, to kolejne mydlenie oczu, przesuwanie, szukanie głównych organizatorów buntu, dążące do eliminowania z struktur firmy. Krótkie, twarde warunki w bliskich etapach działań lub dajcie sobie spokój z jakimkolwiek strajkowaniem, bo was po prostu zjedzą.
    issp

06.12.2021 23:51

powinni pozwalniać za ten strajk największych dla przykładu krzykaczy i nierobów a wśród nich kierowników zmian

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Farmacol?

Kontakt - Grupa Farmacol

Katowice

Info Białystok

04.12.2021 09:06

Dzisiejszy wyrok sądu pracy!!! Farmacol chciał pozbyć się przewodniczącej ZZ z Białegostoku, oskarżającymi byli wcześniej oskarżeni i skazani przez komisję moberzy zmianowi i to z dowodami ale oczywiście Pracodawca uwielbia takich pracowników i teraz ich wykorzystał w walce ze związkami ,do tego jeszcze zaangażowane były inne osoby ale o nich nawet nie warto pisać, zapewne wcześniej czy później zostaną zwolnieni że za mało się starali fabrykować dowody. Dziś sąd po kilku miesiącach toczenia się sprawy nakazuje przywrócenie do pracy. Walka Trwa ! Ludzie obudźcie się, dymią Was na każdym kroku, teraz nawet na bonach chcą wydymać a w innych spółkach gdzie nikt nie należy do Związków Zawodowych całkowicie brak jest funduszu socjalnego bo niby wybrany przez pracowników Darmozjad podpisał się za tym z Pracodawcą !!

06.12.2021 04:00

Tzn?
    Ultimate

06.12.2021 23:07

Podobno w tym roku związki ustaliły że będą dla pracowników bony świąteczne do aptek nie wiem czy dostaliście już maila bo my dzisiaj.
    Patrycja

06.12.2021 16:13

Tak się cieszycie bo jednak będą pieniądze ale skąd wiecie że to prawda?. Przyniesli wam to na piśmie? Nie, więc równie dobrze mogli tak tylko powiedzieć żebyście wrócili do pracy bo dużo roboty. Nie ma terminu na wypłatę bonów ani nic więc wątpię że jednak będą pieniądze.
    :) zadowolny:)

06.12.2021 17:40

To jest niezłe ! Przewoźnikom też mówiono że zabierają kasę za (usunięte przez administratora) na 2-3 miesiące w maju 2020, do dzisiaj (usunięte przez administratora), Obietnica korekty paliwowej też mieliśmy od listopada, już była "załatwiona", ale ........ nie ma. Może od grudnia . Roku .....
    Mm

06.12.2021 22:49

Mamy to na piśmie... Nie ruszyliśmy puki nie dostaliśmy ślicznie podpisanego papierka. Pozdrawiam z Jaryszek ????

06.12.2021 15:57

:) zadowolny:)

06.12.2021 19:55

A co ty o tym wiesz ? O tamtych latach chleba w wodzie ? Jak sięgasz do rodziców to tak już pod 80 latek jesteś . I jeszcze na taśmie w fcl ?
    OND

06.12.2021 20:47

Ty nawet pojęcia nie kumasz i nie wiesz co i kiedy co było! może Ci bajeczek Twoi niby rodzice naopowiadali ze strajkowali być może do piwnicy pouciekali i z okienka coś nie coś widzieli ha ha a najlepiej kolego z ekspedycji się nie udzielaj bo wiem kim Ty jesteś! niby niebieska kamizelko ha ha
    (: zadowolony (:

06.12.2021 14:16

Szacun dla strajkujących na magazynie w K-cach ! Szkoda że nie dogadaliśmy się , kierowcy też mają kilka "uwag" do zarządu fcl. Trzymam kciuki, nie dajcie się.
    Onelt

06.12.2021 18:56

Drogi zarządzie proszę aby takie wpisy i szkalujace opinie firmie i innym osobom i obrażanie prymitywniymi wymyślonymi wpisami i podszywanie się posługując się imionami ludzi którzy nie opisują nic na work kierować sprawę do prokuratury za zniesławienie mam dość również bandy nierobow i ściemniaczy chowających się między stacjami a pojemniki dojeżdżają i trzeba skanować i dokładać leki a co nie którzy przeglądają tylko telefony tak aby ich czasem kamery nie złapały pracuję srednio- krótko ale ja chcę pracować ale jak widzę tą ściema u innych to mnie krew zalewa Mam na utrzymaniu rodzinę i nie potrzebuję żadnych przestojów i strajków przez jakiś bezmozgow nie wiedzący co robią szkalujac firmę i inne osoby a cały transport kierowców do wymiany to by im się odechciało strajków a zatrudnić ludzi którzy chcą pracować np.z Ukrainy a zadymiarzy i podrzegaczy do zwolnienia Nie mogę zdzierżyć to że takie (usunięte przez administratora) mogą tylko zniesławiać innych a pracowała na farmacolu też cześć mojej rodziny jeszcze na rzepakowej i nie było takiego gnojenia jeden drugiego jak jest teraz to moja rodzina zaproponowała mi pracę we firmie farmacol i tego nie żałuję możecie pisać o mnie co chcecie (usunięte przez administratora)
    Korleone

06.12.2021 20:41

Nie ośmieszaj się. Poznaj choć odrobine kodeksu karnego, to nie będziesz takich głupot pisał. Fakt faktem jak widzę podejście do pracy ludzi na ekspedycji, to czasami płakać się chce, jednak patrząc na to ile zarabiają, to nóż w kieszeni się otwiera i ocena nie jest już tak oczywista. Jeśli twierdzisz, że Ukraińcy są zbawieniem na ten stan rzeczy, to albo nie jesteś Polakiem, albo najadłeś się mirabelek.
    Nijak

06.12.2021 16:33

Ludzie nikt nikogo nie trzyma na sile ! Nie podoba się proszę złożyć papiery. A nie każdy narzeka bo wypłaty takie bo to takie Byście zasuwali , mieli wydajność to byście zarobili ale jak ważniejsze jest obserwowanie każdego a potem tu komentowanie to ja się nie dziwie ze jest jak jest ! Dziewczyny z taśmy weźcie się do roboty bo widać najwidoczniej tak zawalone nie jesteście jak macie czas obserwować co kto robi na kontroli , kto kiedy idzie po braki czy kto z kim gada ! A to ze wy przychodzicie do pomocy na kontrole to nie jest ze ktoś się nie wyrabia ino po prostu jest dużo roboty bo nikt nie jest w stanie przerobić 8 czy 10tys. Niech każdy zacznie patrzeć na siebie bo każdy robi na siebie a nie na kogoś. Ktoś nie robi to niech nie robi to ta osoba będzie miała nie fajna wypłatę a nie ty ! Ludzie ogarnijcie się narzekacie na wszystko ale nie płaca nadgodzin a i tak robicie po 9,10 h dziennie i do kogo pretensje ?!
    Moka

06.12.2021 17:18

Racja. Czarne,Lodówki, Psychole,ekspedycja mają stała premie i czy jest mało czy dużo roboty zarobią tyle samo a często jeszcze ucinają premie. Nigdy nic nie dokładają. Czasem się chodzi na kontrolę do pomocy i nic się za to nie ma.
    XDP

06.12.2021 20:34

Do nas tylko jakieś pretensje! a popatrz na jednego z Kierowników zmiany nocnej a nie zawsze jest na nocnej albo ma wolne jak ściema wali na stacjach chowając się i jest na telefonie I napierdziela w jakieś gry wiem bo przechodziłam kiedyś obok niego a do nas się dowalacie że niby nic na taśmach nie robimy to zróbcie pierw z M porządek i z co niektórymi kierownikami zmian bo jak się poprosi o pomoc to są głusi a winy nie zwalajcie bo my robimy swoje a nie obalamy (usunięte przez administratora)po stacjach ! na szczęście jeszcze popracuję do stycznia bo mam dość takiej atmosfery wśród pracowników
    Klaskacz

06.12.2021 17:39

Brawo katowicki magazyn, brawo Wy ????????????
    Drama

06.12.2021 15:32

Bardzo dobrze że się ludzie wkurzyli. Brawo Wy :) Telemarketing też powinien chyba że pasuje mu uroczy bon od szefów :)
    Farmacol

06.12.2021 12:29

Nie polecam firmy żadnych bonów multikafeterii, podwyżek generalnie dramat. Szczytem jest bon na tegoroczne święta czyli bony do wybrania na rodzinę zdrowia także smacznego karpia bo pracownicy farmacolu będą wpierdzielać aspirynę popijając ją herbatka z RD
    Xxx

06.12.2021 09:01

Szanowny Panie Prezesie, dziękujemy za imponujące i jakże szlachetne świadczenia świąteczne. Zdrowych, spokojnych Świąt!
    Prezes

06.12.2021 11:35

Nie ma za co :)
    Zakaz

24.11.2021 13:33

Inflacja poszła do góry wszystko zdrożało o kilkanaście procent. W tym LEKI dlatego farmacol Zarabia dużo dużo więcej. Ale chyba myśli że nas inflacja nie dotyka bo żadnych podwyżek nie ma. Powinni dać każdemu minimum 300zl podwyżki żeby nam się wyrównało z inflacja i kosztem życia. Ale nie farmacol ma nas gdzieś mamy robić za nisko (usunięte przez administratora)..
    Byla

24.11.2021 23:08

I tak dalej wszyscy tam pracujecie na kazde zawolanie kierownictwa w pierwszym szeregu gotowi do dzialania ;) przestancie zachowywac sie jakby bez was ta firma nie istniala to moze wtedy sie poprawi
    Nina

05.12.2021 18:57

Co nie którym Farmacolek życie uratował! a Ci co narzekają to albo nieroby albo ściemniacze jakby dali ciut więcej do wypłaty to nie ma co narzekać na farmacolek dużo ludzi się przewinęło a pozostali tylko wierni i szanujący swoją pracę tylko jakby nowy Kierownik trochę coś nie coś ogarniał to by było OK a jak na rażie to tylko sprawia wrażenie że tylko jest obecny a poza tym nic nic
    Pozdro

05.12.2021 05:54

A ja podziwiam niektóre laski z nocki, które mają takie tempo pracy, że szok, potrafią przyjść na stację i pomóc, do tego z uśmiechem na twarzy i poczuciem humoru. Jest tam taka jedna, co zawsze pomoże, co bardzo szybko pracuje, przy której nie idzie się nie śmiać i nigdy nie ma jej ciężko żeby pomóc. Pozdrawiam ją serdecznie :-)
    Piotr

04.11.2021 20:05

Jaką podstawę mają koordynatorzy ?
    Ivinio

04.12.2021 21:11

Panie koordynatorki z nocki nie potrzebują pisać tu o sobie bo są ponad to, co tu piszecie, a to prawda, że pracują za dwóch na nocce, zostają, kiedy jest taka potrzeba i wszystko z uśmiechem na twarzy i poczuciem humoru. Mają naprawdę świetną organizację pracy i nic nie jest im ciężko zrobić, zawsze pomogą, tylko pogratulować im, że są tak rzetelne w wypełnianiu swoich obowiązków. Nie trzeba chodzić i szukać ich po magazynie bo zawsze są na miejscu, pilnują godzin wyjazdów, a jak mamy ciężko na taśmie bo jest ogrom zamówień to zawsze przyślą pomoc albo same na taśmie robią z nami pojemniki, bardzo przyjemnie z nimi pracować a mam nocki od niedawna i jestem pod wrażeniem Pani P. i Pani (usunięte przez administratora) koordynatorek.
    salsamexicana

04.12.2021 22:57

Tak, prawda. Koordynatorki nocne naprawdę potrafią pracować i pomagać, dziękujemy, że możemy na Was liczyć :) Bardzo szybkie i zorganizowane, wiedzą, co należy do ich obowiązków i sumiennie je wykonują. Pozdrawiamy Was P.. i (usunięte przez administratora) :)

04.12.2021 17:02

No i widzicie, obniżyli nam premie w październiku po to aby móc zapłacić łaskawie bony i pewnie inwenturę, tak to się nas (usunięte przez administratora) zabierają jednego miesiąca żeby potem w innym pokazać jaki to Farmacol jest wspaniały bo płaci za nadgodziny albo bony daje (haha te śmieszne kwoty)

30.11.2021 23:13

original&

02.12.2021 17:56

Może warto spróbować zgłosić jego zachowanie do Sądu Pracy? Molestowanie już jest karalne, a on nie ma żadnych zahamowań, a że kapuje o byle co i niektórych faworyzuje a innych gnoi to będą takiego kapusia trzymać, gdyby tak zebrać przykłady jego zachowania, zrobić petycje i pozbierać podpisy to myślę że zdecydowana większość podpisze się pod tym, żeby zrobić z nim porządek, bo facet ewidentnie przekracza wszelkie granice przyzwoitości i przekracza zdecydowanie swoje pseudoobowiązki i kompetencje, dobry prawnik i zrobi się z nim porządek.

03.12.2021 19:28

JEJ powinno być JEJ, a nie JĄ Ludzie, jak już piszecie te cholerne komentarze to chociaż bez błędów. Porażka i WSTYD
    Białystok

03.12.2021 14:32

Dzisiejszy wyrok sądu pracy!!! Farmacol chciał pozbyć się przewodniczącej ZZ z Białegostoku, oskarżającymi byli wcześniej oskarżeni o (usunięte przez administratora) zmianowi i to z dowodami ale oczywiście Pracodawca uwielbia takich pracowników i teraz ich wykorzystał w walce ze związkami ,do tego jeszcze zaangażowane były inne osoby ale o nich nawet nie warto pisać, zapewne wcześniej czy później zostaną zwolnieni że za mało się starali fabrykować dowody. Dziś sąd po kilku miesiącach toczenia się sprawy nakazuje przywrócenie do pracy. Walka Trwa ! Ludzie obudźcie się, dymią Was na każdym kroku, teraz nawet na bonach chcą wydymać a w innych spółkach gdzie nikt nie należy do Związków Zawodowych całkowicie brak jest funduszu socjalnego bo niby wybrany przez pracowników Darmozjad podpisał się za tym z Pracodawcą !!
    Łukasz

03.12.2021 15:58

Przecież wiadomo że te wybory związków były ustawione żeby podpisywały wszystko pod farmacol. Jak na bonach??
    Rambo

02.12.2021 22:34

Coraz gorzej w tej fimie nie wspominając już o zarobkach, ale coraz gorzej z tymi ludźmi wredni albo fałszywi i to na każdym dziale
    Malaga

02.12.2021 15:20

Widzę, że kolejny wózkowy 6-ty już w tym roku ciepnął papierem. Za niedługo towar będą ściągać alpiniści (usunięte przez administratora)
    Lol

02.12.2021 20:54

Jednego wózkowego się pozbyli i ostatnio sami po niego zadzwonili żeby wrócił. Haha śmiech na sali.
    wydawka

29.11.2021 15:11

Czy to prawda że 2 stycznia staje cały transport?Podobno przewoźnicy duzi i mali dogadali się przez emaile w co wątpie.Chodzi o ceny paliwa
    Ona

30.11.2021 18:22

Człowieku najpierw pomyśl a dopiero potem pisz!!!!!!!
    Driver

01.12.2021 22:32

Stają wszyscy co do jednego bo 02.01. to niedziela.
    Gddhkkx run

30.11.2021 14:59

Włączycie w końcu te dmuchawy na ekspedycji?! Jest tak zimno że nie da się skanować. Czekacie aż ktoś się rozchoruje i zadzwoni do lekarza a cała ekspedycja zostanie wysłana na kwarantannę? Jeśli tak to mogę zaraz zadzwonić bo wolę siedzieć w domu niż skanować przy -8 stopniach..
    Roci

01.12.2021 11:33

Jakby nowy Kierownik Magaynu dbał o ludzi to nie dopuscilby do tego aby my pracownicy z ekspedycji marzli niedługo będziemy chodzić i pracować w kozuchach ha ha i wszyscy pójdziemy na L4 taki pożytek z nowego Kierownika śmiechu warte ha ha a coś się powie to nadrabia głupim usmieszkiem
    Heheszki

01.12.2021 16:50

Lodówki mają więcej przerw, mogą pić ciepłe napoje na magazynie, mają dodatek za każdy dzień i ubrania zimowe ze względu że pracują w zimnie a ekspedycja co ma?... Przeziębienia i pierwsza kwarantannę..
    Mariolkaa

25.11.2021 06:18

Potwierdzam iż na kontroli często grała muzyka dość głośno przeważnie disco polo i polskie piosenki, oglądanie filmów napewno tez się zdarzyło. I nie jedno krotnie było widać jak kierownik jest świadkiem tego bo przechodził :) Moim zdaniem na kontroli nie ma przyjaźni, nie można liczyć na pomoc może pojedynczych osób. Zaś na taśmie trzeba prosić się o towar długo czekać , później koszyki zasypują. Są osoby ,które totalnie olewaja swoje obowiązki bo maja ważniejsze sprawy jak pogadanie czy zwiedzenie automatów oraz śledzenie koszyków przez komputer. Wielokrotnie można napotkać się na pomieszane serie towarów w kartonie wiec z tego idzie dostać ostatniego czasu bardzo dużo błędów od kontroli tez za zniszczony towar co nie powinni dawać błędów. Pełno razy idzie się napotkać, że osobie od uzupełniania towarów nie chce się dać naklejki. Panie Janku pan zawsze daje pozdrawiam ciepło. Ogółem jest więcej nie fajnych ludzi ,są wredne osoby i to dość sporo. Najchętniej utopili by cię w łyżce wody.

30.11.2021 14:50

A wy zamiast idąc do kibla na ekspedycje zapalić to jednak zabrać ze sobą ten pojemnik z brakami i przy okazji go dokończyć.
    Ulikt

30.11.2021 18:51

najwidoczniej ugryzła zapewne któregoś z kierowników zmian prawda bo plaszczycie tyłki na stołkach a nie zajmiecie się czym trzeba i to jest prawda

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Farmacol